Jump to content

Recommended Posts

2 hours ago, Turms said:

4000 για τρίμερο? που πήγε?

Είναι σαν να λέμε καλοκαιρινές διακοπές Πελοπόννησος με Μαγιόρκα...

όταν πρέπει να πληρώσεις αεροπορικά να πας κάπου, δεν γίνεται να υπάρχει σύγκριση μεταξύ πχ Aλπεις - Ελλάδας.

Ιταλία 4 βράδυα, 3 μέρες σκι. Για να μην υπερβάλλω (με τον ίδιο τρόπο που υπερβάλετε για τα Ελληνικά εσείς) αφαιρώ ενοικίαση σκι, μαθήματα σκι παιδιών και αντικαθιστώ γεύματα με σεμνά. 3.000. 1000 αεροπορικά, 1200 μεταφορές, διαμονή 800 κάρτες.

Μα αυτό γράφουν εδώ βρε και επιμένουν "το σκι είναι πιο φτηνό στις Άλπεις"!!! Βδομάδα έχει βγει σε κανέναν λιγότερο από 1000 ευρώ το άτομο Άλπεις πρόσφατα?

5 hours ago, Sp said:

Ο Αθηναίος που πήγε στον Παρνασσό με 42€ σε τι χιόνι έκανε σκι;Σε 20cm με πέτρες διάσπαρτες στις πίστες;Αυτό είναι σκι τώρα ή λύση ανάγκης;

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Ναι αν του χρόνου ο Παρνασσός έχει 2μ χιόνι πολύ ευχαρίστως να πάω,και θα πάω,δεν ξέρω πόσες φορές αλλά θα πάω.Οι Άλπεις όμως σου προσφέρουν εγγυημένη απόλαυση,λόγω επάρκειας χιονιού κι εγκαταστάσεων.

Ζητώ συγνώμη, είχαμε παρέμβαση από το κοντρόλ, δεν είχε ίχνος πέτρας, επαναδιατυπώνω.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Το ποιοτικό χιόνι είναι ποιοτικό χιόνι. Η στροφή σκι είναι στροφή σκι. Η λιακάδα είναι λιακάδα. Το ευρώ είναι ευρώ. Τα χιλιόμετρα σκι είναι χιλιόμετρα σκι.

Η δικιά μου επιλογή είναι να κοιτάζω, το πόσο ποιοτικό είναι το σκι και αφού δεν έχει πέτρες δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν έχει 20 πόντους ή 6 μέτρα χιόνι από κάτω του.

Αν το λιφτ ανεβαίνει με 4m/sec**, χωρίς ουρές, με καλό χιόνι, στη λιακάδα είναι μια όμορφη μέρα σκι*. Βάκχος, Ηρακλής (εκτός από φέτος), 6, Στύγα new και όλα τα λιφτ των Άλπεων.

Δεν ξέρω που την βρήκες την εγγυημένη απόλαυση στις Άλπεις, ο καιρός είναι καιρός. Και βρεγμένα χιόνια και τσιμέντα χιόνια και αέρηδες και ομίχλες, όλα παίζουν.

*προφανώς και προτιμάω να μην κάνω την ίδια πίστα δύο φορές, να έχω σερί 1000μ υψομετρική να κατέβω μπλα μπλα μπλα.

**Άκυρο, θέλω γυμναστική. Ακόμα και με 2,5m/sec του Περικλή χωρίς ουρές ΔΕΝ αντέχω να κάνω όλη μέρα σκι. Όσοι κάνουν non stop 9 με 4 να παίρνουν μόνο Βάκχο.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

το θέμα είναι που είναι πιο φθηνό? πιστεύω ότι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανεις. Είναι σαν να leme πιο φθηνά για μπάνιο στην Σκύρο η στις Μαλδίβες

πάντως 1000 αεροπορικά - δεκτό...είναι πανάκριβα, 
1200 μεταφορές, διαμονή ??? - μεταφορές πιστεύω ότι εννοείς αμάξι? αυτό κάπου 300 ευρώ ίσως βγει. ’ντε 400...k μετά αλλα 800 για 4 βραδια? δηλαδή 200 το βραδυ. Εδώ είναι φάουλ να του πεις.

