Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Koumparos

Χιονοδρομικά Κέντρα Στη Νορβηγία

Recommended Posts

Τις προάλλες διάβαζα και έπεσε το μάτι μου σε αυτά τα δύο: Narvikfjellet κοντά στο Trondheim και Strandafjellet κοντά στο Alesund.

Και τα δύο θεωρούνται από τα καλύτερα κέντρα για freeride και εκτός πίστας. Αν μπείτε στα site τους, θα δείτε ότι έχουν εκπληκτική θέα σε φιόρδ.

Το κυρίως αρνητικό είναι το χαμηλό υψόμετρο που έχουν.

Υπαρχουν αμετρητα χιονοδρομικα μεγαλα και μικρα.Δεν μπορω να αναφερω τη λιστα, ισως μια ερευνα στο γοογλε να βοηθησει. Ναι μεν τα υψομετρα ειναι μικρα σε σχεση με των Αλπεων αλλα και της Ελλαδος αλλα η χιονοκαλυψη και η ποιοτητα του χιονιου (αερατη πουδρα) ειναι μια χαρα. Καλυπτουν ολα τα γουστα. Ειδικα στα δυτικα παραλια που τρωνε πολυ βροχη στα χαμηλα, στα ψηλα ολο αυτο γινεται ΧΙΟΝΙΙΙΙΙ. Για φετος βεβαια δεν ξερω τι παιζει. Ο χειμωνας ποτέ δεν ήρθε :(. Μας την εκανε...

Τωρα ειδαμε χιονι αλλα ανοιξιατικο.... :( Πονεμενη ιστορια.

To Stranda που ανεφερες ειναι ενα απο τα καλυτερα χιονοδρομικα. Τα βουνα στην περιοχη θυμιζουν Αλπεις... απιστευτο τοπιο. Μενουν φιλοι μου λιγο πιο κατω και τα εχω δει. Δυστυχως δεν εχω τσουλισει εκει.... μενουν και 800χλμ μακρια απο μενα. Θα ξεθαψω φωτογραφιες.

Το επομενο ειναι το Voss.... Αυτο ειναι πανω απο το Μπεργκεν.

Κεντρικη Νορβηγια, Trysil, Norefjell, Hafjell, Kvitfjell, Hemsedal και η λιστα συνεχιζεται

Edited by afrodite
  • Like 2

My Life In Oslo-Norway:

http://oslomylove.blogspot.gr

Στην Νορβηγια ειναι κουμπαρε!!... Εμεις στα 500 μ. στο Sirdal καναμε σκι μεχρι το Μαϊο...

To Narvik ειναι ελαφρως βορειοτερα του Αρκτικου Κυκλου.

Μην φοβασαι για χιονοκαλυψη...

Κατι αλλο. Η Νορβηγια παιζει να ειναι και η καλυτερη για freetouring γιατι εχει βουνα πολυ, μα πολυ βορεια. Κατι λιγοτερο ο Καναδας/Αλασκα και ισως Χιλη/Αργεντινη. Οι υπολοιποι ειναι φλαταδουρες (Καναδας, Σιβηρια).

Στο freetouring βεβαια ανεβαινεις με τα ποδια, αλλα αυτο το κανουν οι Νορβηγοι απο μικρα παιδια (τα 'κλασσικα' Cross Country skis λεγονται Touring, αλλο τωρα αν υπαρχει ο νεολογισμος Τοuring/Freetouring για σκι πιο κοντα στων καταβασεων, και 'ορειβατικες/Freetouring δεστρες.

Αν δεις Νορβηγο να κατεβαινει με λεπτα 56 μμ σκι και τελεμαρκ, ανακαλυπτεις τη θρησκεια.

• Like 2

Μου έκανε εντύπωση η θέα προς τα φιόρδ, όπως έγραψα. Από τις φώτος, φαίνεται απίστευτη.

Επίσης το βράδυ βλέπεις και το βόρειο σέλας!!! Το έχουν και αυτό σε φωτογραφία στο site τους (όχι πως δεν θα το είχαν).

Edited by Koumparos

Δυστυχως, εμεις πηγαμε βορεια του Αρκτικου κυκλου το Μαιο (μεχρι Kirkeness φτασαμε...) αλλα ηταν ολο μερα...

Βορειο Σελας γιοκ :(