Jump to content
Nickel

Πίνακας Ρύθμισης Din Δέστρας / Πρόγραμμα Για Ρύθμιση Δέστρας

Recommended Posts

Ε σιγά το νεό που ειπα βρε Κώστα...

 

Το πρωτο καλό κράξιμο που εφαγα στην ζωή μου για την ταχύτητα ήταν απο έναν πολύ αξιολογο δάσκαλο μου του χώρου, έλληνα του οποιου το ονομα δεν θα πω τωρα. Εχει φτάσει 60 χρονών σήμερα που μιλάμε και ο άνθρωπος δεν κατεβαίνει απλά τις πιστες, στην κυριολεξία το σώμα του δουλεύει σαν σερβομηχανή...

 

Νομίζα οτι θα τον πήσω να ασχοληθεί μαζί μου κατεβαίνωντας μαλλιά , όταν έπρεπε να με αξιολογήσει κάποτε στο Καρπενήσι, ...τι κράξιμο έφαγα χαχαχα

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 3

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι εννοείς πισω ;;

Μιχάλη αυτό που σου έλεγα ..Είναι όλα σχετικά αδερφέ...

Οι δέστρες δεν σβιγουν μόνο μπροστά ,έχουν ριτμιση και για πισο

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στους πινακες δίνουν +1 ή +2 din ανάλογα το επιπεδο τεχνικής. Εδώ ειναι τα δύσκολα μάστορα, να αξιολογήσουμε ο καθένας για λογαριασμό του το επιπεδο τεχνικής του... :P -Προτείνω τον γνωστό κανόνα που λεει πως , το επιπεδο μας βρίσκεται ένα δυό σκαλιά παρακάτω από αυτο που νομίζομυε ... :)

με αυτο τον κανονα συνεχιζουμε και κανουμε σκι παντα.. ;)

 

Εμπειρικά , αν το πάει κανεις στρωτά το πράμα, ξέρει πόσο και ΑΝ πρέπει να δώσει κανα δυό din παραπάνω. Εχει να κάνει με το ΠΩΣ πατάει τα σκι του στην στροφή , ΠΩΣ δηλαδή επιδρουν οι δυνάμεις του στα δικά του πέδιλα. Αυτό βέβαια έρχεται σιγα σιγα , τα πεδιλά μας τα φτάνουμε στις γραμμές τους προοδευτικά, οποτε λογικά έχουμε φάει μια μικρή σφαλιάρα προειδοποιητική ΠΡΙΝ τα φτάσουμε στα ορια τους.

 

Εχετε τερματήσει τα din , τα flex στις μποτες σας, έχετε αρματοθεί με κράνοι, σπασουάρ , θωρακες , πανοπλίες κτλ κτλ ...που πας ρε καραμήτροοοο :D :D :D

το να παιρνουμε μετρα ασφαλειας φοροντας κρανος δεν ειναι και τοσο κακο προσωπικα δε με νοιαζει αν χαλασει το μαλλι μου ουτε αν φαινομαι ομορφος στη καμερα .:P

flex τερματισμενο? γερασαμε γιαυτα :P καποιες δεστρες σε πεδιλα elan ξεκινουν απο το 13......εκεινα τα σκι δεν πρεπει να τα φοραμε? προσωπικα τα δικα μου δεν τερματιζουν στο 10 αλλα στο 14 ;)

 

Για να μην νομίζει κανεις οτι την ψωνίζω αρκεί να σας πω πόσο πολύ προσγειώθηκα όταν μια μέρα διαπιστωσα - συνειδητοποίησα πόσο μέτριο σκι γνωρίζω... Είναι μια απο αυτες τις αναλαμπες που σου έρχονται στην ζωή , έτσι ξαφνικά... :P

εννοειται οτι ειμαστε μετριοι σκιερ!!Δεν μπορουμε να γινουμε μποντ μιλερ στα γεραματα ουτε γεννηθηκαμε στις αλπεις με δυο σκι στα ποδια ;)

Ο καθενας κανει αυτο που ξερει και το ευχαριστιεται αναλογα Χρησταρα

 

Αστα αυτα λοιπον και ελα καμια μερα κατω στον λοφο να κανουμε καμια ταλιμπανια εχουμε βαλει κι'αλλες παγιδες στην φακα :P :P :P

 


DALTONS POW ROBBERY.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι δέστρες δεν σβιγουν μόνο μπροστά ,έχουν ριτμιση και για πισο

Όσο ζεις μαθαίνεις τελικά ;)

  • Like 2

DALTONS POW ROBBERY.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μποντι μιλερ, σβινταλ, μαγιερ και τρίχες κατσαρες για να μην πω ....το άλλο , τις μπλε.... :P ( και εχω βάλει σε αναμένα καρβουνα τους συντονιστες :D )

 

Το κράνος και η ψυχολογία του μέσου ανθρώπου-χιονοδρόμου.

 

Οταν βγήκαν τα κράνη - πολύ ωραία εμπορική κινηση - υπήρχαν μερικοί που δυσανασχέτησαν ενω άλλοι φτιάχτηκαν λες και τους έθισες στην ηρωινη. Το κράνος τελικά , και λοιπα μέσα προστασίας αντι να λειτουργήσουν ως εργαλείο συνετισμου απλώς καρα-κ@υλωσαν τους χιονοδρόμους. Εβλεπες δηλαδή πόσο περισσότερο ανεβαινε η επικυνδηνότητα των αναγκεφαλων σκιερ που νομιζαν πως με ένα κράνος στο κεφάλι ξαφνικά κάνουν προσωμοίωση του kitzbuehel.

 

Αναρωτιέμαι αν κάποιο φρικιό της στατιστικής ερευνας θα μπορούσε να εκπονήσει εργασία που να δειχνει την σχεση ανάμεσα στην ποσότητα των ατυχημάτων και την πώληση προστατευτικών μέσων στην χιονοδρομια.....

 

Δεν λέω πως το κράνος δεν χρειάζεται. Αν και εγώ έχω έναν ακόμα ξεχωριστό λόγο που το χρησιμοποιώ: είναι για την περίπτωση που κάποιος στόκος πέσει επάνω μου....

 

Στην ίδια πεπατημένη βαδίζουν και τα υπόλοιπα "προστατευτηκά" gadgets. Υποτίθεται οτι βγήκαν για να σε προστατεύουν και όχι για να σε μπουστάρουν να κάνεις ...,μαλκιες στην πιστα. Οι δέστρες, τα din, το flex, τα φαρδιά πέδιλα ...όλα μαζί ανακατεμένα στο μπλεντερ μαζί με το κεφάλι του μέσου χιονοδρόμου.....

  • Like 6

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

..κάτι στο οποίο σήμερα υπεπεσε στην αντιληψή μου. Ενεκα οτι δεν είχα την θέληση να κάνω σκι σήμερα με ένταση γιατι ανεβηκα στο βουνό για άλλη δουλειά και όχι να ξεπατωθω.

 

Στην φόρμουλα ρυθμησης εκτός απο το σωματικό βάρος και το επιπεδο λαμβανεται υποψην και Η ΕΝΤΑΣΗ με την οποία σκοπεύει κάποιος να κάνει σκι.

 

Πολύ απλά, αυτο σημαίνει πως ΑΝ δεν κάνεται σκι για 10 Din υποθέτωντας οτι αυτος σας βγάζει παγεια η φόρμουλα ρυθμήσης , σε χαμηλοτερες εντάσεις το σκι ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ.

 

Οποτε σκεφτήτε πριν την χιονοδρομέρα σας ΤΙ σκοπεύεται να κάνεται στο βουνό , όχι μόνο πόσα γκάζια θα δώσετε , αλλα και το αντίστροφο....


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καποτε, γραφοντας σαν ΣΤΧ Safety, ειχα γραψει ενα αρθρο σε 3 συνεχειες για τη ρυθμιση της δεστρας.

 

Εξακολουθω να το θεωρω επικαιρο, αν και η τριτη συνεχεια εχει χαθει... Οχι γιατι το εγραψα εγω, αλλα γιατι εχει πολλες πληροφοριες που χρειαζεται καποιος να τις χωνεψει.

 

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=4954

 

Εκει λοιπον παρεχονται τα εξης:

 

 

 

DIN
Ολες οι μοντερνες δεστρες, εχουν τη δυνατοτητα ρυθμισης κατα DIN (Γερμανικα Βιομηχανικα Στανταρντς). Συνεπως, ολες οι δεστρες οι οποιες ειναι ρυθμισμενες στο ιδιο DIN Setting πρεπει να ανοιγουν με την ιδια ροπη, ανεξαρτητως κατασκευαστη. Η ροπη για την οποια μιλαμε εφαρμοζεται (ξεχωριστα) σε δυο αξονες:
α) Εναν καθετο προς την δεστρα (κατακορυφο αξονα, προς τα απανω), περιστροφη η οποια ανοιγει το εμπρος μερος της δεστρας.

β) Εναν καθετο προς τον αστραγαλο της μποτας (οριζοντιο εγκαρσιο αξονα, σηκωνεται η σολα της μποτας απο το σκι), περιστροφη η οποια ανοιγει το πισω μερος της δεστρας.

Για συνηθεις σκιερ συνισταται το DIN Setting μπρος και πισω να ειναι το ιδιο (αν και η απαιτουμενη ροπη για να ανοιξουν οι δεστρες, ως προς τον κατακορυφο αξονα ειναι διαφορετικη απο την ροπη που απαιτειται για να ανοιξουν ως προς τον οριζοντιο εγκαρσιο αξονα, αυτο το εχει συμπεριλαβει το DIN και ο κατασκευαστης).

Η ροπη που ανοιγουν οι δεστρες μετραται με ειδικο (πανακριβο) μηχανημα. Δεν ειμαι σιγουρος αν το εχει κανενας συντηρητης στην Ελλαδα

Τι προστατευει το DIN
Οι πινακες του DIN, ειχαν σαν σκοπο, να προστατεψουν την κνημη απο στρεπτικα και απο καμπτικα καταγματα. Δημιουργηθηκαν κατοπιν ερευνας (σε κνημες πτωματων) και με στατικη αναλυση, οταν οι μποτες γιναν αρκουντως σκληρες ωστε να προκαλουν τα καταγματα, οποτε σαν απαντηση οι μηχανικοι εφευραν τις μοντερνες ανοιγομενες δεστρες (releaseable bindings).

Κατα συνεπεια, δεν προστατευουν τα γονατα απο διατασεις και ρηξεις συνδεσμων, παρα περιστασιακα.

 

Την δεστρα, το μονο που την ενδιαφερει ειναι αν εφτασε στο οριο της στρεπτικης ροπης, της καμπτικης ροπης η και ενα συνδυασμο ροπων (diagonal).

 

Δεν την ενδιαφερει αν κανεις καρβινγκ, σλαλομ, πιρουετες, η το Χορο του Ζαλογγου.

 

Η δεστρα σε προστατευει (οπως γραφει παραπανω) απο στρεπτικο η καμπτικο καταγμα. Αν τα παντα εχουν εκτιμηθει σωστα, αν πεσεις με χαμηλη ας πουμε ταχυτητα σε μια πρασινη πιστα γιατι κοιταγες ...απεναντι... μπορει να μην ανοιξει, αλλα δεν θα δημιουργηθοπυν συνθηκες για καμπτικο η στρεπτικο καταγμα!...

 

Πηγαινε ξεπερδικλωσου μονος σου... Τωρα, αν πεσεις ατσαλα και δεν φτασουν οι ροπες στα ορια, αλλα φτασουν οι δυναμεις (shear forces) να σου κοψουν χιαστο η πλαγιο συνδεσμο, σορρυ, η δεστρα δεν ειναι σχεδιασμενη γι'αυτο... :unknw:

 

Οπως εξηγησα στο αρθρο, οι πινακες ζητανε υψος/βαρος για να κανουν μια προσεγγιση στο μεγεθος του κοκκαλου της κνημης.

 

Οι Γερμανοι κανανε δοκιμες σπαζοντας σε καμψη/στρεψη κοκκαλα πτωματων (μην με ρωτατε ποιανων... :whistling: ) οποτε χρειαζοταν μια προσεγγιση στο μεγεθος/αντοχη της κνημης σε στρεπτικη/καμπτικη ροπη.

 

Φυσικα, για να εχεις ροπη χρειαζεσαι ενα ζευγος Δυναμη Χ Μοχλοβραχιονα. Δυναμη ειναι η αντισταση του ελατηριου για να ανοιξει η δεστρα και μοχλοβραχιονας ειναι το μηκος της σολας (και αποσταση ελατηριων μεταξυ μυτης και φτερνας της δεστρας).

 

Η ηλικια παιζει ρολο στο ποσο ευκαμπτος εισαι (οσο πιο μεγαλος, τοσο πιο ατσαλα πεφτεις... ρωτα με, ξερω...).

 

Τελος το επιπεδο ειναι αυτο που προσπαθει να ανεβασει τα φορτια, γιατι οσο πιο καλο το επιπεδο, τοσο μεγαλυτερες ταχυτητες και δεν θες pre-release στα καλα του καθουμενου. Αλλα οχι και μ@αλακιες του τυπου 'εμενα ο πινακας λεει 4.75, αλλα επειδη ειμαι και ο γ@μαουα των Ιμαλαϊων τις κλειδωνω στο 14'

 

ΥΓ: Εμενα ο πινακας οντως με βγαζει στο 4.75, γιατι εχω μποτα 338 μμ. Οσο μικροτερη μποτα, τοσο πιο πολυ DIN... Η κυρα ειναι στο 6. Δεν μου εχουν ανοιξει ποτε κατα λαθος, αλλα σε πτωση, τις περισσοτερες φορες δεν καταλαβαινω πως ανοιξαν... :happy2:

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συζητούσα σήμερα με τους πιστέρ που κατέβασαν αυτόν που τραυματίστηκε. Θεωρητικά το είχε - είχε, λέει, συμμετάσχει στο pierra creta. Όμως η δέστρα ήταν στο 12!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε παιδιά, 12;

 

Ακόμα και αν υπολογίσουμε έναν βαρύ, ψηλό και καλογυμνασμένο 20άρη με σχετικά μικρό πόδι, και επίπεδο expert, πάλι πρέπει να το έχει στο 9,5.

Από το 9,5 μέχρι το 12 είναι ένας χιαστός απόσταση.

  • Like 5

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι δέστρες να είναι εκεί που βγαίνουν μόνο σε τούμπα και όχι κατά τη διάρκεια του σκι. Με τον καιρό όλοι ξέρουν πάνω κάτω που είναι αυτό το όριο. Επίσης, κάνοντας καλύτερο σκι μπορεί κάποιος να τις έχει και χαμηλότερα. Χθες πατούσα με τα όλα στον Βάκχο πέδιλα GS FIS στο 6.5. Στη θέση τους έμειναν.

  • Like 4

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι δέστρες να είναι εκεί που βγαίνουν μόνο σε τούμπα και όχι κατά τη διάρκεια του σκι. Με τον καιρό όλοι ξέρουν πάνω κάτω που είναι αυτό το όριο. Επίσης, κάνοντας καλύτερο σκι μπορεί κάποιος να τις έχει και χαμηλότερα. Χθες πατούσα με τα όλα στον Βάκχο πέδιλα GS FIS στο 6.5. Στη θέση τους έμειναν.

 

 

Το αυτό! 1,70 πέδιλο, 82 κιλά 1,80 ύψος..δεν τις έχω βάλει ποτέ πιο ψηλά από 7 din. Κάνω επιθετικό σκι, ειδικά σε πίστα..μου βγαίνουν άνετα όμως την πρώτη τούμπα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

άλλο εντός και άλλο εκτός , επίσης εκτός τι ποιότητα χιόνι έχει !!??? , εάν είναι χαλαρές εκτός σε κάθε πήδημα θα βγαίνει, επίσης εντός πίστας με 6-7 και 90κιλά σε ένα αλματάκι μπορεί να κυνηγάς το πέδιλο , οπότε για τον καθένα είναι διαφορετικά ,εκτός θέλει λίγο παραπάνω

το θέμα είναι γιατί να είναι σφικτές οι δέστρες πάνω από αυτό που θέλουμε !!??

μαγκιά και φιλοσοφία


Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι δέστρες να είναι εκεί που βγαίνουν μόνο σε τούμπα και όχι κατά τη διάρκεια του σκι. Με τον καιρό όλοι ξέρουν πάνω κάτω που είναι αυτό το όριο. Επίσης, κάνοντας καλύτερο σκι μπορεί κάποιος να τις έχει και χαμηλότερα. Χθες πατούσα με τα όλα στον Βάκχο πέδιλα GS FIS στο 6.5. Στη θέση τους έμειναν.

Ρε μωρό εσύ είσαι κ αθλητής

 

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες πατούσα με τα όλα στον Βάκχο πέδιλα GS FIS στο 6.5. Στη θέση τους έμειναν.

 

 

 

 

Το θέμα δεν είναι αν μένουν στη θέση τους ή όχι. Πες μου σε παρακαλώ αν υποθέσουμε ότι έχεις πτώση στην κορυφή του Βάκχου (δε χρειαζεται να αναφέρω παγωμένη 6) τη στιγμή που κατεβαίνεις κομμάτια με τα GS FIS και τα σκι βγαίνουν, πόσα πιστέρια θα πρέπει να σε μαζέψουν στο τελείωμα της πιστας;


9-2-05020.jpg





Share this post


Link to post
Share on other sites

Μέχρι 8.5 έχω βάλει δέστρα και υπήρχαν φορές που δεν έβγαινε. 1.80, 74 κιλά.


Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

με αναγκαζετε να τρολαρω αλλα δεν φταιω εγω

οχι 9,6 οχι 5 οχι 6

βαλτε ενα σανιδι καλυτερα να ησυχασετε...

για σκι πατε `η για εξετασεις στο πανεπιστημιο

  • Like 3

Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το θέμα με τις δέστρες έχει λυθεί προ πολλού στο σκι. Υπάρχουν τυποποιημένες ρυθμίσεις τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Και υποψιάζομαι ότι ακριβώς αυτή η τυποποίηση έχει σώσει άπειρους χιαστούς.

 

Αν κάποιος επιμένει να την γράφει στα παπούτσια του για οποιονδήποτε λόγο εκτός του να κατέβει γιγαντιαίο ή εκτεθειμένα παγωμένα λούκια, κατά τη γνώμη μου απλά πάει γυρεύοντας.

 

 

αν υποθέσουμε ότι έχεις πτώση στην κορυφή του Βάκχου (δε χρειαζεται να αναφέρω παγωμένη 6) τη στιγμή που κατεβαίνεις κομμάτια με τα GS FIS και τα σκι βγαίνουν, πόσα πιστέρια θα πρέπει να σε μαζέψουν στο τελείωμα της πιστας;

Ειλικρινά, το έχω απορία Γιώργο. Πιστεύεις ας πούμε ότι αν πέσεις με τον τρόπο που περιγράφεις, θα βρεθείς σε καλύτερη κατάσταση αν δεν βγουν τα σκι από τα πόδια σου από το αν απελευθερώσουν με την πρώτη τούμπα;
Μπορώ να κατανοήσω έναν αθλητή που με αυτοπεποίθηση λέει θα το κατέβω μαλλιά ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΩ (ασχέτως του ότι και αυτοί σακατεύονται κάθε τρεις και λίγο). Ένας τουρίστας χιονοδρόμος όμως;
  • Like 4

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ειλικρινά Χρήστο δε θέλω να μετρήσω πίστα με το κεφάλι ή ότι άλλο. Κάνω σκι 43 χρόνια από 3 ετών και αυτές οι επιλιγές μου δε μου έχουν βγει σε κακό μέχρι τώρα . Δεν έχω βγάλει πόδι-γόνατο και έχω πέσει αρκετές φορές , ίσως γιατί στις πτώσεις ξέρω πως να πέσω και να μη ζορισω τα πόδια μου. Αυτές είναι προσωπικές μου απόψεις και τέλος εδώ.


9-2-05020.jpg





Share this post


Link to post
Share on other sites

με αναγκαζετε να τρολαρω αλλα δεν φταιω εγω

οχι 9,6 οχι 5 οχι 6

βαλτε ενα σανιδι καλυτερα να ησυχασετε...

για σκι πατε `η για εξετασεις στο πανεπιστημιο

 

 

Εσείς με τα σανίδια σε πολύ λιγα χρόνια θα κάνετε σκι τους λόγους τους ξέρετε :) :) :)

  • Like 2

9-2-05020.jpg





Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι δέστρες να είναι εκεί που βγαίνουν μόνο σε τούμπα και όχι κατά τη διάρκεια του σκι. Με τον καιρό όλοι ξέρουν πάνω κάτω που είναι αυτό το όριο. Επίσης, κάνοντας καλύτερο σκι μπορεί κάποιος να τις έχει και χαμηλότερα. Χθες πατούσα με τα όλα στον Βάκχο πέδιλα GS FIS στο 6.5. Στη θέση τους έμειναν.

 

δεν πρεπει να υπαρχει περιπτωση χιαστου που να μην οφειλεται σε σφιχτη δεστρα

 

better safe than sorry λοιπον - χιλιες φορες καλυτερα να φυγει το πεδιλο σε μια στροφη και να φας μια επικη τουμπα (ακομα και αν γλυστρησεις ολη την πιστα μεχρι κατω) παρα να φας τουμπα και να μεινει το πεδιλο δεμενο στην μποτα (υπεροχο το αισθημα αγαλλιασης τη στιγμη που αρχιζεις να νιωθεις το γονατο να στρεβλωνει και ακους το κλακ της δεστρας)

απο την στιγμη που μιλαμε για τουριστικο σκι (και οχι για επαγγελματια αθλητη του σκι) απλα δεν αξιζει το ρισκο

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ρύθμιση της δέστρες έχει να κάνει με την προστασία από κάταγμα . Οστό , όχι σύνδεσμο .

Ο σύνδεσμος κόβεται με πολύ μικρότερη δύναμη αρκεί να τραβηχτεί στη "σωστή" γωνία . Κανένας κατασκευαστής δεν τολμάει να αναφέρει καν τη λέξη σύνδεσμος .

Στις περισσότερες δέστρες , η κλίμακα από το 9 και πάνω έχει άλλο χρώμα , σηματοδοτώντας τη μέγιστη ρύθμιση που μπορεί να προστατέψει από κάταγμα .

Από εκεί και πάνω , ο χρήστης με δική του ευθύνη αξιολογεί το τι είναι σημαντικότερο , η συγκράτηση ή η απελευθέρωση .

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυο χρονια πριν,σε κατι υγρα,βαρια,περιεργα εκτος του Βακχου και με μικρη ταχυτητα,το αριστερο πεδιλο...καπου κολλησε.Θυμαμαι να πεφτω σαν σε αργη κινηση και το αριστερο πεδιλο να γινεται ενας τεραστιος μοχλος που εστρεφε αριστερα το ποδι μου χωρις να απελευθερωνεται απο τη δεστρα.Αμεσως ακουσα ένα οδυνηρο ''κρακ'' και αισθανθηκα μια μαχαιρια στο γονατο...διαταση προσθιου και οστικο οιδημα...πρηξιμο και πονος για μηνες.Το ιδιο πρωι ειχα ανεβασει μισο κλικ,απο το 6,5 στο 7.Σε παλιότερες παρομοιες πτωσεις ανοιγε ευκολοτερα,εκεινο το πρωι όμως...Μισο κλικ εκανε τη διαφορα?

  • Like 1

Elan-Amphibio-12Ti-2017.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπορει και να μην ανοιξει και πολυ χαμηλωτερα....

Περα απο την γωνια της...πτωσης....

Ποσοι τσεκαρουμε καθε φορα την κατασταση της δεστρας και της μποτας;

Ειμαι 80 κιλα 1,73

Προχθες την ειχα στο 6 και ελεγα μεσα μου οτι την εχω πολυ.

Απο την αλλη δεν υπαρχει περιπτωση να κανω ενα ψευτοντροπ σε παγωμενο με ταυτοχρονη στροφη και γωνιασμα και να μην βγει το σκι.

Ε δε το κανεις...

  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα με σωσουν οι...life guards...

Πως λεγονται οι πιστερ στα αγγλικα;

Εχω κατουρηθει στα γέλια....

  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Ακόμα και αν δε σώζεται ένα χιονοδρομικό,θα ρίξουν χρήματα για να ικανοποιήσουν τους τοπικούς βουλευτές και πολιτευτές που χρηματοδοτούνται από τους τοπικούς επιχειρηματίες και ψηφίζονται από τους κατοίκους που ζουν σε μεγάλο ποσοστό από τα χιονοδρομικά.Να τ΄αφήσουν δεν υπάρχει περίπτωση και να ρίξουν όλο το βάρος στα χιονοδρομικά που ανέφερες που μπορεί να είναι πιο σωστή επένδυση.Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει σχεδιασμό.Πάει με τον αέρα των συμφερόντων.Πριν μερικά χρόνια έβλεπα ένα ρεπορτάζ για τα χωριά γύρω από τα Βαρδούσια.2 επιχειρηματίες είχαν πει "πρέπει να μας φτιάξουν χιονοδρομικό κέντρο"...Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει κλπ,αλλά σκέψου να βρίσκονταν χρήματα για επέκταση χιονοδρομικών κλπ,μην έχεις αμφιβολία ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες θα δέχονταν τρομερές πιέσεις για να φτιάξουν χιονοδρομικό σε περιοχές που εκλέγονται βουλευτές τους...Εδώ σχεδιάζουν μεταφορές στρατοπέδων,όχι με επιχειρησιακούς όρους αλλά με οικονομικούς όρους,αν θα βλαφτεί η τοπική οικονομία,τι λέμε τώρα για χιονοδρομικά...
    • Συγγνώμη,αλλά μια σοβαρή χώρα με σχεδιασμό γι΄ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος δε θα έπρεπε να βασίζεται στις απαιτήσεις των δήμων.Ξεκινάς ένα σχεδιασμό και τον υλοποιείς.Αλλά αυτό για σοβαρές χώρες.Στην τελική ανάλυση η περιφέρεια πλέων είναι μία,δεν είναι όπως παλιότερα 10 νομαρχίες.Άρα η περιφέρεια μπορεί να υλοποιήσει όποια έργα απαιτηθούν για να γίνει ανταγωνιστική και προσοδοφόρα.Τώρα αν κάθονται ν΄ακούν τις αντιρρήσεις των τοπικών αρχόντων και των βουλευτών που θέλουν να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους και τους χρηματοδότες τους επιχειρηματίες,μάλλον πρόκειται για...μπανανία...
    • Δεν θα διαφωνήσω για τα πιο χαμηλά υψόμετρα. Εκεί ίσως είναι μάταιο πολλές φορές αλλά υπάρχουν και φορές που θα είναι υπερχρήσιμο. Και εγώ προτιμώ την επέκταση. Δυστυχώς όμως όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου δείχνουν ότι είναι απαραίτητο και το τεχνητό. Ειδικά φέτος θα ήταν όπως το λες "μεσαιου επιπεδου για 100 μετρα, τρομερο για το Βακχο και 6-14-10-τελειωμα περιφερειακης". Ξεχάσαμε και το απότομο του Ηρακλή και τα περάσματα Δια Οδυσσέα....Αν σου κόστιζε 5.000 ευρώ? Ακριβό? Το αν θα το δούλευες στο 1750 και το 1650 είναι καθαρά απόφαση του σημείου της σεζόν. Αν δου λείπουν τα τελευταία 50 μέτρα θα είναι θησαυρός. Θυμήσου πόσες φορές και φέτος ήταν μια χαρά και έλλειπε χιόνι τα τελευταία 50 μέτρα. Δυο βδομάδες θα τις κέρδιζες τουλάχιστον. Ακριβό? Αν σου κόστιζε 300 ευρώ? Θα στο γυρίσω στη λογική "ας το έχουμε όπως όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου και ανάλογα με τη σεζόν, τη στιγμή και το μέρος, μετατρέπει πίστες με πέτρες σε πίστες και πίστες κλειστές για 50 μέτρα σε πίστες ανοιχτές"    
    • Έκλεισα με 6 σκι και αυτά έξω. Τα Καλάβρυτα που λατρεύω δεν τα κατάφεραν. Για Παρνασσό ούτε για αστείο. Υπομονή για του χρόνου πια.
    • 😀   Για μένα ήταν μακράν η χειρότερη σεζόν (εκτός της καραντίνας φυσικά) από το 94 που ξεκίνησα. Από την μια οι υποχρεώσεις, από την άλλη η κάκιστη σεζόν, το αποτέλειωσε και το κατάμουτρο ψέμα του Παρνασσού για πλήρη λειτουργία, και με αυτά και με αυτά έμεινα με... 1 σκι.    1 σκι σε μια ολόκληρη σεζόν. Απίστευτο μου φαίνεται... 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. ballaki
      ballaki
      (32 years old)
    2. grousso
      grousso
      (43 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,306
    • Total Posts
      460,664
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,473
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    BrianEsola
    Joined
×
×
  • Create New...