Kyriakoschar 6,029 Report post #151 Posted November 8, 2018 Δεν ξέρω αν το χρησιμοποιούν ευρέως, αλλά όντως το πάχος της κεφαλής του καλαμιού (shinbone, το κόκκαλο κάτω από το γόνατο) αναφέρεται επίσης κάποιες φορές ως παράμετρος για ρύθμιση του DIN της δέστρας, αν και συνηθέστερο είναι το ύψος μας. Βάρος, σόλα, επίπεδο σκι είναι δεδομένο πακέτο. +1 Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post #152 Posted November 8, 2018 H δεστρα δεν προκειται να σωσει κανενα χιαστο. Δεν ειναι αυτος ο προορισμος της. Η δεστρα θα σε σωσει απο στρεπτικα καταγματα στις κνημες που αλλιως θα σου εκαναν τις κνημες ενα ματσο οδοντογλυφιδες. Οι χιαστοι σπανε οταν μοχλευτουν υπο ορισμενες προϋποθεσεις, απο φορτισεις τις οποιες η δεστρα τις περναει στο ντουκου σαν πολυ χαμηλες. Εχουμε γραψει τα κερατα μας για το χιαστο και πως συμβαινουν αυτα τα ατυχηματα. Καποτε ειχα βρει ενα πινακα που μπορουσες να μετρησεις την διαμετρο της κεφαλης του shinbone. Αυτο το μεγεθος απο μονο του υποδηλωνει οτι μετρανε την αντοχη σε στρεπτικη καμψη. Οι αρχικοι πινακες γινανε σπαζοντας κνημες απο πτωματα... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,656 Report post #153 Posted November 9, 2018 (edited) βασικα αν k κανω σανιδα θα επεμβω. απο οσο μας ειχανε πει σε ενα μαγαζι στο Stubai υπαρχουν δυο τροποι βαση DIN ISO 11088 ο ενας ειναι μετρωντας το κοκκαλο. χεκινησε στην Αυστρια + Γερμανια και στηριζεται σε επιστημονικες αναλυσεις (ειπανε) οσο πιο πολυ αντεχει το κοκκαλο τοσο πιο μεγαλο το Ζ ο δευτερος τροπος χεκινισε στις ΗΠΑ. Στηριζεται σε στατιστικα στοιχεια απο ατυχηματα στο σκι και θεωρειται οχι και τοσο ακριβης... και οι δυο ομως εχουν τα υπερ και τα κατα.. π.χ. ενας που ειναι μεν γρηγορος αλλα βαρυς , η 1 μεθοδος θα του δοσει χαμηλη τιμη και θα ανοιγει το πεδιλο ευκολα. Το ιδιο και σε εναν γρηγορο αλλα ελαφρυ με βαση την 2η μεθοδο PS o Makis exei dikio mallon Edited November 9, 2018 by Turms 3 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,126 Report post #154 Posted November 9, 2018 Αυτή η μέθοδος προσδιορισμού DIN setting, δεν είναι κάτι νέο . Θυμάμαι παλιούς μάστορες που την προτιμούσαν από τους πίνακες βαρους-ικανότητας. Έχει κανείς πίνακα τα τη μέθοδο αυτή ; Quote Share this post Link to post Share on other sites
VAG_P 161 Report post #155 Posted November 9, 2018 https://books.google.gr/books?id=XlZdDwAAQBAJ&lpg=PA248&dq=table%20for%20bindings%20setting%20and%20tibia%20head&hl=el&pg=PA248#v=onepage&q=table%20for%20bindings%20setting%20and%20tibia%20head&f=false Μάλλον αυτόν εννοείς 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,126 Report post #156 Posted November 9, 2018 https://books.google.gr/books?id=XlZdDwAAQBAJ&lpg=PA248&dq=table%20for%20bindings%20setting%20and%20tibia%20head&hl=el&pg=PA248#v=onepage&q=table%20for%20bindings%20setting%20and%20tibia%20head&f=false Μάλλον αυτόν εννοείς Ναι αυτόν ! Μιλάμε για κειμήλιο . Έκδοση του 1974 ! 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
VAG_P 161 Report post #157 Posted November 9, 2018 Κάποια στιγμή η μέτρηση της διαμέτρου της κνήμης με παχύμετρο χωρίς πίεση στα μαλακά μόρια εγκαταλείφθηκε ως μη αξιόπιστη και προτιμούσαν την μέτρηση με πίεση (εννοώ πιέζοντας στα πλάγια το δέρμα). Για επαγγελματική δουλειά πάντως κάνεις μια αξονική τομογραφία με ακριβή μέτρηση και ξεμπερδεύεις 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,299 Report post #158 Posted November 9, 2018 (edited) Μιλάμε η συζήτηση έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο! Γιαυτό αγαπώ αυτό το forum 15 χρόνια! Μπράβο παιδιά για τις φοβερές πληροφορίες Edited November 9, 2018 by sbird 5 Quote You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,347 Report post #159 Posted November 10, 2018 Μην ανησυχείς, πολύ σύντομα θα επανέλθει η κουβέντα στα συνηθισμένα:"να το βάλω 7 ή 7.5;""εγώ που κάνω καλό σκι να το βάλω στο 11;" 3 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,214 Report post #160 Posted November 10, 2018 Εγώ παντως είμαι σταθερά στο 6. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post #161 Posted November 10, 2018 Εγώ παντως είμαι σταθερά στο 6. Φάε και συ τίποτα βρε παιδί μου... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
VAG_P 161 Report post #162 Posted November 10, 2018 Εγώ παντως είμαι σταθερά στο 6.Εσύ είσαι 3 σε 1...και στο 6 και βόλτες στη Σαχάρα και αδύνατος κι ωραίος ??? 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,299 Report post #163 Posted November 10, 2018 (edited) Εγώ είμαι και παθών με το θέμα δέστρα οπότε από φόβο την είχα σχετικά χαμηλά μέχρι τώρα.. Όλοι οι πίνακες με είχαν 6 ή 7. Εγώ τις είχα 5-6. (Τελικά Φαέθωνα η κουβέντα ξαναγύρισε στο 5-6-7-8 χαχαχα) Edited November 10, 2018 by sbird 2 Quote You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,347 Report post #164 Posted November 10, 2018 Η σκληρή αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δικαιολογείται μια ρύθμιση πολύ διαφορετική από τις επίσημες προτεινόμενες. Κι αυτό γιατί κατά κύριο λόγο μόνο σε συνθήκες αγώνα ξέρεις ότι υπάρχουν οριακές καταστάσεις που η δέστρα αποφασίζει να ανοίξει ενώ εσύ ακόμα μπορείς να σώσεις το σκι και έχει απόλυτο νόημα να παραμείνεις όρθιος γιατί το χρονόμετρο γράφει (παθών). Για τις ελάχιστες περιπτώσεις που ισχύει αυτό στο υπόλοιπο τουριστικό σκι (όσο "σοβαρά" κι αν το παίρνουμε), δεν αξίζει το ρίσκο. Γνώμη μου. 5 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites