Jump to content
barcode

Φωτιά στην Πάρνηθα...

Recommended Posts

Το έχουν πολιτικοποιήσει πολλοί φίλοι εδώ μέσα το θέμα και δυστυχώς το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι θα χαθεί η ουσία. Θα ήθελα ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ εσείς που πολύ εύκολα καταδικάζεται τον έναν και τον άλλον να βάλετε το χέρι στην καρδιά και να θυμηθείτε αν εσεις/εγω στην μέχρι τώρα ζωή μας ήμασταν εντάξει με το περιβάλλον. Αν εσεις/εγω την ημέρα που θα ανακοινωθεί κάποια πρωτοβουλία αναδάσωσης της Πάρνηθας ή κάπου αλλού (ανάλογα που μένει ο καθένας) θα είσαστε/ειμαι εκεί να βοηθήσουμε, έχοντας βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Όποιος από εσάς/εμένα το κάνει έχει κάθε δικαίωμα να κατηγορεί Θεούς και Διαβόλους. Όποιος εκείνη την στιγμή ΔΕΝ το κάνει.....ας σιωπήσει και ας καθίσει αναπαυτικά, πιο βαθιά στον καναπέ του.

Πάρνηθα, Αγιά, Βουραικέ, Χαλκιδική.......ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Καληνύχτα σας/μου

Φιλε μου, κατ'αρχήν έχεις δίκιο. Ίσως να μην έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό συμφωνώ και πάντα πρέπει να ξεκινάμε και να καταλήγουμε και στις προσωπικές μας ευθύνες και στην προσωπική μας συμβολή σε όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου της φωτιάς.

Όμως θα πρέπει να συμπληρώσουμε και κάποια άλλη πλευρά της αλήθειας, η οποία όμως ίσως χρειάζεται πολύ περισσότερη ανάλυση, τολμώ να κάνω μία αρχή. Σε μία ευυπόληπτη κοινωνία, υπάρχει εξειδίκευση και καταμερισμός των ευθυνών. Υπάρχει οργάνωση, δομή, ιεραρχία, προσωπικό που επιχειρεί και προσωπικό που παίρνει αποφάσεις και ΟΧΙ ο προσωπικός ενθουσιασμός του καθ'ενός μας. Η φροντίδα ενός αναλόγου δάσους είναι σοβαρή δουλειά, γίνεται με πρόγραμμα και μελέτη (που αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε) και γι'αυτό την ευθύνη την φέρνει ο κάθε επικεφαλής και όχι καθ'ένας μας ενθουσιώδης ή μη. Ορθώς που δεν άφηναν "εθελοντές" να ανεβαίνουν να σβήνουν ανοργάνωτα την φωτιά, γιατί μπορεί να θρηνούσαμε και πολλά θύματα. Κακώς όμως που δεν υπήρχαν οργανωμένα τμήματα αυτών των εθελοντών να βοηθούν σε ώρες ανάλογης κρίσης. Εγώ μπορεί να βοηθήσω ... πολύ αποτελεσματικότερα από τον καναπέ μου, πληρώνοντας μέσω των φόρων που μου πίνουν το μεδούλι την "προστασία" του δάσους. Γιατί αν πήγαιναν 10 "σαν και εμένα", μπορεί να απασχολούσα περισσότερους πυροσβέστες για να σώσουν εμένα και όχι τα δέντρα.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Για να συμπληρώσω και ε γω τα ανωτέρω, το πρόβλημα παιδιά είναι όντως πολιτικό.

Είναι πολιτικό γιατί η κυβέρνηση αποφασίζει την πρόσληψη 3.000 αγροφυλάκων και την ίδια ώρα οι ΗΛΙΘΙΟΙ απολύουν συμβασιούχους -εποχικούς πυροσβέστες, ενω θα έπρεπε να προσλάβουν 3000 απο αυτούς.

Είναι πολιτικό γιατί αυτή τ ην σ τιγμή απο τα 13+9 πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair (τα μόνα αξιόπιστα γιατί τα PZL βρίσκονται ήδη σ ε φάση απόσυρσης) πετάνε τα μισά και αυτά όχι για πολύ.

Είναι πολιτικό γιατί δ εν προβλέψανε να έχουνε ναυλώσει εγκαίρως ελικόπτερα, τα οποία είναι και η πιο αξιόπιστη λύση.

Είναι πολιτικό για τα όσα φρικαλέα περιγράφονται στο ποστ του John Nikolaou.

Είναι πολιτικό γιατί κανένας δεν βρέθηκε να συμμαζέψει καί ενδεχομένως να αποτάξει, εκείνον τον ηλίθιο εκπρόσωπο της πυροσβεστικής , ο οποίος είπε οτι η ''φωτιά στην πάρνηθα δεν ξέφυγε ποτέ απο τον έλεγχο της πυροσβεστικής''.

Είναι πολιτικό γιατί δεν υπάρχει ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ νομοθετικό πλαίσιο για τους καταπατητές δασικής γης.

Είναι πολιτικό γιατί δεν ε παναφέρεται η θανατική ποινή για συγκεκριμένη κατηγορία εγκλημάτων μέσα στα οποία πρέπει να είναι και ο εκ προθέσεως εμπρησμός δασικών εκτάσεων.

ΕΙΧΑΝΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕς ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;

Αφήσανε και καταστράφηκε ενα απο τα ωραιότερα ελληνικά βουνά και ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής, και τώρα πάνε να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Τέλος πάντων, εγω ολόκληρο το σ/κ μετα απο απόφαση του ενταύθα ορειβατικού συλλόγου πάω για πυρασφάλεια.Και σχεδιάζω απο εδω και πέρα να κάνω πάλι ενα τουρ ολοκληρωμένο και με φωτογραφίες όλων των ελληνικών βουνών γιατί αμφιβάλλω πολύ εαν και πως θα τα ξαναδούμε.

Και επειδή υποψιάζομαι οτι το επόμενο θύμα θα είναι ο ταύγετος, όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, καλό θα ήταν να έρθετε να τον δείτε όλοι.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Και μια απαντηση στον mil.

Η πολιτικη ειναι μεσα στη ζωη μας... συνδεεται με τα παντα... ο καθενας μας ασκει μια πολιτικη... πολιτικη μπορει να χαρακτηριστει το μεγαλωμα των παιδιων, πολιτικη μπορουν να χαρακτηριστουν οι "αγραφοι" κανονες που ισχυουν στα σπιτια μας (πχ μην μπαινεις με τα βρεγμενα παπουτσια στο σπιτι)

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν ειναι μονο αυτη που λενε καθε μερα οι δημοσιογραφοι ουτε ασκειται μονο σε εκεινο το κτηριο που ονομαζεται Βουλη, ουτε την ασκουν μονο οι """πολιτικοι"""

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ειναι: τρόπος χειρισμού ορισμένης υπόθεσης

πολιτικη υπαρχει παντου και σε καθε γωνια της ζωης μας, επομενως και αυτο οπως και τοσα αλλα θεματα περιεχουν πολιτικη.

ενα χιονοδρομικο ασκει μια πολιτικη ειναι πολιτικη για τη διαστρωση μιας πιστας, ειτε τιμολογιακη πολιτικη, μια διευθυνση ασκει πολιτικη, μεθοδους χειρισμου μια καταστασης

αντια να αδιαφορουμε για την πολιτικη και να την αποφευγουμε, θα πρεπει να αγωνιζομαστε για να υπαρχει...

Ευχαριστώ για το γενικό μάθημα περί πολιτικής.

Δυστυχώς έκανα το συνηθισμένο λάθος εμπλέκοντας την "πολιτικοποίηση" με την "κομματικοποίηση", αν και από το νόημα νομίζω ότι φαίνεται αυτό που εννοώ.

Παρ'όλα αυτά, αν ρωτήσεις 10 ανθρώπους για το τι είναι "Πολιτική", νομίζω ότι και οι 10 θα δώσουν την ίδια απάντηση, που θα διαφέρει από την "πολιτική για την διάστρωση της πίστας". Τελειώνω κάπου εδώ γιατί όλα αυτά δεν έχουν καμμία σχέση με την γενική συζήτηση, απλά αποσαφηνίζοντας για όσους μπλέχτηκαν, ότι εννοούσα "κομματικοποίηση" και όχι "πολιτικοποίηση" με όλες τις μορφές που ανέφερες.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

γιατί δεν ε παναφέρεται η θανατική ποινή για συγκεκριμένη κατηγορία εγκλημάτων μέσα στα οποία πρέπει να είναι και ο εκ προθέσεως εμπρησμός δασικών εκτάσεων
Ας μην ειμαστε υπερβολικοί.

Αντίθετα, θα μπορούσε δια βίου να αναδασώνει (ως καταναγκαστικά έργα) την έκταση που πυρπόλησε... Αυτό κι αν είναι ποινή!

Το μεσογειακό δάσος είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανακάμψει αν καεί και ξανά καεί γιατί καταστρέφεται εντελώς ο γόνος και το υπέδαφος.

Αν όλοι προσπαθήσουν να βοηθήσουν στην επούλωση τον πληγών της, η Πάρνηθα , αφού δεν έχει καεί ξανά, πιστεύω σε μια δεκαετία θα αρχίσει να πρασινίζει πάλι.

Επίσης πιστεύω ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι το κακό δεν αντιστρέφεται.

Αν όλοι πιστέψουν πως υπάρχει ελπίδα να ξαναγεννηθεί το δάσος τότε και μόνον τότε θα ξαναγεννηθεί. Αν από τώρα την θεωρήσουμε νεκρή, βράσε ρύζι και περίμενε να ξαναδείς το ίδιο επεισόδιο κάπου αλλού.

Καταλαβαίνω την πολύ μεγάλη ταραχή των περισσοτέρων λόγω του συναισθηματικού δεσίματος και της απόστασης αναπνοής του τόπου της καταστροφής αλλά αυτή την ώρα πρέπει να ενεργήσουμε με ψυχραιμία, ομόνοια, δύναμη και πίστη ότι το βουνό πρέπει να επανέλθει και θα επανέλθει.

Τόσα χρόνια μόνο έδινε

Τώρα ήρθε η σειρά μας να προσφέρουμε.

olimpiadb_1905.jpg

olimpiadb_1905.jpg.9013c398d60fc49f8757583c8c1b6ccd.jpg

Στην Αττική ζούγκλα του τσιμέντου, δεν έχουν θέση τα δέντρα και οι θάμνοι...

Δεν έχει αυτή τη στιγμή και πολύ σημασία ποιος και τι έφταιξε, αλλά το αποτέλεσμα και αυτό είναι η καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του τελευταίου πνεύμονα της πολύπαθης γης της Αθήνας και των προαστίων της.

Αδηφάγο ον ο άνθρωπος στον αγώνα του για το κέρδος, αργά η γρήγορα θα έτρωγε έστω και "αθέλητα" και την Πάρνηθα.

Είτε από χωματερή, είτε από πυλώνες, είτε από γραμμές μεταφοράς, η τσιγάρο, η σπασμένα γυαλιά, η εμπρησμός, η ένα σωρό άλλες αιτίες, κάποτε η φωτιά θα έμπαινε και ουσιαστικά υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας είτε με την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση σε "αγαθά" και ενέργεια, είτε με την αδιαφορία μας και την έλλειψη συνείδησης της ευθύνης μας.

Το γιατί δεν καταπολεμήθηκε εν τη γενέσει δεν το ξέρω και θα ακουστούν τόσα που σίγουρα θα απομακρυνθούμε από την αλήθεια...

Η ουσία είναι τι γίνεται από δω και πέρα και αν μπορεί να υπάρξει αποκατάσταση, σε τι έκταση και σε τι χρονικό ορίζοντα.

Η φύση έχει τους μηχανισμούς να επουλώνει τα τραύματα της, αλλά θέλει και την συγκατάθεση του ανθρώπου... Με ησυχία και υπομονή μπορεί να επανέλθει, έστω και λίγο διαφορετική, αλλά πολύ φοβάμαι, ότι η πίεση που της ασκούμε είναι τεράστια για να τα βγάλει πέρα.

Δυστυχώς οι περισσότεροι από μας ζούμε σε μια πλασματική ασφάλεια αποκομμένοι από τα πραγματικά προβλήματα και ευαισθητοποιούμαστε μόνο όταν ο κίνδυνος χτυπάει την πόρτα μας.

Πρέπει να γίνουμε πιο δυναμικοί και ενεργοί σε ότι μας αφορά και να κατανοήσουμε ότι το κράτος είναι οι πολίτες του και οι πολιτικοί αυτοί που μας αξίζουν.

Αν γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, πιο δίκαιοι και νομοταγείς με σεβασμό ο ένας στον άλλον και κυρίως στο κοινό περιβάλλον που ζούμε, τότε θα περιορίσουμε κατά πολύ όλα αυτά τα φαινόμενα κακής λειτουργίας και διαχείρισης και το κράτος μας θα γίνει καλύτερο, πιο αποδοτικό και πάνω απ' όλα θα το σεβόμαστε και εμείς.

Οι φωτιές δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν, αλλά θα είναι πολύ λιγότερες και θα αντιμετωπίζονται καλύτερα και πιο έγκαιρα.

Πριν από χρόνια όταν ζούσα και εγώ στην Αθήνα, μέσα στην μελαγχολία του τσιμέντου που με είχε κυριεύσει το μόνο που με κρατούσε, ήταν η επαφή με την φύση και την επιθυμία να βρεθώ κοντά της. Μοναδικός κοντινός προορισμός η Πάρνηθα, ήταν στόχος, σκοπός, όνειρο, αναμνήσεις, αναψυχή και λύτρωση και στη θέα της ακόμα και από μακριά αισθανόμουν πιο δυνατός να αντέξω στην ανελέητη ένταση της Αθήνας.

Τώρα πολύ φοβάμαι ότι πολλοί άνθρωποι θα σκεφτούν να την εγκαταλείψουν, καθώς λίγο λίγο η ζωή σε αυτή γίνεται όλο και πιο ασφυκτική.

Κλείνοντας θέλω πραγματικά να εκφράσω τη θλίψη μου και τα συλλυπητήρια μου σε όλους τους κατοίκους της Αθήνας και της Αττικής για την μεγάλη αυτή και δυσαναπλήρωτη απώλεια... :(

Μοναδικός κοντινός προορισμός η Πάρνηθα, ήταν στόχος, σκοπός, όνειρο, αναμνήσεις, αναψυχή και λύτρωση και στη θέα της ακόμα και από μακριά αισθανόμουν πιο δυνατός να αντέξω στην ανελέητη ένταση της Αθήνας.

Τώρα πολύ φοβάμαι ότι πολλοί άνθρωποι θα σκεφτούν να την εγκαταλείψουν, καθώς λίγο λίγο η ζωή σε αυτή γίνεται όλο και πιο ασφυκτική.

Μετά τον θυμό, την οργή, το παράπονο, τα κυριότερα συναισθήματα προέρχονται από την κοινή σκέψη με τον Λούη των παραπάνω.

Αν έχω πνευματικά αποκοπεί από την Αθήνα, τώρα θέλοντας και μη, θα πρέπει να απομακρύνομαι σωματικά πολύ πιο συχνά.

Mετρα αντιμετωπισης λοιπον...

Διαβασα πως μια απλη δενδροφυτευση δεν θα κανει τιποτα.

Δεν θα κανει τιποτα γιατι πρεπει τωρα να συντηρηθει το χωμα. Τα αεροπλανα ριχνουν θαλασσινο νερο που σημαινει οτι το αλατι βρισκεται πλεον στο βουνο "μολυνοντας" υπογεια τις ριζες και επηρρεαζοντας αμεσα οποια δενδοφυτευση...

Χωρις δεντρα, δεν υπαρχει -οπως ειναι φυσικο-κατι να συγκρατει το χωμα απο μια ορμητικη βροχη.

Πρεπει πρωτα να κοπουν τα δεντρα(καρβουνοκορμοι) και να μεινουν κατω ωστε να σκεπασουν το χωμα με σκοπο να το συγκρατησουν.

Οργωμα ισως να χρειαζεται. Και επειτα τα νεα δεντρα...

Μην ξεχναμε πως με την πρωτη βροχη (ειδικα αν ειναι δυνατη) το χωμα θα φυγει απο τις πλαγιες και θα αναδειξει πετρες. Ετσι θα βγει στο προσκηνιο μια αγωνη περιοχη-μη αναδασωτεα...

Ειναι κοινη διαπιστωση πως πρεπει να δημιουργηθει μια ομαδα κρουσης...

βαζοντας ολοι μας, δυναμη και τσαπα....

Μην ξεχναμε φιλοι Αθηναιοι πως και το Πηλιο πληγωνεται εντονα τωρα ισως σε μεγαλυτερο βαθμο απο την Παρνηθα καθως ακομα καιει η φωτια εκει σε διαφορετικα μετωπα.

Υ.Γ: στο κρατικο καναλι(στο κεντρικο δελτιο) ακουστηκε πως συμφωνα με την ερευνα της πυροσβεστικης η φωτια στα Δερβενοχωρια προκληθηκε απο εμπρησμο διοτι εντοπιστηκαν 3 διαφορετικα μετωπα κοντα στον επαρχιακο δρομο σε αποσταση 150 μετρων το ενα απο το αλλο...

Τελος παντων...τωρα αρχιζει το εργο μας, αφηνουμε τις ευθυνες και μετατρεπουμε την οργη μας(δυναμικη ενεργεια) σε κινητικη ενεργεια του χεριου μας εχοντας οπλισει το τσαπικο εργαλειο μας...

Πιστεύει κανείς ότι αυτό το πράγμα έγινε απο Πυλώνα της ΔΕΗ?

Η κομματική διαφθορά δεν υπολογίζει τιποτα, όλα για τους σκοπούς της.

Προεκλογικά είμαστε ,οι συνθηκες ηταν τελειες ,το χτυπημα οργανωμένο, η καταστολη σε τετοια θέματα δεν ειναι οτι πιο εύκολο το εγχειρημα πετυχε.

Μεσα στην εβδομαδα που μας ερχεται σιγουρα θα δουμε στατιστικες απο τα καναλια που η αντιπολιτευση θα εχει μειωσει τη διαφορά μιας και η λαικη κατακραυγη χτυπαει limit up με το δικιο της.

Όλη την ημερα εβλεπα τον ουρανό που ξερναγε τα αποκαιδιας της Παρνηθας και σπαραζε η καρδιά μου.

Εαν δεν έχετε δεί απο κοντά ή δεν έχετε βοηθησει σε πυροσβεση δε μπορείτε να νιώσετε το δέος της φωτιάς. Μετά τη τελευταία τραυματική εμπειρία μου(πυροσβεση σε κλειστό χώρο φωτιας σε πριονιδι ποτισμενο με βενζινη) για ενα χρόνο δε άντεχα ουτε να βλεπω τη φωτιά της ψησταριάς.

Δε τιθασευεται με τίποτα το θηρίο και μην αγνοείτε ότι η εμπειρία της Ελλάδας στη πυροσβεση,προληψη κλπ είναι στα υψηλότερα επίπεδα στο πλανήτη. Μη γελάτε ψάχτε λίγο της φωτιές του 2006 ανα κράτος και θα δείτε τα πολυ προηγμένα κράτη τι τρομακτικες απώλιες είχαν και για ποσες μέρες καίγονταν.

Η φωτιά μπορεί να κινηθεί με τρομακτική ταχύτητα,να αλλάζει συνεχώς κατευθυνση με κινδυνο να καψει τους τολμηρους που θα πανε κοντα της, μπορεί να πολλαπλασίασει τα μέτωπα ενώ για αντιπυρικές ζώνες θα επρεπε να είχαν κόψει τη μισή χλωρίδα για να ειναι πραγματικα αποτελεσματικές. Στήνεις άμυνα εκεις που μπορεις να φτάσεις και υποχωρείς κοκ, με τον αέρα που είχε όταν έφτασε στο βουνό μας δε σταματιόταν με τίποτα, το νερό εξατμιζόταν σε δευτερόλεπτα και οι κυκλώνες που δημιουργουσε η φωτιά εστελνε τα "μετωπα" σε διαφορετικές κατευθυνσεις, μόνη λύση ήταν η υπομονή θα σταματήσει. :( άργησε όμως και τα κατέστρεψε σχεδόν όλα.\\

υγ. Δε φταίνε οι πολιτικοί, μόνο εμείς φταίμε!

Εμείς που καίγαμε για να οικοδομήσουμε, εμείς που τους δίναμε άδεια να χτίσουν,εμείς που τα αγοράζαμε!

Εμείς που υποθάλπαμε οργανώσεις που έκαναν εμπρησμούς for living.

εμεις...

εμεις...

εμεις που τον Αυγουστο θα φυγουμε για διακοπες και θα τα ξεχάσουμε όλα και τέλος Οκτωμβρίου θα παμε να ψηφίσουμε

ααα φταίει και η Πάρνηθα που το 99 δεν έκανε το σεισμό όταν συνεδρίαζε η Βουλή να πέσει να τους πλακώσει.

Υποχείρια είμαστε υποχείρια θα μείνουμε γιατι είμαστε αμορφη μαζα.

Όταν ο ανθρωπος κά(ο)ψει και το τελευταίο δέντρο

ψαρέψει το τελευταίο ψάρι

μολύνει και το τελευταίο ποτάμι

θα καταλάβει ότι τα λεφτά ΔΕ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ!

Σε συνέχεια αυτών που είπε ο Πανος..... θέλω να τονίσω ότι οι 300 οι οποίοι μας κυβερνούν (μια ο ένας μια ο άλλος) δεν είναι aliens, είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι άνθρωποι που εμείς ψηφίζουμε, είναι άνθρωποι που μεγάλωσαν με τη ίδια παιδεία που μεγαλώσαμε εμείς, είναι άνθρωποι σαν κι εμάς είναι κομμάτι από εμάς. Εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς τους έχουμε εκεί ψηλά. Βάλτε όλοι λοιπόν το χέρι στην καρδιά και πείτε (στον εαυτός σας, όχι σε μένα ή στο forum)..θα τους ξαναψηφίσετε την επόμενη φορά?...θα ξαναψηφίσετε αυτούς που δεν έχουν την ΤΟΛΜΗ το ΘΑΡΡΟΣ (για να μην πω τίποτε άλλο) να φτιάξουν το ρημάδι το κτηματολόγιο..να ξέρει αυτό το κακόμοιρο το κράτος τι έχει και τι δεν έχει?......θα καταγγείλετε τον τύπο που έχει φτιάξει το αυθαίρετο (που όλοι λυπόμαστε στην TV που τον βλέπουμε να απειλεί ότι θα αυτοπυρποληθεί όταν έρχονται οι μπουλντόζες να του το ρίξουν) ?.......Θα καταγγείλετε τον φίλο, συνάδελφο, ξάδερφο (όλοι μας λίγο πολύ έχουμε έναν τέτοιον) που υπερηφανεύεται, έστω και στο μεταξύ μας, για τις πολεοδομικές παρανομίες που έχει κάνει ή για τις μίζες που έχει δώσει για να σηκώσει το εξοχικό του?..........Χμμμμμ..μάλλον όχι. Οι περισσότεροι από εσάς/εμένα θα τους ξαναψηφίσουμε και φτου κι από την αρχή. Και σας παρακαλώ μην μου βγείτε όλοι ότι είσαστε ψηφοφόροι όλων των κομμάτων ΕΚΤΟΣ της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Θα του ς ξαναψηφίσετε/ξαναψηφίσω και θα γίνεται/γίνω συνένοχοι στα εγκλήματα που γίνονται σε όοοοοοοοοοοοολη την επικράτεια. ΕΧΕΤΕ/ΕΧΩ δύναμη. Πάρετε στυλό και γράψτε, πάρετε πληκτρολόγιο και γράψτε σε εφημερίδες περιοδικά e-mails Υπουργών , Πρωθυπουργών την αγανάκτησή σας, την οργή σας. Συμμετέχετε ΔΥΝΑΜΙΚΑ μαζί με τα παιδιά σας σε όλα τα events που ΘΑ οργανωθούν τις επόμενες ημέρες. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ.

Και το κυριότερο..σηκωθείτε/σηκωθώ από τον καναπέ. Κλείστε την TV, ακυρώστε το μπαράκι ή την καφετέρια , το σκυλάδικο, πάρτε τον/την σύντροφο σας , πάρτε τα παιδιά σας και γεμίστε την ορεινή Ελλάδα (σας έχει ανάγκη,σας χρειάζεται)με την παρουσία σας, την δικιά σας και των παιδιών σας , για να μπορέσουν τα τελευταία να μάθουν για την φύση τόσα πολλά, όσα δεν πρόκειται να μάθουν ποτέ στα σχολεία ΤΟΥΣ. Αγαπητοί φίλοι..αυτοί εκεί στην βουλή δεν είναι από μόνοι τους...εμεις τους στείλαμε εκεί.μην το ξεχνάτε. Πραγματικά μου προκαλεί αηδία και τάση προς εμετό η δήθεν αγανάκτηση των μεν και των δε και οι κατηγορίες που εξαπολύουν ο ένας για τον άλλον. ΑΓΝΟΗΣΤΕ TOYΣ

Πάρνηθα, Αγιά, Βουραικέ, Χαλικδική.....ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ fire3zc6.jpg

http://www.e-achaia.gr/

Ωραια οσα λεμε για την ''επομενη μερα'', αλλα αυτη δεν εχει ερθει ακομα αφου η φωτια δεν εχει σβησει και συνεχιζει εντονα το καταστροφικο της εργο:(

Αυτη την ωρα συνεχιζει να κατακαιει τα πευκοδαση στην περιοχη ''Κεραμιδι''... :blink:

Σημερα ξυπνησα αργα και εφυγα για μια δουλεια στην Ηλιουπολη, διπλα μου δηλαδη. Ειδα ενα περιεργο συννεφο στον ουρανο και μια περιεργι ατμοσφαιρα. Ο αερας ηταν "ξερος" και ειχε μια περιεργη -λογω ημερων- δροσια.

Επεστρεψα σπιτι και ειδα ειδησεις. Πραγματικα πονεσα.

Φετος τον χειμωνα ηταν η τελευταια φορα που ανεβηκα στο γνωστο σποτ στο Παλαιοχωρι. Ηταν η πρωτη φορα που ανεβηκα απο την 6η δημοτικου.

Αυτο που σκεφτηκα βλεποντας τα πλανα απο το καζινο ηταν:

Γιατι ασχολουνται με το καζινο? Λες και τους ενδιαφερει πως θα σωθει το καζινο. Δεν ξερω γιατι αλλα τα καναλια εχουν την ταση να επικεντρονωνται σε καθε λογης κοσμικα... Ας μην μιλησουμε για το STAR, αυτοι ειναι για τις φαπες

Κ επιπλεον μου φανηκε περιεργο που ενω η φωτια ηταν πολυ κοντα στο καζινο, σωθηκε εκεινο και οχι το δασος. Λες μπας και τελικα τα παντα εδω περα ελεγχονται απο καρτελ και μαφιες?

Λετε να καηκε ωστε να γινουν νεα οικοπεδα για τους κροισους Αραβες που θα πηγαινουν στο καζινο?

Πραγματικα σαν θεωρια συνομοσιας μου φαινονται ολα αυτα

Εξαλου τι ειναι πλεον αληθινο στο κοσμο που ζουμε? Ολοι μες στα ψεματα ειμαστε

Να μας χαρω ανθρωπους

JAPOW!!!

Σε συνέχεια αυτών που είπε ο Πανος..... θέλω να τονίσω ότι οι 300 οι οποίοι μας κυβερνούν (μια ο ένας μια ο άλλος) δεν είναι aliens, είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι άνθρωποι που εμείς ψηφίζουμε, είναι άνθρωποι που μεγάλωσαν με τη ίδια παιδεία που μεγαλώσαμε εμείς, είναι άνθρωποι σαν κι εμάς είναι κομμάτι από εμάς. Εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς τους έχουμε εκεί ψηλά
Συμπληρώνοντας τα μηνύματα του Πάνου και του Άκη, να σημειώσω οτι οι 300 αποτελούν την νομοθετική εξουσία της χώρας. Τη βρώμικη δουλειά στις υπηρεσίες την κάνουν διάφοροι «ωραίοι» τύποι που ουσιαστικά κάνουν ότι τους βολεύει, χωρίς μάλιστα να λογοδοτούν σε κανέναν. Κι αν κάποια στιγμή στραβώσει και ερωτηθούν, τότε το γυρίζουν στο καλαμπούρι και κλείνουν το μάτι, λέγοντας οτι «αυτός είναι δικός μου, πάμε παρακάτω...»

Δε νομίζω οτι ο κάθε υπουργός ή ο κάθε βουλευτής έχει τη δυνατότητα να τους ελέγχει ανά πάσα στιγμή. Και γιατί άραγε να υπάρχει κάποιος που να πρέπει να τους ελέγχει ρε γμτ ?

θα καταγγείλετε τον τύπο που έχει φτιάξει το αυθαίρετο (που όλοι λυπόμαστε στην TV που τον βλέπουμε να απειλεί ότι θα αυτοπυρποληθεί όταν έρχονται οι μπουλντόζες να του το ρίξουν) ?.......Θα καταγγείλετε τον φίλο, συνάδελφο, ξάδερφο (όλοι μας λίγο πολύ έχουμε έναν τέτοιον) που υπερηφανεύεται, έστω και στο μεταξύ μας, για τις πολεοδομικές παρανομίες που έχει κάνει ή για τις μίζες που έχει δώσει για να σηκώσει το εξοχικό του?..........Χμμμμμ..μάλλον όχι
Άκη με πρόλαβες...

Είναι εξοργιστικά αστείο να βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους που τη μία ημέρα έκαναν επανάσταση κατά των αυθαιρέτων, την επομένη στο ίδιο κανάλι να συμπαρίστανται με σθένος στον ταλαίπωρο οικογενειάρχη-μεροκαματιάρη-αδικημένο από τη ζωή, ο οποίος πράγματι έχει ξεκινήσει απεργία πείνας μπροστά από την μπουλντόζα και απειλεί τους πάντες κρατώντας στην αγκαλιά του το παιδί του.

Κι αυτοί οι διπλανοί μας είναι και σίγουρα δεν θα τους καταγγείλουμε. Αλλά ώς συνήθως οι άλλοι φταίνε...

λύπη, λύπη, πόση λύπη Θεέ μου, πόσα δάκρυα, πόση οδύνη, πόση οργή ...

τι σχέση μπορούμε να 'χουμε εμείς με αυτούς τους αξιοθρήνητους, αξιολύπητους αρνησιπάτριδες, που νέμονται τις τύχες μας ...

αυτοί οι ανίκανοι, δεν έχουν πατήσει καν το πόδι τους σε μονοπάτι, δεν ξέρουν καν τι είναι βουνό ...

" ... οι δ' άνθρωποι διά το αυτών δέος του θανάτου και των κύκνων καταψεύδονται, και φασίν

αυτούς θρηνούντας τον θάνατον υπό λύπης εξάδειν, και ου λογίζονται ότι ουδέν όρνεον άδει,

όταν πεινή ή ριγοί ή τινα άλλην λύπην λυπήται, ουδέ αυτή η τε αηδών και χελιδών και ο έποψ,

α δη φασί διά λύπην θρηνούντα άδειν. Αλλ' άτε, οίμαι, του Απόλλωνος όντες μαντικοί τε εισί

και προειδότες τα εν Άιδου αγαθά άδουσι και τέρπονται εκείνην την ημέραν

διαφερόντως ή εν τω έμπροσθεν χρόνω ...

... και ούτω μεν καθαροί απαλλαττόμενοι της του σώματος αφροσύνης ως το εικός,

μετά τοιούτων τε εσόμεθα και γνωσόμεθα δι' ημών αυτών παν το ειλικρινές.

Τούτο δ' εστίν ίσως το αληθές.

Μη καθαρώ γαρ καθαρού εφάπτεσθαι μη ού θεμιτόν ή ..."

Πλάτωνος "Φαίδων"

τι σχέση μπορεί να έχουμε εμείς με αυτούς τους ανίκανους ουτιδανούς, τους επιπόλαιους, τους ανεπαρκείς, που χωρίς τύψεις, με εγκληματική αμέλεια, άφησαν το βουνό ΜΑΣ να καεί, αφήνουν τα βουνά να καίγονται ...

το βουνό μας, την Πάρνηθα μας, με το πανέμορφο δάσος της, που πρωταντικρίσαμε πιτσιρικάκια με κοντά παντελονάκια πριν σαράντα κάτι χρόνια, που το αγαπήσαμε και το περπατήσαμε έφηβοι και νέοι απ'άκρου σ' άκρο με τους φίλους μας και τα κορίτσια μας, χειμώνα καλοκαίρι, που μεγαλώσαμε και γίναμε ώριμοι άντρες κοντά του, και φέραμε και τα παιδιά μας να πιούν νερό στην Σκίπιζα, να κοιμηθούν στο πυροφυλάκιο και να φυλάξουν καραούλι μη και δουν κάποια φωτιά .....

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ ;;;;;;;;;;;;;;

Πόση αβάσταχτη λύπη Θεέ μου ....

Πόση οργή, που κάνει τα χέρια να τρέμουν ...

Parnitha01.jpg

Parnitha02.jpg

Parnitha03.jpg

Parnitha04.jpg

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

3:37 o ανεμος γυρισε σε βοριά οπως ειχε προβλεφθει...και στη μυτη μου φτανει η μυρωδια της καταστροφης...μυρωδια που καποιους απλα δεν τους προκαλει τιποτα...

καμενο ξυλο λοιπον...καμενη τεραστια εκταση

στο παρελθον η μυρωδια αυτη του καμενου με χαροποιουσε...και αυτο γιατι η φωτια που εβαζα ηταν ελεγμενη και εκαιγα μονο χαρτακια.

τωρα, αυτη η μυρωδια απο το καμενο δασος που ερχεται απο λιγο πιο βορεια σιγουρα το μονο που φερνει ειναι θυμος και αγανακτηση...

2 μερες περασαν απο την αρχη της φωτιας...και μενει ακομα για να θυμιζει το αποτροπαιο εργο μερικων "αμυαλων μυαλων"

στιχοι τραγουδιων αμετρητοι που μπορουν να περιγραψουν την κατασταση με ολες τις παραμετρους...

λύπη, λύπη, πόση λύπη Θεέ μου, πόσα δάκρυα, πόση οδύνη, πόση οργή ...

τι σχέση μπορούμε να 'χουμε εμείς με αυτούς τους αξιοθρήνητους, αξιολύπητους αρνησιπάτριδες, που νέμονται τις τύχες μας ...

αυτοί οι ανίκανοι, δεν έχουν πατήσει καν το πόδι τους σε μονοπάτι, δεν ξέρουν καν τι είναι βουνό ...

....

Καλέ μου φίλε είμαστε απλά άξιοι των πολιτικών που μας κυβερνούν

:(

Σε δύο εβδομάδες το θέμα δεν θα πουλάει και τα κανάλια θα ασχολούνται με τον χωρό των στριγκακίων στην Ψαρού της Μυκόνου και στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ααα και τί φόρεμα φόραγε η Σούλα Μπούλα στο ξενυχτάδικο. Σοβαρά θέματα δηλαδή.

ΩΧ ΑΔΕΛΦΕ τι στεναχωριέστε για την φωτιά τώρα ....

Θα γίνουν οικοπεδάκια μουρλια. Βιλάρες με θέα το τσιμεντοδάσος της Αττικής. Υπάρχει ποιο όμορφο πράγμα. Τσιμέντο να χαίρεται το μάτι σου.

ΦΙλικά πάντα με πολύ δόση ειρωνίας

Χρίστος

...

Διαφωνω, νιωθω σιγουρος οτι στη Παρνηθα ΔΕΝ θα γινουν οικόπεδα απο αυτη τη φωτια!

μπορει χαμηλα να μεγαλωσει λιγο ο οικισμος και αυτο με δυσκολιες.

Το άλλο Σάββατο οργανώνεται επισκεψη οπως ακουσα στο ραδιοφωνο να ανεβει κόσμος να δει τη καταστροφη, θα ήθελα να πάμε σα Σύλλογος εκεί.

Η αναδασωση θα αργήσει να ξεκινησει αλλα το βουνό θελει ενδιαφερον απο τωρα για να ειναι στις επαλξεις η πολιτεια.

Το άλλο Σάββατο οργανώνεται επισκεψη οπως ακουσα στο ραδιοφωνο να ανεβει κόσμος να δει τη καταστροφη, θα ήθελα να πάμε σα Σύλλογος εκεί
Πανο ,ξερεις λεπτομερειες ????,μηπως και οργανωσουμε κατι για να μην παει ο καθενας μονος του ???

Τον περασμένο Μάρτη επισκέφτηκα τη Γερμανία, την περιοχή του Βαυαρικού Δρυμού. Μιλάμε για φύση απερίγραπτης ομορφιάς βέβαια, όπως είναι και οι οικισμοί τους. Πιθανόν όσοι έχετε επισκεφτεί τέτοια μέρη έχετε προσέξει κάτι υπέροχα σπίτια σχεδον "στη μέση του πουθενά", δίπλα στο δάσος. Λοιπόν, ο γερμανός συνοδός μας μας ενημέρωσε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στο γερμανικό κράτος και να ζητήσει να του παραχωρηθεί μια έκταση που του αρέσεις για να χτίσει σπίτι. Ακόμα και αν αυτή η έκταση απέχει κυριολεκτικά 2 μέτρα από το δάσος. Αρκεί φυσικά το κτίσιμο να υπόκειται σε ορισμένες λογικές προϋποθέσεις. Ετσι, οι συν-ευρωπαίοι (ας γελάσω! έχουμε και το θράσος να αποκαλούμε εαυτούς ευρωπαίους) Γερμανοί μπορούν να χτίζουν νόμιμα σπίτια που εμείς θα θεωρούσαμε αυθαίρετα, να απολαμβάνουν τη φύση τους και την ποιότητα ζωής που τους αξίζει. Μπορεί λοιπόν κάλλιστα να συνυπάρξει ο άνθρωπος με τη φύση. Μπορεί και να πάει να μείνει δίπλα στον εθνικό δριμό. Ολα μπορεί να τα κάνει. Ο άνθρωπος που έχει παιδεία μπορεί να τα κάνει σωστά και με σεβασμό. Εμείς απλώς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μας.

Αυτό που μας αξίζει είναι ένα καμμένο δάσος. Και το πετύχαμε. Οχι μόνο ένα. Πολλά καμμένα δάση καταφέραμε.

Μπράβο μας!

pies αυτο που λες οντος ισχυει το εχουμε αναφερει σε παλιοτερη συζητηση, μαλιστα σκοπος των κρατων αυτων ειναι οι ιδιοι οι πολιτες να προστατευουν το δασος που τους περιβαλλει, Ζωντανο παραδειγμα ειναι φιλος στη Κοσμοθεα περιοχη πριν τα διοδια των Αφιδνων αριστερα πανω στο βουνο που ειναι καταφυτο απο πευκα και πολλες εκτασεις που συνορευει να ειναι δασικα να εχει βαλει ολοκληρη εγκατασταση πυροσβεσης με αντλιες,γεννητριες,δεξαμενες για να προστατεψει τη περιοχη γυρω απο το σπιτι του.

Το κακό με τους Ελληνες ειναι η αυθαιρετη δομηση κατι που στο εξωτερικο δεν υπαρχει ουτε σα σκεψη, εδω βλεπουμε στη τηλεοραση αυτον που εχει φτιαξει το αυθαιρετο να φωναζει και να μην αφηνει τα συνεργεια...και τον λυπομαστε και βριζουμε και εμεις απο το καναπε μας τον μπολντοζιερη και οχι αυτον που απο ενα στρεμμα οικοπεδο καθε χρονο παει 10μετρα πιο πανω το φραχτη του και εχει φτασει να εχει μια πλαγια.

αρχές του 20ου αιώνα έγραφε προφητικά ο Παπαντωνίου ...

«Γιάννη, γιατί έκοψες τον πεύκο; Γιατί; Γιατί;»

Αγέρας θάναι, λέει ο Γιάννης και περπατεί.

Ανάβει η πέτρα, το λιβάδι βγάνει φωτιά

Να' βρισκε ο Γιάννης μια βρυσούλα, μια ρεματιά!

Μες το λιοπύρι, μες στον κάμπο να ένα δεντρί...

Ξαπλώθη ο Γιάννης αποκάτου, δροσιά να βρει.

Το δέντρο παίρνει τα κλαριά του και περπατεί!

Δεν θ΄ ανασάνω, λέει ο Γιάννης, γιατί, γιατί;

«Γιάννη, που κίνησες να φτάσεις;»

«Στα δυο χωριά.»

«Κι ακόμα βρίσκεσαι δω κάτου; Πολύ μακριά!»

«Εγώ πηγαίνω, όλο πηγαίνω. Τι έφταιξα εγώ;

Σκιάζεται ο λόγκος και με φεύγει, γι' αυτό είμαι δω

Πότε ξεκίνησα; Είναι μέρες... για δυο, για τρεις...

Ο νους μου σήμερα δε ξέρω, τ΄ είναι βαρύς»

«Να μια βρυσούλα, πιε νεράκι να δροσιστείς»

Σκύβει να πιει νερό στη βρύση, στερεύει ευθύς.

Οι μέρες πέρασαν κι οι μήνες, φεύγει ο καιρός,

Στον ίδιο τόπο είν' ο Γιάννης, κι ας τρέχει εμπρός...

Να το χινόπωρο, να οι μπόρες, μα πού κλαρί;

Χτυπιέται ορθός με το χαλάζι, με τη βροχή.

«Γιάννη, γιατί έσφαξες το δέντρο, το σπλαχνικό,

που 'ριχνεν ίσκιο στο κοπάδι και στο βοσκό;»

Ο πεύκος μίλαε στον αέρα - τ' ακούς, τ' ακούς;-

και τραγουδούσε σα φλογέρα στους μπιστικούς.

«Φρύγανο και κλαρί του πήρες και τις δροσιές

Και το ρετσίνι του ποτάμι απ΄ τις πληγές.

Σακάτης ήταν κι ολόρθος, ως τη χρονιά,

Που τον εγκρέμισες για ξύλα, Γιάννη φονιά!»

«Τη χάρη σου ερημοκλησάκι, την προσκυνώ,

Βόηθα να φτάσω κάποιαν ώρα και να σταθώ...

Η μάνα μου θα περιμένει κι έχω βοσκή...

Κι είχα και τρύγο... Τι ώρα νάναι και τι εποχή;

Ξεκίνησα το καλοκαίρι -να στοχαστείς-

Κι ήρθε και μ' ήβρε ο χειμώνας μεσοστρατίς.

Πάλι Αλωνάρης και λιοπύρι! Πότε ήρθε; Πώς;

Αγιε, σταμάτησε το λόγκο, που τρέχει εμπρός.

Αγιε, το δρόμο δεν τον βγάνω -με τι καρδιά;-

Θέλω να πέσω να πεθάνω, εδώ κοντά.»

Πέφτει σα δέντρο απ΄ το πελέκι... βογκάει βαριά.

Μακριά του στάθηκε το δάσος, πολύ μακριά.

Εκεί τριγύρω ούτε χορτάρι, φωνή καμιά

Στ΄ αγκάθια πέθανε, στον κάμπο, στην ερημιά.

Όσοι δεν έχετε διαβάσει τα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου κάντε το

γιατί σε λίγο θα καίνε και τα βιβλία που γράφουν για το δάσος ...

C.

Ελαβα ενα μυνημα που λεει οτι στις 8/7 και ωρα 19:00 θα γινει μια συγκεντρωση μπροστα στη βουλη για το περιβαλλον και θα απαιτηθει η αμεση αναδασωση των καμμενων εκτασεων της χωρας μας.

Οποιος αισθανεται κατι για το θεμα θα ηταν καλο να παρευρεθει στη συναντηση αυτη...