Jump to content
ΣΤΧ

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2023-2024

Recommended Posts

Ναι, υπό την προϋπόθεση ότι θα το μίσθωνε για τουλάχιστον, δέκα χρόνια.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, ΜΙΚ said:

Μελετάω τον διαγωνισμό στα Καλάβρυτα. Μελετάω και την ένσταση της doppel. Δεν έχω ιδέα. Τι δεν καταλαβαίνω?

...............

τι θεωρεί η ΕΟΧΑ?

1) Η doppel (κι όχι μόνο, θυμίζω τη σχετική συζήτηση εδώ) υπονόησε ότι ο διαγωνισμός ήταν στημένος. Υπερβολικά σφικτές προθεσμίες και αρκετά άλλα περίεργα. Μετά την ένσταση, η αναθέτουσα αρχή  τροποποιήσε τη διακήρυξη.

2) Η ΕΟΧΑ διοργανώνει όσους περισσότερους αγώνες μπορεί στο ΧΚΠ. Σε σχετική ερώτηση μου απάντησαν (παραφράζω γιατί το λεξιλόγιο ήταν κάπως) ότι το μαγαζί είναι οίκος ανοχής αλλά τουλάχιστον το προσωπικό και ο εξοπλισμός είναι κάποιου επιπέδου σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ΧΚ της χώρας.

Edited by aab

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εκτίμηση μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον για σημαντική επένδυση.

Θα εκδηλωνόταν τεράστιο ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να δώσουμε το ΟΚ σε επενδυτή να επεκταθεί προς όπου υπάρχει χιόνι στον ορεινό όγκο του Παρνασσού και να χτίσει κάποια καταλύματα κάτω από τα πάρκινγκ στα Κελάρια και την Φτερόλακα. 

ξέρω ότι πολλοί θα ανατριχιάσουν με αυτό που γράφω και εκφράζει την άποψη μου και όχι θέσεις του συλλόγου, αλλά μου φαίνεται εξωφρενικό ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε ΕΝΑ χ@#$%ιονοδρομικό της προκοπής σε μια από τις πιο ορεινές χώρες της Ευρώπης. 

  • Like 6

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Χρήστος Λάππας said:

Εκτίμηση μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον για σημαντική επένδυση.Θα εκδηλωνόταν τεράστιο ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να δώσουμε το ΟΚ σε επενδυτή να επεκταθεί προς όπου υπάρχει χιόνι στον ορεινό όγκο του Παρνασσού και να χτίσει κάποια καταλύματα κάτω από τα πάρκινγκ στα Κελάρια και την Φτερόλακα. ξέρω ότι πολλοί θα ανατριχιάσουν με αυτό που γράφω και εκφράζει την άποψη μου και όχι θέσεις του συλλόγου, αλλά μου φαίνεται εξωφρενικό ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε ΕΝΑ χ@#$%ιονοδρομικό της προκοπής σε μια από τις πιο ορεινές χώρες της Ευρώπης. 

To πιο σωστό για την Χιονοδρομία στην Ελλάδα σε τρεις γραμμές. Ρεαλιστικά όμως οι κλίνες δεν μπορούν να γίνουν ούτε Κελλάρια ούτε Φτερό.

21 hours ago, Nikos101 said:

προς ΜΙΚ και όλους τους υπόλοιπους που έχουν γνώση επί του θέματοςΕάν ένας υποτιθέμενος επενδυτής είχε όλα τα κομμάτια του χιονοδρομικού θα υπήρχε ενδιαφέρον  ??Δηλαδή θα είχε και το σαλέ και τα μαθήματα και τα εισιτήρια  και ενοικίαση εξοπλισμού

Νίκο και ο Αλέξης και ο Χρήστος το ζουμί το γράφουν. Χωρίς έσοδα από καταλύματα ή με φόρους που να πηγαίνουν στο χιονοδρομικό ή με ιδιοκτησία της γύρω περιοχής με συνεισφορά δύσκολο να βγει το κόστος λειτουργίας ενός χιονοδρομικό. Έχω γράψει στο κείμενο της προηγούμενης σελίδας πως λειτουργούν όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου εκτός Άλπεων.

Αυτό που είναι αδύνατο να βγει είναι και η απόσβεση της οποιαδήποτε επένδυσης κεφαλαίου κάνεις. Να το δουλέψεις και να βγάλεις μια σεζόν κέρδος είναι πιθανό. ΑΛΛΑ

Αν (αν,αν και αν) στο δώσουν δωρεάν σήμερα δικό σου 10-20-30 χρόνια. Μερικοί προβληματισμοί....

Δυστυχώς η σκληρή πραγματικότητα στους επενδυτές έχει όρους bankability (δυνατότητας τραπεζικού δανεισμού) με στυγνούς υπολογισμούς ρίσκου  εξόδων, εσόδων, επιτοκίων, παγιων, αποσβεσεων κλπκλπ. Εκτός αν μιλάμε για παμπλουτος ρομαντικούς που δεν τους πειράζει να χάσουν ή "αρπαχτοκαταστασεις" που δεν έχω ιδέα τι και πως.

Θα ρωτησει η τράπεζα: ιστορικό χιονοκαλυψεων, χιονοφραχτες, λιθοτριψιες, φυτευσεις, τεχνητό? Δρόμος πρόσβασης? Σου απαγορεύουν να εκχιονίσεις, να συντηρήσετε και να ελέγξετε τον δρόμο πρόσβασης? Κι αν ο Δήμος ξυπνήσει στραβά? Το συμπέρασμα μάλλον θα είναι να ΜΗΝ ρίξεις μετρητά επένδυσης στο χιονοδρομικό.

Ο πρωτος δικηγόρος θα ρωτήσει:Τι λέει η μελέτη ασφαλείας που είναι κρυμμένη στα συρτάρια των ΕΤΑΔ? 10 χιονοστιβάδες εντός πεδίου που δεν έχουν μόνιμη προστασία? Ποσες φορες πηγαν στο αυτοφωρο και ποσες δικαστικες εμπλοκες ειχε το χιονοδρομικό? Εργατικα ατυχηματα? Ατυχήματα? Αστική ευθύνη? Τι λέει το ΦΕΚ για τα χιονοδρομικά? Για αυτά που παίρνεις, σφραγιδες, νομοι, αδειοδοτησεις για καθε βιδα? Είναι όλα όσα θες να κάνεις σαν επενδύσεις αδειοδοτημενα?

'Αιντε και τα απαντήσαμε τα παραπάνω. Καλορίζικο. Ψώνισες 6 Doppel με προβλήματα και 10 (15) παλιά λιφτ, μερικά χαλασμένα ρατράκ, υποσταθμούς και διάφορα ψιλολόγια. Τον Δεκέμβρη για να είσαι έτοιμος υπολόγισε πολλές εκατοντάδες χιλιαδες ευρώ έξοδα σε μινιμουμ συντηρησης. Τον Αφροδιτοβάκχο έτσι θα τον δουλεύουμε, χωρίς γκαράζ και με πρόβλημα "φάντασμα"? Το συνδετικό και η 6 να γυρνάν καρέκλες μονάχες τους? Ηρακλή, συρόμενα, ρατρακ δεν θα φτιαξεις? ΑΟΦΣ?

Άντε και λέμε πάμε όπως είμαστε για του χρόνου και μας κερνάνε και Ηρακλή φτιαγμένο.

100-150 άτομα μισθόδοσια τετράμηνο/εξαμηνο και μερικοί από αυτούς 12 μήνες μισθό. Το ΕΡΓΑΝΗ ειναι σαφεστατο.

Άιντε και χιόνισε, ανοίξαμε. Ρεύμα, πετρέλαια, ασφάλιση, γιατροί. Δεν θα κάνεις ένα γερό πρόγραμμα διαφήμισης?

Οι πληροφορίες για τα ετήσια έξοδα του ΧΚΠ είναι χαμένες μέσα στους ισολογισμούς των ΕΤΑΔ. Ανάλογα με η σεζόν και τις λογιστικές αλχημείες που θα βρεις είναι σίγουρα πάνω από 2.000.000 ευρώ σαν χιονοδρομικό. Αν βάλεις μαζί με σαλέ, ενοικιάσεις μαθήματα κλπκλπ πιθανότατα κοιτάς πάνω από 3.000.000 ευρώ, ακόμα και προς το 5.000.000.

Ρεκόρ επισκεπτών? 200.000. Να αφήνει δηλαδή 15 ευρώ καθαρό έκαστος (μετά φόρων) για ίσα βάρκα ίσα πανιά. 20? 30? Βάλε και χορηγούς.

Ακόμα και 30 να αφήνει. Σε πόσα χρόνια θα έχεις ή θα αποσβέσεις ένα κεφάλαιο της τάξης των 20.000.000 ευρώ για να κάνεις τα απολύτως απαραίτητα (5-6 νέα λιφτ, τεχνητό κλπκλπ)

Γενικά τα ΕΤΑΔ ισχυρίζονται ότι κάθε χρόνο το ΧΚΠ έχει ζημιές από μηδέν μέχρι και 800.000 ευρώ. ΦΗΜΕΣ ΕΙΝΑΙ. Με σούπερ διαχείριση προφανώς και μπορείς να το ισοσκελίσεις. Αλλά λεφτά να βελτιώσουμε μια "αρρωστημένη" κατάσταση λιφτ και πεδίου δύσκολο να πείσουμε κανέναν να βάλει από την τσέπη του. Περιμένουμε ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης. Αν καταφέρουν να φτιάξουν όλα τα λιφτ και βάλουν και τεχνητό τότε ναι ίσως αξίζει για έναν επενδυτή να το πάρει για 30 χρόνια ΑΝ έχει όλα τα νομικίστικα λυμμένα. Σήμερα μάλλον όχι

Και όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου έχουν πει όχι. Μονο με αυτά, δεν βγαινει. Αν βγαίνει δεν βγαίνουν οι επενδύσεις κεφαλαίου για νέα λιφτ. Εξαιρέσεις υπάρχουν άλλα είναι με περιεργες ιδιαιτεροτητες. Εκεί μπαίνει το επιπλέον έσοδο με τις τρεις μεθόδους που γράφω παρακάτω.

Εαν βρισκόταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου το ορος Παρνασσός (με Δελφούς και Αθήνα δίπλα) θα είχε πάει προς το μέγεθος των 50χλμ με τεχνητό, λιφτ από χαμηλά, no car ski, ski in ski out, 12 μήνες μπλαμπλαμπλα και είτε:

1. Θα άνηκε στην εταιρία του Συλλόγου Επαγγελματιών Αράβωβας-Πολυδρόσου-Αμφίκλεια η οποία θα φρόντιζε να δουλεύει άριστα για να βγάζουν λεφτά στις επιχειρήσεις τους.

2. Θα είχε έναν φόρο πχ από τις βενζίνες και τις διαμονές και τις νέες οικοδομές να εισφέρει στον ισολογισμό του ποσό που θα φρόντιζε να δουλεύει άριστα για να συνεχίσει το κράτος να παίρνει αυτούς τους φόρους.

3. Θα είχε δωθεί σε οποιαδήποτε εταιρία μια συγκεκρημένη έκταση που μπορεί να κάνει χιονοδρομικό και ένα σημείο εντός της έκτασης (ή με τελεφερίκ) για ξενοδοχεία πχ 2.000 κλινών  ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ για 30 χρόνια.

Στα άλλα νέα χτες τζόγαρα πούδρα και ψιλοέκατσε. Πολύ ομίχλη αλλά μεγάλα ανοίγματα και δύωρο λιακάδας στο τέλος. Είχα μετατρέψει την κορφή του Βάκχου σε γραφείο και δούλευα τηλεεργασία στην ομίχλη. Μόλις άνοιγε ο καιρός σκι. Πάμε πάλι. 15 λιακαδερές καταβάσεις βγήκαν.

Είχε βάλει 10 πόντους και τους φάγαμε και μέχρι το μεσημέρι εξαφανίστηκε από τις πίστες. Εκτός από το 1950 το βουνό έχει πολύ πολύ χιόνι. Τεχνητό λέτε και κλαιτε

 

 

20240320_152002.jpg

20240320_151718.jpg

20240320_140445.jpg

20240320_140428.jpg

20240320_140259.jpg

20240320_140228.jpg

  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, Χρήστος Λάππας said:

ξέρω ότι πολλοί θα ανατριχιάσουν με αυτό που γράφω

Δέν νομίζω ότι είναι πολλοί Χρήστο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

εγώ ανατριχιάζω με τις τιμές που θα είχανε αυτά τα καταλύματα αν ποτε γινότανε...


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το γεγονός ότι δεν έχουμε ξεκάθαρη ενημέρωση για τουσ ισολογισμούς του χιονοδρομικού  (έστω και με την υποψία ότι υπάρχει μαγείρεμα''' ) είναι το λιγότερο ύποπτο. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ιδιωτικές επιχειρήσεις πιστεύω ότι έχουν κέρδος 

Κοιτώντας την συνολική εικόνα και με βάση την εμπειρία που έχω , προσωπική μου άποψη είναι ότι αν ένας ιδιώτης είχε την διαχείριση όλων των κομματιών του χιονοδρομικού θα υπήρχε κέρδος για τον ίδιο αλλά και για τους χιονοδρόμους που στην τελική αυτό είναι και το ζητούμενο μας.

Το ιδανικό σενάριο για εμένα θα ήταν

 να γίνει η αναβάθμιση του Ηρακλή με κοινοτικά κονδύλια , 

να δοθεί το χιονοδρομικό σε ιδιώτη με μακροχρόνια μίσθωση .

Όλα τα κομμάτια όμως όχι αυτό το μοντέλο Φραγκενστάιν που έχουμε αυτή τη στιγμή. 

Σε δεύτερη φάση να δοθεί η άδεια για ξενοδοχείο

σε τρίτη φάση να δοθεί η άδεια για επέκταση σε αυτές τις πολυπόθητες πλευρές του βουνού όπου μαζεύει αρκετό χιόνι

ο ιδιώτης όμως θα αποφασίσει άμα τον συμφέρει 

Δυστυχώς το κράτος έχει αποδείξει επανειλημμένα για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν έχει νόημα να αναλύσουμε εδώ πέρα ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά μία επιχείρηση , ότι έχει ακουμπήσει έχει φαλιρίσει δεν κοιτάμε τους λόγους τώρα κοιτάμε το αποτέλεσμα.

Ο κόσμος που ζει και κερδίζει  γύρω από το χιονοδρομικό δεν θα πρέπει να έχει παράπονο ικανοποιημένος θα είναι όπως και να έχει 

Και μην αρχίσουν κάποιοι να μου λένε μα και μου ξέρω πάρα πολλούς που έχουνε βγάλει πάρα πολλά λεφτά στο παρελθόν και αυτή τη στιγμή συνεχίζουν και βγάζουν... όχι πάρα πολλά πλέον αλλά βγάζουν . Απλώς πολλοί έχουνε μάθει στην κλάψα. 

Για όλα αυτά που συζητάμε υπάρχει πολιτικό κόστος που αυτή τη στιγμή δεν είναι κανένας διατεθειμένος να πάρει 

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι προτιμούν να τα αφήσουν να ρημάξει παρά να πάρουν κάποιες δύσκολες αποφάσεις.

Απλώς να αναφέρω ένα πολύ μικρό παράδειγμα ποια θα είναι η αντίδραση των ξενοδόχων της περιοχης εάν φτιαχτεί ένα ξενοδοχείο με σημαντική δυναμική στο χιονοδρομικο ?

Είναι τόσα πολλά , μπορώ να γράψω βιβλίο ολόκληρο 

 

Edited by Nikos101

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Χρήστος Λάππας said:

Θα εκδηλωνόταν τεράστιο ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να δώσουμε το ΟΚ σε επενδυτή να επεκταθεί προς όπου υπάρχει χιόνι στον ορεινό όγκο του Παρνασσού και να χτίσει κάποια καταλύματα κάτω από τα πάρκινγκ στα Κελάρια και την Φτερόλακα. 

Οι Αυστριακοί που χτίζουν στα 2500+, είναι κορόιδα, άσχετοι και δεν αγαπάνε τα βουνά τους.
Που τα αναφέρουν στον εθνικό τους ύμνο αν θυμάμαι καλά.


Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

έχω την εντύπωση ότι οι γάλλοι χτίζουν σε τέτοια υψόμετρα
οι Αυστριακοί όχι k τόσο
 


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Nikos101 said:

Για όλα αυτά που συζητάμε υπάρχει πολιτικό κόστος που αυτή τη στιγμή δεν είναι κανένας διατεθειμένος να πάρει 

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι προτιμούν να τα αφήσουν να ρημάξει παρά να πάρουν κάποιες δύσκολες αποφάσεις.

Απλώς να αναφέρω ένα πολύ μικρό παράδειγμα ποια θα είναι η αντίδραση των ξενοδόχων της περιοχης εάν φτιαχτεί ένα ξενοδοχείο με σημαντική δυναμική στο χιονοδρομικο ?

H Eλλάδα σε τρεις γραμμές. Θυμίζω η τοπική κοινωνία είχε (πιο παλιά, άλλαξε γνώμη τώρα) αντιταχθεί και στην παράκαμψη της Αράχωβας και σε τελεφερίκ πριν την Αράχωβα. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και δύο Δήμους, πολλές φορές ο "χαμένος" Δήμος ξεσηκώνεται. Θυμίζω ότι η 7 και η 6 έγιναν άχρηστα θηριώδης και δουλεύουν γα να μην νιώθουν ότι αδικούνται οι μεν ή η δε.

Για αυτό και γράφω ότι πιο πολλές ελπίδες δίνω σε ένα μοντέλο με φόρους από το κράτος ή/και με τελεφερίκ από ένα σημείο πχ Λιβάδι.

Η ορθολογική διαχείριση είναι το παν. Στο σημείο που έχει έρθει το χιονοδρομικό μάλλον έχει πολύ περιθώριο βελτίωσης το να μειώσεις τα έξοδα και να αυξήσεις τα έσοδα. Τους τζαμπατζήδες και τον Εθνικό Προμηθευτή σκεφτείτε μόνο. Δεν είναι μυστικό ότι τουλάχιστον 20% είναι τσαμπατζήδες και ο Εθνικός Προμηθευτης είναι τουλάχιστον 20% πιο ακριβός σήμερα που ανήκει στα ΕΤΑΔ. Ιδιώτης και τα δύο θα τα άλλαζε.

Οι Γάλλοι έχουν χτίσει πολλά "purpose built" ξενοδοχεία-ουσιαστικά νέες πόλεις με αφορμή το σκι εκεί που δεν υπήρχε τίποτα. Τα Αυστριακά συνήθως είναι πρώην χωριά. Δεν υπάρχει άσπρο μαύρο. Αν σε τρομάζουν οι τιμές δίπλα στο λιφτ στον Παρνασσό απλά δεν πας. Όπως και στα χιλιάδες ξενοδοχείων του πλανήτη που κοστίζουν πάνω από 500 ευρώ τη μέρα.  Θα φροντίσουμε να έχει και ένα ski bum youth hostel και ένα τριων αστέρων για τους απλούς θνητούς.

  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχουμε τρεις δήμους: Δελφών (Σουβάλα) τα Κελάρια σε μεγάλο ποσοστό, Διστόμου-Αντίκυρας-Αράχωβας (ΑΟΦΣ και Βάκχος) και Αμφίκλειας-Τιθορέας (Φτερόλακκα). Η πιθανότητα τεχνητού απαιτεί τη συναίνεση της Αμφίκλειας που, για διάφορους λόγους, δεν νομίζω ότι υπάρχει.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Nikos101 said:

Το γεγονός ότι δεν έχουμε ξεκάθαρη ενημέρωση για τουσ ισολογισμούς του χιονοδρομικού  (έστω και με την υποψία ότι υπάρχει μαγείρεμα''' ) είναι το λιγότερο ύποπτο. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ιδιωτικές επιχειρήσεις πιστεύω ότι έχουν κέρδος

 

Δεν υπάρχει "ισολογισμός" του ΧΚΠ άρα δεν υπάρχει κι ενημέρωση. Το ΧΚΠ είναι λειτουργικός τομέας των ΕΤΑΔ, όχι λογιστική οντότητα.

Κι επειδή διαβάζω διάφορα περίεργα, η διαπραγμάτευση που έκανε ο συγχωρεμένος Ν. Αργυρίου πολλαπλασίασε τα έσοδα των ΕΤΑΔ από το σαλέ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γδάρεις της γάτα, αν είσαι αποφασισμένος να το κάνεις και έχεις σχετικές γνώσεις. Επίσης, θυμάστε κάτι περίεργες ραφές στη διάστρωση στο ΧΚΠ; Τις έχετε δει μετά τον COVID; Επειδή πολλοί έχουν επικολυρικές τάσεις για το προσωπικό του ΧΚΠ που σκίζεται (αδιακρίτως, μην ξεράσω), να τους ενημερώσω ότι υπήρξε μείωση τους κόστους διάστρωσης (και βελτίωσή της) διότι κάποιοι στηθήκαν σε διάφορα σημεία και χρονομέτρησαν το πόσο χρειάζεται το κάτω  - πάνω και πίσω του διαστρωτικού. Είμαι περίεργος, σε πόσα χρόνια θα ξεχαστούν τα σχετικά δεδομένα;

Τέλος, ο Βλαστός (ΕΤΑΔ) είχε καταλήξει σε ένα πρόγραμμα επέκτασης με καλύτερη εκμετάλλευση του υφιστάμενου πεδίου. Μετά την αποχώρησή του, ξεχάστηκε.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, aab said:

Έχουμε τρεις δήμους: Δελφών (Σουβάλα) τα Κελάρια σε μεγάλο ποσοστό, Διστόμου-Αντίκυρας-Αράχωβας (ΑΟΦΣ και Βάκχος) και Αμφίκλειας-Τιθορέας (Φτερόλακκα). Η πιθανότητα τεχνητού απαιτεί τη συναίνεση της Αμφίκλειας που, για διάφορους λόγους, δεν νομίζω ότι υπάρχει.

Υπάρχει μια ακόμα μεγάλη παρεξήγηση για το τεχνητό του Παρνασσού. Ότι έχω γράψει είναι αναφορά στο "μικρό" σχέδιο κόστους λίγων εκατομμυρίων ευρώ με υφιστάμενες γούβες που θα στεγανοποιηθούν. Αρκετό για να καλύψεις με μισό μέτρο χιόνι κάνα χιλιόμετρο μήκος και 20 μέτρα πλάτος πολύ φτηνά. Ακριβώς αυτό που μας λείπει.

Το "μεγαλο" σχέδιο είναι ακόμα ένα Φαραωνικό "χαρά του εργολάβου" σχέδιο εκατομμυρίων ευρώ και κόστους λειτουργίας μεγάλου το οποίο αν γίνει για το υφιστάμενο χιονοδρομικό θα είναι τραγωδία. Αν τα doppel 6,7 και συνδετικό ήταν απλή σπατάλη χρημάτων αυτό θα είναι μεγάλη σπατάλη χρημάτων.

46 minutes ago, aab said:

Τέλος, ο Βλαστός (ΕΤΑΔ) είχε καταλήξει σε ένα πρόγραμμα επέκτασης με καλύτερη εκμετάλλευση του υφιστάμενου πεδίου. Μετά την αποχώρησή του, ξεχάστηκε.

Αν έχεις πληροφορίες για το πρόγραμμα επέκτασης πες μας.

  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, ΜΙΚ said:

Αν έχεις πληροφορίες για το πρόγραμμα επέκτασης πες μας.

Πρόγραμμα μόνο είχε συμφωνηθεί κάτι. Σκέψεις ήταν - και μην ξεχνάμε ότι 2 από τους 3 εμπλεκόμενους στη συζήτηση έχουν αποβιώσει.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση:

1) Μετατροπή της περιφερειακής σε κανονική πίστα με χωματουργικά

2) 2ο συρόμενο + πίστα στη Σαχάρα στο πλατό που υπάρχει στο επάνω μέρος. Σαχάρα ως 3ος πόλος του ΧΚΠ - εδώ κάπου το χάνω

3) Παρεμβάσεις στη 14 + νέο συρόμενο ώστε να μην κινδυνεύει από χιονοστιβάδες, να μακρύνει η πίστα και να επιτευχθεί πρόσβαση στη Σαχάρα (ναι, ξέρω κι εσύ το είχες προτείνει)

4) Παρεμβάσεις στην 6 ώστε να ξαναλειτουργήσει μια πίστα αγώνων που υπήρχε δεξιά στο αγνάντι της 6. Αυτή λειτούργησε τη σαιζόν 2021-22, μετά ....

Υπήρχαν και άλλα κομμάτια που δεν τα θυμάμαι .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και ναι κυρίες και κύριοι σε μια ακόμα παγκόσμια πρωτοπορεία θρίαμβος πάλι για το "Χιονοδρομικό Κέντρο" Παρνασσού

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ (ναι ξέρω θα δηλώνουν αναρμόδιοι στα ΕΤΑΔ)

Όποιος βρει χιονοδρομικό στον κόσμο που ΔΕΝ δουλεύουν οι κάμερες για ΠΟΛΛΟΣΤΗ μια φορά κερδίζει μάθημα σκι.

Σε κάποια συζήτηση για την βιωσιμότητα χιονοδρομικών παγκοσμίως είχε πει κάποιος για τριπλό σύστημα ασφάλειας 3G, Starlink, επίγειο/αντιhacker κλπκλ ώστε να εξασφαλίζουν τα χιονοδρομικά ότι δείχνουν live εικόνα μιας και είναι το καλύτερο και πιο φτηνό marketing.

17 minutes ago, aab said:

1) Μετατροπή της περιφερειακής σε κανονική πίστα με χωματουργικά2) 2ο συρόμενο + πίστα στη Σαχάρα στο πλατό που υπάρχει στο επάνω μέρος. Σαχάρα ως 3ος πόλος του ΧΚΠ - εδώ κάπου το χάνω3) Παρεμβάσεις στη 14 + νέο συρόμενο ώστε να μην κινδυνεύει από χιονοστιβάδες, να μακρύνει η πίστα και να επιτευχθεί πρόσβαση στη Σαχάρα (ναι, ξέρω κι εσύ το είχες προτείνει)

Ξεκινάει από πιο Νότια το σχέδιο. To γνωστό πρόγραμμα Μεδεών -2 (μπακαλούκας), Μεδεών -1 (ρεμα). Μεδεών, Μεδεών 2 (Καλλιόπη), 14, Σαχάρα 1, Σαχάρα 2, Σαχάρα 3 να γίνουν πίστες με 3 λιφτ. Δεν είναι διάνοιξη περιφερειακής είναι πίστες κάθετα στην περιφερειακή. Αν ανοίξει και ο ΑΟΦΣ είναι το υφιστάμενο ρεαλιστικό φανταστικό χιονοδρομικό που θα έπρεπε να ζητάμε να γίνει άμεσα. 40χλμ πίστες με 11 λιφτ.

  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με τις κάμερες τι έχει συμβεί ?

Θυμάμαι ότι είχαν εκβιάσει ότι θα τις κόψουν 

Και έχει ζητήσει στήριξη από το σύλλογο , τελικά τι συνέβη ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, Nikos101 said:

Με τις κάμερες τι έχει συμβεί ?

Θυμάμαι ότι είχαν εκβιάσει ότι θα τις κόψουν 

Και έχει ζητήσει στήριξη από το σύλλογο , τελικά τι συνέβη ?

Σήμερα απλά έπεσε το site του "Εθνικού μας πληροφοριοδότη σκι" snowreport.

Το άλλο που γράφεις για εκβιασμούς θα πρέπει να το τεκμηριώσεις. Επειδή είναι πολύ σοβαρή καταγγελία πρέπει να το σβήσεις. Ποιοι είχαν εκβιάσει ποιον να τις κόψουν?


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

και επειδή κάμερες δεν έχει.....

ένα φωτο ρομάντζο από εχθές (από τις 09.15 εως 14.45) !.20240321_104402.thumb.jpg.77b9bc4339510552108f2e49ac0465d5.jpg20240321_104417.thumb.jpg.54528c71c7f5764d26c320442dd2c358.jpg20240321_105653.thumb.jpg.d67d1c521a3187138503b32fefa0993b.jpg20240321_105702.thumb.jpg.062da6983200f998c15e9d67c4808f82.jpg20240321_112027.thumb.jpg.00780de2329ac767a70af194b6e162c5.jpg20240321_112114.thumb.jpg.ea9ed43ecff7c0b6e5828935f5f1e2d0.jpg20240321_112133.thumb.jpg.ff2e7048990f130de89fce0a75137856.jpg20240321_113930.thumb.jpg.5b731917e36923f046b64e5605cf1e33.jpg20240321_113933.thumb.jpg.ed93a2814201304f9c25baff623ec351.jpg20240321_113939.thumb.jpg.f109b65bf46d204a834d916ee06ebe0c.jpg20240321_113951.thumb.jpg.36d158f1756f919fd22ffeaa0e8124d9.jpg20240321_130543.thumb.jpg.f7be8f5f78695c18918dde561f0287f9.jpg20240321_141602.thumb.jpg.196b1eb4c71ac16ae9e6be35d8cedaf3.jpg20240321_141643.thumb.jpg.134f0385a5d9b1d8e640adad5cde7b1c.jpg20240321_141713.thumb.jpg.99097474eac34d714c4c9846b2d4b091.jpg20240321_143108.thumb.jpg.602c3448abe47774c9fa842b832c254b.jpg20240321_143330.thumb.jpg.89ac8940fab3fac90cbeb456ac8dd693.jpg20240321_143340.thumb.jpg.35823cf0973a87b52a384d878dec9e8b.jpg20240321_143352.thumb.jpg.4bfec7736b44cc060932a88288823115.jpg20240321_143616.thumb.jpg.7ad4e0bd3dc92d99be00ce9d1236a100.jpg20240321_143646.thumb.jpg.7237f0053c91690a6d90c842a41a47ed.jpg20240321_143713.thumb.jpg.584501a127bb9b95866f4859a4c1a595.jpg20240321_143746.thumb.jpg.4985041ef67c6d62f6b38939955fffa6.jpg

συγνώμη αν σας κούρασα με την φλυαρία μου!

μια εικόνα χίλιες λέξεις!!!

 

  • Like 9
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/5/2024 at 7:21 PM, vro said:

Ρέκβιεμ για την ελεύθερη πληροφόρηση στον Παρνασσό και το snowreport.gr 

Τον παρακάτω κείμενο ανέβηκε  προς έγκριση στη δημόσια ομάδα του FB snowreport.gr και δεν εγκρίθηκε από τον διαχειριστή της γιατί όπως έγραψε τον απείλησαν αρμοδιως από το χιονοδρομικό ότι θα κόψουν τις κάμερες που διαχειρίζεται . 

Ο αρμόδιος, σύμφωνα με δήλωση του διαχειριστή είναι ο διευθυντής του χκπ που έχει απειλήσει  και με μήνυση το forum.

Αυτή η απειλή , μαζί με άλλες τοποθετήσεις του υπάρχουν καταγραμμένες και θα χρησιμοποιηθούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα σε περίπτωση που συνεχίσουν . 

Με πλήρη ανάληψη της αστικής και ποινικής ευθύνης 

Βροχίδης Βασίλειος . 

Ακολουθεί το κείμενο 

"Έβαλε τον πήχη ψηλά το χιονοδρομικό Παρνασσού το Σάββατο και σήμερα πέρασε από κάτω.  
Ο Δίας σήμερα ήταν μόνο για ντεκόρ στο χιονισμένο τοπίο. 
Κρίμα γιατί αγαπάμε το χιονοδρομικό και ιδιαίτερα την Φτερόλακκα και δεν φεύγουμε με τίποτα από εκεί και ας είναι όλα κλειστά , ακόμα και τα ταμεία πάνω. 
Το χιόνι βαρύ εκτός , ρωτάτε όλοι αν και πότε θα ανοίξει ο Δίας . Δεν γνωρίζω ρωτήστε το χιονοδρομικό. 
Ευχαριστούμε το προσωπικό  για τις προσπάθειες του.
Αποφεύγετε το on line ticket . Έχει πρόβλημα η ψηφιακή υπογραφή του , εκδίδει το εισιτήριο , τραβάει τα λεφτά αλλά η κάρτα δεν δουλεύει και πρέπει να πας ταμείο."

Κατά τα λοιπά 

επειδή είναι απίστευτη η κατάσταση που αντιμετωπίζω με απειλές που μου μεταδίδονται ζήτω την συμπαράσταση σας .

 

29 minutes ago, ΜΙΚ said:

Σήμερα απλά έπεσε το site του "Εθνικού μας πληροφοριοδότη σκι" snowreport.

Το άλλο που γράφεις για εκβιασμούς θα πρέπει να το τεκμηριώσεις. Επειδή είναι πολύ σοβαρή καταγγελία πρέπει να το σβήσεις. Ποιοι είχαν εκβιάσει ποιον να τις κόψουν?

22 minutes ago, ΜΙΚ said:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Nikos101 said:

Με τις κάμερες τι έχει συμβεί ?
...

 

2143569790_.thumb.png.d7c960dd944c4d2593abc6c6ee72275d.png

Ψυχραιμία παιδιά...
Από χθες ήταν προφανές ότι το site είχε διάφορα προβλήματα.

  • Sad 1

Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites
56 minutes ago, old skier said:

συγνώμη αν σας κούρασα με την φλυαρία μου!
μια εικόνα χίλιες λέξεις!!!

Τώρα που σε βλέπω, μάλλον έχουμε ανέβει με το ίδιο 6θέσιο.

  • Like 1

Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραίο φωτορομάντζο, ο μακιγιέρ σου θέλει δουλειά🤣

Απίστευτη καταγγελία πράγματι. Δεν έχω ιδέα αν έλαβε στήριξη ας μας πει ο ίδιος. Υγιέστατο και χαρούμενο τον είδα προχτές, σκι κάνει κανονικά και μιλάει με άλλα στελέχη του χιονοδρομικού σε πολύ φιλικό κλίμα.

Μα πιο χιονοδρομικό στον κόσμο αφήνει κάποιον τρίτο (που μπορεί να πέσει θύμα hacker, ή να τσακωθεί ή ή ή) να διαχειρίζεται τις κάμερες του χωρίς να έχει μια εναλλακτική?

Έχουμε νέο διαγωνισμό: βρείτε χιονοδρομικό στον κόσμο με κίνδυνο χιονοστιβάδας παύλα (-) ενώ ξεκολλάνε χιονοστιβάδες και Level 4 για τρεις μήνες.

Και πάμε στα κρίσιμα νέα: Θα συντηρηθεί ο Ηρακλής για του χρόνου? Θα γίνει ο Παρνασσός το πρώτο χιονοδρομικό στον κόσμο που άφησε τόσο κομβικό λιφτ κλειστό για δυο συνεχόμενες σεζόν?

  • Thanks 1
  • Confused 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν είμαι σίγουρος ότι ταιριάζει εδώ αλλά με ηλεκτρονικό fastpass και τη σχετική εφαρμογή μπορείτε να έχετε έκπτωση 10% στα διόδια ΙΧ

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ΜΙΚ said:

Ωραίο φωτορομάντζο, ο μακιγιέρ σου θέλει δουλειά🤣

Απίστευτη καταγγελία πράγματι. Δεν έχω ιδέα αν έλαβε στήριξη ας μας πει ο ίδιος. Υγιέστατο και χαρούμενο τον είδα προχτές, σκι κάνει κανονικά και μιλάει με άλλα στελέχη του χιονοδρομικού σε πολύ φιλικό κλίμα.

Μα πιο χιονοδρομικό στον κόσμο αφήνει κάποιον τρίτο (που μπορεί να πέσει θύμα hacker, ή να τσακωθεί ή ή ή) να διαχειρίζεται τις κάμερες του χωρίς να έχει μια εναλλακτική?

Έχουμε νέο διαγωνισμό: βρείτε χιονοδρομικό στον κόσμο με κίνδυνο χιονοστιβάδας παύλα (-) ενώ ξεκολλάνε χιονοστιβάδες και Level 4 για τρεις μήνες.

Και πάμε στα κρίσιμα νέα: Θα συντηρηθεί ο Ηρακλής για του χρόνου? Θα γίνει ο Παρνασσός το πρώτο χιονοδρομικό στον κόσμο που άφησε τόσο κομβικό λιφτ κλειστό για δυο συνεχόμενες σεζόν?

ξέρω κάνα δυο περιπτώσεις, αλλα η αλήθεια είναι ότι μετά από 2-3 χρονια το κλείσανε το μαγαζί εντελώς...


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Προς Πώληση Ένα εξαιρετικό Πέδιλο Της Stockli, βραβευμένο ως το καλύτερο πέδιλο της κατηγορίας του! Είναι εύκολο στην χρήση και στον έλεγχο του καθώς απευθύνεται σε αρχάριους και μέσους σκιέρ! Παρέχει ευελιξία και αρκετή ευκολία στη μετάβαση από carving σε skidded turns με μικρή προσπάθεια και άμεση ανταπόκριση! Είναι σταθερό σε γρήγορες και κοντές στροφές στη πιστά και αρκετά απορροφητικό στους κραδασμούς! Είναι ιδιαίτερη η ευελιξία του σε carving στροφές, με αρκετά μεγάλη γωνιωση παρέχει μια ασφαλή και πεντακάθαρη ακτίνα στροφής! Γενικά διατηρούμε έναν απολυτό έλεγχο χωρίς μεγάλη προσπάθεια και κατανάλωση ενέργειας! Τέλος είναι δοκιμασμένο και εκτός πίστας σε πούδρες αλλά και bumps και έδειξε τρομερή προσαρμοστικότητα και έλεγχο και ισορροπία σε κάθε στροφή!! Το πέδιλο έχει χρησιμοποιηθεί για δυο σεζόν με εμφανείς μικροφθορές στο επάνω μέρος του. Προσωπικα το συστήνω σε μέσους σκιέρ. Γύρω στις 50 ημέρες χρήσης. Ωστόσο είναι περασμένο από full service και οι πάτοι βρίσκονται σε άψογη κατάσταση καινούργιου, κερωμένοι. Οι λάμες του είναι επίσης σε αρίστη κατάσταση 0,5ο βάση και 88ο side edge. Φοράει την srt Salomon bin 12. Τιμή 380ευρω συζητήσιμη! Περισσότερες πληροφορίες σε προσωπικό μήνυμα! https://www.skiessentials.com/2021-ski-test/skis/2021-stockli-laser-sc https://www.snow-online.com/ski/stoeckli-lacer-sc-2020.htmlp  
    • Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος
    • Τι κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου εκτός από τα Ελληνικά? Ονομάζεται ski bus
    • Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις "μύθους" για το σκι στην Ελλάδα. Ακόμα και πρώην και νυν πρόεδροι του Συλλόγου μας τους συντηρούν με το δίκιο τους. Ακόμα κα ο Λάππας ξεχνά ότι 39 στους 40 τελεταίους Απριλίους χιονίζει στον Παρνασσό!!!!! Και οι δύο Πρόεδροι του ΣΤΧ έχετε δίκιο σε αυτό που γράφετε αλλά επειδή δεν γράφετε την πλήρη πρόταση το συμπέρασμα είναι τελείως λάθος. Η αλήθεια για το σκι στον Παρνασσό είναι όπως τα γράφω Αυτό είναι τελείως γενικό και ισχύει για τους...ταβερνιάρηδες, σαλεδάρχες, μπαρόβιους κλπ Το τους δεν υπάρχει, είναι αφηρημένη έννοια χαμένη στις δαιδαλώδεις διαδικασίες του Ελληνικού κράτους. Υπογράφω ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση ούτε απόφαση που να έβγαλε πόρισμα "φέτος μας νοιάζει μόνο να έχουμε επισκέπτες" στο Υπουργείου Τουρισμού, στο Υπερταμείο, στα ΕΤΑΔ και στις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ. Η κατάσταση είναι: δεν έχουμε ιδέα τι είναι το καλό σκι και τι θέλουμε να γίνει ο Παρνασσός και πως να δουλέψει, μη μας κράξουν τα κανάλια, ας κονομήσουμε ότι μπορούμε όσοι μπορούμε, ας μπαίνει ο μισθός, μη σκοτωθεί κανένας. Φυσικά μέσα σε αυτό το χάος κάποιοι έχουν τρόπο και όρεξη να κάνουν κάτι καλό για το σκι προσπαθούν. Όμως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, Υπερταμείου, ΕΤΑΔ και εγκαταστάσεων ΧΚΠ. Κανένας αρμόδιος δεν ξέρει πχ ότι ο λιφτιέρης ζητάει μια πολύ σημαντική βίδα. -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να αφήσουν κλειστό τον Ηρακλή για τόσο λίγα λεφτά? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να μας γράφει "όλοι οι αναβατήρες θα λειτουργούν κάθε μέρα"? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ  
    • Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόγραμμα και βλέπουν το μέλλον 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. 7ψυχος_gtsap
      7ψυχος_gtsap
      (61 years old)
    2. Mitsaras
      Mitsaras
      (68 years old)
    3. notis_tripoli
      notis_tripoli
      (41 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,318
    • Total Posts
      460,831
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,667
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Marissased
    Joined
×
×
  • Create New...