Jump to content
ΣΤΧ

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2023-2025

Recommended Posts

Και να πω και κάτι τελευταίο που μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση

Ήμουνα κοντά σε μια παρέα αρχαρίων οι οποίοι συζητούσανε για τους δασκάλους το κύριο μέλημα τους ήτανε στα πόσα μαθήματα σε ανεβάζουν πίστα ! Α μην πας αυτόν λένε σε πάει πίστα μετά από τρία μαθήματα θα πας στον τάδε που θα σε πάει γρηγορότερα ! 
Ξέρω σχολή στον Παρνασσό όπου έχει χρησιμοποιήσει άτομα τα οποία δεν έχουν Κανένα εχέγγυο να είναι δάσκαλοι και όμως κάνουνε κανονικά μαθήματα ! 
Τι πρέπει να κάνουμε; 
Όταν ξεκινάμε έτσι τι μπορεί να περιμένεις ? 
Απλώς ελπίζεις και εύχεσαι να μην πέσει κανένας πάνω σου ! 

ε όχι. Δεν είναι η γη επίπεδη. Το ίδιο το χιονοδρομικό κοινοποιεί άρθρα που επιμένουν ότι η γη είναι επίπεδη.

https://www.facebook.com/parnassosski.gr/posts/pfbid02Pc2kgf3whG4rXRK4NRktbHQknDuFRr3qSQNaCkxS4ToMYxoEWxsPNzK66FR1R8xCl

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Guys and Gals ... Δευτέρα αέρας και άρα σπίτι, Τρίτη Τετάρτη  οκ για ΧΚΠ ?

C?

- - --Πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην κυριακάτικη Telegraph:

https://www.telegraph.co.uk/sport/2024/01/21/skiing-holiday-risks-injury-alps-gwyneth-paltrow/

Τίτλος του: has skiing become too fast?

Αναφέρει:

• Μεγάλη αύξηση στα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια
  • Αυθάδη συμπεριφορά 
  • Μέθη - σε συγκεκριμένα χκ
  •  Μη χρήση κράνους διότι περιορίζει την ελευθερία
  • Εγκατάλειψη των θυμάτων ατυχήματος 

Έχει μια εκτενή συνέντευξη του επικεφαλής πιστερ της Val , ο οποίος καταλήγει στο ότι τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν είναι πολύ περιορισμένα.

Κι ένα ενδιαφέρον άρθρο για το πως οδηγούμε:

https://www.newsauto.gr/news/kataschesis-aftokiniton-ke-sillipsis-odigon-stin-attiki/

Το ότι τίτλος του άρθρου στο ιντερνετ είναι σφαγή οδηγών λόγω κλήσεων, με προβληματίζει για το πως θα πάω αύριο στο γραφείο.

ΥΓ Είναι πολύ να ζητήσω να γίνουν και αυτά τα σχόλια χωριστό νήμα; Αν και αναφερόμαστε σε παραδείγματα από το ΧΚΠ, δυστυχώς η συμπεριφορά μας είναι γενικευμένο φαινόμενο.

10 hours ago, aab said:

Κι ένα ενδιαφέρον άρθρο για το πως οδηγούμε:

https://www.newsauto.gr/news/kataschesis-aftokiniton-ke-sillipsis-odigon-stin-attiki/

Το ότι τίτλος του άρθρου στο ιντερνετ είναι σφαγή οδηγών λόγω κλήσεων, με προβληματίζει για το πως θα πάω αύριο στο γραφείο.

ΥΓ Είναι πολύ να ζητήσω να γίνουν και αυτά τα σχόλια χωριστό νήμα; Αν και αναφερόμαστε σε παραδείγματα από το ΧΚΠ, δυστυχώς η συμπεριφορά μας είναι γενικευμένο φαινόμενο.

Ναι λογικά θα γίνουν. Όλοι συμφωνούμε πως αυτή η κίνηση της τροχαίας είναι ολόσωστη και δεν πρέπει να σταματήσει μέχρι και ο τελευταίος να πειστεί ότι δεν επιτρέπεται να οδηγείς και να μην εφαρμόζεις τον ΚΟΚ.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και στον Παρνασσό. Να μην υπάρχει στέλεχος του ΧΚΠ που να μην έχει άλλη δουλειά και να μην ΚΟΙΤΑΕΙ για επικίνδυνους. Μόλις δει ενημερώνει και τον περιμένουν στη βάση του λιφτ για σύσταση.

Αν διαβάσεις ο υπεύθυνος του Val κάνει τα 100πλάσια από αυτά που κάνουν στον Παρνασσό. Και όπως βλέπεις τα πράγματα πάνε όλο και χειρότερα.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Πάντως η βλακεία περισσεύει και στο εξωτερικό.Πριν λίγο έβλεπα στο instagram άτομα να κατεβαίνουν πίστα με τις...μπότες...Αν είναι δυνατόν,και η πίστα είχε κόσμο.Ο ένας μάλιστα κατέβαινε σαν σε ελεύθερη κατάβαση.Το link είναι αυτό να δείτε κι εσείς...Τι έλεγχο μπορεί να έχει αυτός τώρα;

https://www.instagram.com/reel/CsOgIjUp6BH/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Χθες Κυριακή απ’ όσο γνωρίζετε ήταν μια αποτυχία λόγω καιρού 

Κρίμα και για τα παιδάκια που ταλαιπωρήθηκαν μες το κρύο

Στο site πάντως χρεώνανε κανονικά τριανταριά ενός τα ταμεία 20 € ! 

Όταν έφυγα τους είπα ότι λέγατε κανονικά ότι Βάκχος δούλευε και χρεώνατε 30 € στο Ίντερνετ Είχε πολλή ουρά στα ταμεία οπότε το έκλεισα ιντερνετικά και με το που ανέβηκα πάνω ο Βάκχος δε δούλευε !! και όταν έμαθα ότι τα ταμεία από το πρωί χρεώνανε 20 € τους ζήτησα να μου κάνουν επιστροφή και μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να κάνω κάτι ας πρόσεχα !!! 

Πάω σήμερα το πρωί να κλείσω ίντερνετετ

βλεπω 27 ευρώ ?? Εφόσον δεν είχε καθόλου κίνηση πάω στο ταμείο και το ταμείο τι μου λέει ?  όλη μέρα σήμερα 15 !!! 
Και το κερασάκι στην τούρτα τον δρόμο που καταλήγει στα εκδοτήρια όταν έχει πέτρες τον κλείνουν τώρα τον είχανε ανοιχτά κανονικά καμία πινακίδα  όποτε προχώρησα και στο τέλος  αναγκάστικα το μισό να το κατέβω περπατώντας !! 

Πείτε μου τι να κάνω ??? 

Edited by Dimitris101

1 hour ago, Dimitris101 said:

Στο site πάντως χρεώνανε κανονικά τριανταριά ενός τα ταμεία 20 € ! Όταν έφυγα τους είπα ότι λέγατε κανονικά ότι Βάκχος δούλευε και χρεώνατε 30 € στο Ίντερνετ Είχε πολλή ουρά στα ταμεία οπότε το έκλεισα ιντερνετικά και με το που ανέβηκα πάνω ο Βάκχος δε δούλευε !! και όταν έμαθα ότι τα ταμεία από το πρωί χρεώνανε 20 € τους ζήτησα να μου κάνουν επιστροφή και μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να κάνω κάτι ας πρόσεχα !!!
Πάω σήμερα το πρωί να κλείσω ίντερνετετ βλεπω 27 ευρώ ?? Εφόσον δεν είχε καθόλου κίνηση πάω στο ταμείο και το ταμείο τι μου λέει ?  όλη μέρα σήμερα 15 !!!
 τον δρόμο που καταλήγει στα εκδοτήρια όταν έχει πέτρες τον κλείνουν τώρα τον είχανε ανοιχτά κανονικά καμία πινακίδα  όποτε προχώρησα και στο τέλος  αναγκάστικα το μισό να το κατέβω περπατώντας !!
Πείτε μου τι να κάνω ???

Μπορείς να ξαναπάς στρατό για να επανελέγξεις σε ποιο τελειώνει η λογική πρωτα. Yoga και άσκηση βοηθάει, αγκαλιές με κατοικίδια και ανθρώπους κλκλπ

Επίσης μπορείς να έρθεις να βοηθήσεις στον Σύλλογο

Μια μικρή απορία όταν λες "λέγατε κανονικά ότι ο Βάκχος δούλευε" ποιός το είπε και πότε? Μήπως εννοείς στο snowreport?

ΠΕΤΡΕΣ χωρίς σήμανση πίστα κλειστή κακό

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

1 hour ago, Dimitris101 said:

Χθες Κυριακή απ’ όσο γνωρίζετε ήταν μια αποτυχία λόγω καιρού 

Κρίμα και για τα παιδάκια που ταλαιπωρήθηκαν μες το κρύο

Στο site πάντως χρεώνανε κανονικά τριανταριά ενός τα ταμεία 20 € ! 

Όταν έφυγα τους είπα ότι λέγατε κανονικά ότι Βάκχος δούλευε και χρεώνατε 30 € στο Ίντερνετ Είχε πολλή ουρά στα ταμεία οπότε το έκλεισα ιντερνετικά και με το που ανέβηκα πάνω ο Βάκχος δε δούλευε !! και όταν έμαθα ότι τα ταμεία από το πρωί χρεώνανε 20 € τους ζήτησα να μου κάνουν επιστροφή και μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να κάνω κάτι ας πρόσεχα !!! 

Πάω σήμερα το πρωί να κλείσω ίντερνετετ

βλεπω 27 ευρώ ?? Εφόσον δεν είχε καθόλου κίνηση πάω στο ταμείο και το ταμείο τι μου λέει ?  όλη μέρα σήμερα 15 !!! 
Και το κερασάκι στην τούρτα τον δρόμο που καταλήγει στα εκδοτήρια όταν έχει πέτρες τον κλείνουν τώρα τον είχανε ανοιχτά κανονικά καμία πινακίδα  όποτε προχώρησα και στο τέλος  αναγκάστικα το μισό να το κατέβω περπατώντας !! 

Πείτε μου τι να κάνω ??? 

Οι πίστες (όσες είναι ανοιχτές) σε τι κατάσταση είναι? Το ξύρισε ο αέρας ότι λίγο έριξε χθες?

2 hours ago, Dimitris101 said:

Πείτε μου τι να κάνω ??? 

Να μεταναστεύσεις σε πολιτισμένη χώρα, (σοβαρά το λέω).
Φιλικά, Π.

• Like 1

Practice makes perfect

Το ίδιο το σίτε του χιονοδρομικού το έλεγε αλλιώς δεν το συζητούσα . Είναι πάρα πολύ σημαντικό όπου δεν ενημερώνουν τις τιμές του internet Σα να σου λέει κορόιδο μπήκες πλήρωσες…  λυπάμαι  

Ότι πίστα ήταν ανοιχτή ήταν σε καλή κατάσταση , Ο αέρας πήρε αρκετό χιόνι αλλά έμεινε κιόλας … μιλάμε για 5-6 πόντους όμως

Αν δεν είχε ρίξει την Κυριακή χιόνι αυτή τη βδομάδα θα ήταν για κλείσιμο

ΜΙΚ θα σου πω τι θα κάνω… Φτιάξε μου μία λίστα με τα 10 χειρότερα πράγματα που έχουνε κάνει και θα πληρώσω να φτιάξουμε αυτοκόλλητα να τα κολλήσουμε από Αράχοβα μέχρι χιονοδρομικό  . Αυτοί δεν παίρνουν από λόγια έτσι .. θέλουνε να τους ξεμπροστιάσεις 

Δεύτερον θα φτιάξω ένα σίτε όπου θα λέει αποκλειστικά για τα χάλια τους 

Οι πιο πολλοί υπάλληλοι οφείλω να ομολογήσω κάνουν ότι μπορούν δεδομένης της κατάστασης είναι

Και να πω και κάτι λένε ότι είναι μόνο για έμπειρους χιονοδρόμους το πιατάκι OK να το δεχτώ… στα αγγλικά το γράφετε ??? 
Ήταν δύο κακομοίροι ξένοι δεν ξέρανε οι άνθρωποι 1-2 πέσανε και τους έλεγε φύγετε από δω 

Sorry sorry λέγανε αυτοί που να ξέρανε τη τους έσερνε 

Δεν νομίζω ότι με θέλεις σε συναντήσεις με διοίκηση θα σας χαλάω το κλίμα (καλής συνεννόησης)  θα με βλέπουν κόκκινο πανί ..

Θέλετε να πάρουμε τις ξαπλώστρες και να της πετάξουμε στην είσοδο του σαλέ τις μισές και τις άλλες μισές σε οποίον έρθει από το χιονοδρομικό να μας μιλήσει  Πολύ ευχαρίστως

On 1/22/2024 at 11:19 PM, Dimitris101 said:

Δεν νομίζω ότι με θέλεις σε συναντήσεις με διοίκηση θα σας χαλάω το κλίμα (καλής συνεννόησης)  θα με βλέπουν κόκκινο πανί ..

ΜΙΚ θα σου πω τι θα κάνω… Φτιάξε μου μία λίστα με τα 10 χειρότερα πράγματα που έχουνε κάνει και θα πληρώσω να φτιάξουμε αυτοκόλλητα να τα κολλήσουμε από Αράχοβα μέχρι χιονοδρομικό  . Αυτοί δεν παίρνουν από λόγια έτσι .. θέλουνε να τους ξεμπροστιάσεις 

Δεύτερον θα φτιάξω ένα σίτε όπου θα λέει αποκλειστικά για τα χάλια τους 

Αυτό που δεν μπορεί ο Έλληνας χιονοδρόμος να καταλάβει είναι ότι το αυτοί δεν υπάρχει σαν φυσικά πρόσωπα ούτε σαν χώρος. Λέμε αυτοί θέλουν να το ξεπουλήσουν, αυτοί το έχουν παρατήσει, αυτοί δεν τους νοιάζει κλπκλπ. Δεν υπάρχει κανένα μέρος όπου έχουν μαζευτεί άνθρωποι που αποφασίζουν για το ΧΚΠ και να χαράξουν κάποιο σατανικό σχέδιο. Δεν υπάρχει κανένα γραφείο και καμία συνεδρίαση όπου να πει κάποιος "χαχαχαχα, ότι και να γράφουν και να λένε οι πελάτες δεν μας νοιάζει". Τρια χωριστά γραφεία μέσα στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, 5 χωριστά γραφεία μέσα στα ΕΤΑΔ και κάτι γραφεία μέσα στο ΧΚΠ όλοι ειλικρινά θα θέλανε να κάνουμε ωραίο σκι. Δεν νομίζω κανένας να μην θέλει, ειδικά στα γραφεία του ΧΚΠ όλοι είναι τρισευτιχισμένοι όταν κάνουν καλή δουλειά και μια μέρα πάει καλά. Έλα μου ντε που κάθε χρόνο αλλάζουν. Μέχρι να μάθουν πάμε από την αρχή

Έχεις δοκιμάσει να ζητήσεις να παραγγελθεί μια βίδα ενώ είσαι πάνω σε κολώνα στα 2250 και αυτό να πρέπει να περάσει από 10 γραφεία σε 3 διαφορετικά κτίρια?

Και στα 10 γραφεία θα κάνουμε φοβερές συναντήσεις σε καλό κλίμα. Σε κάθε γραφείο (εκτός από αυτόν που γράφει τις ανακοινώσεις) θέλουν να κάνουν καλή δουλειά. Μέχρι να την μάθουν αλλάζουν θέση. Πάμε από την αρχή

Γράφω τα 10. Ξεκίνα το site

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

10 hours ago, Dimitris101 said:

Δεν νομίζω ότι με θέλεις σε συναντήσεις με διοίκηση θα σας χαλάω το κλίμα (καλής συνεννόησης)  θα με βλέπουν κόκκινο πανί

Θερμή παράκληση διόρθωσε το τηλέφωνό σου στα στοιχεία επικοινωνίας που έχεις δηλώσει στο forum και δες τα pm σου

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ο νέος Βάκχος και η Αφροδίτη εγκαταστάθηκαν στο ΧΚΠ το 2015. Πλέον μετράμε 8 χρόνια. Δεν είναι πλέον "του κουτιού".  Έχουν φανεί ήδη προβλήματα κατά καιρούς. Έχει διαπιστωθεί επισήμως τι τα προκαλεί? Είναι τυχαία? Είναι θέμα συντήρησης? Είναι εντός προβλεπόμενων στατιστικών αστοχίας?

Αν η φιλοσοφία αντιμετώπισης είναι ίδια με τα υπόλοιπα λιφτ και συνεχιστεί η λογική "να βγάλουμε τη χρονιά και βλέπει ο επόμενος", τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αντίστοιχα προβλήματα και στα "καινούρια".

• Like 6

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

On 1/22/2024 at 6:39 PM, Sp said:

Πάντως η βλακεία περισσεύει και στο εξωτερικό.Πριν λίγο έβλεπα στο instagram άτομα να κατεβαίνουν πίστα με τις...μπότες...Αν είναι δυνατόν,και η πίστα είχε κόσμο.Ο ένας μάλιστα κατέβαινε σαν σε ελεύθερη κατάβαση.Το link είναι αυτό να δείτε κι εσείς...Τι έλεγχο μπορεί να έχει αυτός τώρα;

https://www.instagram.com/reel/CsOgIjUp6BH/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

δεν είναι ακριβώς  μπότες. 
Αραιά k που κάποιος προσπαθεί να το πλασάρει σαν μόδα
είναι μπότες μεν, αλλα από κάτω έχουν επιφάνεια όπως τα ski. 
τώρα τι έλεγχο έχει θα σε γελάσω

υπήρχε k παλιότερα κάπου πριν 20 χρονια. 
ανa 2-3 χρονια κάποιος το βλέπει k το παρουσιάζει σαν την καινούργια μόδα κλπ

Edited by Turms
  • Like 1

Snow is on my D.N.A.

Πρώτη φορά το βλέπω αυτό.Στον Παρνασσό πάντως πριν πολλά χρόνια είχα δει έναν με κάτι μικρά πέδιλα,μετά έμαθα από εδώ ότι λέγονται snowblades που έφαγε μια ξεγυρισμένη τούμπα κατέβηκε το μισό Ηρακλή με κωλοτούμπες και μετά τον μάζεψαν με το φορείο...Κι εκείνα ήταν πέδιλα σκι,έστω και πολύ μικρά...

το έχω πετύχει σε instagram k facebook αρκετές φορες...
k καλά είναι cool κλπ....

Snow is on my D.N.A.

Μάλιστα!!!Εγώ είμαι "παραδοσιακός",προτιμώ τα σκι!Αν ήξερα καλό σκι θα δοκίμαζα και snowboard αλλά ως εκεί,τα άλλα δε με συναρπάζουν και τα θεωρώ κι επικίνδυνα βέβαια!Το θέμα είναι ν΄απολαμβάνεις κάτι με ασφάλεια!

On 1/23/2024 at 6:17 PM, PhaethonF1 said:

Ο νέος Βάκχος και η Αφροδίτη εγκαταστάθηκαν στο ΧΚΠ το 2015. Πλέον μετράμε 8 χρόνια. Δεν είναι πλέον "του κουτιού".  Έχουν φανεί ήδη προβλήματα κατά καιρούς. Έχει διαπιστωθεί επισήμως τι τα προκαλεί? Είναι τυχαία? Είναι θέμα συντήρησης? Είναι εντός προβλεπόμενων στατιστικών αστοχίας?

Αν η φιλοσοφία αντιμετώπισης είναι ίδια με τα υπόλοιπα λιφτ και συνεχιστεί η λογική "να βγάλουμε τη χρονιά και βλέπει ο επόμενος", τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αντίστοιχα προβλήματα και στα "καινούρια".

Ο νέος Βάκχος και η Αφροδίτη εγκαταστάθηκαν στο ΧΚΠ το 2015. Πλέον μετράμε 8 χρόνια. Δεν είναι πλέον "του κουτιού".  Έχουν φανεί ήδη προβλήματα κατά καιρούς.

Έχει διαπιστωθεί επισήμως τι τα προκαλεί? ΝΑΙ. ΕΤΑΔ Α.Ε. ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Είναι τυχαία? ΟΧΙ. ΕΤΑΔ Α.Ε. ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Είναι θέμα συντήρησης? ΝΑΙ ΕΤΑΔ Α.Ε. ΤΑΙΠΕΔ

Είναι εντός προβλεπόμενων στατιστικών αστοχίας? ΟΧΙ ΕΤΑΔ Α.Ε. ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Αν η φιλοσοφία αντιμετώπισης είναι ίδια με τα υπόλοιπα λιφτ και συνεχιστεί η λογική "να βγάλουμε τη χρονιά και βλέπει ο επόμενος", τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αντίστοιχα προβλήματα και στα "καινούρια". ΝΑΙ ΕΤΑΔ Α.Ε. ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

1) Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το ΧΚΠ.

2) Η ΕΤΑΔ είχε, το 2022, έσοδα από το ΧΚΠ 3.180.154 ευρώ. Αν αφαιρέσουμε τις εργολαβικές συμβάσεις (κάποιες είναι γνωστές, κάποιες όχι), μάλλον το ΧΚΠ είναι πλέον οριακά κερδοφόρο. Βέβαια, το 2022 είχε χιόνι.

SORRY SORRY ΔΙΟΡΘΩΝΩ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε