Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
sakisbanskos

Νεο συστημα χρησης αναβατηρων στο χ/κ Φαλακρου

Recommended Posts

οταν μπει το συστηματακι θα περναω και θα βαζω logo....

ολες οι πιστες για παρτη μου...

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/01/06 ΦΑΛΑΚΡΟ.ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝΕ (ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΠΟΙΟΣ... "ΕΞΥΠΝΟΣ" ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ) ΜΕ ΤΟ ... ΔΑΧΤΥΛΙΚΟ ΑΠΟΤΥΜΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΦΤ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ, ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΠΟΛΛΩΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΣΚΙ.ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ,ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΣΚΙ ΚΑΙ ... ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ... 30 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΦΤ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΔΑΧΤΥΛΟΥ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΕ ΠΧ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ 3 Η Κ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΝΩ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΟΟΟΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ,ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ 3-4 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ "ΠΑΡΕΙ"ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΑΝΕ !!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!ΔΑΧΤΥΛΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ??????ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛ....?ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΕΝΤΑΞΕΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ Η ΤΕΣΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΟΚ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ.ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΟΜΩΣ?ΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΜΟΝΗ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ.ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΩΝ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 4 ΘΕΣΙΑ.ΒΑΖΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΟΚ,Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΚ ΒΑΖΕΙ Κ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ!!!ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΖΕΙ, ΞΑΝΑ, ΤΙΠΟΤΑ.ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΚΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΑΝ ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ!!ΩΣΠΟΥ ΒΓΗΚΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΑΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ....

IPB Image

IPB Image

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΕ ΠΧ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ 3 Η Κ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΝΩ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΟΟΟΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ,ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ 3-4 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ "ΠΑΡΕΙ"ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ.

ΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΜΟΝΗ.

ΒΑΖΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΟΚ,Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΚ ΒΑΖΕΙ Κ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ!!!ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΖΕΙ, ΞΑΝΑ, ΤΙΠΟΤΑ.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ....

Τα είπες όλα φίλε..

Διαβάζοντας απ την αρχή το θέμα νόμιζα πως ήταν χοντροκομμένη πλάκα..

Αθάνατη Ελλάδα..

Πριν λίγο καιρό άκουσα (ράδιο αρβύλα ; ) ότι το Φαλακρό τόχει πάρει η Γιάννα Αγγελοπούλου και θα το κάνει πρότυπο κέντρο..

Οπότε δεν πειράζει, έχει αυτή λεφτά..

Όσο για το πρωτοποριακό το σύστημα, άντε, καλό ξήλωμα το συντομώτερο..

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ... ΧΑΡΑΓΜΑ. ΟΥΤΕ ΣΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ :unsure:

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Απίστευτο! Κι εγώ νόμιζω ότι ήταν πλάκα η πρώτη σελίδα :ph34r: Έτσι δε βλέπω να πατάω ξανά Φαλακρό :unsure: Δηλαδή η μαγνητική κάρτα που όπως γράφτηκε εφαρμόζεται σ΄όλο το εξωτερικό τους πείραζε;;; :lol:

Θα ηθέλα να καταθεσω και την δικη μου αποψη πανω στο θεμα,η οποια ειναι λιγο διαφορετικη και στηριζεται στην προσωπικη μου εμπειρια με το νεο συστημα που εφαρμοζεται.Κατ"αρχην πιστευω οτι ειναι αστεια διαφορα που γραφτηκαν περι προσωπικων δεδομενων κτλ,δεν νομιζω οτι ειχε καμια προθεση η διευθυνση του Χκ να μας φακελωσει....Αρκει να σκεφτουμε οτι καθε Ελληνας πολιτης για την εκδοση της ταυτοτητας του,δινει δακτυλικο αποτυπωμα,οποτε ειμαστε ολοι ηδη "φακελωμενοι".Τωρα οσον αφορα την Κυριακη 29/1,ειναι γεγονος οτι υπηρχαν μεγαλες αναμονες στα εκδοτηρια και κατα συνεπεια πολλοι δυσανασχετησαν.Ομως νομιζω οτι ως ενα βαθμο δικαιολογειται αυτη η "ταλαιπωρια",καθως ουσιαστικα ηταν η 1η μερα εφαρμογης του νεου συστηματος,οποτε ο καθενας επρεπε να δωσει δακτυλικα αποτυπωματα,με συνεπεια τις μεγαλες καθυστερησεις.Ομως αυτη η καθυστερηση παρατηρηθηκε μονο κατα την 1η μερα,καθως οποιος εχει δωσει τα αποτυπωματα του,δεν χρειαζεται να τα δωσει την επομενη φορα,ειναι ηδη¨"φακελωμενος" :ph34r:

Οσον αφορα την προσωπικη μου εμπειρια,εχω βγαλει ετησια καρτα,με μειωμενη τιμη :lol:ευρω,για κατοχους καρτας(οπως snowreport card,νομιζω και τα μελη του συλλογου εχουν εκπτωση),εδωσα τα αποτυπωματα μου,κατα την πληρωμη της καρτας και απο τοτε παρκαρω πισω απο την 4θεσια,βαζω τον εξοπλισμο και ειμαι αμεσως στις πιστες!Εμενα παντως μου φαινεται πολυ πιο εξυπηρετικο,απο το να φερω μαζι μου καθε φορα την καρτα,να την επιδεικνυω στους υπαλληλους κτλ.Απλα "βαζω δαχτυλο" :unsure: και ειμαι ετοιμος...

Νομιζω λοιπον οτι ειμαστε λιγο υπερβολικοι!Ενταξει και εμενα μου ετυχε να μην αναγνωρισει με την 1η φορα το αποτυπωμα μου,αλλα το πετυχα με την 2η-3 προσπαθεια,δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο μεγαλη καθυστερηση!Εξαλλου ο ελεγχος γινεται μονο στα lifts-εισοδους στις πιστες,δηλαδη 4θεσια,Παππου και Μεστα και μονο σε αυτες.Οποτε οποιος κανει μονο στις πανω πιστες,πιθανως δεν χρειαζεται να βγαζει καθε φορα το γαντι....Ακομη αυτο το Σαβ/κο ειχαν διαμορφωσει ειδικο διαδρομο για οσους κατεβαιναν με σκι απο την πιστα αριστερα της 4θεσιας,οποτε δεν χρειαζοταν και παλι να βαλω δαχτυλο!Εγω εδωσα το αποτυπωμα μονο 1 φορα οταν μπηκα στην 4θεσια αρχικα και μια 2η οταν μετα απο ενα διαλλειμα για καφε,ξαναανεβηκα.Πολυ μικρο το κακο νομιζω....

Ρε παιδιά (πρόεδρε, αντιπρόεδρε κλπ), μήπως να ξανασκεφτούμε την εκδρομή μας στο Φαλακρό και να πάμε σε άλλο χκ, εεεεεεεεεεεεεε???? :unsure::ph34r:

JAPOW!!!

Εχω να κανω μια ερώτηση στους κυριους του χιονοδρομικου:

Εαν χαλασει ο υπολογιστης καθε φορα που θα πρεπει να παρουμε το λιφτ θα ψαχνουμε την αποδειξη που πληρωσαμε???????και αν την χασουμε σε καμια τούμπα??????( το βλεπω απο τεχνικης αποψης)

Και αν ο υπολογιστης παρει ιο οταν του βαλουμε το μεσαιο δαχτυλο, θα παθει AIDS??? :D:D:D

(Το βιολι μου εγω...)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Απαντηση στον "mikrouli",προφανως με το προηγουμενο συστημα με τα καρτελακια ειχες περισσοτερες πιθανοτητες να χασεις την καρτα σου.Ενω τωρα,αααααν τυχον δεν αναγνωριζει το αποτυπωμα σου,τοτε ενδεχομενως θα πρεπει να δειξεις την αποδειξη πληρωμης,την οποια ανετα μπορεις να εχεις σε καποια τσεπη σου.

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι τοσος θορυβος,σιγουρα ειναι κατι καινουριο και ισως δεν ειμαστε εξοικιωμενοι,αλλα με εξαιρεση την Κυριακη 29/1 οπως αναφερει η Κλειω,που οντως παρατηρηθηκε συνοστισμος στα ταμεια,το Σαβ/κο αυτο ημουν στο Χκ Φαλακρου και δεν παρατηρησα καποιο προβλημα.Καθε αλλο μαλιστα,οποτε νομιζω δεν ειναι σωστο να εχουν αποψη ατομα που δεν εχουν επισκεφτει το Χκ και δεν εχουν ιδια εμπειρια της καταστασης που επικρατουσε

Δεν ξέρω αν το σύστημα αυτό είναι λειτουργικό. Θα περιμένω να το δοκιμάσω και ύστερα να πω την γνώμη μου.

Απο χθες πάντως ψάχνω να βρω ανάλογο σύστημα να λειτουργεί σε αλλά ΧΚ του εξωτερικού και προς το παρόν δεν βρήκα. Εάν υπάρχει καποιο που χρησιμοποιεί αυτο το σύστημα παρακαλώ 'όποιος το ξέρει να μας το πει αν ειναι εύκολο.

Η παρατήρηση σίγουρα που έχω να κάνω είναι η καταγραφή και φύλαξη προσωπικών δεδομένων σε μορφή δακτυλικών αποτυπωμάτων, κάτι που ρώτησα στους νομικούς της εταιρείας που δουλεύω και είπαν θα το ψάξουν. Η πρώτη τους εκτίμηση είναι ότι υπάρχει θέμα παραβίασης των προσωπικών δεδομένων.

Φαντάζομε όμως ότι η διοίκηση του Φαλακρού το έψαξε το θέμα πριν κάνει οποιαδήποτε εφαρμογή του συστήματος και καλύπτεται νομικά.

Δεν θέλω να εικάσω τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια επιλογή για μια διοίκηση, αφου το έξοδο κάποιος θα πρέπει να το πληρώσει αν σε λιγο καιρό ξηλωθεί αυτο το σύστημα ελέγχου.

Δεν ξέρω ίσως ο Σάββας να ξέρει περισσότερα επι του θέματος και καλό θα ήταν να μας διαφωτίσει.

Παρεπιπτώντος το δακτυλικό αποτύπωμα έχει καταργηθεί από τις "νέες" αστυνομικές ταυτότητας για ακριβώς αυτούς τους λόγους.

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

σωστος ο donmeli!!

λογω του οτι ειμαι Software Consultant, στο παρελθον εχω μελετησει

μια τετοια λυση για το Χ/Κ Σελιου και το ειχαμε απορριψει ( εγω και

το ΔΣ) για λογους λειτουργικοτητας. Ως γνωστο, αυτο το συστημα

λειτουργει πολυ καλα οταν βρισκεται σε κλεισοτυς χωρους και οτι

δινει πολυ καλη ασφαλεια διοτι το δακτυλικο αποτυπωμα ειναι δυσκολα

αντιγραψιμο απο ασχετους.

Ομως σε ενα Χ/Κ υπαρχουν πολλοι ασταθμητοι παραγοντες που κανουν

το συστημα αναγνωσης του αποτυπωματος να δυσλειτουργει οπως

πολυ χαμηλες θερμοκρασιες, πολυ υγρασια, βιασυνη του σκιερ κλπ

Παντως η καλυτερη λυση ειναι η μαγνητικη καρτα η οποια αναγνωριζεται

μεσα απο την τσεπη...

Ειναι ομως βημα προοδου και πρεπει ολοι να το αναγνωρισουμε

Κάθε τεχνολογία υπάρχει για συγκεκριμένη χρήση. Μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ανάλυση για να βρεις τι ταιριάζει πού....

Μα γιατί όταν θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, δεν το κάνουμε σωστά και μελετημένα?

Σίγουρα το κόστος θα ήταν μικρότερο και το αποτέλεσμα καλύτερο.

Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ

Παιδιά ήμουν από τους πρώτους που χρησιμοποίησα το σύστημα (δοκιμαστικά) στις 14 Γενάρη στο Φαλακρό. Mου το παρουσίασε η διοίκηση.

Έχει σίγουρα κάποια ελατώματα αλλά και προταιρήματα.

Όταν δίνεις αποτύπωμα δίνεις από δύο διαφορετικά δάκτυλα, έτσι ώστε το μηχάνημα να αναγνωρίσει τουλάχιστον το ένα. Eμένα μου συναίβει στον «Παππού» να μην αναγνωρίζει το δάκτυλό μου (πιθανόν επειδή ήταν ιδρωμένο) το δάκτυλο από το άλλο χέρι όμως το αναγνώρισε αμέσως.

Eπίσης αυτό το βγάλε βάλε γάντι είναι πράγματι δυσλειτουργικό.

H ουρά στο ταμείο είναι σίγουρα ένα φαινόμενο που θα λυθεί από τη στιγμή που καταχωρηθούν στο σύστημα οι πελάτες του XK.

Έτσι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα όλα θα προχωρούν γρήγορα και το χιονοδρομικό δεν θα έχει απώλειες σε κάρτες.

Tώρα το καλύτερο σύστημα είναι η μαγνητική κάρτα αλλά το όλο σύστημα είναι πολύ ακριβό και γι αυτό δύσκολα θα το δείτε σε ελληνικό XK.

Γιατι ειναι ακριβοτερο το συστημα με τη μαγνητικη καρτα ?

Σιγουρα η καρτα εχει ενα κοστος της ταξης των 2Ε -ενω

το δαχτυλο ειναι τζαμπα- αλλα οι καρτες ανακυκλωνονται

-αλλιως χρεωνονται.

Tex

Παντως ηδη νομιζω εφαρμοζεται και στον Παρνασσο

το "show them the finger" :)

Σχετικά με το αν είναι ακριβότερο το σύστημα με την μαγνητική κάρτα, τότε εγώ μετά την Αυστρία που κράτησα την κάρτα έχω χρεωθεί; :):(

Δεν το καταλαβαίνω, δηλαδή αν υπήρχε το σύστημα με τις μαγνητικές κάρτες, όλοι μας θα είμαστε υποχρεωμένοι στο τέλος να την επιστρέφουμε την καρτούλα; Για να μην έχει ζημιά το χιονοδρομικό; Μα αυτά τα 2Ε δεν θα καλύπτονται από την τιμή του εισητηριου; (που παραπεμπόντως το σύστημα θα αποφέρει ενδεχόμενη αύξηση του εισητήριου)

JAPOW!!!

γιατι αυξηση στο εισητηριο? Αυτα που θα βγαλεις απο τους τζαμπατζηδες

ειναι πολυ περισσοτερα απο αυτα που χρειαζεται για να αγοραστουν οι

καρτες ...

Δεν γνωριζω αν η διοικηση του Χκ Φαλακρου,εκανε καποια ερευνα αγορας,μελετησε αναλογες περιπτωσεις κτλ,και σε καμια περιπτωση δεν "δικαιολογω" τις οποιες ενεργειες της.Απλα καταθετω την προσωπικη μου αποψη που στηριζεται στην εμπειρια μου με το νεο συστημα.

Νομιζω οπως ξαναεγραψα οτι ισως ειμαστε λιγο υπερβολικοι,ειδικα οσον αφορα την καταγραφη προσωπικων δεδομενων!Ειναι απλα τα πραγματα,πηγαινεις στα εκδοτηρια,δινεις τα δακτυλικα αποτυπωματα σου και καταχωρουνται στην μνημη του συστηματος.Δεν σου ζητανε ονοματεπωνυμο,διευθυνση κτλ,οποτε νομιζω ειναι πολυ δυσκολο να διασταυρωσει καποιος ενα δακτυλικο αποτυπωμα και ενδεχομενως να το χρησιμοποιησει για να "αντλησει" προσωπικα δεδομενα,στοιχεια κτλ.Αν και με τα προηγμενα συστηματα παρακολουθησης(δορυφοροι,ηλεκτρονικες παρακολουθησεις κτλ)ειναι δυσκολο να μην αφησει καποιος ιχνη...αλλα δεν πιστευω να στοχευει η διοικηση του Χκ στην παρακολουθηση μας.Απλα δημιουργειται μια "

τραπεζα" δεδομενων,ενα ηλεκτρονικο συστημα που απλοποιει τις διαδικασιες και σιγουρα ελαττωνει κατα πολυ τα διαφυγοντα κερδη.

Ειμαι σιγουρος οτι ο Κος Γιαννοπουλος θα εχει περισσοτερες γνωσεις επι του θεματος,οπως κοστος εγκαταστασης αναλογων συστηματων,που οπως λεει ειναι απαγορευτικα για τα τωρινα οικονομικα δεδομενα των ελληνικων Χκ.Παντως στο Bansko που επισκεφτηκα προσφατα,οπου την διαχειρηση αν δεν κανω λαθος εχει ο Αυστριακος "Κολοσσος" Doppelmayer,λειτουργει το συστημα με τις ηλεκτρονικες καρτες με αναγνωση barcode,αν και νομιζω με την γραφειοκρατια του Ελληνικου κρατους και τις δυσκινητες υπηρεσιες θα αργησουμε πολυ να φτασουμε σε τετοια επιπεδα.Μακαρι παντως...Ειναι γεγονος οτι αν επιστρεψεις την καρτα σου στα ταμεια,σου δινουν πισω ενα ποσο,οποτε προφανως και εχουν καποιο κοστος οι καρτες αυτες

Σχετικά με το αν είναι ακριβότερο το σύστημα με την μαγνητική κάρτα, τότε εγώ μετά την Αυστρία που κράτησα την κάρτα έχω χρεωθεί; :):(

Πιθανοτατα. Στο St. Johann και στο Kitzbuhel επεστρεφες την καρτα και επαιρνς πισω 2 € (3 στο Κιτζ?).

Πολλοι ομως τις κρατησαν ως ενθυμιο.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Παναγιωτη τελευταια μερα πριν φυγουμε μας ειπαν οτι η θα τη δωσουμε πισω η θα την κρατησουμε και θα δωσουμε 2 ευρω.

"Men are born ignorant, not stupid; they are made stupid by education."

B.R.

Παναγιωτη τελευταια μερα πριν φυγουμε μας ειπαν οτι η θα τη δωσουμε πισω η θα την κρατησουμε και θα δωσουμε 2 ευρω.

Παναγιώτη προφανώς ή πρέπει να δώσεις 2 € σε κάποιον ή είσαι ο πρώτος International τζαμπατζής του συλλόγου!

Προσωπικά, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ το ότι δίνω δακτυλικό αποτύπωμα στην αστυνομία είναι το ίδιο με το να το δίνω σε ένα χ/κ. Μην τρελαθούμε τελείως!!!

Επίσης, δεν θεωρώ καθόλου υπερβολή το θέμα περί προσωπικών δεδομένων διότι η εποχή του απλού εμφανέστατου φακελώματος έχει περάσει ανεπιστρεπτή και πλέον όλες οι εταιρίες που μαζεύουν προσωπικές πληροφορίες για εκμετάλλευση το κάνουν βήμα - βήμα (εάν όχι με άλλον ύπουλο τρόπο που δεν φαντάζεστε). Όποιος έχει δεί βάσεις δεδομένων με τέτοια στοιχεία μπορεί να καταλάβει!!

Πάντως, δεν θα μου φανεί παράξενο του χρόνου με αφορμή κάποιο γεγονός (party, διαγωνισμό, κλήρωση κ.α.) σε ανυποψίαστη στιγμή να γίνει ταύτιση του αποτυπώματος με τα προσωπικά μας στοιχεία. Μην το θεωρείτε υπερβολή, μιλάμε για common practice!

Όσο για την εφαρμογή του συστήματος πως να το κάνουμε, είναι εντελώς γέλιο να εφαρμόζεται τέτοιο σύστημα σε χρήστες που κατά 99,999999% φοράνε γάντια. Καλύτερα να περιμένανε μερικά χρόνια και να βάζανε μια και καλή το σωστό.

Τέλος, όσο για την ασφάλεια ξαναλέω ότι αυτού του είδους συστήματα γενικά έχουν αποτύχει...

Για το συγκεκριμένο θα ήθελα πάντως να μάθω περισσότερα. Μήπως ξέρει κανείς ποιας εταιρίας είναι ;

Παναγιώτη προφανώς ή πρέπει να δώσεις 2 € σε κάποιον ή είσαι ο πρώτος International τζαμπατζής του συλλόγου!

Οοοοχιι βρεεε το παιδι! :):(:ph34r:

Τα δυο ευωπουλα τα εχεις πληρωσει οταν παιρνεις την καρτα, απλως εχουν κατι μηχανακια επιστροφης καρτων, που οταν καταθεσεις την καρτουλα παιρνεις 2 €!! Δεν ειναι και κουτοφραγκοι... :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Κι εγώ πού ήμουν όταν το είπαν αυτό, ε?

Για να σκεφτώ... χμμμμ, ήρθα από το Eggalm, πήγα Mayhofen βόλτα, μετά πακέταρα τα πράγματα και αμέσως μετά στο μπαράκι του Έλληνα για ελληνικούς χορούς, άρα όταν σας το είπαν, μάλλον δεν ήμουν παρόν :angry::lol::D

2Ε σιγά, έχω ένα ωραιότατο σουβενίρ :lol:B):D

Και international τσαμπατζής να είμαι, δεν πλακώθηκε και το FBI, πάω στοίχημα ότι το κάνουν κι άλλοι ...τουρίστες! (prr)

JAPOW!!!