αν έχεις αμάξι βρίσκεις με τα μισά k σχετικά κοντά στα lift.
Αν βεβαια κλείσεις με HB k διπλα στα lift τότε ναι

800 κάρτες? μπορεί. Αφού είναι πανάκριβες πλέον. Μονο Γαλλία βρίσκεις ακόμα normal τιμές η σε πολύ μικρά XK σε Austria ακόμα k Ελβετία

όταν ήταν πιο μικρά τα παιδιά είχa βρει ένα μικρό XK στην Ελβετία , ένα καρεκλάκι k μερικά συρόμενα με 130 Euro την ημερα κάρτα, για δυο γονείς + δυο παιδιά + φαγητό k ποτo το μεσημέρι στο δικό τους restaurant

Φυσικά μιλάμε για απλά πράγματα...όχι "Fondue" k να ανοίγεις κρασιά

κρίμα που ο καιρός μα τα χαλάει τα τελευταία χρονια

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

το ποσο χιόνι έχει μας ενδιαφέρει όπου k να είμαστε. γιατί αν βρέξει τα 20εκ θα γίνουν 2εκ
αν έχει 3 μετρα θα γίνουν 2.80 μετρα

Snow is on my D.N.A.

2 hours ago, ΜΙΚ said:

Ιταλία 4 βράδυα, 3 μέρες σκι. Για να μην υπερβάλλω (με τον ίδιο τρόπο που υπερβάλετε για τα Ελληνικά εσείς) αφαιρώ ενοικίαση σκι, μαθήματα σκι παιδιών και αντικαθιστώ γεύματα με σεμνά. 3.000. 1000 αεροπορικά, 1200 μεταφορές, διαμονή 800 κάρτες.

Μα αυτό γράφουν εδώ βρε και επιμένουν "το σκι είναι πιο φτηνό στις Άλπεις"!!! Βδομάδα έχει βγει σε κανέναν λιγότερο από 1000 ευρώ το άτομο Άλπεις πρόσφατα?

μπορεί να σου βγει αλλα μονο στις διακοπές του Πάσχα. Αλλα το πρόβλημα είναι ότι το Πάσχα στην Ελλάδα πέφτει αργά k λίγα είναι ανοιχτά.
 Αλλα θα πρέπει να πέφτει το Ελληνικό πάσχα μες τον Απρίλιο k φυσικά μην περιμένει να πάει κανεις στο Στ. Moritz
Καμια Γαλλία, άντε κάνα Livigno

Αλλα k πάλι παίζει το μεταφορικό. Αυτό ανεβάζει το κόστος

ίσως όμως τότε βγει κάνα 1.000/άτομο

το θέμα είναι αν τα έχεις, k αν τα έχεις αν θα σου στερήσουν το ski όλη την υπόλοιπη χρονια στην  Βασιλίτσα η στο ομιχλώδες Kaimak

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

Πριν λίγο επέστρεψα από το Stubai Glacier.Η ημέρα σήμερα ήταν απλώς Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Η 

Καθόλου άνεμος,η θερμοκρασία στους -5 έως -3 βαθμούς,το χιόνι φρέσκο και άριστα πατημένο,ο κόσμος πολύς αλλά διασκορπισμένος,οι αναβατήρες όλοι σε λειτουργεία πλην κάποιων που είναι καιρό εκτός λειτουργίας δεν ξέρω το λόγο. Φεύγοντας άκουσα 2 παιδιά Έλληνες,δε μιλήσαμε όμως.

Ένας απολογισμός κόστους:

Αεροπορικά εισιτήρια:202,93€
Σιδηροδρομικά εισιτήρια MUC-INN-MUC:71,5€
Μεταφορά από Innsbruck στο Neustift και αντίστροφα αύριο:0€ είναι δωρεάν από την περιφέρεια.
Διαμονή 5 βράδια με πρωινό:314€ 300+14€ δημοτικός φόρος
Ενοικίαση σκι:61€ Volkl Deacon 7.2
Εισιτήριο χιονοδρομικών για 4 ημέρες:218€
Διατροφή 5 ημέρες:120€
Καφέδες στο Χ.Κ 21€ (Διπλός εσπρέσο σερβιρισμένος στο τραπέζι που κάθεσαι 5,20€)

ΣΥΝΟΛΟ:1008,43€   (202€/ημέρα)

Αν άξιζε;Ναι άξιζε και με το παραπάνω.Βρήκα χιόνι,τέλειες πίστες ανυπαρξία ουρών στους αναβατήρες κι επιπλέον έκανα πτήση με αεροπλάνο που μου αρέσει όντας και planespotter αλλά και με τραίνο που επίσης λατρεύω ως τραινόφιλος.Ακόμα και αν πήγαινα για σκι στην Ελλάδα ένα ταξίδι σε Ευρωπαϊκή πόλη θα το έκανα.Επέλεξα φέτος να κάνω μόνο χιονοδρομικό ταξίδι.Αν υποθέσουμε ότι ο Παρνασσός είχε χιόνι επαρκές θα ήθελα για 5 ημέρες μεταφορικά μόνο 400€.Το έχω αναλύσει ξανά,πάω μόνος μου και το αμάξι μου θέλει 40 λίτρα καύσιμα.Αν υπολογίζουμε διόδια,και κάρτες χιονοδρομικού θα μου ερχόταν περίπου 600€.Θα έκανα το ίδιο σκι;Μπορεί ναι μπορεί και όχι.Σε κάθε περίπτωση θα ήμουν υποχρεωμένος να μείνω σε 2 πίστες,Αίολο και Περικλή.Εδώ είχα επιλογές να πάω και αλλού,επικεντρώθηκα σε μία τις προηγούμενες ημέρες,στην 12,και σήμερα πήγα και στην  7 που ήταν τρομερά ωραία

Ήδη κοιτάζω για την επόμενη χρονιά για Solden,Kitzbuhel και αν βγει κάτι άλλο θα το δω.

• Like 2

Νομίζω πως το θέμα σκι στην Ελλάδα vs σκι στο εξωτερικό δεν θα έπρεπε να υφίσταται. Για εμένα η απάντηση είναι και τα δύο, αν γίνεται. Τα βουνά είναι παντού όμορφα. Προφανώς υπάρχουν παθογένειες που στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αλλά αντίστοιχα υπάρχουν και στο εξωτερικό θέματα που δεν είναι εύκολα ορατά σε όποιον έρχεται για διακοπές μίας εβδομάδας και αποτελούν θέμα συζήτησης μεταξύ επαγγελματιών και χιονοδρόμων.

Προσωπικά, πλέον κάνω σκι κυρίως στις Άλπεις λόγω μόνιμης διαμονής στο εξωτερικό, αλλά όταν έρχομαι Ελλάδα δεν θα παραλείψω να φέρω τα πέδιλα μαζί. Έχω πάρει και άδεια εβδομάδας (εκτός εορτών) για σκι στον Παρνασσό, την οποία ευχαριστήθηκα εξίσου με τις άδειες που παίρνω για σκι στις Άλπεις. 

Edited by ashbury
  • Like 5
  • Love 1

Στις 2,5 ώρες (max) οδήγηση έχω έξι χιονοδρομικά για όλα τα γούστα και συνθήκες, από Παρνασσό μέχρι Ελατοχώρι και από Ανήλιο μέχρι Πήλιο. Δυο φορές τη βδομάδα, κάπου θα πάω ανάλογα τη μέρα και τον καιρό. Ακόμη και φέτος, στις 25 μέρες που έκανε χειμώνα έχω έξι μέρες σκι (δύο πούδρες) η μία καλύτερη απ' την άλλη. Θα μπορούσα να έχω άλλες 2-3 αλλά δεν έχω spare πόδια.

Πρώτος στο parking, σκι μέχρι το κλείσιμο με πέδιλα ανάλογα το πεδίο και τα γούστα μέσα στη μέρα, απολαυστικό μέχρι την τελευταία κατάβαση. Δεν βαριέμαι ποτέ, ας είναι και μια πίστα μόνο, πάντα υπάρχει κάτι να βελτιώσεις, να δοκιμάσεις. Πάντα τελειώνει ο χρόνος και η ενέργεια σε φάση "την τελευταία κατάβαση ασ' τη γι' αύριο". Πολλά χιλιόμετρα αλλά για μένα μετράει το πως κατεβαίνεις, όχι το πόσο. Απολαμβάνω κάθε φάση της μέρας, το (πολύ) πρωινό ξύπνημα, την οδήγηση σε ήσυχους δρόμους μέχρι το βουνό, την επιστροφή στις ανέσεις του σπιτιού μου με τις ενδορφίνες να "φτιάχνουν" διάθεση.

Σκι όταν θέλω, όπως το θέλω. Σε πεδία που γνωρίζω ιδιαιτερότητες και "παραξενιές".
Το βράδυ σπίτι, ύπνο στο στρώμα μου. Με το που περνάει η επήρεια του λευκού, ξανά στο βουνό.
Δεν το αλλάζω με τίποτα. Δώρο να μου κάνανε ταξίδι 5 ημερών στις Αλπεις, δεν θα πήγαινα.
Θέλω να πάω Αυστρία για 1-2 μήνες. Με το αμάξι μου, τα πέδιλά μου.
Σε κάποιο ήσυχο χωριό, με μερικά χιονοδρομικά τριγύρω. Το ψάχνω.

Edited by Pant
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Love 3

Practice makes perfect

2 hours ago, ashbury said:

Νομίζω πως το θέμα σκι στην Ελλάδα vs σκι στο εξωτερικό δεν θα έπρεπε να υφίσταται. Για εμένα η απάντηση είναι και τα δύο, αν γίνεται. Τα βουνά είναι παντού όμορφα. Προφανώς υπάρχουν παθογένειες που στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αλλά αντίστοιχα υπάρχουν και στο εξωτερικό θέματα που δεν είναι εύκολα ορατά σε όποιον έρχεται για διακοπές μίας εβδομάδας και αποτελούν θέμα συζήτησης μεταξύ επαγγελματιών και χιονοδρόμων.

Προσωπικά, πλέον κάνω σκι κυρίως στις Άλπεις λόγω μόνιμης διαμονής στο εξωτερικό, αλλά όταν έρχομαι Ελλάδα δεν θα παραλείψω να φέρω τα πέδιλα μαζί. Έχω πάρει και άδεια εβδομάδας (εκτός εορτών) για σκι στον Παρνασσό, την οποία ευχαριστήθηκα εξίσου με τις άδειες που παίρνω για σκι στις Άλπεις. 

ναι ρε φιλε...ετσι ακριβως....θα φτασει 30 σελιδες το θεμα, ο καθενας λεει αυτο που του αρεσει  να κανει κ παει λεγοντας

το καλυτερο ειναι κ τα δυο. Αν δεν μπορεις κ τα δυο καεις οτι σε φτιαχνει πιο πολυ κ τελος

Snow is on my D.N.A.

1 hour ago, Pant said:

Στις 2,5 ώρες (max) οδήγηση έχω έξι χιονοδρομικά για όλα τα γούστα και συνθήκες, από Παρνασσό μέχρι Ελατοχώρι και από Ανήλιο μέχρι Πήλιο. Δυο φορές τη βδομάδα, κάπου θα πάω ανάλογα τη μέρα και τον καιρό. Ακόμη και φέτος, στις 25 μέρες που έκανε χειμώνα έχω έξι μέρες σκι (δύο πούδρες) η μία καλύτερη απ' την άλλη. Θα μπορούσα να έχω άλλες 2-3 αλλά δεν έχω spare πόδια.

Πρώτος στο parking, σκι μέχρι το κλείσιμο με πέδιλα ανάλογα το πεδίο και τα γούστα μέσα στη μέρα, απολαυστικό μέχρι την τελευταία κατάβαση. Δεν βαριέμαι ποτέ, ας είναι και μια πίστα μόνο, πάντα υπάρχει κάτι να βελτιώσεις, να δοκιμάσεις. Πάντα τελειώνει ο χρόνος και η ενέργεια σε φάση "την τελευταία κατάβαση ασ' τη γι' αύριο". Πολλά χιλιόμετρα αλλά για μένα μετράει το πως κατεβαίνεις, όχι το πόσο. Απολαμβάνω κάθε φάση της μέρας, το (πολύ) πρωινό ξύπνημα, την οδήγηση σε ήσυχους δρόμους μέχρι το βουνό, την επιστροφή στις ανέσεις του σπιτιού μου με τις ενδορφίνες να "φτιάχνουν" διάθεση.

Σκι όταν θέλω, όπως το θέλω. Σε πεδία που γνωρίζω ιδιαιτερότητες και "παραξενιές".
Το βράδυ σπίτι, ύπνο στο στρώμα μου. Με το που περνάει η επήρεια του λευκού, ξανά στο βουνό.
Δεν το αλλάζω με τίποτα. Δώρο να μου κάνανε ταξίδι 5 ημερών στις Αλπεις, δεν θα πήγαινα.

παντως αν σου κανουνε ποτε δωρο 5 μερες Αλπεις ρωτα αν μπορεις να το κανεις πασα σε μενα. Εγω το παιρνω ευχαριστως

• Haha 2

Snow is on my D.N.A.

1 hour ago, Pant said:

Τα είπες όλα όσα νιώθω. Άψογα γραμμένο ποστ

• Like 1

2 hours ago, Pant said:

Αυτό ακριβώς! Δεν θα άλλαζα ούτε λέξη, αυτό ακριβώς είναι το σκι.

• Like 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

12 hours ago, Pant said:

απολαυστικό μέχρι την τελευταία κατάβαση. Δεν βαριέμαι ποτέ, ας είναι και μια πίστα μόνο, πάντα υπάρχει κάτι να βελτιώσεις, να δοκιμάσεις. για μένα μετράει το πως κατεβαίνεις, όχι το πόσο. Απολαμβάνω κάθε φάση της μέρας, το (πολύ) πρωινό ξύπνημα, την οδήγηση σε ήσυχους δρόμους μέχρι το βουνό,

Διαφωνώ πλήρως. Αν μου κάνανε δώρο ταξίδι Άλπεις έστω και αυθημερών θα πήγαινα.

Ακριβώς όπως τα λες, γουστάρω να οδηγούμε με καλή παρέα και ο ήλιος να ανατέλει στην Ελλάδα για να κάνω κάτι όμορφο, ειδικά αν είναι σκι. Και γουστάρω να κάνω καλό σκι, το καλό χιόνι είναι καλό χιόνι από την Ουγκάντα μέχρι τον Βόρειο Πόλο.

Η συζήτηση πρέπει να είναι 30 σελίδες γιατί όλοι συμφωνούμε ότι δεν συγκρίνεται το σκι στις Άλπεις με την Ελλάδα. ΑΛΛΑ ο Έλληνας χιονοδρόμος πρέπει να διαλέξει το ποσοστό. 100% Άλπεις και 0% Ελλάδα ή κάτι λιγότερο. Με πόσο budget? Εγώ θα πω δυο βδομάδες Άλπεις και 30 ημέρες Ελληνικά χιονοδρομικά με 5.000 ευρώ. Άλλος θα πει κάτι άλλο.

Όμως γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν για τα Ελληνικά Χιονοδρομικά ή ισχύουν μόνο για το "Αράχωβα Σαββατοκύριακο".

Η Ελλάδα έχει το σκι που γράφει ο pant να προσφέρει. Μάλιστα όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να βελτιωθεί άμεσα και εύκολα το σκι που προσφέρει η Ελλάδα. Τα Ελληνικά Χιονοδρομικά σαφώς και μπορούν να δουλέψουν καλύτερα.  Μάλιστα εδώ που φτάσαμε πιστεύω μόνο καλύτερα μπορεί να πάει*. Kαι αν δεν πηγαίνουν οι Έλληνες Χιονοδρόμοι ή πηγαίνουν μόνο Σαββατοκύριακο δεν θα γίνει ποτέ καλύτερο.

*50.000.000 ευρώ θα πέσουν. Του χρόνου θα έχουμε νέα Στύγα 5m/sec, Hρακλή, ίσως και ΑΟΦΣ.  Θεωρητικά και ΧΚΠ και ΧΚΚ έρχονται τεχνητά χιόνια, 5-6 νέα λιφτ και budget για σωστή λειτουργία 17/17ΧΚΠ 7/7ΧΚΚ.. Φυσικά σε αυτή τη χώρα μπορεί του χρόνου να λέμε "κάθε χρόνο και χειρότερα". Και πέρσι στην ΔΣ το Μάιο έλεγα "τι άλλο θα κάνουν να τα κάνουν χειρότερα?" και έκλεισε ο Ηρακλής.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ΑΟΦΣ; Μιλάμε για τον Γεροντοβραχο; Θα εκπλαγώ εξωφρενικά -και πολύ ευχάριστα- αν γίνει οτιδήποτε εκτός από εσωτερικές διεργασίες που δεν έχουν το παραμικρό αποτέλεσμα για τους χιονοδρόμους. 

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να είχε την δυνατότητα να πηγαίνει κάθε ΣΚ στις Άλπεις και να έλεγε «άστο, θα πάω Παρνασσό να κάνω 20 Βάκχους». Απλά είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να το κάνουν, ειτε λόγω χρημάτων, ειτε λόγω υποχρεώσεων. 
Τα Ελληνικά ΧΚ γεμίζουν αυτό το κενό. Προσποιούνται ότι μας παρέχουν πίστες και εμείς προσποιούμαστε ότι τους πληρώνουμε.

• Like 2
  • Thanks 1

Νίφει!

31 minutes ago, ΜΙΚ said:

Όμως γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν για τα Ελληνικά Χιονοδρομικά ή ισχύουν μόνο για το "Αράχωβα Σαββατοκύριακο".

ΝΑΙ, αυτό ακριβώς.
btw, 167 ευρώ πριν 2 εβδομάδες, 2 βράδια,  δωμάτιο 4 ατόμων οικογενειακό αξιοπρεπέστατο, με πρωϊνό, ΣΚ, Δελφοί, 30 λεπτά από ΧΚΠ, κλεισμένο 15 μέρες μόλις πριν την άφιξη, δωρεάν ακύρωση 7 μέρες πριν. Το είχε και φθινότερα, αλλά δε το πρόλαβα. 

32 minutes ago, ΜΙΚ said:

....ΧΚΚ έρχονται τεχνητά χιόνια...

Πράγματι, κάτι συζητιέται στη Πάτρα...

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

22 minutes ago, Χρήστος Λάππας said:

ΑΟΦΣ; Μιλάμε για τον Γεροντοβραχο; Θα εκπλαγώ εξωφρενικά -και πολύ ευχάριστα- αν γίνει οτιδήποτε εκτός από εσωτερικές διεργασίες που δεν έχουν το παραμικρό αποτέλεσμα για τους χιονοδρόμους.

Σιγά καλέ, 5 κανόνια και ένα λιφτ είναι. Η σύνδεση με το ΧΚΠ είναι υφιστάμενη. Μια χαρά αποτέλεσμα θα έχει για τους χιονοδρόμους. Λεφτά υπάρχουν. Πιο πολύ θα δουλεύει με τεχνητό ο ΑΟΦΣ παρά η 6 χωρίς τεχνητό. Θα σε χάλαγε φέτος?

18 minutes ago, sbird said:

ΝΑΙ, αυτό ακριβώς.
btw, 167 ευρώ πριν 2 εβδομάδες, 2 βράδια,  δωμάτιο 4 ατόμων οικογενειακό αξιοπρεπέστατο, με πρωϊνό, ΣΚ, Δελφοί, 30 λεπτά από ΧΚΠ, κλεισμένο 15 μέρες μόλις πριν την άφιξη, δωρεάν ακύρωση 7 μέρες πριν. Το είχε και φθινότερα, αλλά δε το πρόλαβα. 

Πράγματι, κάτι συζητιέται στη Πάτρα...

Για πες για πες τι λένε τα παιδιά από την Πάτρα. Βίρνα...τι μου λες...βγαίνει περίπου ένα τρίτο το κόστος από Άλπεις.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

39 minutes ago, ΜΙΚ said:

Σιγά καλέ, 5 κανόνια και ένα λιφτ είναι. Η σύνδεση με το ΧΚΠ είναι υφιστάμενη. Μια χαρά αποτέλεσμα θα έχει για τους χιονοδρόμους. Λεφτά υπάρχουν. Πιο πολύ θα δουλεύει με τεχνητό ο ΑΟΦΣ παρά η 6 χωρίς τεχνητό. Θα σε χάλαγε φέτος?

Για πες για πες τι λένε τα παιδιά από την Πάτρα. Βίρνα...τι μου λες...βγαίνει περίπου ένα τρίτο το κόστος από Άλπεις.

Λένε ωραία πράγματα πέρι τεχνητού...  😉

Edited by sbird

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

2 hours ago, ΜΙΚ said:

αλλα k άλπεις βρίσκεις τέτοιες τιμές για διαμονή. 
Όλα τα αλλα είναι το πρόβλημα.

aσχετο ποσο κάνει πλέον η κάρτα παρνασσό? μπήκα να δω k μου βγάζει να κάνω κράτηση για εισιτήριο κλπ.
Δεν βρήκα τιμοκατάλογο. Η δεν το είδα?

Snow is on my D.N.A.

38 minutes ago, Turms said:

aσχετο ποσο κάνει πλέον η κάρτα παρνασσό? μπήκα να δω k μου βγάζει να κάνω κράτηση για εισιτήριο κλπ.
Δεν βρήκα τιμοκατάλογο. Η δεν το είδα?

image.thumb.png.35a412f8f339f23a504d002d74130742.png

εντάξει τα 32 ευρώ αν είναι όλο ανοικτό δεν είναι άσχημα

η οικογενειακή για 4 άτομα έτσι k έτσι

κάρτα για 6-7 ημερες πχ δεν έχει? μονο αυτήν για το 4μέρο?

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

On 2/28/2024 at 2:42 PM, Turms said:

.......

όταν ήταν πιο μικρά τα παιδιά είχa βρει ένα μικρό XK στην Ελβετία , ένα καρεκλάκι k μερικά συρόμενα με 130 Euro την ημερα κάρτα, για δυο γονείς + δυο παιδιά + φαγητό k ποτo το μεσημέρι στο δικό τους restaurant

......

για πες που στην Ελβετια...

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά. Λοιπόν μιας και το έψαχνα μέρες τώρα βρήκα τα παρακάτω:

Αεροπορικό με Swissair μέσα Ιανουαρίου (15-22) Αθήνα Γενέυη με επιστροφή στα 158,57€. (το έκλεισα ήδη Τετάρτη με Τετάρτη). Το εισιτήριο Σάββατο σε Σάββατο απλώς δεν παίζει καθώς απογειώνεται η τιμή. Φυσικά καλύτερα θα ήταν Σάββατο σε Σάββατο αλλά σίγουρα και έτσι έχεις αρκετές επιλογές σε ενοικίαση καταλυμάτων μέσω booking.

Διαμονή σε τρίκλινο στο Saint Gervais με δωρεάν ακύρωση μέχρι τον Δεκέμβριο από 356€ (300 μέτρα από το λιφτ) συνολικά και για τους 3, μέχρι όσο πάει η τσέπη σου. (περίοδος 15-22 Ιανουαρίου)

Αγορά ski pass 6 ημερών στα 250€ (πάει και παρακάτω αλλά όχι ακόμα) και 300€ το αυτοκίνητο δια 3 άτομα.

Σούμα είναι:648,57 χωρίς διατροφή. Θα βάλω άλλα 240€ την διατροφή (σούπερ μάρκετ) και θα φτάσω συνολικά σε μια εξαιρετική περιοχή στα περίπου 900€. Δεν το λες και άσχημα.

Καταλαβαίνω οτι δεν έχω βάλει μεγαλεία, ακριβά ρεστωράντια και λοιπες ομορφιές αλλά εγώ ΠΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΙ. Δεν με ενδιαφέρει η γκλαμουριά. Μόνο το σκι.

Η παρατήρηση οτι "15 Ιανουαρίου ίσως να μην έχει χιόνι" ας μην αναφερθεί (σίγουρα παίζει) αλλά συμφωνίες με τον καιρό δεν κάνει κανείς.

Να περνάμε καλά και να σφαζόμαστε πάντα με το γάντι!😅

Edited by Velissarios
  • Like 5
  • Love 1

Ποιο χιονοδρομικό είναι εκεί;

Εξαιρετικές τιμές βρήκες.15/1 θα έχει χιόνι!Σε κάποια χιονοδρομικά χιονίζει και τώρα.Παράδειγμα στο Stubai που πήγα το Φεβρουάριο,χιόνισε και προχθές.Είχα "φάει μια φλασιά" να πήγαινα ξανά σε 10 ημέρες αλλά δε θα μπορέσω τελικά!!!

Λέγεται Saint-Gervais. Με ένα πάσο έχεις τεράστιο χιονοδρομικό πεδίο. Δίπλα ακριβώς είναι η Megeve και στα 15 χιλιόμετρα το Chamonix.

• Like 2
  • Love 2