Jump to content
ΣΤΧ

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2023-2025

Recommended Posts

Ναι βαρεθήκαμε.  Ο δαίμων ...

Είναι άδεια, γιατί έτσι όπως τα διαχειρίζονται δεν θέλεις να πατήσεις πάλι επάνω... 

Edited by Χρήστος Μ.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

γιατί δεν ανεβαίνει ο κόσμος.. Τι πάει στραβά;

Εγω δεν ανεβαινω αυτη την περιοδο, με τα 3 παιδια μου που μολις αρχισαν σκι, γιατι το κλεινουν στις 2.

Ερχομαστε απο αθηνα, συνηθως μονοημερη.  Ξυπναμε 6, φευγουμε 7, κανουμε σταση για να νοικιασουμε εξοπλισμο για τα παιδια, αρα 10 φτανουμε στο παρκινγκ, 11 ειμαστε στην πρωτη καταβαση απο κορυφη.  Αν κλεινουν 4, κανουμε συνεχομενα 5 ωρες σκι και εχει νοημα για μας.  Αν κλεινουν 2, δεν αξιζει 5 ωρες οδηγημα συν 2 ωρες ενοικιαση-ντυσιμο-αναβαση (συν 150+ ευρω) για 3 ωρες σκι.  

Η αλλη επιλογη ειναι να ξυπνησω τα παιδια στις 4 και να οδηγησουμε μες το σκοταδι, ειναι λιγο σκοτομα.  Αρα...

7 hours ago, Χρήστος Λάππας said:

@ΜΙΚ Σάββατο ή Κυριακή για Παρνασσό με την οικογένεια; 

εεεεε, από καιρό και οι δύο μέρες ξεκινάνε λιακάδα και έχουν τάση για μπούκωμα και καταιγίδα μέσα στη μέρα. Η Κυριακή έχει ελπίδα για πούδρα αλλά πρέπει να πετύχουν το πάτημα για να χαρείς πίστα. Αύριο αν πατήσουν σωστά πιστες σούπερ.

Οικογένεια στον Παρνασσό θα σου έλεγα να ρωτήσεις τον Σπύρο αν είναι ασφαλές να ανεβάσεις για τις πίστες και αν έχεις κάνα γνωστό στα λιφτ αν θα είναι ασφαλή τα λιφτ.

Σαλέ καλό είναι να δούμε το πόρισμα της πυροσβεστικής πριν μπείτε για την πυρασφάλεια.

Εγώ θα τους ανεβάσω αύριο νωρίς νωρίς, αλλά είναι μεγάλα παιδιά, θα τους φοράω πανοπλία και δεν θα τα αφήσω λεπτό από κοντά μου. Νταξ σε σχέση με τα καράβια για Κυκλάδες πχ είναι σχετικά ασφαλής ο Παρνασσός Σαββατοκύριακο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΔΣ του Συλλόγου και σε όσα παιδιά γράψανε σε αυτό το thread. Πολύ ουσιαστικές κουβέντες από πολλούς σε μια πολύ δύσκολη και παράλογη εποχή, όπου η πληροφορία είναι χαμένη στην υπερπληροφορία και στην παραπληροφορία. Οι 5 τελευταίες σελίδες του thread είναι θησαυρός.

Όσο και να κοστίζει αυτό το forum θα μείνει ανοιχτό.

• Like 1
  • Love 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

4 hours ago, Χρήστος Λάππας said:

Κώστα, πόσα σκι έχεις Βάλει φέτος; 

Μιχάλη σε Ευχαριστώ!

Απο 10 Δεκεμβριου εως 10 Απριλιου εχω κανει 15 σκι trip (25 μερες σκι 🙂 )Το τοπ ηταν στο Πηλιο

• Like 4
  • Love 1

11 hours ago, Hellbent said:

Ευχαριστούμε ωραίο μοντάζ Κώστα, λιγάκι χαλάει την αισθητική των πλάνων αυτός μπροστά με το πορτοκαλί -καφε μπουφάν χαχαχ

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

1 hour ago, gioand said:

Ευχαριστούμε ωραίο μοντάζ Κώστα, λιγάκι χαλάει την αισθητική των πλάνων αυτός μπροστά με το πορτοκαλί -καφε μπουφάν χαχαχ

μεγα καρβαροσκυλο 😛

• Haha 1

Πολύ όμορφη μέρα σήμερα. Τελικά δεν τόλμησα να ανεβάσω την οικογένεια μια και ο καιρός προβλεπόταν έτσι και έτσι, και όντως βρήκαμε ήλιο με ζέστη, αλλά και συννεφιά, και διαστήματα με αέρα και χιονόπτωση.

IMG_2049.thumb.jpeg.90c5b3c3cb5c0a825945971dcc92d1f7.jpeg

Απόφαση της τελευταίας στιγμής να πάρω τα Soul αντί για τα Brahma και η επιλογή με δικαίωσε. Το σκι ταίριαξε τέλεια στην μέρα και μου χάρισε απολαυστικές καταβάσεις! Είχα να το κάνω από το 2020 στο Crans Montana. Σκεφτόμουν μάλιστα να τα βάλω σε αγγελία στο forum, αλλά μετά το σημερινό, δεν υπάρχει περίπτωση να τα αποχωριστώ!

IMG_2059.thumb.jpeg.b7ceaea6dfc9443cd537e4189838f8ab.jpeg

Κάποιες στιγμές μάλιστα το φως ήταν εντυπωσιακό!

IMG_2080.thumb.jpeg.cf2cd9ae9b6d8168edb4d8a6d0e673f2.jpeg

Ανεβήκαμε με skister κάνοντας κλικ στις μπότες κατά τις 9:45. Ο Τυριάς πλέον δεν έχει παρά ελάχιστες χιονούρες:

IMG_2048.thumb.jpeg.878758e4d911ea9176a8b4d51be067f0.jpeg

Πάνω βρήκαμε τον porfirio και κάναμε κάποιες κατεβασιές όλοι μαζί!

IMG_2068.thumb.jpeg.0dd4d4ffcd8f6531e48ad144e51749fe.jpeg

Το χιόνι κλασικό ανοιξιάτικο, σκληρό το πρωί, μαλακό, ζαχαρόχιονο στο ενδιάμεσο, και επικίνδυνη σούπα μετά την 1 το μεσημέρι. Το χιονοδρομικό έκλεισε στις 2. Η τελευταία κατάβαση ήταν με τις ταυτότητες στα δόντια καθώς κολλούσε ανελέητα.

Κόσμος λίγος αλλά αρκετοί αθλητές (νομίζω πιο πολλοί ήταν οι αθλητές παρά οι τουρίστες). Ο Περικλής είχε ουρές πάνω από 3 λεπτά, ο Βάκχος τίποτα απολύτως. 

Στον Γεροντόβραχο ανέβαινε και μια ομάδα με τα σκι στην πλάτη. 

IMG_2077.thumb.jpeg.99c9f0658c614314757407210ae259c8.jpeg

IMG_2070.thumb.jpeg.83264dccc04a61c4396f147ae30de975.jpeg

Οι πίστες καλοπατημένες (υποψιάζομαι ότι τους βοήθησαν και οι θερμοκρασίες), και αρκετά καλά τα απάτητα εφαπτομενικά του Γεροντόβραχου.

IMG_2076.thumb.jpeg.bfefa53e164f4346cf52e6c94bb96293.jpeg

Το χιονοδρομικό έχει χάσει πολύ χιόνι από την προηγούμενη φορά που ανέβηκα και ειλικρινά αναρωτιέμαι αν θα την βγάλει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο που είναι το επίσημο κλείσιμο. Από το σημείο που τράβηξα το πλάνο και πιο κάτω, βγάζεις τα σκι και περπατάς μέχρι την τηλεκαμπίνα:

IMG_2093.thumb.jpeg.d090d0c622f21b0978c7e5f3a12721a2.jpeg

Όπως και να έχει βγήκαν πάρα πολύ απολαυστικές κατεβασιές και συνέλαβα τον εαυτό μου μετά από πολύ καιρό να κατεβαίνει ουρλιάζοντας. Πάρα, ΠΑΡΑ πολύ απολαυστική μέρα, στην οποία μπήκαν αξιοπρεπή χιλιόμετρα, παρά το εξαιρετικά περιορισμένο πεδίο:

IMG_2095.thumb.PNG.eb41c36597d1f241d3a43780ac7ec9f2.PNG

384495358_IMG_20962.thumb.PNG.16784a4bc0b6f3528900b3675a14c726.PNG

• Like 8
  • Love 1

Make Parnassos Great Again!

Και κάτι που μου έκανε εντύπωση (άσχετο με την χιονοδρομία) :

Στην επιστροφή, στο ύψος της ευθείας της Θήβας πετυχαίνουμε κίνηση και θεωρούμε ότι έχει γίνει ατύχημα. Πλησιάζοντας στο περιστατικό βλέπουμε αυτοκίνητο του αυτοκινητόδρομου με ταμπέλα από πάνω που κινείται πολύ αργά τέρμα δεξιά, και πίσω του στο κέντρο της δεξιάς λωρίδας περιπολικό με τους φάρους να το «προστατεύει». Όταν τα περάσαμε συνειδητοποιήσαμε ότι μπροστά τους έτρεχε ένα σκυλάκι!

• Haha 1
  • Love 1

Make Parnassos Great Again!

Συγκλονιστική μέρα σήμερα στο ΧΚΠ. Πολύς κόσμος τουρίστες και πολλοί αθλητές από όλη τη χώρα. Ουρά 5 λεπτών στο Βάκχο, "ουρά που δεν αντέχω να περιμένω" στον Περικλή). ΠΟλύ ωραίο χιόνι σχεδόν μέχρι την αφετηρία των αναβατήρων  μέχρι τις 12.30 (μετά σούπιασε) με καλή διάστρωση. Το εντυπωσιακό ήταν ο κόκκινος Βάκχος που μέχρι τις 11+ ήταν παγωμένος. Πολλοί μπήκαν αεράτοι και μετρήσαν τη διαδρομή μέχρι το λούκι. Γενικά υπήρξαν πολλά ατυχήματα σήμερα: το χιόνι ευνοούσε την ταχύτητα αλλά, ως γνωστόν "στο σκι η ευθεία είναι εύκολη, άντε να μάθουμε και το δεξιά-αριστερά".

Συνολικά, μια πολύ καλή μέρα. Βοήθησε και η παρέα. Ευχαριστώ ΧΚΠ. Σήμερα (και την Τρίτη) με αποζημίωσες για τα καψόνια των Χριστουγέννων. Αν μπορέσετε να τα μαζέψετε (πχ, νέος Ηρακλής, σωστή συντήρηση συρόμενων, λειτουργία τις καθημερινές), σε συνδιασμό με την τοποθεσία που βρίσκεστε, θα έχετε ένα προϊόν που μπορεί να πουλήσει στη διεθνή αγορά.

• Like 2
  • Love 1

On 4/11/2025 at 8:30 PM, ΜΙΚ said:

εεεεε, από καιρό και οι δύο μέρες ξεκινάνε λιακάδα και έχουν τάση για μπούκωμα και καταιγίδα μέσα στη μέρα. Η Κυριακή έχει ελπίδα για πούδρα αλλά πρέπει να πετύχουν το πάτημα για να χαρείς πίστα. Αύριο αν πατήσουν σωστά πιστες σούπερ.

Οικογένεια στον Παρνασσό θα σου έλεγα να ρωτήσεις τον Σπύρο αν είναι ασφαλές να ανεβάσεις για τις πίστες και αν έχεις κάνα γνωστό στα λιφτ αν θα είναι ασφαλή τα λιφτ.

Σαλέ καλό είναι να δούμε το πόρισμα της πυροσβεστικής πριν μπείτε για την πυρασφάλεια.

Εγώ θα τους ανεβάσω αύριο νωρίς νωρίς, αλλά είναι μεγάλα παιδιά, θα τους φοράω πανοπλία και δεν θα τα αφήσω λεπτό από κοντά μου. Νταξ σε σχέση με τα καράβια για Κυκλάδες πχ είναι σχετικά ασφαλής ο Παρνασσός Σαββατοκύριακο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΔΣ του Συλλόγου και σε όσα παιδιά γράψανε σε αυτό το thread. Πολύ ουσιαστικές κουβέντες από πολλούς σε μια πολύ δύσκολη και παράλογη εποχή, όπου η πληροφορία είναι χαμένη στην υπερπληροφορία και στην παραπληροφορία. Οι 5 τελευταίες σελίδες του thread είναι θησαυρός.

Edited by Maria Bisti

On 4/11/2025 at 8:30 PM, ΜΙΚ said:

Άντε μπράβο!!! να λέμε και τα καλά, μπράβο Μιχάλη!!!! 

Εγω δεν ανεβαινω αυτη την περιοδο, με τα 3 παιδια μου που μολις αρχισαν σκι, γιατι το κλεινουν στις 2.

Τελικα ανεβηκαμε χτες Κυριακη, και ηταν φανταστικα!

Αυτο που δεν ειχα υπολογισει ηταν οτι θα ειχε μηδεν ουρες, αρα κανεις πιο πολλες διαδρομες απο αυτες πριν εναν μηνα, παρα τις λιγοτερες ωρες, και οι πιστες αδειες.

Το χιονι ηταν σκληρο το πρωι, ειχε παγωσει αλλα το ειχαν πατησει ωραια μεσα στις πιστες.  Οταν μαλακωσε εγινε τελειο.  Γενικα μου εκανε εντυπωση οτι στις κυριες πιστες Κελαρια ειχαν καλη καλυψη, μονο κατω κατω ειχε λιγες πετρες να φτασεις στον Βακχο απο δεξια, αλλα και παλι βατο ηταν.   

• Like 1

On 4/11/2025 at 2:39 PM, Γιαννης Οικ said:

γιατί δεν ανεβαίνει ο κόσμος.. Τι πάει στραβά;

Ερχομαστε απο αθηνα, συνηθως μονοημερη.  Ξυπναμε 6, φευγουμε 7, κανουμε σταση για να νοικιασουμε εξοπλισμο για τα παιδια, αρα 10 φτανουμε στο παρκινγκ, 11 ειμαστε στην πρωτη καταβαση απο κορυφη.  Αν κλεινουν 4, κανουμε συνεχομενα 5 ωρες σκι και εχει νοημα για μας.  Αν κλεινουν 2, δεν αξιζει 5 ωρες οδηγημα συν 2 ωρες ενοικιαση-ντυσιμο-αναβαση (συν 150+ ευρω) για 3 ωρες σκι.  

Η αλλη επιλογη ειναι να ξυπνησω τα παιδια στις 4 και να οδηγησουμε μες το σκοταδι, ειναι λιγο σκοτομα.  Αρα...

ξυπνα τα παιδια στις 4, δεν παθαινουν κατι 🙂

LP3weby.jpg

Καταπληκτική τελευταία μέρα. Το χιόνι στο Βάκχο κρατούσε μέχρι αργά. Ο χιονοδιάδρομος μέχρι το καρεκλάκι μια χαρά. Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους και το ΧΚ για την υπέροχη μέρα. Καλή Ανάσταση και του χρόνου να είναι όλα καλύτερα. Ελπίζουμε και στην ανάσταση του Ηρακλή.

• Like 3

Προσδοκώ Ανάσταση Ηρακλή και εξόφληση χρεών πάσης φύσεως, αμήν. Το πρώτο στην καλύτερη το 2027. Το δεύτερο, αναλόγως του ποιός πιέζει και ποιόν και με τι μοχλό. Λέμε τώρα. Καλό καλοκαίρι.

• Like 2
  • Haha 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

On 4/21/2025 at 5:33 AM, PhaethonF1 said:

Προσδοκώ Ανάσταση Ηρακλή και εξόφληση χρεών πάσης φύσεως, αμήν. Το πρώτο στην καλύτερη το 2027. Το δεύτερο, αναλόγως του ποιός πιέζει και ποιόν και με τι μοχλό. Λέμε τώρα. Καλό καλοκαίρι.

Πολύ φοβάμαι ότι θα διαψευστούν οι προσδοκίες σου. Η πιθανότητα κατασκευής του Ηρακλή με χρήματα του ταμείου ανάκαμψης είναι πρακτικά μηδέν και άλλα λεφτά (από το λεφτόδενδρο) απλά δεν υπάρχουν.

Συχνά θεωρούμε ότι η ΕΤΑΔ σκοπίμως υποβιβάζει την χιονοδρομία γενικά, και τα ΧΚ που έχει υπό την εποπτεία της ειδικότερα. Σήμερα διαπίστωσα ότι το μπάχαλο είναι γενικό. Στις 14/4 ανήρτησε το κείμενο για το ΔΙΕΘΝΗ διαγωνισμό που αφορά τη λειτουργία της πλαζ Βουλιαγμένης από 1/6. Ο διαγωνισμός, στην καλύτερη, θα έχει ολοκληρωθεί στις 20/5, ας πούμε δυο βδομάδες πριν ξεκινήσει να τρέχει η σύμβαση.