Jump to content
zeto

ΑΤΥΧΗΜΑ : ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα!

είχα πάρα πολύ καιρό να ποστάρω στο forum.

Πέρυσι ασχολήθηκα με το θέμα του ΠΧΣ κ παρουσίασα μια εργασία σε ενα πανελλήνιο συνέδριο... (φοιτητής Ιατρικής είμαι, πέρυσι έκανα το 6μηνο της Ορθοπαιδικής), με κίνητρο να μάθω όσο το δυνατόν καλύτερα την παθογένεια κ τη θεραπεία του ΠΧΣ. Έχω προς το παρόν μια μερική ρήξη στο αριστερό γόνατο κ έναν ζορισμένο έσω μηνίσκο.

 

Θέλω να πω το εξής. Παγκόσμιες μελέτες δείχνουν πως σε ένα γόνατο που λείπει ο ΠΧΣ (χαρακτηριστικά γράφεται παντού πως η ρήξη ΠΧΣ είναι η αρχή του τέλους του γόνατος) σταδιακά οδειγείται το γόνατο σε καταπόνηση έσω μηνίσκου, που οδηγεί τελικά σε εκφύλισή του. οπότε είναι καλό να χειρουργείται, ακόμα κ σε 60άρηδες στο εξωτερικό τους χειρουργούν...

αν νιώθετε να σας φεύγει το γόνατο (να στρέφει δηλ) προς τα έξω συχνά, αν νιώθετε να σας ανοίγει στην πρόσθια έσω επιφάνεια του γόνατος, αν δεν αισθάνεσθε το πόδι να κάνει καλά το πίβοτ, καλύτερα είναι να το ψάξετε περισσότερο σε έναν γιατρό.

πάντως το ιστορικό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. αν θυμάστε να χτυπήσατε κάπου, κ μετά να μην μπορείτε καν να το πατήσετε, τότε θα σας συμβούλευα ναμην το αμελήσετε.

όσον αφορά το γιατρό... παίζει ιδιαίτερη σημασία... πχ αναφέρατε τον Νικολάου... πέρυσι έτυχε να είμαι σε ενα συνέδριο στη θεσσαλονίκη κ να παρουσίαζε αυτός μια ομιλία... όλοι οι ορθοπαιδικοί της κλινικής τον είχαν ρωτήσει τα πάντα... θεωρείται κορυφή... αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κ άλλοι κορυφαίοι γιατροί με πολλή πέιρα...

εδώ στη Θεσσαλονίκη πολύ καλή δουλειά κάνουν στο Παπαγεωργίου, απ όσο ξέρω... μάλιστα ο γιατρός που χειρουργεί εκεί είναι ο καθηγητής που με βοήθησε να μάθω πάρα πολλά.

η κλινική αξίζει να είναι πολύ καλή. φίλος μου έκανε εγχείρηση ΠΧΣ με πολύ καλό γιατρό της Θεσ/νικης, όμως στην ιδιωτική κλινική που την έκανε έπαθε μόλυνση κ μετά καταστράφηκε η άρθρωσή του... στατιστικά είναι το 2% των επεμβάσεων τα ποσοστά της μόλυνσης, όμως αν το πάθεις είναι καταστροφικό. συμφύσεις, χειρουργεία, αφαίρεση μοσχεύματος, κτλ... κ δεν φταίει ο γιατρός, αλλά το περιβάλλον...

 

προσωπικά, αν σας ενδιαφέρει, παρακολούθησα εγχειρήσεις ΠΧΣ κ στο παπαγεωργίου κ σε πολύ μεγάλη κλινική της Θεσσαλονίκης, κ μπορώ να πω πως το Παπαγεωργίου δεν υστερεί πουθενά. μάλιστα είναι πάντα σε ετοιμότητα κ έχει εξτρά χειρουργικά εργαλεία, που μπορεί να μην τα έχει η ιδιωτική εταιρία που προμηθεύει τον γιατρό.

 

όσον αφορά την αποθεραπεία, καλό είναι να μην το ζορίζετε κ να το προσέχετε. να μάθετε να το προφυλάσσετε, να κοιτάτε που πατάτε, να μην πατάτε πάνω σε μεγάλες πέτρες, κτλ...

θεωρητικά στους 6 μήνες είσαι καλά. όμως θεωρητικά. πρέπει να γυμνάσετε το πόδι, ούτως ώστε το φορτίο να το δέχονται οι μύες κ όχι οι σύνδεσμοι. παλαιότερα λέγανε πως ο τετρακέφαλος (ο μυς της πρόσθιας επιφάνειας του μηρου) πρέπει να γυμναστεί. σωστό αυτό γιατί είναι ο βασικότερος μυς του γόνατος, όμως άλλο τόσο πρέπει να γυμναστουν κ οι οπίσθιοι μηριαίοι, οι οποίοι συνεργούν με τον ΠΧΣ, δηλ έλκουν την κνήμη προς τα πίσω σε σχέση με τον μηρό. οπότε να γυμνάσετε κ τους οπίσθιους μηριαίους (από εκεί προέρχονται τα hamstrings (ισχνός κ ημιτενοντώδης), για όποιον τα ανέφερε παραπάνω). προσέξτε όμως να μην πάθετε θλάσεις κ σας πάνε πίσω. μια φυσιολογική κάμψη γόνατος είναι 130-140 μοίρες... από εκεί κ πέρα θα σας έλεγα να μην το ζορίζετε στο πρώτο στάδιο της αποθεραπείας, ώστε να φτάσει ως τον μείζων γλουτιαίο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σας και παλι.Ειχα και εγω καιρο να κανω ποστ.Εχω κανει ΠΧΣ πριν 7 μηνες.Εκανα 10 Φ/θεραπειες και μετα για 3-4 μηνες εκανα μπανια στη θαλασσα.Ομως το ποδι μου φαινοταν (και ειναι) ατροφικο.Εδω και 2 μηνες καθημερινα παω γυμναστηριο.Επαναληψεις με 20 κιλα στο εγχειρισμενο ποδι,επαναληψεις στο δικεφαλο ομως το ποδι μου φαινεται αδυνατισμενο ακομη.Επισης ακουω φιλους που λενε στους 5-6 μηνες με ΠΧΣ και παιζουνε μπαλα και τρελαινομαι.Εγω καλα καλα δεν μπορω να τρεξω...Ενταξει ειναι καλυτερα ,ειναι δεμενο, ομως εχω διαφορα πονακια περιφερειακα,τσουξιματα ,το πρωι που σηκωνομαι ειναι καπως...και γενικα δεν ειναι <σιγουρο>.Ειναι φυσιολογικο μετα απο 7 μηνες να ειμαι ετσι?Ευχαριστω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το προγραμμα που ακολουθεις στο γυμναστηριο για τα ποδια σου στο εχει δωσει καποιος "ειδικος";;

 

Υ.Γ.προγραμμα->συχνοτητα ασκησης,αριθμος σετ,αριθμος επαναληψεων,ακησεις,ενταση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σας και απο μενα,ας σας πω και γω οτι εχω κανει δυο εγχειρισεις ΠΧΣ και εχω και δυο κομενους οπισθιους, χωργια τους μινησκους.Ολα αυτα αποτελεσμα του μπασκετ (25χρονια).Τα ποδια μου δεν κλεινουν 100% καιδεν προκειτε να κλεισουν(1989 η πρωτη μεταμοσχευση Αγ.Παυλος).Ποτε ξανα και τα δυο τα ποδια μου δεν εγιναν οπως ειταν(παντα ενοχλησεις και πρηξηματα)παρολου αυτα συνεχησα να παιζω μπασκετ, οχι βεβαια σε επαγγελματικο επιπεδο αλλα σε ημιεπαγγελματικο.

Αυτο που θελω να σας πω ειναι οτι αυτο που σταματησα κατευθειαν ηταν το σκι,προσπαθησα να ξανακανω αλλα η καταπονεση τον γονατων ηταν τρομερη εως ανυποφορη ωσπου ανακαλυψα το snowboard και κανω ασταματητα απο το 1991(με μερικα διαλειματα λογο εγχειρησεων απο το μπασκετ!)χωρις το παραμικρο προβλημα!

Παιδια το snowboard σε συγκριση με το σκι ειναι 1000 φορες ασφαλεστερο για τα γονατα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inoel νομιζω οτι το θεμα σου ειναι καθαρα ψυχολογικο...Εγω προσωπικα επαιξα μπαλα καπου στους 7 μηνες και το γονατο οπως ηταν λογικο το φοβομουν απιστευτα αλλα σιγα σιγα ξεθαρεψα...

Ρε παιδια ξερει κανεις αν ειναι λογικο να παθαινω τραβηγματα(που συνεπαγονται και πρηξιμο για κανα 3ημερο)στους οπισθιους μηριαιους απο κει δηλαδη που παρθηκε το μοσχευμα λογω ανελαστηκοτητας των ανναγενημενων τενοντων της περιοχης αυτης??Λυνετε το προβλημα με πολλες διατασεις και ενδυναμωση των μυων αυτων??Το αναφερω καθως εχω παθει κατι τραβηγματα τελευταια σε κατι "τραβηγμενες" προσπαθειες(στην μπαλα αν και εχω παιξει 5 φορες συνολικα μετα την αποθεραπεια).Τελος,σε οτι αφορα το snowboard σε σχεση με το σκι επιβαρυνει πολυ λιγοτερο τα γονατα αλλα κατα ποσο ειναι πιο ευκολο δν ξερω θα την παλεψω τι λετε?Σορρυ αν κουρασα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλησπερα και απο μενα,

οπωσ οι περισσοτεροι εδω και γω εχω κανει εγχειρηση πχς και καθαρισμο μηνισκιου πριν ακριβως 3 χρονια με φυσικο μοσχευμα. φυσικοθεραπεια εκανα για 6 μηνες τουσ 2 τελευταιους κυριωσ ενδυναμωση στο cybex. μπαλα επαιξα στους 8 μηνες, με καποιεσ μικροενοχλησεις το ποδι ειχε ελαφρυ πριξιμο για 1,5 χρονο κυριωσ μετα απο εντονη ασκηση, ορθοστασιεσ. snowboard εκανα μετα απο 1 χρονο και μπορω να πω οτι πηγα καλα αν και το γονατο πρηστηκε αρκετα( μετα απο μια 1βδομαδα εξωτερικο)

jimmys νομιζω οτι με το χρονο βελτιωθει η κατασταση , γενικα μετα το χρονο + και αφου το δουλευεισ κανονικα το ποδι αρχιζει να θυμιζει το παλιο καλο καιρο.

πρηξιματα και ενοχλησεισ ταλαιπωρουν για καιρο δυστυχωσ ακομα και οι επαγγελματιεσ αθλητεσ με ολα τα μεσα και εχοθν ενοχλησεισ για χρονια.

inoel μου φαινονται αρκετα φυσιολογικα το ποδι θα ειναι αδυνατο για αρκετο μεγαλο διαστημα και θελει πολυ δουλεια ακομη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eυχαριστω παιδια για τις απαντησεις ομως αρκετοι μιλατε για ποδοσφαιρο και λοιπες αθλητικες δραστηριοτητες,ενω εγω βλεπω προσωπικα,οτι μετα απο 7 μηνες ,κατεβαινω σκαλια με μεγαλη προσοχη οταν ερχεται η σειρα του εγχειρισμενου ποδιου να κατεβει,οταν κατεβαινω κατηφορικο δρομο και ερχεται μπροστα το ποδι με τον ΠΧΣ, δεν το νιωθω καλα,οταν σηκωνομαι το πρωι κ.τ.λ.Ισως επειδη αφησα για 3-4 μηνες το ποδι μου αγυμναστο και ουσιαστικα τους 2 τελευταιους μηνες το γυμναζω εντατικα.

Ελπιζω και εγω να επανελθω και να μην εχει γινει καμια αστοχια στο ποδι μου.Τελειωνοντας να ρωτησω αν μπορω να κανω μαγνητικη για να δω την πορεια του ποδιου μου.(Σημειωτεον οτι εχω δυο μεγαλους συνδετηρες για το μοσχευμα εσωτερικα και δεν ξερω αν επιτρεπεται η μαγνητικη λογω υλικου..)

Και παλι ευχαριστω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αγαπητέ inoel νομίζω ότι εκτός από τον λίγο χρόνο ενδυνάμωσης που παίζει καταλυτικό ρόλο αλλά όπως σου είπα είναι πολύ βασικό το θέμα της ψυχολογίας σιγά σιγά θα ξεθαρέψεις όλα με την σειρά...

Share this post


Link to post
Share on other sites
1) Eυχαριστω παιδια για τις απαντησεις ομως αρκετοι μιλατε για ποδοσφαιρο και λοιπες αθλητικες δραστηριοτητες,ενω εγω βλεπω προσωπικα,οτι μετα απο 7 μηνες ,κατεβαινω σκαλια με μεγαλη προσοχη οταν ερχεται η σειρα του εγχειρισμενου ποδιου να κατεβει,οταν κατεβαινω κατηφορικο δρομο και ερχεται μπροστα το ποδι με τον ΠΧΣ, δεν το νιωθω καλα,οταν σηκωνομαι το πρωι κ.τ.λ.Ισως επειδη αφησα για 3-4 μηνες το ποδι μου αγυμναστο και ουσιαστικα τους 2 τελευταιους μηνες το γυμναζω εντατικα
Στους 7 μήνες θα πρέπει να είσαι πολύ καλά και να μην ξεχωρίζεις πιό πόδι είναι το εγχειρισμένο, με την έννοια να μην το σκέφτεσαι πριν κάνεις κάποια δραστηριότητα. Είτε είναι ψυχολογικό το θέμα σου, είτε όντως επειδή δεν το γύμνασες αρκετά όταν έπρεπε...Συγνώμη, δεν σε έχω παρακολουθήσει από την αρχή..από λύγισμα / τέντωμα πώς πας; Η γνώμη μου είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου και έναν έμπειρο φυσιοθεραπευτή.

 

 

 

2) Τελειωνοντας να ρωτησω αν μπορω να κανω μαγνητικη για να δω την πορεια του ποδιου μου.(Σημειωτεον οτι εχω δυο μεγαλους συνδετηρες για το μοσχευμα εσωτερικα και δεν ξερω αν επιτρεπεται η μαγνητικη λογω υλικου..)

Και παλι ευχαριστω

Μπορείς να κάνεις μαγνητική, το υλικό που βάζουν δεν έχει πρόβλημα με την MRI. Καλύτερα όμως να ζητήσεις γραπτώς από τον γιατρό σου την επιβεβαίωση αυτού γιατί σε ένα καλό διαγνωστικό κέντρο θα σου τη ζητήσουν μόλις τους πείς "έχω κάτι μεταλλικό στο γόνατό μου'!. 99% όμως δεν έχεις πρόβλημα.

 

Περαστικά σου το συντομότερο!!


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

΅Επειδη εχω μοσχευμα να σου πω οτι δεν υπαρχει προβλημα μην φοβασαι


τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yota απο λυγισμα και τεντωμα νομιζω οτι ειμαι παρα πολυ καλα.Λυγιζει και τεντωνει σχεδον οσο και το υγιες ποδι.Ομως οπως λεω και στα posts, δεν το νιωθω αρκετα καλα.Οπως και στα σκαλια στο κατεβασμα και στις κατηφορες.Ευτυχως καποιοι φιλοι λενε οτι ειναι φυσιολογικο.Ας το ελπισω και εγω...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yota απο λυγισμα και τεντωμα νομιζω οτι ειμαι παρα πολυ καλα.Λυγιζει και τεντωνει σχεδον οσο και το υγειες ποδι.Ομως οπως λεω και στα posts, δεν το νιωθω αρκετα καλα.Οπως και στα σκαλια στο κατεβασμα και στις κατηφορες.Ευτυχως καποιοι φιλοι λενε οτι ειναι φυσιολογικο.Ας το ελπισω και εγω...

 

Εγώ σου εύχομαι το πόδι σου να γίνει γρήγορα τελείως καλά και να μην το ξεχωρίζεις πιά από το υγιές! Αυτός είναι ο στόχος...Σε 8-9 μήνες πρέπει να μπορείς να επιστρέψεις κανονικά σε όλες τις δραστηριότητες που είχες πριν χωρίς να το φοβάσαι! Να μην συμβιβαστείς με τίποτε λιγότερο από αυτό. Αν δεν νιώθεις και τόσο καλά, να το συζητήσεις με τον γιατρό σου και το φυσιοθεραπευτή σου και να δείς τί φταίει!

 

Αυτή είναι η γνώμη μου...Περαστικά σου τελείως! :)


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδια καλησπερα σας και απο μενα.Διαβασα τυχαια τη συζητηση σας ψαχνοντας πληροφοριες για τα ατυχηματα ρηξης προσθιου χιαστου..Εχω κ εγω αυτο το προβλημα εδω κ 5 μηνες περιπου.Το τραγικο ειναι οτι οι γιατροι στο κατ οταν το επαθα μ ειχαν πει οτι δεν ειναι τιποτα το σημαντικο ,απλα κακωση γονατου,και αφου με ενοχλουσε το εψαξα παλι μετα απο καιρο κανοντας μαγνητικη κλπ.Για να μη σας κουραζω θα ηθελα τη γνωμη σας για το αν ειναι καλυτερο να κανω εγχειρηση η να προσπαθησω να βελτιωσω τη κατασταση του συντηριτικα γυμναζοντας τον τετρακεφαλο εντατικα.Κατι που μου το προτεινε και ο γιατρος μου.Λαβετε υποψη σας οτι ειμαι κολλημενος με τον αθλητισμο γενικα...

Share this post


Link to post
Share on other sites
κατα τη γνωμη μου κανονικα πρεπει να κανεις επεμβαση για να σε πιο σιγουρος. αφου εισαι κολλημενοσ
Αφού σου είπαν ότι δε χρειάζεται να υποβληθείς σε εγχείρηση, ίσως σημαίνει ότι δεν έχεις τόσο σοβαρή ζημιά. Το θέμα είναι τι ενοχλήσεις έχεις και που οφείλονται αυτές. Επειδή δεν κατάλαβα αν προέκυψε κάτι μετά τη μαγνητική, εγώ θα σε συμβούλευα να έκανες άλλη μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό για μια γνώμη ακόμα. Ίσως οι ενοχλήσεις να μην οφείλονται στο χιαστό, ή να έχεις πάθει μικρή ζημιά και να μη χρειάζεται επέμβαση. Σαφώς πάντως θα πρέπει ούτως ή άλλως (αφού βέβαια σιγουρευτείς για την πάθηση) να κάνεις κάποιες φυσικοθεραπείες, καθώς και εκγύμναση στο πόδι

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΙΑΣΤΟΥΣ

 

''ΤΗΝ ΠΑΘΑΤΕ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ......ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ???''

 

Ξεκινησα μια ηλιολουστη ημερα απο το ξενοδοχειο μετα απο την κοπωση της προηγουμενης ημερας σκι αλλα και του πολυωρου ταξιδιου για το χιονοδρομικο κεντρο XXX (στην δικια μου περιπτωση Bansko)

Κανοντας το αγαπημενο μου σπορ, μερικες δυνατες καταβασεις (αφου πρωτα κανουμε προθερμανση....ευτυχως!)

αισθανθηκα κουραση (1ο Λαθος : το λαθος ξεκιναει οτι δεν σταματαω......)

παρολαυτα επειδη βρισκομουν σε μια τελεια μερα και επειδη ειχα δωσει ραντεβου με τον Σπυρο λιγα χιλιομετρα πιο κατω και λογω της ουρας τον ειχα στησει

(Λαθος 2ο : Δεν επρεπε να αγχωθουμε για κανενα λογο...συνεχιζω ανετα να καρβαρω με μεγαλη ταχυτητα στις πιστες χαλι (παλι καλα που ηταν τελεια πατημενες...) και πανω στην τρελη χαρα ενω αισθανομαι κουραση δεν εχω κατσαβιδι να μειωσω τις δεστρες στο αρχικο 5,5 που τις ειχα τοσο καιρο και τις εβαλα στο 6 οταν λιγες μερες πριν ημουν στους αγωνες στην Βασιλιτσα Λαθος 3ο

Κατεβαινοντας μια δυσκολη σχετικα πιστα με συνεχομενη κλιση (σχεδον μαυρη) σε ενα αριστερο σλαλομ χανω τον ελεγχο (ταχυτητα τουλαχιστον 70χλμ+ μετρημενη με gps) θεωρητικα με το επομενο δεξι σλαλομ μειωσα αρκετα ταχυτητα και ετσι στο επομενο αριστερο σλαλομ (με μικρη σχετικα ταχυτητα προσπαθω να διορθωσω και να επαναφερω την ολη μου ισορροπια, διοτι οπως προανεφερα ειχα χασει τον ελεγχο και κατεβαινα λιγο ατσουμπαλα...εκει γινεται το μεγαλο ατυχες περιστατικο και ενω απο το αριστερο σλαλομ προσπαθω να ερθω στην ευθεια (προς δεξι σλαλομ) το αριστερο μου ποδι επανερχεται ενω το δεξι <κολλαει> σχεδον κυριολεκτικα στο εδαφος με αποτελεσμα το γονατο να κανει (μικρη) στροφικη κινηση μεν, ικανη δε να επιφερει την συντριπτικη ολικη ριξη του προσθιου χιαστου και ενα προβλημα στον μηνισκο.(οπως διεγνωσθηκε εκ των υστερων)

Ακουληθησε πτωση σχεδον με το πλαι και το σωμα μου κυλουσε με ταυτητα στην αποτομη πλαγια μεχρι που ασυναισθητα εβαλα το αριστερο ποδι να κοντραρει την πλαγια και να σταματησω τελιως (το δεξι δεν το ενιωθα καθολου και ειχα ενα πονο αλλα οχι σε σημειο να φωναζω...

Οπως καταλαβαινετε το δεξι πεδιλο δεν εφυγε απο την πτωση παρολο που η ρυθμιση της δεστρας ηταν μολις 0.5 μεγαλυτερο απο το συνηθισμενο μου νουμερο στο οποιο βγαινει κανονικα η δεστρα.

Τα επακολουθα ηταν να φωναξω εναν ανθρωπο που βρισκοταν στην πιστα (λαθος 4ο : ποτε δεν κανουμε σκι μονοι μας και εκεινη την καταβαση την πραγματοποιησα εντελως μονος...)

και με το αριστερο ποδι να κατεβω ολη την υπολοιπη πιστα μεχρι να παω στο ιατρειο...(θα μπορουσα καλλιστα να περιμενω βοηθεια αλλα εκεινη την στιγμη ετσι επραξα)

Στην συνεχεια και για καλη μου τυχη ειχα πληρωσει για την εξτρα ασφαλεια που εδινε το χιονοδρομικο προαιρετικα (μια και στην τιμη της καρτας δεν υπηρχε ασφαλεια...) και ετσι με κατεβασαν με snowmobile στην κλινικη(ευτυχως διαθετει και απαυτο) οπου διεγνωσαν κακωση αλλα μου συνεστησαν να κανω μαγνητικη τομογραφια μολις επιστρεψω στην Αθηνα.

Φυσικα δεν μπορουσα να φανταστω σε καμια περιπτωση τι ειχε συμβει....

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Αρχικα πρεπει να γινει οπωσδηποτε μαγνητικη τομογραφια......το κοστος ειναι υψηλο και γιαυτο οσοι δεν εχουν ιδιωτικη ασφαλιση.....θα περιμενουν ισως και μηνες........

(θα αναφερω στην συνεχεια περι ασφαλειας και την χρησιμοτητα της,που τωρα πραγματικα την καταλαβα 100%)

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΑΤΡΟΥ - ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ

Αρχικα να πω οτι δεν πρεπει να φοβομαστε το να μας εξετασουν γιατροι το συντομοτερο.

Δεν πρεπει να αμελησετε επουδενι το να σας δει καποιος σωστος ορθοπεδικος. Εδω φτανουμε στο σημειο αφου εχουμε καποιες ενοχλησεις να παμε σε εναν πολυ καλο ορθοπεδικο ο οποιος να μας εμπνεει εμπιστοσυνη και φυσικα να μην μας πετσοκοψει χωρις να εχουμε τιποτα.

Στο σημειο αυτο επειδη ειχα και αλλες ατυχιες παλιοτερα επιτρεψτε μου να εκφρασω την γνωμη μου και να πω οτι τον καλο ιατρο τον επιλεγουμε οπως και τον πιλοτο. Περισσοτερες ωρες πτησεις και σχετικα νεος. Για παραδειγμα και ο Μητσου ηταν περιφημος ιατρος αλλα τα τελευταιο ετος ακουστηκαν αρκετες αποτυχιες που ειχε σε επεμβασεις, οποτε επιλεγουμε καποιους ιατρους και παιρνουμε τουλαχιστον 2-3 γνωμες

Στην δικη μου περιπτωση πηγα στον Εργινουσακη αρχικα, επειτα στον Καρακιτσιο (φοβερος γιατρος και ηταν ο ιατρος του Παρνασσου για αρκετα χρονια παλιοτερα) και τελος πηγα στον Νικολαου που ειναι ο Νο1 στην Ελλαδα οσο αφορα το γονατο και την αποθεραπεια που συστηνει.

Μετα απο δυσκολη επιλογη μεταξυ των 2 τελευταιων αποφασισα να την κανω στον Νικολαου.

Να ξερετε οτι ενας σωστος ορθοπεδικος κανει πρωτα κλινικη εξεταση και κανει διαγνωση και μετα βλεπει την μαγνητικη τομογραφια

Στην περιπτωση μου σταθηκα τυχερος που μεσα στην ατυχια μου. Δεχτηκε να με δει σε 3 ημερες, ενω το συνηθισμενο ειναι 2-3 μηνες! (ναι καλα ακουσατε...)

Το κοστος του τελευταιου ανερχεται σε 3000€ μαζι με το team.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Συνηθως αυτο εχει να κανει με το ιατρικο team και με το νοσοκομειο που συνεργαζεται ο εκαστοτε ορθοπεδικος,συνηθως ειναι ιδιωτικο νοσοκομειο και το κοστος υλικων και φαρμακων ανερχεται στα 3000-4500 €

 

ΓΙΑΤΡΕ ΦΥΣΙΚΟ Η ΤΕΧΝΗΤΟ ΜΟΣΧΕΥΜΑ????

Το τεχνητο μοσχευμα συνισταται σε επαγγελματιες αθλητες η σε ανθρωπους που θελουν να αθληθουν σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα. Συνηθως σε 3-4 μηνες μπορουν να παιξουν μπαλα, ενω το φυσικο μοσχευμα εχει μακρυτερο χρονο αποθεραπειας, περισσοτερους πονους και πρεπει να εχουμε περισσοτερο υπομονη.

Παιζουμε <μπαλα> στους 6-8 μηνες αλλα εχουμε διπλασια χρονικη διαρκεια ζωης του μοσχευματος απ' οτι το τεχνητο το οποιο σε πολλους εχει προκαλεσει φθορες μετα απο χρονια και χρειαζεται αντικατασταση με νεα επεμβαση.

Σημαντικο ειναι να πειτε στον ιατρο σας με τι σπορ ασχολειστε ωστε να παρει το φυσικο μοσχευμα απο συνδεσμους, μυς που δεν θα χρησιμοποιησετε σε εντονη μορφη το επομενο ετος. Αλλο μοσχευμα παιρνουν για την αποκατασταση ποδοσφαιριστων και αλλο ας πουμε για επαγγελματις χορευτες.

Τωρα ολοι θα αναρωτιεστε σκι μετα απο ποσο καιρο μπορω να κανω με φυσικο μοσχευμα ???

Το σκι θεωρειται το πιο επιπονο σπορ μετα απο επεμβαση χιαστων και συνισταται 1 ετος για να μπορειτε αφορα να κανετε σκι. Βεβαιως υπηρξαν και αθλητες φιλοι που μετα απο εγχειρηση ρηξης χιαστων σε 6 μηνες εκαναν κανονικα σκι, αλλα η προληψη και η σωστη αποθεραπεια ειναι πιστευω το σημαντικοτερο.

 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Αφου αποφασισεται να μπειτε και κλεισετε το ραντεβου σας και εφοσον εχετε καποιο μεγαλο χορηγο να σας στηριξει για το υπερογκο συνολικο κοστος (περιπου 9000-10000€) γι'αυτο οσοι δεν εχετε ιδιωτικη ασφαλιση και με χομπυ το σκι σημιωμενο σκεφτειτε την επομενη φορα-χρονια που θα πατε για σκι να εχετε συνεργαστει με καποιο προγραμμα και πανω απο ολα με καποια εμπιστη εταιρεια που σιγουρα δεν θα σας κρεμασει...

Να επανελθω στο θεμα μας...Το χειρουργειο διαρκει περιπου 1,5 ωρα με 2 ωρες μαζι με την ναρκωση κλπ. Συνηθως ξεκιναει πρωινες η μεσημεριανες ωρες και την 1η ημερα με τα αντιφλεγμωνοδη, τις μορφινες, τα παυσιπονα και τα κοκκινα κουμπακια (Γιωτα κατι ξερεις...) την βγαζετε με καποια πονακια, ζαλαδες και καθολου διαθεση. Μετα τις 22.00 αρχιζουν αρκετες ζαλαδες και πονοι ανυποφοροι

Η 2η ημερα μπαινει με αρκετους πονους....δυσκολια αν θελετε τουαλετα θα συναντησετε μεγαλη...και οι δυνατοι πονοι σταματουν με το που αφαιρουνται τα σωληνακια και γινεται η πρωτη αλλαγη.

Πριν φυγετε απο το νοσοκομειο ο ιατρος Νικολαου μας πηγε στο φυσιοθεραπευτηριο του Ιατρικου κεντρου οπου με το ΣΠΡ εγιναν οι πρωτες φυσιοθεραπειες (μια πρωι και μια το απογευμα πριν το εξιτηριο).

Απο την 3η ημερα και μετα θα ακολουθησει αναλυτικο ημερολογιακο προγραμμα το οποιο θα αναρτησω μολις τελιωσει και αυτη η εβδομαδα οποτε θα εχω μια πληρη αποψη των 25 ημερων.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ

Σημαντικοτατο να πατε σε καποιον που πραγματικα εχει εμπειρια απο ομαδες ποδοσφαιρου (μια και εκει παθαινουν ριξη χιαστου και γνωριζουν σωστη και γρηγορη φυσιοθεραπεια. Παρ' ολο που εχω εναν πολυ καλο φιλο φυσιοθεραπευτη η κινησιοθεραπεια δεν κανει απο μονη της τιποτα και τα ρευματα, λειζερ, σπρ και ασκησεις με μηχανηματα ειναι απαραιτητες μεχρι να πεταξετε τις πατεριτσες.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ.

 

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ

ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ TEAM ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ.(ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΠΑΝΤΑΖΗ -ΜΠΑΛΙΔΗ)

 

 

efstathia, efstathia has sent you this email from http://www.snowclub.gr/forums/index.php.

 

ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΕΓΩ ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΡΗΞΗ ΕΣΩ ΚΑΙ ΕΞΩ ΜΥΝΙΣΚΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΗ 1 ΜΗΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΟ ΠΟΔΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ. ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕ Ο Κ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ. ΕΓΩ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΤΟΠΑΘΑ ΣΤΟ ΒΟΛΛΕΥ. ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΣΤΟ ΣΗΚΩΜΑ ΓΙΑ ΑΛΜΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ. ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΚΟΛΥΜΠΙ, ΤΡΕΞΙΜΟ, Κ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Κ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΜΑΙΛ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ---------------------------------------------------Please note that Snowclub.gr Forums has no control over thecontents of this message.--------------------------------------------------- Regards, The Snowclub.gr Forums team.http://www.snowclub.gr/forums/index.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφού σου είπαν ότι δε χρειάζεται να υποβληθείς σε εγχείρηση, ίσως σημαίνει ότι δεν έχεις τόσο σοβαρή ζημιά. Το θέμα είναι τι ενοχλήσεις έχεις και που οφείλονται αυτές. Επειδή δεν κατάλαβα αν προέκυψε κάτι μετά τη μαγνητική, εγώ θα σε συμβούλευα να έκανες άλλη μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό για μια γνώμη ακόμα. Ίσως οι ενοχλήσεις να μην οφείλονται στο χιαστό, ή να έχεις πάθει μικρή ζημιά και να μη χρειάζεται επέμβαση. Σαφώς πάντως θα πρέπει ούτως ή άλλως (αφού βέβαια σιγουρευτείς για την πάθηση) να κάνεις κάποιες φυσικοθεραπείες, καθώς και εκγύμναση στο πόδι

 

Φιλε talarian,αρχικα ευχαριστω για τις συμβουλες σου..Η μαγνητικη εδειξε οτι ειναι ρηξη προσθιου χιαστου τελικα.Γυμναζοντας τον τετρακεφαλο αρκετα εδω κ 2 μηνες και χρησιμοποιωντας μια επιγονατιδα μπορω και παιζω ποδοσφαιρο αλλα οχι στην ιδια ενταση με παλιοτερα φυσικα...(δεν εχω χειρουργηθει)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φιλε talarian,αρχικα ευχαριστω για τις συμβουλες σου..Η μαγνητικη εδειξε οτι ειναι ρηξη προσθιου χιαστου τελικα.Γυμναζοντας τον τετρακεφαλο αρκετα εδω κ 2 μηνες και χρησιμοποιωντας μια επιγονατιδα μπορω και παιζω ποδοσφαιρο αλλα οχι στην ιδια ενταση με παλιοτερα φυσικα...(δεν εχω χειρουργηθει)

 

Εγώ έχω ρήξη πρόσθιου χιαστού από το 1999. Δεν έχω χειρουργηθεί, αν και γυμνάζω συστηματικά τον τετρακέφαλο. Κάθε τόσο κάνω και μια μαγνητική για να βλέπω την πορεία του ποδιού. Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενοχλεί καθόλου, αν και όταν κουράζομαι (σε σκι, μπάσκετ, κ.τ.λ.) δεν το ζορίζω περισσότερο.

Ο Νικολάου στον οποίο είχα πάει μου είχε πει χαρακτηριστικά ότι το αν θα έκανα εγχείριση ήταν αποκλειστικά συνάρτηση του αν θα συνέχιζα τον (επαγγελματικό) αθλητισμό. Τα κουσούρια (αν εμφανιστούν) θα φανούν μετά από αρκετά χρόνια. Άλλωστε, όσοι από εμάς έχουμε ασχοληθεί με τον αθλητισμό επαγγελματικά (εγώ έπαιζα μπάσκετ) έχουμε διάφορες ενοχλήσεις κατά καιρούς (έχω στη μέση και τα γόνατα). Θα σε συμβούλευα γενικά να το παρακολουθείς και πιστεύω ότι με καλή εκγύμναση δεν θα έχεις ιδιαίτερα προβλήματα στο μέλλον.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδια χρονια πολλα και υγεια σε ολους.Εκανα μαγνητικη 8 μηνες μετα την επεμβαση.Ο ακτινοδιαγνωστης ειπε οτι ειναι ολα καλα ,εκτος απο λιγο υγρο στην περιοχη της επιγονατιδας.Αυτο μπορει να δημιουργει τις ενοχλησεις και τα πονακια?

Ευχαριστω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά καλημέρα και καλή χρονια και από εμένα!

 

3/1/08 (Μας μπήκε καλά η χρονιά) έχω πάει για σκί με τον άντρα μου στο Πήλιο. Εκείνος ξεκινάει πρώτος και εγώ επειδή μιλάω στο τηλέφωνο παίρνω το επόμενο lift με κάποιον άγνωστο. Μόλις Φτάνουμε στην κορυφή ο τύπος αρχάριος από ότι φάνηκε κατεβαίνει και παίρνει μαζί του και το αριστερό μου πόδι...

Πέφτω κάτω ακούω ''κράκ'' και πεθαίνω στον πόνο. Με κατεβάζουν με το φορείο (πάντα ονειρευόμουν να ζήσω μια τέτοια εμπειρία :angry:) πάω στο ιατρείο του Χ.Κ. όπου ο γιατρός μου με στέλνει στο νοσοκομείο του Βόλου και από εκεί μετά από ακτινογραφία που δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό με παραπέμπουν στην Αθήνα για μαγνητική...

Μετά από δυο εβδομάδες άδειας, πάγου, ανύψωσης, block της κλείδωσης του γόνατος και ευτυχώς μείωση του πριξήματος (την μετακίνηση με πατερίτσες και επιγονατίδα δεν την ανέφερα)κάνω στις 14/1/08 MRI όπου φαίνεται ρήξη ΠΧΣ και έσω πλάγιου με συνοδία υγρού και οστικών θλάσεων B)

Ο πρώτος γιατρός στι ΙΚΑ (πολύ εξυπηρετικός και με διάθεση να βοηθήσει πραγματικά) μου είπε να μην βιάζομαι να δυναμώσω τον τερακέφαλό μου και να προχωρήσω άμεσα (μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες) σε αρθροσκοπικό χειρουργείο με φυσικό μόσχευμα ενώ μου έγραψε και κάποιες φυσικοθεραπείες για να ξεμπλοκάρει το πόδι.

Όλοι όσοι το έχω συζητήσει έχουν και από κάποιον γνωστό τους ιατρό να μου συστήσουν. Εγώ έχω ακούσει για τον Νικολάου (γνωστός αν και πολυάσχολος...) ενώ μου είπαν πολύ καλά λόγια για έναν Αλεξάκη στην ευρωκλινική, το Ερρίκος Ντυνάν καθώς και για την πανεπιστημιακή κλινική του Αγ. Όλγα (έχω ΙΚΑ)

Πρός το παρόν είμαι σε φάση αναζήτησης απαντήσεων στα παρακάτω ερωτήματα, οποιαδήποτε βοήθεια καισυμβουλή δεκτή.

 

 

Ερώτηση 1. Έχει κανένας προσωπική γνώμη για κάποιον από τους παραπάνω???

 

Ερώτηση 2. Απο φυσικοθεραπευτήρια στα Β.Π. (μένω Αγία Παρασκευή) τι παίζει???

 

Ερώτηση 3. Υπάρχει κάποιος από πήλιο που να γνωρίζει αν δικαιούμαι κάτι από την ασφαλιστική του

χιονοδρομικού???

 

 

Ο δρόμος είναι μακρύς και εγώ ακόμη στην αρχή... B)


Ο δρόμος είναι μακρύς και εγώ ακόμα στην αρχή...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Παιδιά καλημέρα και καλή χρονια και από εμένα!

 

3/1/08 (Μας μπήκε καλά η χρονιά) έχω πάει για σκί με τον άντρα μου στο Πήλιο. Εκείνος ξεκινάει πρώτος και εγώ επειδή μιλάω στο τηλέφωνο παίρνω το επόμενο lift με κάποιον άγνωστο. Μόλις Φτάνουμε στην κορυφή ο τύπος αρχάριος από ότι φάνηκε κατεβαίνει και παίρνει μαζί του και το αριστερό μου πόδι...

Πέφτω κάτω ακούω ''κράκ'' και πεθαίνω στον πόνο. Με κατεβάζουν με το φορείο (πάντα ονειρευόμουν να ζήσω μια τέτοια εμπειρία :angry: ) πάω στο ιατρείο του Χ.Κ. όπου ο γιατρός μου με στέλνει στο νοσοκομείο του Βόλου και από εκεί μετά από ακτινογραφία που δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό με παραπέμπουν στην Αθήνα για μαγνητική...

Μετά από δυο εβδομάδες άδειας, πάγου, ανύψωσης, block της κλείδωσης του γόνατος και ευτυχώς μείωση του πριξήματος (την μετακίνηση με πατερίτσες και επιγονατίδα δεν την ανέφερα)κάνω στις 14/1/08 MRI όπου φαίνεται ρήξη ΠΧΣ και έσω πλάγιου με συνοδία υγρού και οστικών θλάσεων B)

Ο πρώτος γιατρός στι ΙΚΑ (πολύ εξυπηρετικός και με διάθεση να βοηθήσει πραγματικά) μου είπε να μην βιάζομαι να δυναμώσω τον τερακέφαλό μου και να προχωρήσω άμεσα (μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες) σε αρθροσκοπικό χειρουργείο με φυσικό μόσχευμα ενώ μου έγραψε και κάποιες φυσικοθεραπείες για να ξεμπλοκάρει το πόδι.

Όλοι όσοι το έχω συζητήσει έχουν και από κάποιον γνωστό τους ιατρό να μου συστήσουν. Εγώ έχω ακούσει για τον Νικολάου (γνωστός αν και πολυάσχολος...) ενώ μου είπαν πολύ καλά λόγια για έναν Αλεξάκη στην ευρωκλινική, το Ερρίκος Ντυνάν καθώς και για την πανεπιστημιακή κλινική του Αγ. Όλγα (έχω ΙΚΑ)

Πρός το παρόν είμαι σε φάση αναζήτησης απαντήσεων στα παρακάτω ερωτήματα, οποιαδήποτε βοήθεια καισυμβουλή δεκτή.

 

 

Ερώτηση 1. Έχει κανένας προσωπική γνώμη για κάποιον από τους παραπάνω???

 

Ερώτηση 2. Απο φυσικοθεραπευτήρια στα Β.Π. (μένω Αγία Παρασκευή) τι παίζει???

 

Ερώτηση 3. Υπάρχει κάποιος από πήλιο που να γνωρίζει αν δικαιούμαι κάτι από την ασφαλιστική του

χιονοδρομικού???

 

 

Ο δρόμος είναι μακρύς και εγώ ακόμη στην αρχή... B)

 

Παιδια, η Ασπασια ειναι συζυγος προσωπικου μου φιλου και μελους του φορουμ (παρακολουθει αλλα δεν γραφει με το nick Evans, γραφει συνηθως στο ΣΡ στα Θεματα Οδηγησης στο Χιονι και Παγο, καθ'οτι Φορεστερικος :D ). Ειχαμε στο προγραμμα να ερθουμε μαζι σε καποιο Φλοκαφε να μας γνωρισουν, οχι βεβαια με αυτες τις συνθηκες... :( (Και δυστυχως ουτε σημερα το βραδυ μπορουν λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων του Βαγγελη).

 

Παρακαλω βοηθειστε με τις αποριες/ερωτησεις της Ασπασιας (τις πιο 'ευαισθητες' λεπτομερειες με ΡΜ) η καημενη ειναι σπιτι με τις πατεριτσες και ψαχνει (οπως και τοσοι προλαλησαντες...) για απαντησεις σχετικα με το κακο που την βρηκε.

 

Ευχαριστω

 

ΜακηςΜ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ερώτηση 1. Έχει κανένας προσωπική γνώμη για κάποιον από τους παραπάνω???

 

Ερώτηση 2. Απο φυσικοθεραπευτήρια στα Β.Π. (μένω Αγία Παρασκευή) τι παίζει???

 

Ερώτηση 3. Υπάρχει κάποιος από πήλιο που να γνωρίζει αν δικαιούμαι κάτι από την ασφαλιστική του

χιονοδρομικού???

Ο δρόμος είναι μακρύς και εγώ ακόμη στην αρχή... :angry:

 

Ασπασία, καταρχήν περαστικά σου! Είναι πολύ κρίμα που μπήκες σε τέτοια ταλαιπωρία λόγω αδεξιότητας κάποιου τρίτου...

 

1. Η επέμβαση αποκατάστασης ρήξης ΠΣΧ με συνδεσμοπλαστική, αν και είναι δύσκολο χειρουργείο, είναι επέμβαση "ρουτίνας". Υπάρχουν πάρα πολλοί έμπειροι και ικανότατοι γιατροί που μπορείς να εμπιστευτείς, δεν χρειάζεται πιστεύω να κυνηγήσεις να πας σε κάποιο "όνομα". Η γνώμη μου είναι να δείς τί καλύπτει η ασφάλειά σου ΙΚΑ ή/και όποια ιδιωτική έχεις και στη συνέχεια να καταλήξεις σε ένα γιατρό που να νιώθεις άνετα, θα σου τα εξηγήσει σωστά και θα μπορείς, ό,τι απορίες / ανησυχίες έχεις μετά, να απευθυνθείς άμεσα και να σε ακούσει! Σήμερα χειρουργείται για ΠΣΧ άλλη μία κοπέλα από το φόρουμ από τον Νικολάου και υάρχουν κι άλλα παιδιά στο Σύλλογο που έχουν χειρουργηθεί από τον ίδιο και είναι ευχαριστημένοι. ΄

 

2. Δεν γνωρίζω...

 

3. Γιατί δεν ρωτάς απευθείας το ΧΚ;

 

Ο καιρός περνάει πάρα πολύ γρήγορα και σύντομα όλα αυτά θα αποτελούν και για σένα απλά μία ανάμνηση που δεν αποτελεί υποχρεωτικά αρνητική εμπειρία, αντίθετα, μπορεί να σου προσφέρει + να σε ξεκουράσει ψυχικά + σωματικά!

(π.χ. off από τη δουλειά 2 μήνες - ούτε στα πιό τρελά όνειρά μου!!!!) B)


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απόσο γνωριζω ο Νικολαου δεν χειρουργει ο ιδιος αλλα ομαδα γιατρων που εχει

 

Αναστασια Περαστικα


τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απόσο γνωριζω ο Νικολαου δεν χειρουργει ο ιδιος αλλα ομαδα γιατρων που εχει

 

Αναστασια Περαστικα

 

Όλοι οι γιατροί έχουν ομάδα που χειρουργούν, π.χ. το μόσχευμα το ετοιμάζει πάντα κάποιος άλλος...Ο Νικολάου χειρουργεί και ο ίδιος κάποια περιστατικά (προφανώς όχι όλα), αλλά είναι παρόν σε κάθε περιστατικό που αναλαμβάνει με την ομάδα του. Το λέω έγκυρα γιατί το καλοκαίρι βρέθηκα σε κοινή παρέα με συγγενή του - φυσιοθεραπευτής ο ίδιος - και τα συζητούσαμε.


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...