Jump to content

Recommended Posts

Όλοι θέλουμε να γυρίσουμε την Ελλάδα.Το ερώτημα είναι,η Ελλάδα θέλει εγχώριο τουρισμό;Αν π.χ εγώ φέτος δεν έκλεινα εγκαίρως διαμονή στην Αυστρία, περιμένοντας να χιονίσει στην Ελλάδα και να πάω στο Καϊμακτσαλάν και στο Φαλακρό που θέλω να πάω,θα έβρισκα χιόνι;Το Φαλακρό είναι κλειστό σήμερα,το Καϊμακτσαλάν έχει οριακό χιόνι 20cm.Στην ανάλυση του κόστους που θα πληρώσω για 4 σκι στην Αυστρία όπως θα παρατήρησες δεν περιέχονται έξοδα μεταφοράς από/προς το χιονοδρομικό.Επειδή υπάρχει δωρεάν λεωφορείο.Στο Καϊμακτσαλάν όπου μείνω πρέπει να έχω το αμάξι μου να μετακινούμαι.Αυτό σημαίνει αύξηση κόστους...

Όταν απασχολήσει τους υπευθύνους ο χειμερινός τουρισμος,δημιουργηθούν αξιόλογα καταλύματα που δε θα κοστίζουν μια περιουσία,και τα χιονοδρομικά αποκτήσουν τεχνικά άρτιες υποδομές θα κερδίσουν κι επισκέπτες.Δεν ευθύνονται οι επισκέπτες που δεν πάνε,αλλά τα χιονοδρομικά και οι περιοχές γύρω από αυτά  που δεν παρέχουν ανάλογες με του εξωτερικού υποδομές.

42 minutes ago, Sp said:

εγώ φέτος δεν έκλεινα εγκαίρως διαμονή στην Αυστρία, περιμένοντας να χιονίσει στην Ελλάδα

καλά έκανες και έκλεισες , πολύ καλά , αυτό όμως δεν έχει σχέση με το εάν και θες να τσουλήσεις σε ελληνικά βουνά , είναι μαγικό ταξίδι να βρεθείς στη  κορφή του Παρνασου και αγναντεύεις Ευβοϊκό και Κορινθιακό , αυτό δεν στο προσφέρουν άλλου ……! Δεν ξέρω εάν σου έχει τύχει να βρίσκεσαι Άλπεις να έχεις σκάσει τα πολλά σου ευρώ και να χιονίζει γάτες και σκύλους και να μπορείς για μερικές μέρες μόνο να αναστενάζεις

σε προτρέπω να πας  φαλακρό και σαν σύλλογος θα πρέπει να μάθουμε γιατί σήμερα δεν δουλεύουν , είναι από αυτά τα χιονοδρομικό που ξοδεύτηκαν χρήματα από αυτά που δεν έχουμε ,

για φέτος το μόνο που προβλέπω , καμία  κορυφή ορειβατικό , μόνο παρέα να βρεθεί …..εντάξει εάν έχει χρόνο και χρήμα ταξίδι και κάπου εκτός συνόρων …. Και να πούμε δεν είναι μόνο Άλπεις και Βουλγαρία ….😎 αλλά ας ελπίσουμε που ξέρεις 

1 hour ago, ΜΙΚ said:

Εγώ συμφωνώ. Όπως βλέπεις η πλειοψηφία διαφωνεί μαζί μας

Ε τότε είμαι σε λάθος σύλλογο ….η λαθος διάβασα το καταστατικό  

3 hours ago, vaggelis said:

Δεν ξέρω εάν σου έχει τύχει να βρίσκεσαι Άλπεις να έχεις σκάσει τα πολλά σου ευρώ και να χιονίζει γάτες και σκύλους και να μπορείς για μερικές μέρες μόνο να αναστενάζεις

Φέτος θα είναι η δεύτερη φορά που πάω,την προηγούμενη φορά έπεσα σε πολύ καλό καιρό.Φέτος το φοβάμαι,ιδίως με την πρόγνωση που δίνει το windy,θα χιονίζει πολύ στον παγετώνα και λίγο στο Schlick2000.Αν κλείσει ο παγετώνας θα πάω στο 2000.Κάπου θα πάω σε κάθε περίπτωση.Εδώ αν είχε ο Παρνασσός χιόνι θα ξεκινούσα το πρωί και θα πήγαινα και μόλις έφτανα επάνω θα μου έλεγαν "αναστολή λόγω παγοποίησης" και στο τέλος θα έκλεινε.Θα χάλαγα 40 λίτρα καύσιμα και διόδια και θα γύριζα στο σπίτι!Εκεί σε κάθε περίπτωση κάτι θα κάνω,έστω και βόλτα στο Ίνσμπρουκ ή κάπου αλλού.

Αν και δεν μου πέφτει λόγος…. ντε και καλά να συγκρίνεται ανόμοια πράγματα……. εαν σας αρέσει να κάνετε 20-30-130 φορές σε μια μέρα την ίδια πίστα με γεια σας και χαρά σας, εαν σας αρέσει να ρισκάρετε την λειτουργεία την παγοποίηση, το κακό πάτημα, τις τρελές ουρές, το πανάκριβο πάσο για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τα κ@λόμπαρα που τελευταία εμφανίστηκαν στο βουνό ή ακόμα και την ζωή σας οδηγόντας 400κμ(παθών) δεν γράφω για διαμονή γιατί θα βάλω τα κλάματα…. και πάλι με γεια σας και χαρά σας, μην προσπαθείτε να πείσετε όμως ότι το σκι στις Άλπεις μπορεί να συγκριθεί….. και το ότι από την Δίρφη μπορώ να δω τον Άθω δεν μου λέει κάτι…. κι από την Ελβετία μπορώ να δω την Ιταλία την Αυστρία ή δεν ξέρω τι άλλο κι αυτοί το ίδιο διαφημίζουν…. Την καλημέρα μου, ρεπό σήμερα γιατί ως γνωστόν όσοι έρχεστε βδομάδα θέλετε σε μια μέρα να κάνετε το σκι όλης της σεζον❤️❤️❤️ 

….και να θυμάστε την υπογραφή του gats😉

• Like 3
  • Love 1

www.zermatt.ch

Γεια σου ρε Βάγγο. Προφανώς ΑΝ μπορούσαμε να το κάνουμε θα κάναμε ακριβώς αυτό που κάνεις. Δεν συνέκρινα τα ανόμοια. Τα όμοια συγκρίνω. Ποιότητα χιονιού, καιρός, κόστος. Ξαναγράφω, όλοι αξίζει μια και δύο φορές το χρόνο Άλπεις, ΑΝ μπορείς...

Για πες και πόσο θα μου κοστίσει περίπου να έρθω την επόμενη βδομάδα. Ανά μέρα σκι παει κάτω από 200?

48 minutes ago, vangelis_k said:

όσοι έρχεστε βδομάδα θέλετε σε μια μέρα να κάνετε το σκι όλης της σεζον

Το οποίο φυσικά είναι αδύνατο, πανάκριβο και ευτυχώς που κάνουμε σκι κάθε 3 μέρες και στην Ελλάδα με 50 ευρώ τη μέρα. Μόνο λιακάδα, μόνο χωρίς ουρές και μόνο με ωραίο χιόνι. Τα άλλα που λες (εκτός από το κ@λομπαρο και τους δρόμους) συμβαίνουν μόνο στα κορόιδα που πάνε μόνο σκ Παρνασσό και συγκρίνουν τις Άλπεις καθημερινές με σκ Παρνασσό.

Α ναι, συμβαίνουν και επειδή κανένας δεν ασχολείται με την βελτίωση της χιονοδρομίας στην Ελλάδα και πάνε Άλπεις.

Τα βίντεο του Hellbent αφιερωμένα. 50-80 ευρώ τη μέρα μόνο πούδρα

https://www.youtube.com/@costas801live

• Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Snob Έλληνες χιονοδρόμοι  , εραστές του Κουρσεβέλ , αρέσκονται να απαξιώνουν κάθε ελληνικό . Και επιτρέπουν σε κάθε ένα άσχετο να κατασπαταλούν χρήματα κατασκευάζοντας εκτρώματα στα ταπεινά βουνά μας εκεί που με ανύπαρκτα μέσα μάθαμε  να τσουλάμε  

το πρόβλημα μας είναι ότι δεν αγαπάμε την χώρα μας , θελουμε να ήταν κάποια διαφορετική  
 Και θα μου πείτε γιατί τα λέω αυτά  , κυριακάτικα ……..! Μόλις γυρίσαμε από μια βόλτα στο βουνό , τον Παρνασσό ,και διάβασα εδώ  για την ξένο λατρεία μας  .

εγώ πέρασα πολύ όμορφα στον Παρνασσό με ότι υπάρχει ,με κάποιους φίλους ,θα φάμε ψαρόσουπα και θα κάνουμε σχέδια για 15 μερούλες κάπου αριστοκρατικά στην Ελβετία …τρομάρα μας 

Ειλικρινά προτείνω και το λέω με όλη την καλή διάθεση, να μαζευτείτε να φτιάξετε έναν Σύλλογο Χιονοδρομίας και Εκδρομών Εξωτερικού, να υπάρχει έτσι και ένα διαδικτυακό hub πληροφοριών για όσους κάθε τόσο θέλουμε να πάμε για σκι στις Άλπεις (προσωπικά θέλω να παω στον Καναδά αλλά οκ γούστα είναι αυτά). 

Κατα τα λοιπά, μετά από 2 μέρες (Παρασκευή-Σαββατο) εξαιρετικού σκι στα Καλαβρυτα (με 2 λιφτ μόνο κι όμως). Που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται μακράν ανώτερο χιονοδρομικό κέντρο από τον Παρνασσό και ως προς την νοοτροπία του και ως προς το τι κλίμα δημιουργεί στους επισκέπτες του. 

Μια μέρα με ομίχλη και ανοίγματα και μια μέρα με φουλ ήλιο, και τις δυο μέρες χωρίς ουρές (που να είχε μπει και η καινούργια Στύγα θα καιγόταν οι τετρακέφαλοι), ακόμα και πούδρα βρήκαμε (όποιος ψάχνει βρίσκει). 

Όλα αυτά 2,5 ώρες με χαλαρή οδήγηση από Αθήνα, με ωραιότατη και οικονομική διαμονή υψηλού επιπέδου όχι φασόν τουριστίλα αλά Αλπεις, με άπειρες εναλλακτικές επιλογές στα πέριξ αν πχ μάζευε άπειρο κόσμο το Σάββατο ή αν χάλαγε ο καιρός και αποφασίζαμε να φύγουμε νωρίτερα (μη τα γράφω, ανοίξτε το site της περιφέρειας Πελοποννήσου και διαλέξτε), με βόλτα θάλασσα για σβήσιμο, με, με, με.. 

Και όλα αυτά με οριακό χιόνι, όπου οι άνθρωποι των Καλαβρύτων κάθε βράδυ πάλευαν να καθαρίζουν τις πίστες από πέτρες και να προσθέτουν χιόνι όπου χρειαζόταν! Μιλάμε δουλειά υψηλού επιπέδου!

Τελοσπάντων αν είστε ικανοποιημένοι με το να κάνετε 5-7 μέρες σκι τη σεζόν στις Άλπεις ξαναγυριστε στην πρώτη παράγραφο μου, αλλιώς enjoy ski, sun, sea. 

ΥΓ: Τον Μάιο του 2019 κάναμε σκι και μετά μπάνιο στη θάλασσα, σε όποιον φίλο το έλεγα στο εξωτερικό, τράβαγε τα μαλλιά του. Όλα είναι θέμα perspective. 

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

22 hours ago, vaggelis said:

Snob Έλληνες χιονοδρόμοι  , εραστές του Κουρσεβέλ , αρέσκονται να απαξιώνουν κάθε ελληνικό . Και επιτρέπουν σε κάθε ένα άσχετο να κατασπαταλούν χρήματα κατασκευάζοντας εκτρώματα στα ταπεινά βουνά μας εκεί που με ανύπαρκτα μέσα μάθαμε  να τσουλάμε  

Δεν είναι οι Έλληνες snob.Snob είναι αυτοί που διαχειρίζονται τα βουνά και δε θέλουν τον κόσμο να πηγαίνει για σκι/snowboard αλλά για καφέ.Τους έρχεται πιο φθηνά μάλλον και με μεγαλύτερο κέρδος.Έφτιαξαν κάποιο χιονοδρομικό τόσα χρόνια να είναι σωστό σε λειτουργία και να έχει παροχές στον πελάτη χιονοδρόμο και δεν πήγαμε;Πρώτος θα ήμουν στον Παρνασσό αν είχε αυτά που θα έπρεπε να έχει.Αλλά σε δυσκολεύει στην πρόσβαση,σου κοστίζει περισσότερο να πας για σκι εκεί,ο εξοπλισμός είναι πανάρχαιος,πλην λίγων νέων αναβατήρων που απ΄ότι φαίνεται δεν μπήκαν με στόχο το χιονοδρόμο αλλά τον τουρίστα των καφετεριών,και ο τρόπος λειτουργίας δεν είναι αυτός που θα έπρεπε.

Φέτος άλλωστε δεν υπάρχει χιόνι.30cm λέει το snowreport ότι έχει ο Παρνασσός,και υποσημείωση "πέτρες στις πίστες".Δηλαδή θα πρέπει να πάω 400χλμ συνολικά,με την επιστροφή,να κάνω σκι σε πίστες που ελλοχεύει ο κίνδυνος μια πέτρα να σου σακατέψει τα πέδιλα;Εσύ μπορεί να έχεις τις ικανότητες να πας σε σημεία εκτός πίστας που έχει κρατήσει περισσότερο χιόνι να το ευχαριστηθείς.Εγώ δεν τις έχω.

• Like 1

Πιστεύω ότι όλο το post είναι σε λάθος βάση 

δεν μπορεις να συγκρίνεις ανόμοια !! Αν μπορεις να διαθέσεις τις ημέρες και τα χρηματα σαφώς και πας Άλπεις , αν δεν έχεις τον χρόνο και έχεις μόνο μια δυο ημέρες τότε αναγκαστικά προσαρμόζεσαι στις ελληνικές συνθήκες των χιονοδρομικών 

Αντιστοιχα και οι Ευρωπαίοι όσοι μπορούν έρχονται το καλοκαίρι  στα ελληνικά νησιά οι υπόλοιποι πάνε στις χώρες τους σε λίμνες και πισίνες 

Edited by gatz
  • Like 2

Αν  τίτλος του νήματος ήταν "7ήμερες διακοπές για σκι, Ελλάδα ή εξωτερικό;"
δεν θα υπήρχαν ούτε 16 αναρτήσεις, όχι 160+.
Κατά τα λοιπά, περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα

• Like 1

Practice makes perfect

47 minutes ago, Pant said:

Αν  τίτλος του νήματος ήταν "7ήμερες διακοπές για σκι, Ελλάδα ή εξωτερικό;"
δεν θα υπήρχαν ούτε 16 αναρτήσεις, όχι 160+.
Κατά τα λοιπά, περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα

Έτσι ακριβώς είναι 

και στην εξίσωση δεν έχει μπει η Βουλγαρία γιατί αν την βάλουμε  θα έπρεπε μαζι με το εισιτήριο τα μικρά  ΧΚ να μας έχουν και ένα καφέ δώρο και στα μεγάλα ένα club😝

Εντωμεταξύ όσοι υποστηρίζουν τα ελληνικά ΧΚ δεν πανε ποτε 7 μέρες σερί  να μείνουν σε μια περιοχή.

Μονο  μονοήμερα και διήμερα χτυπάνε 

• Like 1

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

3 hours ago, korn said:

Μονο  μονοήμερα και διήμερα χτυπάνε 

Μα αυτό είναι και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μπορώ να πάω για σκι όποια μέρα θέλω, με ελάχιστο κόστος.

• Like 2

εγώ μετά από 7 σελίδες δεν κατάλαβα ούτε ποιο είναι το νόημα της κουβέντας, ούτε αν βγήκε κάποιο συμπέρασμα
ο καθένας γραφει με βάση τις δικες του εμπειρίες k προτιμήσεις

k για κάποιον που μένει στην στις Σέρρες είναι πιο φθηνά να πάει στον Λαϊλιά...
το αμφισβητεί κανένας?

στον παρνασσό όμως η στο kaimak θα κάνει ίσως καλύτερο ski.

Ούτε αυτό το αμφισβητεί κανένας

άρα?

περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα

Snow is on my D.N.A.

