tktis 24 Report post Posted February 15, 2007 Σκέφτομαι για αγορά ένα από τα παρακάτω μοντέλα: Fisher RX8 Fisher AMC 73 Atomic Izor 9: 7 Σε καλά στρωμένες πίστες λίγο πολύ μπορώ να καταλάβω από την γεωμετρία τους τις διαφορές τους. Ποιο όμως θα συμπεριφερθεί καλύτερα στις συνθήκες της πίστας που σχηματίζονται προς το τέλος της μέρας, δηλαδή ένα οργωμένο χωράφι με στοιβαγμένο χιόνι σε bumps (αλλά και σημεία με πάγο να παρεμβάλλονται κυρίως σε χαμηλό υψόμετρο)? Ποιο θα περάσει ποιο άνετα και κυρίως ξεκούραστα με χαμηλή ταχύτητα, μια πίστα με έντονες ανωμαλίες, bumps, moguls, crud? Πιο είναι πιο εύκολο και δεν θα σε δαγκώσει στο τέλος της μέρας όταν από κούραση ξαπλώνεις πίσω και κατεβαίνεις δύο επίπεδα σε τεχνική. Είμαστε και κάποιας ηλικίας!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snowflake 9 Report post Posted February 15, 2007 ...να σου δώσω και άλλο ένα??? K2 apache Crossfire Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 15, 2007 Tktis εχω τα RX8, αν ανεβεις την Κυριακη, πολυ ευχαριστως να τα κανεις ενα test-slide Οσοι τα εχουν δοκιμασει αναφερονται σ'αυτα σαν οδοστρωτηρες. Οντως περνανε ανωμαλιες, bumps, παγους, τρανταγματα χωρις να σε προβληματιζουν, ουτε καν το καταλαβαινεις. Σου δινουν τεραστια εμπιστοσυνη στις...καλοστρωμενες Ελληνικες πιστες. Στριβουν πολυ ευκολα. Στα κατα...ειναι αρκετα σκληρα! Μας εκανε εντυπωση του Λαππα και μενα οτι τα φτυαρια τους ειναι πιο σκληρα απο τα Metron B5. Αν δεν εισαι advanced νομιζω οτι θα δυσκολευτεις να τα πας οπως τους αξιζει. Οχι πως ειναι κουραστικα, απλα θελουν ταχυτητα και..ποδι. Στις σουπες εχουν ψιλοπροβληματακια! Ειναι στενα στη μεση! Γραπωνουν λαθος ακμη και βλεπεις τα σκουρα! Οσες φορες εχω πεσει (πολυ λιγες) ειναι σε σουπες. Περσι δοκιμασα τα AMC70 (ετσι λεει ο Nickel). Σε γενικη συμπεριφορα οδοστρωτηρες κι αυτα, αλλα οχι τοσο σβελτα στην αρχη της στροφης. Στις σουπες, που ηταν παντου εκεινη τη μερα...ποιες σουπες; Τις διαβαινε με περισσεια χαρη και δεν καταλαβαινες τπτ . Με τα 73 θα βγαινεις και εκτος, εγω θα τα κοιταγα (αν ημουν εσυ ). Βαλε το χερι στην καρδια και αποφασισε το επιπεδο σου και τεσταρε. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted February 15, 2007 Οσοι τα εχουν δοκιμασει αναφερονται σ'αυτα σαν οδοστρωτηρες. Οντως περνανε ανωμαλιες, bumps, παγους, τρανταγματα χωρις να σε προβληματιζουν, ουτε καν το καταλαβαινεις. Σου δινουν τεραστια εμπιστοσυνη στις,,καλοστρωμενες Ελληνικες πιστες. Στριβουν πολυ ευκολα Ένα να ξέρεις tktis...με αυτά κάνω ski ακόμη κι εγώ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted February 15, 2007 Tktis εχω τα RX8, αν ανεβεις την Κυριακη, πολυ ευχαριστως να τα κανεις ενα test-slide Βαλε το χερι στην καρδια και αποφασισε το επιπεδο σου και τεσταρε. Φιλικα ΜακηςΜ Ευχαριστώ πολύ για την προσφορά ΜάκιςΜ αλλά μένω Καβάλα. Συνήθιζα βέβαια αυτές τι μέρες να πηγαίνω Παρνασσό αλλά φέτος θα είναι η πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια που δεν θα είμαι το τριήμερο εκεί το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Κρίμα γιατί εκτός από την δοκιμή που μου προτείνεις, θα ήταν ευκαιρία να σας γνωρίσω στην κοπή της πίτας του συλλόγου. Δυστυχώς υποχρεώσεις … Από πέρυσι ψάχνω να δοκιμάσω, αλλά όπου πήγα δεν βρήκα ακόμη κανένα από τα εν λόγω μοντέλα. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Μπάνσκο η γυναίκα μου νοίκιασε κάτι Atomic Izor κόκκινα χωρίς κανένα άλλο στοιχείο που της φάνηκαν αρκετά καλά. Εγώ τα καλύτερα πέδιλα που βρήκα ήταν τα metron 9 που όμως δεν με ενθουσίασαν. Στο μαγαζί της Fisher πουλούσαν RX8 και AMC 70 αλλά δεν νοίκιαζαν. Για το εκτός δεν το σκέφτομαι γιατί λόγω ρήξης πρόσθιου χιαστού που έχω πάθει παλιότερα (δεν άνοιξε η δέστρα) και αρκετών προβλημάτων γενικά στα γόνατα το αποφεύγω. Αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία του φακέλου μου είναι …. επιβαρυντικά (40 χρονών, 183cm, 92kg). Κάνω σκι περίπου 12 χρόνια από αρκετά συχνά έως φανατικά. Το επίπεδο μου είναι περίπου 7 στην κλίμακά που ανέβηκε παλιότερα στο Forum, τουλάχιστο τις πρώτες 1-2 ώρες στο βουνό. Μετά …… Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted February 15, 2007 Επειδή και εγώ έχω πάθει ρήξη χιαστού πριν 2 χρόνια Άρχισα να ψάχνω πέδιλα ώστε να μπορώ να κάνω σκι άνετα καλά και πάνω απ όλα να μην μου επιβαρύνει το γόνατο σε δυο λοιπόν κατέληξα Fischer AMC 76 Volkl AC3 Unlimited Τα δεύτερα τα πήρα είναι σούπερ χτες τα δοκίμασα για πρώτη φορά Τα πρώτα τα έχω παραγγείλει και περιμένω τον ταχ να μου τα φέρει Συγκριτικά το Fischer είναι ελάχιστα καλύτερο Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
GAN 0 Report post Posted February 15, 2007 ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΑ RX8, AΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ 100% ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ. ΤΙ ΕΝΝΟΩ? ΣΕ ΣΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, ΣΒΕΛΤΑ, ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΓΛΙΣΤΡΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ "ΞΥΡΙΖΟΥΝ" ΤΟ ΧΙΟΝΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΡΕΝΟ....ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΟΥΠΑ Ή ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΣΤΡΩΤΟ ΧΙΟΝΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΓΙΑΤΙ "ΚΟΛΛΑΝΕ", ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΠΟ ΤΑ 50-50, ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ... ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΚΑΤΙ ΜΕΤΡΟΝ Μ10, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ... ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ . ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΚΑΙ "ΒΑΡΙΑ", ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΙΟΝΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙΣ... Quote ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΟΕΟ.....!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted February 15, 2007 Από αυτά τα Σκι που αναφέρεις, ίσως η επιλογή θα πρέπει να είναι τα AMC73 που είναι και άλλη κατηγορία αφού σε βγάζει άνετα και εκτός πίστας. Θα χάσεις βέβαια ταχύτητα εντός πίστας σε σύγκριση με τα άλλα δύο. Αλλά σε νοιάζει; Πολύ καλό σε πάγο και δύσκολο χιόνι αλλά κυρίως σίγουρα σε αφήνει να χαλαρώσεις. Το RX8 περισσότερο ως Cross Carver Σκι ταιριάζει για κάποιον με ταχύτητα και τεχνική σε καλά στρωμένες πίστες. Αυτό θέλεις; Το IZOR 9.7 είναι πιο σκληρό πέδιλο και με σπορ χαρακτήρα. Ίσως αν πήγαινες στο IZOR 7.5 θα πλησίαζε στις απαιτήσεις σου. Κάποιος ανέφερε τα AMC 76. Αυτά έχω φέτος και ενώ το πάθος είναι για εκτός πίστας, έμεινα έκπληκτος με την άψογη και εύκολη συμπεριφορά τους και εντός πίστας! Υποθέτω ότι το έψαξες αλλά φυσικά μπορείς να βρεις και άλλα σκι που να σε καλύπτουν... Με την ευκαιρία....ρίξτε και μια ματιά εδώ "διαφημιση" Quote Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted February 15, 2007 Korn περιγράφεις ακριβώς και το δικό μου σκεπτικό. Και εγώ ακριβώς αυτό ψάχνω. Πέδιλα κάποιου επιπέδου που να επιβαρύνουν τα γόνατά μου όσο το δυνατόν λιγότερο και να μου επιτρέψουν να κάνω σκι αρκετά χρόνια ακόμη. Το AMC 76 είναι 50/50 αν δεν κάνω λάθος. Το επέλεξες και για να βγαίνεις εκτός? Ένα πέδιλο που κάνει και για εκτός είναι καλύτερο στο μεσημεριανό χιόνι της πίστας? που δεν είναι απαραίτητα σούπα αλλά μπορεί να είναι απλώς συγκεντρωμένο σε bumps. Το επέλεξες μετά από δοκιμή ή σου το συστήσανε? Το Volkl AC3 τι κατηγορία είναι? GAN είχα καταλήξει στα RX8, αλλά υποψιαζόμουν αυτά ακριβώς που αναφέρεις, μου τα επιβεβαίωσες. Τα metron 9 που δοκίμασα σε 1,64 ναι μεν πήγαιναν σχετικά εύκολα σε όλες τις συνθήκες αλλά παραείναι βαριά όχι μόνο σαν αίσθηση στην πίστα αλλά ενοχλούν και στις μεταφορές στον ώμο. Μου φάνηκε όμως ότι και αυτά θέλουν να τα πας μόνο επιθετικά και δεν σου επιτρέπουν να χαλαρώσεις. (Ευτυχώς λόγω βάρους τα νικούσα εύκολα.) Επιπλέον όπως λες το τέμπο που πιάνεις σε καλές συνθήκες χιονιού δεν είναι και το καλύτερο. Dolomites στο μεσημεριανό χιόνι της πίστας που είναι συγκεντρωμένο σε bumps πιο από τα AMC 73, 76, Izor 9:7, 7:5, RX8 πάει καλύτερα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted February 15, 2007 Το πηρα και για εκτος πιστα αλλα για να σου λυθουν οι αποριες δες παρτακατω http://www.fischer-ski.com/en/ http://ski.voelkl.com/eu/ski/en/ski/unlimited/12 Το AC3 μου το συστησανε Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 15, 2007 Κ2 Apache V-Force. ΑMC 73 Kαι τα 2 ειναι σκι που θα τα καρβαρεις στη πιστα και θα σε βγαλουν απροβληματιστα εκτος. Αpache Recon AMC 76 ποιο απαιτητικα απο τον αναβατη σε θεμα ταχυτητας για να στριβουν το ιδιο. Τα RX8 easy ride στη πιστα, απαιτητικο στο εκτος πιστας. υγ. Ο Λαππας εχει τα 11 B5 connected. Τα Β5 ειναι κουτσουρο, Επισης το RX8 ειναι advanced σκι και γι'αυτο το επιπεδο ειναι μαλακά και οχι σκληρά. Από όλα αυτα θα σου προτεινα να δεις επίσης τα Atomic Β11 τα περσινά. στο 1.71 sidecut 130+/76/116 Aκτινα στροφης 13μετρα. ειναι ενα all around σκι με χαρακτηρα SL στη πιστα! στειλε pm στον tax ή παρε τηλεφωνο να σου πει διαθεσιμοτητα σε ολα τα σκι. 22670 29101 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted February 15, 2007 To site της volkl στο product finder με επιλογές caving terrain και moguls δίνει μοντέλα freestyle με radius ευθείες ???? Nickel προσπαθώ να αποφύγω (με δυσκολία) το εκτός, μη με ξύνεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted February 15, 2007 Εχω τα RΧ8 και θα ειμαι φαλακρο το 3ημερο, οποτε αν θελεις να τα δοκιμασεις στειλε pm να βρεθουμε... ΥΓ θα ειναι ανοιχτα καιρου επιτρεποντος σιγουρα καρταλκα και χιονοτρυπα, ισως και κατι ακομα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted February 16, 2007 Dolomites στο μεσημεριανό χιόνι της πίστας που είναι συγκεντρωμένο σε bumps πιο από τα AMC 73, 76, Izor 9:7, 7:5, RX8 πάει καλύτερα?Τον πρώτο λόγο για την επιλογή έχει ο αναβάτης ανάλογα με το επίπεδο κα το στιλ του. Επιλογή με λιγότερο ρίσκο πιστεύω τα amc73. Νομίζω το παρακάτω review για τα Fischer AMC73 είναι χαρακτηριστικό: There is a modern sidecut and 73mm underfoot so you can ski in the soft stuff but you're not going to be straightlining thigh deep powder but they will be great for family skiers who like to mix in a little adventure with their regular piste skiing. Με την ποιότητα χιονιού που υπάρχει το μεσημέρι στις πίστες, καλό είναι να πας για σκι που κάνει και για απάτητο... Μην το φοβάσαι. Και εγώ δεν έχω φυσική κατάσταση αλλά με τα AMC76 ήταν η πρώτη φορά που δεν ήμουν εξαντλημένος στο τέλος της ημέρας! Edit απο το Moderating Team Quote Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted February 26, 2007 Τελικά πήρα τα AMC 76 σε 1.70. Τα δοκίμασα στο Μπάνσκο το σαββατοκύριακο και ενθουσιάστηκα. Ο βασικός στόχος επετεύχθη. Πάω καλύτερα καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια και μάλιστα σε όλες τις συνθήκες. Σταμάτησα στο τέλος της ημέρας λόγω ώρας και όχι επειδή κουράστηκα. Η εξοικείωση άμεση σαν να τα φορούσα χρόνια. Ευχαριστώ πολύ όσους βοήθησαν Quote Share this post Link to post Share on other sites