Jump to content

Recommended Posts

:lol: Σιγά σιγά καλό θα ήταν τα παιδιά από την Θεσσαλονίκη να οργάνωναν το δεύτερο rafting του συλλόγου, σε κάποιο από τα ποτάμια της βόρειας Ελλάδας αυτή τη φορά.

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΣΧΗΜΗ ΙΔΕΑ....ΠΡΟΣ ΒΕΝΕΤΙΚΟ??? ΜΕ ΑΛΠΙΚΗ ΖΩΝΗ???ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ 8Α ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ 3ΜΕΡΟ!!!ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ!!!


ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ....ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ......!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ 28-31 ΜΑΪΟΥ :?:


 

Που είσαι ρε κολλητέ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγω θα πρότεινα να το κανονίσετε καλύτερα για άραχθο απο οτι για βενέτικο.Καλύτερα θα περάσετε εκεί.Ο βενέτικος δεν θα έχει και πολλά νερά εκείνη τη εποχή.Θα μείνετε σε κα΄ποιο απο τα χωριά του Αράχθου (Αγναντα, Πράμαντα, καταρράκτης κ.λ.π.) και θα περάστε ζάχαρη!


''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα σε στείλω στον Αμαζόνιο με τα πιράνχας, να δούμε ποιός θα πρωτοφάει ποιόν...

Όσο για το δεύτερο rafting παρακαλείται η δεσποινίς Βέρα Αλεξιάδου να ενημερώσει τους ταπεινούς συν-forumites της για τις δυνατότητες που έχουμε για rafting στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Alea jacta es

Ο κάφρος του φόρουμ

Παναγιώτης

smoker5.gif


Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στη 1ώρα και κάτι από Θεσσαλονίκη είναι ο Αγγίτης (σύνορα Σερρών Δράμας) και είναι super από νερό αυτή την εποχή, έχει περάσματα μέχρι και 3+ ,είναι μέσα σε ένα πανέμορφο φαράγγι με βράχια πάνω από 60μ, έχει το σπήλαιο του Μαρά και της Αλιστράτης (Το 3ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη).

Mπορώ να κανονίσω για σκηνάκια (δεν χρειάζεται να φέρετε), μπορώ να κανονίσω και για rapel και για flyfox και για mountainbikes και φυσικά για τρελλό ψήσιμο στη σχάρα!!! Η λίμνη Κερκίνη είναι η καλύτερη εκδρομή για την επόμενη μέρα μετά το rafting.

Για τα παιδιά από Θεσ/νίκη είναι η πιο εύκολη εκδρομή και για τα παιδιά από Αθήνα δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν για διαμονή. Για όσουν θέλουν κρεβάτι υπάρχει ο ξενώνας του Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών 15΄από το ποτάμι.

Στο www.extremeexperience.gr θα δείτε και περισσότερες πληροφορίες για τον Αγγίτη και τη γύρω περιοχή.

Άντε να βραχούμε και μεις λιγάκι.


Slowly the Much Oil !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρη το βραδάκι στο sugar θα σου πω όλες τις λεπτομέριες για να οργανώσουμε την εκδρομή.

Πληροφοριακά στην Πρώτη θα γίνει και η Μαθητιάδα από 7 - 12 Μαΐου που είναι μια μίνι Ολυμπιάδα για μαθητές δημοτικού και έχει συμμετοχή από όλα τα Σχολεία της Ελλάδας.


Slowly the Much Oil !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως όποιος γουστάρει μπορεί να έρθει μαζί μου τον Αύγουστο στις γαλλικές άλπεις που θα πάω στον Guil.Είναι ένα παο τα πιο δύσκολα και τεχνικά ποτάμια της Ευρώπης. Βαθμός δυσκολίας 5, 5+.Και η κατάβαση συνολικά για όλα τα τμήματα του ποταμού 4-5 ώρες.Μετα το πρόγραμμα έχει Πυρηναία και ατελείωτο καγιακ στα εκεί ποταμια.


''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως όποιος γουστάρει μπορεί να έρθει μαζί μου τον Αύγουστο στις γαλλικές άλπεις που θα πάω στον Guil.Είναι ένα παο τα πιο δύσκολα και τεχνικά ποτάμια της Ευρώπης. Βαθμός δυσκολίας 5, 5+.Και η κατάβαση συνολικά για όλα τα τμήματα του ποταμού 4-5 ώρες.Μετα το πρόγραμμα έχει Πυρηναία και ατελείωτο καγιακ στα εκεί ποταμια.Ξέχασα, μετα το ραφτινγκ έχει και via ferrata.Για περισσότερες πληροφορίες www.viaferrata.org


''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μήπως να βρείτε και καμιά βολική ημερομηνία για το δεύτερο rafting? Μιας και θα μαζευτείτε όλοι στο sugar σήμερα κοιτάχτε να το οργανώσετε. Και αν μπορείτε αποφύγετε το 3μερο του Αγίου Πνεύματος γιατί:

α) θα γίνεται της κακομοιρας στους δρόμους

β) ορισμένοι από εμάς τους παλαβούς μπορεί να είμαστε για ελεύθερη πτώση στη Βουλγαρία (ναι το ξέρω είμαστε τρελοί, ο Porfirio φταίει).

 

Φιλικά

Ο κάφρος του φόρουμ

Παναγιώτης

smoker5.gif


Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στη συναντηση της Θεσ/κης αποψε ειπαμε σαν πιθανη ημερομηνια για Rafting την 23η Μαιου..Ειναι υπο συζητηση ..πειτε γνωμες..Αλλωστε αργοτερα αρχιζει εξεταστικη για αρκετα παιδια..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δοκίμασα στον Αγγίτη στη Σέρρες και έχω πάθει ζημιά!!!!!!!!!!

(Μεταφέρω το κείμενο από το MensHelth)

 

 

ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΩ;

Η καλύτερη περίοδος για να πάρεις το βάπτισμα του κουπιού είναι από τα τέλη Απριλίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. «Αυτό σημαίνει συμμετοχή σε μία σχολή αρχαρίων (υπάρχουν βέβαια σχολές μετρίων κι έξπερτς). Ξεκινάς από ένα ήσυχο τμήμα του ποταμού και σταδιακά η εκπαίδευση συνεχίζεται σε πιο ορμητικά νερά, όπου μαθαίνεις τις βασικές τεχνικές», διευκρινίζει ο Γιάννης Χολέβας, εκπαιδευτής της σχολής Μετάβαση. Η κάθε σχολή σού παρέχει -μέσα στην τιμή- όλο τον εξοπλισμό, δηλαδή σκάφος, κουπί, κράνος, σωσίβιο, αντιανεμικό, στολή νεοπρέν και ποδιά. Εσύ, σιγά σιγά θα μάθεις να διαβάζεις το ποτάμι, να διασχίζεις πιο δύσκολα νερά και τελικά να ανακαλύψεις και την πιο παιχνιδιάρικη διάσταση του καγιάκ, το Playboat, όπου θα επιδοθείς σε τεχνικές φιγούρες.

Πείστηκες; Ιδού οι κατάλληλοι άνθρωποι:

Μετάβαση, τηλ./Fax: 26340.24556

No Limits, τηλ. 26550.23777

Αlpin Club, τηλ. 210.67.53.514-5

Aλπική Ζώνη, τηλ. 26510.23.222, 26550.24.822

Eco Action, τηλ. 210.33.17.866.

Extreme Experience, Τηλ.: 2321066256

 

ΧΑΡΜΑ ΠΟΤΑΜΩΝ

Μπορεί οι Γερμανοί -πριν από είκοσι περίπου χρόνια- να έκαναν γνωστό το καγιάκ στη χώρα μας, όμως σήμερα πολλοί Ελληνες ανοίγουν νέα ποτάμια και κατεβαίνουν επιδέξια τα ήδη γνωστά. Η δεκάδα αυτή είναι οι ευσεβείς πόθοι κάθε καγιάκερ.

Αλιάκμονας: έχει δύο τμήματα: το πρώτο είναι ιδανικό για μέτριους του είδους και το δεύτερο είναι ένας από τους πιο δύσκολους ποταμούς, κατάλληλο μόνο για τους εμπειρότερους του σπορ.

Αώος: το όνειρο Ελλήνων και ξένων καγιάκερ. Με μήκος κατάβασης 48 χλμ., η κατάβασή του διαρκεί 2 ή και 3 ημέρες. Είναι το πιο δύσκολο, αλλά και πιο όμορφο, ποτάμι της Ελλάδας, με τεχνικές στροφές και απαιτητικά περάσματα. 4Βοϊδομάτης: καθαρός και πανέμορφος, ιδανικός για τους μέτριους αθλητές, με ωραίες σκάλες και μικρό φαράγγι.

Καρπενησιώτης: γρήγορος -και με κλίση- ποταμός, με περάσματα αλπικού τύπου. Τρικεριώτης: οι συνεχείς στροφές του και το ονομαστό rock garden δημιουργούν ένα σκηνικό υγρού σασπένς.

Εύηνος: με 9 χλμ. μήκος διαδρομής είναι ιδανικό ποτάμι για αρχάριους και μέτριους καγιάκερ, όπως επίσης και κατάλληλος στίβος για playboat.

Καλαρύτικος: δύσκολος και πολυπρόσωπος. Αλλοτε ανοιχτός, άλλοτε χάνεται σε φαράγγι. Η κατάβασή του διαρκεί τουλάχιστον 3 ώρες.

Αραχθος: πανέμορφος και απαιτητικός. Τα δύο πρώτα περάσματα είναι δύσκολα. Ακολουθούν φυσικοί καταρράκτες και σπηλιές, που κάνουν την κατάβαση απόλαυση.

Ερύμανθος: μόνο για έμπειρους καγιάκερ, αφού έχει έντονα αλπικά περάσματα. Λούσιος: στενό και γρήγορο ποτάμι, απαιτητικός στίβος, για έμπειρους.

 

BAΘΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Κάθε ποτάμι έχει βαθμό δυσκολίας, ο οποίος υπολογίζεται με βάση τη μορφολογία του και τις ιδιαιτερότητές του.

 

ΒΑΘΜΟΣ Ι. Εύκολο ποτάμι, με κανονική ροή, κανονικό κυματισμό και απλά εμπόδια.

ΒΑΘΜΟΣ IΙ. Μέτριο, με ακανόνιστη ροή, μικρά stopper (αντίρεμα) και eddies (δίνες), απλά εμπόδια και μικρές κάθετες πτώσεις.

ΒΑΘΜΟΣ IIΙ. Δύσκολο, με ψηλά κύματα, απομονωμένους βράχους και πολλά εμπόδια στη ροή.

ΒΑΘΜΟΣ ΙV. Πολύ δύσκολο, με διαδρομή-γρίφο. Δύσκολα stoppers, δίνες και βράχους.

ΒΑΘΜΟΣ V. Εξαιρετικά δύσκολο, με απότομες κλίσεις και κάθετες πτώσεις. Συχνά η πρόσβαση είναι από μόνη της μια περιπέτεια.

ΒΑΘΜΟΣ VΙ. Από τρομακτικά δύσκολο έως ακατόρθωτο. Σε συγκεκριμένο επίπεδο νερού ίσως να είναι βατό, πλην όμως άκρως επικίνδυνο.

 

Δοκιμάστε το όπου και όποτε μπορέσετε!!!!

Η δύναμη της φύσης θα σας ανανεώσει και θα σας ανταποδώσει με το παραπάνω την όποια προσπάθεια.

 

Φιλικά

Γιάννης


Slowly the Much Oil !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auto pou ekana to savatokiariako itan kati to protognoro gia mena!! ! ! !

Piga gia rafting ston aggiti kai (an thelete to pisteuete ) perasa katapliktika...

Osoi me xeroun katalanevoun ti enoo....ego eimai genika paidi tis polis..thelo na exo oles tis aneseis mou...kai den eimai gia extreme spor...

 

Xipnisame proi proi (0800 to proi einai xaramata gia ta dika mou dedomena)...me ta polla ftasame ston potamo mesimeraki (afou mas eixan dosei na foresoume tis kataliles stoles)..valame ta sosivia mas...kai arxisan na mas dinoun odigies gia tin asfalia mas: otan fonaxo mesa oi aristeroi kai den to kanete...mporei kai na girisei i varka....

aoutssssss(...tote siniditopiisa i kali sou ti pigena na kano...) omologo pos agxothika gia ligo...alla kratise poli ligo..mpikame stin varka kai figame..stin arxi apo to agxos mperdeua to dexi me to aristero...xtipousan kai ta koupia mas..kai leo..auto einai ,eutixos xero mpanio

Alla meta apo ligo eniotha megali asfalia...pigena na kataktiso to potami...stis protes <<lakouvitses>>patisa tin proti mou tsiridoula(nomizo diladi xoris na perno kai orko..)kai stin teleftea <<lakouvara>> ta eida ola....eidame ena vraxo na erxete katapano mas...koupi dexia koupi aristera ,mesa oi aristeroi...mesa ta koupia....oute katalava ti egine...thimai mono na apomakrinomaste apo ton vraxo...kai tin kardia mou na xtipaei san treli...Telika mou arese polliiiiiiii ! ! !

giatre tha ziso?

 

tora lipon pou liosan ta xionia...an arxisete tis exormiseis sta vouna kai ta potamia tis ellados..tha exete kai emena mazi sas....

Ari Giorgo Vera Odisea tin patisate!

PS ton xeimona thelo na arxiso ski ! ! ! !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χαχαχα...Και θελεις να πιστεψουμε οτι εισαι η αυθεντικη Χριστινα??????

 

Δε νομιζω...

 

Αλλη φορα να προσεχεις Χριστινα σε ποιον δινεις τα passwords σου..

 

Γελασαμε παντως ...νασαι καλα οποιος-οποια και να'σαι..

 

 

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arouli ego eimai vre....alitheia....

exo kai martires eutixos oti ekana rafting....exo kai fotografies

Stis 23/5 pou tha pame...na deis pou tha me valoun kai mprosta stin varka na dino ton rithmo...1-2 1-2 1-3 :oops: :oops: (oups lathos 1-2 eprepe na po)

 

Exo klisei idi kai me pion daskalo tha mpo stin varka...

Einai na min paro fora ego...

 

Akoma kai dikia mou varka xromatos mov skeutomai na paro...kai mia kitrini fosforouxa stoli..gia na ksexorizo mesa sto nero kai na me vriskete eukola...to kranos den xero se ti xroma tha to paro...portokali ? prasinaki? xmmm tha to skeuto exo kairo akoma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μερικές στιγμές σου κάνουν εντύπωση και θα τις θυμάσαι για πάντα.

 

Μια τέτοια στιγμή ήταν στο rafting της Κυριακής, λίγο πριν τον τερματισμό. Είχαμε περάσει όλα τα δύσκολα σημεία και απλά σηκώσαμε τα κουπιά και αφήσαμε το ρεύμα να μας παρασύρει...

 

 

 

 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την συγκλονιστική ησυχία αυτών των λίγων λεπτών διανθισμένη με το ανεπαίσθητο κελάρυσμα του ποταμιού και το κελάηδισμα των πουλιών. Την απίστευτη αντίθεση με τα αγχωμένα θορυβώδη περάσματα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν. Την απόλυτη αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης μέσα σε τοπίο συναρπαστικής ομορφιάς. Το γεγονός ότι στην σχεδία δεν μιλούσε κανείς, δεν ανέπνεε καν, για να μην χαλάσει την μαγεία της στιγμής...

 

Τέτοιες στιγμές έχω την αίσθηση ότι η γη έχει σταματήσει να γυρνάει...


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πόσο είπαμε έβγαλες στο gay-test Χρήστο?

 

Συνεπαρμένος...

Ο κάφρος του φόρουμ

Παναγιώτης

smoker5.gif


Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ

 

ΘΑ ΣΕ ΔΕΙΡΩ

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ ΝΑ ΝΙΩΣΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

 

ΟΧΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ

 

ΡΕ ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑ ΠΟΠΗ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ

 

Τα 2 λεπτά που είχα χαλαρώσει και απολάμβανα τη πτήση με το parapente(το είχε βουλώσει επιτέλους και ο δάσκαλος) δεν συγκρίνονται με τίποτα με το "σιγά το κολοπόταμο" Λούσιο.

 

Υσηχία με το μόνο ήχο που ακούγετε να είναι το ελαφρύ θρόισμα του αλεξιπτώτου ενω σκίζει τον αέρα, το κορμί να μη νιώθει κανένα βάρος, το μάτι να χάνετε στο Σαρωνικό, καραβάκια, βαρκάκια, να στο βάθος η ελευσίνα, ένα κτίριο, υσυχία, αμάν, λες να πάω πάνω στο συρματόπλεγμα;, και μετά για κάποιο διάστημα το μυαλό χωρίς καθόλου σκέψη, το μάτι με απλά να κοιτάει τη θέα και η απόλυτη χαλάρωση.

 

Ρε banio έλα να έχω με ποιον να μιλάω γιατί αυτές (ποπη, γιάννα, kyparisihelen, αλήθεια γιατί είμαι το μόνο αρσενικό πετούμενο του club :?: )φοβούνται και δεν γράφουν τίποτα.

 

όχι ρε ελάτε και θα δούμε αν θα ξαναπάτε για rafting

 

ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Η ΓΗ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ

 

Χρήστο η λέξη "διανθισμένη" πράγματι ήταν καταπληκτική :lol:


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
το μάτι να χάνετε στο Σαρωνικό, καραβάκια, βαρκάκια, να στο βάθος η ελευσίνα

 

MIK, που πηγαινεις για parapent? , αν επιτρεπεται :lol: :!:

 

Ενδιαφερομαι και εγω................


Β16Α rulezzzz

Share this post


Link to post
Share on other sites
ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ

 

Ρε banio έλα να έχω με ποιον να μιλάω γιατί αυτές (ποπη, γιάννα, kyparisihelen, αλήθεια γιατί είμαι το μόνο αρσενικό πετούμενο του club :?: )φοβούνται και δεν γράφουν τίποτα.

 

 

MIXAΛΗ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΠΕΤΟΥΜΕΝΟ :?: :?: :?: :?: :?:

 

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΧΡΗΣΤΟ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ :!: :!: :!:

ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ, ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ 4ΑΡΙ (ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ) ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΝΑ ΣΤΡΟΒΙΛΙΖΟΥΝ ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΑ......ΣΚΕΤΗ Κ@ΥΛ@ :!: :!: :!: :!:

 

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΓΙΑΚ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ :twisted: :twisted: :twisted: :!: :!: :!: :!:

 

ΦΙΛΙΚΑ

ΣΠΥΡΟΣ :lol:


Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Ακόμα και αν δε σώζεται ένα χιονοδρομικό,θα ρίξουν χρήματα για να ικανοποιήσουν τους τοπικούς βουλευτές και πολιτευτές που χρηματοδοτούνται από τους τοπικούς επιχειρηματίες και ψηφίζονται από τους κατοίκους που ζουν σε μεγάλο ποσοστό από τα χιονοδρομικά.Να τ΄αφήσουν δεν υπάρχει περίπτωση και να ρίξουν όλο το βάρος στα χιονοδρομικά που ανέφερες που μπορεί να είναι πιο σωστή επένδυση.Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει σχεδιασμό.Πάει με τον αέρα των συμφερόντων.Πριν μερικά χρόνια έβλεπα ένα ρεπορτάζ για τα χωριά γύρω από τα Βαρδούσια.2 επιχειρηματίες είχαν πει "πρέπει να μας φτιάξουν χιονοδρομικό κέντρο"...Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει κλπ,αλλά σκέψου να βρίσκονταν χρήματα για επέκταση χιονοδρομικών κλπ,μην έχεις αμφιβολία ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες θα δέχονταν τρομερές πιέσεις για να φτιάξουν χιονοδρομικό σε περιοχές που εκλέγονται βουλευτές τους...Εδώ σχεδιάζουν μεταφορές στρατοπέδων,όχι με επιχειρησιακούς όρους αλλά με οικονομικούς όρους,αν θα βλαφτεί η τοπική οικονομία,τι λέμε τώρα για χιονοδρομικά...
    • Συγγνώμη,αλλά μια σοβαρή χώρα με σχεδιασμό γι΄ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος δε θα έπρεπε να βασίζεται στις απαιτήσεις των δήμων.Ξεκινάς ένα σχεδιασμό και τον υλοποιείς.Αλλά αυτό για σοβαρές χώρες.Στην τελική ανάλυση η περιφέρεια πλέων είναι μία,δεν είναι όπως παλιότερα 10 νομαρχίες.Άρα η περιφέρεια μπορεί να υλοποιήσει όποια έργα απαιτηθούν για να γίνει ανταγωνιστική και προσοδοφόρα.Τώρα αν κάθονται ν΄ακούν τις αντιρρήσεις των τοπικών αρχόντων και των βουλευτών που θέλουν να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους και τους χρηματοδότες τους επιχειρηματίες,μάλλον πρόκειται για...μπανανία...
    • Δεν θα διαφωνήσω για τα πιο χαμηλά υψόμετρα. Εκεί ίσως είναι μάταιο πολλές φορές αλλά υπάρχουν και φορές που θα είναι υπερχρήσιμο. Και εγώ προτιμώ την επέκταση. Δυστυχώς όμως όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου δείχνουν ότι είναι απαραίτητο και το τεχνητό. Ειδικά φέτος θα ήταν όπως το λες "μεσαιου επιπεδου για 100 μετρα, τρομερο για το Βακχο και 6-14-10-τελειωμα περιφερειακης". Ξεχάσαμε και το απότομο του Ηρακλή και τα περάσματα Δια Οδυσσέα....Αν σου κόστιζε 5.000 ευρώ? Ακριβό? Το αν θα το δούλευες στο 1750 και το 1650 είναι καθαρά απόφαση του σημείου της σεζόν. Αν δου λείπουν τα τελευταία 50 μέτρα θα είναι θησαυρός. Θυμήσου πόσες φορές και φέτος ήταν μια χαρά και έλλειπε χιόνι τα τελευταία 50 μέτρα. Δυο βδομάδες θα τις κέρδιζες τουλάχιστον. Ακριβό? Αν σου κόστιζε 300 ευρώ? Θα στο γυρίσω στη λογική "ας το έχουμε όπως όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου και ανάλογα με τη σεζόν, τη στιγμή και το μέρος, μετατρέπει πίστες με πέτρες σε πίστες και πίστες κλειστές για 50 μέτρα σε πίστες ανοιχτές"    
    • Έκλεισα με 6 σκι και αυτά έξω. Τα Καλάβρυτα που λατρεύω δεν τα κατάφεραν. Για Παρνασσό ούτε για αστείο. Υπομονή για του χρόνου πια.
    • 😀   Για μένα ήταν μακράν η χειρότερη σεζόν (εκτός της καραντίνας φυσικά) από το 94 που ξεκίνησα. Από την μια οι υποχρεώσεις, από την άλλη η κάκιστη σεζόν, το αποτέλειωσε και το κατάμουτρο ψέμα του Παρνασσού για πλήρη λειτουργία, και με αυτά και με αυτά έμεινα με... 1 σκι.    1 σκι σε μια ολόκληρη σεζόν. Απίστευτο μου φαίνεται... 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. ballaki
      ballaki
      (32 years old)
    2. grousso
      grousso
      (43 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,306
    • Total Posts
      460,664
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,473
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    BrianEsola
    Joined
×
×
  • Create New...