Turms 2,647 Report post #1 Posted November 23, 2023 μας γλεντάει ο καιρός PS : ok, είναι στα 2.800 που δεν πάει παρα μονο το 0,5 % των χιονοδρόμων αλλα για τα ματια είναι ωραία Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,103 Report post #2 Posted November 23, 2023 Όντως. Στην Ελλάδα βέβαια ακόμα έχουμε καλοκαίρι, και αν πιστέψουμε την δεκαήμερη πρόγνωση του τηλεφώνου, δεν φαίνεται αξιόλογη αλλαγή στον ορίζοντα. Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #3 Posted November 25, 2023 εδω συνεχιζει να μας γλενταει.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #4 Posted December 4, 2023 (edited) Edited December 4, 2023 by Turms 1 1 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #5 Posted December 4, 2023 4 3 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #6 Posted December 4, 2023 (edited) το αμάξι δεν ήταν προγραμματισμένο να μείνει εκεί...απλά δεν ανέβαινε παραπάνω. ούτε με αλυσίδες (άσε που σπάσανε k οι δυο)...μεγάλη ήττα... κάποια στιγμή έμεινα μονος μου εκεί, κολλημένος, να κοιτάω το χιόνι να πέφτει k να μην ξέρω τι να κάνω...στις 22.30 το βραδυ πάντως οι φωτό που βγάζει το A51 πολύ απογοήτευση σε σχέση με το M31... Edited December 4, 2023 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #7 Posted March 27 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #8 Posted March 27 βασικά είπα να δώσω λίγο ζωή στο topic 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #9 Posted March 27 έχω την εντύπωση ότι μονο εγώ γράφω εδώ Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #10 Posted March 27 για αυτό τρολαρω τον εαυτό μου 3 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,103 Report post #11 Posted March 27 😀 Για μένα ήταν μακράν η χειρότερη σεζόν (εκτός της καραντίνας φυσικά) από το 94 που ξεκίνησα. Από την μια οι υποχρεώσεις, από την άλλη η κάκιστη σεζόν, το αποτέλειωσε και το κατάμουτρο ψέμα του Παρνασσού για πλήρη λειτουργία, και με αυτά και με αυτά έμεινα με... 1 σκι. 1 σκι σε μια ολόκληρη σεζόν. Απίστευτο μου φαίνεται... 2 Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,020 Report post #12 Posted March 28 Έκλεισα με 6 σκι και αυτά έξω. Τα Καλάβρυτα που λατρεύω δεν τα κατάφεραν. Για Παρνασσό ούτε για αστείο. Υπομονή για του χρόνου πια. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #13 Posted March 28 11 hours ago, Χρήστος Λάππας said: 😀 Για μένα ήταν μακράν η χειρότερη σεζόν (εκτός της καραντίνας φυσικά) από το 94 που ξεκίνησα. Από την μια οι υποχρεώσεις, από την άλλη η κάκιστη σεζόν, το αποτέλειωσε και το κατάμουτρο ψέμα του Παρνασσού για πλήρη λειτουργία, και με αυτά και με αυτά έμεινα με... 1 σκι. 1 σκι σε μια ολόκληρη σεζόν. Απίστευτο μου φαίνεται... για μένα καλά πήγε η σαιζόν. όχι σούπερ όπως παλιά αλλα με παιδιά k υποχρεώσεις δεν μπορείς k πολλά έχω ακόμα 8 μέρες μπροστά μου, αν μας κάνει την χάρη ο καιρός 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #14 Posted March 28 (edited) η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιας, στο chamrousse (από εκεί η φωτό). πήγαμε μέσα Φεβρουαρίου, υποτίθεται την πιο high-season βδομάδα της σαιζόν, k οι κόκκινες-μαύρες πιστες ήταν άδειες...