donmeli 14 Report post Posted January 8, 2005 Ο λόγος όπως λέει κι ο τίτλος για τα Head WORLDCUP iSL (03/04) .Επιτέλους μετά από τετράμηνη αναμονή (Από τον Αύγουστο κοιμάμαι αγκαλιά μαζί τους) την Πέμπτη ανήμερα των Φώτων έκανα την παρθενική μου εμφάνιση μ' αυτά στο Παρνασσό. Ο καιρός τέλειος και το χίονι αρκετό και σε καλή κατάσταση. Η άποψη μου σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αντικειμενική αξιολόγηση του πέδιλου, γι αυτό το πράγμα μου λείπουν και οι γνώσεις και το μέτρο σύγκρισης με άλλα πέδιλα. Αυτό που θα προσπαθήσω να παραθέσω εδώ είναι απλά η τελείως υποκειμενική μου άποψη και πως ένιωσα εγώ μ' αυτά τα πέδιλα και βέβαια δεν υποστηρίζω πως έχει καθολική ισχύ. Πρώτη εντύπωση μόλις πάτησα χιόνι ήταν η διαφορά στη σκληρότητα σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούσα πέρυσι ( Head IC 160) . Ήταν πολύ πιο σκληρά έτσι που στις μικρές ταχύτητες να θέλουν παραπάνω δύναμη για να στρίψουν κάτι όμως που στο ξεπληρώναν με καλύτερο ¨κράτημα" και αμεσότητα όταν η ταχύτητα ανέβαινε. Για το στρίψιμο τους δεν έχω λόγια. Με το που τα γώνιαζες άρπαζαν και διέγραφαν τη στροφή με φοβερή ακρίβεια. Ποτέ πρίν δεν είχα καταφέρει να πάρω τις στροφές τόσο καθαρά στα μαχαίρια χωρίς να περάσω σε πλαγιολίσθηση . Τις περισσότερες φορές κοιτόντας πίσω τα ίχνη που άφηνα έβλεπα μόνο δυο λεπτές γραμμές που αφήναν οι ακμές. Οι επιτάχυνση δε που ένιωθα απ τη στιγμή που άρπαζε η μύτη του πέδιλου και ξεκίναγε τη στροφή ήταν τρομερή και μου σχημάτιζε ένα ατελείωτο χαμόγελο στα χείλη. Βέβαια άν τα πράγματα λόγω ταχύτητας αρχίζαν και γινόταν ζόρικα , η ταχύτητα υπερέβαινε το σημείο όπου ένιωθα άνετα , απλά τα άφηνα να συνεχίσουν τον κύκλο που διέγραφαν ώστε η πορεία να αρχίσει να γίνετε ανηφορική κι έτσι έλεγχα την ταχύτητα στα επιθυμητά επίπεδα. Η συγχωρισημότητά τους ( ο όρος είναι δικός μου ) είναι πολύ καλή για την κατηγορία τους, κι εξηγούμαι. Στην κατηγορία των Slalomcarver στην οποία ανήκουν, χαρακτηριστικό είναι η αμεσότητα των αντιδράσεων και τα μικρά εως ελάχιστα περιθώρια διόρθωσης λαθών που έχουν σαν εποτέλεσμα υπέροχα faceplants και μεγαλοπρεπή highsiders αν δεν έχεις την ανάλογη τεχνική να τα κυριαρχίσεις. Τρανταχτά παραδείγματα τα Dynastar Omeglass , Atomic Sl11 και τα διάφορα ημιαγωνιστικά πέδιλα που έχουν οι σχεδόν όλες οι εταιρίες. Ε λοιπόν τα Head μου παρόλο που έχουν την σπιρτάδα και την αμεσότητα των SL-carver (11,3m radius παρακαλώ στα 160!!!) δεν είναι άτεγκτα. Κάποια λαθάκια θα τα αφήσουν να περάσουν χωρίς να σε στείλουν κατευθείαν. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν σ' αυτόν τον τομέα με κάποια allround ή ιintermediate αλλά πιστεύω ότι κάποιος που έχει πάρει τον αέρα θα τα ευχαριστηθεί πάρα πολύ και του δίνουν και αρκετό εως πολύ "αέρα " για μελλοντική εξέλιξη. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως μου κάθονται κουτί και είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα αυτή την επιλογή. Αυτά σαν πρώτη ενύπωση με τον καιρό αν μάθω κι άλλα θα επανέρθω κι αν μου δωθεί και η ευκαιρία να τα συγκρίνω με κάποια άλλα ακόμα καλύτερα. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted January 8, 2005 ..απο τη διηγηση σου παντως φαινονται καθ’ολα ενδιαφεροντα πεδιλα. Καλοριζικα κ καλογλίστρητα…με τις λιγοτερες δυνατες πετροπληγες. Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites