Jump to content
zeto

ΑΤΥΧΗΜΑ : ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ

Recommended Posts

 

Υπάρχουν προστατευτικά μέσα για τις ρήξεις του ΠΧΣ;

 

Είναι επιστημονικά γνωστό ότι ο υπάρχων εξοπλισμός δεν προστατεύει από τις ρήξεις του ΠΧΣ. Διάφορα εξωτερικά βοηθήματα έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως το CADS ή το Ski Mojo (www.skiallday.co.uk)

όμως η αποτελεσματικότητα τους δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά. Το πιο ελπιδοφόρο ίσως προϊόν των τελευταίων ετών είναι μια “έξυπνη δέστρα” (www.kneebinding.com) που αντιλαμβάνεται τα στροφικά φορτία στο μηριαίο αντιδρώντας ανάλογα. Μένει να αποδειχτεί στο μέλλον αν, και κατά πόσο, θα καταφέρει να μειώσει την επίπτωση των ρήξεων του ΠΧΣ στους σκιέρ.

 

Γνωρίζει κανεις κατα ποσο αξιοπιστη είναι η δέστρα "kneebinding" ? Από ότι τσεκαρα η τιμή της υπερβαίνει τα €300.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ας το βαλω εδω. Πολυ ενδιαφερον..........

 

Νέο γόνατο, κατά παραγγελία, για αθλητές και όχι μόνο!

 

http://www.fitnesspulse.gr/item.php?id=12839

  • Like 3

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

δηλαδή να παραγγείλω ενα να μην ψάχνομαι με επεμβάσεις; :skiing: πάντως πολύ καλή προοπτική.


fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σας παιδιά!

Διαβάζω το forum σας και ειδικά το συγκεκριμένο θέμα πολύ τους τελευταίους τρεις μήνες, που αποφάσισα να ξανασχοληθώ με το πρόβλημά μου. Ζητάω συγνώμη εκ των προτέρων για το μεγάλο μήνυμα, αλλά θέλω πραγματικά την βοήθειά σας και θα προσπαθήσω με το ιστορικό μου να προλάβω τις απορίες σας.

Η ιστορία μου είναι η εξής:

2005 Παρνασσός, πρώτη φορά που κάνω σκι, αρχικά με κάποιον δάσκαλο και στη συνέχεια μόνη μου στην πίστα των αρχαρίων. Όλα πήγαιναν καλά, με μόνο πρόβλημα ότι κάποιες φορές όταν σταματούσα το αριστερό πέδιλο έφευγε - χαλαρή δέστρα. Επιστρέφοντας το απόγευμα Αράχοβα ανέφερα το πρόβλημα στο κατάστημα που νοίκιασα τα σκι και ο ιδιοκτήτης έσφιξε από ότι μου είπε "λίγο παραπάνω" την δέστρα. Την επόμενη μέρα και αφού είχα βαρεθεί να ανεβοκατεβαίνω την πίστα των αρχαρίων. Επιχείρησα να κατέβω την αμέσως ανώτερη. Οι δύο πρώτες φορές super. Την επόμενη από τον ενθουσιασμό μου ανέπτυξα ταχύτητα, φοβήθηκα, έπεσα και ... το αριστερό πέδιλο στο οποίο η δέστρα δεν άνοιξε- αυτή που θα έσφιγγε λίγο ο πωλητής-καρφώθηκε στο χιόνι και εγώ πέρασα όλη από πάνω του… Ένοιωσα στιγμιαία δυνατό πόνο και μετά τίποτα, σε σημείο που όταν ήρθε κοντά μου ο σύντροφός μου του είπα ότι θα κατέβω σιγά περπατώντας, αλλά όταν σηκώθηκα από το γόνατο και κάτω δεν ένοιωθα το πόδι μου. Με μετέφεραν με φορείο στο ιατρείο του χιονοδρομικού όπου μου έδεσαν το πόδι και μου είπαν ότι ευτυχώς δεν φαίνεται να έχει σοβαρή ζημιά αλλά κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για διάταση του έσω μηνίσκου. Το πόδι πρήστηκε πολύ αλλά οι πόνοι ήταν υποφερτοί. Γύρισα Πάτρα- όπου μένω μόνιμα - μετά από μία μέρα και μέσα στην πρώτη εβδομάδα επισκέφτηκα έναν "πολύ καλό" ορθοπεδικό - αθλίατρο - που μου συνέστησαν, στο νοσοκομείο του Ρίου. Δεν θα ξεχάσω την διάγνωσή του: «Δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, πρόκειται για διάταση έσω μηνίσκου, το μόνο που βλέπω από τις ακτινογραφίες είναι κάποια αρχικά σημάδια οστεοπόρωσης»!!! (ήμουν 25 ετών...) για το τελευταίο κομμάτι της διάγνωσης σε όσους συναδέλφους του το έχω αναφέρει από τότε -χωρίς φυσικά να αναφέρω το όνομα του ευυπόληπτου καθηγητή- απλώς γελάνε... Μου συνέστησε επιπλέον να αφήσω το πόδι μου χωρίς επίδεσμο και να το δυναμώσω μετά με γυμναστική. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ακόμη δύο φορές ένιωσα σε μία στροφική κίνηση πόνο στο γόνατο και μετά δυσκολία στο βάδισμα, όπου μετά από δυο-τρεις μέρες ξεκούρασης και πάγου το πρόβλημα υποχωρούσε και ήταν οκ.

2007 κατεβαίνοντας από μηχανή, στην στροφική κίνηση που έκανε το αριστερό πόδι -που είχα κατεβάσει πρώτο- για να κατέβει και το δεύτερο ξανάκουσα θόρυβο και ένιωσα δυνατό πόνο. Πήγα στα επείγοντα του νοσοκομείου, που απλώς μου έδεσαν το πόδι, πήγα σε εξωτερικό ορθοπεδικό, ο οποίος κλινικά και έτσι όπως το περιέγραφα είπε ότι είχε κάποιες ενδείξεις για ρήξη στον μηνίσκο και μου είπε να κάνουμε μαγνητική. Για να δικαιολογήσει πιο εύκολα την σύσταση του για μαγνητική στην ιδιωτική μου ασφάλεια , έγραψε στο ιατρικό σημείωμα «να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους χιαστούς», παρόλο που δεν υπήρχε κανένα θέμα για πρόβλημα σε αυτούς.

Το πόρισμα της μαγνητικής, την οποία έκανα αφού είχε ξεπριστεί το πόδι μου, έγραφε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Την μαγνητική από τότε και για τους επόμενους λίγους μήνες είδαν ακόμη 3-4 ορθοπεδικοί, οι οποίου μου έλεγαν α)ότι αυτό που παθαίνω δεν έχει σχέση με τον τραυματισμό στο σκι β)ότι κλινικά φαίνεται σαν να υπάρχει κάποια ρήξη στον μηνίσκο αλλά η μαγνητική είναι καθαρή.

Εγώ ήξερα πάντα ότι κάτι συμβαίνει και δεν έχω διαγνωστεί, παράλληλα όμως είχα χάσει και την εμπιστοσύνη μου στους γιατρούς. Σε συνδυασμό με διάφορα άλλα που προέκυψαν στη ζωή μου, παράτησα και εμένα και το πόδι μου…Περίπου μια-δυο φορές τον χρόνο σε στροφική κίνηση - φορώντας ψηλά παπούτσι, στον χορό ή σε γλίστρημα το γόνατό μου "έβγαινε" με ένα κλικ από την θέση του αλλά μετά από λίγο έμαθα να το χαλαρώνω με τριβή και κατάφερνα να "το ξαναβάαω στη θέση του", στο επόμενο λεπτό εκτός από πολύ ελαφρύ πρίξιμο δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα... Έτσι πέρασαν ακόμη 6 χρόνια.

Πριν τρεις μήνες, έχοντας τα τελευταία 2 χρόνια 15 περίπου κιλά επιπλέον μετά από εγκυμοσύνη και γενικότερα δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα, ξεκίνησα να πονάω και στα δύο γόνατα και στη μέση μου. Αποφάσισα να ξανασχοληθώ με το σώμα μου και ξεκίνησα πηγαίνοντας σε έναν άλλο ιδιώτη ορθοπεδικό στην Πάτρα που μου συνέστησε φίλος μου, τον οποίο εμπιστεύομαι στην επιλογή του σε γιατρούς. Ο γιατρός μου είπε μετά την περιγραφή μου, την κλινική εξέταση και την παλιά μαγνητική ότι πιστεύει ότι είναι κομμένος ο πρόσθιος χιαστός μου!!! και ότι ακόμη και αν δεν μπορούσα να κάνω νέα μαγνητική, ήταν κατά 99% σίγουρος και θα με χειρουργούσε. Παρόλ΄αυτά έκανα και νέα μαγνητική στην οποία φάνηκε ότι είναι κομμένος ο πρόσθιος χιαστός και υπάρχει και μερική ρήξη στον μηνίσκο!

Ανακούφιση που επιτέλους μου έγινε διάγνωση και πανικός, νεύρα, στενοχώρια για το γεγονός ότι τελικά το πρόβλημα ήταν πολύ πιο σοβαρό. Για τα συναισθήματά μου θα μπορούσα να μιλάω επί ώρες αλλά το θέμα είναι τώρα το εξής:

Πρέπει να χειρουργηθώ άμεσα και δεν έχω γιατρό!

Α)Τον γιατρό που μου έκανε την διάγνωση, τον θεοποίησα στο μυαλό μου, αλλά δεν ξέρω τίποτα για αυτόν – ούτε κατάφερα να μάθω- για το πώς είναι σαν χειρουργός, πόσο μάλλον για την επειρία του στη συγκεκριμένη επέμβαση.

Β)Θέλω να χειρουργηθώ μέσα Μαΐου έως μέσα Ιουνίου, γιατί θέλω ως τότε να χάσω βάρος – έχω ξεκινήσει την προσπάθεια-, να εκμεταλλευτώ το κολύμπι στη θάλασσα στην φάση της αποκατάστασης και για άλλους οικογενειακούς λόγους.

Γ)Εχω ιδιωτική ασφάλεια και θα ήμουν θετική με το να μου προτείνεται γιατρό που να χειρουργεί σε κάποιο από τα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα, αν και μόλις χθες έπαθα το εξής: Πηγαίνοντας σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον μεγαλογιατρό του Ιατρικού και ενώ το ραντεβού μου ήταν στις 12 και εκείνος περιφερόταν γύρω-γύρω, τελικά μετά και την απαράδεκτα ασεβής συμπεριφορά και τον γραμματέων του και αφού μου είχε πάρει το ιστορικό μου κάποιος άλλος γιατρός – δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι ίσως αυτός θα ήταν και αυτός που θα με χειρουργούσε – σηκώθηκα και έφυγα τελικά στις 4:30 χωρίς να με έχει δει ο μεγαλογιατρός!

Δ) Επίσης πολύ ευχαρίστως θα ήθελα να μάθω για κάποιο πολύ καλό γιατρό στην Πάτρα

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας! Με συγχωρείται και πάλι για το μεγάλο μήνυμα αλλά σας βλέπω σαν την τελευταία μου ελπίδα…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατ αρχην σου ευχομαι γρηγορη αποκατασταση γιατι τετοιου ειδους τραυματισμοι δεν παλευονται ευκολα.

Εγω θα σου προτεινω εναν ορθοπεδικο χειρουργο οπου με εχει εγχειρησει ο ιδιος και μαλιστα εχει γραψει και στο πρωτο περιοδικο Ski & Snowboard+ περυσι.

Λεγετε Νικος Τζανακακης το τηλεφωνο του ειναι 6944.201082 εχει διετελεσει και γιατρος στο Χ.Κ.Παρνασσου. Χερουργει στο "Ιασω General"

Αν θελεις χρησιμοποιησε και το ονομα μου λεγομαι Σταθης Βελεντζάς. Απλα να ξερεις οτι ειναι πολυ σφυκτος στις εγχειρησεις δηλαδη με λιγα λογια δεν "σφαζει" με το παραμικρο. Αλλά ειναι φοβερος ανθρωπος και απιστευτα καλος γιατρος, θεωρω οτι μαζι του θα λυσεις το πολυ σοβαρο προβλημα σου.

Περαστικα σου!!!! ;)

  • Like 1

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γρήγορα περαστικά και αγύριστα!

Edited by itiotis

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ! Θα περιμένω και άλλες προτάσεις, αν θέλετε και με π.μ.

 

P.S.: Ξαναδιαβάζοντας το αρχικό μου μήνυμα, είδα ότι μου έχουν ξεφύγει διάφορα λαθάκια στο γράψιμο.

Ζητώ συγνώμη!

Share this post


Link to post
Share on other sites

δυστυχώς ηρθε και η δική μου σειρά. Ατύχημα, μαγνητική...ολική ρήξη πρόσθιου και 3ου βαθμού ρήξη έσω πλάγιου! :crybaby: :crybaby: Τόσο καιρό διάβαζα και ήλπιζα πως δεν θα μου συμβεί....Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες φίλων με προσωπικές εμπειρίες για το πως μεθοδεύει κανείς τα πράγματα πρέπει δηλαδή να βιαστώ για επέμβαση η να δώσω κάποιο χρόνο; Το πρόβλημα τείνει να γίνει σύνθετο καθώς έχω μαγαζί και η απουσία μου είναι δύσκολο πράγμα, για μεγάλο διάστημα.

 

 

Γιωργο περαστικα σου και απο εδω!Οσα δεν φερνει ο χρονος τα φερνει τα φερνει μια στιγμη ατυχιας με επιπολαιοτητας μαζι.Αναφερω και εγω το περιστατικο μου προς γνωση ολων των παιδιων ....μηπως και βοηθισει στο να αποφυγουν τραυματισμο τετοιου ειδους. Στην εξοδο απο ενα διθεσιο καρεκλακι στο KAPLL (20/1) ο μπροστινος μου εχει πεσει του εχουν βγει τα σκι ..και αυτος βρισκετε 5 μετρα μπροστα πεσμενος στο χιονι.Ο χειριστης του λιφτ αργει να το σταματησει οποτε ερχομενος εγω μαζι με ενα φιλο επανω στο διθεσιο ...προσπαθωντας να αποφυγω τα σκι που εχω μπροστα μου..ανοιγω περισσοτερο απο οτι πρεπει τα δικα μου πεδιλα με αποτελεσμα το αριστερο μου πεδιλο να μπλεξει με το δεξι του φιλου μου(ο οποιος χωρις να καταλαβει τιποτα με τραβαει εμπρος )ενω το το δεξι μου ποδι βρισκεται κολημμενο στο εδαφος.Αποτελεσμα ...μεχρι να ανοιξει η δεστρα στο αριστερο μου ,το δεξι γονατο πηρε ολη την πιεση και εγινε η ρηξη του προσθιου χιαστου μου. :crybaby: Η μαγνητικη που εκανα στο νοσοκομειο του Landekc εδειξε το προβλημα και οι γιατροι εδω μου ειπαν οτι στην ηλικια σου(63) δεν κανουμε επεμβαση αλλα να μην κανω φετος αλλο σκι και να δυναμωσω τον τετρακεφαλο προκειμενου να ξανακανω σκι του χρονου.

Αυτο ειναι κατι που με προβλιματιζει και στις 20/3 που θα επιστρεψω θα διαμορφωσω γνωμη για το τι θα κανω οριστικα.Παντως ειμαι υπερ του να κανω επεμβαση γιατι δεν το αντεχω να εχω παντα τον φοβο οτι θα το παρω στον ωμο :hope: Οποιαδηποτε συμβουλη- γνωμη -εμπειρια-ειναι καλοδεχουμενη....αν και η περιπτωση του καθενος μας μπορει να ειναι διαφορετικη.Θελω να ρωτησω ολους σας....υπαρχει καποιος που κανει σκι με ολικη ρηξη προσθιου χιαστου (χωρις να εχει χειρουργηθει?)και πως αισθανεται? εχει σιγουρια και αυτοπεποιθηση στο ποδι του?Και παλι ευχομαι περαστικα σε ολα τα παιδια που εχουμε τραυματισθει!!

  • Like 2

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αγαπητέ Γιάννη,

 

σου εύχομαι περαστικά και να γίνεις πάλι σιδερένιος και χαρούμενος όπως σε ξέρουμε όλοι.

Ένα πράγμα μπορώ να σου πω σχετικά με τα ερωτήματα που θέτεις στο τέλος του μηνύματός σου. Να επισκεφθείς τουλάχιστον δύο γιατρούς και, αφού τους εξηγήσεις ότι αισθάνεσαι (και είσαι) σαν 20άρης, να συζητήσεις μαζί τους το θέμα των δραστηριοτήτων που θέλεις διατηρήσεις στην ζωή σου στο μέλλον. Επίσης, οι περισσότεροι γιατροί έχουν ένα "μοντέλο" γονάτου στο ιατρείο τους και δείχνουν στους ασθενείς την εσωτερική μορφή και λειτουργία της άρθρωσης. Να ζητήσεις οπωσδήποτε να σου δείξει ο γιατρός (χρησιμοποιώντας το "μοντέλο") τι κάνει ο χιαστός στο γόνατο, πως το κάνει αυτό και τι γίνεται όταν δεν υπάρχει χιαστός. Η εικόνα που θα σχηματίσεις και μαζί με την συζήτηση με τον/τους γιατρούς θα σε βοηθήσουν να απαντήσεις τα ερωτήματά σου, τα οποία καλό είναι να απαντηθούν από εσένα και τον γιατρό σου και όχι από άλλον.

 

Με τις καλύτερες ευχές για ανάρρωση

 

7ψυχος

  • Like 5

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να προσθέσω σε αυτά που λέει ο Γιώργος, αν είναι δυνατόν να έχουν επαφή με τον αθλητισμό για να ξέρουν και τι παίζει στις δραστηριότητες που κάνεις.

 

Με μερική ρήξη ξέρω 2-3 περιπτώσεις που έκαναν κανονικά σκι. Με ολική δεν έχω ακούσει κάτι.

 

Περαστικά σου εύχομαι!

  • Like 1

sinox-0.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιάννη, να σε περιμένω να την κάνουμε μαζί; Τουλάχιστον θα έχει πλάκα......θα δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο.

  • Like 1

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τέλος τα ψέματα...μπήκα στο χειρουργείο απέκτησα νεο χιαστό αν και έχασα κάτι απο τον μηνίσκο! Πράγματι απο το σημειο αυτό και μετά ο χρόνος μετράει αντίστροφα και κάθε μέρα βρίσκεσαι πιο κοντά στην αποκατάσταση.Δύσκολες πάντως οι πρώτες μέρες, καθώς ο πόνος μετά την επέμβαση είναι δυνατός και οι πρώτες ω΄ρες ζόρικες, ευτυχώς υπάρχει και η μορφίνη. Μόλις αρχίσα το περπάτημα ένα νέο σοκ εκεί καθώς ο τετρακέφαλος αρνούνταν να ανταποκριθεί και το να σηκώσεις το πόδι ψηλά ηταν δύσκολο. Αρχισα να σκέφτομαι αν εκανα λάθος και αν άξιζε τον κόπο τελικά.Τις επόμενες μέρες τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται και σήμερα, 4 μέρες μετά την εγχείρηση, να τα βλέπω πιο αισιόδοξα και να συμφιλιώνομαι με τον κλειδωμένο νάρθηκα και και τους ανεκτούς πλέον πόνους.Ελπίζω τις επόμενες εβδομάδες να βελτιωθεί η κατάσταση και να αρχίσω να γίνομαι κάπως λειτουργικός.

  • Like 7

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ευχομαι γρηγορη αναρρωση και ο καινουργιος χιαστος να ειναι ατσαλενιος και γερος.

  • Like 1

speedwave4_zps9328bfcd.png

"Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια "

Sir Ernest Shackleton

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yπομονή και θέληση και όλα θα γίνουν. Να είσαι δυνατός και να σκέφτεσαι του χρόνου το γερό πόδι που θα έχεις. Κάθε μέρα θα είναι πιο καλά.

 

Θερμές ευχές για καλή και όσο το δυνατόν ανώδυνη ανάρρωση

  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

παιδιά σας ευχαριστώ για τις ευχές και την υποστήριξη, θα μεταφέρω ξανά τις εμπειρίες των επόμενων ημερών και ελπίζω να είναι καλύτερες.


fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περαστικα και γρηγορη επανοδο!!!!!!!

  • Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σιδερενιος Γιωργο....αντε να ειναι και το τελευταιο ατυχημα!!....εγω ειμαι στη φαση της αποφασης ναι η οχι...

  • Like 2

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σιδερένιος Γιώργο! Όλα θα πάνε καλά! Η εγχείρηση είναι το 25% το υπόλοιπο είναι η αποκατάσταση. Καλή φυσιοθεραπεία και συνέχεια γυμναστική!!!

  • Like 4

sinox-0.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σιδερένιος!!!!!Αν ανατρέξεις στο νήμα αυτό,θα δεις ότι όλοι την επόμενη σεζόν επανήλθαν δυναμικά

στις αγαπημένες δραστηριότητες!!!!!Κουράγιο αυτες τις μέρες...εμψύχωση από φίλους και προσήλωση

στην αποκατάσταση!!

  • Like 3

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολλά περαστικά!

 

Με καλή αποκατάσταση το χειρουργημένο πόδι θα γίνει πιό δυνατό από το άλλο!!!

 

Πολύ κολύμπι το καλοκαίρι!

  • Like 2

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΣΙδερενιος Γιωργο.....

ΤΟυ χρονου θα τσουλαμε παλι μαζι στο Καρπενησι........

  • Like 2

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα! Είμαι καινούρια στο forum και καινούρια στη ρήξη πρόσθιου χιαστού!!!! Κάνω σκι τα τελευταία 2,5 χρόνια, είμαι επιπέδου μπλε πίστας κι όμως τα κατάφερα να φάω σοβαρό τραυματισμό σ'αυτό το στάδιο... Οι λόγοι που θεωρώ ότι έπαιξαν ρόλο είναι ότι :

1. το χιόνι ήταν παγωμένο και λόγω πάγου, μου ήταν δύσκολο να ελέγξω την ταχύτητά μου, αλλά και τη συμπεριφορά των πεδίλων μου και

2. ίσως το γεγονός ότι είχα μια δύσκολη εβδομάδα και με ύπνο στο πούλμαν πήγα κατευθείαν για σκι, χωρίς να έχω ξεκουραστεί επαρκώς πριν...

Στις ενοικιάσεις σκι που μου ρύθμισαν τις δέστρες επέμεναν να το ρυθμίσουν στο 6... Ευτυχώς μια φίλη που ασχολείται καιρό με σκι και έχει κι αυτή παλαιότερη εμπειρία από ρήξη χιαστού, επέμεινε και με τα χίλια ζόρια το ρύθμισαν στο 4,5 μετά από πολύ γκρίνια... Σε μια στροφή λοιπόν στο κατέβασμα κόλλησε το πέδιλο στον πάγο, έπεσα πίσω και κατά την πτώση το δεξί πέδιλο καρφώθηκε κατακόρυφα στο χιόνι, όπου με τη δύναμη που είχε έστριψε όλο το πόδι δεξιά από το γόνατο κι ακούστηκε αυτό το χαρακτηριστικό "κρακ" που περιγράφουν όσοι έχουν πάθει ανάλογο τραυματισμό...

Στο νοσοκομείο που πήγα, δε θεώρησαν ότι έχω κάτι περισσότερο από κάκωση του έσω πλάγιου, το ίδιο μου είπε και ο γιατρός του χιονοδρομικού, αν και μου συνέστησαν για σιγουριά να κάνω μαγνητική όταν θα πήγαινα στην Αθήνα... Μου έδεσαν το πόδι από πάνω μέχρι τον αστράγαλο, κάτι το οποίο μου είπε ο γιατρός που επισκέφτηκα μετά ότι ήταν λάθος...

Τη μαγνητική την έκανα την 5η μέρα κι ενώ δεν είχε περάσει ακόμα το πρήξιμο... Υπάρχει περίπτωση να έδειξε λάθος? Όταν λέτε ότι πριν τις 10 μέρες μπορεί να δείξει λάθος εννοείτε να δείξει ρήξη που δεν υπάρχει ή να μη δείξει ρήξη που υπάρχει?

Το θέμα τώρα είναι ότι πρέπει να πάρω απόφαση για χειρουργείο και δε γνωρίζω ούτε με ποιόν θα έπρεπε να κάνω την εγχείρηση ούτε που... Όποια βοήθεια θα μου ήταν χρήσιμη... Δυστυχώς έχω ήδη τις πρώτες αντιδράσεις από τη δουλειά μου, στην οποία είμαι με δελτίο παροχής υπηρεσιών και από τη μια φοβάμαι πως αν πάρω όλο το χρόνο που χρειάζεται για την αποκατάστασή μου μετά το χειρουργείο, μπορεί να χάσω τη δουλειά μου, ενώ στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να έχω σοβαρό πρόβλημα στο πόδι μου...

Επειδή δεν είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να κάθομαι στ' αβγά μου... (μου αρέσει και το σκι και οι πεζοπορίες) φαντάζομαι πως η επέμβαση είναι μονόδρομος... Περιμένω εναγωνίως συμβουλές σας...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Θα είναι έτοιμο το έργο για την σεζόν 24-25; 
    • Την προηγούμενη φορά που ένας GOAT (Greatest Of All Time) - σε extreme  άθλημα (F1 συγκεκριμένα) - επέστρεψε μετά από σύντομη αποχώρησή του, τελικά την έπαθε στο άθλημα που έκανε ως χόμπυ. Μιλάω για τον αγαπημένο σε όλους μας Michael Schumacher. Ας ελπίσουμε ότι επιστρέφοντας στο ΠΠ σκι, ο Hirscher, δεν θα έχει μετά κανένα ατύχημα με αυτοκίνητο... (γιατί ο συγκεκριμένος κάνει και πολύ μοτοκρός)
    • Marcel Hirscher to represent the Netherlands in 'new project' after announcing surprise comeback Marcel Hirscher has announced he is coming out of retirement to race under the Dutch flag and is targeting a return next season. The alpine skiing legend walked away from the sport in 2019 having competed as an Austrian throughout his career but has now opted to switch nationalities, having been born to a Dutch mother. Hirscher is a two-time Olympic champion and eight-time World Cup winner. Austrian two-time Olympic champion Marcel Hirscher is planning a sensational comeback to alpine skiing. The 35-year-old is one of the sport’s most decorated champions, having claimed a record eight straight World Cup titles, 67 World Cup victories, five world titles and three Olympic medals before hanging his skis up in 2019. He has, however, been unable to shake the competitive itch and is plotting a racing return for the upcoming 2024/25 season. In another twist, he will do it under the flag of the Netherlands, having been born to an Austrian father and a Dutch mother. “I have an excellent relationship with the OSV [Austrian Ski Federation] and am grateful to them for everything we have achieved,” said Hirscher. “This new project is best realised as a Dutch person.” The Austrian Ski Federation expressed its “regret” that Hirscher had opted to switch nationalities but supported his decision. “We have of course tried to offer Marcel the best possible and individual conditions in the event of a return to alpine racing," a statement read. “Of course, we very much regret his decision to switch to the Dutch Ski Association, but in the end we supported it. Marcel's achievements for the sport and the Austrian federation have been enormous.” eurosport.com    
    • Προς Πώληση Ένα εξαιρετικό Πέδιλο Της Stockli, βραβευμένο ως το καλύτερο πέδιλο της κατηγορίας του! Είναι εύκολο στην χρήση και στον έλεγχο του καθώς απευθύνεται σε αρχάριους και μέσους σκιέρ! Παρέχει ευελιξία και αρκετή ευκολία στη μετάβαση από carving σε skidded turns με μικρή προσπάθεια και άμεση ανταπόκριση! Είναι σταθερό σε γρήγορες και κοντές στροφές στη πιστά και αρκετά απορροφητικό στους κραδασμούς! Είναι ιδιαίτερη η ευελιξία του σε carving στροφές, με αρκετά μεγάλη γωνιωση παρέχει μια ασφαλή και πεντακάθαρη ακτίνα στροφής! Γενικά διατηρούμε έναν απολυτό έλεγχο χωρίς μεγάλη προσπάθεια και κατανάλωση ενέργειας! Τέλος είναι δοκιμασμένο και εκτός πίστας σε πούδρες αλλά και bumps και έδειξε τρομερή προσαρμοστικότητα και έλεγχο και ισορροπία σε κάθε στροφή!! Το πέδιλο έχει χρησιμοποιηθεί για δυο σεζόν με εμφανείς μικροφθορές στο επάνω μέρος του. Προσωπικα το συστήνω σε μέσους σκιέρ. Γύρω στις 50 ημέρες χρήσης. Ωστόσο είναι περασμένο από full service και οι πάτοι βρίσκονται σε άψογη κατάσταση καινούργιου, κερωμένοι. Οι λάμες του είναι επίσης σε αρίστη κατάσταση 0,5ο βάση και 88ο side edge. Φοράει την srt Salomon bin 12. Τιμή 380ευρω συζητήσιμη! Περισσότερες πληροφορίες σε προσωπικό μήνυμα! https://www.skiessentials.com/2021-ski-test/skis/2021-stockli-laser-sc https://www.snow-online.com/ski/stoeckli-lacer-sc-2020.htmlp  
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. dmar
      dmar
      (117 years old)
    2. Kostas T
      Kostas T
      (39 years old)
    3. nikos1914
      nikos1914
      (42 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,319
    • Total Posts
      460,833
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,674
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    awajonn11
    Joined
×
×
  • Create New...