άσχετο αλλα το ξέρατε ότι στην οικογένεια Νιάρχου ανήκουν τα XK στο ST. Moritz? 
δεν μας κάνει καμια έκπτωση στην κάρτα μπας k αξιωθούμε να πάμε k εμείς εκεί...

• Haha 1

Snow is on my D.N.A.

Με τρώει να γράψω εδώ και καιρό...

Άντε, να το ρίξω, έτσι για να υπάρχει γραμμένο και αυτό.

Έχω κάνει σαιζόν σε ελληνικό χιονοδρομικό με 30+ μέρες. Διαμονή σε δίχωρο, επιπλωμένο, με τζάκι 220€ το μήνα. Ενοικιασμένο για τη σαιζόν (4 μήνες). Ετήσιες με 160€ το άτομο. Άδειες (2 ξεχωριστές, εβδομαδιαίες), Σ-Κ, αργίες & ρεπό με έβρισκαν στο χιονοδρομικό. Και 10 σερί έχω γράψει. Δε το βαρέθηκα. Δε βαριέμαι να κάνω ski. Ακόμα και στην ίδια πλαγιά, κι ας είναι και 300 μέτρα η πίστα.

Το budget μου, τα τελευταία χρόνια, δε με βγάζει για εξωτερικό. Πια δε με βγάζει ούτε για εσωτερικό... Αλλά αν ήταν να διαλέξω σε εκείνη τη σαιζόν ή σε μια εβδομάδα Άλπεις, τις 30+ μέρες θα διάλεγα, κι ας ήταν μόνο «Θέτις».

Δε θέλω να πείσω κανένα σας. Γενικώς, τα «vs» δε μου αρέσουν. Είναι αλήθεια, όμως ότι οι περισσότεροι Έλληνες χιονοδρόμοι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το πόσο τυχεροί είμαστε που κάνουμε, αυτό το χαρακτηρίστε το με όποιο κοσμητικό επίθετο θέτε, ski / snb στην Ελλάδα. Μια χώρα λίγο πάνω από την Αφρική, που την γνωρίζουν για τα «islands», αλλά το 70+% της είναι ορεινή, με -συνήθως- χιονισμένα βουνά.

Χιονοδρομία στην Ελλάδα, αν δεν κάνεις συμβιβασμούς δε θα χαρείς.

• Like 10

Οπως πάει ο καιρός, (άλλο) ένα μη αμφισβητούμενο πλεονέκτημα των Αλπεων είναι οι χιονοπτώσεις.
Τώρα τι και που να κλείσεις κατάλυμα για σαιζόν στην Ελλάδα;
Που ρίχνει μισό μέτρο, έρχεται ο Abdul το εξαφανίζει σε χρόνο dt και το επόμενο πέφτει πάνω στα ραδίκια;

Practice makes perfect

17 minutes ago, ALCATRAZ said:

Με τρώει να γράψω εδώ και καιρό...

Άντε, να το ρίξω, έτσι για να υπάρχει γραμμένο και αυτό.

Έχω κάνει σαιζόν σε ελληνικό χιονοδρομικό με 30+ μέρες. Διαμονή σε δίχωρο, επιπλωμένο, με τζάκι 220€ το μήνα. Ενοικιασμένο για τη σαιζόν (4 μήνες). Ετήσιες με 160€ το άτομο. Άδειες (2 ξεχωριστές, εβδομαδιαίες), Σ-Κ, αργίες & ρεπό με έβρισκαν στο χιονοδρομικό. Και 10 σερί έχω γράψει. Δε το βαρέθηκα. Δε βαριέμαι να κάνω ski. Ακόμα και στην ίδια πλαγιά, κι ας είναι και 300 μέτρα η πίστα.

Το budget μου, τα τελευταία χρόνια, δε με βγάζει για εξωτερικό. Πια δε με βγάζει ούτε για εσωτερικό... Αλλά αν ήταν να διαλέξω σε εκείνη τη σαιζόν ή σε μια εβδομάδα Άλπεις, τις 30+ μέρες θα διάλεγα, κι ας ήταν μόνο «Θέτις».

Δε θέλω να πείσω κανένα σας. Γενικώς, τα «vs» δε μου αρέσουν. Είναι αλήθεια, όμως ότι οι περισσότεροι Έλληνες χιονοδρόμοι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το πόσο τυχεροί είμαστε που κάνουμε, αυτό το χαρακτηρίστε το με όποιο κοσμητικό επίθετο θέτε, ski / snb στην Ελλάδα. Μια χώρα λίγο πάνω από την Αφρική, που την γνωρίζουν για τα «islands», αλλά το 70+% της είναι ορεινή, με -συνήθως- χιονισμένα βουνά.

Χιονοδρομία στην Ελλάδα, αν δεν κάνεις συμβιβασμούς δε θα χαρείς.

k εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πάμε η στο ένα η στο άλλο.
το είχα ξαναγράψει : όσο πιο συχνά γίνεται ελλάδα (ακόμα k στον Λαϊλιά) k αν αντέχει η τσέπη πας k έξω. 

παλιότερα είχα κόψει εντελώς τα Sabka ελλάδα, k τα λεφτά τα μάζευα για καμια βδομάδα αρχές Δεκέμβρη Aλπεις.

K ελλάδα αυθημερόν όσο πιο πολλά γινόταν...
ακόμα k Βασιλίτσα πήγαινα αυθημερόν από θεσνικη. 

Snow is on my D.N.A.

13 minutes ago, Pant said:

Οπως πάει ο καιρός, (άλλο) ένα μη αμφισβητούμενο πλεονέκτημα των Αλπεων είναι οι χιονοπτώσεις.
Τώρα τι και που να κλείσεις κατάλυμα για σαιζόν στην Ελλάδα;
Που ρίχνει μισό μέτρο, έρχεται ο Abdul το εξαφανίζει σε χρόνο dt και το επόμενο πέφτει πάνω στα ραδίκια;

καλά k Aλπεις είναι άστα να πάνε φέτος

Snow is on my D.N.A.

που sai ρε ΜΙΚ να γουστάρουμε...
δες από το 08.28 k μετά

Snow is on my D.N.A.

7 hours ago, gatz said:

Αντιστοιχα και οι Ευρωπαίοι όσοι μπορούν έρχονται το καλοκαίρι  στα ελληνικά νησιά οι υπόλοιποι πάνε στις χώρες τους σε λίμνες και πισίνες

1. Κανένας όσο περίεργος και να είναι δεν θα γράψει ότι το κολύμπι στα Ελληνικά νησιά είναι φθηνότερο ανά χιλιόμετρο για τον κάτοικο Βόρειας Ευρώπης από το να πάει στην πλησιέστρη λίμνη ή πισίνα ή θάλασσα όπως γράφεις.

2. Σκι κάνουμε αρκετοί για να πατάμε ωραίο ποιοτικό χιόνι με τα πέδιλά μας. Ας γράψει κάποιος ότι του έχει κάτσει πιο ποιοτικό χιόνι κάθε βδομάδα σερί κάθε χρόνο που έχει πάει Άλπεις από 6 διαλεγμένες ημέρες Ελλάδα το χρόνο. Πριν το γράψει ας δει τα βίντεο του hellbent να το ξανασκεφτεί.

3. Όσα έχεις και έχουν γράψει ισχύουν μόνο για σκ Ελλάδα και καθημερινές ΄Αλπεις. Ανόμοια τα βουνά αλλά να συγκρίνουμε τις ίδιες ημέρες.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτό "Αν μπορεις να διαθέσεις τις ημέρες και τα χρηματα σαφώς και πας Άλπεις" ΑΛΛΑ μην γράφεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι για τα Ελληνικά Χιονοδρομικά επειδή πας μόνο σκ σαν θύμα στην "τραγωδία" Αράχωβα. Η Ελλάδα είναι υπέροχη και πάμφθηνη καθημερινές εκτός Αράχωβας.

Συμφωνώ με Αλκατράζ. Και εγώ έχω πάει και θα ξαναπάω βδομάδα σερί Ελληνικά Χιονοδρομικά. Με πολύ πολύ λιγότερο από 500 ευρώ. Σεβασμός σε αυτούς που ΔΕΝ μπορούν να πάνε Άλπεις και ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ να μην κάνουν σκι κάθε 3-5 μέρες. Τουλάχιστον να διαβάσουν αλήθειες.

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

βασικά es μπορείς καθημερινές που άλλοι δεν μπορούνε. Μάλλον αυτό παίζει μεγάλο ρολο

Snow is on my D.N.A.

Το να προβάλεις τα καλά της χιονοδρομίας στην Ελλάδα (και είναι αρκετά) έχει νόημα. 

Η σύγκριση με τις Άλπεις δεν έχει κανένα σοβαρό νόημα. Μη πω ότι το ίδιο  ισχύει για Μπάνσκο, Μπόροβετς, Κοπάονικ... Όσοι πάνε εξωτερικό μπορούν να πηγαίνουν ΚΑΙ στα ελληνικά ΧΚ (αν έχουν όρεξη). Γι'αυτούς το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Το αντίθετο δεν ισχύει.

• Like 1

2 hours ago, Turms said:

βασικά es μπορείς καθημερινές που άλλοι δεν μπορούνε. Μάλλον αυτό παίζει μεγάλο ρολο

Πάλι τα ίδια...ΑΛΠΕΙΣ ΠΑΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ και συγκρίνουν σύκα με μούσμουλα (βουνά) με αχλάδια και μπανάνες (ημέρες).

Είναι που είναι τα βουνά μας το ένα δέκατο, ας συγκρίνουν σύκα με μούσμουλα τις ίδιες ημέρες.

Ψηφίζω flocon για Πρόεδρο. Το να προβάλεις τα καλά της χιονοδρομίας στην Ελλάδα (και είναι αρκετά) έχει νόημα. Το να παλεύεις για να βελτιωθούν ίσως έχει νόημα.Το να γράφεις ανακρίβειες τραβηγμένες από τα αυτιά για κάτι που δεν έχεις ιδέα πως είναι και πόσο κοστίζει είναι λάθος.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

13 hours ago, ΜΙΚ said:

ΑΛΠΕΙΣ ΠΑΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ και συγκρίνουν σύκα με μούσμουλα (βουνά) με αχλάδια και μπανάνες (ημέρες).

Στον Παρνασσό πήγαινα καθημερινές,δεν είχα πάει ποτέ Σαββατοκύριακο.Οπως έχω γράψει ξανά τότε λειτουργούσαν όλα τα κελάρια,πλην Οδυσσέα.Οταν λειτουργούσε ο Ηρακλής ήταν ωραία,όταν δε λειτουργούσε έτρωγα και 15 λεπτά στην ουρά για τον Αίολο.Και τότε υπήρχε και ο Τηλέμαχος να παίρνει λίγο κόσμο.Εξω όταν πήγα ακόμα και στην πιο εύκολη πίστα του Stubai Glacier,την 12,η οποία μαζεύει όλους τους αρχάριους,δεν είχα αναμονή πάνω από 3 λεπτά.Και ο αναβατήρας πιο γρήγορος και 6θεσιος.Το πρόβλημα στον Παρνασσό είναι και οι αναβατήρες και η πρόσβαση.Να έχεις σηκωθεί στις 4 το πρωί για να είσαι στο Χίλτον στις 05:30,να πάρεις το skibus και να φτάνεις στις 10 στο χιονοδρομικό επειδή ένας ηλίθιος χωρίς αλυσίδες κόλλησε μετά τη διασταύρωση κι επειδή ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου βαριοταν να βάλει και στους δύο τροχούς αλυσίδες και προσπαθούσε 10 λεπτά να ξεκολλήσει με αλυσίδες μόνο στον αριστερό τροχό... Θαυμάσια εμπειρία...Και μόλις φτάσαμε μας ενημέρωσαν για 1 ώρα αναστολή.Τελικα ανεβήκαμε 11:30 και στις 15:00 φύγαμε κι έφτασα στο σπίτι μου στις 9 το βράδυ επειδή η εθνική οδός είχε κίνηση...Και το είχα κάνει πολλές φορές το δρομολόγιο αυτό...

• Like 1
  • Sad 1

On 1/21/2024 at 2:35 PM, gatz said:

Ωραία οσα λέτε αλλά απλά ρωτήστε αυτούς που τώρα είναι serfaus με ποσές μέρες σκι θα αντάλλασσαν την εβδομάδα που περνάμε  ……….,.. 

με καμια...σορρυ

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...