Jump to content
Sign in to follow this  
silmarils

Οδηγός στο St.Anton

Recommended Posts

Καλημέρα!

 

Έχει κανονιστεί ένα ταξίδι μέσα στον Ιανουάριο στο St.Anton. Στην περιοχή έχουμε ξαναπάει στο παρελθόν και εκτός του St.Anton είχαμε προλάβει να καλύψουμε και τις πλαγιές στο St.Christoph. Φέτος αν όλα πάνε καλά θα προλάβουμε και τα διπλανά Stuben, Zürs και Lech.

Θα μας ενδιέφερε επίσης να πάρουμε κάποιο οδηγό καθώς τα off piste λένε ότι είναι καταπληκτικά. Mήπως κάποιος είχε χρησιμοποιήσει οδηγό στο παρελθόν να μας πει σε τι διαδρομές πάει; Από επίπεδα δυσκολίας οι διαδρομές τι λένε; Αξίζει τον κόπο;

 

Ευχαριστώ,

Βασίλης :wub:


white fluffy stuff

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...726&hl=dogiakos

 

Eπειδή ο Σταύρος έχει βρει πούδρα στη Τυνισσία και αδυνατεί θα χαρώ να σας κάνω τον οδηγό :)

 

Ασυζητητεί ναι πάρε οδηγό-δάσκαλο από st anton ski shulle θα γυρίσεις πολύ καλύτερος σκιερ. Επίσης θα σου πρότεινα να τον κλεισεις από τώρα.

 

Εμείς χωρίς οδηγώ όπου βλέπαμε πούδρα πηγαίναμε. Zurs παράδεισος όπως και το rendl και το...Ζοχ γράψτα. Καλό κόλπο είναι ακολουθείς τους οδηγούς. Αν θες διαδρομές θα σου δείξω από κοντά επί χάρτου.

 

ΑΧ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΠΑΛΙ


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες MIK. Το Rendl έχει όντως πολύ απάτητο για παιγνίδι. Αν και νομίζω ότι με φρέσκια πούδρα όλη η περιοχή είναι παράδεισος!

 

Ελπίζω να ψήσω τους υπόλοιπους να το κάνουμε! Να περάσετε κι εσείς τέλεια στη La Plagne!

Και μια διόρθωση, θα είμαστε 7 σκιέρ (οι υπόλοιποι) και ένας με snowboard (εγώ)! :)


white fluffy stuff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχω πάει πολλές φορές St Anton είναι από τα καλύτερα μέρη γιά σκι. Αν σε ενδιαφέρει το of piste είναι πράγματι παράδεισος. Οι σχολές ( έχει δύο, την Arlberg ski schule που είναι η μεγαλύτερη και την St Anton ski schule) έχουν τα καλά και τα κακά τους.Είναι πολύ φθηνές (γιά of piste) και έχουν πολλά γκρούπ διαφορετικών δυνατοτήτων. Το πρωι ο αρχηγός των δασκάλων που κάνουν of piste χωρίζει τα γκρούπ ανάλογα με τις δυνατότητές των σκιέρ. Αν δε σε ξέρει σε βάζει να ανεβεις μία ανηφορίτσα και να κάνεις μία στροφή. Σε κόβει και σε κατατάσει στο ανάλογο γκρούπ. Μάλλον θα σας ψιλοδιαλύσει σαν παρέα αυτό το συστημα.

Ενα κακό που έχουν αυτές οι σχολές είναι το ότι είναι κάπως ... βιομηχανία. Δεν έχουν αυστηρό περιορισμό στο μέγεθος του γκρούπ. Μου έχει τύχει να είμαστε 15 άτομα γκρούπ :D

Είναι σημαντικό να ξεχάσετε τις ευγένειες και να κολλήσετε πίσω από το δάσκαλο γιά δύο λόγους. Ο προφανής είναι πως με τέτοια γκρούπ οι τελευταίοι σκιάρουν τη σαβούρα των πρώτων. Ο άλλος εξ ίσου σημαντικός λόγος είναι πως μόλις φτάσει ο τελευταίος (και συνήθως καταιδρωμένος)στο σημείο ανασυγκρότησης, ο οδηγός ξεκινάει αμέσως. Οι πρώτοι όσο περνάει η μέρα ξεκουράζονται όλο και περισσότερο και οι τελευταίοι δεν παίρνουν ανάσα.

Τα καλού επιπέδου γκρούπ πάνε αέρα και αυτοί οι μακάκες οι Ευρω πέη :unsure: έχουν συνήθως πολύ καλή φυσική κατάσταση και σου βγάζουν το συκώτι. Αν δεν σου αρέσει να τραβερσάρεις και να παίρνεις τα σκι στον ώμο η στο σακκίδιο, τη έβαψες. Το πρόγραμμα έχει σχεδόν καθημερινό ανήφορο. Πως αλλιώς θα πας στη καλή, κρυφή πούδρα?

Μία εναλλακτική λύση είναι να πάρετε πριβέ οδηγό. Οι δάσκαλοι των σχολών δεν είναι απαραίτητα οδηγοί βουνού. Υπάρχουν οδηγοί που κάνουν αποκλειστικά of piste. Πολλοί από αυτούς είναι οδηγοί με πιστοποίηση UIAGM (διεθνή) . Αν και είναι λίγο ακριβότερο θα σας βολέψει σαν παρέα.

Υπάρχει και μία σχολή εξιδικευμένη στο of piste, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει :

www.pistetopowder.com

 

Σημαντικό :

Μην ακολουθείτε οδηγούς με γκρούπ. Εκτός του ότι είναι ψιλογύφτικο, είναι και επικύνδυνο. Αν χάσεις τον οδηγό σε μία περίπλοκη διαδρομή (αφού δεν έχει το νου του να σε περιμένει) , μπορείς να μπλέξεις άσχημα.

Μπορεί η κατάβαση να περιλαμβάνει unskiable κομμάτι που πρέπει να περαστεί με ραπέλ.

Ο οδηγός ξέρει ακριβώς από που περνάει , έχει γνώση της τοπογραφίας και της κατάστασης του χιονιού. Πολλές φορές λίγα μέτρα από ένα υπέροχο κομμάτι υπάρχουν θανάσιμες παγίδες , έτοιμες να φάνε τον ανυποψίαστο. Κάνοντας σκι η τραβερσάροντας χωρίς γνώση , ψηλότερα από το προπορευόμενο γκρούπ ,το βάζεις σε κίνδυνο αν κόψεις χιονοστιβάδα η ξεκολλήσουν πέτρες.Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες ακόμα λόγους αλλά ελπίζω να έγινε κατανοητό το γιατί δεν ακολουθούμε ποτέ άλλα γκρούπ και ιχνη που δεν ξέρουμε που καταλήγουν

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robert Birgl. Οδηγός βουνού στο St.Anton, νοικιάζει και ένα πανεμορφο σπίτι αν δεν έχετε κλείσει. Επειδή είναι απο τις φίρμες της Alberg σχολής πρέπει να το κλείσει νωρίς. Γενικά γουστάρει Ελλάδα μιας και τον είχαμε αρρωστήσει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MIK

 

Αλγερια ρε αχρηστε οχι Τυνησια... :angry: ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕ lifts!!! (τωρα δυστυχως ειναι αντρο τρομοκρατων και το εχουν κλεισει... no kidding ;) )

 

Και ηδη εχω αρχισει τις προετοιμασιες για την επιστροφη μου...αγορασαμε αυτοκινουμενο για ατελειωτες διανυκτερευσεις στα ΧΚ και μου λειπει ενα καλο μπουφαν...εχεις ακομα εκεινο το μαγικο Spider που μονο καφε δεν εφτιαχνε??? :unsure:

 

προσοχη στο St.Anton μην ερωτευτειτε καμια ντοπια με μεγαλη προικα...ειχαμε και τετοια κρουσματα...

 

τωρα για οδηγους δεν ξερω...απλα εβγαινε απο την πιστα ο ΜΙΚ...τραβερσαραμε κανα χιλιομετρο και βουταγαμε... :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...