αναμονή στα lift κάπου 3-4 λεπτά max η φωτό είναι κάπου 10.30 με 11.00 Edited March 28 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,366 Report post #15 Posted March 28 9 hours ago, Turms said: η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιας, στο chamrousse (από εκεί η φωτό). πήγαμε μέσα Φεβρουαρίου, υποτίθεται την πιο high-season βδομάδα της σαιζόν, k οι κόκκινες-μαύρες πιστες ήταν άδειες...αναμονή στα lift κάπου 3-4 λεπτά max η φωτό είναι κάπου 10.30 με 11.00 Αγαπημένο ΧΚ, αγαπημένη πόλη. Δοκίμασες στις 14.00; Κλείνουν τα καταστήματα στις 13.30 κι ανεβαίνουν για σκι. Ενδιαφέρουσα εμπειρία: αν και διεξήχθησαν Ολυμπιακοί αγώνες εκεί, το επίπεδο σκι μου θυμίζει Παρνασσό σε αργία Χριστουγέννων. Αλλά περνάνε καλά. Κατεβαίνοντας από το ΧΚ περνάς κι από ένα μοναστήρι όπου παράγουν ένα διάσημο (δεν πίνεται) λικερ μέντα. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,103 Report post #16 Posted March 28 2 hours ago, aab said: περνάς κι από ένα μοναστήρι όπου παράγουν ένα διάσημο (δεν πίνεται) λικερ μέντα. Το έχουν για να κόβουν βεντούζες; Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,366 Report post #17 Posted March 29 18 hours ago, Χρήστος Λάππας said: Το έχουν για να κόβουν βεντούζες; Μονέδα! Είναι πανάκριβο και διάσημο. Απλά, δεν μπορώ τα ηδύποτα. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #18 Posted April 6 On 3/28/2024 at 7:18 PM, aab said: Αγαπημένο ΧΚ, αγαπημένη πόλη. Δοκίμασες στις 14.00; Κλείνουν τα καταστήματα στις 13.30 κι ανεβαίνουν για σκι. Ενδιαφέρουσα εμπειρία: αν και διεξήχθησαν Ολυμπιακοί αγώνες εκεί, το επίπεδο σκι μου θυμίζει Παρνασσό σε αργία Χριστουγέννων. Αλλά περνάνε καλά. Κατεβαίνοντας από το ΧΚ περνάς κι από ένα μοναστήρι όπου παράγουν ένα διάσημο (δεν πίνεται) λικερ μέντα. μια βδομαδα ημουνα εκει. Δεν διαπιστωσα τιποτα το ιδιαιτερο απο κοσμο. Πολυ καλυτερα απο οτι το φανταζομουνα. Ουτε ειδα καποια διαφορα μετα τις 14.00. Παντως ισως επαιξε ρολο οτι οταν πηγαμε εμεις δεν ειχαν σχολικες διακοπες στην εκει περιοχη Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #19 Posted April 6 (edited) τελικα εκλεισα χθες την σαιζον στο Avoriaz. Σαν ΧΚ δεν μπορω να πω οτι ειναι το wooww αλλα το ολο πακετο car - free κλπ συν οτι οπου μενεις εισαι διπλα στην πιστα εχει το κατι του. Στα συν , οτι μετα τις 30 Μαρτιου τα παιδια κανανε δωρεαν αν επαιρναν καρτα οι ενηλικες. Ετσι 7 μερες σκι βγηκανε για τα 4 ατομα καπου 90 ευρω την μερα. Πολλα μεν, αλλα σε σχεση με αλλα που θες κοντα 200 την μερα ανα οικογενεια (πχ Arlberg) ειναι "τζαμπα" Παντως δεν τολμησα το Swiss Wall. Μονο την μαυρη πιστα στην τριτη φωτογραφια η οποια αν δεν κανω λαθος την ονομασανε the fool wall Edited April 6 by Turms 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #20 Posted April 6 On 3/29/2024 at 3:37 PM, aab said: Μονέδα! Είναι πανάκριβο και διάσημο. Απλά, δεν μπορώ τα ηδύποτα. τωρα που το σκεφτομαι μαλλον ειδα να το πουλανε. αλλα δεν πηγε το μυαλο μου οτι ειναι κατι ιδιαιτερο Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,103 Report post #21 Posted April 7 Ωραίο και αγαπημένο το Avoriaz. Συνήθως εμείς πηγαίναμε μονοήμερο ανεβαίνοντας από την μεριά του champery. που έχει και τον καλύτερο προσανατολισμό. Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,647 Report post #22 Posted April 16 (edited) μας γλεντάει ο καιρός Version 2.0 PS : ok, είναι again στα 2.800 που δεν πάει παρα μονο το 0,5 % των χιονοδρόμων αλλα για τα ματια είναι ωραία Edited April 16 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites