Jump to content
ΣΤΧ

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2023-2025

Recommended Posts

Γράφω εδώ μιας και το νήμα του ΧΚΚ έχει αρκετή κίνηση λόγω...

Ρητορικό ερώτημα:
Φίλτατε ΜΙΚ γιατί σε διαγράψανε από τα γνωστά fora;

Practice makes perfect

41 minutes ago, Pant said:

Γράφω εδώ μιας και το νήμα του ΧΚΚ έχει αρκετή κίνηση λόγω...

Ρητορικό ερώτημα:
Φίλτατε ΜΙΚ γιατί σε διαγράψανε από τα γνωστά fora;

Εννοείς γιατί με μπλόκαραν από τις επιχειρηματικές σελίδες που έχουν στο facebook το "Χιονοδρομικό" Κέντρο Παρνασσού και το snowreport?

Υποθέσεις κάνω... γιατί έγραφα ακριβώς ότι γράφουν και οι υπόλοιποι? Γιατί μίλησα τηλεφωνικά και από κοντά και με στελέχη του ΧΚΠ και με στελέχη του snowreport και τους εξήγησα την άποψή μου?

Αν θες τη γνώμη μου γιατί ξέρω την αλήθεια και έχω προτείνει ενέργειες. Έχω γράψει στο facebook όσα μπορώ να γράψω στο snowclub και στο προσωπικό μου. Πάμε ευθεία για εισαγγελέα φέτος...

Καλά ξεκίνησε η σεζόν 7 κατάγματα. Τα 3 από αυτά είναι ευθύνη τους χιονοδρομικού 100%.

Άνοιγμα αναβατήρων 2, 4 και 6 ημέρες μετά τη χιονόπτωση. Άλλοι δυο δεν έχουν ανάψει. Ομερτά χαλασμένου αναβατήρα 3 μήνες, χρόνος επιδιόρθωσης αναβατήρα 4+μήνες και αν.

Απορώ πως δεν έχουμε γράψει για την Κεφαλογιάννη ακόμα. Η πλάκα είναι ότι στην επιχειρηματική της σελίδας η Κεφαλογιάννη δεν με έχει μπλοκάρει.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ετσι μπράβο...
Γράψε τα κι εδώ που μένουν, δεν σβήνονται και τα ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ περισσότεροι απ΄ όσοι στα καφενεία.

• Like 1

Practice makes perfect

Aχ ωραία περάσαμε στις διακοπές, όσοι τραυματίστηκαν χωρίς λόγο τραυματίστηκαν, περαστικά και όλοι οι χαμένοι διασώθηκαν. Ζούμε όλοι προς το παρόν. Επιστροφή στην καθημερινότητα.

Καθημερινές μόνιμα ο Παρνασσός (μας) δουλεύει 4 λιφτ λιγότερα τις καθημερινές από αυτά που γράφουν οι επίσημοι όροι λειτουργίας. Αργίες όταν πήγε η Κεφαλογιάννη "ξέχασε" 4, το μείωσαν στο 2. Η Κεφαλογιάννη συνεχίζει να πετάει τον χαρταετό της...

Καθημερινές.jpg

προγραμμα παρνασσου.jpg

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

5 hours ago, ΜΙΚ said:

(..)..Η Κεφαλογιάννη συνεχίζει να πετάει τον χαρταετό της..

Ακούστε την απαγγελία και κάντε εικόνα , πλαστε το σκηνικό.

(Η ΕΛ είναι αγαπημένος άνθρωπος και γιατί λάτρευε τον σαρκασμό ..)

Edited by Χρήστος Μ.
  • Love 1

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Το video είναι μοναδικό αλλά η ΕΛ μοναδική να μας απαγγέλλει Ελυτη .η κα Κεφαλογιαννη ,που ποτέ και γιατί να συνδεθεί, ανέβηκε στον Παρνασσό και συμφωνεί ότι όλα καλά και εμείς καλύτερα  . 

Σήμερα πάντως γινόταν λαϊκό προσκύνημα στο ΧΚΠ. Θυμάμαι ΣΚ με λιγότερο κόσμο. Τα 2 parking στα Κελάρια ήταν γεμάτα. Όμως, η ανακοίνωση λειτουργίας είναι παραπλανητική διότι και οι πίστες που είναι ανοικτές έχουν πέτρες.

Πιο συγκεκριμένα, η 7 πίστα είναι καφέ στο απότομο ενώ η 7 δρόμος έχει πολλές πέτρες στον τερματισμό της (στο απότομο). Η 10 λειτουργεί τεθλασμένα - μπαίνεις στην 14 και πας στην αρχή του συρόμενου. Η 6 έχει βγάλει πέτρες περίπου 50 μέτρα από την αρχή της - περνάς, αλλά μπορεί και να χρειαστείς καινούργια σκι (ή ορθοπεδικό).

Την Σαχάρα δεν την δοκίμασα. Η περιφερειακή ήταν κλειστή κι ας λένε ανοιχτή.

Ερμής -> χωράφι.

Αφροδίτη (πίστα) καλή αλλά το τέρμα έχει πολύ πέτρα.

Περικλής και τα σχετικά σταθερή αξία.

Τέλος, Βάκχος ο απόλυτος παγετώνας. Δεν έκανες σκι, παγοδρομία έκανες. Κατά τις 12, μαλάκωσε και ήταν ευχάριστη.

Συνοψίζοντας, αν δεν χιονίσει την Κυριακή, τη Δευτέρα κλείνουν.

Edited by aab
  • Thanks 1

Καλησπέρα και καλή χρονιά, άρα για αύριο Σάββατο εκτιμας ότι δεν αξίζει να ανέβει κάποιος;

19 hours ago, Χρήστος Λάππας said:

Είναι εντυπωσιακό το πόση ζημιά έκαναν αυτές οι μέρες ζέστης. 😞

Καλησπέρα και καλή χρονιά, άρα για αύριο Σάββατο εκτιμας ότι δεν αξίζει να ανέβει κάποιος

Δεν έχω ιδέα. Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου. 

Το μόνο που ξέρω είναι ότι όταν ανέβηκα εγώ υπήρχε επάρκεια χιονιού και τώρα διαβάζω ότι υπάρχουν προβλήματα. 

Make Parnassos Great Again!

Και τώρα που έγινε η κατακύρωση του διαγωνισμού για τον Αίολο, σε 35 μέρες θα είναι έτοιμος🤣🤣🤣!

• Like 1
  • Haha 2

Και δύο σκηνές από την επίσκεψη του Σαββάτου.

1η: Ανεβαίνω το Βάκχο και μαζί είναι 2 ζευγάρια. Το ένα, τους έχω δει ότι κάνουν καλό snowboard. Η παρέα τους όμως, θα δοκίμαζε, για 1η φορά σανίαδα και να κατέβει από δρομάκι τερμα Βάκχος -> Περικής -> Σαλέ. Εμφανώς, δεν είχαν κατάλληλο ρουχισμό για το βουνό με τον καιρό εκίνης της ημέρας.

2η: Κατεβαίνω τον Περικλή και πετυχαίνω αρχάριο σκιέρ να κατεβαίνει κουνώντας πάνω κάτω, δεξιά αριστερά τα χέρια του. Δεν είναι πρωτοφανές - εκείνο που με ξάφνιασε είναι ότι είχε τα μπατόν από το λουράκι που κάναν κι αυτά μια δική τους τροχιά. Κι όποιον πάρει ο χάρος!

Τελικά, οι σχολές τι νομίζουμε ότι κάνουν;

Edited by aab

5 hours ago, aab said:

Τελικά, οι σχολές τι νομίζουμε ότι κάνουν;

Με εξαίρεση τον κόσμο που καταλαβαίνει ότι όπως για να οδηγήσεις αμάξι θέλει μαθήματα και δίπλωμα, κατ' αναλογία για να καβαλήσεις σκι χρειάζεται κάτι αντίστοιχο, οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι οι σχολές και οι δάσκαλοι τους κλέβουν και μάλιστα βγάζουν και εκατομμύρια.

• Like 4
  • Haha 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Θερμά συγχαρητήρια στο ΔΣ του Συλλόγου για την επιστολή

Ο Έλληνας πρέπει να έχει τον μικρότερο αριθμό μαθημάτων ανά ώρα σκι παγκοσμίως. Την πλειονότητα την ονομάζω "έχω κάνει εκατοντάδες φορές σκι, δεν έχω ιδέα από σκι". Παθογένεια αντίστοιχη του λαδώνω για δίπλωμα οδήγησης, "έλα μωρέ φέρε το sup θα το καταφέρω" και μάλιστα έχω παρατηρήσει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν ξέρει (και δεν θέλει να μάθει) να κολυμπάει σωστά (τεχνική, εξοικονόμηση δύναμης κλπκλπ). Είμαστε πρώτοι σε πνιγμούς.

Η διαφορά είναι ότι ένα χιονοδρομικό είναι κλειστός ελεγχόμενος χώρος που αγοράζεις κάρτα = συνυπογράφεις τους κανόνες και απαιτείς οι κανόνες να εφαρμοστούν και για να μη σε χτυπήσουν.

Πολύ σωστά το γράφει η επιστολή του Συλλόγου. Αν ο ιδιοκτήτης δώσει εντολή σκοπός μας είναι να λειτουργήσουμε όπως λένε οι κανόνες μας και της FIS, ο διευθυντής τους μαζέψει όλους τους εργαζόμενους και πουν ιδού ο κανονισμoς, διαβάστε τον και στα πλαίσια του εφικτού όπου βλέπετε παράβαση παρατήρηση 1 και παρατήρηση 2 και βλέπουμε για 3.  Λες και θα πάνε μακρυά να χαθούν. Δυο λιφτ εχουν μείνει εκεί θα καταλήξουν όλοι.

ΧΚΠ ΕΤΑΔ 10-01-2025 (1).pdf

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2
  • Thanks 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μια παρατήρηση για το σαλέ. Χθες Κυριακή 12/1 το Χιονοδρομικό δεν ειχε πολύ κόσμο, λόγω άσχημης πρόβλεψης που επιβεβαιωθηκε. Οι ακαδημίες σταμάτησαν στη 1 λόγω βροχής. Στο σαλέ δεν υπήρχε ελεύθερο τραπέζι, ωστόσο πολλά είχαν διαφορά αντικείμενα επάνω που σου έδιναν την αίσθηση του κατειλημμενου, χωρίς να κάθεται κόσμος η κάθονταν ελάχιστοι σε σχέση με τη δυνατότητα (πχ καθόταν 1 σε τραπέζι με πολλες καρέκλες και στις υπόλοιπες καρέκλες αναπαυονταν τσάντες)

Πολλά παιδιά και μεγάλοι που είχαν φάει βροχή και widchill περιφέρονταν προκειμένου να βρουν κάπου να καθίσουν και να ξεκουραστουν, βλέποντας καρέκλες κ τραπέζια με τσάντες και λοιπά προσωπικά αντικείμενα, χωρίς να κάθονται σε αυτά χιονοδρόμοι ή επισκέπτες. 

Ο επισκέπτης είναι φοβερά δύσκολο να αντιληφθεί από μόνος του ότι το σαλέ δεν είναι ένας απλός χώρος εστίασης που καβατζωνεις τραπέζι, παρκάρεις τα πράγματα κ τον δεσμεύεις για όλη την ημέρα και αυτός που δεν βρίσκει να κάτσει, δεν έχει τη δυνατοτητα να πάει αλλού. 

Η επιχειρηση, αν θέλει να γίνει χιονοδρομικό, εκτός των άλλων, θα πρέπει να έχει σε εμφανή σημεία κείμενα που θα δηλώνει ότι επιτρέπεται η κατάληψη τραπεζοκαθισματων μόνο για όση ώρα αυτά χρησιμοποιούνται. 

Ψιλά γράμματα θα μου πεις.. 

• Like 8

ας φτιάξουν ένα σαλέ όπως έχουν πολλά ευρωπαϊκά χιονοδρομικά ψηλά....και τελος

στο Μαίναλο ένα μικρό σαλεδακι στη Πολωνέζα αποσυμφόρησε το βασικό σαλέ.....

Η ύπαρξη πολλών σαλέ σε διάφορα σημεία ενός βουνού, σαφώς και βοηθάει στο να μην δημιουργείται ανάγκη για τέτοια συζήτηση. Είναι όμως γενικά πιο εύκολο να θέσεις και να εφαρμόσεις έναν κανόνα, παρά να φτιάξεις και να λειτουργείς ένα κτίριο. 

Σε όσα χιονοδρομικά έχω πάει στις Άλπεις, είτε μιλάμε για Ιταλία, είτε για Ελβετία, είτε για Γαλλία, είτε για Αυστρία, υπήρχαν πολλά μικρότερα σαλέ από του Παρνασσού διάσπαρτα στις πίστες. Εφόσον γίνει σωστά, δεν χαλάει το βουνό, αντίθετα χαρίζει στην γραφικότητα του μέρους. 

Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό κάθε φορά. Μπορούμε να ακολουθήσουμε μοντέλα που αποδεδειγμένα δουλεύουν.

ΥΓ.  Η πηγή μου από το βουνό με ενημερώνει ότι σήμερα η φάση είναι «Εθαύκαμαν»

• Like 2

Make Parnassos Great Again!

Το πότε θα ανοίξουν να μας πει η πηγή σου γιατί η δική μου λέει από Παρασκευή και μετά!!!!

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

37 minutes ago, KonKan said:

Το πότε θα ανοίξουν να μας πει η πηγή σου γιατί η δική μου λέει από Παρασκευή και μετά!!!!

Κάτσε ρε μάστορα...

Πρώτα να σταματήσει η χιονόπτωση.

Μετά να κάτσει λίγο το χιόνι...

Έπειτα να στρώσουν...

Και τέλος, να ξεπαγώσουν τους αναβατήρες.

• Haha 4