Jump to content
Sign in to follow this  
MakisM

DVD Σεμιναριου Συντηρησης/Επισκευης

Recommended Posts

Εχει ετοιμαστει ενα DVD με το Σεμιναριο Συντηρησης και Επισκευης Σκι το οποιο ο Συλλογος θα διανειμει στα μελη που ενδιαφερονται να το αποκτησουν .

Highlights μπορειτε να δειτε στο ακολουθο λινκ:

Οποιος ενδιαφερεται να παρει το DVD (ειναι 35 λεπτα βιντεο και παιζει και σε DVD Player) στειλτε e-mail:

info@snowclub.gr

Φιλικα

ΜακηςΜ

Με την ευκαιρία, να ευχαριστήσουμε τον κ.Γεράσιμο Μονόπολι για την πρωτοβουλία του να βιντεοσκοπήσει την εκδήλωση του συλλόγου.

Τις σκηνοθετικές του ικανότητες θα τις κρίνουν οι ειδικοί.

Ευχαριστούμε MakisM.

:huh:

Παρα πολυ καλο το βιντεο και εχω την εντυπωση οτι τα ιδια ισχύουν και για την συντηρηση του snowboard ε ?

to dvd απο που μπορει να το πάρει κανείς ? τι κόστος θα έχει ?

:)

Παρα πολυ καλο το βιντεο και εχω την εντυπωση οτι τα ιδια ισχύουν και για την συντηρηση του snowboard ε ?

to dvd απο που μπορει να το πάρει κανείς ? τι κόστος θα έχει ?

.......................

Οποιος ενδιαφερεται να παρει το DVD (ειναι 35 λεπτα βιντεο και παιζει και σε DVD Player) στειλτε e-mail:

info@snowclub.gr

Φιλικα

ΜακηςΜ

@ΚΕΝΟ

Σου έχω βάλει σε bold την διαδικασία για να πάρεις το DVD

Φιλικά

Νανά

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

info@snowclub.gr

......είναι δωρεάν το λεέι και στο σποτακι B)

με προλαβε η Νανά :huh::)

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

:o

Κατα το μαλλον η ηττον, τα ιδια πρεπει να ισχυουν... :huh:

Δεν ξερω, επειδη η επιφανεια της σανιδας ειναι πολυ μεγαλη για να την ζεστανεις με το σιδερο, μηπως θα επρεπε να την περιχυσεις με βενζινη (αμολυβδη για να μην εχουμε καταλοιπα στο p-tex :D:D ) και μετα να αναψεις ενα σπιρτο... :)B);):P

Μη με συνεριζεσαι... (proudly annoying snowboarders since the invention of them ;) )...

Daxx... ευκολο ειναι, το DVDακι εχει πολλες λεπτομερειες :)

Φιλικα

ΜακηςΜ

...είναι δωρεάν το λεέι και στο σποτακι ;)

με προλαβε η Νανά

Το σποτακι λεει οτι ειναι δωρεαν για τα μελη του Snowclub. Εσεις κε Προεδρε αποφασιζετε αν αυτα ειναι τα μελη του φορουμ η τα μελη του Συλλογου.

Αλλα μην ανησυχειτε οι πρωτοι...τα αγαθα copies κτωνται :lol::lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Πολυ καλο το trailer.

Απο οτι καταλαβα (επειδη δε μπορεσα να ερθω) δεν υπηρχε παρουσιαση επισκευης-συντηρησης snowboard.

Κακως ομως...επρεπε να εχετε ερθει σε συννενοηση και με εμας τους σανιδαδες του συλλογου να κανονισουμε κατι επειδη ειχαμε δεσμευτει κιολας σε thread πριν ενα μηνα να φερουμε πολυ ικανο-γνωστο ανθρωπο απο το χωρο να κερωσει...Και ακομα και τελευταια στιγμη που σας ρωτησα στο ''Θεματα του συλλογου'' απαντηση ουσιαστικη δεν πηρα...

Θεωρω πως αν εμεις προσπαθουμε να ανεβασουμε λιγο το κομματι ''snowboard'' του συλλογου,πρεπει να εχουμε και τη στηριξη του Δ.Σ.,καθως και οσων αλλων εμπλεκοντε στις διαφορες εκδηλωσεις-events του συλλογου.Δε νομιζω να μην το θελετε...

Πού είσαστε κε Νικολάου να στηρίξετε τα λεγόμενά σας και με τη φυσική σας επιβλητική παρουσία;;;; :lol:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Στήριξη του Δ.Σ. έχουν ΟΛΟΙ. ΣΚΙΕΡ ΚΑΙ ΣΑΝΙΔΑΔΕΣ.

(μην κάνουμε διαχωρισμούς, κρίμα είναι!)

αυτά από μένα

Φιλικά

Νανά

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Σε αυτή την περίπτωση ήταν αδύνατο να γίνουν μαζί αφού απαιτεί πολύ χρόνο η κάθε συντήρηση.

Θα γίνει και για σανίδια, απλά θα χρειαστεί υπομονή για να γίνει με τον νέο χρόνο. Αυτό είναι δέσμευση-υπόσχεση μου.

ΥΓ. Γιάννη, αναμένω το φωτογραφικό υλικό που μου έχεις υποσχεθεί ....

Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ

Κωστα συμφωνω πως για να γινουν δυο sessions χρειαζεται πολυ ωρα.Θα μπορουσε να ειχε οργανωθει ομως και διαφορετικα,δηλαδη να γινονταν ταυτοχρονα αν ηταν εφικτο και απλα οι παρευρισκομενοι θα χωριζονταν σε δυο ομαδες... :P.Η μια στη μια γωνια θα εβλεπε το σκι και η αλλη στην αλλη πλευρα το snowboard.Διατηρω βεβαια μια επιφυλαξη στα λεγομενα μου γιατι δε γνωριζω ποσο μεγαλη ηταν η αιθουσα...

Σε καθε περιπτωση ομως οι οργανωτες της εκδηλωσης επρεπε να επικοινωνησουν μαζι μας...και να εξεταζαμε μαζι αν ηταν εφικτο να γινει η οχι.

Νανα ουτε εγω θελω να πιστευω οτι υπαρχουν διαχωρισμοι...αλλα το θεμα ειναι να το βλεπουμε και στην πραξη...και αν καποιος στην τελικη ζημιωνεται αυτος ειναι ο συλλογος.Σε ποιους snowboarders να ''διαφημισω'' την εκδηλωση τη στιγμη που δεν εχω ενημερωση και ακομα και οταν ρωταω ουσιαστικη απαντηση δεν παιρνω...Αυτο εγω το ονομαζω αδιαφορια.Αλλα αυτη η αδιαφορια ξαναλεω πως δεν κανει κακο ουτε σε εμενα,ουτε στο Gmak,ουτε στους αλλους σανιδαδες του συλλοφου.Ζημιωνει το συλλογο.

Οι προσπαθειες για να ανεβει ο τομεας ''snowboard'' πρεπει να ειναι συνολικες και να μη στηριζοντε σε μεμονωμενες ατομικες ενεργειες...ενα αρθρο με φωτογραφιες για κερωμα απο μονο του δε θα φερει την ανοιξη...

Υ/Γ:Καθε φορα που γραφω σε τετοιο επιπεδο(θυμιζει κριτικη) ξερω πως καποιοι μπορει να με πουν γκρινιαρη,παραξενο η να δουν με ''περιεργο'' ματι τα γραφομενα.Θεωρω ομως οτι ειναι πολυ καθαρα και κατανοητα.Ειναι πραγματα που πρεπει να επισημαινουμε...και δε πρεπει να ''κολλαμε'' να γραψουμε για κατι που βλεπουμε πως δε γινεται σωστα μονο και μονο επειδη φοβομαστε μη ''γρατσουνισουμε'' καποια κοινωνικη σχεση.Θεωρω πως καποιον που το νοιαζει πραγματικα ο συλλογος μονο με θετικο ματι μπορει να δει τετοιου ειδους επισημανσεις...

...ενα αρθρο με φωτογραφιες για κερωμα απο μονο του δε θα φερει την ανοιξη...

έχω και εγώ μια παροιμία....φασούλι φασούλι..γεμίζει το σακούλι :P

Μακαρι αυτη η παροιμια να μας ελεγε και το ποτε θα γεμισει το σακουλι...

Όποιος βιάζετε σκοντάφτει....!

Όποιος βιάζετε σκοντάφτει....!

Το γοργον και χαριν εχει ομως... :P

...περίμενα πιο ουσιαστική απάντηση ..όπως πχ...για παράδειγμα...

"Έχω ήδη ξεκινήσει να κάνω αυτό που σου υποσχέθηκα..." (Ταιριάζει και με την παροιμία σου) :P

Παρακαλώ τον moderator να μεταφέρει όλα τα άσχετα με το θέμα DVD και την παραλαβή του σε άλλη ενότητα.

Την πιο ουσιαστικη απαντηση στην εχω δωσει αυτοπροσωπος σε συναντηση...τι πιο ουσιαστικο λοιπον?

Θα ειναι ετοιμο στα μεσα Δεκεμβρη για ευνοητους λογους...

Αλλα δε καταλαβαινω γιατι το αναφερεις αυτο?Ειναι κατι που το εχουμε πει μεταξυ μας και θα γινοταν πιο μετα...Ειδες που την πατησες και δε διαβασες-καταλαβες αυτο που εγραψα πριν στο υστερογραφο.Μην το εκλαμβανεις ως παρατηρηση προς το Δ.Σ.....μη γραφεις με υφος ''ειδες,σου βρηκα και εγω κατι''...γιατι δε βρηκες και δεν ειναι εκει η ουσια!

Μια επισημανση ειναι...δεν ειναι κακο επισημαινουμε καποια λαθη,ειδικα οταν υπαρχει και καλη προθεση...πρεπει ολοι να το καταλαβουν αυτο.Ο συλλογος θα κερδισει...

ΕΧΩ στειλει e-mail αλλα δεν πηρα απαντηση. <_<

Κωνσταντινε αν μπορεις φερε μου ενα dvd(μαζι με τα ημερολογια) την επομενη Πεμπτη που θα ερθω συναντηση.

Ευχαριστω

Ανέστη το dvd δεν το έχω δει :o . Φεύγω 10 μέρες Γερμανία και δεν θα είμαι στην επόμενη συνάντηση. Έφερα χθες τα ημερολόγια αλλά δεν ήρθες βρε και για σένα πήγα στη συνάντηση :) είχα να κάνω και βαλίτσες. Τα έχω δώσει στον Στάθη οπότε θα τα παραλάβεις από τον batu! :blink:

Αυτο με τον αναπτηρα κατευθειαν πανω στην βαση του σκι δεν μου αρεσε.Λιγο επικινδυνο να ξεκοληση η βαση αν παραζεσταθει. Γι αυτο προσοχη και με το σιδερακι.

Μια καλη πατεντα που εχω δει για το P-tex ειναι σε ενα φλογυστρακι ενα συδερο μπροστα σαν σπατουλα (σαν και αυτην που βγαζει η μανα μας το παστιτσιο) η οποια ζεστενετε απο το φλογυστρο. Λιωνουμε λιγο το P-tex στην φλογα και μετα με την σπατουλιτσα το απλωνουμε. Νομιζω πως ισχορει καλυτερα στο χτυπημα. Εμεις το αφερουσαμε μετα με λιμα (σχημα ψαροκοκαλο) και το τελειωναμε με ψιλο γυαλοχαρτο.

Γενικα απο οτι θυμαμαι εχει εναν οδηγο για το πως κανεις επισκευει τα σκι στο site της TOKO.

Ενα γρηγορος οδηγος για κερωμα:

1) Περνας με την βουρτσα (μεταλικη) το πεδιλο αρκετες φορες απο πανω προς τα κατω ωστε να καθαρισει. Αν εχει αρκετο καιρο να το κερωσεις περνας μια λεπτη στρωση wax και το ξυνεις πριν κρυωσει. Αυτο βοηθαει να καθαρισει το πεδιλο και να φυγει το παλιο wax.

2) Αφου βεβαιωθεις οτι ειναι καθαρη η βαση και εχεις πλυνει χερια ωστε να μην αφηνεις πανω τους λυπος απο τα χερια σου ριχνεις το wax. Προσεχεις το σιδερο να εχει σωστη θερμοκρασια. Το wax να ρεει ευκολα αλλα να μη καπνιζει γιατι τοτε εχουμε μεγαλη θερμοκρασια.

4) Απλωνεις το wax αφηνεις τα πεδιλα να στεγνωσουν σε θερμοκρασια δωματιου (καλα ειναι ολη η εργασια να γινετε σε θερμοκρασια δωματιου γιατι "δενει" καλυτερα το wax).

5) Μετα απο 10-20 λεπτα αφου κρυωσει το wax σε θερμοκρασια δωματιου, ξυνουμε την βαση απο πανω προς τα κατω. Αφερουμε ολο το wax. Μας ενδιαφερει το wax που εχει ισχορισει στους πορους του σκι.

6) Τελος με την ναιλον βουρτσα κανουμε μερικα περασματα ωστε να εχουμε καλυτερα αποτελεσματα.

Αυτα ειναι τα βασικα για ενα καλο service. Τιποτα το δυσκολο.

Το Νο 1 με τη μεταλλικη βουρτσα δεν μου πολυαρεσει. Υπαρχουν ειδικοι διαλυτες με χυμο πορτοκαλι :) που καθαριζουν τη βαση βαθεια. Hot waxing καθαρισμα με ειδικο χαρτι της Swix κανει επισης καλη δουλεια.

Η μονη μεταλλικη βουρτσα που επιτρεπεται να αγγιξει τη βαση εχει χαλκινες τριχες και ειναι για αλλο σκοπο (να δημιουργησει striations (κατσαρωματα<_< στο wax ωστε να σπαει η επιφανειακη ταση του νερου στις σουπες.

Αφου απλωσουμε το wax και τελειωσουμε με το σιδερωμα, τα σκι τα βγαζουμε εξω στο κρυο για μιση με μια ωρα και μετα τα ξυνουμε και τα γυαλιζουμε με πλαστικη βουρτσα. Ετσι κανει ολη η Νορβηγια <_<

Φιλικα

ΜακηςΜ

Αυτο με την βουρτσα(μιλαω παντα για την χαλκινη) το διαβασα στο Skiing. Και εγω wax cleaner πηρα για καλυτερα.

Και ενα manual απο την Toko http://www.toko.ch/mammut/uploadedFiles/Waxmanual_E_S_N.pdf Μπορει να ειναι για τα δικα της εργαλεια αλλα γενικα ισχύει και για τις υπολοιπες εταιρειες.

Κατι χαζευα στο καναλι μου στο YouTube (...και καναλαρχης ο δικος σας... :P) και βλεπω 15000 και βαλε προβολες...

Κοιταω... ηταν το trailer του DVD... :D

• Like 4