Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
C

Μπορεί να μου πει κάποιος πως στρίβουν στη πούδρα ?

Recommended Posts

Σιγά πάω πέφτω ...

Γρήγορα πάω πέφτω ...

Δεξιά πάω πέφτω ...

Αριστερά πέφτω ...

Σταματάω βουλιάζω ...

Μόνο ευθεία και αυτό με φόβο ψυχής ...

C :oops:

Stockli spirit free ...

Και δεν ξέρω να στρίβω με μπατόν ...

C/

:roll: :roll: :roll: απ' ότι είδα το σκι αυτό είναι γυναικείο. Όχι ότι παίζει ρόλο.

Λοιπόν, δεν θέλω να σε στεναχωρίσω αλλά νομίζω ότι δεν παίζει να κάνεις σκι σε πούδρα χωρίς μπατόν, αφού απ' όσο έχω καταλάβει εγώ, σε βοηθούν να ανιχνεύεις το έδαφος και να κρατάς ισορροπία. Το πέδιλό σου δε, με waist 64 μου φαίνεται πολύ λεπτό και μάλλον αυτό σε δυσκολεύει τόσο στο στρίψιμο, αφού "επιπλέει" πιο δύσκολα και συνεπώς στην στροφή που χρείαζεσαι το τίναγμα "ελατήριο" θα σε αφήνει με το πόδι κολλημένο μέσα στο χιόνι.

Τι έγινε ρε παιδιά ?

Βασικά η πορεία σε βαθύ χιόνι απαιτεί σταθερή ικανότητα πάνω στην πίστα.Στο χαλαρό και όχι και τόσο βαθύ χιόνι μπρεί ο καθένας να τα καταφέρει με την παράλληλη ώθηση και με επιβάρυνση και στα δύο πόδια.Σε πιό βαθύ χιόνι πρέπει να μεταβάλλεται η τεχνικη ανάλογα με την κατάσταση.Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μια τεχνική.Απλά πρέπει να εφορμόζουμε όλες τις γνωστές τεχνικές.

Στο βαθύ χιόνι είναι σημαντική η επιβάρυνση των σκί και η ελαφριά θέση του σώματος προς τα πίσω.

Συνιστάται λιγότερο εξωτερική θέση και περισσότερο εσωτερική θέση και περιστροφή, το πάνω μέρος του σώματος πρέπει να είναι ήρεμο και να γίνεται χρήση των μπαστουνιών.

Η μεγαλύτερη ταχύτητα καθιστά δυνατή την καλύτερη εκμετάλλευση των εξωτερικών στροφικών δυνάμεων.

Η σωστή κατανομή του βάρους στα σκί γίνεται με σταθερή ταχύτητα.

Οσο πιο μικρή η ταχύτητα τόσο πιο μεγάλος ο κίνδυνος να πηγαίνουν τα σκί σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

κατάλαβα .. .

Δεν ξαναμπαίνω ...

Thanks

C :evil:

lol re si C μπες σιγά το πράμα , βασικά μην πας με την μία να κατέβεις μαλλιά! Πάρε τις τραβέρσες σου , δες λίγο τι είναι αυτό το "απάτητο" στα πόδια σου και εν πάση περιπτώσει κάνε μια αναγνώριση , δες λίγο πως συμπεριφέρεται το σώμα σου μέσα εκεί. Γλίστρα σε μεγάλες διαγώνιους , όσο σου δίνει περιθώριο η πίστα και κάνε στην αρχή πολύ ανοιχτές στροφές , χαλαρά χωρίς να είσαι σφικτός, όρθια θέση σε μέτρια ταχύτητα. Είναι ανάγκη με την πρώτη να πετάξεις βεντάλιες ! :?:

Μα όλα με την μια τα θέλετε ?? :P:P

:)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

EΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΣΗ:

Ονομάζεται η προς τα εμπρός και πλάγια κάμψη ισορροπίας του κορμού πρός την πλευρά που βρίσκεται απέναντι από το πόδι που πιέζεται λόγω της κλίσεως.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΣΗ:

Η θέση του σχεδόν τεντωμένου σώματος στη στροφή κατα την πλάγια πορεία.

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ:

Είναι η αύξηση της πίεσης που ασκείται στη βάση.

Fidelio ! Ως τώρα κατεβαίνω σε βάθος μέχρι τα μαλλιά ! Αντε επειδή με ενθαρρύνεις το Σάββατο θα δοκιμάσω και σε μήκος !

C.

spiros177,

Μπερδευτικα man ! :?

Δεν γίνεται να το εξήγήσεις πιο απλά ; Ομολογουμένως εξωτερική και εσωτερική θέση σαν ορολογία πρώτη φορά την ακούω. Αν θυμάσαι πες μου την πηγή σου ή δώσε κανά link.

Ως τώρα κατεβαίνω σε βάθος μέχρι τα μαλλιά

:lol:

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

κι εγώ τη πρώτη φορά που πήγα ντουγρού πούδρα, παίχτηκε τρελό μακροβούτι :lol::D

Αλλά ντάξει τώρα δεν έχω πρόβλημα, παίρνω μάσκα και αναπνευστήρα μαζί μου.

Τι έγινε ρε παιδιά ?

Αν θυμάσαι πες μου την πηγή σου ή δώσε κανά link

Τις ορολογίες τις έχω πάρει από ένα βιβλίο. Ο τίτλος του είναι:Αυτο είναι το σκι, από την θεωρία στην πράξη. Απο τις εκδόσεις Αλκυών.

Να στο εξηγήσω πιο απλά και εμένα μου είναι λίγο δύσκολο,από το σχέδιο που έχει το βιβλίο μπορεσα και το κατάλαβα.Με πιό απλά λόγια στην εξωτερική θέση φέρνει το βάρος του σώματος στο πόδι το οποίο είναι απέναντι από αυτό που πιέζεται λόγω της κλίσεως.Μάλλον δεν κατάφερα να στο εξηγήσω καλά :oops: :oops: , θα ήταν καλύτερο αν μπορέσεις να πάρεις το βιβλίο και καλύτερα θα το καταλάβεις, αλλά και θα μάθεις και άλλα πολλά.

στην εξωτερική θέση φέρνει το βάρος του σώματος στο πόδι το οποίο είναι απέναντι από αυτό που πιέζεται λόγω της κλίσεως

με μια λεξη στο "εσωτερικο"

Δηλαδη πλαγιαζει μεσα τοποθετει τα σκι και αφηνει τα σκι να διαγραψουν τη στροφη τους...