Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
stef

NEW SKIS ?? WHAT ?

Recommended Posts

Βαγγελη το SL-9 μαλακο??? B)

Με τιποτα.Μαλακοτερο του SL-11 ναι.Αλλα σκετο μαλακο no.

Να τον μπασει στο carving??Με ΤΙΠΟΤΑ.

Μιλαμε για πεδιλα σειρας RACE

Φυσικα και στριβουν με τη σκεψη,αλλα οταν κατεχεις την τεχνικη.Ο Nifadas εχει κανει 4 φορες σκι στη ζωη του....Μην ξεφευγουμε...

carve δεν ειναι μονο τα sl πεδιλα αλλα ολα τα τα παραβολικα...................

rossi 8s kai atomic sl9 ειναι απαγορευμενος καρπος για αρχαριο οπως πολυ σωστα ειπε ο ανεστης.........

πως θα πατησει αραγε ενας αρχαριος ενα τετοιο πεδιλο για να στριψει με τη σκεψη?

το salomon που ανεφερες ειναι για αρχαριους αλλα πιστευω θα το τελειωσεις γρηγορα.........σκεψου καλυετρα αυτο που πουλαει ο ανεμαρ σε πολυ καλη τιμη.....την δευτερα θα δοκιμασω το streetracer 10 και θα γραψω τις εντυπωσεις μου.

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

την δευτερα θα δοκιμασω το streetracer 10 και θα γραψω τις εντυπωσεις μου.

Και μετα θα αγορασεις τα 9αρια? B):lol:

Και μετα θα αγορασεις τα 9αρια? B):P

δεν αλλαζω ακομα τα δικα μου..θα περιμενω να χαλασουν οι γωνιες πρωτα.... :lol:

τα εχει ενας φιλος και ετσι θα τα δοκιμασω

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

@anemar & Saltofx

Παιδιά κατά βάση έχετε δίκιο. Τέτοια πέδιλα δεν είναι και ίσως δεν θα ΄πρεπε να είναι η πρώτη επιλογή ενός αρχάριου.

Έκανα όμως την παραπάνω αναφορά στα SL-carver σαν εξαίρεση στον κανόνα καθώς η επιθυμία του να καρβάρει μου θύμισε το δικό μου ξεκίνημα. Κι εγώ μετά την έβδομη φορά μεταπήδησα στα Head Isl ενάντια σε κάθε συμβουλή, πλην κάποιον γνωστών μου οι οποίοι σχεδόν αποκλειστικά ασχολούνται με το carving.

Το αποτέλεσμα βέβαια μπορώ να πώ ότι δικαίωσε αυτή μου την επιλογή μιας και η πρόοδος μου ήταν ραγδαία. Ραγδαία αλλά μονοδιάστατη μιας και αφορούσε μόνο τον συγκεκριμένο τρόπο σκι. Αυτό βέβαια δεν με απασχολεί καθόλου μιας και για πολλούς και διάφορους λόγους δεν με ενδιέφερε ν' ασχοληθώ με κάτι άλλο. Προσωπκή επιλογή συνειδητή.

Στο carve η σκληρότητα του πέδιλου δεν είναι το παν μιας και το στρίψιμο επιτυγχάνεται με το γώνιασμα και όχι με το κλασικό πάτημα-αλάφρωμα-στρίψιμο. Γι αυτό το λόγω πιό σημάντικό θεωρώ το "άρπαγμα" των ακμών καθώς και τη σταθερότητα μέσα στη στροφή αλλά κυρίως την ανοχή σε λάθη, ακόμα και με μικρές ταχύτητες. Αυτή την ιδιότητα λοιπόν την εμφανίζουν τα SL πέδιλα που ανέφερα παρόλο που πωλούνται σαν RACE.

(Κατά την ταπεινή μου άποψη ο χαρακτηρισμός Race είναι θέμα μάρκετινγκ μιας και όλα αυτά τα πέδιλα απέχουν από ένα πραγματικό πέδιλο αγώνων όσο ένα Peugeot 205 Rally από ένα WRC. Ακόμα και σε κατηγορίες παίδων τα πραγματικά RaceStock πέδιλα έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά).

Ναι όλα τα παραβολικά πέδιλα κάνουν για carve αυτή είναι η αρχή πάνω στην οποία σχεδιάστηκαν. Αλλά μόνο με SL ή RaceCarver έχεις την απόλυτη ευστάθεια πάνω στις ακμές. Αλλά τα RaceCarver με τις >17 m ακτίνες τους θέλουν πραγματική γνώση για να κουμαντάρεις τις ταχύτητες που αυτές συνεπάγονται.

Προϋπόθεση βέβαια είναι να βρεθεί κάποιος που θα δείξει στον ενδιαφερόμενο της βασικές αρχές και τα μυστικά ώστε με πολύ εξάσκηση στη συνέχεια, σε εύκολα κομάτια να τα μετατρέψει σε πράξη.

Όλα αυτά χωράν πολύ κουβέντα και ανάλυση και δεν αποκλέιεται να σφάλω, άλλωστε όπως είπα είναι καθαρά προσωπικές εμπειρίες κι ως εκ τούτου εντελώς υποκειμενικές.

Σίγουρα μ΄ένα καλό Allround πέδιλο , αυτή ήταν και η αρχική μου εκτίμηση, ο Nifadfas θα κάνει την πιο σωστή επιλογή αλλά άν έχει την δυνατότητα να κάνει και μια συγκριτική δοκιμή θα δεί τι του ταιριάζει περισότερο.

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Εμ περιμενω να ανοιξουν για να μου βγαλεις demo.

:rolleyes:

θα ανεβεις καιμακ? Να φερουμε 4-5 ζευγαρια διαφορα για demo απο διαφορες εταιρειες...

ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΚΙ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2007?

www.LINESKIS.com