Jump to content
ΣΤΧ

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2023-2024

Recommended Posts

3 hours ago, vro said:

Είναι απίστευτοι .

Είμαι σίγουρος ότι αν πλήρωνες το ημερήσιο σήμερα δεν θα σε άφηναν να κατέβεις βλαχόλακα να πας με φώκιες σαχαρα επειδή η 6 ήτανε κλειστή . 

Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε αύξηση του παραλογισμού και μείωση της εξυπηρέτησης . 

Στην ουσία δεν μας θέλουν , δεν θέλουν ούτε τα χρήματα μας. Βασικά δίνουν την εντύπωση ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να έρθει Απρίλης να κλείσουν και τελικά να πάρουν σύνταξη. 

Και αυτό το καταλαβαίνω για έναν εργαζόμενο των 750-1200 μικτά , αλλά είναι ακατανόητο για την διοίκηση . Η οποία δίνει την εντύπωση ότι το μόνο που την νοιάζει είναι να μην γίνει ατύχημα , έστω και αν δεν δουλεύει στην πράξη ως χιονοδρομικό, το χιονοδρομικό .

Αν πήγαινε Σαχάρα με φώκιες, και πάθαινε ατύχημα θα έπρεπε να στείλει ανθρώπους το ΧΚΠ να τον μαζέψουν; Και ποιος πληρώνει;

Οι εργαζόμενοι των 1.200 ευρώ μικτά (που δεν είναι τόσα αλλά ας το προσπεράσω) δεν πρόκεται να πάρουν σύνταξη από το ΧΚΠ. Το πολύ-πολύ να έχουν κάποια ένσημα βαρέα.

Πρόβλημα:  Υπερκορεσμό Σαββατοκύριακα και βαράμε μύγες καθημερινές.

Λύση ΕΤΑΔ: Διαφημίζω Σαββατοκύριακα και κάνω ότι μπορώ για να απογοητεύσω τον κόσμο που έρχεται καθημερινές.

Όλα τα Ελληνικά Χιονοδρομικά εάν υπάρχει ατύχημα στην ευρύτερη περιοχή που μπορούν να βοηθήσουν, θα βοηθήσουν. Άτυπος  κανόνας που ισχύει και σε όλες τις περιπτώσεις στελέχη και μηχανήματα χιονοδρομικού βοήθησαν σε ατύχημα. Ακόμα και αρκετά χιλιόμετρα μακρυά ακόμα και εάν οι ορειβάτες ή οι σκιερ δεν πέρασαν ποτέ από το χιονοδρομικό. 

Ski at own risk/piste closed/off limits/forbidden zone/avalanche zone κλπκλπ γράφουν όλα τα χιονοδοδρομικά στον πλανήτη γη. Με κανόνες και σαφέστατη σήμανση περιοχών. Και φυσικά την διάσωσή σου θα την πληρώσεις.

Δεν υπάρχει πιο χαζό πράγμα να απαγορεύεις πράγματα τα οποία όλοι ξέρουν ότι δεν θα έχουν καμία συνέπεια αν τα κάνουν. Στον κλειστό κόκκινο Βάκχο κατέβηκαν εκατοντάδες παρά τις οδηγίες των πιστέρ και τη σήμανση. Γιατί όχι? Ξέρουν τι σημαίνει η σήμανση? Αλλάζει κάτι αν χτυπήσουν εκεί?

Στην Ελλάδα απλά παίζουμε γάτα και ποντίκι και κανένας που ορμάει στην όποια πούδρα κλειστής πίστας δεν έχει καν υποψία αν είναι επικίνδυνο και ότι μπορεί να πληρώσει την διάσωσή του. Εδώ δεν ξέρουν ότι φταίει πάντα ο πίσω/πάνω. Νομίζω ότι η πηγή του προβλήματος είναι ότι όλοι οι "ανεύθυνοι/επικίνδυνοι" χιονοδρόμοι δεν έχουν αναγκαστεί να μάθουν τους βασικούς κανόνες χιονοδρομίας και ασφάλειας. Όσο δεν υπάρχει τιμωρία δεν υπάρχει λόγος να μάθουν.

Εδώ που φτάσαμε πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ άλλη λύση για φέτος από το να υπάρχει όριο εισητηρίων τα σκ και κάθε μέρα τις πρώτες ώρες να κάνουν συστάσεις και να παίρνουν κάρτες.

Όσο τα ΕΤΑΔ γράφουν "Εξασφάλιση καθημερινής παρουσίας αστυνομικών – χιονοδρόμων για λόγους ασφαλείας και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών" και δεν το κάνουν...

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ωραίο το βίντεο με τους κανόνες ασφαλείας.Αλλα στην Ελλάδα ιδίως το τελευταίο με την περίπτωση ατυχήματος όλοι κοιτάζουν να εξαφανιστούν "πού να μπλέκουμε τώρα..." Με είχε ρίξει μια κοπέλα στον Περικλή δεξιά,δε χτυπήσαμε αλλά αργήσαμε να σηκωθούμε, είχα τελικά ένα χτύπημα στο μηριαίο δικέφαλο,λίγο μελανιασμα.Κανεις να κανείς δε σταμάτησε.Αντιθετως το 2019 στο Stubai που έπεσα μόνος μου πρώτα σταμάτησαν κάποιοι πιτσιρικάδες 20-25 ετών να δουν αν είμαι εντάξει και αμέσως μετά έφτασε η κοπέλα που μου έκανε μάθημα και ένας πιστερ.Ισως να ήταν τυχαίο αλλά μου έκανε εντύπωση!

57 minutes ago, ΜΙΚ said:

Στην Ελλάδα απλά παίζουμε γάτα και ποντίκι και κανένας που ορμάει στην όποια πούδρα κλειστής πίστας δεν έχει καν υποψία αν είναι επικίνδυνο και ότι μπορεί να πληρώσει την διάσωσή του. Εδώ δεν ξέρουν ότι φταίει πάντα ο πίσω/πάνω. Νομίζω ότι η πηγή του προβλήματος είναι ότι όλοι οι "ανεύθυνοι/επικίνδυνοι" χιονοδρόμοι δεν έχουν αναγκαστεί να μάθουν τους βασικούς κανόνες χιονοδρομίας και ασφάλειας. Όσο δεν υπάρχει τιμωρία δεν υπάρχει λόγος να μάθουν

Θεωρείς ότι αυτό που γράφεις και αυτό:

https://www.tovima.gr/2023/12/25/society/perama-akrotiriastikan-28xronos-kai-22xroni-meta-apo-troxaio-ston-sxisto/

δεν συνδέονται; Προσωπικά το αποκαλώ εξτσογλανισμό της ελληνικής κοινωνίας. Κάνω κάπου λάθος;

Αναφέρθηκα στο κάτω Πάρκιν της φτερό , κατα την άποψη μου όφειλαν να είχαν σήμανση με βάση το κόκ  και αμφισβητώ ότι βρίσκεται μέσα στα όρια του χιονοδρομικού και αυτό το VIP θα μπορούν να το εφαρμόσουν και σε προτεραιότητα στα lift … παντός ομολογούμενος η ιδέα του σαλέ να βάλει καναπέ ξεπερνά κάθε  φαντασία  , και αξιοπρέπεια    
για την διάσωση στη χώρα μας είναι δωρεάν, υποθέτω ότι οφείλεται σε κάποια πανάρχαια αντίλήψη για την ζωή που υπάρχει στο ελληνικό DNA 

aab κάνεις  λάθος .

Είναι όταν συνδυάζεις αλκοόλ και οδήγηση . 

Αλκοόλ και σκι .

Όταν το πάρτυ ειναι σε απόσταση αναπνοής από  λιφτ που δουλεύει και δεν υπάρχει αλκοτεστ, δεν σκοτώνει ο τάχα  εκτσογλανισμος της κοινωνίας αλλά το χρήμα στο οποίο υποκλίνονται λογική και ασφάλεια .

Όταν κάνουμε τα χιονοδρομικά club για να βγάζουν χρημα  ΕΤΑΔ και σαλεδάρχες, θα χτυπάει κόσμος στις πίστες .

Όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Σόιμπλε  " είναι ο καπιταλισμός , ηλίθιε" .

Μεγάλη συζήτηση αλλά δεν μπορώ να ακούω για ηθική όταν κυκλοφορούν ελεύθερα τα "όπλα" 

Αμάξια , αλκοόλ , πάρτυ με αλκοόλ  δίπλα και μέσα σε αθλητικές εγκαταστασεις ..

Edited by vro
  • Like 3

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

30 minutes ago, Sp said:

την περίπτωση ατυχήματος όλοι κοιτάζουν να εξαφανιστούν "πού να μπλέκουμε τώρα..

Δεν θα συμφωνήσω , υπάρχουν νέα παιδιά που θα σταματήσουν , και βοηθούν είναι θέμα αγωγής  και αρκετά παιδιά μας έχουν αγωγή .

• Like 2

19 minutes ago, aab said:

Θεωρείς ότι αυτό που γράφεις και αυτό:

https://www.tovima.gr/2023/12/25/society/perama-akrotiriastikan-28xronos-kai-22xroni-meta-apo-troxaio-ston-sxisto/

δεν συνδέονται; Προσωπικά το αποκαλώ εξτσογλανισμό της ελληνικής κοινωνίας. Κάνω κάπου λάθος;

Παιδεία και επιβολή των κανόνων. Όπως οδηγούμε κάνουμε σκι. Οι ίδιοι με τον ίδιο σεβασμό στους άλλους και στους κανόνες. Αλλά....Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί οδηγοί που να μην γνωρίζουν ότι σταματάμε στο κόκκινο ΦΑΝΆΡΙ. Υπάρχουν πολλοί χιονοδρόμοι που δεν γνωρίζουν ότι ο πίσω/πάνω πάντα φταίει.

Υπάρχουν πολλοί που οδηγούν εξαιρετικά με σεβασμό στους άλλους και πολλοί όχι. Το ίδιο και στο σκι, μη γενικεύουμε.

Όσο δεν υπάρχει τιμωρία και εφαρμογή των νόμων μας μένει μόνο η παιδεία για την οποία δεν έχω σχόλιο. Αλλά όπως είχε πει και ο Ιαβέρης για την οδηγική παιδεία "καλά ρε, δηλαδή ο Γερμανός 18χρονος δεν γουστάρει εφηβεία τρελαμένος να βγαίνει με τις πάντες από τις στροφές με το πειραγμένο? Απλά ΞΕΡΕΙ ότι η ποινή θα είναι άμεση".

Για αυτό σου γράφω ότι έχουν αγριέψει τα πράγματα και οι συμπολίτες μας οδηγούν και κάνουν σκι πιο επικίνδυνα από ποτέ.

Ένα χαζό παράδειγμα που μοιάζει εντελώς παράλογο. Το 80-90 δεν φοράγαμε κράνος στα μηχανάκια. Ξαφνικά αρχίζουν να εφαρμόζουν τον νόμο με άφθονες κλήσεις και για περίπου 10 χρόνια όλοι (99%) φόραγαν κράνος στα μηχανάκια σε κάποιες περιοχές πχ Αθήνα. Σιγά σιγά σταμάτησαν οι κλήσεις. Σήμερα έχουμε επανέλθει στην ωραία περίοδο που οι μισοί δεν φοράνε κράνος. Είναι παιδεία ή επιβολή του νόμου? Και τα δυο αλλά κυρίως το δεύτερο.

Υ.Γ. Την πρώτη καλή εποχή του covid μας μπουντρουμιάσανε μέσα με ένα επιχείρρημα ότι ξεμένουμε από εντατικές (δεν σχολιάζω, αναφέρω το τι λέγανε επισήμως τότε). Εκείνη την εποχή έβλεπα ανθρώπους χωρίς κράνος. Χαζή σκέψη: Καλά ρε φίλε...θέλει και απόδειξη ότι κάθε ένας που δεν φοράει κράνος είναι πελάτης εντατικής? Αν θέλαμε πραγματικά να μην ξεμείνουμε από εντατικές δεν θα του ΑΝΑΓΚΑΖΕΣ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ να βάλουν ένα απλούστατο κράνος?

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

1 hour ago, vro said:

aab κάνεις  λάθος .

Είναι όταν συνδυάζεις αλκοόλ και οδήγηση . 

Αλκοόλ και σκι .

Όταν το πάρτυ ειναι σε απόσταση αναπνοής από  λιφτ που δουλεύει και δεν υπάρχει αλκοτεστ, δεν σκοτώνει ο τάχα  εκτσογλανισμος της κοινωνίας αλλά το χρήμα στο οποίο υποκλίνονται λογική και ασφάλεια .

Όταν κάνουμε τα χιονοδρομικά club για να βγάζουν χρημα  ΕΤΑΔ και σαλεδάρχες, θα χτυπάει κόσμος στις πίστες .

Όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Σόιμπλε  " είναι ο καπιταλισμός , ηλίθιε" .

Μεγάλη συζήτηση αλλά δεν μπορώ να ακούω για ηθική όταν κυκλοφορούν ελεύθερα τα "όπλα" 

Αμάξια , αλκοόλ , πάρτυ με αλκοόλ  δίπλα και μέσα σε αθλητικές εγκαταστασεις ..

Στα σχετικά λίγα ΧΚ του εξωτερικού που έχω επισκεφτεί, το αλκοόλ ήταν πολύ εύκολα διαθέσιμο. Στον Παρνασσό πάντα ήταν. Επίσης, το αλκοόλ μπορούσες και μπορείς πολύ εύκολα να το έχεις μαζί σου. Κάτι έχει αλλάξει.

Το πότε / πόσο το καταναλώνεις είναι θέμα παιδείας που, στο συγκεκριμένο θέμα, συνήθως είναι κάτι που έχεις από το σπίτι σου (ή όχι).

Οκ ξαναγυρνάμε στον εύκολο αφορισμό της ατομικής ευθύνης. 

Αφού όλοι μπορούμε να κουβαλάμε το φλασκί με το αλκοόλ στην τσέπη άσε να υπάρχουν  μέσα στον αθλητικό χώρο  επίσημα σημεία πώλησης συνοδευόμενα από μουσική και ενθάρρυνση , να μην χάσουμε το ευρώ. 

είναι όλα μια μεγάλη υποκρισία .

Αρχίζοντας από το ποιος θα πληρώσει την διάσωση εκτός  ( επειδή δεν είσαι ικανός να ανοίξεις την Σαχάρα ) μέχρι να βάζουμε δίχτυα στον αστρωτο Βάκχο για να περνάει από το πλάι όλος ο κόσμος, μέχρι το να μην βάζουμε το ίδιο δίχτυ στην Έξοδο του Ερμή στα κελάρια μην ενοχλήσουμε την πώληση αλκοόλ στο σαλέ (όποιος έχει βγει από τον Ερμή να πάει Βάκχο ξέρει πολύ καλά τι εννοώ ).

Όλα μια μεγάλη υποκρισία .

Πάμε και όπου βγει (την μονέδα να πάρουμε )

Στο χκπ υπάρχουν όσια και ιερά που δεν πρέπει να τα αναφέρουμε 

Πχ ο Βάκχος έχει πρόβλημα από κατασκευή 

Ή

Γίνεται κατάχρηση αλκοόλ ( και όχι μόνο ) στα λιφτ και στις πίστες . 

Αν πω ότι πάρτυ πρέπει να γίνονται μετά την λήξη του χιονοδρομικού ωραρίου ή έστω σε καθορισμένο χώρο εκτός πιστών , όπου θα αποθαρρύνεται η εύκολη χρήση των λιφτ , πχ περπάτα  και ανέβα 50 μέτρα υψομετρική . , θα είναι συντηρητισμός και προσβολή της ατομικής ελευθερίας .....

Edited by vro
  • Like 2

μια επέμβαση k σταματάω.
Μην νομίζετε ότι μονο στον Παρνασσό είναι έτσι.
Από άποψη κόσμου έχω δει πράγματα ανάλογα με τον παρνασσό k σε Aλπεις
Από μεθυσμένους σε πιστες ως ξύλο για μια θέση parking

Ίσως στις Aλπεις είναι όλα πιο στρωμένα όσον αφορά ποια lift ανοίγουν k ποια όχι

Όσον αφορά τις διακοπές, υπάρχουν δυο βδομάδες τον Φεβρουάριο (ανάλογα με το ποτε πέφτει το πάσχα) που έχουν ΌΛΟΙ διακοπές....
Austria, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία, Δανία....

αυτό το διάστημα ειδικά στα XK της Αυστρίας μπορεί κάποιος να ζήσει ελληνικές καταστάσεις

πάντως πιστέρ να παίρνουν κάρτες μονο Βουλγαρία το έχω δει k ΗΠΑ
Aλπεις ως τώρα όχι

Snow is on my D.N.A.

4 hours ago, vaggelis said:

Δεν θα συμφωνήσω , υπάρχουν νέα παιδιά που θα σταματήσουν , και βοηθούν είναι θέμα αγωγής  και αρκετά παιδιά μας έχουν αγωγή .

Ελπίζω να είναι έτσι,αλλά αυτή την άποψη έχω σχηματίσει...

Ναι, υπάρχει ατομική ευθύνη και προβληματική νοοτροπία.

Πχ, ήμουν τη Δευτέρα για σκι. Στο λιφτ μαζί μου ήταν μια παρέα 17-20 ετών με τον πατέρα ενός από αυτούς. Όλοi με snowboard (χρήσιμο μόνο όσον αφορά το τεχνικό επίπεδο). Κατά κοινή ομολογία, οι 3 στους 6 δεν ήξεραν να κάνουν στροφή με το sb και μπορούσαν να κατέβουν τον Περικλή στο μαχαίρι, μόνο. Προφανώς καταστροφή της πίστας αλλά και αν έχαναν τον πολύ περιορισμένο έλεγχο που είχαν αλλοίμονο σε όποιον ήταν μπροστά τους.

Ερώτηση κρίσεως λοιπόν: σε ποιο σημείο τραβάς τη γραμμή και παίρνεις την κάρτα; Έξω από τον χορό, κλπ.

Προφανώς και εκ των προτέρων δεν μπορείς να πάρεις κάρτα.  Έγκλημα σκέψης δεν υπάρχει στην παλαιομοδίτικη αστική νοοτροπία. Μην βλέπεις που τώρα το βάλαμε και στον ποινικό μας κώδικα . Άλλωστε ζούμε στην βαρβαρότητα πια . 

Ο χορός έχει βήματα . Πχ είναι σημαντικό να μην ανεβαίνουν καμπίνες με χιονοδρόμους  στον προφήτη Ηλία . Μόνο επισκέπτες στις καμπίνες . Ενα πρώτο στάδιο ξεσκαρταρισματος είναι η σανίδα στο πόδι και όχι στο χέρι. . Αν είσαι επαγγελματίας όλα τα λαμβάνεις υπ όψη. Αν θες και αν σε νοιάζει βέβαια .

Όπως φωνάζαμε για να υπάρχει σήμανση και διαχωρισμός με δίχτυ στις πίστες προπονήσης και τελικά ακουστηκαμε παρ όλη την αντίδραση της ομοσπονδίας .  

Είπαμε αν θες να βάλεις τάξη σε οργανωμένο χιονοδρομικό και όχι να κλείνεις το βουνό επειδή δεν μπορείς να το ανοίξεις .

• Like 2

1 hour ago, aab said:

Πχ, ήμουν τη Δευτέρα για σκι. Στο λιφτ μαζί μου ήταν μια παρέα 17-20 ετών με τον πατέρα ενός από αυτούς. Όλοi με snowboard (χρήσιμο μόνο όσον αφορά το τεχνικό επίπεδο). Κατά κοινή ομολογία, οι 3 στους 6 δεν ήξεραν να κάνουν στροφή με το sb και μπορούσαν να κατέβουν τον Περικλή στο μαχαίρι, μόνο. Προφανώς καταστροφή της πίστας αλλά και αν έχαναν τον πολύ περιορισμένο έλεγχο που είχαν αλλοίμονο σε όποιον ήταν μπροστά τους.

Ερώτηση κρίσεως λοιπόν: σε ποιο σημείο τραβάς τη γραμμή και παίρνεις την κάρτα; Έξω από τον χορό, κλπ.

Έχω σπάσει χέρι στα Καλάβρυτα πριν 10 χρόνια από μία <<κυρία>> καμιά 30αριά χρονών με sb , χωρίς κανέναν έλεγχο, ερχόταν από το πλάι πίσω μου, με πέταξε πάνω και τρέχα γύρευε!!! Άποψή μου: οι πιστέρ παρακολουθούν συνέχεια και παίρνουν την κάρτα από εκείνους που δεν έχουν πλήρη έλεγχο και χιονοδρομούν επικίνδυνα. 

Edited by Maria Bisti

Στον Παρνασσό έχω να πάω πολλά χρόνια.Τους καινούριους αναβατήρες δεν τους έχω δει!Αλλά τότε θυμάμαι τους πιστέρ να είναι όλη τη μέρα στο σαλέ.Μόνο αν υπήρχε συμβάν έβγαιναν.Μια φορά ένας κατέβαινε από την μπλε του Ηρακλή σε θέση ελεύθερης κατάβασης.Πολύ πολύ γρήγορα.Ένας κύριος πήγε στο λιφτιέρη του Αίολου στο πάνω μέρος και του είπε τι συνέβη και πού είναι οι πιστέρ και η απάντηση που πήρε "τι να κάνουν;Να κόβουν κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα;" Το συμβάν το είδαμε καμιά 30αρια άτομα.Ο τύπος μετά είχε πάει στο Βάκχο...Τώρα δεν ξέρω αν όντως περιπολούν αλλά εγώ δεν τους είχα δει ποτέ.

7 hours ago, vro said:

Ο χορός έχει βήματα . Πχ είναι σημαντικό να μην ανεβαίνουν καμπίνες με χιονοδρόμους  στον προφήτη Ηλία . Μόνο επισκέπτες στις καμπίνες . Ενα πρώτο στάδιο ξεσκαρταρισματος είναι η σανίδα στο πόδι και όχι στο χέρι. . Αν είσαι επαγγελματίας όλα τα λαμβάνεις υπ όψη. Αν θες και αν σε νοιάζει βέβαια .

Όπως φωνάζαμε για να υπάρχει σήμανση και διαχωρισμός με δίχτυ στις πίστες προπονήσης και τελικά ακουστηκαμε παρ όλη την αντίδραση της ομοσπονδίας .  

Είπαμε αν θες να βάλεις τάξη σε οργανωμένο χιονοδρομικό και όχι να κλείνεις το βουνό επειδή δεν μπορείς να το ανοίξεις .

Γιατί να μην ανεβαίνουν καμπίνες με χιονοδρόμους στο 2240; 

Νίφει!

Γιατί ανεβαίνουν αρχάριοι που δεν μπορούν να πάρουν ούτε το καρεκλάκι. 

Είναι μεγάλη επιστήμη η χρήση της καρέκλας;Την τρίτη φορά που έβαλα πέδιλα στα πόδια μου ανέβηκα με τον Αίολο,και παρόλη την πρόβλεψη από κάποιον εδώ ότι θα πέσω μόλις ανέβω-δε θυμάμαι το nickname του-δεν έπεσα στην αποβίβαση.Με δάσκαλο βέβαια ανέβηκα και είχα κάνει άλλα 2 μαθήματα,το πρώτο στον Παρνασσό,το δεύτερο στα Καλάβρυτα στον "Ερμή" και σε πάγο μάλιστα!Δεν ξερω βέβαια τι προβλήματα μπορεί να δημιουργεί η τηλεκαμπίνα,δεν έχω δει τους καινούριους αναβατήρες και τι κατάσταση επικρατεί λογω αυτών στο ΧΚΠ.Πάντως κοιτάζοντας σε διάφορα Χ.Κ στην Αυστρία σε πολλά έχουν τηλεκαμπίνα για ν΄ανεβαίνει κόσμος να βλέπει τη θέα από κάποια κορφή,και κάποια απ΄ότι είδα δεν έχουν πίστα να κατέβεις με τα σκι.Αλλά δε νομίζω ότι εμπίπτει σε αυτή την περίπτωση ο Παρνασσός.Στον Αρίσταρχο στα Καλάβρυτα ίσως είχε νόημα,πολλοί θα ήθελαν να πάνε να δουν το τηλεσκόπιο και τη θέα από εκεί πάνω.

Δεν θα μπορούσα να περιγράψω καλύτερα γιατί δεν πρέπει στον σημερινό Παρνασσό να ανεβαίνουν "χιονοδρομοι" με την καμπίνα στον προφήτη Ηλία . 

Ναι δεν ειναι και επιστήμη να ανεβαίνουν με σκι η σανίδα με το καρεκλάκι , το πρόβλημα είναι ότι τώρα στον προφήτη Ηλία ανεβαίνουν με την καμπίνα και όσοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε τον Αίολο .

Χωρίς δάσκαλο βέβαια , μόνο με την παρέα. 

Πάνε με το ζόρι από το δρομάκι μέχρι την κορφή Περικλή , μετά προσπαθούν να κατέβουν τον Περικλή . Θα τους δεις χύμα μέσα στην πίστα ,  συνήθως να κάθονται κάτω . Φτάνουν κακήν κακώς στην βάση του Περικλή , παίρνουν μια ανάσα καθιστή στις πίστες και μετά βουρ τις πίστες του Αίολου μέχρι την καμπίνα .  

Σε συνδιασμό με το τρέχω σαν να μην υπάρχει αύριο και ας είναι κόσμος, που βλέπω από κάτι αθλητές που κάνουν ζέσταμα εκτός πιστών προπόνησης μαζί με το πίνω και ξεχνώ τις μεσημεριανές ώρες έχουν κάνει την χιονοδρομικη κατάσταση στο μπωλ των κελαριων τοξική .

Τι μπορούσε να γίνει αν υπήρχε πρόθεση από το χιονοδρομικό ;

Απαγόρευση της χρήσης καμπινών με χιονοδρομικό εξοπλισμό.

Χάραξη και σήμανση πίστας αρχαρίων .

Απαγόρευση χρήσης των γενικών πιστών για ζέσταμα από αθλητές.  

Αποφυγή πάρτυ εντός χιονοδρομικού ωραρίου και αν χρειαστεί κοντρόλ από σεκιούριτι στα κοντινά στο πάρτυ λιφτ. 

Όλα αυτά χρειάζονται επαγγελματίες πιστερ και στήριξη από την διεύθυνση του χιονοδρομικού.

Επισεις και τελευταίο που το είδαν αρκετοί φέτος .  Η αρχή της κατηφορας πίσω από το σαλεδακι πρώην πιστεραδικο του προφήτη Ηλία δεν ειναι πάρκινγκ σανίδων και χωρος γνωριμίας . 

Έχει μπόλικο χώρο πριν . Δεν είναι ευχάριστο στην αρχή της πίστας να κάνεις σλάλομ ανάμεσα σε ξαπλωμένους και σανίδια.

Edited by vro
  • Like 2

On 1/16/2024 at 9:35 PM, Al_Foutzin said:

Κιτς βλαχομπαροκ το μεγαλείο σου ή αλλιώς όλη η Ελλάδα σε μια φωτογραφία!

IMG_1322.thumb.jpeg.09bca639727481e77cad4c0f523e47fa.jpeg

Ευχαριστούμε την ΕΤΑΔ και την διοικηση της με τον διαχειριστή του σαλέ (?) για την κατάντια στην οποία έρχεστε φέρει το ιστορικό και μεγαλύτερο χιονοδρομικό της χώρας! Και εις ανώτερα!

courchevel ! ! !

Snow is on my D.N.A.

22 hours ago, vro said:

Οκ ξαναγυρνάμε στον εύκολο αφορισμό της ατομικής ευθύνης. 

Αφού όλοι μπορούμε να κουβαλάμε το φλασκί με το αλκοόλ στην τσέπη άσε να υπάρχουν  μέσα στον αθλητικό χώρο  επίσημα σημεία πώλησης συνοδευόμενα από μουσική και ενθάρρυνση , να μην χάσουμε το ευρώ. 

είναι όλα μια μεγάλη υποκρισία .

Αρχίζοντας από το ποιος θα πληρώσει την διάσωση εκτός  ( επειδή δεν είσαι ικανός να ανοίξεις την Σαχάρα ) μέχρι να βάζουμε δίχτυα στον αστρωτο Βάκχο για να περνάει από το πλάι όλος ο κόσμος, μέχρι το να μην βάζουμε το ίδιο δίχτυ στην Έξοδο του Ερμή στα κελάρια μην ενοχλήσουμε την πώληση αλκοόλ στο σαλέ (όποιος έχει βγει από τον Ερμή να πάει Βάκχο ξέρει πολύ καλά τι εννοώ ).

Όλα μια μεγάλη υποκρισία .

Πάμε και όπου βγει (την μονέδα να πάρουμε )

Στο χκπ υπάρχουν όσια και ιερά που δεν πρέπει να τα αναφέρουμε 

Πχ ο Βάκχος έχει πρόβλημα από κατασκευή 

Ή

Γίνεται κατάχρηση αλκοόλ ( και όχι μόνο ) στα λιφτ και στις πίστες . 

Αν πω ότι πάρτυ πρέπει να γίνονται μετά την λήξη του χιονοδρομικού ωραρίου ή έστω σε καθορισμένο χώρο εκτός πιστών , όπου θα αποθαρρύνεται η εύκολη χρήση των λιφτ , πχ περπάτα  και ανέβα 50 μέτρα υψομετρική . , θα είναι συντηρητισμός και προσβολή της ατομικής ελευθερίας .....

δεν γίνονται τα party εκτος των πιστών?
βασικά όλα είναι θέμα ατομικής ευθύνης. 
Ακόμα k αν κανεις party όταν κλείσει το XK ο μεθυσμένος αντί να βγει στην πιστα θα βγει στον δρόμο.
Και τα 50m που λες δεν είναι τίποτα.

ο ίδιος που πίνει 2-3-4 ποτηράκια k σου λέει "σιγά με 1-2 δεν καταλαβαίνω τίποτα" k μετά παίρνει τα παιδιά να πάει σπίτι, ο ίδιος θα πιει 10 σφηνάκια k θα πάει να κάνει ski.

Snow is on my D.N.A.

19 hours ago, aab said:

αν έχεις πιει σου παίρνω την κάρτα k άντε γεια
αν απλά κατεβαίνεις την πιστα επικίνδυνα σου κάνω σύσταση...μια δυο στην τρίτη άντε γεια

αν κατεβαίνεις την πιστα επικίνδυνα k κοντέψεις να πέσεις σε κάποιον επίσης άντε γεια.

Snow is on my D.N.A.

Τώρα που είναι επίκαιρο το VIP , πρόταση ,υποδοχή στον Παρνασσό για τα μέλη του ski club 

IMG_2785.jpeg

Edited by vaggelis
  • Haha 2