Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
cookmangr

υλικα για ski service

Recommended Posts

Επειδη εγω κανω μονος μου το service στα πεδιλα θα σας γραψω ποια υλικα εχω μηπως και βοηθησω καποιον η μηπως τον αποτρεψω να ασχοληθει.χαχαχαχαχαχαχα

λοιπον εχουμε και λεμε.

1.Ειδικο Σιδερο για απλωμα του Wax.

2.Ειδικο Μηχανημα για να δεχεται Λιμες για το Λιμαρισμα των Γωνιων

3.Ειδικη Ρασπα για το Ξυσιμο της πλακας του πεδιλου.

4.Wax (Ξεκινανε τιμες απο 20 ευρω για το ιντερνατιοναλ 2 πλακες σαν κουτες απο τσιγαρα αλλα εχει και εισικα Wax για ειδικες θερμοκρασιες που κοστιζει 30 ευρω για μια πλακα σαν πακετο απο τσιγαρα.χαχαχαχαχαχα

5.Μια Βουρτσα που στην εξω πλευρα της εχει Σκληρη τριχα ενω μεσα εχει σιδερενια τριχα.

6.Πλαστικες λωριδες απο υλικο που γινονται και τα πεδιλα.(Koffex??????)

7.Εναν χαρακα για να διωχνουμε το Wax που δεν χρειαζεται.

8.Ειδικες Βασεις για να στηριζουμε τα πεδιλα οταν κανουμε service.

Δεν πιστευω να ξεχασα κατι.

Παντως ειναι πολυ δυσκολο να μαθεις να κανεις service.

Ολα τα παραπανω μου κοστισαν 250 ευρω

Ποιας εταιρειας υλικα να επιλεξω?Toko,Swix,Holmenkol,καποια αλλη?

Ξερετε καποιο online με καλες τιμες?

Μπορειτε να κανετε μια λιστα με τα απαραιτητα για :κερωμα,γωνιες,καλυψη χτυπηματων?Τοσο σε υλικα οσο και σε εργαλεια.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας

(οπως καταλαβατε,...μπηκε και αλλος στο .."λουκι")

Εγω εχω μια συμπαθεια προς την Swix αλλα τα τελευταια καλουδια που πηρα ειναι ΤΟΚΟ. Συνεργα:

1) 3 μεγγενες που βαζεις στον παγκο εργασιας για να βαλεις το σκι σου και να δουλεψεις ανετα. Αυτο κανουν οσοι ειναι σοβαροι (εγω που ειμαι τζουμ τριαλαρι λαρο...χρησιμοποιω δυο καρεκλες και παιδευομαι). :lol: Λαστιχακια για να σηκωσεις τα φρενα αν δεν παρεις τις μεγγενες.

2) Κερωμα. α) Ενα φτηνο σιδερο χωρις ατμο και τρυπες αλλα με στοιχειωδη ρυθμιση θερμοκρασιας (κανα 10ρικο μην χρησιμοποιεις της μαμας σου γιατι θα τ'ακουσεις...) β) Κερι καποιας μαρκας γ) Ξυστρα πλαστικη (ενας χαρακας απο πολυ σκληρο πλαστικο με αρκετα κοφτερη ακμη κανει, αλλα δεν ειναι και κανα εξοδο οταν παραγγειλεις τ'αλλα να παρεις ενα plastic scraper) δ) Το χαρτι Fiberlene που εχει η Swix :P ε) Τον διαλυτη wax remover με citrus μυριζει σαν πορτοκαλι, για να αφαιρεις τα παλια υπολειματα για να μην παιδευσαι με hot waxing για καθαρισμα καθε φορα :D στ) Βουρτσα πλαστικη με σκληρη τριχα (εγω δεν εχω τολμησει την μεταλλικη τριχα). To κερωμα το θεωρω απλο σερβις 1ου βαθμου

3) Λιμαρισμα ακμων α) Λιμες λαμες καμες.. .Τουλαχιστον ενα μηχανακι με λιμα και ρυθμιζομενη γωνια β) Ενα σφουγγαρακι Scotchbrite (πρασινο πλαστικο συρμα για τα πιατα) γ) Μαρκαδορος με πλατια μυτη για να μαρκαρεις τις λαμες να μην σου γινουν τοπους τοπους. Κερωμα συν ακονισμα ειναι μεσο σερβις 2ου βαθμου.

4) Αφαιρεση μεγαλων αυλακιων κλπ απο τη βαση. α) Την διευθυνση ενος πολυ καλου μαγαζιου συντηρησης, γιατι εδω μπλεκεις ασχημα!! :( Εγω δεν τοχω κανει ποτε, ειναι major service 3ου βαθμου. Θελει μηχανημα και τεχνη για να επαναφερεις την επιφανεια στο επιπεδο. Ρασπες κτο δεν εχω δοκιμασει, οποτε κερια p-tex κλπ δεν εχω ασχοληθει. Ο Αγιος μαζι σου.. :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ξεκιναω τις αγορες μου καταρχην για κερωμα-γωνιες.

p-tex κτλ. τα αφηνω για μαγαζι οπως ειπες.

Γιατι ομως 3 μεγγενες??

Συνηθως ζευγαρι δεν τις πουλανε?2 δεν ειναι αρκετες?

Ξεκιναω τις αγορες μου καταρχην για κερωμα-γωνιες.

p-tex κτλ. τα αφηνω για μαγαζι οπως ειπες.

Γιατι ομως 3 μεγγενες??

Συνηθως ζευγαρι δεν τις πουλανε?2 δεν ειναι αρκετες?

Η τρίτη είναι για τη μύτη :P Βρωμάει το άτιμο το κερί και το πλαστικό όταν λιώνουν

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Μια για το φτυαρι του πεδιλου, μια για την ουρα. Η τριτη εχει ειδικη υποδοχη και πιανει στη δεστρα, ωστε το φρενο (με τη δεστρα κουμπωμενη) να ανεβει και να μη σε εμποδιζει στο λιμαρισμα/σιδερωμα. Πιθανον να γλυτωνεις την ολη φασαρια αμα κουμπωσεις την μποτα και βαλεις το σκι απανω σε δυο καρεκλες (μονο χαμηλη θερμοκρασια στο σιδερο, μην χασεις ΚΑΙ την μποτα... :P Πλακα κανω ;)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Μια για το φτυαρι του πεδιλου, μια για την ουρα. Η τριτη εχει ειδικη υποδοχη και πιανει στη δεστρα, ωστε το φρενο (με τη δεστρα κουμπωμενη) να ανεβει και να μη σε εμποδιζει στο λιμαρισμα/σιδερωμα.

Τα λαστιχακια δεν κανουν γιαυτη τη δουλεια?

Στα παραβολικά πέδιλα μόνη της η μεσαία μέγγενη κρατάει το πέδιλο όταν κάνουμε την βάση και τα φρενα τα κρατανε τα λαστιχα. Οι ακριανές δύο χρησιμοποιουνται όταν κάνουμε τις ακμές και βάζουμε το πέδιλο κάθετα. Επίσης οι δύο ακριανές μέγγενες χρησιμοποιούνται και για τα σανίδια.

Ασε την ταβέρνα και τα κρασκιά και έλα καμιά μέρα στο σπίτι να στα δείξω. :P

Τα λαστιχακια δεν κανουν γιαυτη τη δουλεια?

Με τη μεγγενη με την υποδοχη δεν χρειαζεσαι λαστιχακια. Αν εχει ο Σταθης τα συμπραγκαλα, πηγαινε να σου δειξει. Παντως κυτα τιμες πρωτα για να ξερεις που πας να μπλεξεις, και οταν τελειωσει ο Σταθης την παρουσιαση, δωστου μια προσφορα κοψοχρονια, μπας και ξεμπλεξει αυτος... :lol::(:P

Φιλικα

ΜακηςΜ

Α, και που'σαι τραβα και καμμια δυο φωτο οταν πας στου Σταθη, να ξερουμε γιατι μιλας οταν θα μας γυρισεις μορφωμενος απο το εξωτερικο! ;):P;)

Αυτό:

http://cgi.ebay.com/DELUXE-TUNING-STATION-...oQQcmdZViewItem

λέει τίποτα?

Χρειάζομαι και ένα σίδερο χωρίς ατμό. Που βρίσκεις τέτοια (εκτός από τα εξειδικευμένα για σκι), μόνο ατμοσίδερα πουλάνε πλέον...

Υπάρχουν μπόλικα παρόμοια στην αγορά... Όλα πάνω-κάτω την ίδια δουλειά κάνουν για ερασιτεχνική επισκευή...

Για σίδερο χωρίς ατμό... Οδό Αθηνάς, από πάνω μέχρι κάτω βρίσκεις τα πάντα...

γεια σας παιδια?

πως παμε? εχουμε καιρο να τα πουμε αλλα μιας και ο καιρος αρχιζει και φτιαχνει μαλλον θα τα λεμε πιο συχνα και απο κοντα... Αλλα πρωτα πρεπει να ετοιμαστουμε! Γιαυτο ρωτναω μηπως ξερει κανεις που μπορω να παρω κανα κερι ξυστρες κ.λ.π. να κανω ενα service τα πεδιλα μου? Α και δε λεω για αθηνα εδω θεσσαλονικη

thanks...

..κανονικά τα σκι σου έπρεπε ήδη να είναι έτοιμα απο το κλέισιμο της προηγούμενης σαιζον -αν εκανες σκι περσυ- κονφιξαρισμένα - γωνιορυθμισμένα/καθαρισμένα-κερωμένα. Και το μόνο που θα επρεπε να κάνεις τώρα είναι να πάρεις την πλαστική ξύστρα να βγάλεις το παραπανήσιο κερι που έχεις αφήσει για την off season περίοδο. ..Τωρα το θυμήθηκες για να κάνεις service και μάλιστα μόνος σου ...ΩΧ ! Πηγαινέτα σε κανα μαστορα να στα φτιάξει καλύτερα ! :P;)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

... Και το μόνο που θα επρεπε να κάνεις τώρα είναι να πάρεις την πλαστική ξύστρα να βγάλεις το παραπανήσιο κερι που έχεις αφήσει για την off season περίοδο. ..Τωρα το θυμήθηκες για να κάνεις service και μάλιστα μόνος σου ...ΩΧ ! Πηγαινέτα σε κανα μαστορα να στα φτιάξει καλύτερα ! :P;)

Τωωωρα! Και ξυσμενα τα εχουμε, και γυαλισμενα με την πλαστικη βουρτσα τα εχουμε και στην Αθηνα τα φεραμε, ωστε να εξορμησουμε στο πρωτο χιονοδρομικο που θα ανοιξει και μας βολευει (Καϊμακ μου πεφτει λιγο μακρια...Χελμος η Παρνασσος ειναι το ερωτημα :D:D:D )

Μην το αποθαρρυνεις το παιδι...κανας Θεσσαλονικιος να του απαντησει;

Φιλικα

ΜακηςΜ

αγαπητε fidelio

την περσυνη σεζον δεν εκανα καθολου σκι λογω χειρουργειου. εχω να φορεσω πεδιλα 2 χρονια. πιστεψε με αν ημουν αυτα τα χρονια ενεργος σκιερ δεν υπηρχε περιπτωση τα πεδιλα μου να ταν οπως ειναι τωρα. πριν καποια φεγγαρια που ετρεχα αγωνες τα πεδιλα μου ετρωγαν σεβις απο τα χερακια μου καθε χριστουγεννα και τελος σεζον. οποτε φανταζομαι πως καταλαβες οτι το προβλημα δεν ειναι πως θα κανω σερβις στα πεδιλα αλλα απο ποιο μαγαζι να ψωνισω καθως απλως σπουδαζω στη θεσσαλονικη. Αν γνωριζεις καποιο καλο και αξιοπιστο καταστημα καλως.

[....] ωστε να εξορμησουμε στο πρωτο χιονοδρομικο που θα ανοιξει και μας βολευει (Καϊμακ μου πεφτει λιγο μακρια... [....]

Maki κοιτα, αμα είναι να φτάσει κάποιος καιμακ άπο εδώ κάτω στας αθηνας κτλ , θα είναι κουταμάρα να μην παει ...bansco τελικά! :P

Για την ιστορία , ..μπορεί να παραγγείλει υλικά για σερβις , όπως πχ παγκο, λιμες , σιδερο , κερια , κονφιξ, γυαλοχαρτα , οδηγο και λιμες για τις γωνιες , διαλυτικο βαξ, τριχινη και συρμάτινη βουρτσα , μέγγενες ... ε, αυτα μόνο για αρχή ... ! ;)

Α , και επίσης να "καταστρέψει" καμια 10αρια ζευγάρια , για να μάθει τελικά πως γίνεται ! :D

... lol , αστειευομαι , ...τα πράγματα ειναι πολύ χειρότερα ! :D

ps , Akispm για θεσαλονική δεν ξέρω γρι! Για να παραγγείλεις , μπες νετ google και θα βρεις , εγώ περνω για να "καταστρέφω" τα δικά μου σκι απο ΤΟΚΟ. αυτα...

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

anemar προτιμω τις προσωπο με προσωπο αγορες και ερευνα αγορας. θα περασω απο κοντα να δω. το husky που ειναι? Thanks

anemar προτιμω τις προσωπο με προσωπο αγορες και ερευνα αγορας. θα περασω απο κοντα να δω. το husky που ειναι? Thanks

Εχει μεταφερθει επι της μητροπολεως,δεν θυμαμαι σε ποιο υψος.

Εχει μεταφερθει επι της μητροπολεως,δεν θυμαμαι σε ποιο υψος.

Έφυγε και από την Μητροπόλεως πήγε πλατεία Αριστοτέλους δίπλα στο electra palace.

Έφυγε και από την Μητροπόλεως πήγε πλατεία Αριστοτέλους δίπλα στο electra palace.

highλικια :rolleyes: