Jump to content

Recommended Posts

Λάβαμε το παρακάτω ενημερωτικό μήνυμα από τη δ/νση του χ/κ Σελίου :

 

Θερινές Εξελίξεις – Νέα

Σέλι 21/06/2007

 

 

Σε υψηλούς ρυθμούς και σε πολλά μέτωπα κινείται δραστήρια η Επιτροπή Διοικήσεως του Χιονοδρομικού Κέντρου μεσούντος του θέρους, και όπου κρίνεται ευχερές θα ενημερώνουμε τους φίλους επισκέπτες της ιστοσελίδας με τα μικρά και μεγάλα νέα μας :

 

- Ολοκληρώθηκε χθες 20/06/2007 η έκτακτη επιθεώρηση που έκανε η επιτροπή στην πρόοδο των εργασιών εγκατάστασης του νέου διπλού συρόμενου αναβατήρα. Ήδη, έξι από τις τσιμεντένιες βάσεις έχουν ολοκληρωθεί ως κατασκευή στην κορυφή, τα υλικά του αναβατήρα σε ποσοστό 85% περίπου έχουν παραδοθεί και βρίσκονται στους χώρους του κέντρου, ενώ οι επιβλέποντες μηχανικοί της Νομαρχίας επιτηρούν στενά το έργο και την άρτια ολοκλήρωση του. Η ανάδοχος κατασκευάστρια εταιρία με ιδιαίτερη συνέπεια βρίσκεται εντός των χρονικών και ποιοτικών πλαισίων παρά τις σοβαρές χωματουργικές εργασίες που, παρότι δεν μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί, αντιμετωπίζονται καίρια.

 

- Σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με διαφημιστικές εταιρίες αθλητικού marketing πανελλαδικής εμβέλειας. Συζητούνται όλες οι δυνατές δραστηριότητες που θα μετεξελίξουν το χιονοδρομικό, τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο -κυρίως- από πλευράς ουσίας, σε ένα μοντέρνο Ski Center. Μάλιστα τα οφέλη του Κέντρου διαπραγματευόμαστε να είναι σε υλικοτεχνικές υποδομές, έτσι που πολύπλευρα να αξιοποιηθούν όλες οι παράμετροι εκσυγχρονισμού μέχρι την τελευταία.

 

- Η αναζήτηση μικρού λεωφορείου για τη μεταφορά των εργαζόμενων και όχι μόνο προς το Κέντρο, αποτελεί στόχο πρώτης προτεραιότητας για τη διοίκηση. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Γ.Γ.Α. έχουν εκφρασθεί πολύ θετικά στο αίτημα και αναμένεται σύντομα η ειδική έκτακτη επιχορήγηση για την απόκτηση του. Προβλήματα σαν κι αυτό δεν μπορεί να χρονίζουν ούτε να μένουν στις καλένδες, τούτο δε είναι σε πλήρη γνώση της υπερκείμενης αρχής που αναμένεται δραστικά να δώσει την λύση που αρμόζει.

 

- Νομαρχία Ημαθίας και Γ.Γ.Α. συνεργάζονται στενά για την ασφαλτόστρωση των χώρων στάθμευσης. Ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης, γενναιόφρων και αποφασιστικός έκανε πρώτος το βήμα υποσχόμενος να φέρει άμεσα το θέμα της ειδικής επιχορήγησης των 400.000€ προς έγκριση στα οικεία όργανα του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την δημοπράτηση του έργου. Αυτή είναι και η κίνηση που ανέμενε το γραφείο του Υπουργού κ. Ορφανού για την υλοποίηση της δικής του υπόσχεσης ως προς την επιδότηση με ακόμη 400.000€ για την πλήρη κάλυψη των υπό δημοπράτηση μελετών, ώστε να γίνει πλήρης η ασφαλτόστρωση με ταυτόχρονο ηλεκτροφωτισμό της περιοχής. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας με επικεφαλής την προϊσταμένη (και αφοσιωμένη φίλη του χιονοδρομικού) κ. Τσαρούχη, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να επιλυθούν και τα τελευταία τεχνικά ζητήματα ώστε να προλάβουμε την φετινή σεζόν. Σημαντικός αρωγός και ο βουλευτής κ. Χαλκίδης που επιλαμβάνεται με προσωπικές επαφές του ζητήματος. Τέλος η θετική στάση του Δήμου Βεροίας επί των ιδιοκτησιακών και προσωπικά της Δημάρχου κ. Ουσουλτζόγλου, καταδεικνύει ότι το Σέλι απολαμβάνει εκτίμησης και επένδυσης όλων των φορέων. Η διοίκηση του Κέντρου έχει δημόσια εκφράσει ευχαριστίες προς όλους όσους στέκονται δίπλα μας και προσπαθούν. Δεν είναι άγνωστο πως όλα κρίνονται βεβαίως εκ του αποτελέσματος, ωστόσο μερικές φορές δεν μπορείς να αψηφήσεις την προσπάθεια ή να παραγνωρίσεις το μόχθο όσων άδολα και με ευαισθησία στέκονται στο πλευρό σου. Επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα με ελπιζόμενες ευχάριστες ειδήσεις. Σε καθημερινή σχεδόν συνεργασία οι διοικούντες αποτελούμε τα γεφυροποιά στοιχεία προς άπαντες τους ανωτέρω, ώστε οι υπηρεσίες να συμβαδίζουν γοργά για την ολοκλήρωση ενός έργου – σταθμό, που θα επιλύσει καταλυτικά ένα από τα μέγιστα προβλήματα του κέντρου.

 

- Το χιονοδρομικό δήλωσε και πάλι «παρών» στην πρόσκληση για τη διοργανωθείσα από το γραφείο τουρισμού της Νομαρχίας Ημαθίας σύσκεψη με θέμα την τουριστική ανάπτυξη. Οι εποχές απουσίας των ανθρώπων του βουνού και του χιονιού τελείωσε. Είμαστε παρόντες, προσκαλούμαστε, ακουγόμαστε, αιτούμαστε, τα αιτήματα μας ικανοποιούνται. Συνδράμουμε κατά το δυνατόν στους σχεδιασμούς και την 28/06/2007 στη σύσκεψη αλλά και όποτε χρειασθεί θα βρισκόμαστε μέσα στις τουριστικές εξελίξεις με το Σέλι πρωταγωνιστή.

 

- Η έγγραφη ένταξη του χιονοδρομικού κέντρου στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας εκτιμήθηκε δεόντως από τις δημόσιες αρχές. Η πρωτοβουλία της διοικήσεως να δηλώσει αμέριστη συμμετοχή με όλες τις υποδομές της σε μηχανήματα και ανθρώπινο στελεχιακό δυναμικό, αντιμετωπίστηκε ως η θετική έκπληξη των στρατηγικών που μέλλει εφαρμοσθούν κι αυτό το καλοκαίρι από την κρατική μηχανή. Το ζητούμενο βέβαια είναι να μην έχουμε φωτιές ή άλλα οδυνηρά φαινόμενα. Σε αυτή την αποστολή της πρόληψης το Σέλι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο. Η διοίκηση συνεργάζεται στενά και όλο το καλοκαίρι διοικούντες και εργαζόμενοι θα βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή κάθε δυσμενούς περίπτωσης.

 

 

Ευχαριστούμε τον κ.Αντώνη Πρωτοψάλτη για την επικοινωνία και ελπίζουμε να έχουμε συνεχή ενημέρωση από το χ/κ Σελίου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέχεια της επικοινωνίας/ενημέρωσης από το χ/κ Σελίου

 

1. Σημαντικές επαφές είχε στην Αθήνα κλιμάκιο της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου. Ο βουλευτής Ημαθίας Μιχ. Χαλκίδης άκουσε επί τετράωρο το αναλυτικό σύνολο των προβλημάτων του Κέντρου, και μάλιστα την 31.7.2007 τέθηκε επικεφαλής των περισσοτέρων επισκέψεων σε Υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και Γ.Γ.Α. Βοήθειες σαν κι αυτήν προς το Κέντρο είναι εξόχως αποδεκτές από όπου και αν προέρχονται, και με όμοιο τρόπο θα τις γνωστοποιούμε.

 

2. Το ζήτημα της υδατοδεξαμενής πολλών χρήσεων στις εγκαταστάσεις του Κέντρου (πυροπροστασίας το καλοκαίρι και τεχνητής χιόνωσης το χειμώνα) ίσως να μην είναι τελικά άπιαστο όνειρο. Εμπεριστατωμένες γνώσεις σκέψεις και πείρα μοιράστηκε με εκπροσώπους του Κέντρου το υψηλόβαθμο εξειδικευμένο επιτελείο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως προς το εν λόγω έργο, και την πιθανή ένταξη του σε αναπτυξιακό επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ε.Ε. Παράλληλα για τον ίδιο στόχο οι επαφές της διοίκησης στη Βέροια συνεχίζονται : Η δήμαρχος Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου, ο δήμαρχος Μακεδονίδος κ. Δάλλας με επιτυχημένη εμπειρία σε αντίστοιχα προγράμματα, και μέλη του Επιμελητηρίου Ημαθίας (Ουσουλτζόγλου, Κούτερης, Ευφραιμίδης κ.α.) προσφέρουν σημαίνουσες υποδείξεις και χαρακτηριστικό ενδιαφέρον για την έναρξη υλοποίησης του πλέον μεγαλεπήβολου σχεδίου για το Σέλι. Ίδωμεν…

 

3. Η δημοπράτηση του τεχνικού έργου “Aσφαλτόστρωσης – Φωταγώγησης των χώρων στάθμευσης” είναι πλέον γεγονός. Την 31.7.2007 πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές δημοσιεύσεις και την 4.9.2007 θα προκύψει -Θεού θέλοντος- και ο ανάδοχος. Συντονισμένες ενέργειες της Νομαρχίας Ημαθίας και της Γ.Γ.Α. απέδωσαν καρπούς. Καιρού επιτρέποντος μπορεί και φέτος να προλάβουμε να δούμε την εκπόνηση του έργου που θα αναμορφώσει δραστικά την εικόνα του Κέντρου και θα ανακουφίσει οριστικά τους σταθμεύοντες επισκέπτες. Ας ελπίσουμε πως οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, και δεν θα ανακύψουν ψευδοπροβλήματα ή νομικές περιπλοκές της τελευταίας στιγμής για τις οποίες εκ προοιμίου δηλώνουμε πως ως Κέντρο είμαστε και πανέτοιμοι και μάχιμοι προς αντιμετώπιση. Η ευκαιρία αυτή δεν θα χαθεί.

 

4. Σε τελική φάση εισέρχεται η αποπεράτωση του έργου εγκατάστασης του νέου διπλού συρόμενου αναβατήρα. Απέμεινε η κατασκευή της τελευταίας τσιμεντένιας βάσης στην αφετηρία (δίπλα στον Πλατίτσα), όπου ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα οι εργολάβοι με τα χωματουργικά και την πέτρα που βρέθηκε στο υπέδαφος. Όλοι ανεξαιρέτως οι πυλώνες έχουν συναρμολογηθεί, και βρίσκονται ήδη μονταρισμένοι στα πάρκινγκ περιμένοντας τη στιγμή της τελικής τοποθέτησής τους. Εντός του πρώτου 15ημέρου του Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης, αλλά βλέποντας τους ρυθμούς της κατασκευάστριας εταιρίας μπορεί και συντομότερα να έχουμε εγκαίνια παράδοσης και λειτουργίας.

 

 

5. Σε συνεργασία και συζητήσεις με αστρονομικούς (!) παράγοντες βρίσκεται το Κέντρο. Φίλοι της αστρονομίας και της έρευνας του έναστρου ουρανού, μέχρι την 10η Αυγούστου θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Σελίου για τον έλεγχο των δυνατοτήτων κατ΄ αρχήν μιας “αστροβραδιάς”, και περαιτέρω μιας σταθερότερης συνεργασίας σε τακτικά διαστήματα. Το Κέντρο δηλώνει ανοικτό και προθυμότατο σε τέτοιες πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν πόλους έλξης της νεολαίας και σημεία ενδιαφέροντος που άπτονται της βελτίωσης των γενικότερων υπηρεσιών αναψυχής. Παρόμοιες προτάσεις, όπως μια θερινή συναυλία με τοπικές μπάντες ανήσυχων νεαρών (και όχι μόνο) μουσικών, απασχολούν το Κέντρο και θα φροντίσουμε, παρά τα ισχνά μας μέσα, να τις υλοποιήσουμε έστω και με ερασιτεχνικά αποτελέσματα. Στο κάτω-κάτω ας γίνει μία αρχή, κι εδώ είμαστε για να βελτιωθούμε αργότερα.

 

6. Η σύσκεψη για τον τουρισμό στην Ημαθία της 28.6.07 κατέδειξε για μία ακόμη φορά τη σημαντικότητα της παρουσίας του Σελίου στα τουριστικά δρώμενα. Στα χείλη όλων ανεξαιρέτως των ομιλητών, το Σέλι κατείχε δεσπόζουσα θέση ως επίκεντρο προσοχής, θεωρούμε δε ότι αυτές οι αναφορές ήχησαν ευηκόως και από όλους τους φορείς που μπορούν να συνδράμουν ουσιαστικά στην κατάργηση των πάσης φύσεως τροχοπεδών. Στο περιθώριο της συγκέντρωσης ο φίλος Δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός έθεσε για μία ακόμη φορά προς τον Πρόεδρο του Ε.Χ.Κ. Σελίου το θέμα της συνεργασίας των δύο χιονοδρομικών (3-5 Πηγαδιών και Σέλιου). Και δημόσια, υποσχόμαστε στα αμοιβαία πλαίσια να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο συνεργασίας προς το ισόρροπο καλό, προς τέρψιν των χιονοδρόμων και επισκεπτών των Κέντρων μας.

 

7. Φαίνεται πως οι υπερκείμενες αρχές και οι αληθινοί φίλοι του Κέντρου δεν θα το εγκαταλείψουν ποτέ. Η ανάγκη προμήθειας νέου λεωφορείου εργαζομένων, έγινε πλήρως κατανοητή και με πίστη πλέον μπορούμε να σκεφτόμαστε το νέο μας όχημα. Η έρευνα αγοράς έχει ήδη ξεκινήσει και άμα τη ευρέσει των υπεσχημένων πόρων (σύντομα, πολύ σύντομα), το νέο λεωφορείο θα κυκλοφορεί μεταφέροντας με ασφάλεια το έμψυχο δυναμικό μας.

 

8. Την 1.8.2007 η ηγεσία του Κέντρου αποχαιρέτησε τους εποχιακούς υπαλλήλους που ολοκλήρωσαν την 8μηνη σύμβασή τους, παρέλαβαν το έγγραφο υλικό προϋπηρεσίας και τα ένσημά τους, πληρώθηκαν την τελευταία μισθοδοσία τους και έκλεισε έτσι ο μικρόκυκλος συναδελφικότητας. Το Κέντρο με την ευκαιρία δηλώνει τον ειλικρινή σεβασμό του σε όλα τα στελέχη που μόχθησαν με αυταπάρνηση για την πρόοδο του χιονοδρομικού. Ακόμη και σε μια άχιονη χρονιά σαν την περσινή, οι εποχιακοί υπάλληλοι υπηρέτησαν με ευσυνειδησία το Κέντρο όπου τους ζητήθηκε και εδραίωσαν θεμέλια συνεργασίας για τις επόμενες καλύτερες χιονοχρονιές. Ανυπόκριτα και χωρίς ευγενικές φανφάρες, απλά σας ευχαριστούμε.

 

9. Παρά τις μέτριες καιρικές συνθήκες ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε και φέτος ο Ποδηλατικός Γύρος που διοργάνωσε ο Τουριστικός Όμιλος Σελίου εις μνήμη του μέλους του Δ.Σ. του ομίλου Σάκη Ζούρου, στην ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου. Οι συμμετέχοντες κάλυψαν αποστάσεις σε 4 κατηγορίες αθλητών και αθλητριών, απονεμήθηκαν έπαθλα, μετάλλια, αναμνηστικά διπλώματα ενώ σε όλους τους αθλητές προσφέρθηκαν νερό, χυμός και σάντουιτς από χορηγούς του ομίλου. Η διοργάνωση ήταν όντως άρτια, μέχρι και πρόβλέψη ασθενοφόρου υπήρχε, ενώ την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Μηνάς παρουσία πλήθους κόσμου. Και του χρόνου!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι εργασίες για την εγκατάσταση των δύο νέων συρόμενων αναβατήρων συνεχίζονται. Το συνεργείο εργάζεται πυρετωδώς και υπάρχει αισιοδοξία και σιγουριά για την ολοκλήρωση των έργων, έγκαιρα και με ασφάλεια.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, τόσο με τη διοίκηση του χ/κ Σελίου όσο και με τον υπεύθυνο του συγκεκριμένου έργου και παρακολουθούμε από κοντά τις εργασίες.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. ASTROPARTY

Με ομολογουμένως απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία συντελέσθηκε την 25/08/2007 η εκδήλωση αστρονομίας στο Κέντρο μας. Παρά τα θλιβερότατα εθνικά γεγονότα της απώλειας δεκάδων συνανθρώπων μας και της κατάκαυσης του δασικού μας πλούτου, οι Ημαθιώτες τίμησαν την προσπάθεια του Ε.Χ.Κ.Σ., ίσως και ως απάντηση σε όσους θεωρούν ότι μπορεί ληστρικά να εποφθαλμιούν τις ζώσες δυνάμεις των βουνών μας. Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής η δίδυμη με τους αστρονόμους παράλληλη συναυλία rock μουσικής αναβλήθηκε, για τους ευνόητους λόγους, ωστόσο η προσέλευση πρέπει να άγγιζε περί τα 1.000 άτομα.

 

Το αδιαχώρητο παρατηρούνταν πάνω από τα περιφθάλμια των τηλεσκοπίων, όπου τα μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης παρέδωσαν μαθήματα κατ΄ αρχήν υπομονής και ευγένειας απαντώντας σε κάθε μία ξεχωριστή από τις χιλιάδες απορίες. Με ευσύνοπτο και κατανοητό τρόπο μας περιήγησαν από την Κασσιόπη στη Μικρή Άρκτο, από τον Κηφέα στο γαλαξία της Ανδρομέδας, από το Δία στους σεληνιακούς κρατήρες, από τον Περσέα μέχρι τον Άρη που τελικά τον χαρήκαμε να ανατέλλει περί τις 01:30 το πρωί. Η αστραποβόλα γαλαζωπή παρέα των Πλειάδων ίσως να έκλεψε την παράσταση, όμως ιδιαίτερα εντυπωσιακές ήταν και οι εικόνες από το αρχείο του Ομίλου που προβλήθηκαν με video projector, με κεντρικό σημείο αναφοράς την ολική έκλειψη του Ηλίου όπως το 2006 είχε καταγραφεί στο Καστελόριζο.

 

Κοινή εντύπωση όλων των παρευρεθέντων ήταν ότι μετά τούτη την καλή αρχή, τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να επαναληφθούν αφού το ενδιαφέρον, ιδιαιτέρως των ενθουσιωδών νέων που μας συντρόφεψαν, αποτυπώθηκε έκδηλα. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν ευάρεστα από τη δέσμη των τηλεσκοπίων και φωτοσκοπίων, οι πιο επίμονοι έστρεφαν ακόμη βαθύτερα στο παρελθόν του χρόνου το βλέμμα τους, ενώ οι λίγο πιο ρομαντικοί τους άρκεσε να παρασυρθούν από τα πτερά του Κύκνου και να ανακαλύψουν τα βέλη του Τοξότη.

 

Το Ε.Χ.Κ.Σ. ευχαριστεί θερμά :

• Τα καταστήματα που χορηγικά προσέφεραν αναψυκτικά μπύρες και ατέλειωτα σουβλάκια (Πλατίτσας, Καραφώλας, Διογένης) δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες.

• Τον κ. Πετρακόπουλο Γιώργο για την άοκνη και κυρίως κεφάτη επιμέλεια του στα εδέσματα και το ψήσιμό τους.

• Τον κ. Γραμματικόπουλο Ανδρέα για τη σοβαρή βοήθειά του στο στήσιμο της εκδήλωσης.

• Το Σωματείο ΤΑΞΙ Βεροίας που σε αποφασιστική στιγμή βρέθηκε δίπλα μας και εξυπηρέτησε σημαντικά.

• Τον κ. Βασίλη Παντελίδη που προσέφερε τα μηχανήματα και τις γνώσεις του για τη σύνδεση του video projector αλλά και τις μουσικές του επιλογές.

• Τον Σ.Χ.Ο.Βεροίας για τη ζεστή φιλοξενία που προσέφερε στην 20μελή περίπου αστρονομική ομάδα.

• Τους κ.κ. Ευκλείδη Αθανασιάδη και Αντώνη Ρηγόπουλο η εθελοντική προσφορά των οποίων καταγράφηκε ως ψυχή της νυχτερινής μας περιπέτειας.

• Το κατάστημα ήχου Ζορμπάς που άρτια κάλυψε την εκδήλωση.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ τέλος στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης και τα μέλη του που αφιλοκερδώς μοιράστηκαν τις γνώσεις τους μαζί μας, με μόχθο επέμειναν στην Ουρανογραφία μέχρι και την τελευταία γωνιά του σύμπαντος, συστηματικά με μέθοδο και λαϊκή προσέγγιση μας πλοήγησαν σε μία από τις πιο λαμπρές θεματικές βραδιές στο Σέλι.

 

 

2. ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ

Από το Ε.Χ.Κ.Σ. ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για 28.8.2007 Συνέντευξη Τύπου αναβάλλεται λόγω των δραματικών συνθηκών στις οποίες σε εθνικό επίπεδο οφείλουμε να προσηλωθούμε απερίσπαστοι.

 

Δευτέρα 27/08/2007

Εκ της Επ. Διοίκησης

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περί ύδατος.

 

Πολυμελής ομάδα του Κέντρου επισκέφθηκε τις απομακρυσμένες πηγές από τις οποίες υδρεύονται όλες οι εγκαταστάσεις, τα κτίρια, τα καταφύγια και οι επιχειρήσεις στο χιονοδρομικό και πέριξ αυτού. Ήταν μια επιβεβλημένη ενέργεια καθώς τόσο η συντήρησή τους είχε ατονήσει, όσο και διότι εν όψει χειμώνος πριν διψάσουμε οφείλουμε να δράσουμε. Μικροεπεμβάσεις θα απαιτηθούν, ωστόσο οι διαπιστώσεις ήταν μάλλον θετικές. Παρά ταύτα, το μεγάλο ερωτηματικό που συνδέεται και με την αιτία ύπαρξης του Κέντρου τις προσεχείς δεκαετίες, είναι η εύρεση είτε επιφανειακών είτε βαθύτερων υδάτων που θα αποτελούν τροφοδότες ενός σημαντικής χωρητικότητας φυσικού ή τεχνητού ταμιευτήρα. Μετά από σύσκεψη που διοργάνωσε η Διοίκηση του Κέντρου και στην οποία συμμετείχαν, πέραν των μελών, ο δ/ντης της ΔΕΥΑΒ Βεροίας κ.Αχτσής Θωμάς, ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος της Νομαρχ. Αυτ/σης Ημαθίας κ.Μπαρμπαρούσης Γιώργος, όπως και ο κλασσικός του βουνού με σωρευμένη εμπειρία κ.Πλατίτσας Σταύρος, αποφασίσθηκε η ενδοσκόπηση του βουνού.

Πράγματι την 29/08/2007 προσήλθε στο Σέλι εκπρόσωπος της μεγαλύτερης βορειοελλαδικής εταιρίας γεωφυσικών μελετών, η οποία με πολλαπλές υδρογεωλογικές και ηλεκτρομαγνητικές μεθόδους, καταγραφικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, αναλυτικές computerized εδαφολογικές αποτυπώσεις, θα γνωμοδοτήσει για το μέλλον αυτού του οράματος. Η Επ. Διοίκησης επιθυμεί στο σημείο αυτό να ευχαριστήσει τον κ.Πουλτσίδη Μιχάλη, εκπρόσωπο της ως άνω εταιρίας, που εκτός απροόπτου μέλλει να συνεργαστεί με το Κέντρο, δηλώνεται δε ότι και προς αυτή την κατεύθυνση θα επιχειρηθεί το καλύτερο δυνατόν ερευνητικά, εξαντλώντας κάθε επιστημονική πιθανότητα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Μιλώντας μάλιστα για αποτελέσματα, ευελπιστούμε ότι το συντομότατο δυνατόν η Επ. Διοίκησης θα ορίσει τα πλαίσια της συνεργασίας και πλέον περί τις αρχές Οκτωβρίου θα είμαστε σε θέση να δημοσιοποιήσουμε τα ευρήματα. Ας ευχηθούμε όλοι οι λάτρεις του Σελίου καλή επιτυχία.

 

post-75-1188541988_thumb.jpg

post-75-1188542006_thumb.jpg

post-75-1188542048_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τρίτη ημέρα σιγοκαίει η φωτιά στις παρυφές του πευκοδάσους Βερμίου, νοτίως - νοτιοανατολικώς των 3-5 Πηγαδιών στην ευρύτερη περιοχή «Καρούτια» ευθύνης Δασαρχείου Ναούσης. Δύο αεροπλάνα Canadair και ένα ελικόπτερο έδιναν αδιάκοπη μάχη με τις φλόγες, ενώ και οι εθελοντές της περιοχής Ναούσης έδωσαν συγκινητικό παρών, με κάθε μέσο, στην προστασία του δάσους.

 

Μετά από προσωπική ενημέρωση που είχε η Διοίκηση του Χιονοδρομικού Σελίου από στελέχη της Πυροσβεστικής Βεροίας, (13:00 - 3.9.2007) φαίνεται πως η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο. Περασμένες 19:00 – 3.9.07 βέβαια, κι ακόμη το ελικόπτερο κάνει ρίψεις νερού. Μετά από την ανεξέλεγκτη δράση της επί 24 ώρες τουλάχιστον όπου τα πεζοπόρα τμήματα ήταν αδύνατον να την προσεγγίσουν λόγω του πυκνοσκεπούς δύσβατου της περιοχής, τα δε οχήματα επίσης αδυνατούσαν να επιχειρήσουν ένεκα των εξαιρετικών κλίσεων, είναι σημαντικό ότι κάθε επέκτασή της δείχνει να αποτρέπεται βάσιμα. Ο καιρός εξάλλου ελάχιστα βοήθησε τις προσπάθειες κατάσβεσης αφού η χθεσινοβραδινή βροχή ήταν ασήμαντη χρονικά και ασθενέστατη ποσοτικά.

 

Συνεργαζόμενο άριστα το Κέντρο με την Πυροσβεστική Βεροίας έθεσε σε ολονύκτια κίνηση εποχούμενο περίπολο στις δυτικές-βορειοδυτικές του εκτάσεις (Σάμπαλη, Πριόνια και πλέον) ώστε να αποφευχθεί τυχόν εξάπλωση της φωτιάς σε τμήματα ευθύνης μας, και δη στη λάκα όπου ξεκινά το δάσος οξιάς (κυρίως) του άνω Σελίου, βορείως του Αρσούμπασι, στην ουσία προς τη νοητή γραμμή μεταξύ των δύο χιονοδρομικών. Το ίδιο θα επαναληφθεί και απόψε 3η προς 4η .9.2007, όπως και όποτε άλλοτε κρίνεται κρίσιμη η βραδιά, καθώς δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ποτέ με τέτοιο εχθρό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νέα του Σεπτεμβρίου

 

1. Την 4.9.2007 ανακηρύχθηκαν οι προσωρινοί μειοδότες του έργου της ασφαλτόστρωσης των Parking. Ήδη μεταξύ των δύο κυρίων ενδιαφερομένων που προσέφεραν αντίστοιχα 27% και 17% έκπτωση επί του ποσού της προκήρυξης, εκκρεμεί ένσταση ενώπιον της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής. Προφανώς βρισκόμαστε δι΄ ολίγον στο σημειωτόν, όμως βούληση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι οι εργασίες να ξεκινήσουν χωρίς αργοπορίες, πλην εντός νομίμων πλαισίων. Κατά πληροφορίες μας μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα εξεταστεί η ένσταση και έπεται το Νομαρχιακό Συμβούλιο να αποφανθεί τάχιστα επί της εγκατάστασης του οριστικού αναδόχου.

 

2. Το Ε.Χ.Κ.Σ., κάνει γνωστό ότι συμφώνησε σε επέκταση της συνεργασίας του με τον κ. Τζιμογιάννη Νικόλαο για μία ακόμη χρονιά ήτοι μέχρι το θέρος του 2008. Με εξαιρετικά πετυχημένη θητεία στα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού, Βασιλίτσας, και Σελίου, με εξειδικευμένη πείρα από τη γνωστή “Μόντε Νουλίκας”, θεωρούμε ότι η θέση του τεχνικού ασφαλείας, του υπεύθυνου μηχανολόγου εκμετάλλευσης και του μηχανικού συντηρήσεων καλύφθηκε με τον πλέον εγγυημένο τρόπο. Η προσήλωση μας στην ασφάλεια των επισκεπτών και στην αδιαπραγμάτευτα άριστη λειτουργία των μηχανικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, αποτελεί 1η προτεραιότητα. Ο κ. Τζιμογιάννης ήδη εκκίνησε επισκέψεις στο Σέλι, επιμελούμενος άλλωστε και της τοποθέτησης του νέου διπλού συρόμενου αναβατήρα. Μέχρι την Τετάρτη 26.9.2007 αναμένεται να έχει εκπονήσει κάθε προγραμματισμό ώστε να συστηματοποιηθούν οι εναρκτήριοι έλεγχοι εν όψει της χειμερινής περιόδου

 

3. Το πρόβλημα στην ιστοσελίδα αποκαταστάθηκε και πλέον οι επισκέπτες θα μπορούν να διαβάζουν τις ανακοινώσεις δίχως μπάρες. Συγχωρέστε κάποιες δυσχέρειες λειτουργικότητας. Μέτρο μας για σύγκριση δεν είναι οι εποχές που δεν υπήρχε καμία ενημέρωση (πόσω μάλλον ηλεκτρονική) αλλά η βελτίωση της επαύριον την οποία και παλεύουμε. Παρά τα όλως σποραδικά επικριτικά σχόλια η μέριμνα μας για εκσυγχρονισμό δεν σταματά. Αν και δυνατότητες ADSL συστημάτων δεν υφίστανται ως υποδομή στην περιοχή δεν θα φεισθούμε καμιάς προσπάθειας ώστε να συναντήσουμε την τεχνολογία που θα μας εξυπηρετεί, ακόμη κι αν χρειαστεί να μελετήσουμε την όντως ακραία επιλογή satellite internet. Ειδικά για την ιστοσελίδα, ήδη βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για περίπτωση ίδρυσης δυνατότητας να εκδίδεται e-ticket μέσω λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας, και ο επισκέπτης εκτός σειράς να παραλαμβάνει την κάρτα του. Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ειδικά στις ομαδικές εκδόσεις καρτών, ίσως δώσει το έναυσμα για τρόπους ανακούφισης των εκδοτηρίων από τις ατέλειωτες και εκνευριστικές ουρές αναμονής.

 

4. Μιλώντας για την ιστοσελίδα μας, το Κέντρο έκλεισε ήδη συμφωνία με τον εμπνευστή των βελτιώσεων της σελίδας Βεροιέα κ. Αντώνη Πρωτοψάλτη, ο οποίος θα είναι και για την προσεχή σεζόν 2007-08 ο αποκλειστικά αρμόδιος webmaster του Σελίου, τροφοδότης ροής πληροφοριών - ενημερώσεων, και υπεύθυνος της ουσιαστικότερης εμφάνισής μας στο παγκόσμιο ιστοχωριό. Γνωστός λάτρης της χιονοδρομίας, εθελοντής με ψυχή και αφοσιωμένα διαδικτυωμένος στον ηλεκτρονικό κόσμο, θα καλύψει άριστα το καίριο πόστο. Του ευχόμαστε θερμώς καλή e-δύναμη, ειδικά στα καυστικά και (δικαιολογημένα) απαιτητικά σχόλια των απανταχού χιονοδρόμων. Εννοείται ότι σε κάθε καλόπιστη πρόταση ή παρατήρηση ή συμβουλή σε πλαίσια ρεαλιστικής δυνατότητας εφαρμογής τείνουμε ευήκοον ους, και όχι μόνο για θέματα internet.

 

5. Ριζικές λύσεις στις απρόβλεπτες δυσκολίες κλίσεων και πετρωδών όγκων που εμφανίστηκαν στην εγκατάσταση του νέου διπλού συρόμενου lift, είναι έτοιμη να δώσει η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου. Την 9η Αυγούστου κλιμάκιο της επιτροπής με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας Κώστα Τσαβδάρογλου επισκέφθηκε το σημείο των έργων και συσκέφθηκαν επί μακρόν με τα ύπατα στελέχη της αναδόχου κατασκευάστριας Γεώργιο και Αλέξανδρο Νουλίκα, τον υπεύθυνο μηχανικό, αλλά και με το συνεργείο του υπεργολάβου κατασκευής κ. Κόγκα. Παρών στη σύσκεψη, προσκληθείς εσπευσμένα από το Κέντρο και προσελθών αυθωρεί διακόπτοντας άλλες δραστηριότητες του ήταν και ο Επιθεωρητής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας κ. Αχιλλέας Μητούδης, ο οποίος βάδην επιθεώρησε όλη τη γραμμή του έργου. Λήφθηκαν οι δέουσες συναποφάσεις εργασίας και σύσσωμο το ευέλικτο σχήμα ανέλαβε δράση ξανά εντός 20 ημερών για να διαπιστωθεί αφενός η εξέλιξη του lift, αφετέρου δε η δυνατότητα κατασκευής μιας νέας πίστας καταβάσεων που -γιατί όχι- θα απολαμβάνει διεθνούς homologation, δεξιά ανοδικώς του υπό κατασκευή lift. Αρχάς Σεπτεμβρίου η ίδια σχεδόν ομάδα με συνεπίκουρο και τον κ. Τιμολέοντα Τσουρέκα αρμόδιο Επιθεωρητή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για ζητήματα πιστών laglauf ο οποίος εξίσου πρόθυμα κατέφθασε αρωγός των σχεδίων μας, επιθεώρησε τις προόδους σε κάθε γωνιά του Σελίου και κατέληξε στις οριστικές κατευθυντήριες γραμμές. Οι εργασίες επί των πιστών αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου 15ημέρου του Οκτωβρίου. Οι φίλοι του Σελίου ας μην αναμένουν εντυπωσιακές αλλαγές καθώς ούτε τα διαχειριζόμενα κονδύλια προβλέπουν υπέρογκες δαπάνες, ούτε η χρονική συγκυρία επιτρέπει μεγάλες πληγές στο βουνό. Εξάλλου, ειδικά για την πρώτη χρονιά της (όποιων διαστάσεων) πίστας δεξιά του νέου συρόμενου, το χιόνι θα «δείξει» και τις αληθινές διαστάσεις των αναγκών. Η πίστα του laglauf θα προσεχθεί επαρκώς ώστε να ανταποκρίνεται στις φιλόξενες προθέσεις μας, ει δυνατόν να εμπλουτιστεί και με στοχοθεσία διάθλου. Κάθε μας κίνηση φροντίζουμε να είναι στα πλαίσια της νουνέχειας, με αργά ίσως αλλά σοβαρά βήματα, και πάντως το κοινό θα ενημερώνεται άμεσα.

 

6. Ταχέως οδεύει προς την ολοκλήρωση του το νέο διπλό συρόμενο Lift, εξ ου και οι φωτογραφίες. Ήδη κατέφθασαν συσκευασμένα και τα πιατάκια, ενώ ο κεντρικός οικίσκος ελέγχου ολοκληρώθηκε από φέροντα οργανισμό και συνεχίζει να εξελίσσεται.

 

post-75-1190188722_thumb.jpgpost-75-1190188813_thumb.jpgpost-75-1190188846_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τροχόσπιτα

 

Ο χώρος προσωρινής παραμονής και ευκαιριακής στάσης των τροχόσπιτων του Ε.Χ.Κ.Σ. άνωθεν της εκκλησίας, για τη χρονική περίοδο 2007-2008 θα λειτουργήσει υπό τις πιο κάτω συνθήκες:

 

1. Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου όπως κάθε χρόνο έτσι και για την προσεχή χειμερινή περίοδο προτίθεται να επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους την προσωρινή παραμονή και ευκαιριακή στάση τροχόσπιτων εντός των εκτάσεων του Κέντρου. Σκοπός και βούληση μας είναι η κατά το δυνατόν ευχερέστερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του Κέντρου, και η καταπολέμηση των αυθαίρετων συμπεριφορών όσων καλοδεχούμενων επιθυμούν να μας επισκέπτονται με το τροχόσπιτό τους. Φυσικά το Κέντρο δεν παρείχε ούτε ενδιαφέρεται να παράσχει μήτε τουριστικές καταλυματικές υπηρεσίες, μήτε κατασκηνωτικές συνθήκες, ούτε με οιανδήποτε έννοια αποτελεί κάμπινγκ τροχόσπιτων. Απλώς με προβλεπτικότητα τείνει να αποφευχθεί κάθε περίπτωση αταξίας ή δυσλειτουργικότητας μπροστά στη γνωστή πραγματικότητα των δεκάδων συνωστιζόμενων τροχόσπιτων. Τα γνωστά τέσσερα πατάρια Α, Β, Γ και Δ θα διατεθούν και φέτος συνεπώς στο κοινό.

 

2. Για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και καθαριότητας ο χώρος θα διατηρηθεί υποχρεωτικά ελεύθερος επισκεπτών και τροχόσπιτων μέχρι και την Κυριακή 14.10.2007. Συνεπώς κάθε άφιξη τροχόσπιτου θα επισυμβεί αποκλειστικά μόνον από Δευτέρα 15.10.2007.

 

3. α) Κάθε τροχόσπιτο δεν δύναται να παραμείνει εντός των εγκαταστάσεων του Ε.Χ.Κ.Σ. για περισσότερο από επτά (7) μήνες. Η προσωρινή παραμονή του τροχόσπιτου και η ευκαιριακή στάση του δεν θα μπορεί για κανένα απολύτως λόγο να επεκταθεί πέραν της 15.5.2008, οπότε ανυπερθέτως κάθε τροχόσπιτο οφείλεται να απομακρυνθεί εκτός των εγκαταστάσεων του Κέντρου.

 

β) Με ειδικά αιτιολογημένη αίτηση κάποιου ενδιαφερόμενου που θα πληρεί την προϋπόθεση της τουλάχιστον πενταετούς προϊστορίας του επισκέψεων στο Κέντρο, μπορεί η παραμονή του να παραταθεί για όσο χρόνο τυχόν εγκρίνει η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου με αιτιολογημένη απόφαση της και με ειδικούς επιβαλλόμενους όρους. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χορηγηθεί παράταση παραμονής σε αριθμό τροχόσπιτων άνω του 15% του συνολικού αριθμού των τροχόσπιτων.

 

4. Από την 1η Οκτωβρίου 2007 μέχρι και την 15η Οκτωβρίου 2007 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, οι από πενταετίας (Οκτώβριος 2002) τουλάχιστον επισκέπτες του Ε.Χ.Κ.Σ. Κέντρου θα έχουν το δικαίωμα έστω και τηλεφωνικά (23310-26237) να κατοχυρώσουν θέση κατά προτίμηση. Μετά την ημερομηνία αυτή καμία προτίμηση θέσεως δεν θα γίνεται δεκτή, και θα τηρείται απόλυτη σειρά προτεραιότητας με την άφιξη κατά τις εργάσιμες ώρες του Ε.Χ.Κ.Σ., με ελεύθερη επιλογή χώρου στάθμευσης. Το δικαίωμα προτιμήσεως ασκείται μόνον αυτοπροσώπως ή με επικυρωμένης υπογραφής εξουσιοδότηση και μόνον για μία θέση. Η πενταετία εν αμφισβητήσει θα αποδεικνύεται με τη συνομολόγηση δύο ακόμη ιδιοκτητών τροχόσπιτων, τελούσα πάντα υπό την ανέλεγκτη τελική κρίση της Διοικούσας Επιτροπής.

 

5. Κατά την άφιξη του ο υπεύθυνος του τροχόσπιτου θα υπογράφει Δήλωση Άφιξης Τροχόσπιτου (έντυπα - υποδείγματα διατίθενται ήδη από τα γραφεία του Ε.Χ.Κ.Σ. στη Βέροια Μητροπόλεως 20Α ). Πέραν των άλλων ρητώς θα δηλώνεται ότι το Κέντρο δεν έχει καμία υποχρέωση φύλαξης ή προστασίας του τροχόσπιτου καθώς εν προκειμένω δεν θα υφίσταται ουδεμία συμβατική σχέση πλην της διευκόλυνσης προσωρινής παραμονής και ευκαιριακής στάσης. Τέλος θα αναγνωρίζεται ότι οι χρήστες του τροχόσπιτου θα δεσμεύονται παντάπασι και θα τηρούν τον Κανονισμό Λειτουργίας του Ε.Χ.Κ.Σ. όπως αυτός θα ισχύει από την τρέχουσα περίοδο 2007-2008 (αντίγραφα του οποίου θα διατίθενται έπειτα από αίτηση του από το Διοικητήριο του Ε.Χ.Κ.Σ. στο Σέλι, όπου θα βρίσκεται και αναρτημένος σε δημόσια θέση ο σχετικός Κανονισμός Λειτουργίας).

 

6. α) Κατά την άφιξη και προ της εισόδου στις εγκαταστάσεις εκάστου τροχόσπιτου, ο υπεύθυνος αυτού θα καταβάλει τα εφ΄ άπαξ αναλογούντα τέλη καθαριότητας, χρήσεως τουαλετών και φωτισμού, όπως θα καθορισθούν από την Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Χ.Κ.Σ για την περίοδο 2007-2008. Τα τέλη αυτά δεν αποτελούν ούτε κόμιστρα, ούτε τίμημα, ούτε αντίτιμο παροχής υπηρεσιών. Είναι όμως ευνόητο πλέον ότι διαμένοντας σταθερά και τη νύκτα επισκέπτες που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων, και οι οποίοι συνολικά μπορεί να ξεπερνούν κάποιες εκατοντάδες για διάστημα έως και επτά μηνών, το Κέντρο υποχρεούται σε ιδιαίτερη αντιμετώπιση στα πλαίσια πάντοτε της καλοπιστίας

 

Β) Επίσης ο υπεύθυνος του τροχόσπιτου θα γνωστοποιεί στην Διοίκηση του Ε.Χ.Κ.Σ. τα προσωπικά του στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας, ενώ παράλληλα θα επιτρέπει εγγράφως στη Διοίκηση δυνητικά την τηλεοπτική καταγραφή των χώρων για λόγους προστασίας της περιουσίας και της ζωής υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης πασών των προϋποθέσεων περί προσωπικών δεδομένων. Τέλος θα προσυπογράφει την αριθμητική θέση που θα καταλάβει στο σχεδιάγραμμα της κάτοψης των χώρων προσωρινής και ευκαιριακής στάσης, για την οποία και θα είναι υπεύθυνος.

 

7. Γίνεται τέλος ρητή μνεία ότι οι χώροι που εκ του Ε.Χ.Κ.Σ. διατίθενται για την προσωρινή και ευκαιριακή στάση των τροχόσπιτων δεν αποτελούν υπό οιανδήποτε έννοια τουριστικά καταλύματα, ούτε συγκαταλέγονται ανυπερθέτως μεταξύ όσων νοούνται ως τουριστικές επιχειρήσεις που υποδέχονται τουρίστες και παρέχουν σε αυτούς διαμονή και άλλες συναφείς προς τη διαμονή υπηρεσίες, όπως εστίαση, ψυχαγωγία, αναψυχή, άθληση και διακρίνονται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην απόφαση 530992/1987 του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. με θέμα τεχνικές προδιαγραφές τουριστικών εγκαταστάσεων. Άλλωστε δεν αποτελούν ούτε οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (κάμπινγκ) όπως προβλέπει η παρ. 7 του άρθρου 4 του ν. 2160/.1993 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από την περ. 1Α του άρθρου 35 παρ. 2 του ν. 3498/2006. Εξάλλου με την παρ. 3 του αυτού άρθρου και νόμου ορίζεται ότι με προεδρικό διάταγμα εκδιδόμενο με πρόταση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης καθορίζονται τα κριτήρια και η διαδικασία κατάταξης των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων με ή χωρίς οικίσκους σε κατηγορίες αστέρων, καθώς και οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές αυτών, η οποία στην περίπτωση μας δεν μπορεί να εφαρμοστεί αφού ουδόλως η όλως προσωρινή παραμονή και η ευκαιριακή στάση εντός των εκτάσεων του Ε.Χ.Κ.Σ. αποτελεί τουριστική εκμετάλλευση κατά την έννοια και την βούληση αφενός του νομοθέτη, αφετέρου του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρο Σελίου.

 

 

Παρακαλούμε για τη συνεργασία κάθε ενδιαφερομένου καθώς η παρούσα προσπάθεια αποσκοπεί στην αρτιότερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και μόνον. Μια κατά το δυνατόν καλύτερη οργάνωση πιστεύουμε θα ευχαριστήσει πρώτιστα εκείνους που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

 

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Ο Αν Γραμματέας

Γιοβανόπουλος Κώστας

Καρατζάς Νίκος

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ – ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

1. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

 

Η Διοικούσα Επιτροπή ανακοινώνει τους Διευθυντές Λειτουργίας για την προσεχή περίοδο 2007-2008:

 

post-75-1190876066_thumb.jpg Ο κ. Αμοιρίδης Δημήτρης θα είναι Γενικός Διευθυντής όλου του Χιονοδρομικού Κέντρου, υπεύθυνος κάθε λειτουργίας αυτού, και ιδιαίτερα των αρμοδιοτήτων του προσωπικού και της χιονόστρωσης. Γενικά θα αποτελεί τον κεντρικό διακόπτη όπου θα μπορούν να απευθύνονται και οι επισκέπτες για κάθε τους ζήτημα προς επίλυση. Μετά από πολυετή ευδόκιμη υπηρεσία, και παρότι δικαιούνταν να αποστρατευθεί, αποφάσισε να ενισχύσει ενεργά το έργο της διοίκησης για μία ακόμη χρονιά.

 

post-75-1190876081_thumb.jpg Ο κ. Ρηγόπουλος Αντώνιος θα είναι ο διευθυντής εκχιονισμών, συντήρησης μηχανημάτων και επιτήρησης όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού. Με τη δεδομένη εμπειρία του και πλήρη γνώση των ζητημάτων της αρμοδιότητας του, αποτελεί εγγύηση για την καταβολή κάθε προσπάθειας προς την άψογη υποδοχή των σκιέρ και των τουριστών.

 

 

Ευχόμαστε σε αμφότερους τους συνεργάτες καλή επιτυχία και καλή δύναμη.

 

2. ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

α) Το Ε.Χ.Κ. Σελίου ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας του σε ότι αφορά τα λειτουργούντα καταστήματα χειμερινών ειδών και ενοικιάσεων ειδών σκί. Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων αθλητικών ειδών της Βόρειας Ελλάδας «Αθλητική Πολιτεία» εξασφάλισε χώρο εγκατάστασης της στο Σέλι, και από την αμέσως προσεχή περίοδο 2007-2008 θα προσφέρει τις υπηρεσίες και τα (brand new skis) είδη της στους επισκέπτες μας. Ταυτόχρονα εξασφάλισε μόνιμη συνεργασία προβολής με τον τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΟΝ της Πιερίας.

 

β) Η Διοικούσα Επιτροπή επικύρωσε με το ταυτάριθμο πρακτικό της 25.9.2007 τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ενιαία εκμίσθωση του Σαλέ στο παλιό τέρμα της καρέκλας και το παράρτημα – κυλικείο αυτού στη βάση του Αρσούμπασι. Πρώτος πλειοδότης ανακηρύχθηκε ο κ. Ηλίας Λαζός του Γεωργίου ο οποίος τις προσεχείς ημέρες μέλλει να εγκατασταθεί για την έναρξη των προετοιμασιών υποδοχής των επισκεπτών. Τα μέρη αντάλλαξαν υποσχέσεις για από κοινού προσπάθεια προς παροχή σε λογικές τιμές υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, ανάλογες των απαιτήσεων των επισκεπτών μας.

 

Καλωσορίζουμε τους νέους συνεργάτες, τους ευχόμαστε καλές δουλειές και κάθε επιτυχία στην επιλογή τους να ενταχθούν στην οικογένεια του Σελίου. Ελπίζουμε σε κοινή πρόοδο και αμοιβαία συμβολή προς την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Parking

 

Την 1η Οκτωβρίου 2007, επιτελείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας συνεπικουρούμενο και από μέλη της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου βρέθηκαν στους χώρους στάθμευσης για την πιο σημαντική ίσως αποστολή των τελευταίων ετών : Να εγκαταστήσουν τον οριστικό ανάδοχο της ασφαλτόστρωσης των parking, την εταιρία Τ.Ε.Κ. Α.Ε., ώστε να εκκινήσουν κατεπειγόντως οι εργασίες του μεγαλεπήβολου προγράμματος. Οφείλουμε μια δημόσια αναγνώριση στις αποφασιστικές ενέργειες του Νομάρχη Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος με χειρισμούς ακριβείας υψηλής πολιτικής ευθύνης κατόρθωσε να υπερκεραστούν όλα τα προβλήματα και να τεθεί σε κίνηση η έναρξη εφαρμογής όσων δεσμεύτηκε προσωπικά. Το έργο ξεκίνησε. Ας κρατήσει κι ο καιρός για τις επόμενες 60 ημέρες, οπότε όπως ελπίζουμε η μορφή των χώρων στάθμευσης θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετική. Είναι αλήθεια ότι η ασφαλτόστρωση δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί, διότι είναι τεχνικά αδόκιμο με τις θερμοκρασίες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Όμως όπως ευελπιστεί ο ανάδοχος, οι λοιπές εργασίες θα φτάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο ώστε, αν και δεν θα έχουμε ακόμη άσφαλτο, τουλάχιστον να γλυτώσουμε από τη λάσπη από φέτος. Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ως υπηρεσία, και τα στελέχη της (Τσαρούχη, Μιχαλιάς, Παπαδόπουλος, Φωτόπουλος) θα παρακολουθούν στενά κάθε πρόοδο. Οφείλουμε εκ προοιμίου ένα γενναίο ευχαριστώ στις προσπάθειες τους που κατέστησαν ένα άπιαστο όνειρο δεκαετιών, έτοιμο στην αφετηρία του.

 

post-75-1191342216_thumb.jpg

 

 

2. Διημερίδα

 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε βρέθηκε στη Βέροια η πρώτη αντιπροσωπεία φίλων εξ Αθηνών, με σκοπό την άρτια διοργάνωση μιας προσπάθειας που ανέλαβε το Χιονοδρομικό του Σελίου. Από κοινού με τον Ελληνικό Σύλλογο Τουριστικής Χιονοδρομίας, το site του διαδικτύου www.snowclub.gr , και το περιοδικό Greek Ski Resorts, αποφασίσθηκε η διοργάνωση στο Σέλι μιας διημερίδας με θέμα «Χιονοδρομικά Κέντρα – Χειμερινός Τουρισμός, Προβλήματα και Λύσεις». Υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Ημαθίας και του Δήμου Βεροίας αναμένεται η μαζική προσέλευση πολιτικών και τουριστικών αρχών, υπουργών, βουλευτών και αρχόντων της αυτοδιοίκησης, η παρουσία όλων ανεξαιρέτως των εκπροσώπων από τα 20 χιονοδρομικά όλης της χώρας., και πλήθους μέσων ενημέρωσης. Το Σέλι τίθεται (και πάλι) επικεφαλής των χιονοδρομικών δρώμενων, αγωνίζεται για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας και την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, την διακαώς αναμενόμενη τακτοποίηση των ανασταλτικών ιδιοκτησιακών εκκρεμοτήτων στα χιονοδρομικά κέντρα, και γενικά συμμετέχει πλέον ενεργότατα σε κάθε προσπάθεια προς την εξελικτική κατεύθυνση. Στην φωτογραφία εξ αριστερών ο εκ των ιδιοκτητών της «Μόντε Νουλίκας Α.Ε» κ. Γιώργος Νουλίκας, ο αν. Γραμματέας της διοικούσας επιτροπής του Ε.Χ.Κ.Σ. κ. Νίκος Καρατζάς, ο εκ των ιδιοκτητών του χιονοδρομικού κέντρου – ξενοδοχείου «Χρυσό Ελάφι» κ. Βασίλης Παντελίδης, και ο εκδότης του περιοδικού Greek Ski Resorts κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος. Για την προσπάθεια αυτή που έχει δρομολογηθεί με συστηματικότητα, το κοινό θα έχει τακτική και πλήρη ενημέρωση.

 

post-75-1191342237_thumb.jpg

 

 

3. Lift

 

Ο καινούργιος διπλός συρόμενος αναβατήρας βρίσκεται σε σταθερή εξέλιξη προς την ολοκλήρωση του. Ήδη ξεκίνησε η τοποθέτηση των μηχανισμών, όπως και η ανάπτυξη των καλωδιώσεων. Ταυτόχρονα γίνονται οι πρώτες σοβαρές απόπειρες διαμόρφωσης της νέας πίστας. Ίδωμεν, όλα θα γίνουν. Υπομονή και πίστη.

 

post-75-1191342250_thumb.jpg post-75-1191342309_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οκτωβριανή επίσκεψη στην Αθήνα

 

Κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής βρέθηκε στην Αθήνα την 9 και 10.10.07 για την πρόοδο των υποθέσεων του Κέντρου και συνοπτικά οι συναντήσεις είχαν τα πιο κάτω αποτελέσματα :

 

1. Η νεοεκλεγείσα ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού με επικεφαλής τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη Ιωάννη υποδέχθηκε τους εκπροσώπους του Σελίου και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη συνολική συμμετοχή του Κέντρου στο αθλητικό γίγνεσθαι. Από πλευράς του κ. υφυπουργού τονίστηκε το ενδιαφέρον α) για την ασφάλεια των επισκεπτών και τη λεπτομερή φροντίδα στις συντηρήσεις των μηχανικών εγκαταστάσεων και β) για την καλοκαιρινή δραστηριότητα ως παράμετρο προσφοράς προς τους πολίτες, ενός Κέντρου όπως το Σέλι, που σε επίπεδο υποδομών και επενδύσεων χαρακτηρίζεται ως εθνικής εμβέλειας. Παράλληλα από το Δ/ντη του γραφείου του υφυπουργού κ. Παπαδόπουλο Κώστα, ήδη γίνονται οι απαραίτητες προσπάθειες για να υπερκερασθούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα ώστε η έγκριση των εποχικών θέσεων εργασίας να ολοκληρωθεί και άμεσα να κυκλοφορήσει η προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. για την οκτάμηνης διάρκειας πρόσληψη όσων θα καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες μας. Σήμερα το ζήτημα βρίσκεται προς υπογραφή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις καθώς οι θερμοκρασίες προοιωνίζουν πολύ σύντομα χειμερινές συνθήκες, άρα κάθε καθυστέρηση πλήττει την ετοιμότητα μας. Ο συμπαρευρεθείς βουλευτής Ημαθίας κ. Μιχάλης Χαλκίδης εξάλλου, διαβεβαίωσε τους πολιτικούς προϊσταμένους του Σελίου για τον αναπτυξιακό αέρα που πνέει πλέον στο ιστορικότερο χιονοδρομικό της χώρας.

 

2. Η συνάντηση με τον εκ των επικεφαλής Marketing και διαφήμισης της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. κ. Παπουτσή είχε μάλλον ευχάριστα αποτελέσματα. Σε συνεργασία και με την κ. Φανή Κωνσταντίνου του τμήματος Αποδόσεων αναμένεται η εκταμίευση των υπεσχθέντων ενισχυτικών κονδυλίων για την αγορά ενός μικρού λεωφορείου μεταφοράς προσωπικού. Η ενίσχυση είχε δρομολογηθεί από την εποχή που ο κ. Ορφανός ως Υφυπουργός αθλητισμού είχε μεσολαβήσει δια των αποφασιστικής σημασίας υπηρεσιών του τότε διευθυντή του γραφείου του, κ. Λυκοπούλου. Οι υπηρεσίες του Ο.Π.Α.Π. έδειξαν αξιόλογη προθυμία να προφθάσουμε τις ανάγκες και το λεωφορείο να καταστεί πραγματικότητα. Και για το θέμα αυτό που παρακολουθείται στενά από τη Διοικούσα Επιτροπή εξελίξεις θα υπάρξουν την τρέχουσα εβδομάδα, αφού συντονισμένα με την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομ. Αυτ. Ημαθίας, και δη με τον κ. Μιχαλιά, έχει προετοιμαστεί εγκαίρως η προκήρυξη της προμήθειας του λεωφορείου μέσω δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού.

 

3. Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ο.Δ.Δ.Υ. Αθηνών πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα 10.10.07 για την πιθανότητα ανεύρεσης οχημάτων εγκαταλειμμένων στην ανωτέρω δημόσια υπηρεσία, ωστόσο πολύ χρήσιμων στο Κέντρο. Έγινε μια πρώτη περιήγηση στους χώρους και παρά τη θερμή συνεργασία με τους φιλόξενους ιθύνοντες η έρευνα δεν απέδωσε καρπούς. Προδήλως θα χρειαστεί η επιχείρηση να επαναληφθεί αφού μιλάμε για μία έκταση δεκάδων στρεμμάτων με εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα τα περισσότερα εκ των οποίων δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει να βρεθούν εκείνα που όντως θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του Σελίου, αλλά απαιτείται υπομονή και επιμονή. Η ίδια προσπάθεια θα αναληφθεί και προς την κατεύθυνση των Ο.Δ.Δ.Υ Λάρισας και κυρίως Θεσσαλονίκης όπου βέβαια στην ομάδα επίσκεψης θα συμμετέχουν και οι μηχανικοί του Κέντρου για ασφαλέστερες εκτιμήσεις. Άμεσης χρείας έχουμε από ένα φορτηγό που με κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να μετατραπεί σε εκχιονιστικό με ταυτόχρονη ρίψη αλατιού, έναν γερανό, και τρία μικρότερα ανοικτά φορτηγάκια 4Χ4 μεταφοράς υλικών. Τα ανοικτά 4Χ4 προδιαγράφονται αφενός για τις θερινές περιπολίες πυροπροστασίας που έχει σχεδιάσει το Κέντρο στις δασώδεις περιβάλλουσες περιοχές του, και αφετέρου για την παροχή αμέσου οδικής βοηθείας στους επισκέπτες το χειμώνα (βοήθεια για τοποθέτηση αλυσίδων κλπ)

 

4. Προχωρούν οι επαφές με τους συμβούλους διαφήμισης, όπως δε ελπίζουμε, σύντομα θα ανακοινωθούν τα προϊόντα των επαφών. Η εταιρία που ενδέχεται να αναλάβει την συμβουλευτική αρωγή του κέντρου για την προς τα έξω εικόνα του, υπέδειξε δραστηριότητες και πιθανούς συνεργάτες που θα έλθουν σε επαφή με τη Διοικούσα Επιτροπή για να δοθεί μια νέα διάσταση από άποψη διαφημιστική προβολής στους χώρους μας. Περισσότερα και πιο συγκεκριμένα θα είμαστε σε θέση να περιγράψουμε τέλος Οκτωβρίου, όμως αποφασιστικά και σε αυτόν τον τομέα διεκδικούμε ως Σέλι την αναβάθμιση, ποιοτικά και ποσοτικά. Εξάλλου οι πρώτες χορηγικές προτάσεις -πέραν των κεντρικών διαφημίσεων- έχουν ήδη φθάσει, και η διοίκηση βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης των ενδιαφερομένων. Φυσικά δεν γίνεται λόγος παρά για εναρκτήριες στοιχειώδεις προσπάθειες, ίσως και χωρίς επαρκές οικονομικό αντίκρυσμα για κάποιους που θα μας κρίνουν αυστηρά. Φρονούμε όμως πως πάρα ταύτα, κάπως κάπου κάποτε πρέπει να ξεκινήσουμε στον τομέα αυτό με επαγγελματίες του είδους, και σίγουρα για κάθε θετική κατάληξη θα ενημερώνεστε άμεσα.

 

5. Πολύωρη συνάντηση με την ηγεσία του Snow Report είχε η αποστολή του Σελίου. Ο κ. Βατικιώτης ως ιδρυτική φυσιογνωμία του www.snowreport.gr και η κ. Μιχελή για εξειδικευμένα θέματα δημοσίων σχέσεων, ανέπτυξαν με πάθος τις θέσεις τους για την τεχνολογική εξέλιξη στα Κέντρα, με την έννοια της εκ των ουκ άνευ προϋπόθεσης ποιοτικής προσφοράς στους επισκέπτες μας. Ο εν λόγω διαδικτυακός τόπος που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους έλληνες σκιέρ με επισκεψιμότητα που φθάνει και τις 20.000 επισκέψεις ημερησίως, θα βρεθεί σύμμαχος στην πορεία μας. Αποφασίσθηκε όπως τα κλασσικά κανάλια επικοινωνίας να ανοίξουν πολύπλευρα για ταχύτερη, πληρέστερη και ουσιαστικότερη ενημέρωση. Η πιθανότατη εγκατάσταση ενός μικρού μετεωρολογικού σταθμού με ταυτόχρονη δημοσιοποίηση στο κοινό των ενδείξεων, αλλά και ο εμπλουτισμός των on line φωτογραφικών αποτυπώσεων του κέντρου από περισσότερες κάμερες, θα είναι εκτός απροόπτου το επόμενο βήμα. Γίνεται προσπάθεια η αρχή να γίνει από τη φετινή κιόλας χειμερινή περίοδο.

 

post-75-1192518557_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ

 

Η Διοικούσα Επιτροπή ανακοινώνει ότι εν τέλει επιλύθηκαν οι νομικές διελκυστίνδες και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς όλες οι συμφωνίες με τα καταστήματα ειδών σκι και σχολών εκμάθησης που θα λειτουργήσουν και φέτος στις εγκαταστάσεις μας. Άπασες οι οριστικοποιημένες σχέσεις συνεργασίας έχουν διετή ορίζοντα.

Το κατάστημα του Γιώργου Κλαουδάτου πέτυχε την παραμονή του στο Σέλι, και με σειρά άλλων καταστημάτων σε χιονοδρομικά της χώρας, θα μοιραστεί την εμπειρία του σε ιματισμό και είδη σκι με τους επισκέπτες του Σελίου.

Ομοίως και η Δραγώνα Καλλιόπη με εμπειρία ετών στο αντικείμενο των χειμερινών ειδών, διατήρησε την θετική παρουσία της στο Σέλι.

Οι επιχειρήσεις των βεροιέων αδελφών Μητρούλα Γιάννη, Δημήτρη και Νικολάου θα προσφέρουν και φέτος εξειδικευμένες γνώσεις στο σκι, στην εκμάθησή του, και σε πλήθος άλλων δραστηριοτήτων όπως ορεινή ποδηλασία, τοξοβολία, και όχι μόνον, προς τέρψιν των ανήσυχων και αεικίνητων τουριστών μας.

Τέλος οι επίσης βεροιείς αδελφοί Ανδρέας και Σάκης Γραμματικόπουλος επιβεβαίωσαν την επιχειρηματική παρουσία τους στο Σέλι με είδη σκι και σχολή εκμάθησης, ταυτόχρονα δε το Κέντρο με την παρουσία τους εξασφάλισε την ποιοτική και ασφαλή επέκταση των εναλλακτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες μας, με μηχανοκίνητες δραστηριότητες, περιηγήσεις κλπ.

 

Επισημαίνουμε τέσσερις σημαντικές παρατηρήσεις:

 

α) Το Κέντρο σε στενή συνεργασία με όλους τους ανωτέρω, θα επιδιώξει την τοποθέτηση ενιαίας σκεπής στα καταστήματά τους, αφού τα προβλήματα υγρασίας χρόνια τώρα ταλανίζουν αβάσταχτα όλες τις πλευρές, πέρα από την άθλια εμφάνιση του κτιρίου ως προς το οποίο υπάρχουν σκέψεις και πράξεις σε εξέλιξη, για τις οποίες θα μιλήσουμε άλλη στιγμή.

 

β) Οι επιχειρηματικές συνεργασίες του Κέντρου σε επίπεδο χειμερινών ειδών, σχολών εκμάθησης χιονοδρομίας, και εναλλακτικών χειμερινών δραστηριοτήτων, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ, εκτός ενός μικρού τελευταίου ερωτηματικού που μέλλει να απαντηθεί κι αυτό πολύ σύντομα. Οι διαδικασίες υπήρξαν ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο, και όπως τελικά αποδείχθηκε ουδείς εξ όλων όσων θεσμικά και έγκαιρα απευθύνθηκαν στη διοίκηση του Κέντρου έλαχε άνισης αντιμετώπισης. Με διάφανη αξιοκρατική ισοτιμία δόθηκαν οι συμφερότερες λύσεις για όλους, και κυρίως για το κοινό.

 

γ) Οι συνεργάτες μας, αρχικά επί των μηχανοκίνητων δραστηριοτήτων από την φετινή χειμερινή περίοδο, και από του χρόνου σε κάθε άλλη επιχειρηματική έκφανση προσφοράς χιονοδρομικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες μας, θα απολαμβάνουν την πιστοποιημένη διαβεβαίωση λειτουργίας του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου. Μόνοι αυτοί θα μπορούν εγγυημένα να δραστηριοποιούνται στους χώρους ευθύνης μας με τα υψηλά standards ασφαλείας, αφού βεβαίως θα έχουν συνυπογράψει τον εγκεκριμένο υπό της Γ.Γ.Α. αυστηρότατο κανονισμό λειτουργίας. Κάθε άλλη εξωσυμβατική τυχόν δραστηριότητα δεν θα απολαμβάνει πιστοποίησης, ούτε έγκρισης λειτουργίας από το Κέντρο.

 

δ) Με τη ευκαιρία δηλώνουμε πως το Κέντρο ήδη εξασφάλισε την οικειοθελή συναίνεση των καταστηματαρχών στη στενή παρακολούθηση της τιμολογιακής τους πολιτικής, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ορθολογική αντιμετώπιση των επισκεπτών. Οι τιμές σε είδη και υπηρεσίες θα κρατηθούν όσο χαμηλότερα γίνεται. Το Σέλι με εγγυητή τη διοίκησή του, θα διατηρήσει ακέραιο τον εθνικό χαρακτήρα του, και τις λαϊκές τιμές για τους επισκέπτες όλων των οικονομικών στρωμάτων.

 

Ευχόμαστε με ικανοποίηση σε όλους τους ιδιώτες συνεργάτες καλή χειμερινή σεζόν, καλή επιτυχία και εργώδη αποτελεσματική δύναμη. Υποσχόμαστε να τους στηρίξουμε στις προσπάθειές τους, να είναι δε βέβαιοι πως την αλυσίδα αλληλοϋποστήριξης που με κόπο εγκαθιδρύσαμε, το Κέντρο πρώτο θα την περιφρουρεί.

 

Συνεργασίες

 

1. Με χαρά είχαμε ξεκινήσει τη συνεργασία της φετινής χρονιάς με τον Μηχανικό -Μηχανολόγο ασφαλείας αλλά στην πορεία, μας προέκυψε και νέος βοηθός του, τον οποίο υποδεχόμαστε με ζητωκραυγές. Σίγουρα χρειάζεται κανείς χέρια στη δουλειά του, αλλά με το ρυθμό που συνεχίζει ο Μηχανικός μας, πολύ σύντομα θα αποκτήσει ολόκληρο οικογενειακό συνεργείο, όπως του ευχόμαστε. Δεν είδαμε ακόμη από κοντά το νέο στέλεχος (σύντομα θα κυκλοφορήσουν αφίσες), αλλά μαθαίνουμε ότι είναι υγιέστατος και δεν βλέπει την ώρα να φύγει από το μαιευτήριο για να πιάσει δουλειά στο Σέλι.

 

2. Επίσης το Σέλι απέκτησε δύο νέες πολύ κοινωνικές συνεργάτιδες οι οποίες πρόσφατα πέρασαν επιτυχώς κάθε test ετοιμότητας (κίνηση υπό το φως των προβολέων, δράση μέσα στο νερό, δημόσιο κούρεμα, δημοτικοί χοροί αγκαλιάς κ.α.) Δήλωσαν με Μεταξένια Ευγένεια έτοιμες να αναλάβουν καθήκοντα ηλεκτρονικών δημοσίων σχέσεων, και συγκινήθηκαν πολύ όταν άκουσαν τα ονόματα τους ως επιτυχούσες. Φυσικά θα αρχίσουν να επιλύουν τα πρώτα προβλήματα του Κέντρου μετά από είκοσι χρόνια περίπου, αλλά μήπως και η παρούσα διοίκηση σε λιγότερο χρόνο τα επιλύει …?

 

Ευχές όσες και οι φετινές νιφάδες για υγεία, ευλογία και τύχη τόσο στο νέο άρρεν τέκνο του μηχανολόγου μας Ν. Τζιμογιάννη, όσο και στις καλοφώτιστες δίδυμες θυγατέρες του webmaster Α. Πρωτοψάλτη. Ομοίως και στις οικογένειες τους και ιδιαίτερα στις μάνες και συζύγους που ανέχονται την τρελή αφοσίωσή τους στο βουνό μας.

 

post-75-1192602810_thumb.jpg

 

post-75-1192602860_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δελτίο τύπου : Φωτοενημέρωση κι Άσχημα μαντάτα

 

α. Θεωρώντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την πρόοδο των εργασιών στο Σέλι και το βαθμό ετοιμότητας των νέων συνθηκών, έγινε μια μικρή φωτογραφική καταγραφή των εξελίξεων σε αναβατήρα και νέα πίστα στο πλευρό του. Καθώς λαμβάνουμε αιτήματα για πυκνή ενημέρωση, ανταποκρινόμαστε κατά το δυνατόν. Ακόμη ας σημειωθεί ότι δεν μένουμε αδιάφοροι ή κουφοί σε όσα λέγονται στα δημόσια fora και δη στα διαδικτυακά. Παρατηρούμε με αμείωτο ενδιαφέρον εκ του σύνεγγυς τις ερωτήσεις και τις προτάσεις του κοινού, από τις οποίες πολλές αν όχι οι περισσότερες, είναι και εύστοχες και χρήσιμες για τη βελτίωση μας

 

β. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι το ίδιο ευχάριστα στο ζήτημα ασφαλτόστρωσης του πάρκινγκ καθώς φαίνεται το πράγμα να εμπλέκεται εκ νέου με προσφυγές και καθυστερήσεις από τους διαγωνιζόμενους εργολήπτες. Ως διοίκηση παρακολουθούμε στενά μεν, αδύναμοι όμως να παρέμβουμε στο διαγωνισμό που κίνησε η Νομαρχία. Η αγωνία μας έγκειται κυρίως στην απορρόφηση που υποχρεωτικά πρέπει να υπάρξει σημαντική και μέσα στο 2007, άλλως οι κίνδυνοι δεν θα είναι καθόλου μικροί ακόμη και για το σύνολο του έργου. Ως φαίνεται κάποιων το συμφέρον (ακόμη και δικαιολογημένο ίσως θα πούμε εμείς που δεν γνωρίζουμε τα επί μέρους στοιχεία), εξακοντίζεται πάνω από την πρόδηλη δημόσια ωφέλεια. Ας είναι, ο επιμένων, χιονοδρομικά!

 

post-75-1192626989_thumb.jpgpost-75-1192627024_thumb.jpgpost-75-1192627063_thumb.jpgpost-75-1192627092_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δελτίο τύπου : Αστική Εταιρία Ανάπτυξης Βερμίου Όρους

 

Με χαρά αν όχι με ενθουσιασμό πληροφορηθήκαμε το εκτεταμένο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, επιχειρηματιών και απλών φίλων του βουνού, με το οποίο αγκαλιάζεται πολύπλευρα η νεοϊδρυθείσα αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με τον τίτλο Αστική Εταιρία Ανάπτυξης Βερμίου Όρους και το λατινικό υπότιτλο Ski-Tourism-Education-Forest-Culture : STEFC. Οι διαγραφόμενες προθέσεις αγνές, σπινθηροβόλες και ευοίωνες, χαιρετίζονται από σύσσωμη τη Διοικούσα Επιτροπή του Χιονοδρομικού Κέντρου, με τις θερμότερες των ευχών για αναπτυξιακά αποτελέσματα. Το Ε.Χ.Κ.Σ. θα συνδράμει με κάθε τρόπο τις ζωογόνες αρωγές δυνάμεις που συγκεντρώνονται πυκνές πέριξ των δράσεών του και όχι μόνο, και όπως πληροφορούμαστε οι εγγραφές για κάθε ενδιαφερόμενο μελλοντικό συνέταιρο είναι ανοικτές ακόμη, ενδεχομένως και μέχρι τέλους του έτους. Πέραν του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ημαθίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, του Κυνηγετικού Συλλόγου Ημαθίας, του Συλλόγου Βλάχων Βεροίας, και άλλων φορέων νομικών προσώπων, κάθε ιδιώτης πανελλαδικά που μπορεί να συνεισφέρει έργο, ιδέες ή γνώση είναι ευπρόσδεκτος στον πλέον συστηματικό συνασπισμό δυνάμεων προόδου για το Σέλι και το Βέρμιο, των τελευταίων ετών. Περισσότερες πληροφορίες θα δίδονται από την υπό αποπεράτωση κατασκευαζόμενη ιστοσελίδα της εταιρίας η οποία φαίνεται πως σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία, ενώ με ασφάλεια μεταφέρουμε ότι για το πέρας των εγγραφών έγκαιρα θα ενημερωθεί το κοινό, αν χρειαστεί και μέσα από το δίκτυο πληροφόρησης του Κέντρου όπως σήμερα. Μέχρι τότε, εμείς αναλαμβάνουμε, ενημερωτικά και μόνον (με χορηγηθείσα άδεια του Δ.Σ. της εταιρίας) να δημοσιεύσουμε τον ιδρυτικό της χάρτη, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να πληροφορηθεί έγκυρα το περιεχόμενο του προσχεδίου των καταστατικών συμφωνιών. Από καρδιάς καλές επιτυχίες φίλοι του Σελίου, του Βερμίου, και του βουνού. Βερμιόφιλοι όλου του κόσμου ενωθείτε.

 

 

 

Βράβευση του Σελίου μεταξύ των 5 αρίστων χιονοδρομικών κέντρων

 

Το ευχάριστο νέο της κατάταξής μας στην «Χρυσή Πεντάδα» μεταξύ όλων των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας έφθασε στα γραφεία του Σελίου, μόλις μία εβδομάδα προ των εγκαινίων της πανηγυρικής φετινής 23ης Philoxenia 2007. Η κεντρική και σημαντικότερη ετήσια έκθεση Τουρισμού του εθνικού μας εκθεσιακού φορέα, της Helexpo Δ.Ε.Θ., προχώρησε στην τιμητική αυτή διάκρισή μας, μετά από ελεύθερη δημόσια ψηφοφορία του κοινού είτε αποστολικώς είτε μέσω του διαδικτύου. Σημειώνεται εδώ, ότι το Κέντρο ευγενικά προσέφερε δώρα στους ψηφίσαντες μετά από κλήρωση, ενώ πραγματικά εντυπωσιακές προσφορές είχαμε τόσο από τον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Βεροίας όσο και από τη νεοϊδρυθείσα επιχείρηση Studio-Spa στο Σέλι του ζεύγους Μποζίνη Σουλτάνας - Λάζαρου Γιαννούση.

 

Τριμελής αποστολή της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Χ.Κ. Σελίου παραβρέθηκε στην τελετή απονομής των βραβείων Tourism Awards 2007 και παρέλαβε τη διάκριση. Οι βραβεύσεις έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των λαμπρών εγκαινίων της Philoxenia (1.11.2007) στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο παρατεθέντος και πλούσιου δείπνου, όπου μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπηλιωτόπουλος Άρης, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Τζίμας Μαργαρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Καλαφάτης Σταύρος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης Γιάννης, βουλευτές, νομάρχες, ο νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης Κώστας, δήμαρχοι, και πλήθος υψηλών επιχειρηματιών του τουριστικού προϊόντος από την Ελλάδα και από 20 περίπου εθνικές αντιπροσωπείες, με δεκάδες tour-operators από ολόκληρο τον κόσμο.

 

Η αναγνώριση που τύχαμε από το επισκεπτικό κοινό, ειδικά για την περσινή δραματική χιονιστικά περίοδο, μας δίνει την ευκαιρία να διαμορφώσουμε ακόμη ταχύτερες και ουσιαστικότερες πρωτοβουλίες για την πρόοδο του Σελίου. Το τουριστικό δικαίωμα όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε τη νέα φιλοσοφία του Υπουργείου ο κ. Σπηλιωτόπουλος, θα πρέπει να βρει στο βουνό μας την αυθεντική του έκφραση, και τη δυνατότητα μιας ποιοτικής όσο και εκσυγχρονισμένης παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών. Η πολυμορφία στις ασφαλείς δράσεις, η επιχειρηματικότητα και η άνθισή της ως κινητήριος άξονας, καθώς και η διάψευση στην πράξη του επίπλαστου διλήμματος περιβάλλον ή ανάπτυξη, θα είναι και για εμάς οι μοχλοί με τους οποίους θα οδηγήσουμε το Σέλι στη νέα εποχή του.

 

Από τη θέση αυτή, κατ΄ αρχήν να ευχηθούμε σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας καλή δύναμη εν όψει του χειμώνα που δεν μπορεί, φέτος θα είναι δικός μας. Ακόμη σε όλα τα χιονοδρομικά της «Χρυσής Πεντάδας» (Σέλι - 3/5 Πηγάδια - Βασιλίτσα - Βόρας), οπωσδήποτε όμως και στον πρώτο νικητή ως καλύτερου χιονοδρομικού κέντρου του 2006 το Χ.Κ. Παρνασσού, θέλουμε να σφίξουμε με θέρμη το χέρι, παροτρύνοντας προς νέες μεγάλες διακρίσεις. Τέλος στον απλό επισκέπτη που μας τίμησε με την ψήφο του τον ευχαριστούμε εγκάρδια, και του δίνουμε από τώρα ραντεβού αξιώσεων στο Σέλι, διεκδικώντας την ελπίδα να τεθούμε ξανά στην κρίση του δυνατοί, επίκαιροι, προσβάσιμοι, ποιοτικά αναβαθμισμένοι και ελληνικά φιλόξενοι για όλη την οικογένεια του.

 

post-75-1194362825_thumb.jpg post-75-1194362840_thumb.jpg post-75-1194362869_thumb.jpg post-75-1194362884_thumb.jpg post-75-1194362890_thumb.jpg post-75-1194362900_thumb.jpg post-75-1194362907_thumb.jpg post-75-1194362924_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εργασίες και επίκαιρα σχόλια

 

«Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του εδάφους μετά την εγκατάσταση του νέου διπλού συρόμενου αναβατήρα βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Τα συρματόσχοινα έχουν τοποθετηθεί, οι ασφάλειες ελέγχονται μεθοδικά και ο αγώνας προσεγγίζει στη λήξη του, ώστε το έργο (με τη μεγαλύτερη δυνατή απαλότητα περιβαλλοντικής επέμβασης) να παραδοθεί στο επισκεπτικό κοινό. Ταυτόχρονα, σε μια άλλη γωνιά της, η φύση του Βερμίου δοκιμάζει κάποιους τελευταίους χρωματικούς συνδυασμούς με τους οποίους θα μας αποχαιρετίσει κι αυτό το φθινόπωρο, πριν την άφιξη του αυτοκρατορικού λευκού. Η φωτό εις επίκαιρη απάντηση όσων τολμούν να σχεδιάζουν με νομιμοφάνεια (αλλά και γιγαντάνοια) τη λεηλασία και το βιασμό του όρους. Της πηγής που μας δροσίζει, της σκιάς που μας γαληνεύει, της βιοποικιλότητας που μας χαρίζει ελπίδα.»

 

post-75-1194449295_thumb.jpg post-75-1194449325_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ανοίγουμε!

 

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου 2007 το διπλό καρεκλάκι του εναέριου αναβατήρα «Φίλιππος» θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για τους πεζούς τουρίστες μας. Επίσης, και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι την άφιξη του χιονιού, θα λειτουργούμε την καρέκλα για βόλτα, με αφοσιωμένους και έμπειρους εθελοντές μέχρι την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού, χάριν του επισκεπτικού μας κοινού και της αποστολής του Εθνικού μας Κέντρου. Ευχόμαστε κατάλευκο χειμώνα και ενθουσιώδεις διαδρομές σε όλους.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΒΑΤΗΡΩΝ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' 1 ΚΑΙ 2

 

Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η εγκατάσταση και η θέση σε λειτουργία των νέων συρόμενων αναβατήρων ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1 και 2 στο Ε.Χ.Κ. Σελίου. Το τεχνικό επιτελείο της αναδόχου εταιρίας μαζί με ειδικευμένο τεχνικό της κατασκευάστριας εταιρίας LEITNER πραγματοποιούν τις τελικές δοκιμές και ρυθμίσεις των νέων αναβατήρων. Παράλληλα ολοκληρώνονται οι χωματουργικές εργασίες κατασκευής της νέας πίστας που κατασκευάστηκε στην περιοχή που αποσυναρμολογήθηκε ο παλιός αναβατήρας.

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε νέου αναβατήρα είναι:

 

• Μήκος : 1150 m

• Υψομετρική διαφορά : 260 m

• Ταχύτητα λειτουργίας : μεταβαλλόμενη από 0,2 έως 3,5 m/sec

• Δυναμικότητα μεταφοράς : 900 άτομα/ώρα

• Αριθμός οργάνων έλξης : 164 πιατάκια τύπου self-service

• Αριθμός πυλώνων : 14

• Ισχύς κινητήρα : 110 KW

• Οι νέοι αναβατήρες είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/9/ΕΚ (που αφορά την κατασκευή αναβατήρων για μεταφορά ανθρώπων) και έχουν τη σήμανση CE.

 

 

Αξίζει να τονιστούν τα παρακάτω σημεία:

 

1. Οι νέοι αναβατήρες δεν σταματούν στο σημείο που σταματούσε ο παλιός ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αλλά έχουν επιμηκυνθεί προς το ΑΡΣΟΥΜΠΑΣΙ. Έτσι η έξοδος των χιονοδρόμων γίνεται ακριβώς στην κορυφή της πίστας και οι χιονοδρόμοι έχουν τη δυνατότητα είτε να κινηθούν προς τις μπροστινές πίστες του χ/κ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ, ΛΟΥΚΙ, ΝΕΑ ΠΙΣΤΑ) είτε να κινηθούν με μεγάλη ευκολία προς τις πίστες στο ‘’ΑΡΣΟΥ-ΜΠΑΣΙ’’ χωρίς να κάνουν την τραβέρσα. Με τον τρόπο αυτό οι νέοι αναβατήρες συνδέουν άμεσα τις δύο αυτές περιοχές πιστών και εξασφαλίζεται η βέλτιστη ροή των χιονοδρόμων και η καλύτερη αξιοποίηση των πιστών του χ/κ.

 

2. Οι δύο νέοι αναβατήρες προσθέτουν 1800 άτομα/ώρα στη δυναμικότητα του χ/κ η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

 

ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ----------ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ (άτομα/ώρα)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ-------------------1200

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1--------------900

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2--------------900

ΗΡΑΚΛΗΣ---------------------900

ΔΙΑΣ---------------------------900

ΑΡΗΣ--------------------------900

ΑΜΥΝΤΑΣ---------------------500

ΣΥΝΟΛΟ--------------------6.200

 

Το παραπάνω σύνολο δυναμικότητας (6.200 άτομα/ώρα) θα συνδυαστεί με τη βασική μας φιλοσοφία για την ασφαλή, αξιόπιστη και ποιοτική λειτουργία των αναβατήρων του χ/κ που συνίσταται σε :

• Ασφαλή λειτουργία όλων των αναβατήρων σε όλο το ωράριο λειτουργίας του Χ.Κ. για την εξυπηρέτηση όλων των πιστών,

• Επαρκής, έμπειρο και κατάλληλα ειδικευμένο προσωπικό για την παροχή καλύτερης δυνατής βοήθειας στους χιονοδρόμους που συνεπάγεται μέγιστη ταχύτητα λειτουργίας των αναβατήρων, αλλά και άμεση επέμβαση σε περίπτωση βλαβών για την ελαχιστοποίηση των χρόνων σταματήματος,

• Καθημερινοί έλεγχοι και άρτια προληπτική συντήρηση των μηχανημάτων για τη μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία του συστήματος,

• Άρτια προετοιμασία των πιστών εισόδου και εξόδου στους αναβατήρες.

 

Όλα τα παραπάνω εγγυούνται ελαχιστοποίηση των ουρών αναμονής στους αναβατήρες και κατά συνέπεια περισσότερο ski/snowboard για όλους.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρώτα συμπεράσματα διημερίδας

 

Με επιτυχία που ξεπέρασε κατά πολύ τα προσδοκώμενα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18.11.2007 η διημερίδα χιονοδρομικών Κέντρων στο Σέλι. Το θέμα ήταν Χιονοδρομικά Κέντρα - Χειμερινός Τουρισμός - Προβλήματα και Λύσεις.

 

Συμμετείχαν με θέρμη 15 αποστολές από τα χιονοδρομικά της χώρας (απουσίασαν μόνο η Βίγλα, τα Καλάβρυτα και το Καρπενήσι) με ιδέες, προτάσεις, και προβληματισμούς. Αναπτύχθηκε έναν ζων διάλογος με συμμετοχικές διαδικασίες, ενώ το ιδιαίτερο προσόν της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση της φιλότιμης συνεισφοράς των συνδιοργανωτών μελών του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας καθώς και του διαδικτυακού τόπου Snow Club.

 

Τα συμπεράσματα ήταν πολλά, χρήσιμα και κυρίως προσανατολισμένα στην επίλυση των φλεγόντων ζητημάτων των χιονοδρομικών κέντρων. Κέντρα τα οποία σε μερικές περιπτώσεις έχουν διαφορετικά συμφέροντα μεταξύ τους, ωστόσο τα προβλήματα είναι ίδια και απαιτείται συνολική όσο και ενιαία λύση. Με σύνθημα «η ισχύς εν τη ενώση» αποφασίσθηκε πρωτευόντος η επαναδραστηριοποίηση της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων όπως είχαν πρωτοστατήσει στην ίδρυση της τα κέντρα Παρνασσού Καλαβρύτων, 3-5 Πηγαδιών, Καϊμάκτσαλαν και Βόλου. Έδρα θα είναι ο Βόλος ενώ μέχρι την άνοιξη ελπίζεται να έχουν δρομολογηθεί και οι απαραίτητες νομικές προεργασίες.

 

Περαιτέρω τα αποτελέσματα της διημερίδας κλιμακώθηκαν σε τρία σκέλη. Η ασφάλεια είναι στην κορωνίδα των ενδιαφερόντων όλων των χιονοδρομικών. Η νομιμότητα και βιωσιμότητα είναι η επόμενη φροντίδα που πρέπει να δρομολογηθεί ως αίτημα απέναντι στην πολιτεία, ενώ έγιναν σημαντικές προτάσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των κέντρων, με 12μηνη διάρκεια λειτουργίας σε ποικίλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Επίσης ζητήματα κοινής τιμολογιακής πολιτικής φαίνεται να καταλήγουν θετικά (ειδικά στο βορρά της χώρας) προς όφελος των κέντρων αλλά κυρίως προς τέρψιν των απανταχού χιονοδρόμων.

 

Ιδιαίτερα χρήσιμες ήταν και οι γνώσεις που μεταλαμπάδευσε στους συνέδρους ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Καρακώστας Θεόδωρος με την ομιλία του περί «Μετεωρολογικών και Κλιματολογικών θεμάτων αιχμής. Ομιλίες ακόμη χρήσιμες και κατατοπιστικές έγιναν τόσο από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας κ. Κώστα Τσαβδάρογλου με θέμα «Χειμερινός αθλητικός τουρισμός» όσο και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνικής Τουριστικής Χιονοδρομίας κ. Αλέξη Λυγγίτσο με τεκμηριωμένα επιχειρήματα ως προς τη βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών προς τους επισκέπτες χιονοδρόμους και όχι μόνο.

 

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Χαλκίδης Μιχάλης και Σιδηρόπουλος Τάσος, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου Χαρούλα με τους τέσσερις αντιδημάρχους κ.κ. Δάσκαλο, Μηλιόπουλο, Τσιάρα και Μιχαηλίδη, ο Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ευσταθιάδης, ο Δασάρχης Βεροίας κ. Ουζουνίδης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Παπαοικονόμου, ως σύνεδροι δε συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Μετσόβου και Περτουλίου, όπως και ο πρόεδρος της ΕΟΧ κ. Δήμος Γιουρούσης, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε μ αμείωτο ενδιαφέρον τις εργασίες.

 

Η φιλοξενία δια χειρός Πετρακόπουλου Γιώργου στο καταφύγιο του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών όπου την πρώτη ημέρα εκκίνησαν οι ανταλλαγές απόψεων και στο ξενοδοχείο «Χρυσό Ελάφι» της οικογένειας Ιωάννη Παντελίδη όπου συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν τη δεύτερη ημέρα οι εργασίες ήταν καταπληκτική, με την χορηγική κάλυψη της εταιρίας «Μόντε Νουλίκας, ενώ πρωτοποριακή ήταν και η απευθείας ζωντανή μετάδοση των εργασιών από την ιστοσελίδα – στενή φίλο της χιονοδρομίας Snow Report του κ. Βατικιώτη Πάνου.

 

Οι συμμετέχοντες ανέλαβαν την ευθύνη να προχωρήσουν δραστικά τις εξελίξεις, αφού τέτοιες επιτυχημένες πρωτοβουλίες δημιουργούν θεμελιακές βάσεις για θετική πορεία στις χρήσιμες φιλίες μεταξύ των χιονοδρομικών κέντρων.

 

post-75-1195472504_thumb.jpg post-75-1195472641_thumb.jpg post-75-1195472536_thumb.jpg post-75-1195472551_thumb.jpg post-75-1195472557_thumb.jpg post-75-1195472566_thumb.jpg post-75-1195472574_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τιμοκατάλογος 2007-2008

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου ανακοινώνει τον Τιμοκατάλογο των καρτών που θα ισχύσουν για τη χειμερινή περίοδο 2007-2008.

 

Ενιαία Κάρτα 4 χιονοδρομικών

1. Ενιαία ετήσια κάρτα κοινή με τα χιονοδρομικά κέντρα ΕΧΚ Σελίου, Καϊμάκτσαλάν-Βόρα, 3/5 Πηγάδια και Ελατοχώρι 250 €.

2. Ενιαία ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ετήσια κάρτα κοινή με τα χιονοδρομικά κέντρα ΕΧΚ Σελίου, Καϊμάκτσαλάν-Βόρα, 3/5 Πηγάδια και Ελατοχώρι (για μαθητές φοιτητές, στρατιώτες, υπερήλικους, πολύτεκνους) 170 €.

Οι ανωτέρω κάρτες θα πωλούνται έως την 6η Ιανουαρίου 2008. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή προσπάθεια προσέγγισης των χ/κ του άξονα της Εγνατίας Οδού ώστε να δοθούν εναλλακτικές δυνατότητες στους επισκέπτες της Βόρειας Ελλάδας. Το Σέλι συμμετέχει για πρώτη φορά σε μία τέτοια κίνηση και πιστεύουμε σε θετικά αποτελέσματα, τα οποία δεν θα περιορίζονται μόνο σε επίπεδο κοινών καρτών. Στο άμεσο μέλλον ελπίζουμε να επιτευχθούν και άλλες πολύπλευρες συνδέσεις με γνώμονα την ανάδειξη του χειμερινού τουριστικού προϊόντος σε νέα υψηλά ποιοτικά επίπεδα.

 

 

Κάρτες Σελίου

Α. Στα πλαίσια της φιλοσοφίας προσέλκυσης της νεολαίας στους αθλητικούς χώρους και στα κέντρα υγιούς διασκέδασης και αναψυχής, οι μαθητές, φοιτητές και στρατιώτες κάτοικοι Σελίου, Κουμαριάς και Ξηρολειβάδου θα μπορούν να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ χρήση των αναβατήρων.

 

Όσοι έχουν και ασκήσουν ανάλογο δικαίωμα μέχρι την 10.12.2007 θα καταγραφούν σε καταλόγους από το Δήμο Βεροίας και, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με βάση τον κατάλογο, θα λάβουν την ετήσια διαπίστευση. Πληροφορίες στο Δήμο Βεροίας, Αντιδήμαρχο Δημοτικών Διαμερισμάτων κ. Μελιόπουλο Στέλιο.

 

Β. Για τις λοιπές κάρτες η κεντρική φιλοσοφία στην τιμολογιακή μας πολιτική δεν αλλάζει καθόλου, σημαντικότερη των οποίων θεωρείται α) η ημερήσια καθημερινών που παραμένει στα 10 € και β) η ημερήσια του Σαββατοκύριακου που ανέρχεται πλέον σε 15 €. Επίσης για τους πεζούς επισκέπτες οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα της τελευταίας τριετίας, ήτοι 4 € η κάρτας επιβίβασης ενηλίκων και 2€ η αντίστοιχη των ανηλίκων. Αναλυτικά ο πλήρης τιμοκατάλογος έχει ως ακολούθως :

 

Κάρτες διαρκείας. Τιμή :

Ετήσια Ενηλίκων 100 €

Ετήσια Εκπτωτική :)

Ετήσια Παιδική 50 €

Εβδομαδιαία 40 €

 

Ημερήσιες κάρτες Αργίες - Σαββ/κα Καθημερινές

Ημερήσια ενηλίκων 15 € 10 €

Ημερήσια παιδική-μαθητική 8 € 7 €

Ημερήσια φοιτητική 8 € 7 €

Ημερήσια Baby lift παιδική 6 € 6 €

Ημερήσια Baby lift ενηλίκων 7 € 7 €

Ημερήσια Οργ. Αθλ. Δήμων 7 € 7 €

 

Kάρτες πεζών Αργίες - Σαββ/κα Καθημερινές

Πεζών ενηλίκων 4 € 4 €

Πεζών μαθητική 2 € 2 €

 

Γ. Διευκρινίζεται ότι κατά την περίοδο των εορτών από την 22α Δεκεμβρίου 2007 μέχρι και την 6η Ιανουαρίου 2008 η περίοδος θεωρείται υψηλού ενδιαφέροντος και θα ισχύσουν αποκλειστικά οι τιμές αργιών και Σαββατοκύριακων.

 

Καλό χειμώνα.

 

Μετεωρολογικός Σταθμός

Ο πρώτος μετεωρολογικός σταθμός στο Σέλι είναι γεγονός. Την Παρασκευή 21.11.2007 ειδικώς επιτετραμμένοι μετεωρολόγοι της αποστολής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εγκατέστησαν στο χιονοδρομικό έναν μετεωρολογικό σταθμό τελευταίας τεχνολογίας. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται online στις δεξαμενές πληροφοριών του Αστεροσκοπείου όπου θα γίνεται ειδική επεξεργασία για μετεωρολογικές έρευνες. Ο σταθμός συγκαταλέγεται μεταξύ των 30 περίπου που έχει ήδη αποφασίσει να λειτουργήσει το Αστεροσκοπείο στην Ελλάδα, και είναι βέβαιον ότι θα βοηθήσει και το Κέντρο μας. Οι ειδικές καιρικές συνθήκες του μικροκλίματος στο Ανατολικό Βέρμιο που όλους μας απασχολούν βαθιά, θα μπουν στο μικροσκόπιο και θα συνάγονται πολύτιμα αποτελέσματα, ικανά να αξιοποιηθούν εν όψει του μακρόπνοου σχεδιασμού που βρίσκεται εν εξελίξει. Παράλληλα η καταγραφή του μετεωρολογικού ιστορικού του Κέντρου (κάτι που για άλλα κέντρα του εξωτερικού αποτελεί εκ των ουκ άνευ από δεκαετίες), θα αποτελέσει μία ακόμη έκφανση αναβάθμισης των νεωτερικών υπηρεσιών του Ε.Χ.Κ.Σ. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για τη συμβολή του webmaster μας Αντώνη Πρωτοψάλτη ο οποίος χειρίστηκε μόνος τις συνεννοήσεις και την υλοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών εδώ και εβδομάδες, μέχρι να καταλήξουμε στη λειτουργία του σταθμού. Σύντομα άλλωστε μέσω της ιστοσελίδας μας θα ανακαινισθεί εμπλουτιζόμενη η αποτύπωση των καιρικών συνθηκών πραγματικού χρόνου (θερμοκρασία, υγρασία, ατμοσφαιρική. πίεση, διεύθυνση ανέμου, ταχύτητα ανέμου κ.α.). Ευχαριστούμε τον κ. Λαγουβάρδο και την κα Κοτρώνη για τις συντονισμένες φροντίδες τους αλλά και τους κ.κ. Αμοιρίδη και Ρηγόπουλο για την επιμέλεια στην τοποθέτηση όπως και την ανάληψη της ευθύνης συντήρησης.

mstation1.jpg

 

mstation2.jpg


για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθήτε το www.seli-ski.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οφείλουμε να καλωσορίσουμε το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και σαν μέλος του forum της ιστοσελίδας μας (Ε.Χ.Κ.Σ) και να χαιρετήσουμε την απόφαση των τεσσάρων χ/κ για κοινή ετήσια κάρτα πρόσβασης.

Είμαστε βέβαιοι πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για περαιτέρω συνεργασίες και στα υπόλοιπα χ/κ της χώρας μας, βοηθώντας έτσι στην επίτευξη των στόχων μας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

«Πρώτες εκδηλώσεις»

 

Έπειτα από πρωτοβουλία του χιονοδρομικού Κέντρου, το Σάββατο 1.12.2007 πρώτη ημέρα του χειμώνα, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διοικητηρίου ζεστή συνάντηση με τους περισσότερους από τους σχετιζόμενους φορείς της περιοχής μας, με θέμα «Προγραμματισμός Εκδηλώσεων» εν όψει χειμερινής περιόδου. Με κέφι και ενθουσιασμό μια σειρά από ολόφρεσκες ιδέες φαίνεται πως θα βρουν την οδό της υλοποίησης φέτος, ευελπιστώντας να χαρούμε ποιοτικότερες διαστάσεις στις χειμερινές μας δράσεις αναψυχής, καθώς χωριό και χιονοδρομικό φαίνεται να βρίσκουν και νέους ρεαλιστικότερους διαύλους συνεννόησης.

 

Συμμετείχαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας δια της προϊσταμένης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τσαρούχη Χρυσούλας, ο Δήμος Βεροίας δια του αντιδημάρχου Δημοτικών Διαμερισμάτων κ. Μελιόπουλου Στέλιου και του ειδικού συνεργάτη επί των πολιτιστικών κ. Ζυγουλιάνου Στέργιου, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ανάπτυξης “Seliland” δια του Προέδρου της κ. Μητρούλα Δημητρίου, το Χρυσό Ελάφι δια του Κώστα Παντελίδη, και πλήθος επιχειρηματιών και Σελιωτών με θερμότερο εκφραστή των ζωωγόνων προτάσεων τον Πρόεδρο των «Ξισλόϊαστων» κ. Αλέκο Καπάρα. Φυσικά η συζήτηση έγινε ουσιαστικότερη … όταν σερβιρίστηκαν οι μεζέδες και το τσιπουράκι.

 

Αποφασίστηκε κατ΄ αρχάς η συνάντηση να επαναληφθεί σύντομα ώστε με μοχλούς το Γραφείο Τουρισμού της Νομαρχίας αφενός και της ΔΕΤΟΠΟΚΑ αφετέρου, να εξακριβωθούν οι πλήρεις διαστάσεις των δυνατοτήτων μας. Πριν χαθεί όμως πολύτιμος χρόνος, και καθώς το χιόνι δεν αργεί, δόθηκαν υποσχέσεις ώστε κάθε Κυριακή μεσημέρι να απολαμβάνουμε και μια διαφορετικού χαρακτήρα εκδήλωση, τέτοια που ο επισκέπτης να “συναντά” την ουσία της Βέροιας και του Σελίου, τα έθιμα και τις μουσικές που μας συντροφεύουν, τις διασκεδάσεις και τα δρώμενα που μας συναρπάσουν.

 

Προς το παρόν : Την Τρίτη 11η Δεκεμβρίου 2007 (ανεξαρτήτως χιονιού), που ανακηρύχθηκε με απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως η εορτή τη Παγκόσμιας Ημέρας του Βουνού, αποφασίσθηκε η διοργάνωση παιδικής γιορτής με πρόσκληση των μαθητών γυμνασίων της πόλης, και η συμβολική δενδροφύτευση επιλεγμένων σημείων του Κέντρου. Αναμένεται ακόμη στις εκδηλώσεις να συγκεντρωθούν στο βουνό ελαφρώς χρησιμοποιημένα παιγνίδια σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση που θα αποσταλούν σε παιδιά με λιγότερη τύχη, καθώς και μεταχειρισμένα βιβλία για τη νεοϊδρυθησόμενη βιβλιοθήκη του Κέντρου.

 

Επίσης το Σάββατο 15η Δεκεμβρίου 2007 το βράδυ και ώρα 19:30 προγραμματίστηκε το άναμμα των στολιδιών του φυσικού μας Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην αφετηρία της καρέκλας, αλλά και η παρθενική φωταγώγηση μιας διαδρομής του βουνού επί των νέων πυλώνων του αναβατήρα Αλέξανδρος 2. Η φωταγώγηση θα σημάνει και την έναρξη της χειμερινής περιόδου, ενώ θα αναβιώσουν και ντόπια έθιμα . Τέλος για το πρωί της Κυριακής 16ης Δεκεμβρίου 2007 ήδη προγραμματίζεται το εναρκτήριο πάρτι του Κέντρου στο επαναλειτουργόν «Καφέ 1740», στο παλιό τέρμα της καρέκλας στην κορυφή.

 

 

 

=========================

«Ομάδα Διάσωσης 2008»

 

Η Ομάδας Διάσωσης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, συνεπής και φέτος στο ραντεβού της με την ετοιμότητα, πραγματοποίησε την πρώτη επίδειξη διάσωσης, την Κυριακή 2.12.2007 στο διθέσιο εναέριο αναβατήρα. Με δύο διαφορετικούς τρόπους απεγκλωβισμού, και υπό τα εντυπωσιασμένα βλέμματα δεκάδων επισκεπτών, έξι μέλη της ομάδας διάσωσης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, δείγμα της πολύπλευρων επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ομάδας υπό τις οδηγίες του επικεφαλής Νίκου Κογκέζου. Επίσης έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων ως προς τον εμπλουτισμό των υλικών διάσωσης που παρέχει το Κέντρο, ενώ από πλευράς Διοικήσεως αποσαφηνίσθηκε πως σε οιοδήποτε φαινόμενο ανά την Ελλάδα που θα χρήζει επεμβάσεως και θα συμμετέχει εθελοντικά η ομάδα μας, τα υλικά του Ε.Χ.Κ.Σ. είναι στην διάθεση των μελών ως ελάχιστη προσφορά στον κινδυνεύοντα συνάνθρωπο αλλά και στις αλτρουιστικές αυτοθυσίες των διασωστών μας. Η Ομάδα θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις της το πρωί της προσεχούς Κυριακής 9.12.2007.

diasosi3.jpg

diasosi4.jpg

diasosi5.jpg

diasosi7.jpg

diasosi8.jpg

diasosi6.jpg

 

--------------------

 

«Σέλι και ΛΕΜΟΒ»

 

Προπόνηση με ποικιλία σχηματισμών πραγματοποίησε την Κυριακή 2.12.2007 στους χώρους του Ε.Χ.Κ.Σ. η Λέσχη Μοτοσικλέτας Βεροίας. Αναβάτες με εξειδικευμένες ικανότητες, οι δικυκλιστές εντυπωσίασαν με τις ατομικές τους επιδόσεις αλλά και τα υψηλά επίπεδα ασφαλούς οδήγησης που έχουν εξασφαλίσει ως ΛΕ.ΜΟ.Β. Συναρπαστικό σε ήχο και εικόνα το εντυπωσιακό θέαμα συζητείται να παρουσιαστεί και ως φιλικός αγώνας επιδείξεων μία από τις προσεχείς Κυριακές στο χιονοδρομικό του Σελίου, οπότε και θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

lemob.jpg


για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθήτε το www.seli-ski.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λιακάδα αυτή την ώρα στο Σέλι. Περίπου 10cm χιόνι στη βάση του χ/κ και 15cm στην κορυφή. Αναμένεται χιονόπτωση από το βράδυ. Δεν προβλέπεται λειτουργία των αναβατήρων το Σ/Κ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Δενδροφύτευση

 

Την Παγκόσμια ημέρα του Βουνού, όπως από το 2003 ανακήρυξε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών την 11η Δεκεμβρίου 2007, τίμησε με ειδική εκδήλωση πευκοφύτευσης το Χιονοδρομικό Σελίου. Σε συνεργασία με το 1ο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Βεροίας και ειδικά με την πολυμελή ομάδα με ειδικότητα Γεωπονίας & Τροφίμων, πευκοφυτεύθηκε με μαύρη πεύκη όλος ο διάδρομος δεξιά και αριστερά από την πύλη μέχρι την κορυφή των baby pists, σε χώρου εντός και εκτός του γηπέδου αθλοπαιδιών, αλλά και επιλεγμένα σημεία του Κέντρου μέχρι το πλατό του Αρσούμπασι, προσβλέποντας σε δημιουργία φιλόξενων συστάδων κυρίως για οικογενειακή καλοκαιρινή χρήση.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα του Βουνού, σύμφωνα και με όσα ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, είναι μια ευκαιρία τόσο για την αφύπνιση ως προς την σημασία των βουνών για την ίδια τη ζωή, όσο και για την θεμελίωση συνεργασιών που θα φέρουν θετικές αλλαγές στις συμπεριφορές μας προς τα βουνά και τα υψίπεδα. Ήδη, 78 χώρες έχουν ιδρύσει τις εθνικές τους επιτροπές, ενώ για φέτος το κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων ήταν «Κλιματικές αλλαγές στις ορεινές περιοχές». Η αλλαγή του κλίματος είναι πλέον μία πραγματικότητα, και μερικά από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα προέρχονται από τις ορεινές περιοχές : Οι ορεινοί παγετώνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης εδώ και δεκαετίες υποχωρούν, ενώ σε μερικές περιπτώσεις έχουν ήδη εξαφανισθεί.

 

Η κύρια αιτία των κλιματικών αλλαγών είναι η ολοένα αυξανόμενη συγκέντρωση στην ατμόσφαιρα των αερίων του θερμοκηπίου όπως το διοξείδιο του άνθρακα, μια κατάσταση που βρίσκει την έναρξη της κατά την Βιομηχανική Επανάσταση στις αρχές του εικοστού αιώνα. Οι κλιματικές αλλαγές δεν αφορούν μόνο την αύξηση της θερμοκρασίας αλλά και τις βροχοπτώσεις, την ποσότητα του χιονιού, τη συχνότερη εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων όπως καταιγίδες, ξηρασίες, πλημμύρες και καύσωνες. Στο μέλλον, οι κλιματικές αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν αυξητικά την εναλλαγή του καιρού μακράν πέραν των ορίων που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

 

Η ευαισθητοποίηση όλων μας δεν είναι πια μια μακροπρόθεσμη ευχετήρια συνθήκη, αλλά μια καυτή επιταγή του παρόντος. Είναι μια υποχρεωτικότητα που άμεσα πρέπει να δρομολογήσει ουσιαστικές τροποποιήσεις στις συμπεριφορές μας, ακόμη και της καθημερινότητας μας. Καθώς τα βουνά καλύπτουν το 1/5 της ξηράς και παρέχουν ζωή στο 1/10 του παγκόσμιου πληθυσμού, οφείλουμε να αντιδράσουμε σθεναρά στην δασική αποψίλωση, στην οικολογική υποβάθμιση και στον ακατανόητο περιορισμό της βιοποικιλότητας.

 

 

 

2. Χριστουγεννιάτικο Δένδρο – Φωταγώγηση

Μέσα σε μια λαμπρή τελετή και παρουσία εκατοντάδων φίλων του βουνού και του Σελίου, πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου του χιονοδρομικού, καθώς και η φωταγώγηση της διαδρομής του νέου διπλού συρόμενου αναβατήρα Αλέξανδρος 1 και 2. Η αλήθεια είναι ότι βοήθησε πολύ και ο καιρός, καθώς για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια είδαμε το Σέλι χιονισμένο όπως το είχαμε συνηθίσει, με τα έλατα να γέρνουν από το βάρος του χιονιού και την ατμόσφαιρα να θυμίζει γιορτές, χαρές και έθιμα. Ο διευθυντής του κέντρου κ. Αμοιρίδης που επιμελήθηκε με τις ηλεκτρολογικές του γνώσεις την άρτια τοποθέτηση των λαμπτήρων στους αναβατήρες, άναψε του διακόπτες, και η ράχη της πλαγιάς φωτίστηκε αργά, επιβλητικά, υπέροχα. Συγκινημένοι οι παρευρισκόμενοι έζησαν τη νέα διάσταση του αγαπημένου μας βουνού και το γλέντι που ακολούθησε ήταν ό,τι έπρεπε για να θερμάνει τους -12 βαθμούς που επικρατούσαν στην κατάλευκη πλατεία του Κέντρου. Τα γιορτινά τραγούδια σχεδόν ακόμη αντηχούν κάτω από το χιλιοστόλιστο δένδρο και όλοι έδωσαν εκ νέου ραντεβού τσικνογιορτής για τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά οπωσδήποτε και για τις εκδηλώσεις της βραδιάς της πρωτοχρονιάς όπου οι εκδηλώσεις θα επιμεριστούν και στο χωριό του Σελίου. Χρόνια Πολλά, και του χρόνου να ζήσουμε με υγεία την χαρά να γλεντούμε κάτω από το κατάφωτο δένδρο της αγάπης, το δένδρο που μας ενώνει και μας χαρίζει ελπίδες γαλήνης.

 

 

 

3. 1η Ημέρα μερικής Λειτουργίας

Με χαρά ζήσαμε την Κυριακή 16.12.2007 την πρώτη ημέρα που λειτούργησαν οι παιδικοί μας αναβατήρες για φέτος. Το φρέσκο χιόνι έφερε και το ευχάριστο γεγονός, δηλαδή την χιονοδρομική εκκίνηση της χρονιάς και ήδη τα μετεωρολογικά δελτία είναι ενθαρρυντικά ώστε πριν τα Χριστούγεννα να ανοίξουν όλες οι πίστες. Ευελπιστούμε!

 

στο www.seli-ski.gr μπορείτε να δείτε φωτογραφίες απο τα παραπανω θέματα.


για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθήτε το www.seli-ski.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λειτουργία Αρσούμπασι

 

Από το Χιονοδρομικό Σελίου ανακοινώνεται ότι από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007 θα είναι ανοικτές οι πίστες του Αρσούμπασι για τους σκιέρ. Οι πίστες θα δοθούν στην ελεύθερη χρήση των τουριστών, και όχι των αθλητών, ενώ η ημερήσια κάρτα ορίστηκε σε 10,οο € λόγω της λειτουργίας μόνο των πιστών του Αρσούμπασι. Παράλληλα είναι ανοικτές σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες των baby lifts του Kέντρου. Σας περιμένουμε.


για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθήτε το www.seli-ski.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα

 

Το Χιονοδρομικό Σελίου προσκαλεί όλους τους φίλους του βουνού την Κυριακή 23.12.2007 στις εγκαταστάσεις μας όπου περί την 12:00 το μεσημέρι η Φιλαρμονική του Δήμου Βεροίας θα παίξει χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλον τον κόσμο

 

update....

 

Την πιο χαρούμενη νότα της Κυριακής προ των Χριστουγέννων χάρισε σε εκατοντάδες επισκέπτες του χιονοδρομικού του Σελίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΔΕΠ (Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού) Βέροιας με μαέστρο τον εξαίρετο φίλο και αρχιμουσικό κ. Αντώνη Βιγκάτο. Η μπάντα που κάνει περήφανη την πόλη μας, αφού παιάνισε μια σύντομη σειρά από γιορτινούς σκοπούς στην πλατεία του Σελίου, εγκαταστάθηκε στο χιονοδρομικό και παρουσίασε το πλουσιότατο πρόγραμμα της στους φίλους του χιονιού. Οι νεαροί μουσικοί παρά τις αντίξοες συνθήκες (με τη θερμοκρασία στο -1 …) κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα και τις εντυπώσεις όσων τυχερών απόλαυσαν το γεγονός. Συντροφιά με τους λιλιπούτειους χιονοδρόμους του laglauf, μας έβαλαν για τα καλά στο κλίμα της γεννήσεως του Θεανθρώπου, και μας θύμισαν τα λόγια του γνωστού αμερικάνου μουσικού Μπιγκ Κρόσμπυ (σε ελεύθερη μετάφραση) «Αν τέτοιες ημέρες δεν καταφέρουμε να δώσουμε μερικά ελάχιστα πράγματα σε εκείνους που δεν έχουν, τότε ακόμη κι όλα τα χιόνια της Αλάσκας να φέρουμε, δεν πρόκειται να νιώσουμε Λευκά Χριστούγεννα.

 

Ευχαριστούμε τη Φιλαρμονική και τους πιστούς συντελεστές της.


για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθήτε το www.seli-ski.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Posts

  • Καλαβρυτα 1943
  • Ευχαριστω παντως ολους για τις αποψεις σας και συμβουλες σας. Απλα ρωτησα μηπως καποιος εχει δοκιμασει τα ελαστικα της Nokian καποια απο αυτα που ανεφερα να μου πει την εμπειρια του. Τις υπολοιπες μαρκες λιγο πολυ τις γνωριζω κι εχω δοκιμασει ελαστικα τους μονο Nokian δεν εχω δοκιμασει.
  • Δεν ειναι μεγαλη η διαφορα μολις 11mm φαρδυτερο, ουτε με το ματι δεν το καταλαβαινεις. Πιο στενο απο 225  μπορω να βαλω 215  ειναι μεγαλο σε ογκο το αμαξι και βαρυ, με ενα calculator που βρηκα για τις διαστασεις ελαστικων και τις διαφορες τους αυτες οι διαστασεις ειναι μεσα στο οριο ασφαλειας σε 18αρα ζαντα....μετα πρεπει να αλλαξω ζαντα και δεν μπαινω σε τετοια διαδιακασια.
  • Με 18αρα ζαντα δεν κανεις off road σοβαρο.....αντε κανεναν χωματοδρομο σε καμια παραλια και αρκετα βατο οχι extreme καταστασεις. Τα Bridgestone ειναι καλα ελαστικα αλλα λιγο σκληρα, ειχα παλιοτερα σε αλλο αμαξι. ΅Ειναι πιο summer λαστιχο για πιο σπορ οδηγηση αλλα διαβασα σε reviews οτι χανουν στο χιονι. Τα Goodyear ειναι οντως πολυ καλα στο χιονι  και για την χρηση που θελω απλα με προβληματιζει επειδη ειναι μετριας ελαστικοτητας λαστιχα γενικως το ποσο καλα ειναι σε μεγαλες ταχυτητες στην εθνικη σε κρατημα αλλα και ανεση και  θορυβο. και μιλαω για πανω απο 160, 180 χλμ...!!! Δεν θελω ελαστικο off road αλλοστε κι αυτα που εχω δεν ειναι, αλλο αν λεγονται cross contact ειναι θερινο λαστιχο με αναλογια 90 ασφαλτο και 10 χωμα. Και επειδη ειναι θερινο γι αυτο και στο χιονι δεν ειναι καλα.  Οταν τα  δοκιμασα στο χιονι την πρωτη φορα ηταν καινουργια και δεν γλιστρουσαν τοσο λογω και του grip control που εχει το αμαξι για χιονι mode αλλα μετα τον ενα χρονο γλιστραγανε. Θελω λαστιχο με μαλακη γομα επειδη χρησιμοποιω πολυ εθνικη και επαρχιακους δρομους να εχω καλο κρατημα σε μεγαλες ταχυτητες και σε στροφες. Δε με νοιαζει αν φαγωθει πιο γρηγορα απλα η Nokian ειναι πιο εξιδικευμενη εταιρια σε χειμερινα ελαστικα κι εχει πολυ καλα μοντελα για χιονι και βρεγμενο απο τις αλλες. Η δευτερη μου επιλογη ειναι τα Continental All season Contact που ειναι πολυ ισσοροπημενα λαστιχα σε καθε καιρο κι ειναι τα μονα με δεικτη οικονομιας Β στις διαστασεις μου που με ενδιαφερει κι αυτο αφου κανω αρκετα χιλιομετρα (πανω απο 20.000) τον χρονο. Nokian στην ελλαδα εφερνε τα weatherproof που ειναι κι αυτα εξ ισου καλα στο χιονι αλλα τα αντικατεστησε με τα seasonproof. Τα πρωτα τα εχω βρει σε εναν στην Αθηνα στην τιμη των 126 το ενα. Βασικα κι αυτα που φοραω τωρα δεν τα λες και φτηνα εχουν 550 ευρω η τετραδα. Επειδη ομως θα δωσω τοσα λεφτα για λαστιχα θελω οσο γινεται ενα ισορροπημενο λαστιχο για ολο τον χρονο γι αυτο και επιλεγω all season. Επειδη ομως κανουμε και το σκι μας οσο συχνα μπορουμε θελω να εχει και μια καλη οσο γινεται προσφυση στο χιονι.
  • Ο λογος που θελω να βαλω λιγο φαρδυτερο ελαστικο ειναι οτι θελω να εχω λιγο περισσοτερο κρατημα στο πισω μερος του αυτοκινητου διοτι με μηκος 4.70 το 225 το θεωρω λιγο πιο ασαφες στις στροφες και το εχω παρατηρησει οτι λογω του οτι οδηγω λιγακι πιο γρηγορα απο το κανονικο αναγκαζω τα λαστιχα πισω να φτανουν στο οριο τους στην προσφυση ,βεβαια το ESP μου διορθωνει την κατασταση  αμεσως μολις αφησω το γκαζι αλλα με την πειρα των 40 + χρονων οδηγησης καταλαβαινω οτι θελει λιγο μεγαλυτερη επιφανεια ελαστικου στον δρομο λογω μηκους και βαρους. Αλλοστε μην νομιζεις οτι η διαφορα απο το 225 στο 235  ειναι μεγαλη, μολις 11mm. Ουτε με το ματι δεν φαινεται και η ανωτατη διαφορα ταχυτητας ειναι  2 χλμ περισσοτερο στα 140....!!! Οσο πεφτει η ταχυτητα μειωνεται στο 1 χλμ η διαφορα.Απλα προβληματιζομαι αν τα συγκεκριμενα ελαστικα που εχω επιλεξει κανουν και για πιο light off road. Δλδ να μην σκεφτομαι να παρω εναν χωματοδρομο  βατο για το αμαξι αυτο και να αρχισει να τραυματιστει  το λαστιχο απο τις μικρες πετρες και τα χαλικια.Δεν λεω να παω σε δυσβατους δρομους με  κοτρωνες. Φυσικα τα περισσοτερα λαστιχα για SUV εχουν ενισχυμενα πλαινα για να στηριζουν το βαρος τους. Ρωτησα παντως κι εναν λαστιχα εδω που εχω και μου ειπε οτι μπορω να βαλω 235 η διαφορα τιμης ειναι μικρη απλα μου ειπε οτι ειναι πολυ καλα λαστιχα αυτα που φοραω εχουν 550 ευρω η τετραδα αλλα αφου θα δωσω τοσα χρηματα και δεν ειμαι ικανοπιημενος προσωπικα ηθελα να βαλω κατι για light χιονι και βροχη κι οχι για λασπη και αμμο. Εψαξα και για all terrain με το σημα της νιφαδας αλλα ειναι θορυβωδης στην ασφαλτο και ειδικα εγω που τρεχω στην εθνικη με 180 και 190 δεν ειναι για μενα. Δινω προταιραιοτητα πρωτα στο κρατημα σε βρεγμενο γιατι εδω που ειμαι(Ευβοια) εχει αρκετες βροχες και λιγοτερα χιονια.
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. captainhook3
   captainhook3
   (48 years old)
  2. TZIM
   TZIM
   (37 years old)
 • Who is online

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,777
  • Total Posts
   451,252
 • Member Statistics

  • Total Members
   7,772
  • Most Online
   208

  Newest Member
  ncfun88sktcom
  Joined
×
×
 • Create New...