zox 746 Report post Posted February 1, 2005 Για πείτε ποιά η σωστή τεχνική σε αυτό.Αν δεν θέλουμε δηλαδή να κάνουμε το "ελατήριο" όλη την ώρα και θέλουμε λιγουλάκι ταχύτητα πως πρέπει να πράξουμε.Ποιές οι διαφορές των gs στροφών σε πίστα και τι πρέπει να προσέχουμε όταν θέλουμε να κάνουμε ανοιχτές στροφές σε απάτητο.Ο χρυσός κανόνας του 50-50 πως εφαρμόζεται εδώ???? Και όσοι ξέρετε μην κάνετε τις πάπιες...,εδώ σας θέλω. Τον όρο gs ίσως δεν το χρησιμοποιώ ορθώς σε αυτή την περίπτωση,αλλά τέλοσπάντων καταλάβατε τι εννοώ. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 1, 2005 Η κυρια διαφορα στο απατητο απο τη πιστα ειναι ο κορμος σου, ενω στη πιστα ο κορμος ειναι κυρτος μπροστα (σα να καμπουριαζεις) και τα χερια σου μπροστα απο το κορμι σου κυρτα και αυτα στο απατητο ο κορμος ειναι ισιος και τα χερια πιο χαλαρα ανοιχτα, το βαρος σου ακουμπα παντα στη γλωσσα της μποτας αλλα πρεπει να εισαι ελαστικος παντα με τη θεση που στεκεσαι στα σκι σου μιας και στο απατητο πρεπει να εισαι προετοιμασμενος για καθε ειδους χιονι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 3, 2005 Ζοχ δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για να πούμε, η τεχνική δεν αλλάζει δραματικά , το βάρος λανθασμένα θεωρείται ότι πρέπει να είναι πίσω ή οτι τα πόδια πρέπει να είναι πιο κλειστά , μπροστά πρέπει να είσαι και απλώς κάνε την ταχύτητα . . φίλη σου. Αυτό με το ελατήριο , κοινώς χαμήλωμα ανόρθωση , πρέπει να γίνεται smooth χωρίς να κουράζεις τα πόδια τζάμπα και άδικα ! Ρολαρε ανάλογα την ποιότητα της πούδρας που κινείσαι , όσο πιο βαριά τόσο πιο γρήγορα πρέπει να γλιστράς. Τώρα όσον αφορά το gs που λες , εκεί τα σκι αντιδρούν στους ίδιους νόμους που υπάρχουν και στην πατημένη πίστα that simple. Οπότε τι άλλο να πούμε για τεχνική? Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι οτι δεν συγχωρεί τα λάθη τουλάχιστον η βαριά πούδρα . Το βαρος το μεταφέρεις για λίγο πίσω μόνο όταν σε κάποια σημεία της πίστας και λόγω διαφορετικής ποιότητας χιονιού , έχεις την τάση να την φας με τα μάτια! Feel it, μην παλεύεις στο απάτητο , να είσαι smooth , η τεχνική δεν αλλάζει. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted February 3, 2005 Μμμμ όταν εντός πίστας μπαινω σε μιαπαρατεταμένη ανοιχτή στροφή δεν έχω πρόβλημα και νιώθω ότι μέχρι το τελείωμα της στροφής,η φόρα μου δεν κόβεται και τα μαχαίρια κάνουν καλά τη δουλειά τους. ΑΛΛΑ σε πούδρα ας πούμε όταν κάνω το ανάλογο σε κάποια φάση η φόρα μου τελειώνει και τότε τα γερμένα-γωνιασμένα πέδιλά μου μπίγωνται μέσα στο χίονι και έχοντας και γύρει και μπροστά(δηλαδή έχω τη στάση που θα έιχα και εντός πίστας)...πάρτον κάτω. Απλά πρέπει να βρω τον τρόπο να διατηρώ τη φόρα μου..... Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 3, 2005 Μμμμ όταν εντός πίστας μπαινω σε μιαπαρατεταμένη ανοιχτή στροφή δεν έχω πρόβλημα και νιώθω ότι μέχρι το τελείωμα της στροφής,η φόρα μου δεν κόβεται και τα μαχαίρια κάνουν καλά τη δουλειά τους. ΑΛΛΑ σε πούδρα ας πούμε όταν κάνω το ανάλογο σε κάποια φάση η φόρα μου τελειώνει και τότε τα γερμένα-γωνιασμένα πέδιλά μου μπίγωνται μέσα στο χίονι και έχοντας και γύρει και μπροστά(δηλαδή έχω τη στάση που θα έιχα και εντός πίστας)...πάρτον κάτω. Απλά πρέπει να βρω τον τρόπο να διατηρώ τη φόρα μου..... Ναι , μην στρίβεις τόσο πολύ ! Βασικά πουδρα με πουδρα αλλαζει και έχουμε πολλές συνθήκες κατάβασης. Αν είναι βαριά για να εκτελέσεις ανοιχτές στροφές και για να βγεις σε τραβερσα με ταχύτητα , . . χεχε χρειάζεσαι . . .ταχύτητα ! :mrgreen: δυο τοπικ για το ίδιο θέμα ? wow Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted February 4, 2005 όντως Fidelio η ταχύτητα είναι το κλειδί για gs σε απάτητο.Απλά έπιασα ταχύτητα και απλά τα πέδιλα μου έμεναν πάνω από την πούδρα.Το βάρος κανονικά και οι μύτες όλως περιέργως μονίμως έξω από την πούδρα.Απίστευτη αίσθηση....Εν τω μεταξύ οι στροφές βγαίνουν εντελώς φυσικά και χωρίς κόπο,αρκεί να γέρνεις.... Γιούπιιιιιιιιι!!!!!!!! Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 4, 2005 πήγες σήμερα για σκι ? Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted February 4, 2005 Για πουδροσκί πήγα έχει διαφορά από τα άλλα σκι :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Μια από τις καλύτερες μέρες όσον αφορά την τεχνική μου εξέλιξη,δεν ξέρω τι με έπιασε?????Απλά όταν βλέπω πούδρα λυσσάω.... Και που να ήταν ανοιχτή η Στύγα ή έστω η Άρτεμις....,εκεί να δεις πούδρες. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites