anemar 6 Report post Posted January 11, 2006 Εχω διαβασει τις αναλογες συζητησεις για τεχνικο εξοπλισμο,αλλα δεν βρηκα απαντηση σε αυτο που ψαχνω.Ξεκιναω αυτο το θεμα μιας και ενδιαφερει πολλους. Τι προτεινεται για ισοθερμικο base layer? Σκεφτομαι Lowe Alpine,καθως εχω ακουσει τα καλυτερα. Μετα απο επισκεψη σε καταστημα που τα εχει,ειδα οτι εχει 3 ειδη. 1.Full Weight Dryflo 2.Light Weight Dryflo 3.Dry Zone Ο πωλητης ηταν πολυ αοριστος.Με λιγα λογια δεν μου προτεινε καποιο,αλλα και τα 3!! Το πρωτο μου ειπε ειναι πιο ζεστο,αλλα μπορει να ιδρωνεις αν κανεις εντονο σκι... Το δευτερο μπορει να κρυωνεις αν εχει πολυ κρυο... Το τριτο ειναι "εφαμοστο" στο σωμα... Εφυγα χωρις να παρω κανενα και περιμενω την ετυμηγορια σας!!! Μηπως προτεινετε κατι αλλο που απο την εμπειρια σας αποδειχθηκε καλυτερο?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snowflake 9 Report post Posted January 11, 2006 Εγώ νομίζω πως με ένα Light Weight Dryflo και ένα καλό Wind stoper για τα ελληνικά βουνά είσαι οκ. Με Full weight dryflo θα ιδρώσεις και η αίσθηση δεν είναι καλή + ότι αν ιδρώσεις στο κατέβασμα και μετά περιμένεις στο Lift είναι πολύ χειρότερο. Στην ουσία το full weight είναι πιο πυκνή η πλέξη του από το light weight και για αυτό είναι πιο ζεστό, αλλά και με μειωμένη δυνατότητα να βγάζει τον ιδρώτα προς τα έξω. Η διαφορά dryflo και dryzone είναι μόνο το ότι το δεύτερο είναι εφαρμοστό στο σώμα. Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted January 11, 2006 Η διαφορά dryflo και dryzone είναι μόνο το ότι το δεύτερο είναι εφαρμοστό στο σώμα. Αρα (αποσα διαβασα σε αλλα topic),ειναι και καλυτερο το dry zone(λογω στενης εφαρμογης)? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snowflake 9 Report post Posted January 11, 2006 Εξαρτάται τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Εμένα ας πούμε το Dryzone δεν μου αρέσει γιατί αν σε κάποια φάση ιδρώσω αρκετά χωρίς να προλάβει να βγάλει τον ιδρώτα προς τα έξω με κάνει να νιώθω πολύ άβολα. Πρακτικά όταν ιδρώνουμε (με οποιοδήποτε άλλο μπλουζάκι) η κίνηση που κάνουμε είναι να "ξεκολλήσουμε" το μπλουζάκι από επάνω μας και όχι να το "κολλήσουμε" Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites