Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
tresaq

ΑΓΟΡΑ ΜΠΟΤΑΣ

Recommended Posts

Γεια σας παιδια! Θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με την αγορα μποτας.Ειμαι σχετικα προχωρημενος αρχαριος εχω κανει περιπου 15 φορες σκι στο Πηλιο και μετα απο αποτυχημενες ενοικιασεις μποτας (αλλα και μια οδυνηρη εξαγωγη νυχιου) αποφασισα να προχωρησω σε σχετικα οικονομικη αγορα.Επισκεφτηκα τα καταστηματα NAZCA και Κλαουδατος στην αθηνα οπου διαπιστωσα οτι δεν υπηρχε μεγαλη ποικιλια και οτι μαλλον αντιμετωπιστηκα σαν υποψηφιο ¨θυμα¨που θα του πασαρουν οτι θελουν.Θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει και καποιο αλλο καταστημα στην αθηνα με μεγαλυτερη ποικιλια η οτι αλλο μου προτεινετε.Δεκτες οποιεσδηποτε συμβουλες σχετικα με το τι ειδους μποτα πρεπει να επιλεξω καθως νομιζω οτι ακομα δεν ειμαι σε θεση να αξιολογησω τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα της καθε μιας. Ευχαριστω εκ των προτερων!!

κατ'αρχήν μπορείς να γραφτείς μέλος στο σύλλογο και να επωφεληθείς απο την αγορά εξοπλισμού (είναι η καλύετρη λύση).Καλό θα ήταν να πάρεις μια μπότα μεσαίας σκληρότητας (flex 60-:shock:) και θα βρεις αναλύτικές πληροφορίες για το πως να κάνεις την αγορά σε 'αλλο ποστ εδω.Επίσης μπορείς να επισκεφθείς την σελίδα με τις πωλήσεις εξοπλισμού για να βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Ειμαι σχετικα προχωρημενος αρχαριος

oups :D μας μπερδεψες.....θα σου προτεινα flex γυρω στο :D μην πεσεις πιο κατω-τωρα ο κλαουδατος φερνει rossignol που ειναι πολυ καλες μποτες αλλα γενικα ολες οι εταιριες εχουν καλα μοντελα-βεβαια υπαρχουν και πιο κορυφαιες εταιριες για μποτα αλλα εχουμε χιολιοπει οτι στην μποτα ολα ειναι σχετικα......εχει παρα πολλα παλια ποστ να διαβασεις για μποτες και νομιζω οτι αν ψαξεις στο forum θα βγαλεις τα συμπερασματα σου.....

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΗ ΠΟΘ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΠΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΛΟΥΠΙ. FLEX :D EINAI KALA.

Α ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΝΑ ΤΗ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 20 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ.

www.LINESKIS.com

Α ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΝΑ ΤΗ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 20 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ.

Κατα προτιμησην σε ορθια σταση.Δεν κανουμε καθιστοι σκι,ασε που δεν μπορεις να βγαλεις σωστα συμπερασματα.

Γνωμη μου ειναι πως,στην αγορα μποτας,πρεπει να ρωταμε το καταστημα αν,δοκιμαζοντας την στο σπιτι διαπιστωσουμε οτι ενοχλει,μπορουμε να την γυρισουμε πισω.Εγω σε καθε περιπτωση θα προτιμουσα ενα τετοιο καταστημα για την αγορα μου,γιατι η μποτα ειναι δυσκολη αγορα.

Δες πρωτα καποια μοντελα σε διαφορετικες εταιριες και ελα παλι να τα συζητησουμε πιο διεξοδικα.

Δες και τον "μινι" οδηγο αγορας που βρισκεται στο επανω μερος της ενοτητας "ski:το αθλημα".

:arrow: http://www.snowclub.gr/modules.php?name=Fo...iewtopic&t=3578

Επισης ριξε και μια ματια στα links.

:arrow: http://www.snowclub.gr/modules.php?name=We...=viewlink&cid=8

Οτιδηποτε θελεις να ρωτησεις μην διστασεις δευτερολεπτο.Η παρεα μας μεγαλωνει ολοενα και περισσοτερο και ολοι θελουν να βοηθανε οπως βοηθιουνται.Ο καθενας οτι ξερει το προσφερει στους αλλους.

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας πάνω στην αγορά μπότας για ski.Έχω μπότες Salomon Evolution 7.1 από το 1996 και λόγω του ότι με στενεύουν πάρα πολύ είπα επιτέλους να τις αλλάξω.Αυτές τις μέρες, παρόλο το χιόνι που ρίχνει στην Αθήνα, έκανα μια έρευνα και είμαι μεταξύ 2 μοντέλων.Οι πρώτες που είδα και μου άρεσαν αρκετά είναι οι Dalbello ZS4.Τις δοκίμασα και έμεινα ευχαριστημένος.Συνεχίζοντας την έρευνα πήγα σήμερα στον Κλαουδάτο στην Κηφισιά και είδα τις Rossignol Soft Light.Δυστυχώς όμως δεν τις δοκίμασα διότι στο μαγαζί επικρατούσε σχετικός πανικός και ήταν μόνο ένας πωλητής μέσα.Στις τελευταίες μπότες μου άρεσε που είχε αυτό το μαλακό υλικό.Συν τοις άλλοις είναι και ποιο φθηνές απο τις Dalbello.Αν δοκιμάσω και τις Rossignol και είναι και αυτές άνετες ποια απο τις 2 θα μου προτείνατε?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Αν είσαι ανάμεσα στις 2 αυτές θα σου πρότεινα τις Dalbello αν και δεν τις έχω δοκιμάσει, αλλά έχοντας τις soft light(τις γυναικίες) δεν εμεινα καθόλου ευχαριστημένη απο την απόδοση τους. Εχουν όντως πολύ άνετο και μαλακό υλικό μέσα αλλά στην πράξη δεν νομίζω πως θα σε κρατήσουν, είναι καλές για κάποιον αρχάριο+.

Οι soft light το λέει και η ονομασια τους είναι μαλακές. Φυσικά καλό θα ήταν να μας πείς και το επίπεδο σου, τα κιλά σου.

Αποψη μου είναι πως αν είσαι αρχάριος μόνο θα πρέπει να σκεφτείς να πάρεις τόσο μαλακιά μπότα.

Εγώ παρ'αυτα θα σου προτείνω να δοκιμάσεις και Salomon x-wave απο 7 μεχρι 9.

Φυσικά ότι και να πάρεις να έχεις στον νου σου πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τις δοκιμάσεις στο μαγαζί για 5 λεπτά και να τις πάρεις και να φύγεις.Θα τις φορέσεις τουλάχιστον 15-20 λεπτά να μην σου πω και παραπάνω.

Μπορέις αν ανέβεις παρνασσό να ενοικιάσεις απο κλαουδάτο τις soft light (ειναι καινουργιες) και να τις δεις στην πράξη.Ο κλαουδάτος απο οτι είδα φέτος ανανέωσε αρκετές απο τις μποτες του και τώρα βλέπεις στο βουνό και φορούν όλοι rossignol....

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Soft Light υπαρχει 1,2,3 Ποια απο ολες δοκιμασες?

Η dalbello φαινεται καλη απο τα τεχν. χαρακτηριστικαΤο flex της ειναι 8-10.

Προσεξε μονο γιατι υπαρχουν 2 διαφορετικες ZS4.Αντρικες και γυναικειες με διαφoρετικο fit. B)

Πηγαινε δες και Lange στον Δημητριαδη,αλλα και Nordica στο best'O

Ειναι 2 απο τις καλυτερες εταιριες στο χωρο :P

Αν είσαι ανάμεσα στις 2 αυτές θα σου πρότεινα τις Dalbello αν και δεν τις έχω δοκιμάσει, αλλά έχοντας τις soft light(τις γυναικίες) δεν εμεινα καθόλου ευχαριστημένη απο την απόδοση τους. Εχουν όντως πολύ άνετο και μαλακό υλικό μέσα αλλά στην πράξη δεν νομίζω πως θα σε κρατήσουν, είναι καλές για κάποιον αρχάριο+.

Οι soft light το λέει και η ονομασια τους είναι μαλακές. Φυσικά καλό θα ήταν να μας πείς και το επίπεδο σου, τα κιλά σου.

Αποψη μου είναι πως αν είσαι αρχάριος μόνο θα πρέπει να σκεφτείς να πάρεις τόσο μαλακιά μπότα.

Εγώ παρ'αυτα θα σου προτείνω να δοκιμάσεις και Salomon x-wave απο 7 μεχρι 9.

Φυσικά ότι και να πάρεις να έχεις στον νου σου πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τις δοκιμάσεις στο μαγαζί για 5 λεπτά και να τις πάρεις και να φύγεις.Θα τις φορέσεις τουλάχιστον 15-20 λεπτά να μην σου πω και παραπάνω.

Μπορέις αν ανέβεις παρνασσό να ενοικιάσεις απο κλαουδάτο τις soft light (ειναι καινουργιες) και να τις δεις στην πράξη.Ο κλαουδάτος απο οτι είδα φέτος ανανέωσε αρκετές απο τις μποτες του και τώρα βλέπεις στο βουνό και φορούν όλοι rossignol....

Τώρα μου κάνατε την καρδιά περιβόλι.Τελικά αγόρασα χτες τις Rossignol Soft Light 3.Eίχα ξεκινήσει έρευνα αγοράς απο την Δευτέρα και πάλι καλά που μπήκα στην παρέα σας πριν κάνω την αγορά.Τις φόρεσα στο μαγαζί ένα τέταρτο και μου φάνηκαν αρκετά άνετες.Εύχομαι να μην έχω πρόβλημα στο βουνό αν και με το που διάβασα ότι δεν είσαι ευχαριστημένη Snowflake ομολογώ πως πάγωσα (όχι από το κρυό όμως :lol: ).

Όσον αφορά το επίπεδό μου θα με χαρακτήριζα στο μέτριο και είμαι στα 73 κιλά.Ίσως να ανέβω την Τετάρτη στον Παρνασσό, οπότε θα δείξει αν η αγορά που έκανα άξιζε η όχι.Ελπίζω να μην το μετανιώσω :) .

Πάντως σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Φιλικά

ΥΓ:Αναμένετε ερώτηση για πέδιλα διότι σκέφτομαι να πάρω ένα ζευγάρι :)

Θα σου πω κάτι που μπορεί να φανεί ψιλοανόητο στους περισσότερους αλλά εμένα μου πήρε ένα χρόνο να το ανακαλύψω...

Αγόρασα πέρυσι τις Salomon X-Wave 9.0.... Πολύ καλή μπότα και ίσως τον καιρό εκείνο με παραπάνω flex από ότι πραγματικά χρειαζόμουνα. Επειδή ήταν συγκριτικά σκληρές ομολογώ πως στην αρχή μου κοβότανε το αίμα. Για να ελαφρώσω το πόδι μου από το σφύξιμο της μπότας την έλυνα εντελώς μετά από κάθε κατάβαση και μέχρι να ξανανέβω με το λιφτ... όταν λέω εντελώς εννοώ ότι δεν χαλάρωνα απλά τα κλιπ αλλά τα έβγαζα και απ' τα δοντάκια...

Πολλά παιδιά από τον ΣΤΟΥΧ θα θυμούνται τις διαμαρτυρίες μου για την μπότα μου...

Μέχρι που κάποια στιγμή ο φίλος μου ο Νίκος σαν από μηχανής θεός μου είπε να μην το κάνω αυτό και απλά να χαλαρώνω τα κλιπ χωρίς να τα βγάζω από το δοντάκι... Αυτό ήταν... το πόδι μου ένιωθε το σχετικό σφίξιμο μιας μπότας με φλεξ 9 αλλά δεν διαμαρτύρονταν όπως στο παρελθόν αφού συνίθιζε τον όγκο που του έδινα στην μπότα χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις....

Νομίζω ότι αυτό συνέβαινε γιατί λύνοντας εντελώς την μπότα το αίμα κυκλοφορούσε σε όλο το πόδι, το φούσκωνε και μετά όταν τις ξανακούμπωνα (πολλές φορές σε άλλη θέση από πρίν αφού είχα χάσει το που τις είχα κουμπώσει προηγουμένως) υπέφερα....

βρες λοιπόν το σημείο που είναι άνετες και να τις έχεις δεμένες εκεί...

Αυτή ήταν η δικιά μου συμβουλή... εμένα πάντως μου φάνηκε σωτήρια....

Δοκίμασε και πες μου....

Θα σου πω κάτι που μπορεί να φανεί ψιλοανόητο στους περισσότερους αλλά εμένα μου πήρε ένα χρόνο να το ανακαλύψω...

Αγόρασα πέρυσι τις Salomon X-Wave 9.0.... Πολύ καλή μπότα και ίσως τον καιρό εκείνο με παραπάνω flex από ότι πραγματικά χρειαζόμουνα. Επειδή ήταν συγκριτικά σκληρές ομολογώ πως στην αρχή μου κοβότανε το αίμα. Για να ελαφρώσω το πόδι μου από το σφύξιμο της μπότας την έλυνα εντελώς κάθε φορά που κατέβαινα πίστα... όταν λέω εντελώς εννοώ ότι δεν άνοιγα τα κλιπ απλά αλλά τα έβγαζα και απ' τα δοντάκια...

Πολλά παιδιά από τον ΣΤΟΥΧ θα θυμούνται τις διαμαρτυρίες μου για την μπότα μου...

Μέχρι που κάποια στιγμή ο φίλος μου ο Νίκος σαν από μηχανής θεός μου είπε να μην το κάνω αυτό και απλά να ανοίγω τα κλιπ χωρίς να τα βγάζω από το δοντάκι... Αυτό ήταν... το πόδι μου ένιωθε το σχετικό σφίξιμο μιας μπότας με φλεξ 9 αλλά δεν διαμαρτύρονταν όπως στο παρελθόν....

Νομίζω ότι αυτό συνέβαινε γιατί λύνοντας το πόδι εντελώς το αίμα κυκλοφορούσε σε όλο το πόδι, το φούσκωνε και μετά όταν τις ξανακούμπωνα (πολλές φορές σε άλλη θέση από πρίν αφού είχα χάσει το που τις είχα κουμπώσει προηγουμένως) υπέφερα....

Αυτή ήταν η δικιά μου συμβουλή η οποία εμένα μου φάνηκε σωτήρια....

Δοκίμασε και πες μου....

Νάσο και εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα.Κυρίως το αριστερό πόδι μούδιαζε απίστευτα σε σημείο που το κουνούσα και δεν το αισθανόμουν.Ομολογώ πως το είχα σκεφτεί αυτό που είπες για τα clips αλλά δεν το έκανα ποτέ διότι φοβόμουν μήπως το πόδι δεν συγκρατείται καλά κατά την κατάβαση και πάθω καμιά ζημιά.Εύχομαι πάντως οι μπότες που πήρα να μην με απογοητεύσουν.

Ερώτηση προς anemar :Η διαφορά μεταξύ soft line 1,2,3 είναι ώς προς την σκληρότητα?Και αν ναι ποια είναι ποιο σκληρή?Αυτό δεν το ρώτησα στο μαγαζί (βλακεία μου)

Για να ελαφρώσω το πόδι μου από το σφύξιμο της μπότας την έλυνα εντελώς κάθε φορά που κατέβαινα πίστα... όταν λέω εντελώς εννοώ ότι δεν άνοιγα τα κλιπ απλά αλλά τα έβγαζα και απ' τα δοντάκια...

Μέχρι που κάποια στιγμή ο φίλος μου ο Νίκος σαν από μηχανής θεός μου είπε να μην το κάνω αυτό και απλά να ανοίγω τα κλιπ χωρίς να τα βγάζω από το δοντάκι... Αυτό ήταν... το πόδι μου ένιωθε το σχετικό σφίξιμο μιας μπότας με φλεξ 9 αλλά δεν διαμαρτύρονταν όπως στο παρελθόν....

Νομίζω ότι αυτό συνέβαινε γιατί λύνοντας το πόδι εντελώς το αίμα κυκλοφορούσε σε όλο το πόδι, το φούσκωνε και μετά όταν τις ξανακούμπωνα (πολλές φορές σε άλλη θέση από πρίν αφού είχα χάσει το που τις είχα κουμπώσει προηγουμένως) υπέφερα....

Αυτή ήταν η δικιά μου συμβουλή η οποία εμένα μου φάνηκε σωτήρια....

Δοκίμασε και πες μου....

Η εμφαση δικη μου... :rolleyes::lol: Ασφαλως εννοεις οτι τις ελυνες και τις λυνεις μετα την καταβαση, γιατι αλλιως τι τις θελεις τις μποτες, κατεβαινεις και με πασουμακια... :D:D .

Πολλοι (μεταξυ των οποιων και εγω) τις εχουν με τα κλιπς χαλαρα μεχρι την κορυφη του λιφτ, κλεινουν τα κλιπς για την καταβαση και τα ανοιγουν αμεσως μετα.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Η εμφαση δικη μου... <_<:blink: Ασφαλως εννοεις οτι τις ελυνες και τις λυνεις μετα την καταβαση, γιατι αλλιως τι τις θελεις τις μποτες, κατεβαινεις και με πασουμακια... :D:D .

Πολλοι (μεταξυ των οποιων και εγω) τις εχουν με τα κλιπς χαλαρα μεχρι την κορυφη του λιφτ, κλεινουν τα κλιπς για την καταβαση και τα ανοιγουν αμεσως μετα.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Μάκη έχεις δίκιο... δεν το έγραψα καλά.... χαχαχαχαχαχα με πασουμάκι θα πρέπει να είναι πολύ cool πάντως... εννοούσα κάθε φορά μετά το τέλος της κάθε κατάβασης δεν τις χαλάρωνα απλά αλλά έβγαζα τα κλιπ από τα δοντάκια τους και την χαλάρωνα ακόμα περισσότερο...

Ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση (διόρθωσα και το post μου...). Όχι τίποτε άλλο μην τα διαβάσει κανένας άνθρωπος και πάει και σκοτωθεί με λυμένη μπότα ενώ κάνει σκι :P:P