Jump to content

Recommended Posts

Επειδή συχνάζω στην περιοχή, είναι στην ουσία το χ/κ της πόλης Briancon (είναι η πόλη σε μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ευρώπη).Στην ουσία είναι 3 χ/κ και όχι ένα, και όπως όλα τα γαλλικά χ/κ ατελείωτες πίστες, καταπληκτικό στρώσιμο κλπ.Γενικά ενα πολύ καλό χ/κ, όχι όμως και πολύ snow sure.Καλό είναι να μείνεισ στην πόλη απο όπου ξεκινάει τηλεκαμπίνα για πάνω.Στην ευρύτερη περιοχή (σε λιγότερο απο 1 ώρα δρόμο) όμως έχεις : Vars, Montgenevre,Alpe d'Huez, les deux alpes δηλαδή πρόκειται για χιονοδρομικό παράδεισο!Για περισσότερες πληροφορίες πήγαινε στο site του www.skiclub.co.uk όπου θα βρεισ και πολλά comments.


''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε Κώστα σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση έχω κλείσει στο chantemerle στα 1350 μέτρα ξέρουμε τίποτα περισσότερο για αυτό? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή εχω ζήσει έξι μήνες εκεί το χ.κ είναι μοκόμματο απλά το χωρίζουν σε 4 κομμάτια που ειναι η πόλη Briancon στα 1200 μ και τα χωριά σε σειρά Chantemerle στα 1350 μ,Villeneuve στα 1400 μ και Monêtier les Bains στα 1500 μ.Τα δυο τελευταία είναι και τα πιο όμορφα για να μείνεις.Και απο τα 4 σημεία ξεκινούν τηλεκαμπίνες και τελεφερίκ απο μέσα απο τα χωριά.Η ποιότητα του χιονιού συνήθως είναι πολύ καλή και τις περισσότερες φορές είναι πολύ σκληρό.Το Serre Chevalier γενικά φημίζεται για τα πολύ παγωμένα χιόνια που διαθέτει αλλά και τις πολύ καλά πατημένες πιστες του.Καλό θα είναι να βρείς χρόνο να επισκεφτείς την παλιά πόλη της Briancon (είναι στο επάνω μερος της πόλης και είναι πολύ γραφικά) και καθώς επισεις τα 3-4 μεσαιωνικά κάστρα αριστερά της πόλης τα οποία είναι πολύ καλά διατηρημένα.

Επίσεις αφού θα πάς και αν θέλεις μαθήματα σκί καλό θα είναι να βρείς τον Γιώργο το Στέρκο (κάνει μαθήματα στην περιοχή του Chantemerle ) ο οποίος αυτή την στιγμή θεωρήτε ένας απο τους κορυφαίους προπονητές του χιονοδρομικού.Αν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω στείλε μου pm.


9-2-05020.jpg





Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι από την περίοδο 24 έως 31 Δεκεμβρίου 2006 δεν ήθελα να τις ανεβάσω νωρίτερα γιατί δεν είχαν ανοίξει τα χιονοδρομικά μας κέντρα, αλλά όπως πάει το πράγμα εάν δεν τις ανεβάσω τώρα δεν θα τις ανεβάσω ποτέ

 

Το χιονοδρομικό παρά την απίστευτη «καλοκαιρία» 14 βαθμούς στα 2500 μέτρα. Λειτουργούσε κανονικά όλοι νύχτα με το που έπεφτε η θερμοκρασία ξεκινούσε η λειτουργία της τεχνικής χιονόπτωσης από της καλύτερες της Ευρώπης.

 

Ο Γιώργος Στέρκος από τους κορυφαίους κατά την άποψη μου Έλληνες δασκάλους διδάσκει στην ESF και ζει 14 χρόνια στο εν λόγο χιονοδρομικό μου είπε ότι σχεδόν πάντα έτσι είναι οι συνθήκες, δηλαδή δύο ημέρες απίστευτη χιονόπτωση σχεδόν ένας μήνας ηλιοφάνεια.

 

serre ratier 2100 m.

pc250015kk6.jpg

 

 

Ανεβαίνοντας με το τελεφερίκ από το CHANTEMERLE 1350m.

pc260034gx0.jpg

 

 

Μέσα από το τελεφερίκ ανεβαίνοντας στα 2500 m. Κάποιο από τα snow park και κάποια από τα λίφτ του χιονοδρομικού

pc260053ed6.jpg

 

 

Λίγα moguls (μερικά χιλιόμετρα δηλαδή) και ήταν μια από τις πολλές πίστες με moguls του χιονοδρομικού

pc260044um6.jpg

 

 

Μία από τις τεχνητές λίμνες για την τεχνητή χιονόπτωση

pc300108qv5.jpg

 

 

Γιώργος Στέρκος αριστερά

pc290066ub8.jpg

 

 

Σε αυτή την ηλικία ξεκινούν τα Γαλλάκια το σκι το group ήταν για παιδιά μέχρι 3 ετών δηλαδή είχε και 2 χρονών οεο

pc300114aj7.jpg

 

 

 

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι αχχχχχ αχχχχχ!!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
...

Γιώργος Στέρκος αριστερά

 

Σε αυτή την ηλικία ξεκινούν τα Γαλλάκια το σκι το group ήταν για παιδιά μέχρι 3 ετών δηλαδή είχε και 2 χρονών οεο

pc300114aj7.jpg

 

 

 

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι αχχχχχ αχχχχχ!!! :(

Συμφωνω και επαυξανω!

 

Το Σαββατο γυρισαμε απο το Serre Chevalier και... ηδη συνομωτουμε για το πως και ποτε θα ξαναπαμε!... :lol:

 

Αλλα ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη... Φετος ειναι μια οππορτουνιστικη χρονια, δεδομενου οτι τελειωνει ο μειραξ το αντιστοιχο του Λυκειου, οποτε παμε για σκι, οταν ο μειραξ δεν εχει σχολικες υποχρεωσεις (και επι πλεον, τις Τεταρτες με τον Λαππα... ακουει ο Λαππας;... ;) ). Λοιποοον, επειδη ο μειραξ θα ανεβαινε Θεσσαλονικη απο 30/3 μεχρι 3/4, ειπαμε να την κοπανησουμε και μεις για τοπους χιονερους...

 

Και μια που αναφεραμε το Λαππα, ειχαμε ακουσει τα καλυτερα για το Serre Chevalier, απ'ολη την αποστολη που πηγε εκει τον Ιανουαριο. Ετσι αποφασισαμε να παμε και μεις 26/3-2/4... Ωραια...

 

Και επειδη δεν ειχα και πολυ καιρο να το ψαξω, ζητησα απο τον Μαριο Τσιακτανη να το ψαξει αυτος! Μας βρηκε λοιπον ενα 4αστερο ξενοδοχειο σε ενα απο τα 4 χωρια (Briancon, Chantemerle, Vilneuve, Monetier les Bains) και συγκεκριμενα στο τελευταιο. Κλεισαμε στο αψε σβησε γιατι μας πιεζε ο χρονος και οπως ειπαμε ημουν απασχολημενος. Μου ειπε ο Μαριος οτι το ξενοδοχειο ειναι λιγο εξω απο την πολη, αλλα εχει διευθυνση Monetier. Ε... λεω, αμαξι θα'χουμε ουτως η αλλως, αν ειναι να οδηγησουμε και καναδυο χιλιομετρα δεν εγινε και τπτ... :P

 

Δυο μερες πριν φυγω, παιρνω απο το Μαριο το URL του ξενοδοχειου, παω στο πολυ ωραιο site του, να βρω τη διευθυνση για να την βαλω στο GPS.... Διευθυνση γιοκ! Λει ομως οτι ειναι στο Col du Lautaret. Χμμ... Col συμφωνα με τα Γαλλικα του Γυμνασιου μου σημαινει 'ραχη' η 'περασμα', αυχενας για την ακριβεια. Ειχε κι ενα χαρτη... Σημειωνω την διασταυρωση και το ψαχνω στο GPS.

 

Ευρεθη!!... :D Δεκα εννεα (19) χιλιομετρα στροφιλικι απο το λιφτ του Monetier!!!... :blink: Με ζωσανε τα φιδια!!!...Col απο τη μια, στροφιλικι απο την αλλη, ειχα ακουσει και ιστοριες για verglas, εχω και πικρη εμπειρια απο Ιταλικα νοικιασμενα αυτοκινητα (την τελευταια φορα γυρισαμε με το γερανο μεχρι Bergamo και μετα με ταξι για Malpensa... :D )... πως να μην σε ζωσουν τα φιδια;...

 

Τεσπα, με καθησυχασε ο Μαριος, οτι το ξενοδοχειο εχει και δωρεαν μεταφρα απο και προς το χιονοδρομικο, οποτε ολα καλα.

 

Σαββατο μεσημερι λοιπον, να 'μαστε στη Malpensa, Aeroporto di Milano! Ωραιαααα....

 

Στην Avis μας δωσανε για 6 € συνολικα παραπανω μια Lancia Musa Diesel αντι για τη συνηθη Ford Fiesta...

 

Φυγαμε ...Μουσατοι... λοιπον! Το diesel σαν το καϊκι μου ακουγοταν, αλλα πηγαινε αξιοπρεπως. Μ'αυτα και μ'αυτα φτανουμε στο Monetier και μετα απο μιση ωρα στροφιλικι φτασαμε και στο Col du Lautaret... Χιονιζε... ευτυχως δεν το ειχε στρωσει ακομα και δεν χρειαστηκα να βαλω αλυσιδες.

 

Hotel des Glaciers

 

HoteldesGlaciersPanorama1low2.png

 

Χτιστηκε το 1887 (τοτε γεννηθηκε ο παππους μου) απο τον προπαππο του κυριου Bonnabel, του σημερινου ιδιοκτητη του. Δυστυχως το κτιριο υπεστη σημαντικες ζημιες απο μια πυρκαγια το 1999 και ξαναχτιστηκε ολιγον διαφορετικο. Βρηκαμε ενα βιβλιο για το Monetier les Bains, το οποιο ειχε ενα ολοκληρο κεφαλαιο με φωτογραφιες απο το παλιο Hotel des Glaciers, σε ενα εστιατοριο που φαγαμε ενα βραδυ. Δυτυχως, δεν ειχα την καμερα μαζι μου να τις αντιγραψω, να δειτε πως ηταν τα πραγματα πριν απο την εποχη του αυτοκινητου, ορειβατες της εποχης, κυριες με φραμπαλαδες, αποκλεισμενες απο χιοοστιβαδα σε καμπριολε αυτοκινητο! :blink:

 

Το μισο Col du Lautaret ειναι σ'αυτη τη φωτογραφια...

 

HoteldesGlaciersPanorama2lowres.jpg

 

Το αλλο μισο ειναι απο την πισω πλευρα... συνολικα εξι κτιρια... :hehe:

 

Ωραια λοιπον, μας βαλαν σε ενα πολυ ευρυχωρο δωματιο, επειδη ειχαμε κλεισει χωρις φαγητο (για να νοιαστουμε λιγο τα κιλα μας, περσι απο το Ischgl σε 4αστερο με ημιδιατροφη, γυρισα 4,5 κιλα βαρυτερος... σκεψου να ηταν πληρης η διατροφη...heat.gif) ειπαμε λοιον να φαμε εξω απο το ξενοδοχειο. Τσακισαμε λοιπον μια Raclette διαιτηςlipssealed.gif στο Monetier και πηγαμε για υπνο.

 

Λογω διαφορας ωρας, το πρωϊ ξυπνησαμε νωρις και ιδου το θεαμα απο το παραθυρο μας:

 

IMG_0807.jpg

 

...και για να εκτιμησετε καλυτερα την ομορφια του τοπιου, να και η επομενη τραβηγμενη χωρις το παραθυρο...

 

IMG_0809.jpg

 

Τι ειπε ο Νεκταριος; Αχχχχ, αααχχχχχ.... :(

 

(Συνεχιζεται... στο επομενο θα σας πω για τον Γιωργο τον Στερκο).

Share this post


Link to post
Share on other sites

αντε, αργείς!!!


"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιποοον... που μειναμε; Για τον Στερκο!

 

Στη φωτογραφια του ΝΕΚ ειναι ο δασκαλος με την κοκινη στολη και το κιτρινο σκουφακι.

 

Για τον Γιωργο, ειχα ακουσει την ιστορια απο τον mainalo, πως φυγαν τα Ελληνοπουλα να πανε στο Serre Chevalier να γινουν δασκαλοι του σκι (κατ'επιλογην, των Γαλλων, με σκοπο να γυρισουν στην Ελλαδα να φτιαξουν σχολη δασκαλων, κατι σαν την ENSA να πουμε... Ωραιο το ονειρο, ακομα το συζηταμε σε αλλο thread, αλλα το ονειρο το εφαγε η μαραμαγκα των συντεχνιακων μανδαρινων... :blink: ...και ο Γιωργος εμεινε Γαλλια, οπου προκοψε, παντρευτηκε και ειναι ενας ευτυχισμενος αρχοντας... καποιον μου θυμιζει αυτη η ιστορια... :P ...μονο που ο Γιωργος ηταν πιο εξυπνος και ερχεται στην Ελλαδα μονο για διακοπες....).

 

Οταν εμαθε η Ρανια οτι παω Serre Chevalier, μου εκανε ενα σεμιναριο, πανω στο χαρτη των πιστων, και με ορκισε να παρω μαθημα με τον Στερκο.

 

Μπηκα λοιπον στο Facebook (τι διαολο, το εργαλειο οργανωσε την πτωση κοτζαμ Μουμπαρακ, ενα μαθημα σκι δεν θα μπορουσαμε να οργανωσουμε;... :lol: ) του εστειλα αιτηση για friend και μου απαντησε ΚΑΙ τηλεφωνικα. Μου εκανε εντυπωση οτι απο τα πρωτα πραγματα που μου ειπε, ηταν οτι θα μας δειξει πως να κανουμε σκι ξεκουραστα... Ας μην ξεχναμε οτι το ζευγος MakisM σπρωχνει την πεμπτη δεκαετια και χρειαζεται το ξεκουραστα... Του ειπα λοιπον οτι νταξ' κανουμε μπλε και κοκινες αμα λαχει (μας δυσκολευουν λιγο οι τελευταιες...), ολα οκ κανενα προβλημα. Συμφωνησαμε λοιπον, να κανουμε μονοι μας μια αναγνωριση την Κυριακη και να κλεισουμε μαζι του μαθημα τη Δευτερα.

 

Κυριακη πρωϊ λοιπον, μετα απο ενα λιτο πρωϊνο (αλλη μαχη αυτη... στηνανε ενα πρωϊνο που μετα δεν ηθελες, ουτε μεσημεριανο, ουτε βραδυνο... ενας μπουφες γυρω στα 10 μετρα, με του πουλιου το γαλα και φτιαχνανε και custom αυγα... καταστροφη... μιλαμε για κρουασσαν που ειχαν βγει πριν 30 δευτερολεπτα απο το φουρνο... αφρος σκετος! Μετα το 6ο καταλαβαινες οτι την πατησες... :hehe:)

 

Κυριακη λοιπον μας ειπαν οτι θα μας κανουν upgrade στην σουιτα απο το δωματιο, χωρις περαιτερω επιβαρυνση... ξαναπακεταραμε λοιπον και τους αφησαμε τα μπαγκαζια να τα κανουν μετακομιση... Εμας, μας πηρε ο κος Bonnabel με το Land Rover που ειδατε στην εισοδο του ξενοδοχειου, να μας παει Monetier να παρουμε το λιφτακι... (το skibus δηλαδη, γιατι εμεις πηγαιναμε για Chanemerle, απλα η συντεχνια των ταξιτζηδων, δεν τον αφηνει να παει πιο περα απο το Monetier... σας θυμιζει κατι;...).

 

Κατεβαινοντας τη σκαλα δεξια, ειδα στον τοιχο του ξενοδοχειου:

 

IMG_0827.jpg

 

Μαλιστα! Χερας ο κος Bonnabel! Μας κατεβασε στο Monetier κομματια!!!...happy2.gif

 

Μ'αυτα και μ'αυτα, μεσω Land Rover και Skibus, φτασαμε στο Chantemerle και πηγαμε να παρουμε το αυγο να ανεβουμε απανω στο 1950...

 

IMG_0848.jpg

 

Δεν με πιστευατε εεε???...

 

Μονο που το 1950 τους, λεγεται Serre Ratier, εχει 3 σαλε και τον καφε 1,5€ :D

 

Ειναι καπως ετσι...

 

SerreRatierPanorama1_blended_fused.jpg

 

Οι δυο πιστες στο κεντρο (μια ειναι... απλως τη διακλαδωνουν για να βαλουν τις πορτες) ειναι 3 Ηρακληδες κοκινοι στο ΧΚΠ σε μηκος. Λεγεται Draye... και θα γνωριστουμε καλυτερα μαζι της αργοτερα. :(

 

Λοιπον, ανεβηκαμε αλλο ενα λιφτακι (εξαθεσιο, αποσυμπλεκομενο) και καναμε κατι μπλε πανω κατω στο Grand Serre (οπου και το ομωνυμο λιφτακι που σε παει στην κορυφη, επισης τετραθεσιο η εξαθεσιο αποσυμπλεκομενο...).

 

Φυσικα :blink: στη βαση του Grand Serre ειχε και το ομωνυμο σαλεδακι για να πιουμε κανα καφε και να ξεκουρασουμε τα γερικα κοκαλα μας...

IMG_0837.jpg

 

Καναμε και μαθημα Γαλλικης, πως λεγεται το τασακι... (cendrier)... και μας επιασε κουβεντα το γκαρσονι, απο που και λοιπα... Μολις ακουσε Ελλαδα...

 

Α... πρεπει να παρετε μαθημα με τον Ζιορζιος...

 

Ευχαριστουμε, τον εχουμε κλεισει ηδη!...

 

Καναμε μια γυρα τις μπλε (τις ειχαμε... λιγο-πολυ) και την κοκινη Draye (μας ειχε.... χαλαρα...) και πηγαμε στο ξενοδοχειο μας και την καινουρια διαμονη μας...

 

Η κρεβατοκαμαρα...

IMG_0839.jpg

 

Το σαλονι...

IMG_0840.jpg

Το μπανιο...

IMG_0841.jpg

 

IMG_0842.jpg

 

Θελω και γω ενα τετοιο στην Αγια Παρασκευη!...

 

Ειχε και ντουσιερα, αλλα δεν την εβγαλα φωτογραφια... :(

 

Γιατι ομως ολη αυτη η περιποιηση;

 

Κατεβηκαμε στην τραπεζαρια. Την προηγουμενη (Σαββατο) ειχαν ενα γκρουπ καμμια 30αρια ορειβατες και 2-3 αλλα ζευγαρια.

 

Την Κυριακη...

 

IMG_0914.jpg

 

Ειμαστε οι μονοι πελατες στο ξενοδοχειο (οπως και ολη την υπολοιπη βδομαδα)...

 

Το σαλονι...

 

IMG_0829.jpg

 

Οποτε μας εστησαν το τραπεζακι που διακρινετε, διπλα στο τζακι (που δεν διακρινεται) το οποιο ειχε μια οργιαστικη φωτια... και τρωγαμε πρωϊνο (και οποτε θελαμε βραδυνο) εκει. Πολυ ρομαντικο!

 

IMG_0810.jpg

 

Προσεξτε οτι ο κουβας εχει φυσικο χιονι για ψυξη και οχι παγακια. Πολυ οικολογικο!

 

Τσακισαμε και μια κρεμμυδοσπουπα... (ε ρε Γαλλια... τα ατιμα τα κιλα...)...

 

IMG_0811.jpg

 

...και ενα Boeuf Bourgignon...

 

IMG_0812.jpg

 

yahoo.gif

 

...και μισο μπουκαλι Cotes du Rhone, οποτε ουτε τι φαγαμε για γλυκο θυμηθηκα, ουτε να το βγαλω φωτογραφια...

 

Ξεχασα να σας πω οτι το ξενοδοχειο ειχε (φυσικα) sauna και χαμαμ και πισινα και jacuzzi. Τα δυο τελευταια διπλα στην τραπεζαρια, για να ανοιγει η ορεξη στους πελατες αν μ'εννοειτε... Τα τιμησαμε δεοντος...

 

IMG_0913.jpg

 

Μ'αυτα και μ'αυτα, ηρθε η ωρα για υπνο... Κολαση!!... Κατι το σκι, κατι η sauna, κατι η μιση μποτιλια Cotes du Rhone, ειχαμε αφυδατωθει πληρως και καναμε μαυρο υπνο... Δεν το ξανακαναμε... Κοψαμε ειτε τη sauna ειτε το κρασι... σιγα μην κοβαμε το σκι...

 

Λοιπον, λεω να παω για καμμια δουλιτσα...

 

Θα τα ξαναπουμε συντομα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάκη...!!!!! μας έχεις σπάσ' τα νεύρα!!!!!!!!!!!!!!!

00020400.gif

Edited by alexk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάκη εγώ πείνασα!!!! :P;)


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μάκη εγώ πείνασα!!!! ;):lol:

 

Είσαι για κοτόπουλο με λαχανικά στο φούρνο και σαλάτα με ντοματίνια και σάλτσα πέστο; :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

προβλεπω η συνεχεια να εχει πολλα επεισοδια :P;) ..........


DALTONS POW ROBBERY.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Είσαι για κοτόπουλο με λαχανικά στο φούρνο και σαλάτα με ντοματίνια και σάλτσα πέστο; :P

 

Μπουτάκια κοτόπουλο;;;;;

 

Που το ψωνίσαμε στο Serre?????

 

 

Για να μην μας την πουν οι μοντς ότι είμαστε κι εκτός τόπικ δηλαδή!!!! ;):lol:


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ' χεις φιλεναδα, το 'χεις!!!

Αντε Μάκηηη, ο λαός σου περιμενει!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

το Col du Lautaret κλεινει συχνα απο το πολυ χιόνι...μπορεί να μεινετε εκεί και ο δρόμος να ειναι κλειστός και απ τις δυο μεριες!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
προβλεπω η συνεχεια να εχει πολλα επεισοδια :lol: :LOL: ..........

 

Κοιτα μπορω να πω περασαμε καλα, και του χρονου!!!... :P

 

 

To ' χεις φιλεναδα, το 'χεις!!!

Αντε Μάκηηη, ο λαός σου περιμενει!!!!!!!

 

 

τι λεει;

περιμενουμε τις φωτο

 

 

το Col du Lautaret κλεινει συχνα απο το πολυ χιόνι...μπορεί να μεινετε εκεί και ο δρόμος να ειναι κλειστός και απ τις δυο μεριες!!!

Καλα ντεεε!!... Εχουμε και οπτικουαστικα μεσα να ετοιμασουμε... ;) Δεν εχουμε δα και το Mac του Λαππα...

 

@SPR: Ορθως... οπως θα δειτε και στο επομενο... Παω να πιασω δουλεια! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το πρωϊ οταν σηκωθηκαμε, ηταν καπως ετσι...

 

ColduLautaretPanorama_blended_fused.jpg

 

Αντε λοιπον, μ'αυτα και με τ'αλλα, εφτασε η πολυποθητη μερα... Στις 1400 εχουμε κλεισει μαθημα μιαμιση ωρα με το Γιωργο.

 

Ο Στερκος και το Senior MakisMεϊκο. (Το σκουφακι ειναι το ιδιο με αυτο της πρωτης φωτο στο Thread).

 

IMG_0910.jpg

 

....και δυο σημειωσεις...

 

1) Χαιρετισμους απο το Γιωργο εχουν οι ακολουθοι (αν ξεχασα κανενα, ...μμμ η ηλικια βλεπετε...)

 

Η παρεα που πηγε Serre Chevalier πριν απο μας (Σακης, Ρανια, Χρηστος, Χρηστος (ο μικρος εκανε καλο σκι), Γιωτα, gtsap), ο Βασιλης Μπαλντουμης και ο Θανος Φλωρος (θυμοταν τον πατερα σου απο τα χρονια τα παλια Θανο).

 

2) Με το Γιωργο πηγαμε για μαθημα. Οποτε (επειδη δεν εχω και τα τελευταια οπτικοακουστικα μεσα (helmet cam, Mac, κλπ) δεν ειμαι δα και ο Λαππας... :P ) φωτογραφιες κατα το μαλλον η ηττον γιοκ... Μονο λογακια... :rolleyes:

 

Ξεκιναμε λοιπον!

 

Πηραμε το καρεκλακι (Les Combes) που σε ανεβαζει ψηλα, σχεδον στην κορυφη των βουνων της Chantemerle. Φερομενοι εξυπνα, την προηγουμενη μιαμιση μερα, ειχαμε ανιχνευσει ΟΛΕΣ τις μπλε της περιοχης, ωστε να ξερουμε που παμε.Κατα το μαλλον η ηττον τις ειχαμε... :D

 

Στην κορυφη λοιπον, στριβουμε δεξια στο δρομακι (ο Γιωργος μπροστα) και παιρνουμε την κατηφοριτσα για μια μεγαλη ωραια μπλε κατα Aravet μερια...

 

Στη μεση του δρομακίου σταματαει ο Γιωργος:

 

Λοιπον παιδια, πρεπει να ξεχασετε ο,τι ξερετε μεχρι τωρα και να ξανααρχισουμε απο την αρχη! :)

 

Καγκελο το MakisMεϊκο...

 

Οπως ειστε σταματημενοι, σταθειτε ορθιοι!

 

Μαλ'στα!

 

Εξω τη λεκανη, κοιτατε μακρια, αφηστε το βαρος να πεσει απο τα καλαμια στις γλωσσες απο τις μποτες.

 

Μα'στα!

 

Κοιτατε μακρια ειπαμε!

 

Μα'στα!

 

Ποιος μυς καταπονειται σ'αυτη τη σταση; Μακη κοιτα μακρια!

 

Μαλ'στα... Κανενας μυς δεν καταπονειται ρε Γιωργο... το βαρος κατεβαινει απο το κεφαλι-σπονδυλικη στηλη-μηρους-γονατα-καλαμια και παει στις μποτες! Τι να καταπονηθει;

 

Ωραια! Ετσι θελω να κανετε σκι!

 

:):lol::blink:

 

Ετσι πατε χαλαρα και ξεκουραστα!

 

Ναι... στον Περικλη!

 

Οχι...οχι... παντου!

 

Ξεχασα να σας πω, οτι ειχαμε συμφωνησει το μαθημα να γινεται στα Αγγλικα (που δεν τα μιλαει πολυ καλα ο Γιωργος) και οπου κολλαει να τα λεει Ελληνικα και να τα μεταφραζω εγω... Γινεται ενας πανζουρλισμος!

 

Τελικα το ρεζουμε... σε μια οθονη, πως να σκιαρετε ευκολα, και ξεκουραστα by Georgios Sterkos:

 

Την σταση την περιγραψαμε...

 

Σκιαρετε παραλληλο σκι (το'χα ψυλλιαστει βλεποντας την Ολγα να κανει σκι...).

 

Η ισορροπια μας διαιρειται σε 2 αξονες (3 ειναι, αλλα η αντιδραση της βαρυτητας δεν μας ενδιαφερει, εκτος αν κατρακυλαμε στο γκρεμι...). Μια ισορροπια για μπρος-πισω (την οποια φροντιζει η σταση που περιγραψαμε προηγουμενως...) και μια ισορροπια δεξια-αριστερα, την οποια φροντιζουμε με τα χερακια μας, τους ωμους μας, το σπασιμο της μεσης.

 

Και τις δυο ισορροπιες τις φροντιζουμε κοιτωντας μακρια! (Περι αυτου κατωτερω...).

 

Οι κινησεις μας πρεπει να ειναι χαλαρες και να εχουμε ρυθμο και πλαστικοτητα/ροη (fluidity).

 

Ειδατε; Δεν ειναι δυσκολο!shysterical.gifshysterical.gifshysterical.gif

 

Ιδιως αν σε λενε ΜΙΚ, Nickel η Ολγα... :lol:

 

Ξεκινησαμε λοιπον για τις 4 πιο απολαυστικες μερες σκι στη ζωη μας.happy2.gif

 

Το μαθημα στα Αγγλικα! (Με Γαλλικη πγοφογα...).whistling.gif

 

Παμε πισω μου!!!.... (Εγω: Jennifer, follow him, on his tracks...)...

 

Γιωργος: Look up Ζεννιφέεεεγγγ.... Look to the next town!!

 

Μακη!! Κοιτα μακρια Μακη! Εξω τη λεκανη! Το βαρος στα καλαμια! Δωσε ρυθμο!

 

Ψιλομπερδευτηκα στην αρχη...

 

Look up Ζεννιφέεεεγγγ.... Look to the next town!!

 

Κατι θυμηθηκα απο Μπαλντουμη, κατι εμπεδωσα του Γιωργου... κατι εβγαινε...

 

Καναμε και ασκησουλες, βαλε τη γροθια σου στο γοφο που πρεπει να μπει μεσα και το αλλο χερι μπροστα...

 

"Οταν εισαι στο Fall Line τη λεκανη μπροστα! Δεξου την ταχυτητα! Κανε βουτια στο Fall Line!..." (Ναι καλα!lipssealed.gif Να δουμε χιονοστιβαδα τελη Μαρτιου στην μπλε πιστα MakisM a la mode!!!heat.gif)

 

Kατεβηκαμε στο Clos Gauthier, πηραμε το καρεκλακι γι'απανω... μολις φτασαμε,

 

"...να κανουμε μια ασκησουλα... το εσωτερικο σκι στον αερα!!!..."

 

Δυσκολουτσικο, αλλα αμεσως μετα το καρεκλακι δεν εχει κλιση... κατι βγαινει...

 

Look up Ζεννιφέεεεγγγ.... Look to the next town!!

 

 

Μακη, οχι απο κει... απο δω!...

 

Το 'δω' ειναι κοκινη πιστα.whistling.gif

 

Γιωργο... αυτη ειναι κοκινη...

 

Ελα παμε... Look up Ζεννιφέεεεγγγ.... Look to the next town!!

 

Εχετε δει Ελληνα δασκαλο να κανει μαθηματα σε (εκ νεου αρχαριους) σε κοκινη πιστα;fool.gif

 

Πηγαμε... και καναμε και την ασκησουλα με το εσωτερικο σκι στον αερα... και δεν τσακιστηκαμε στο Fall Line... Η πιστα, στο περιπου, κατι σαν αυτη που ειναι κατω απο το συνδετικο (Ερμης) στο ΧΚΠ...

 

Look up Ζεννιφέεεεγγγ.... Look to the next town!!

 

Με παιρνει στο πλαϊ η Ζεννιφεγ... Ενταξει, καταλαβαινω οτι πρεπει να βλεπω μακρια, αλλα εδω δεν βλεπω καμμια πολη...dizzy2.gif

 

Look to the next turn σου λεει... Με Γαλλικη πγοφογα Ζεννιφεγ...

 

Α χα!

 

Τελικα το μαθημα ηταν 50/50 σε μπλε και κοκινες πιστες! Η εξελιξη ραγδαια.

 

Στο τελος της ημερας... μου λεει...

 

Μακη, να κατεβαινεις με ρυθμο!

 

Του λεω κατσε να δεις... και τα χωνω κανονικα σε μια οχι και τοσο ψαρωτικη κοκινη...

 

Ενθουσιαζεται ο Γιωργος, με προσπερναει και φωναζει... Ετσι Μακη, στα χναρια μου Μακη...

 

Και αρχιζουμε ενα γρηγορα σλαλομ στην κοκινουλα... Κομματια!!! Μακρια Μακη...κοιτα μακρια! Σβουπ, σβουπ οι στροφες... Κομματια!... Σβουπ, σβουουπ... Απολαυση να ακολουθεις στα χναρια του.. πηγαινοντας κομματια την κοκινη!

 

Look up Ζεννιφέεεεγγγ.... Look to the next town!!

 

Μα καλα... και στην πλατη εχει ματια;lipssealed.gif

 

Η Ζεννιφεγ να ακολουθει σε καποια αποσταση, κι αυτη κομματια, αλλα οχι τοσο οσο εμεις! Ενιωσα σαν να εχω ψηλωσει 30 ποντους... με την χιονοδρομικη εννοια...happy2.gif

 

Περα, δωθε, κειθε... παει η μερα... Φτανουμε στο Serre Ratier και παιρνουμε το καρεκλακι για την Chantemerle. To MakisMεϊκο (Senior) ενθουσιασμενο!

 

Να κλεισουμε για αυριο!... Παιρνει τηλεφωνο τη γραμματεια..

 

Καταστροφη! Δεν εχει κενο αυριο. Κλεινουμε για την Τεταρτη!

 

Το βραδυ πηγαμε να το γιορτασουμε σε τοπικο restaurant στο Monetier... Τσακισα μια Planche Raclette και μια τοπικη μπυρα (Leffe). Η Ζεννιφέγ τσακισε κατι λαζανια με σπανακι... και ενα παγωτο. Εγω ηπια μονο καφε...

 

Την Τριτη πηγαμε αριστερα στην Prorel. Εχει μια μπλε που στην Αυτρια θα την λεγανε κοκινη. Τουριστικη πιστα. Εχει και το Νομαδικο χωριο, που ειναι τουριστικη ατραξιον. Εκει βγαλαμε και φωτογραφιες...

 

Μια γιουρτη (μογγολικης προελευσης).

 

IMG_0850.jpg

 

Ωραια εσωτερικη διακοσμηση!

 

IMG_0855.jpg

 

...και μια log cabin απο το Yukon Territory, με πολλες αναφορες στον Jack London (The call of the Wild).

 

IMG_0851.jpg

 

...και ολιγη απο Ινδιανους...

 

IMG_0858.jpg

 

IMG_0854.jpg

 

Αυτη δεν θυμαμαι τι ητανε... μαλλον Τσιγγανοι... edit: Το λεει στην πινακιδα... Inuits... Εσκιμωοι δηλαδη... και γω νομιζα οτι μενανε σε igloo...

 

IMG_0856.jpg

 

..και το τοπικο parking...

 

IMG_0852.jpg

 

Συνεχισαμε την μπλε, μεχρι...την τελευταια κατηφορα που ηταν σαν την μεση της Fterolakka 6 μετα τα βραχακια... μωβ δηλαδη...

 

Κατεβηκε πρωτη η Ζεννιφεγ και μετα εγω... (Ψηλα το κεφαλι Μακη, μπροστα η λεκανη... δεξου την ταχυτητα στο Fall Line, τον εξωτερικο ωμο στο γκρεμι (καλα.. λεμε τωρα...)...).

 

Οταν εφτασα κατω η Ζεννιφεγ βαρουσε παλαμακια!!!yahoo.gif

 

Το γιορτασαμε δεοντος σε αλλο τοπικο restaurant στο Monetier, οπου ετσακισθη μια Tartiflette (η Ζεννιφεγ παρατησε τις κουταμαρες με τα ζαρζαβατικα και τσακισε μια Raclette και ειδε το φως το αληθινο!...hehe.gif). Πρεπει να ανακαλυψουμε που θα βρουμε στην Αθηνα τυρι Reblochon για να φτιαχνουμε Raclette την Ανασταση...

 

Την επομενη, πηγαμε απο την κοκινη με το Γιωργο. Του ειπα την ιστορια και οταν φτασαμε σε ενα παρομοιο γκρεμι...

 

"Ψηλα το κεφαλι Μακη, μπροστα η λεκανη... δεξου την ταχυτητα στο Fall Line, τον εξωτερικο ωμο στο γκρεμι..." ΜΗΝ ΓΕΡΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ!!! ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΕΤΣΙ!!!

 

Ανεπιδεκτος ο Μακης...fool.gif ...και νομιζε οτι το'χε...

 

Εχει μεινει μια Φτερολακκα 6 κατηφορα, οποτε σταματαει ο Γιωργος και μου λεει:

 

"Θα σου δειξω μια ασκηση..."

 

...(ελπιζω να μην με βαλει να σηκωσω το εσωτερικο σκι... δεν θα βρουνε ολα τα κομματια πριν απο το καλοκαιρι...)...

 

Πιασε τα μπατον απο τις λαβες και κρατα τις μυτες προς τα απανω! Σαν λαμπαδες!

 

Το 'κανα... Λαμπαδες κρατανε στην Ανασταση και στον Επιταφιο... ποιο απο τα δυο;...

 

"Αυτες οι λαμπαδες φτιαχνουν μια κορνιζα..."

 

Μαλ'στα... να βαλουμε και μια μαυρη κορδελλα στην απανω δεξια γωνια;... :)

 

"Αυτη η κορνιζα, θα πλαισωνει ΠΑΝΤΑ το Fall Line!"

 

Μαλ'στα... ξερεις γιατι το λενε Fall Line αφεντικο; Γιατι αν πεσω σ'αυτο το γκρεμι, θα παω ευθεια μισο χιλιομετρο κατω...

 

"Παμε Μακη... Στα χναρια μου..."

 

Ξεκινησαμε! Στα χναρια του... Μου εβγαινε... Ρε κοιτα να δεις... και ο ωμος εξω, και η λεκανη μεσα και τα χερακια στη θεση τους και η κορνιζα στο... ξερετε σε ποιο.. μην το γρουσουζευω...whistling.gif

 

Look up Ζεννιφέεεεγγγ.... Look to the next town!!

 

Ειπαμε... εχει ματια στην πλατη... Ισως το καταλαβαινει απο τον ηχο των σκι... δεν τον ρωτησα πως...

 

Λοιπον παιδες... ειναι δευτερη μερα μαθηματων και κανουμε μαθηματα 20/80% σε μπλε/κοκινες...

 

Την επομενη μερα, μιαμιση ωρα (πιο κοντα στις δυομιση ηταν...) στο ιδιο πεδιο. Η κοκινη ειναι 2 Ηρακληδες κοκινοι και μια Φτερολακκα 6... Την καναμε 3 φορες στο μαθημα!

 

Εγω που σταματαγα 3 φορες να κατεβω ενα κοκινο Ηρακλη! 6 Ηρακληδες και 3 Φτερολακκες 6 με αναπαυση μονο για οδηγιες και στο καρεκλακι! Αυτο θα πει ξεκουραστο σκι! Ειναι Θεος ο Στερκος!!!

 

Το αποκορυφωμα, αφου τελειωσαμε το μαθημα, και εφυγε να παρει καποιον αλλο, επειδη ηταν ακομα νωρις, κατεβηκαμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ (χωρις να μας το πει κανεις δηλαδη...) την κοκινη Draye που ειναι δυομιση κοκινοι Ηρακληδες... Μετα τα προηγουμενα!!!... Μην ξεχναμε οτι ειμαι και 110 κιλα και 57 Σεπτεμβριων και κατι ψιλα...yahoo.gif

 

Μετα πηγαμε στα λουτρα του Monetier, φωτογραφιες γιοκ, και δειπνο στο ξενοδοχειο, απο το οποιο επισης δεν εχουμε φωτογραφιες... Θα αξιζε ομως, γιατι ο chef στα ορεκτικα ειχε φτιαξει mini cheeseburgers διαμετρου 2 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ, εφτιαξε τα ψωμακια, τα μπιφτεκακια, φοβερα.... και μια mini raclette, διαμετρου 5 εκατοστων την οποια τσακωθηκαμε ποιος θα την φαει, και αλλα ενδιαφεροντα... Αλλες φωτογραφιες διαφορες, στο επομενο ποστ...

 

Την τελευταια μερα μας υποσχεθηκε πιο ξεκουραστο σκι, σε μπλε πιστες, για να κανουμε ασκησεις...biggrin.gif

 

Μας ειπε ψεμματα!!!....shysterical.gif

 

Με το χαιρετε, κοβουμε δεξια και παμε σε μια κοκκινη (εκ των υστερων μας ειπε οτι η κλιση της και η δυσκολια της ειναι καταμαυρες...) να την κατεβουμε.

 

Για να μην τα πολυλογω... η Ζεννιφεγ κοιταξε κατω και το'χασε... εκατσε στις ουρες και εφυγε σουμπιτη ευτυχως σε τραβερσα... Το'σωσε μεν... κλειδωσε δε... Ουτε μπρος, ουτε πισω... Την κατεβασε ΟΛΗ την πλαγια ο Γιωργος με ντεραπαζ...

 

Εγω κατεβηκα μεν, (παιδια, κανα χιλιομετρο σαν το χειροτερο κομματι της 6 (στο ευκολο μερος της...) ...και...χειροτερα... στο δυσκολο). Μια πιστα σαν τριμπουσον, να μην βλεπεις οτι... ταχειροτερα...επονται!!! Ψηλα το κεφαλι, κοιτα μακρια, εξω τα χερακια, μπροστα η λεκανη, σπασε τη μεση σου, κανε μια προσευχη μην σπασεις τιποτα αλλο... καπως εφτασα στο τερμα...

 

Καναμε κατι ασκησουλες στο Clos Gauthier, κλεμμενη φωτο..

 

1574993.jpg

 

...και στο τελος του μαθηματος μας πηγε σ'αυτην, οπου εχουμε και ρεποταζ... αμονταριστα πλανα...

 

Προσεχτε οτι το χερι μου τρεμει και κοιταω συχνα πυκνα προς τα απανω, μην μου ερθει κανενας γκαζοφονιας αγκαλιτσα...

 

YouTube Video ->

 

Αυτο ηταν και το τελος της ημερας (καλα καναμε κανα δυο αλλες για action shots και την κοκινη draye για κερασακι...tongue.gif

 

Αλλα πριν, σταματησαμε στο Serre Ratier για ενα αξια κατακτημενο διαλειμα...

 

IMG_0922.jpg

 

IMG_0924.jpg

 

Πισω μας η κοκινη Draye που εχει και πορτες... Τα καπελλα τα δανειζει το καταστημα, οταν εχει πολυ ηλιο... Φανταζεστε να εκανε κατι τετοιο ο Παπαργυροπουλος; Μια Κορεα καπελλα να εφερνε, δεν θα ειχε μεινει καπελλο για καπελλο!

 

Action shots...

 

Θελαμε να τραβηξουμε καμμια καλη για το χριστουγεννιατικο newsletter μας.

 

Παμε λοιπον στην μπλε στο Grand Serre, δειχνω στην Ζεννιφεγ πως να τραβαει με το Motor Drive (μια φωτο ανα 0,33 δευτερολεπτα) 8 Gb εχουμε (αντε 6 γιατι εχουμε κατι βιδεακια), παει δυο πυλωνες πιο κατω η Ζεννιφεγ και μου λεει στο ραδιο ξεκινα...

 

Κομματια ο δικος σου, angulation, εξω τα χερακια, μπροστα η λεκανη, το βλεμμα στο απειρο... κομματια...

 

Φτανω στην Ζεννιφεγ και βλεπω τον... πλατη της!! Κεντραρισε σε ενα Γαλλο που ξεκινησε να κατεβαινει την ιδια στιγμη!!! Εγω ημουν μονο στις 3 πρωτες απο τις 57 action shots!!...shysterical.gif

 

Αντε δυο πυλωνς παρακατω η Ζεννιφεγ, "Ξεκινα!!" στο ραδιο, σηκωνω τα μπατον για να κεντραρει σε μενα αυτη τη φορα, ξανακατεβαινω κομματια, φτανω στην Ζεννιφεγ και την ακουω να λεει...F&ck, F&ck, F&ck!!!.. Ξεχασε το Motor Drive...

 

Αντε στη βαση του λιφτακίου, ξανα κομματια (χωρις πολυ κλιση δυστυχως..).

 

Απο τις 150+ φωτος, μονο αυτη ελεγε κατι...

 

GerryAction2.jpg

 

Ο Eolos μαλλον δεν κινδυνευει να χασει το ψωμακι του απο την Ζεννιφεγ...hehe.gif

 

Το τελευταιο ποστ θα ειναι καθαρα τουριστικο... Απο Hotel des Glaciers, απο Briancon και καποια μη χιονοδρομικα απο το Γιωργο...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Look up Ζεννιφέεεεγγγ.... Look to the next town!!

 

Με παιρνει στο πλαϊ η Ζεννιφεγ... Ενταξει, καταλαβαινω οτι πρεπει να βλεπω μακρια, αλλα εδω δεν βλεπω καμμια πολη...dizzy2.gif

 

Look to the next turn σου λεει... Με Γαλλικη πγοφογα Ζεννιφεγ...

:rolleyes::lol: γελασα με την ψυχή μου

 

απολαυστική περιγραφή όπως παντα Μακη..πες μας κι’αλλα

 

Υ.Γ. ποτε θα παμε για σκι?


"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest afrodite

Mάκη είσαι απολαυστικός... εχω πεθάνει στα γέλεια. Περιμενουμε απολαυστική συνέχεια με αγωνία!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άλλο να στο λέει κάποιος, άλλο να στο λέει ο Μάκης κι άλλο να το διαβάζεις από τον Μάκη....

 

Απλά καταπληκτικός! Έχω την αίσθηση ότι ήμουν εκεί.....

 

Μάκη μή σταματάς, θέλουμε κι άλλο!


"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xaxaxa εγώ τα άκουσα και live ζήλεια ψώρα!

Μάκη ο λαός σου περιμένει!!!

Look up Ζεννιφεεεεγγγγ!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αντε να τελειωνουμε λοιπον... :D

 

Πισω στον Γιωργο. Οπως καταλαβατε, μου εκανε φοβερη εντυπωση. Οχι μονο για την επαγγελματικη του ικανοτητα και καταρτιση, αλλα για την απλοτητα και σεμνοτητα που εχει ως προς την ιδια του τη ζωη. Γνωρισαμε και την οικογενεια του, πινοντας μια μπυριστσα στον κηπο του σπιτιου του, τα πανεμορφα κοριτσακια του και την ταλαντουχο γυναικα του. (Εχει την περισσοτερη γραφιστικη δουλεια για ολη την κοιλαδα του Serre Chevalier. Πηραμε την μπροσουρα του καλοκαιριου, θα προσπαθησω να θυμηθω να την φερω στη συναντηση).

 

Καποια στιγμη, μολις ειχαμε κατεβει απο το καρεκλακι, γυριζει και μου δειχνει κατι μαυροπουλια.

 

Μακη, μου λεει, αυτα εινα choucas!...

 

Ναι ξερω, κορακια ειναι... εχουμε και στην Ελλαδα...

 

Οχι Μακη, κοιταξε τα καλα! Δεν ειναι κορακια... εγω δεν χορταινω να τα βλεπω!

 

Τα ξανακοιταξα με πιο πολλη προσοχη. Δεν ειχε αδικο... Ηταν πιο λεπτα απο τα κορακια, πιο 'αεροδυναμικα' με πιο λεπτα φτερα και λεπτες ουρες... Πολυ φινετσατα, οπως παιζανε με τα θερμικα!

 

Κοιταξε ρε φιλε μου οι Γαλλοι... μεχρι και τα κορακια τους ειναι φινετσατα και mignon!hehe.gif Οχι βλαχαδερα σαν τα δικα μας... :(

 

Οταν γυρισα εψαξα την μεταφραση στο Babelfish... Jackdaw στα Αγγλικα το οποιο μεταφραζεται καργες στα Ελληνικα. ΔΕΝ ειναι καργες... Καργες ειχαμε στην Καστορια δεκαδες χιλιαδες... Πολυ πιο χοντροκομμενες... Αυτα ειναι choucas! :)

 

Μια αλλη μερα τον συναντησαμε την ωρα που εκανε μαθημα σε ενα κοριτσακι. Μακη, λιγο πιο πανω ειδα δυο αετους!...

 

Στην ENSA τους εχουν μαθηματα για την χλωριδα και την πανιδα. Σφαιρικη μορφωση. Ειμαι περιεργος τι εχουν σχετικα τα ΤΕΦΑΑ...

 

Αλλα ας βαλουμε καμμια φωτογραφια, κανα βιδεακι, για να μην βαρεθειτε.

 

Λοιπον, μετα την επισκεψη chez Sterkos, πηγαμε Briancon. Μου ειπε να παμε να δουμε την παλια πολη Cite Vauban.

 

Ο Vauban, ηταν στραταρχης/υπουργος επι Λουδοβικου 14ου και θεωρειται ο πατερας του Civil Engineering. Μεχρι τοτε, ολοι οι μηχανικοι ηταν στρατιωτικοι (military engineers). Toυς λεγανε μηχανικους, γιατι η δουλεια τους ηταν κυριως η κατασκευη πολιορκητικων μηχανων. Ο Vauban, παρ'οτι στραταρχης, δεν ηθελε και πολλα-πολλα με τους καραβαναδες του συναφιου και προτιμησε τον τιτλο Πολιτικος Μηχανικος (Civil Engineer) σε αντιθεση με τους καραβαναδες μηχανικους (Military Engineers). Ετσι τουλαχιστον μας ειπε καποιος καθηγητης στο Berkeley που το'χε ψαξει...

 

Ιδου λοιπον μια γενικη αποψη της Cite Vauban απο το parking. Σημειωστε το πιατακι αριστερα! Μερακλης ο Vauban!yahoo.gif

 

CiteVaubanPanorama1_fused.jpg

 

Γυρω γυρω η παλια πολη...και κατω η καινουρια...

 

BrianconPanorama1_fusedlowres.jpg

 

Εμεις καναμε βολτα την παλια.

 

IMG_0904.jpg

IMG_0896.jpg

IMG_0897.jpg

IMG_0898.jpg

IMG_0895.jpg

IMG_0889.jpg

IMG_0890.jpg

IMG_0894.jpg

Που μας χανεις... που μας βρισκεις...

IMG_0900.jpg

Ορεκτικα κοιταμε!!...shysterical.gif

IMG_0901.jpg

IMG_0902.jpg

IMG_0903.jpg

Αντε και λιγο σκι... η πλευρα του Serre Chevalier απο Briancon μερια... πηγαμε τη μερα που δεν ειχαμε μαθημα, αλλα στη μεση περιπου, βρηκαμε μια ταμπελα που ελεγε οτι εαν συνεχισετε, δεν μπορειτε να ξαναγυρισετε, πρεπει να κατεβειτε με την γονδολα Briancon γιατι το χιονι ειναι χάλια... Και μετα SkiBus. Να μας λειπει...

 

IMG_0888.jpg

 

Και ολιγες απο τις οχυρωσεις του Μεσιε Vauban με τις χαρακτηριστικες γωνιες για διασταυρουμενα πεδια πυρος. Και ανυψουμενες γεφυρες...

 

IMG_0876.jpg

IMG_0877.jpg

IMG_0878.jpg

IMG_0881.jpg

 

Εχω καποιες τελευταιες λεπτομερειες απο το ξενοδοχειο...

 

Τιγκα στην αντικα!

 

IMG_0905.jpg

 

Αυτο που μουαρεσε, ηταν η γκιλοτινα για τις μπαγκετες!yahoo.gif

Θελω και γω μια...

 

IMG_0912.jpg

 

Τι αλλο θα ηθελα;

 

Αυτο... για οταν κλεινει τα λιφτ ο Παρνασσος...

 

YouTube Video ->

 

Μπορειτε να το δειτε και στο YouTube γιατι εχει καλη αναλυση...

 

@SPR: Το χρησιμοποιει ο κυριος Bonnabel οταν εχει κλεισει ο δρομος και απο τις δυο μεριες απο χιονοστιβαδες. Για να παει να παρει τους φιλοξενουμενους του απο την αλλη μερια... της χιονοστιβαδας. ;)

 

Μ'αυτα και μ'αυτα... τελειωσε η Vacance και γυρισαμε πισω στο Κλεινον Αστυ...

 

 

 

 

 

 

...και τωρα η στιγμη που περιμενατε ολοι!...

 

 

 

 

 

 

Την αλλη μερα το πρωϊ ανεβηκα στη ζυγαρια.... :unsure:

 

 

 

 

 

 

 

και δεν εσπασε.... :blink:

 

Ειχα χασει και μισο κιλο!!! ;)

 

Εχω μια ιδεα... αν κανω 20 βδομαδες σκι το χρονο με το Γιωργο, σε τρια χρονια θα ειμαι στο ιδανικο βαρος :o;)

 

Βεβαια θα εχω ξοδεψει την κληρονομια του μειρακα, αλλα... εμεις να μαστε καλα...happy2.gif

 

Τι λετε; Αξιζει;

 

Φιλικα

 

ΜακηςΜ

 

ΥΓ: Ηδη σχεδιαζουμε επαναληψη, ερχομενοι απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου. Αν ενδιαφερεται κανεις να κανει σκι μαζι μας, να κανονισουμε ημερομηνιες (για το 2012 η 2013).cool5.gif

 

ΥΓ2: Τα σκι μου (Nordica HotRod Nitrous) τα ηξερε ο Στερκος. Τα ειχε δοκιμασει σε σκι τεστ και του ειχαν κανει πολυ καλη εντυπωση!happy2.gif

 

Kι εμενα μου αφησαν τις καλυτερες εντυπωσεις, ιδιως με τα 78 μμ μεση, δεν καταλαβαιναν τιποτα σε 30 ποντους γρανιτα. Αλλα και την πρωτη μερα που βρηκαμε κατι παγομπετα, μια χαρα πηγαν!...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία περιγραφή Μάκη, αντε του χρόνου θα δίνουμε ραντεωου κατευθείαν σε χιονοδρομικό :(

 

Το Serre Chevalier ειναι απο τους προορισμους που πρέπει να δεις ,ειναι αναμεσα απο το Montgenvre και τη La Grave αρα γενικα η περιοχη ειναι σιγουράκι απο χιόνια και απο για ολα τα επίπεδα...

 

O Στέρκος ειναι ιδανικός δάσκαλος για όλoυς μα ολους..., και οδηγός βουνού... οσοι πάτε Serre να μιλήσετε οπωσδηποτε μαζί του πριν κανονισετε την εκδρομή.

 

ψηλά το κεφάλι κοιτα μακρυά... η πιο δημοφιλής εντολή χαχα... πρεπει να ακουγεται καθημερινα χιλιαδες φορες σε ολες τις γλωσσες...

επι old school η πιο δημοφιλής εντολή ηταν το "κλεισε πόδια" :unsure:

 

δεν έχει μάτια στην πλάτη... απλά αυτος που κοιτάει κάτω συνεχιζει να κοιτάει συνέχεια έστω και κλεφτά... εριχνε άδεια και εβρισκε πάντα γεμάτα ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • При сильном затоплении водой следует немедленно разобрать пол из ламината, дабы предотвратить впитывание панелями влаги. Ламинат имеет защитный слой с двух сторон панели, однако же, его торцы не всегда бывают надежно защищены от влаги. Именно поэтому рекомендуется использовать герметик для пола при укладке покрытия. Он не склеивает соседние панели, но предохраняет торцы от воздействия сырости Blog
    • To σκι στην Ελλάδα είναι πια βέβαιο ότι βασίζεται σε παραπληροφόρηση και σε "θρύλους" που κυκλοφορούν. Πολύ σωστά γράφτηκε ότι είμαστε σε επίπεδο Δημοτικού σταθμού σαν χιονοδρομικά. Με την παραπληροφόρηση που υπάρχει τι να κάνουν και οι καημένοι οι χιονοδρόμοι? Άλλωστε έκατσε κανείς να τους μάθει χιονοδρομική παιδεία? Έκατσαν μόνοι τους? Γενικά σε αυτή τη χώρα υπάρχει ορθολογική φωνή και συνολικός σχεδιασμός πάνω σε κάτι? Για όποιον θέλει να διαβάσει ιδού επισήμως τα νέα του χιονοδρομικού και επισήμως και μέσα από τη βουλή. Σχεδόν 100% ψέματα. https://iparnassos.gr/2024/03/i-etad-ypevale-aitima-eksygchronismou-tou-irakli-sto-tameio-anakampsis/?fbclid=IwAR2-iVfLWVwYvszEg5Hu788np7iC_-lvJVu_wzyDu5NxfyONesxnbaOTwH4_aem_AdtwiajTFasz6xd93s-XwD_Q_2mIZRrxSKgvvwySHq_5wXD-6hEf6CWVDEvhCfvV-_-rqE7oNBLxK00e859k7Iye https://parnassos-ski.gr/me-ameioto-rythmo-synechizetai-i-proetoimasia-gia-ti-leitoyrgia-kai-tin-anavathmisi-toy-chionodromikoy-kentroy-parnassoy/ Η Βουλή των Ελλήνων, τα ΕΤΑΔ και ο κάθε διακινητής "θρύλων" λένε ψέματα στη μούρη μας. Όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος είχε σαν στόχο την παραπληροφόρηση να την μετατρέψει σε πληροφορία στο forum. 20 χρόνια μετά μας έφαγαν τα social media, οι "δημοσιογράφοι" και η παραπληροφόρηση όσο και να γράφεις επιχειρήματα κερδίζει. Το "μικρό" τεχνητό του Παρνασσού, εφικτότατο. Δεν απέδειξε ότι είναι απαραίτητο? Μα είναι τόσο χαζά όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου? Κανένας δεν διαφωνεί να γίνει το σέρβις στον Ηρακλή. Τα ΕΤΑΔ θα το κάνουν? Κανένας δεν διαφωνεί ότι καλό θα ήταν να μπει λιφτ στα Άνω Κελλάρια. Χρονοδιάγραμμα? Για να σε προλάβω, πολύ αισιόδοξα το 2030. Ξεκίνησαν την αδειοδότηση? Από την άλλη τι να πει κανείς για την μπανανία που ζούμε
    • Η τεχνίτη χιονωση στον Παρνασσό ειναι ποιο δύσκολο  να γίνει απ ότι να μπει νέο λιφτ στα άνω κελάρια η ακόμα καλύτερα να βρουν τα χρήματα για να γίνει το service στον Ηρακλή  ανάποδα έχετε ξεκινήσει  από την άλλη τι να πεις για την  μπανανία που ζούμε 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. elgeo
      elgeo
      (45 years old)
    2. popitsi
      popitsi
      (45 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,307
    • Total Posts
      460,686
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,477
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    BhoblhZog
    Joined
×
×
  • Create New...