Jump to content

Recommended Posts

1 hour ago, Sp said:

Στον Παρνασσό πήγαινα καθημερινές,δεν είχα πάει ποτέ Σαββατοκύριακο.Οπως έχω γράψει ξανά τότε λειτουργούσαν όλα τα κελάρια,πλην Οδυσσέα.Οταν λειτουργούσε ο Ηρακλής ήταν ωραία,όταν δε λειτουργούσε έτρωγα και 15 λεπτά στην ουρά για τον Αίολο.Και τότε υπήρχε και ο Τηλέμαχος να παίρνει λίγο κόσμο.Εξω όταν πήγα ακόμα και στην πιο εύκολη πίστα του Stubai Glacier,την 12,η οποία μαζεύει όλους τους αρχάριους,δεν είχα αναμονή πάνω από 3 λεπτά.Και ο αναβατήρας πιο γρήγορος και 6θεσιος.Το πρόβλημα στον Παρνασσό είναι και οι αναβατήρες και η πρόσβαση.Να έχεις σηκωθεί στις 4 το πρωί για να είσαι στο Χίλτον στις 05:30,να πάρεις το skibus και να φτάνεις στις 10 στο χιονοδρομικό επειδή ένας ηλίθιος χωρίς αλυσίδες κόλλησε μετά τη διασταύρωση κι επειδή ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου βαριοταν να βάλει και στους δύο τροχούς αλυσίδες και προσπαθούσε 10 λεπτά να ξεκολλήσει με αλυσίδες μόνο στον αριστερό τροχό... Θαυμάσια εμπειρία...Και μόλις φτάσαμε μας ενημέρωσαν για 1 ώρα αναστολή.Τελικα ανεβήκαμε 11:30 και στις 15:00 φύγαμε κι έφτασα στο σπίτι μου στις 9 το βράδυ επειδή η εθνική οδός είχε κίνηση...Και το είχα κάνει πολλές φορές το δρομολόγιο αυτό...

το εχω ζησει, εχω περασει 3 ωρες μεσα στο skibus βλεποντας back to back 2 ταινιες στην κεντρικη τηλεοραση, λογω χιονοθυελλας... φυσικα δεν βγηκαμε ποτε και φυγαμε καποια στιγμη.. υπεροχα 90ς

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

18 hours ago, Turms said:

άσχετο αλλα το ξέρατε ότι στην οικογένεια Νιάρχου ανήκουν τα XK στο ST. Moritz? 
δεν μας κάνει καμια έκπτωση στην κάρτα μπας k αξιωθούμε να πάμε k εμείς εκεί...

γιατι, μπαρμπας μας ειναι? λολ

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

3 hours ago, nanad said:

γιατι, μπαρμπας μας ειναι? λολ

εθνική ομοψυχία

• Haha 1

Snow is on my D.N.A.

22 hours ago, Turms said:

Μας έκανε το 2020 που πήγε ο σύλλογος στο St moritz !!! ( 50 σχεδόν ατομα)

• Like 1

5 hours ago, nanad said:

το εχω ζησει, εχω περασει 3 ωρες μεσα στο skibus βλεποντας back to back 2 ταινιες στην κεντρικη τηλεοραση, λογω χιονοθυελλας... φυσικα δεν βγηκαμε ποτε και φυγαμε καποια στιγμη.. υπεροχα 90ς

Σε χιονοθύελλα το καταλαβαίνω.Δεν μπορείς να ξέρεις από το πρωί τι συνθήκες θα επικρατούν και από τη στιγμή που είναι κλειστό το Χ.Κ και δεν υπάρχει ενημέρωση.Αλλά αυτό που πάθαμε ήταν παράλογο.Πήγαμε δηλαδή για 4 ώρες σκι αντί για 7 ώρες...

On 2/19/2024 at 5:44 PM, Turms said:

Eχει πολυ καλη τιμη το ski pass στο st moritz,47 ευρω για ολη την περιοχη,προσφορα των ξενοδοχειων.Απλως τα συγκεκριμενα ξενοδοχεια εχουν 400 ευρω το φτηνοτερο την βραδια 🙂 Στο μεταξυ η παγαποντια του Ελληνα υπαρχει παντου.Κοιτουσα το nira alpina στο st moritz και ειχε 397 ευρω η βραδυα ..Καποια στιγμη ειχε προσφορα ελεγε το site του, για τις μερες που θελω να παω,μεσα Μαρτιου και σου λεει εκπτωση 20%.Στελνω κι εγω να μου κανουν μια προσφορα μιας και σκεφτομαι να παω και μου λενε οτι με μεγαλη χαρα τη περιοδο που θελετε εχουμε μια επιπλεον εκπτωση 20% (το ηξερα γι αυτο τους εστειλα και Mail 🙂 ) και θα χαρουμε να σας δουμε με 397 ευρω τη βραδυα,απο 450!!!! Ρε λεω στη γυναικα μου,δεν ντρεπονται οι Ελβετοι ,κανουν τα κολπακια των Ελληνων.!!! Και ξανακοιταω το Mail και ελεγε o manager Giannis ταδε!!!! Ε,οπου Ελληνας να σου η κουτοπονηρια 🙂 

• Haha 3

Πολλές φορές, κάποιες επιχειρήσεις αναφέρουν την τιμή μετά την έκπτωση και η ύπαρξη του ποσοστού είναι για τονίζεται το ποσοστό έκπτωσης που έγινε.Λαθος πρακτική αλλά συμβαίνει 

1 hour ago, Sp said:

Πολλές φορές, κάποιες επιχειρήσεις αναφέρουν την τιμή μετά την έκπτωση και η ύπαρξη του ποσοστού είναι για τονίζεται το ποσοστό έκπτωσης που έγινε.Λαθος πρακτική αλλά συμβαίνει 

εδω εγινε παντως αλλο.Τη περιοδο της προσφορας εχουν ανεβασει ολες τις τιμες και με την εκπτωση καταληγουν στη τιμη που ειχαν τον Φεβρουαριο.

πάντως όπως λέει k ο ΜΙΚ εγώ χωρίς ski δεν αντέχω k πολύ. K ακόμα k αν είμαι σχετικά κοντά σε βουνά, δεν θα με χαλούσε ακόμα k σε καμια πλαστική πιστα να κάνω χειμώνα καλοκαίρι

Snow is on my D.N.A.

Μπααα. Καλό σκι σε πλαστικό δεν έχει βγει ακόμα. Μακάρι. Indoor πολύ καλύτερη ποιότητα χιονιού.

Καλύτερα μια μέρα ski Dubai με σουπερ χιόνι, παρά μια μέρα σε χιονοδρομικό με μάπα χιόνι. Να συγκρίνουμε μούσμουλα με σύκα, μια μέρα στο καλύτερο χκ των Άλπεων που έβρεχε ή μια μέρα στο ski dubai?

Σε αυτό το σημείο να ενημερώσουμε τους τηλεθεατές ότι έχουμε περάσει πάρα πολλές ημέρες σε Ελληνικά Χιονοδρομικά που ήταν καταπληκτικές χωρίς τα προβλήματα που αναφέρετε και πάρα πολλές ημέρες Άλπεις με προβλήματα.

Φυσικά και στις Άλπεις έχουμε περάσει ημέρες καταπληκτικές και στην Ελλάδα ημέρες με προβλήματα.

Δυστυχώς στο forum ενός Συλλόγου που υποτίθεται παλεύει για το καλό της Χιονοδρομίας στην Ελλάδα διαβάζουμε ανακρίβειες εναντίων των Ελληνικών Χιονοδρομικών.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχάλη κλαιω 🤣 ελληνικά ΧΚ, ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά σκι στο Ντουμπάϊ 😝

γεια σου ρε  τρελό αγόρι 

• Haha 1

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

εδω κοντα που μενω εχει εναν λοφο...πριν χρονια κανανε σκι. Εχει ακομα το συρομενο, τις κολωνες, συρματα ολα...κ σε μια αποθηκουλα τις αγκυρες. Αλλα δεν χιονιζει πολυ κ δεν συνεφερε να παρουν αδεια TÜV κλπ

Ανηκσει σε ενα σωματειο το λιφτ.

τουσ ελεγα να βαλουμε πλαστικη πιστα αλλα που...δεν τους κοβει. Κριμα , ακομα κ με τα ποδια θα μπορουσα να πηγαινω.

Σιγουρα καλυτερα σε ski Dubai αλλα δεν παιζει εδω κοντα

Snow is on my D.N.A.

10 hours ago, korn said:

Μιχάλη κλαιω 🤣 ελληνικά ΧΚ, ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά σκι στο Ντουμπάϊ 😝

γεια σου ρε  τρελό αγόρι 

Δηλαδή άμα έχεις δουλειά στο Dubai  να μην πεταχτείς για ωραίο ποιοτικό σκι? Κάθε φορά που πάω κάνω κάθε δυο-τρεις μέρες μια φορά. Όταν είχα κάτσει μια βδομάδα πήγα τρεις φορές.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τι έπαθαν? Δε πιστεύω να υπάρχει ακόμα κάποιος που να έχει αμφιβολίες ότι είναι καλά? Να ανοίξουμε νέο thread?

Υπάρχουν πολλά κλειστά χιονοδρομικά στον κόσμο μπορείς να κάνεις καλό σκι και φθηνό σκι κοντά σου αν μένεις εκεί. Για τον κάτοικο Ελλάδας είναι τα Ελληνικά χκ, για τον κάτοικο Dubai, Αμβούργου, Aμστερνταμ, Γκουανζού είναι τα indoor.

Και ο Σύλλογος ιδρύθηκε γιατί τα Ελληνικά χκ έχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αφού Ντε και καλά να συγκρίνουμε τα χιονοδρομικά με Α…..Α με τις επικίνδυνες καφετέριες με λιφτ που για κάποιο λόγο, δεν ξέρω ποιο, φέτος έγιναν συγκρίσιμες…. ας μιλήσουμε με έργα…. Με αυτές τις συνθήκες  και μετά από ολονύχτια χιονόπτωση ττο χιονοδρομικό δεν είναι κλειστό λόγω ομίχλης γιατί φυσικα υπάρχει σωστή σήμανση δεν είναι κλειστό λόγω χιονόπτωσης γιατί φυσικά είναι χιονοδρομικό δεν είναι κλειστό λόγω προετοιμασίας δεν είναι κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού δεν είναι κλειστό λόγω μειωμένης προσέλευσης δεν δεν δεν δεν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Α…..Α ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ αντ αυτού 09:30 έδωσε τεράστιο πεδίο σε λειτουργία στους διψασμένους….. και για όσους γράφουν κάτι εξωφρενικά νούμερα Άλπεις δεν είναι μόνο η Ελβετία…… και στην βόρεια θάλασσα έχει παραλίες δεν τις συγκρίνουμε με το Αιγαίο….. και αν είναι ακριβές οι ελληνικές παραλίες έχει ακριβώς απέναντι ακριβώς τις ίδιες με ακριβώς τις μισές τιμές!!!!!! Τα λόγια της καρέκλας….. τα διαβάζει η 10άρα καμπίνα και γελάει…… κι. αν με ρωτάτε αν κάνω σκι στην Ελλάδα, βεβαίως και θα ξανακάνω δεν τόλμησα ποτέ όμως να το συγκρίνω ούτε καν με της Βουλγαρίας ποσό μάλλον με των Άλπεων!!!!

IMG_1644.jpeg

IMG_1645.jpeg

IMG_1646.jpeg

• Like 4
  • Love 1

www.zermatt.ch

Σωστός και πάλι σωστός Βαγγέλη! 8 χρονιές Άλπεις, ποτέ δεν προβληματίστηκα για το σκί. Απλά άλλαζα πεδίο ή χιονοδρομικό. Κλειστός δρόμος, ομίχλες, αποπαγοποίηση κτλ. δέν υπήρξε. Ή πολύ τυχερός στάθηκα ή λέμε ανέκδοτα. Απολύτως σωστή και η αναφορά στην Βουλγαρία! 

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Αν σε συγχίσαμε σου προτείνω όλη μέρα σκι στην πούδρα, θα γίνεις καλά. Πονάν ωρε τα παλικάρια?

Πραγματικά διαβάζω και ξαναδιαβάζω το thread και κανένας δεν σύνέκρινε τις πολύ επικίνδυνες καφετέριες με χαλασμένους αναβατήρες της Ελλάδας με τα καλά χιονοδρομικά του εξωτερικού.

Να βάλουμε βαθμό % στο Zermatt 99%, στο Bansko 63%? Όλα τα Ελληνικά ΟΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ παίρνουν κάτω από 10.

Όπως θα μπορούσαν να δουλεύουν (και όπως τα έχουμε δει να δουλεύουν) είναι ο σκοπός ύπαρξης του Συλλόγου.

Το μοναδικό θέμα που έχει αναφερθεί είναι ότι όσοι έχουν γίνει "φανατικοί" και με το δίκιο τους των Άλπεων, μηδενίζουν, ακριβαίνουν και ξεχνάνε τα καλά του σκι στην Ελλάδα.

Αν είχαν την ανάγκη διαφήμισης τα χιονοδρομικά των Άλπεων θα έκαναν, έχουν τα λεφτά. Τα Ελληνικά Χιονοδρομικά, τουλάχιστον εδώ μέσα να έχουν αντικειμενική αντιμετώπιση. 180 ευρώ είναι μεγαλύτερο του 50 ευρώ. 5 ημέρες άδεια καθημερινές είναι μεγαλύτερο από 0 ημέρες άδεια καθημερινές. Προφανώς και άλλο ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑΡΕΣ Άλπεων με τα δικά μας τα μικρα πεδία.

Ξαναβάζω τα βίντεο του Hellbent γιατί το μοναδικό που είναι ίδιο είναι το χιόνι και τα ευρώ. Αν θες ΚΑΙ η Ελλάδα έχει φανταστικό και φθηνό. Είναι φανταστικά χιόνια? ΝΑΙ. Είναι πιο φθηνά? ΝΑΙ για κάτοικο Ελλάδας. Είναι Άλπεις? ΟΧΙ και δεν μπαίνει καν σύγκριση χιονοδρομικού.

Το σκι όμως είναι σκι. Στροφή και η μία, στροφή και η άλλη. Το καλό χιόνι είναι καλό χιόνι. Για όσους αρέσει το σκι φυσικά...

https://www.youtube.com/@costas801live

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Το Stubai Glacier σήμερα άνοιξε κανονικά και στις 11 το πρωί περίπου έκλεισε λόγω σφοδρής χιονόπτωσης.Έχει "βάλει" σήμερα 80cm φρέσκο χιόνι.Όμως όποιος ήθελε να κάνει σκι υπάρχει το Schlick2000 που είναι εξαιρετικό αλλά και το μικρό Serles που λειτουργούν κανονικά.Αν ξεκινήσεις για τον Παρνασσό και συμβεί κάτι και δε λειτουργήσει,απλώς πας στο σπίτι σου για ύπνο!

Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης χιονοδρομικών Άλπεων με τα ελληνικά 

η συζήτηση ξεκίνησε για το κόστος του σκι στις Άλπεις σε σχέση με την Ελλάδα 

Η αραχωβα τελευταίο μεγάλο χωριό πριν το ΧΚΠ που μπορεις άνετα να βρεις διαμονή φαγητό αν πας για διήμερο είναι 29 χλμ από το ΧΚΠ  Σε αυτή την απόσταση τα χωριά των Άλπεων από τα χιονοδρομικά τους έχουν τιμές διαμονής φθηνότερες 

Το μόνο που έχεις είναι το κόστος του αεροπορικού  που είναι συγκρίσιμο με την βενζίνη αν ανέβεις 4 διήμερα στην Ελλάδα 

Δεν έχω τύχει σε κανένα χιονοδρομικο στις Άλπεις που να μην λειτουργούν κάποιες πίστες για σκι ότι καιρό και να κάνει 

Αν φυσικά δεν μπορεις να διαθέσεις 5-6 ημέρες μαζεμένες για σκι προφανώς η λύση είναι τα ελληνικά χιονοδρομικά  

Προφανώς ο σκοπός του συλλόγου είναι η βελτίωση της Ελληνικής χιονοδρομίας , το θέμα είναι ότι ελάχιστα μπορούμε να επηρεάσουμε τα πράγματα . Εδώ δεν μπορούμε να μαζευτούμε 20 στόμα να πάμε οργανωμένα στο ΧΚΠ .Αν βγει ένα φυλλάδιο με τις απόψεις του συλλόγου δεν θα βρεθούν άτομα να το μοιράσουν .

Edited by gatz

1 hour ago, Sp said:

Αν ξεκινήσεις για τον Παρνασσό και συμβεί κάτι και δε λειτουργήσει,απλώς πας στο σπίτι σου για ύπνο!

Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια,. Με πολλές διοικήσεις του ΧΚΠ ΔΕΝ έκλεινε ποτέ. Με άλλες έκλεινε χωρίς λόγο. Πιο πολύ φταίει ότι δεν έχει λιφτ παντώς καιρού.

51 minutes ago, gatz said:

Η αραχωβα τελευταίο μεγάλο χωριό πριν το ΧΚΠ που μπορεις άνετα να βρεις διαμονή φαγητό αν πας για διήμερο είναι 29 χλμ από το ΧΚΠ  Σε αυτή την απόσταση τα χωριά των Άλπεων από τα χιονοδρομικά τους έχουν τιμές διαμονής φθηνότερες

Προφανώς ο σκοπός του συλλόγου είναι η βελτίωση της Ελληνικής χιονοδρομίας , το θέμα είναι ότι ελάχιστα μπορούμε να επηρεάσουμε τα πράγματα . Εδώ δεν μπορούμε να μαζευτούμε 20 στόμα να πάμε οργανωμένα στο ΧΚΠ .Αν βγει ένα φυλλάδιο με τις απόψεις του συλλόγου δεν θα βρεθούν άτομα να το μοιράσουν .

Πάλι η λέξη Αράχωβα. Δεν μπορείς να κάνεις σκι χωρίς την Αράχωβα? Έλεος. Ναι το σκι στην Αράχωβα Σαββατοκύριακο είναι πανάκριβο. Κάνε σκι στην Αράχωβα εσύ. Μπορούμε να συζητήσουμε για το σκι στην Ελλάδα?

Ο σκοπός του Συλλόγου δεν είναι να βελτιώσει την χιονοδρομία μονάχος του μοιράζοντας φυλλάδια. Μαζί με άλλους στα σωστά γραφεία ας πάει και ας μην καταφέρει παρά "ελάχιστα". Τουλάχιστον προσπάθησε...

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Οι διαφορές δεν είναι μόνο στο κόστος.

Θεωρητικά, από Τετάρτη μεσημέρι μέχρι και μεθαύριο Δευτέρα είχα ρεπό. Σκόπευα με 2 φίλους να πηγαίναμε χθες και σήμερα για σκι - καθημερινές δεν έχει κόσμο, κλπ. Τετάρτη βράδυ, προέκυψε ραντεβού σε Υπουργείο. Ανεξαρτήτως της θέσης μου στην ιεραρχία, έπρεπε να κόψω τον κ@@ο μου και να παρασταθώ. Βγήκε και μια τηλεδιάσκεψη σήμερα νωρίς το πρωί (σκόπευα να συμμετάσχω σε διάλλειμα από το σκι) και τέλος. Αν είχα κλείσει για Αυστρία, τώρα θα έκλαιγα ένα χιλιάρικο. Τώρα απλώς το μερίδιο μου στις βενζίνες.

Η συζήτηση τελικά εδώ είναι για να βγει συμπέρασμα ότι δεν αξίζει να κάνουμε σκι στην Ελλάδα ,είναι πολύ ακριβό ενώ εάν πας  Άλπεις είναι  φτηνά …..

ο σύλλογος έχει καταφέρει να προσφέρει προσιτές εκδρομές εκτός Ελλάδος αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κάνει μια έστω συνάντηση στον Παρνασσό να πούμε ….! Με κόστος €25 το μεταφορικό κόστος και €19 για το εισιτήριο ,ένταξη ο Παρνασσός  δεν είναι Zermatt αλλά έχει όμορφες διαδρομές  ,  και η παρουσία του συλλόγου θα βοηθήσει 

1 hour ago, aab said:

Αν είχα κλείσει για Αυστρία, τώρα θα έκλαιγα ένα χιλιάρικο. Τώρα απλώς το μερίδιο μου στις βενζίνες.

3.000. Δυο υγεία, μια δουλειά. Εντάξει κάτι παίρνεις πίσω, ακόμα και αεροπορικά έχω πάρει. Κάρτες αν δεν κάνω λάθος δεν χρειάστηκε να πληρώσω.

51 minutes ago, vaggelis said:

Η συζήτηση τελικά εδώ είναι για να βγει συμπέρασμα ότι δεν αξίζει να κάνουμε σκι στην Ελλάδα ,είναι πολύ ακριβό ενώ εάν πας  Άλπεις είναι  φτηνά …..

αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κάνει μια έστω συνάντηση στον Παρνασσό να πούμε ….! Με κόστος €25 το μεταφορικό κόστος και €19 για το εισιτήριο ,ένταξη ο Παρνασσός  δεν είναι Zermatt αλλά έχει όμορφες διαδρομές  ,  και η παρουσία του συλλόγου θα βοηθήσει 

Δεν μπορώ να απαντήσω για τα προηγούμενα ΔΣ αλλά το φετινό έχει πολύ καλή δικαιολογία. ΧΙΟΝΙ (προσθέτω και ασφάλεια και ανακοίνωση δούλεμα και Ηρακλή κλειστό). Αν δεν κάνω λάθος και το 2020 Παρνασσό μαζευτήκαμε τσούρμο.

Βρε ας γράψουμε τα πραγματικά κόστη και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Αν δεν αξίζει είναι υποκειμενικο.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

13 ευρω η καρτα και βενζινες, διοδια δια 2 άλλα 35 not bad για αυθημερον  9.30 με 1.00 , μετα μπουχωσε

• Like 4
  • Love 1

Δηλαδη για να ξανακαταλάβω, το θέμα σας είναι αν συμφέρει να πάει κάποιος μονοήμερο διήμερο ή τριήμερο Ελλάδα ή Άλπεις;;;; ευνόητη η απάντηση…..Από πενθήμερο και πάνω πόσες πιθανότητες έχεις να είναι και τις πέντε μέρες ανοιχτό το χιονοδρομικό και με ποσά λιφτ;;;;; να συγκρίνουμε το 50άρι με το 150άρι οκ δεκτό….. αλλά και πάλι με τι προσφερόμενες υπηρεσίας;;;;;; τι να συγκρίνουμε το χιόνι;;;; σοβαρά τώρα;;;;; πόσες χιονοπτώσεις με -10 έχουμε στην Ελλάδα;;;; Οποίος δεν έχει χρόνο έστω για ένα πενθήμερο (συνεχόμενο όχι μεμονωμένες μέρες) οκ Ελλάδα θα πάει!!!! Οποίος όμως έχει και φυσικά και τα χρήματα, θα επιλέξει Ελλάδα για 300-500€ επιπλέον;;;; Μόνο με τον ααβ συμφωνώ αλλά αν αυτό είναι το μόνο κριτήριο τότε δεν πάμε ποτέ Άλπεις,  Πρόπερσι είχα ετήσια Παρνασσό το συνολικό κόστος ήταν κοντά ένας μήνας ζερματτ…… αν αυτό λέει κάτι!!!!

• Like 2
  • Thanks 1

www.zermatt.ch