Jump to content
Sign in to follow this  
KonstantinosV

Κλιματολογία

Recommended Posts

Αντε και στα δικά μας!!!

http://www.snow-forecast.com/resorts/Mt-Vo...n.0to3top.shtml

Είδες τι κάνει με τα λάθη το edit; Τα κάνει αόρατα! ;):D

Νομιζω φιλε Χρηστο βλεπεις φαντασματα...Ποιος θα μπορουσε να κανει τετοιο τραγικο ορθογραφικο λαθος???

Α..πα..πα.. :P

Εκδηλωθηκε ενδιαφερον να χωριστει το thread!

Φιλικα

ΜακηςΜ

σε αυτο που θα συμφωνήσουμε όλοι(μικροί, μεγάλοι)(φίλοι και αδέρφια, μανάδες γέροι και παιδιά) είναι οτι κάτι πρέπει να γίνει με τον πλανήτη, κυρίως,

με την ελλάδα που πάει από το κακό στο χειρότερο...αμήν

αυτό το κάτι πρέπει να γίνει από εμάς και απο τους κουστουμάτους που είναι σίγουρο πως δεν είναι τόσο έξυπνοι...

''Η διάσωση του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας''

Ο χρόνος είναι αυτός ο κύριος που θα μας δείξει ποιές θα είναι οι συνέπειες(αν θα υπάρχουν) από αυτό που γίνεται τόσα χρόνια όλο και περισσότερο στο περιβάλλον...

όσο για το ''golf'' stream είναι δικό μου λάθος...ε, δεν τα ξέρω και όλα...

http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign/index_el.htm τσεκάρετε εδώ έχει σχεση με το θέμα μας...

Λάμπρος Ν.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα τα παραπάνω που γράψατε και πραγματικά μένω άφωνος με τις γνώσεις του Makis M ^_^

Το αν θερμένεται η όχι ο πλανήτης νομίζω όλοι το ξέρουμε..Τις συνέπειες προσπαθούμε να μαντέψουμε και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο διότι 1)δεν υπάρχει τρόπος να πειραματιστούμε και 2)κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει η φύση..

Αυτό που πραγματικά μου γεννάει ερωτήματα είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος μήπως τελικά ψυχραίνει την ατμόσφαιρα???? ;) Αυτό το λέω γιατί με τις καύσεις παράγονται μικροσωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και αντανακλούν τις ηλιακές ακτινοβολίες.Βέβαια μπορεί να μου πει κάποιος οτι έτσι δημιουργείται θερμοκήπιο..Να θυμήσω λοιπόν οτι υπάρχει μια θεωρία εξαφάνισης των δεινοσαύρων η οποία λέει με δυο λόγια, οτι έπεσε ένας μεγάλος κομητης στην Γη που δημιούργησε μεγάλο σεισμό, και σήκωσε ένα μεγάλης έκτασης και πάχους, στρώμα σκόνης το οποίο κάλυπτε την επιφάνεια της Γης σε όλη την έκταση και είχε σαν αποτέλεσμα να μην φτάνουν οι ακτίνες του ήλιου στην επιφάνεια και έτσι να επικρατούν πολικές συνθήκες.Σε μια τέτοια βίαιη αλλαγή τα ζώα δεν πρόλαβαν να προσαρμοστούν και απλά χάθηκαν.

Μήπως μπορούμε να θεωρήσουμε, οτι όλα αυτά τα μικροσωματίδια των καύσεων + τα μεγάλα ποσά υδροσταγονιδίων στην ατμόσφαιρα που οφείλονται στην αύξηση της θερμοκρασίας και κατα συνέπεια αύξηση της εξάτμισης των ωκεανών, τελικά λειτουργούν ως μία μίνι πργματικότητα της θεωρίας που προανέφερα???? :P

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός για το τι θέλω να πω (είναι και προχωρημένη η ώρα) αλλά είναι ένα θέμα που με προβληματίζει και βρήκα το κατάλληλο θέμα να το αναφέρω. :angry:

Θέλω να πω πολλά ακόμα, αλλά βαριέμαι να γράφω και θέλω να κοιμηθώ :P

Όπως και να έχει εγώ θέλω χιόνια ΤΩΡΑ και για ΠΑΝΤΑ

Μετεωρολογικός Σταθμός Επταπυργίου

Προγνώσεις καιρού Θεσσαλονίκης

https://users.auth.gr/~chparano/

Αυτό που πραγματικά μου γεννάει ερωτήματα είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος μήπως τελικά ψυχραίνει την ατμόσφαιρα????
Αν θυμάμαι καλά τον ίδιο προβληματισμό έχει εκφράσει και ο Άρης.

Η υπερθέρμανση θα αναγκάσει τους Ευρωπαίους να μεταναστεύσουν στον Βόρειο Πόλο

Τζέιμς Λάβλοκ

Η ΕΠΟΧΗ της Βρετανικής Αυτοκρατορίας μπορεί να έχει παρέλθει αλλά το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα ξανακάνει τη Βρετανία το κέντρο του πολιτισμένου κόσμου.

Αυτή την προφητεία κάνει ο Τζέιμς Λάβλοκ, ιδρυτής της θεωρίας της Γαίας, σύμφωνα με την οποία ο κόσμος είναι ένα ενιαίο και αυτοσυντηρούμενο οργανικό σύστημα. Υποστηρίζει ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση θα είναι τόσο έντονη σε έναν αιώνα που μεγάλο μέρος του κόσμου θα γίνει μη κατοικήσιμο. Τα βρετανικά νησιά, όμως, είναι τέλεια τοποθετημένα ώστε να γίνουν το πιο επιθυμητό μέρος του κόσμου για να ζήσει κανείς.

Η προσαρμογή, λέει ο καθηγητής Λάβλοκ, είναι η μοναδική επιλογή που έχει απομείνει, καθώς ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο θερμός και οι πληθυσμοί μετεγκαθίστανται ολοένα και πιο βόρεια. Οι ισημερινές περιοχές θα γίνουν τόσο θερμές που δεν θα μπορούν πια να συντηρήσουν τη γεωργία και θα μετατραπούν σε ερήμους. Σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα απλωθεί τόση ξηρασία που εκατομμύρια κάτοικοί της θα υποχρεωθούν να αναζητήσουν νέα ζωή στον αρκτικό κύκλο.

Σε ομιλία του στο Βρετανικό Ινστιτούτο Χημικών Μηχανικών, μεταξύ των χωρών των οποίων θα καταρρεύσει η αγροτική οικονομία ο καθηγητής Λάβλοκ ανέφερε την Κίνα. Η υπερθέρμανση θα ανοίξει τη Σιβηρία στις καλλιέργειες, αλλά ο καθηγητής αμφιβάλλει αν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των Κινέζων μεταναστών που θα συρρεύσουν εκεί θα είναι ευπρόσδεκτα από τη Ρωσία.

Ένας θερμότερος κόσμος

* 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ: Τόσο θα ανέλθει η μέση παγκόσμια θερμοκρασία.

* 100 ΧΡΟΝΙΑ: Τόσα θα χρειαστούν για να ανέλθει η θερμοκρασία κατά 8 βαθμούς.

* 200.000 ΧΡΟΝΙΑ: Θα χρειαστεί η Γη για να ανακάμψει από την υπερθέρμανση.

* 500 ΕΚΑΤ.: Μόνο τόσους ανθρώπους θα μπορεί να συντηρήσει ο πλανήτης.

Μετεωρολογικός Σταθμός Επταπυργίου

Προγνώσεις καιρού Θεσσαλονίκης

https://users.auth.gr/~chparano/

Όταν η έκρηξη ενός ηφαιστείου, λόγω των σωματιδίων που εκτόξευσε, μείωσε την μέση θερμοκρασία της γης κατά 1-2 βαθμούς, εκτιμάς ότι δεν θα υπάρχει αντίδραση όταν θα γίνει οικονομικά επώδυνη για τους πλούσιους μία τέτοια κλιματολογική μεταβολή; Εκτός και αν αυτοί την επιδιώκουν τελικά.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Ρε παιδιά μην συζητατε τετοια πράγματα με τρομαζω ωρες ώρες που τα σκεφτομαι.... :D:):o:o:o

Μιά σύντομη ενημέρωση για τα τυπικά:

Το ξέρατε πως απο το 1912 το Κιλιμάντζαρο, εως τώρα έχει χάσει 82 εκατοστά χιονι?Και πως μέχρι το 2020 δν θα έχει ούτε πηγη τρεχάμενη??

Επίσης το ξέρατε πως εώς το τέλος του αιώνα το αρκτηκό στρόμα πάγου θα είναι μια παλιά ιστορια??

Αυτά διαβαζα τις προάλες και είπα να παω στις θηρίδες να παρω ότι εχουμε ώστε να πάω να αγοράσω ενα σαλέ στην

Αυστρία για να χαρω τα τελευταία χρόνια οπου θα υπάρχει χιόνι!!!

Παίδες έρχεται το τέλος!!!!Δεν πάμε καθόλου κάλα.Απο την μία θέλω να μαθαίνω τι γίνεται απο την άλλη όμως ΟΧΙ γιατί απελπίζομαι ψυχολογικά

Έτσι ειναι όμως, Οφθαλμόν αντί οφθαλμού ....

Στα 50μου δηλαδή θα αποχερετώ τα τελευταία χιόνια