Jump to content
zeto

ΑΤΥΧΗΜΑ : ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ

Recommended Posts

'Ηθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος καλός φυσιοθεραπευτής που θα μπορούσα να πάω γιατί πλέον φοβάμαι μήπως κάνω καμιά χειρότερη ζημιά στο πόδι μου.

 

 

Τελικα με τους φυσικοθεραπευτες τι παιζει ? Που διαφοροποιουνται μεταξυ τους ? Στα μηχανηματα ? Πρεπει να εχουν εξειδικευτει σε καποιον συγκεκριμενο τραυματισμο κι ναι , εσυ πως μπορεις να το ξερεις ? Το θεμα ειναι οτι ακομα κι αν εχεις ακουσει καλα λογια για καποιον , εαν αυτος βρισκεται μακρια απο την οικια σου , λογω της φυσης του τραυματισμου ειναι δυσκολο να τον επισκεπτεσαι καθε μερα οπως ισως να απαιτει η αποθεραπεια.......


Have a nice day....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Τελικα με τους φυσικοθεραπευτες τι παιζει ? ..........εαν αυτος βρισκεται μακρια απο την οικια σου , λογω της φυσης του τραυματισμου ειναι δυσκολο να τον επισκεπτεσαι.....

 

Eάν έχεις καλές συστάσεις,τότε πας ακόμα και στου βοδιού το κέρατο, που λέει ο λόγος.

Ενας κακός φυσικοθεραπευτής,μπορεί να κάνει κακό στο πόδι σου.


Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eάν έχεις καλές συστάσεις,τότε πας ακόμα και στου βοδιού το κέρατο, που λέει ο λόγος.

Ενας κακός φυσικοθεραπευτής,μπορεί να κάνει κακό στο πόδι σου.

 

κοίτα

εγώ τρεις μέρες έχω που πηγαίνω. δεν ξέρω τι υποτίθεται πως πρέπει να κάνει ένας φυσικοθεραπευτής και δεν έχω και μέτρο σύγκρισης εδώ που τα λέμε. Πιθανώς νιώθω κάπως καλύτερα το πόδι μου, αλλά είμαι και αρκετά φοβισμένη για να το δοκιμάσω κτλ. Όσες δοκιμές ήταν να κάνω τις έκανα και με το παραπάνω πριν την Παρασκευή που πήρα την μαγνητική. Χτές εκεί με έβαλαν να κουτσοπερπατήσω με τις πατερίτσες και το νάρθηκα και να στηρίζομαι 50% στο πόδι, οκ ήταν. Μου παν να το περπατάω λίγο, πάντα με πατερίτσες. Δεν έχει ξεπρηστεί τελείως ακόμα παρά τα μηχανηματα και τα αντιφλεγμονώδη που παίρνω και η ζωή συνεχίζεται. Το θέμα είναι ότι δε νιώθω να χάνει ισορροπία. Από την αρχή δεν το νιωθα αλλά αυτό παίζει να οφείλεται και στο πρήξιμο ακόμα. Ελπίζω κι όταν ξεπρηστεί να μην πάθω καμιά φρίκη. Αν και το βράδυ στον ύπνο μου έκανα μια ενστικτώδη κίνηση και τίναξα το πόδι (που μάλλον για να μην το χω πλέον τόσο άγχος όσο κοιμάμαι πιστεύω ότι είναι λόγω βελτίωσης) και εκει λίγο με τράβηξε ο έσω πλάγιος και ανησύχησα, αν και καμιά ώρα και κάτι μετά δεν ένιωθα τίποτα πάλι ανησυχητικό. Το να αισθάνεσαι το πόδι ελαφρύτερο δεν είναι εν μέρει δείγμα ότι η φυσικοθεραπεία είναι καπως οκ? Αυτό δεν είναι το όλο concept? Βέβαια την άλλη Παρασκευή που θα χω κλείσει 2 βδομάδες φυσικοθεραπεία θα πάω πάλι σε έναν καλό ορθοπεδικό να το δει και να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις κτλ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

το σημείο από όπου σου παίρνουν το μόσχευμα δεν υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσει πρόβλημα μετά την επέμβαση? λογικά για κάποιο λόγο υπάρχει εκεί που είναι. τι μέγεθος περίπου έχει το μόσχευμα που παίρνουν? προφανώς σχετίζεται με το ύψος κτλ αλλά ενδεικτικά ρωτάω. πάντως κύρια ανησυχία μου για την επέμβαση είναι ότι τώρα δε νιώθω ιδιαίτερα ασταθές το πόδι μου, αλλά δεν μπορώ να το λυγίσω αρκετά κτλ. Βέβαια τώρα το προσέχω πάρα πολύ και μόνο το περπάτημα και τη γυμναστική του δεν αποφεύγω. Από οτιδήποτε άλλο έχω παραιτηθεί. μετά ποιες είναι οι πιθανότητες το πόδι μου να φτάσει όσο το δυνατόν την προηγούμενη κατάστασή του? υπάρχει περίπτωση να μην καλυτερεύσει παρά την επέμβαση? να μην μπορώ να το τεντώνω ή να κάθομαι σκαμνάκι? διαβάζω για διάφορους που έχουν προβλήματα. ξέρω ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και οι γιατροί μου με καθησύχασαν ότι περιπτώσεις ακαμψίας κτλ συμβαίνουν όταν η εγχείρηση γίνεται χωρίς να έχει ηρεμήσει το πόδι κι οτι δεν υπάρχει λόγος να χειροτερεύσει εφόσον όλα πάνε καλά κατά την επέμβαση. και ήδη τώρα που έχει ηρεμήσει κάπως και το προσέχω βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι μετά το χτύπημα. δεν υπάρχει λόγος να μη συμβεί το ίδιο και μετά την αρθροσκόπηση. και οκ. δε θέλω για το υπόλοιπο της ζωής μου να με εμποδίζει το πόδι από το να κάνω οτιδήποτε θα έκανα και πριν. απλά είναι θέμα όλη αυτή η διαδικασία και ο φόβος για το μετά. αν θα επανέλθει, πόσο κτλ κτλ

Share this post


Link to post
Share on other sites
δε θέλω για το υπόλοιπο της ζωής μου να με εμποδίζει το πόδι από το να κάνω οτιδήποτε θα έκανα και πριν. απλά είναι θέμα όλη αυτή η διαδικασία και ο φόβος για το μετά. αν θα επανέλθει, πόσο κτλ κτλ

 

Χαλάρωσε γενικά κι άκου αυτά που σου λένε οι γιατροί σου! Οι επεμβάσεις αυτές εδώ και πολλά χρόνια - αν και είναι δύσκολα χειρουργεία, είναι επεμβάσεις ρουτίνας και υπάρχει μεγάλη εμπειρία.

 

Αν ακολουθήσεις με πειθαρχία τις οδηγίες των γιατρών & φυσιοθεραπευτών σου, το πόδι σου θα επανέλθει κατά 95% - 99% στην αρχική του κατάσταση, που σημαίνει ότι πρακτικά δεν θα το σκέφτεσαι πιά σε καμμία δραστηριότητα στη ζωή σου!

 

Περαστικά


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπερα,

 

Αν και διαβασα τα αρχικα ποστ (του 2006) σχετικα με την ολη υποθεση της επεμβασης και της αποκαταστασης του ΠΧΣ, υπαρχει τεραστια διαφορα με την επεμβαση που εκανα πριν 2 εβδομαδες και την αποκατασταση που συνεχιζετε μεχρι τωρα και για 4 μηνες συνολικα.

 

Θα προσπαθησω να γραψω καποια πραγματα για την δικη μου ιστορια, αλλα για τωρα, δειτε την τεχνικη για αποκατασταση του ΠΧΣ του Stephen Howell (EzLoc) στο http://www.drstevehowell.com/acl.cfm και υπαρχει και ολοκληρο βιντεο με ολη την επεμβαση στο http://www.drstevehowell.com/ezloc_video.cfm

 

Απλα να αναφερω οτι την Πεμπτη 6/11/08 εκανα την επεμβαση, την παρασκευη εφυγα απο το νοσοκομειο κουτσενοντας (χωρις πατεριτσες), σαββατο πηγα βολτα(παλι κουτσενοντας), χωρις σωλινακια, χωρις πονους, χωρις παυσιπονα ΤΙΠΟΤΑ. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ο καιρος θα ειναι ο κριτης του αποτελεσματος...

Edited by angelix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλως ηρθες στο φορουμ μας

 

προφανώς έβαλες τεχνητό μόσχευμα έτσι δεν είναι????


τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οχι, εβαλα το κλασσικο μοσχευμα (Hamstring), στο βιντεο που εδωσα δειχνει τα παντα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άλλη μια άτυχη έχει προστεθεί στο club σας..Η αλήθεια είναι ότι το forum αυτό είναι πάρα πολύ ενημερωτικό και ενθαρρυντικό και σας ευχαριστώ όλους όσους έχετε γράψει.. Εμένα η ζημιά έγινε στο σκι στο Bansko (Βουλγαρία) στις 26-12 , κατέβαινα από τα 2600 μ υψόμετρο και καταλάθος έιχα πάρει τη κοκκινη διαδρομή και γι αυτό πήγαινα αρκετά αργά (μιας και δεν ένιωθα και τις δέστρες πολύ καλά στα πόδια μου) και μεγάλα ζικ-ζακ, ωστόσο την έφαγα από μια κοπελίτσα που έκανε snowboard και ήρθε από πίσω μου και μου την έχωσε γερά. Οξύς πόνος σε σημείο δακρύων - αλλά με το κρύο που είχε δεν κύλαγε τίποτα :( .. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι αυτή που με χτύπησε και ο πατέρας της δεν ήξεραν αγγλικά και ότι οι δικοι μου φιλοι είχαν προχωρήσει πιο μπροστά - επομένως για κανα 20λεπτο με είχε πιασει απελπισία - κατα τα άλλα η βοήθεια ήταν άμεση και με κατέβασαν στο γιατρό του χιονοδρομικού. Πάλι καλά η ιατρική ασφάλεια εμπεριέχεται πλεον στην ημερησια κάρτα και δε χρειάστηκε να πληρώσω κάτι επιπλέον. (γιατί παλαιότερα ήταν εξτρα + είχε τιμοκαταλογο πχ σε περίπτωση ατυχήατος σκι πληρωνες 285 ευρω). Επείδη μου είπε απλά να το δέσω και να με δει γιατρός στην Αθήνα θεωρησα ότι δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό.

Επιστρέφοντας πήγα σε ορθοπαιδικο που διέγνωσε με την κλινική εξέταση πρόβλημα στο μηνισκο και ριξη (ολική ή μερική ) χιαστού. Έκανα μαγνητική και περιμένω σήμερα τα αποτελέσματα ..Αλλά οι προβλέψεις δεν είναι και τόσο θετικές

Παρόλο που είμαι εκ φύσεως αισίοδοξο άτομο, με έχει πάρει αρκετά από κάτω..διότι στο μεγαλύτερο μέρος του ελευθερου χρόνου μου ασχολούμαι με το χορό - τελείως βεβαια ερασιτεχνικά- αλλά είναι από τα λίγα πράγματα που με γεμίζουν.. Χορός καθώς και γυμναστήριο και σκι δευτερεύοντα επομένως δε θα αντεξω να έχω θέματα στην κίνησή μου.

Το ερώτημα μου πάει λοιπόν προς τη Γιώτα που από ότι διαβασα ασχολείσαι κι εσύ με χορό και επειδή έχει περάσει καιρός από την επέμβασή σου, έχεις επανέλθει εντελώς στις κινήσεις που κάνεις κι επίσης πόσο χρόνο σου πήρε μέχρι να ξαναξεκινήσεις?

 

Και το πιο σημαντικό ερώτημα προς όλους - επειδή ψάχνω να πάρω γνώμες από γιατρούς - έχετε υπόψην ονόματα και πληροφορίες γι αυτούς που σας εγχείρησαν και μείνατε πλήρως ικανοποιημένοι ?

 

Τέλος ανηκω στο ΤΣΜΕΔΕ που έχει συμβάσεις με κάποια ιδιωτικά νοσοκομεια που σου καλύπτει τη νοσηλεία μόνο αλλά όχι την αμοιβή των γιατρων+αναισθησιολογου ..Ξέρετε πόσο πάνε οι αμοιβές? Φυσικά αν υπάρχουν και καλοί κι εμπειροι χειρουργοί στο δημόσιο ακόμα καλύτερα..(και κυριως να νοιαζονται)

 

Αλήθεια angelix εσένα γιατί διαφοροποιείται τόσο η δική σου ιστορία-πού έκανες την επέμβαση?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
1) Το ερώτημα μου πάει λοιπόν προς τη Γιώτα που από ότι διαβασα ασχολείσαι κι εσύ με χορό και επειδή έχει περάσει καιρός από την επέμβασή σου, έχεις επανέλθει εντελώς στις κινήσεις που κάνεις κι επίσης πόσο χρόνο σου πήρε μέχρι να ξαναξεκινήσεις?

 

2) Και το πιο σημαντικό ερώτημα προς όλους - επειδή ψάχνω να πάρω γνώμες από γιατρούς - έχετε υπόψην ονόματα και πληροφορίες γι αυτούς που σας εγχείρησαν και μείνατε πλήρως ικανοποιημένοι ?

 

3) Τέλος ανηκω στο ΤΣΜΕΔΕ που έχει συμβάσεις με κάποια ιδιωτικά νοσοκομεια που σου καλύπτει τη νοσηλεία μόνο αλλά όχι την αμοιβή των γιατρων+αναισθησιολογου ..Ξέρετε πόσο πάνε οι αμοιβές? Φυσικά αν υπάρχουν και καλοί κι εμπειροι χειρουργοί στο δημόσιο ακόμα καλύτερα..(και κυριως να νοιαζονται)

 

1) Καλώς ήρθες στο φόρουμ, καλή χρονιά σου εύχομαι και την πιό "ελαφριά" διάγνωση μαζί με γρήγορα κι όσο το δυνατόν ανώδυνα περαστικά! Ναι, έχω επανέλθει τελείως από εκείνο το ατύχημα - εύχομαι μακριά από τέτοια για τον καθένα μας - από πλευράς λειτουργικότητας σε κάθε δραστηριότητα. Δεν προφυλάσσομαι δηλαδή από τίποτε και η αλήθεια είναι ότι παιδεύω αρκετά τα γόνατά μου..Υπάρχουν περίοδοι που όταν το ζορίζω αρκετά το νιώθω λίγο ζεστό και "βαρύ" - όχι πόνο, ενόχληση περισσότερο, αλλά όχι σε σημείο που να με περιορίζει σε τίποτα, ούτε καν να φαίνεται πρησμένο εξωτερικά. Στους 4 μήνες έκανα διακοπές κανονικά, φαντάσου είχα πάει Πάργα κι ανεβοκατέβαινα κάτι τεράστια σκαλιά χωρίς πρόβλημα. Στους 6 μήνες ξαναξεκίνησα χαλαρά χορό και στους 8 πήγα για σκι στο Καπρούν!! Όμως έχε υπόψη σου ότι γυμναζόμουν ανέκαθεν πολύ και από τη στιγμή που μου επετράπηκε να αρχίσω ασκήσεις δύναμης, κλπ, δεν πέρασε ούτε μία μέρα που να μην ασκήσω το πόδι μου με λάστιχα και τα πάντα! Όχι σαν αγκαρία, σαν ανακούφιση που ξαναέμπαινα στις δραστηριότητές μου. Από πλευρά πλήρους έκτασης και κάμψης, παρότι στους 6 μήνες έδειχνε καλά το πόδι μου, διαπίστωσα ότι μετά από 1,5 χρόνια ολοκληρώθηκε η απόκατάστασή του! Π.χ. βαθύ βαθύ κάθισμα, τότε το πέτυχα!

 

2) Αν δεν βρεις κάτι στείλε ΡΜ, είμαι πολύ ευχαριστημένη από το γιατρό μου που είναι και προσωπικός φίλος αλλά όχι "όνομα", ακόμη τουλάχιστον! :lol:

 

3) Κι εγώ ΤΣΜΕΔΕ έχω. Το θέμα είναι πού χειρουργεί ο γιατρός που θα βρεις! Αν χειρουργεί σε κλινική που την καλύπτει το ταμείο, αν πας μέσω ταμείου θα μπεις σε ουρά, εμένα μου έδιναν χρόνο αναμονής 2 μήνες για το Ερρίκος Ντινάν, οπότε φυσικά, μπήκα ως ιδιώτης. Ως ιδιώτης τα ποσά που σου καλύπτει το ταμείο είναι αστεία! Π.χ. κάτι σαν 70 ευρώ για τον αναισθησιολόγο που ένα μέσο πραγματικό κόστος γιαυτή τη δουλειά είναι της τάξης των 500 - 600 ευρώ! Η ελάχιστη αμοιβή για τον χειρουργό που συνήθως έχει ομάδα γιατί άλλος σου φτιάχνει το μόσχευμα είναι 1.500 - 2.000 ευρώ. Έχω ακούσει κι αμοιβές περίπου 5.000 ευρώ...ανάλογα το γιατρό. Το ταμείο μου έδωσε ας πούμε κάτι σαν 300 ευρώ...Δεν θυμάμαι πιά, ούτε τί έδινε για νοσηλεία, γενικά, σου καλύπτει ελάχιστα από το κόστος της επέμβασης, αλλά σου δίνει καλό ποσοστό για τις φυσιοθεραπείες μετά που δεν είναι επίσης ευκαταφρόνητο το κόστος τους. Φαντάσου ότι χρειάζεσαι καθημερινά για περίπου 15 μέρες φυσιοθεραπεία και μετά για κανένα 2μηνο τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, με συντηρητικό κόστος 30 ευρώ ανά συνεδρία, υπολόγιζε! Εμένα μου πήγε κανένα 1.500άρι μόνο η φυσιοθεραπεία. Ιδιωτική ασφάλεια δεν έχεις; εμένα με κάλυψε πολύ καλά, μετά τα ψιχουλάκια του ΤΣΜΕΔΕ, το πρόγραμμα 106 της Alico, ομαδική ασφάλεια που μας κάνει η εταιρία μου.


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

περαστικα σου.θα συμφωνησω με τα ποσα που ανεφερε η γιωτα πιο πανω.εγω επαθα περισι τον ιουνιο απο ατυχημα με την μηχανη κακωση βαριας μορφης στον αστραγαλο.οχι τοσο σημαντικο σαν το δικο σου ατυχημα,απλα με πιεζε ο χρονος γτ σε 20 μερες επρεπε να φυγω ταξιδι με το σκαφος.στην αρχη οι γιατροι μ ειπαν σε 3 μερες θα πεταω.επειδη περασε βδομαδα και δεν ειδα προκοπη ξαναπηγα σε ιδιωτικο.3 μηνες πληρης ακινησιας αν θελω να περπατησω παλι.η λυση μου δοθηκε σε ενα κεντρο οπου εκανα θαλαμο με υπερβαρικο οξυγονο και φυσικοθεραπειες.ημουν περιπου τις 6 ωρες την ημερα σε εκεινο το κεντρο και μου κοστισε ολη η κατασταση περιπου τις 3500 ευρω αλλα σε δεκα μερες ξανα περπατουσα.αυτο ειναι για την μετα εγχειρητικη περιοδο αν θες αμεσα αποτελεσματα.συνεργαζερε και με ιδιωτικες ασφαλειες και με ταμεια.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περαστικα και απο μενα.

 

Η διαφορα στην δικη μου περιπτωση ειναι ο τροπος στηριξης του μοσχευματος. Εχω παραθεσει πιο πανω καποια λινκ για να δεις ακριβως πως γινεται η επεμβαση.

 

Μπορεις να στειλεις ενα mail στον Howell να τον ρωτησεις ποιος ελληνας γιατρος κανει την τεχνικη του. Εγω ειχα παει στο Ηρακλειο της Κρητης στο Πανεπιστημιακο νοσοκομειο, ο ορθοπεδικος που με ανελαβε ειχε παει για αρκετους μηνες στην αμερικη και εκανε σεμιναρια με τον ιδιο τον Howell. Οποτε ο Howell θα ξερει σιγουρα καποιον γιατρο κοντα σε εσενα, μετα εσυ μπορεις να μαθεις για την φημη του.

 

Ο κλασσικος τροπος στηριξης του μοσχευματος ειναι με το να σφηνωση ο γιατρος το μοσχευμα στο τουνελ με μια παραλληλη βιδα.

 

Ο Τροπος του Howell διαφοροποιειται στο οτι στο πανω κοκαλο στηριζει το μοσχευμα με μια πεταλουδα (EzLoc) που δεν υπαρχει περιπτωση να φυγει, και στο κατω κοκαλλο με μια καθετη προς το τουνελ Washerloc και βιδα. (το Washerloc εμφανιζετε στην φωτογραφια)

 

Και ο 'παραδοσιακος' τροπος και του Howell με το EzLoc πιστευω εχουν τα ιδια πανω-κατω αποτελεσματα (εξαρταται απο τον γιατρο). Το θετικο με το EzLoc ειναι οτι δεν υπαρχει τοσο μεγαλος φοβος να φυγει το μοσχευμα απο την θεση του γιατι μηχανικα ειναι πολυ καλα στερεωμένο σε αντιθεση με την παραδοσιακη τεχνικη που τις πρωτες εβδομαδες θα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος για να δεσει το μοσχευμα(εξου και ο λογος υπαρξης του κηδεμονα). Επισης στην δικη μου περιπτωση δεν υπηρχαν σωληνακια στο γονατο, και δεν καταλαβα καθολου πονο!!

 

Ευχομαι ολα να πανε καλα!

 

 

WasherLoc

691.gIf

 

EzLoc

ezloc.jpg

Edited by angelix

Share this post


Link to post
Share on other sites
Άλλη μια άτυχη έχει προστεθεί στο club σας..Η αλήθεια είναι ότι το forum αυτό είναι πάρα πολύ ενημερωτικό και ενθαρρυντικό και σας ευχαριστώ όλους όσους έχετε γράψει.. Εμένα η ζημιά έγινε στο σκι στο Bansko (Βουλγαρία) στις 26-12 , κατέβαινα από τα 2600 μ υψόμετρο και καταλάθος έιχα πάρει τη κοκκινη διαδρομή και γι αυτό πήγαινα αρκετά αργά (μιας και δεν ένιωθα και τις δέστρες πολύ καλά στα πόδια μου) και μεγάλα ζικ-ζακ, ωστόσο την έφαγα από μια κοπελίτσα που έκανε snowboard και ήρθε από πίσω μου και μου την έχωσε γερά. :unsure: ..

 

Καλώς ήρθες στο φόρουμ και ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ να ειναι


powder_2009.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Παρόλο που είμαι εκ φύσεως αισίοδοξο άτομο, με έχει πάρει αρκετά από κάτω..διότι στο μεγαλύτερο μέρος του ελευθερου χρόνου μου ασχολούμαι με το χορό - τελείως βεβαια ερασιτεχνικά- αλλά είναι από τα λίγα πράγματα που με γεμίζουν.. Χορός καθώς και γυμναστήριο και σκι δευτερεύοντα επομένως δε θα αντεξω να έχω θέματα στην κίνησή μου.

 

 

Περαστικα κι απο μενα..........δυστυχως αυξανομαστε τα μελη αυτου του ιδιοτυπου κλαμπ..........μολις γυρισα απο επισκεψη που εκανα σε γνωστο ορθοπεδικο που εχει αναφερθει( ηταν και Προεδρος μεγαλης ομαδας :lol: ) στο φορουμ.........ειμαι χαρουμενος που μου εδωσε κι αυτος το ΟΚ για να κανω snowboard φετος αν και η παρεα μου πηγε ηδη Avoriaz........τι θελω να πω ? Ο χρονος περναει τελικα πολυ ευκολα......περασαν ηδη 4 μηνες που ειχα ατυχημα με μηχανη(ρηξη τενοντα επιγονατιδας) και μου φαινεται σαν χτες.......Δυστυχως για λιγο θα αναγκαστεις να ασχολεισαι με πιο πνευματικες δραστηριοτητες(διαβασμα , DVD etc).....εκει που θελει προσοχη ειναι στην διατροφη.......μετα απο τετοια ατυχηματα συνηθως παιρνουμε περιττα κιλα........αρχιζει μια μικρη περιπετεια η οποια θα σε κανει στο τελος σοφοτερη , κανε λιγο υπομονη and you will be back :P !!!!!!

 

 

ΥΓ 1......φορατε επιγονατιδες πανω στο βουνο ?

ΥΓ 2.....Yota , κι εγω εταιρικο Alico αλλα υπαρχουν ασφαλιστικες με πολυ μεγαλυτερο πλαφον για εξωνοσοκομειακες δαπανες(φυσικοθεραπεια)....αλλα και για τα νοσοκομειακα εξοδα υπαρχει πλαφον οποτε μια τετοια εγχειριση δεν καλυπτεται απο το απλο εταιρικο....

Edited by Santana

Have a nice day....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδιά για την υποστήριξη και τις απαντήσεις...τελικά η μαγνητική έδειξε μερική ρίξη προσθιου χιαστή.. Σύμφωνα με τον πρώτο γιατρό που είχα επισκεφτει , του φάνηκε λίγο παράξενο γιατί κλινικά είχε διαγνώσει κάτι προς ολική ρίξη (+ μηνίσκο) αλλά βασίστηκε στη μαγνητική κι είπε να το πάμε συντηρητικά με ασκήσεις τετρακεφάλου μέχρι τέλος του μήνα και μετά βλέπουμε..Θα φοράω την επιγονατίδα επίσης -κάτι που με ενοχλεί, αναγκαίο κακό όμως. Ένας άλλος (μάλλον άσχετος) γιατρός με την κλινική εξέταση μου είπε οτι ολα του φαίνονται μια χαρά- μόνο μια θλασούλα πρέπει να έχω! Και του λέω "είστε σίγουρος λέω, γιατί ο άλλος γιατρός μου έκανε κινησεις που φαινόταν ότι το γόνατο μετακινιόταν" .."Ναι ? Να δε φευγει, δες και μόνη σου" και μου εκανε άλλες κινήσεις, στις οποίες φαινόταν σταθερό.. "Τότε", του απαντάω "γιατί η μαγνητική έχει δείξει μερική ρίξη πρόσθιου χιαστή"...."Α ναι , κάτσε να τη δούμε αλλά δε φαίνεται κάτι σοβαρό εκ πρώτης άποψης" ..βλέπει τη μαγνητική και με καθησυχαστικό ύφος μου λεει ότι σίγουρα δεν είναι για επέμβαση κι ότι μόνο το 30% του χιαστού έχει πειραχτει και να κάνω ασκήσεις τετρακεφάλου.. Φυσικά ο πρωτος γιατρός μου είπε (καθώς και είχα διαβάσει) ότι από τη μαγνητική δε φαίνεται το ποσοστό που έχει σπάσει..Επόμενως διαπιστωσα ότι πράγματι σε όσους γιατρούς πας τόσες γνώμες θα πάρεις..

Να πάω και σε τρίτο? Αλλά κι αυτός στη μαγνητική θα βασιστεί και θα μου πει τα ιδια..και σκεφτηκα να ακολουθησω το συντηρητικό δρόμο αρχικά- να δω αν με ικανοποιεί και βλέπουμε.. Το θέμα είναι ότι απο εδώ και πέρα πρέπει να έχω πάντα "τερας" τετρακέφαλο για να το νιώθω καλά ή οι ασκήσεις είναι μόνο για αρχή, μέχρι να ενδυναμωθει γενικά το πόδι?

Edited by mxag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Έχω την άποψη ότι υπάρχουν πολύ ειδικευμένοι γιατροί που ασχολούνται με τους συγκεκριμένους τραυματισμούς και μερικοί από αυτούς έχουν πολύ καλή φήμη στον απλό κόσμο πέραν του ιατρικού. Πολλές φόρες ασχολούνται και με επαγγελματίες αθλητές και πρωταθλητές και γενικά η εμπειρία τους είναι τεραστία. Προτείνω λοιπόν να επισκεφτείς και να πάρεις τη γνώμη κάποιου τέτοιου κορυφαίου ειδικού (αν δεν το έχεις κάνει ως τώρα) ο όποιος πιθανότατα θα σε γεμίσει εμπιστοσύνη και κουράγιο. Θεωρώ ότι έτσι θα αυξήσεις τις πιθανότητες μιας σωστής και ακριβούς (ίσως και ακριβής… :lol: ) διάγνωσης άρα και μιας σωστής και αποτελεσματικής θεραπείας.

 

Όσο για την ερώτηση περί τερατώδους τετρακέφαλου, δεν είμαι ιδικός να απαντήσω αλλά η λογική λέει ότι εφόσον ασχολούμαστε με το σκι που είναι αρκετά απαιτητικό για ‘γερά’ ποδιά..είναι καλό να έχουμε καλογυμνασμένους τετρακέφαλους έστω και αν οι τελευταίοι έχουν ή δεν έχουν τερατώδη όγκο..!!

 

Θεωρώ πάντως ότι οι ασκήσεις που κάνεις για την αποκατάσταση του τραυματισμού σου δεν έχουν ως στόχο τον όγκο, αλλά την ενδυνάμωση των μυών που υποστηρίζουν το γόνατο.

 

Εύχομαι ότι καλύτερο! Όλα θα πάνε καλά!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΓΕΙΑ σας και απο μενα.Με λενε Σπυρο και ειμαι νεος στο φορουμ.

Ειχα και εγω ενα ατυχημα προχθες παιζοντας μπασκετ οταν ενιωσα σε μια στιγμη το γονατο μου να βγαινει και να μπαινει.Πεφτοντας κατω σοκαρισμενος περισσοτερο (δεν ποναγα ιδιαιτερα) φοβομουν να σηκωθω και να πατησω το ποδι μου.Οταν το εκανα ομως μπορουσα να περπατησω με καποια πονακια-ενοχλησεις (οχι τιποτα φοβερο).Το ποδι μου δεν πρηστηκε σχεδον καθουλου .

Πηγα εκεινο το βραδυ στο κατ για καλο και για κακο οπου μυ ειπε ενας γιατρος μετα απο μια εξετεση που μου εκανε στο ποδι πως δεν εχω τιποτα και να το ξεκουρασω για μια βδομαδα.

Ομως την αλλη μερα με επιασε κατι σαν κοκκαλομα στο ποδι οταν ξυπνησα και ετσι πηγα και σε εναν ιδιωτη ορθοπεδικο οπου κανοντας παρομοιες εξετασεισ με το προηγουμενο μου λεει μαλλον εχεις ριξη προσθιου χιαστου.ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ.μου λεει να πας για μαγνητικη για σιγουρια.

ΑΥτο που θελω να ρωτησω ειναι απο οσους το εχουνε παθει ειναι δυνατον να εχεισ ριξη προοσθιου χιαστου και συμπτωματα σαν τα δικα μου με ελαχιστο πονο και ελαχιστο πριξημο?ΤΩρα δυο μερες μετα το ποδι μου με ενοχλει ελαχιστα στο πισω μερος (οχι μπροστα).

Η μαγνητικη θα γινει το σαβαττο και το αγχος μεγαλο.Για εγχειριση ουτε να ακουω δεν μπορω .ενα χρονο μακρια απο καθε δραστηριοτητα αθλητικη ειναι πολυ ρε γαμωτο .

 

Συγνωμη αν κουρασα και για το μεγαλο ποστ.ευχαριστω

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σου Σπύρο και περαστικά σου..σου εύχομαι κι εγω να μην είναι ρήξη.. Πάντως μην πανικοβάλλεσαι και μην αγχώνεσαι ο,τι και να ναι όλα φτιάχνονται.. Ο τρόπος όμως που το περιγραφεις "μπήκε και βγήκε" ακούγεται σαν ρίξη μιας και οι σύνδεσμοι και οι χιαστοί είναι αυτοί που κρατούν το γόνατο στη θέση του. Μήπως είχες παλαιότερα κανένα πιο σοβαρό τραυματισμό στο ίδιο γόνατο, που να σε είχε πονέσει πιο πολύ? Αν είχες ξαναχτυπήσει πολύ πιθανό να είχες πάθει μερική ρήξη και τώρα απλά ένιωσες αυτή την αστάθεια που προκύπτει από τη ρίξη.. Πάντως μη βιάζεσαι να κρίνεις.. Δες τι θα πει η μαγνητική και πάρε γνώμη κι από άλλο γιατρό..

Εγώ μεχρι τώρα έχω πάει σε 3 και ο ένας είπε ότι δεν έχω τίποτα, ο άλλος σύμφωνησε με τη μαγνητική που έλεγε μερική και ο άλλος - που είναι και αθλίατρος- ότι εχω ολική ρίξη.. Επομένως εγω βγάζω το μέσο όρο ;) και βλέποντας και κάνοντας.. Δηλαδή , τουλάχιστον μιλώντας για μένα, αν δω μετά από τη ξεκουραση και την ασκηση (γιατί το παω αρχικά συντηρητικά) να συνεχίζουν τα συμπτώματα της αστάθειας, θα προτιμήσω την επέμβαση κι ας μείνω εκτός 1 χρονο αρκεί να μη με ξαναενοχλήσει στις δραστηριότητες μου..

ΚΑλή τυχη..

PS και επειδή ξέρω τι μανίκι είναι για τη ψυχολογία σου..ηρεμία δε χρειάζεται άγχος , ούτε να τρελαίνεσαι

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σου Σπύρο και περαστικά σου..σου εύχομαι κι εγω να μην είναι ρήξη.. Πάντως μην πανικοβάλλεσαι και μην αγχώνεσαι ο,τι και να ναι όλα φτιάχνονται.. Ο τρόπος όμως που το περιγραφεις "μπήκε και βγήκε" ακούγεται σαν ρίξη μιας και οι σύνδεσμοι και οι χιαστοί είναι αυτοί που κρατούν το γόνατο στη θέση του. Μήπως είχες παλαιότερα κανένα πιο σοβαρό τραυματισμό στο ίδιο γόνατο, που να σε είχε πονέσει πιο πολύ? Αν είχες ξαναχτυπήσει πολύ πιθανό να είχες πάθει μερική ρήξη και τώρα απλά ένιωσες αυτή την αστάθεια που προκύπτει από τη ρίξη.. Πάντως μη βιάζεσαι να κρίνεις.. Δες τι θα πει η μαγνητική και πάρε γνώμη κι από άλλο γιατρό..

Εγώ μεχρι τώρα έχω πάει σε 3 και ο ένας είπε ότι δεν έχω τίποτα, ο άλλος σύμφωνησε με τη μαγνητική που έλεγε μερική και ο άλλος - που είναι και αθλίατρος- ότι εχω ολική ρίξη.. Επομένως εγω βγάζω το μέσο όρο ;) και βλέποντας και κάνοντας.. Δηλαδή , τουλάχιστον μιλώντας για μένα, αν δω μετά από τη ξεκουραση και την ασκηση (γιατί το παω αρχικά συντηρητικά) να συνεχίζουν τα συμπτώματα της αστάθειας, θα προτιμήσω την επέμβαση κι ας μείνω εκτός 1 χρονο αρκεί να μη με ξαναενοχλήσει στις δραστηριότητες μου..

ΚΑλή τυχη..

PS και επειδή ξέρω τι μανίκι είναι για τη ψυχολογία σου..ηρεμία δε χρειάζεται άγχος , ούτε να τρελαίνεσαι

[/quo

ΟΧΙ προσωπικα δεν εχω κανενα ιστορικο σε σχεση με γονατα.Απλα πχ στον δικο σου τραυματισμο οταν το επαθες μπορουσες να περπατισεις?πρηστικες?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απλά να πω μια και με καλούν παραπάνω ;) ότι κάθε τραυματισμός και κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και τί ένιωθα εγώ ή όποιος άλλος όταν έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού δεν σημαίνει ότι είναι οδηγός για το τί έχεις εσύ σήμερα. Με λίγα λόγια το πρήξιμο ή/και ο πόνος δεν αποτελούν κριτήριο διάγνωσης, απλά ένδειξη. Ως ένδειξη λοιπόν το γεγονός ότι δεν έχεις έντονο πόνο και πρήξιμο είναι θετικό (ακόμη κι αν έχεις τελικά ρήξη θα επήλθε πιό ήπια και η επέμβαση μπορεί να γίνει συντομότερα κι ίσως και πιό αποτελεσματικά κι ανώδυνα), αλλά δεν αποκλείει το να έχεις πάθει ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού.

 

 

Το καίριο ερώτημα είναι ένα:

 

Νιώθεις σταθερό το γόνατό σου; Αν πχ. επιχειρήσεις να τρέξεις νιώθεις ότι φεύγει από τη θέση του; Κλινικά οι ορθοπεδικοί έχουν 2 τεστ κριτήρια για να δούν αν υπάρχει ολική ρήξη ή όχι. Αν το γόνατο που χτύπησε ολισθαίνει περισσότερο από ότι το γερό (ή καλύτερα ακόμη το ίδιο πριν), τότε το πιθανότερο έχεις υποστεί ρήξη. Αν είναι σταθερό και πάλι μπορεί να έχεις ρήξη αλλά με λίγες πιθανότητες. Αν πχ έχεις πολύ γερούς τετρακεφάλους μπορεί και χωρίς τον σύνδεσμο να έχεις σταθερότητα αλλά βέβαια ταλαιπωρείς πολύ τους χόνδρους σου.

 

Υπομονή! Χαλάρωσε και περίμενε τα αποτελέσματα της μαγνητικής και πήγαινε να σου τα αξιολογήσει σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση ένας ορθοπεδικός που εμπιστεύεσαι.

 

Εύχομαι καλή τύχη και την καλύτερη εξέλιξη σε κάθε περίπτωση.


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι μπορούσα να περπατήσω..για πρήξιμο όχι ιδιαίτερο μιας και το ειχα δεμένο στην αρχή, επομένως δε μπορούσα να καταλάβω το μέγεθος του πρηξίματος, πάντως όχι πολύ. (είχα μελανιά στο πίσω μερος του γονάτου αν και μπορει να μη λέει τιποτα αυτό)

 

Αλλά όπως λέει και η Γιώτα ο καθένας το νιώθει διαφορετικά και οι ενδείξεις μπορεί να διαφέρουν..

 

Υπομονή και καλη τύχη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

τελικα απ οτι φαινεται(απο μαγνητικη) εχω ΜΕΡΙΚΗ ριξη προσθιου χιαστου.Δηλαδη το διλημα για εγχειρηση τεραστιο.Το θεμα ειναι πως αν συνεχισω διχως εγχειρηση ο υπολοιπος χιαστος που μου εχει μεινει εχει κινδυνο να κοπει σιγα σιγα απο την καταπονηση?(δεν εννοω αν εχω και αλλο ατυχημα).Το ποδι το νιωθω αρκετα σταθερο ακομη και τωρα λιγες μονο μερες απο το ατυχημα.Ξερει καποιος να με διαφωτησει?

Το ραντεβου με το γιατρο ειναι μεσα στη βδομαδα.

 

ευχαριστω!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μόνον ο γιατρός σου με βάση την κλινική εξέταση που θα σου κάνει, μπορεί να σε συμβουλέψει αν συστήνεται να προχωρήσεις σε χειρουργική επέμβαση ή όχι. Μερική ρήξη μπορεί να σημαίνει 10% -95% ρήξη. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι με ρήξη 10% δεν χρειάζεται να υποστεί χειρουργείο, ενώ το 95% ισοδυναμεί με ολική ρήξη στην πράξη, οπότε, αν επιθυμεί να επιστρέψει υγιής στις δραστηριότητές του θα πρέπει να χειρουργηθεί. Π.χ. στη δική μου περίπτωση, η γνωμάτευση της μαγνητικής ήταν μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού στα όρια ολικής ρήξης που σημαίνει κατά 90%++...

 

Από ότι έχω ακούσει και διαβάσει (γιατρός δεν είμαι, ούτε καν είμαι σίγουρη ότι υπάρχει απάντηση με βεβαιότητα 100%) η μερική ρήξη δεν γίνεται ολική ρήξη από φθορά. Απλά, είναι σαν να έχεις ένα σύνδεσμο πολύ πιό λεπτό, άρα πιό αδύναμο και σε περίπτωση ακόμη και μικροατυχήματος θα έχεις εύκολα μία ολική ρήξη. Κι όταν λέμε μικροατύχημα, φαντάσου και κάτι που μπορεί να είναι πολύ χαλαρό,πχ. παραπάτησες στο πεζοδρόμιο, ή σε έσπρωξαν απότομα, ή έπαιζες κλωτσιές με τον κολλητό σου και σου τράβηξε το πόδι...

 

Επίσης, είναι ενδεχόμενο, ένας λεπτός σύνδεσμος να μή συγκρατεί ικανοποιητικά την άρθρωσή σου, ειδικά σε σχέση με το "δέσιμο" του άλλου γονάτου, βλ. την αρχική προδιαγραφή του σώματός σου κι επομένως, πάλι να συστήνεται να το χειρουργήσεις προκειμένου να μην καταστρέψεις την άρθρωσή σου..

 

Ωστόσο, είναι ενδεχόμενο, οι σύνδεσμοι να υφίστανται και σημαντική εκφυλιστική φθορά με την πάροδο του χρόνου - βασικά πάντα υφίστανται - η έκτασή τους διαφέρει από άτομο σε άτομο - επομένως ένας λεπτός σύνδεσμος όντως μπορεί να χρειαστεί να χειρουργηθεί σε μεγάλη ηλικία, κάτι που μπορεί να συνέβαινε ούτως ή άλλως, απλά έτσι θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να σου συμβεί. Πολλοί ηλικιωμένοι προβαίνουν σε αποκατάσταση ΠΧΣ λόγω εκφυλιστικών αλλοιώσεων.

 

Τώρα, πρακτικά, να σου πώ την αλήθεια, δεν νομίζω να σε στείλει ο γιατρός σου για εγχείρηση έχοντας μερική ρήξη. Το πιθανότερο θα σου γράψει μιά σειρά φυσιοθεραπείες, θα σου πεί να γυμνάζεις τους τετρακεφάλους σου και να αποφεύγεις δραστηριότητες ιδιαίτερα επιβαρυντικές όπως ο χορός, το σκι, το 5x5, το μπάσκετ, κλπ. Επίσης, είναι πιθανό, αν επιμένεις να ασκείς τέτοιες δραστηριότητες, να σου συστήσει να φοράς έναν ειδικό νάρθηκα όταν αθλείσαι που θα προστατεύει κάπως το πόδι σου από βίαια τραντάγματα.

 

Καλή γνωμάτευση εύχομαι, ό,τι είναι καλύτερο για σένα!


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

απλα απο οτι φαινεται δεν γινεται να διευκρινισθει το μεγεθος της ριξης ,απο οτι καταλαβα η μαγνητικη δεν το δειχνει αυτο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Προς Πώληση Ένα εξαιρετικό Πέδιλο Της Stockli, βραβευμένο ως το καλύτερο πέδιλο της κατηγορίας του! Είναι εύκολο στην χρήση και στον έλεγχο του καθώς απευθύνεται σε αρχάριους και μέσους σκιέρ! Παρέχει ευελιξία και αρκετή ευκολία στη μετάβαση από carving σε skidded turns με μικρή προσπάθεια και άμεση ανταπόκριση! Είναι σταθερό σε γρήγορες και κοντές στροφές στη πιστά και αρκετά απορροφητικό στους κραδασμούς! Είναι ιδιαίτερη η ευελιξία του σε carving στροφές, με αρκετά μεγάλη γωνιωση παρέχει μια ασφαλή και πεντακάθαρη ακτίνα στροφής! Γενικά διατηρούμε έναν απολυτό έλεγχο χωρίς μεγάλη προσπάθεια και κατανάλωση ενέργειας! Τέλος είναι δοκιμασμένο και εκτός πίστας σε πούδρες αλλά και bumps και έδειξε τρομερή προσαρμοστικότητα και έλεγχο και ισορροπία σε κάθε στροφή!! Το πέδιλο έχει χρησιμοποιηθεί για δυο σεζόν με εμφανείς μικροφθορές στο επάνω μέρος του. Προσωπικα το συστήνω σε μέσους σκιέρ. Γύρω στις 50 ημέρες χρήσης. Ωστόσο είναι περασμένο από full service και οι πάτοι βρίσκονται σε άψογη κατάσταση καινούργιου, κερωμένοι. Οι λάμες του είναι επίσης σε αρίστη κατάσταση 0,5ο βάση και 88ο side edge. Φοράει την srt Salomon bin 12. Τιμή 380ευρω συζητήσιμη! Περισσότερες πληροφορίες σε προσωπικό μήνυμα! https://www.skiessentials.com/2021-ski-test/skis/2021-stockli-laser-sc https://www.snow-online.com/ski/stoeckli-lacer-sc-2020.htmlp  
    • Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος
    • Τι κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου εκτός από τα Ελληνικά? Ονομάζεται ski bus
    • Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις "μύθους" για το σκι στην Ελλάδα. Ακόμα και πρώην και νυν πρόεδροι του Συλλόγου μας τους συντηρούν με το δίκιο τους. Ακόμα κα ο Λάππας ξεχνά ότι 39 στους 40 τελεταίους Απριλίους χιονίζει στον Παρνασσό!!!!! Και οι δύο Πρόεδροι του ΣΤΧ έχετε δίκιο σε αυτό που γράφετε αλλά επειδή δεν γράφετε την πλήρη πρόταση το συμπέρασμα είναι τελείως λάθος. Η αλήθεια για το σκι στον Παρνασσό είναι όπως τα γράφω Αυτό είναι τελείως γενικό και ισχύει για τους...ταβερνιάρηδες, σαλεδάρχες, μπαρόβιους κλπ Το τους δεν υπάρχει, είναι αφηρημένη έννοια χαμένη στις δαιδαλώδεις διαδικασίες του Ελληνικού κράτους. Υπογράφω ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση ούτε απόφαση που να έβγαλε πόρισμα "φέτος μας νοιάζει μόνο να έχουμε επισκέπτες" στο Υπουργείου Τουρισμού, στο Υπερταμείο, στα ΕΤΑΔ και στις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ. Η κατάσταση είναι: δεν έχουμε ιδέα τι είναι το καλό σκι και τι θέλουμε να γίνει ο Παρνασσός και πως να δουλέψει, μη μας κράξουν τα κανάλια, ας κονομήσουμε ότι μπορούμε όσοι μπορούμε, ας μπαίνει ο μισθός, μη σκοτωθεί κανένας. Φυσικά μέσα σε αυτό το χάος κάποιοι έχουν τρόπο και όρεξη να κάνουν κάτι καλό για το σκι προσπαθούν. Όμως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, Υπερταμείου, ΕΤΑΔ και εγκαταστάσεων ΧΚΠ. Κανένας αρμόδιος δεν ξέρει πχ ότι ο λιφτιέρης ζητάει μια πολύ σημαντική βίδα. -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να αφήσουν κλειστό τον Ηρακλή για τόσο λίγα λεφτά? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να μας γράφει "όλοι οι αναβατήρες θα λειτουργούν κάθε μέρα"? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ  
    • Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόγραμμα και βλέπουν το μέλλον 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. CarrizalB
      CarrizalB
      (42 years old)
    2. Kristallis
      Kristallis
      (28 years old)
    3. thiosjohn
      thiosjohn
      (55 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,318
    • Total Posts
      460,831
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,672
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Robshata
    Joined
×
×
  • Create New...