Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Dank

Tecnica Boots...Που????

Recommended Posts

καλησπερα

ξερει κανεις που μπορω να βρω στην Αθηνα tecnica μποτες?

πηρα στην αντιπροσωπεια στο χαλανδρι αλλα μου λενε απο δευτερα...

κ η tecnica δινει μονο 2σημεια πωλησης, χαλανδρι κ αραχωβα

θα ανεβω βεβαια την τριτη αλλα θα ηθελα να τις εχω σπιτι 1-2 μερες πριν τις χρησιμοποιησω...

ευχαριστω εκ των προτερων...

Αραχωβα εχει ο Μπουμπας διπλα απο το βενζιναδικο,

p.s Εαν σου ταιριαζουν στο ποδι ειναι πολυ καλες μποτες οι Technica σε γενικες γραμμες...

ξερω οτι εχει κι ο κλαουδατος...

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

πηρα Κλαουδατο

εχει tecnica αλλα χωρις hotform

μονο αραχωβα θα της βρω λεει, φανταζομαι εννοει Μπουμπα

θεωρειτε οτι ειναι σωστο να τις αγορασω απο εκει οπως θα ανεβαινω για σκι την τριτη κ να τις χρησιμοποιηση κατ' ευεθειαν?

δλδ δεν θα ηταν καλυτερα να τις εχω 1-2 μερες σπιτι να δω εαν οντως εφαρμοζουν τελεια στο ποδι μου ωστε να εχω το δικαιωμα επιστροφης??

ή θα φανει στο μισαωρο πχ. εαν με χτυπανε ή οχι?

καποιες που δοκιμασα εχτες μαρκας dalbello στο δεκαλεπτο με πεθαναν οι 29,5 , οι 30 ηταν μεγαλες ...

thanx!

KANONIKA ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΕ ΠΟΔΟΜΕΤΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΟΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ (ΟΧΙ ΕΓΩ...) ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΣΚΙ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣΕΙΣ 2 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ 3 ΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΕΞΑΝΤΛΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ.....

ORDEM E PROGRESSO

οι μποτες θελουν ποδομετρητη και μετα 2 με 3 φορεσ χρησιμοποιηση για να παρουν την φορα του ποδιου σου....

με τον ποδομετρητη δεν νομιζω να εχεις προβλημα...

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

thanx για την βοηθεια

φανταζομαι σχεδον ολα τα μαγαζια θα εχουν, ε?

ευχαριστω!

Ολα τα μαγαζιά..? Μήν το ελπίζεις... αν δέν δοκιμάσεις στο πόδι σου και να την αφήσεις δεμένη πάνω απο κανα μισάωρο τουλάχιστον στο μαγαζί που θα είσαι (αν δεν μπορείς να την δοκιμάσεις σπίτι σου) μήν την παίρνεις...

Πές του Μπούμπα όταν θα ανέβεις οτι σε στέλνει ο Τσίτουρας Λεωνίδας μπάς και σε εξηπηρετήσει καλύτερα και σου δώσει και καμια έκπτωση..!

Αλλα ποτέ μήν βιαστείς... ποτέ για μπότα... σιγούρεψε την εφαρμογή της στο πόδι σου, πρίν τις πάρεις..! :!:

2 FAST 4 U

ΠΟΥΔΡΑ, ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ..!

Κάνεις ένα χρόνο σκι μόνο.Μήν πάρεις μπότες με το HOT FORM.Ανήκουν σε μια σειρά για πιο προχωρημένους.Σου προτείνω να δοκιμάσεις μπότες απο την σειρά ENTRYX οι οποίες είναι πολύ καλές για το επίπεδο σου.Με τις άλλες θα έχεις πρόβλημα.Το θέμα στην μπότα είναι να σου "κάτσει" καλά στο πόδι και να έχει σκληρότητα που θα σε βοηθήσει στο σκι σου και όχι να έχει τα "εξωτικά" χαρακτηριστικά που βάζουν οι εταιρείες.Η ENTRYX 5 ή 7 θα σου είναι πολύ καλή-εφόσον "κάθεται" καλά-για τα επόμενα 2 χρόνια.

για ποιο λογο να ειναι για προχωρημενους???

κ flex 80 εχουν κ λογω hotform θα εφαρμοζουν καλυτερα στο ποδι

να σημειωσω οτι δεν σκεφτομαι Diablo

μονο για Riva RX

Το Flex απο μόνο του δε λέει τίποτα για την μπότα.Και στη σειρά diablo που λές υπάρχει μπότα με flex 80.Αλλά το :lol: σε οποιαδήποτε μπότα είναι πολύ για σενα.Καλό είναι να πάρεις μια μπότα με 60-70.Επίσης αν "κάτσει" καλά η μπότα δεν εχει σχέση με το hotform και αλλα παρόμοια υλικά αλλά με την ανατομία των ποδιών σου.Πρέπει να δοκιμάσεις πολλές μπότες και να αγοράσεις.Σίγουρα το hot form θα σε βοηθήσει αλλά αν η μπότα είναι εξ αρχής λάθος στο πόδι σου δε θα κάνει τίποτα.Πάντως κοιτα τη σειρά ENTRYX της tecnica.Ειναι καλές οι μπότες και με flex 60 ή 70 θα μπορέσεις να βελτιώσεις την τεχνική σου.

ok thanx

θα το κοιταξω

σιγουρα ειναι πολυ σημαντικο να σου κανει εξ' αρχης στο ποδι αλλα πιστευω οτι το hotfοrm βοηθαει ως ενα σημειο...

Βοηθάει αλλά δεν ειναι πανάκια.Τί να το κάνεις αν κάθε 2 ώρες πρέπει να βγάζεις τις μπότες απο τον πόνο που θα νιώθεις;Άσε τις κράμπες που μπορείς να πάθεις.60-70 flex και μην κοιτάξεις μόνο tecnica.Δες και άλλες εταιρείες.Η μπότα δεν είναι για να κάνεις φιγούρα.Αν η μπότα δεν είναι καλή στο πόδι σου όσο ταλέντο και να έχεις δε θα κατεβαίνεις καθόλου καλά.Είναι πιο σημαντικές απο τα πέδιλα.

το θεμα φιγουρα δεν με αγγιζει οποτε δεν ασχολουμαι καν με τουτο

μιλαω για flex 80 διοτι ειναι αρκετοι αυτοι που μου ειπαν οτι θα μπορουσα να παρω με :lol:

βεβαια ειναι κ αλλοι οπως κ εσυ που υποστηριζουν 60-70

επι το θεματος ομως, οτι κ να λεμε ειναι σε τελειως θεωρητικη βαση, σιγουρα πρεπει να τις δοκιμασω, απλως ο λογος που ανοιξα το θεμα οπως μπορεις να δεις ειναι να ρωτησω που υπαρχει σημειο πωλησης στην Αθηνα ωστε να τις δοκιμασω διοτι μου κινησε το ενδιαφερον η τεχνολογια HotForm

ευχαριστω για την οποια βοηθεια...οψωμεθα....

Αλλες μποτες για αλλους τυπους ποδιων ειναι oi Lange οι Fischer οι Dalbelo,

για ενα χρονο σκι που κανεις μια πιο μαλακη μποτα θα σε εξυπηρετησει να βαζεις "δυναμη" χωρις να σε κουραζει, ανεβαζοντας επιπεδο θα κανεις σκι βασισμενος στη τεχνικη σου και οχι στη δυναμη και τοτε θα ειναι καλιτερα να επενδυσεις σε μια πιο σκληρη μποτα που θα σε κραταει καλιτερα και θα ειναι πιο αμεση... Τωρα θες μια μποτα που θα σε συγχωρει και θα τη φορας ολη μερα χωρις να την ανοιγεις Αλλα να ειναι στα ακριβη μετρα σου!

ΝΑ ξερεις οτι οι μποτες διαφερουν απο μαρκα σε μαρκα, μπορει να φορας lange 28,5 και σε fischer 27,5 αρα καθε ποδομετρητης που θα δοκιμασεις να αντιστοιχος στη μποτα σου...

Ισχύει ότι στο απάτητο και σε όχι καλά στρωμένες πίστες με βαρύ χιόνι συγκεντρωμένο, το πολύ flex κάνει κακό?

Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που χρειάζεται λιγότερο flex?

πήρα τελικα τις TECNICA ICON DP HOTFORM

flex 75-85

μετρια σκληροτητα

αρκετα καλες σε εφαρμογη ειδικα μετα το "ζεσταμα"

εχω μονο μια απορια οσον αφορα το μηκος

μου μετρησε το ποδι κ μου ειπε οτι αυτες ειναι

το μεγαλο δακτυλο οταν ειμαι σε θεση για σκι(γωνιασμενα τα ποδια κ αρα το ποδι ερχεται πιο πισω) δεν ακουμπαει στο τερμα

οταν ομως ειμαι κανονικα ορθιος βρισκει

ειναι σωστο αυτο ή οχι??

επίσης μετα απο μιση ωρα φόρεμα κ αρκετα δυνατο σφίξιμο μουδιαζουν ελαφρως τα ποδια

οταν ομως τις σφίγκω εκει που κρατανε το ποδι σε σωστη θεση ολα οκ

σημειωνω οτι καθομαι στην καρεκλα

εαν περπατησω λιγο οκ

ευχαριστω!

Kανε τις παρατηρήσεις σου μετά απο δυο τρεις φορές σκι. Θα έχεις καλύτερη εικόνα απο τις μποτες σου και θα μπορείς να μας περιγράψεις ακριβώς την συμπεριφορά τους.

Μην ξεχνας να τις λύνεις κατά την διάρκεια της διαδρομής με το λιφτ.

Η λογικη ειναι τα δαχτυλα σου οταν κανεις σωστο σκι, (με τα καλαμια στις "γλωσσες" της μποτας σου) δεν ειναι λυγισμενα αλλα σχεδον ακουμπουν εως καθολου, οταν εισαι ορθιος/τεντωνεις το κορμι σου τοτε τα δαχτυλα θα ακουμπησουν στη μποτα και θα λυγισουν...

Η σωστη μποτα ειναι εκεινη που δε σε ποναει και κραταει το ποδι σου σταθερο μεσα...

Οι καινουριες μποτες "πονανε" παντα!

ακριβως αυτο που περιγραφεις

οταν ειμαι ορθιος ελαχιστα λυγιζουν

στη θεση για σκι ισως με πολυ χοντρη καλτσα να "γλυφουν"

φανταζομαι μετα απο 5-6 κατεβασιες θα χαλαρωχουν κιολας λιγακι ε??

ευχαριστω πολυ!

Kανε τις παρατηρήσεις σου μετά απο δυο τρεις φορές σκι. Θα έχεις καλύτερη εικόνα απο τις μποτες σου και θα μπορείς να μας περιγράψεις ακριβώς την συμπεριφορά τους.

Μην ξεχνας να τις λύνεις κατά την διάρκεια της διαδρομής με το λιφτ.

Συμφωνω απολυτα.Καμια σχεση η αισθηση στο σαλονι με αυτην στις πιστες.Μην ξεχνας πως στο κρυο τα πλαστικα θα εχουν σκληροτερη αισθηση.Επισης αλλο να τις φορας και να καθεσαι(ΛΑΘΟΣ-ορθιος πρεπει να εισαι κανονικα),και αλλο να τις φορας στο βουνο πιεζοντας τις.Υπολογιζε 3-5 φορες "ζορικες" στην αρχη.

Β.Ελλαδα φερνει κανεις Tecnica?

Περισυ εφερε ο Μαντσιος στη Ναουσα(το πρωτο μαγαζι οπως μπαινεις),αλλα φετος οχι.

Στο site της Tecnica δινει ως αντιπροσωπους την ISC(Best'O)? και τον Ν.Μπουμπα στην Αραχωβα

Αφου σου το' πα Salomon.. :P

175845.jpg

ΟΕΟ?? :P

Πιστολερο.. B)

" Salomon's Pro Model Gun Spaceframe alpine ski boot takes performance technology to a new level..."

"The Salomon Pro Model Gun ski boot is built for power and precision for the most demanding skiers. From expert racers to ripping freeriders: Course represents nothing less than the best of Salomon boot technology. One of the added features you get with the Salomon Pro Model Gun is a shock absorbing custom sole which makes this the ultimate Freeride boot."

" The ultimate freeride boots!"