Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
$konstantinos$

nordica...την γνωμη σας!

Recommended Posts

για σε ολους και καλη σεζον και καλο χειμωνα να εχουμε!

ειμαι 1,78μ 76 κιλα κανω 3 χρονια σκι κατεβαίνω εύκολα τις κόκκινες και με λίγη προσπάθεια παραπάνω κάποιες μαύρες! Πήρα φέτος αυτό το σκι σε 1,62μ nordica HOT ROD NITROUS XBi CT και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για την επιλογή μου! Αν κάποιος είχε σκι nordica αν έμεινε ευχαριστημένος κλπ! Ευχαριστώ!

Καλησπέρα και καλωςηρθες..

συνήθως την ερευνα αγορας την κανουμε πριν την αγορα..

εδω υπαρχουν αρκετα εμπειροι σκιερ που θα σου πουν την αποψη τους...

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

φέτος ειναι η χρονιά της nordica στον σύλλογο μας

περισσότερα οταν αρχίσει η σαιζον και τα σκιαρουν λιγο τα παιδια (αν και κάποιοι το έκαναν είδη )

απο που τα αγορασες ????

Καλως ηρθες

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Έκανα φίλε μου μια έρευνα και άκουσα καλά λόγια και επειδή έχω και μπότες nordica και έμεινα ευχαριστημένος τα πήρα!

Ρωτώ τώρα για να μου πουν και τα παιδιά εδώ που έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία!

Και εγώ το παρατήρησα φίλε μου korn ότι πολύ συζητάτε η μάρκα φέτος Τα αγόρασα από Γερμανία!

περιμενουμε εντυπωσεις σου λοιπον οταν τα σκιαρεις

To nitrous έχει πάρει καλές κριτικές στην κατηγορία all around perfomance...

Είναι μέση σκληρότητας και το καλύτερο του χαρακτηριτικό είναι το versality/ευελιξία/ακρίβεια στις στροφές για το φάρδος του.

Το sidecut είναι 124/78/108 και απο αυτό χωρίς να το έχω δοκιμάσει προσωπικά μου δίνει 2 στοιχεία σε σχέση με εσένα.

Πρώτα απ'ολα γιατί να πάρεις ένα σκι all around με υψος 1.62 ενώ είσαι 1.78μ /76κιλά αυτό το ύψος σκι πάει σε πιο σλάλομ υλικό. αν το θέλεις για να κάνεις πίστα, γιατί να πάρεις ένα σκι με 78mm μέση?

η λογική μου θα πρότεινε το 1.70 και τα 15.5μ ακτίνα στροφής σαν ιδανικό για σένα για το συγκεκριμένο πέδιλο.

Το δευτερο είναι ότι το συγκεκριμένο sidecut γενικά έχει απαιτήσεις απο τον αναβάτη ανεξαρτήτου σκληρότητας, και δεν ξέρω στα 3 χρόνια σκι που κάνεις σε τι επίπεδο είσαι και τι εννοείς κατεβαίνεις ευκολα κόκκινες πίστες. Γενικά απο αυτά που έχω διαβάσει τα θεωρώ για strong intermediates παρολο που η εταιρία στο site της το δινει για advanced-expert επίπεδο.

Σε πιο χιονοδρομικό κάνεις συνήθως σκι? πόσες φορές το χρόνο? Και τι είδους σκι (εντος/εκτος/μικρες στροφες/μεσαιες στροφες) θέλεις να κάνεις φέτος με τα Νitrous?

πόσο σου κόστισε στην Γερμανία? γιατί ο σύλλογος στα Nordica έχει πολύ καλυτερες τιμές πανευρωπαικά φέτος.

ελπίζω φέτος να δοκιμάσω όσο πιο πολλά nordica μπορέσω για να έχω δική μου άποψη.

Κατεβαίνω εύκολα τις χαρακτηριζόμενες ως κόκκινες στην Ελλάδα! Όπως 3-5 πηγάδια πισοδερι καιμακ βασιλιτσα και bansko χωρίς κανένα πρόβλημα! Έκανα και την μαύρη στο bansko αλλά με ποιο αργό ρυθμό! Σε πίστες με μεγάλη κλίση κάνω πιο κλειστές στροφές με λίγο μικρότερη κλίση πιο ανοιχτές στροφές! Κυρίως εντός πίστας κάνω απλά θέλω και να έχει μια καλύτερη από ένα κοινό σκι συμπεριφορά εκτός πίστας ή σε πίστες που δεν είναι και πολύ καλά στρωμένες! Κάνω ανάλογα πως θα πάει η χρονιά από χιόνια από 13 έως 20 φορές! Θα κάνω με τα nitrous φέτος και μου κόστισαν 439 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά! Καλά τα πείρα?

Και εγώ ταλαντευόμουν μεταξύ 1,7μ και 1,62μ αλλά δεν ξέρω μου φαινετε αρκετά ψηλό! Φέτος θα πάω και borovets τα Χριστούγεννα θα τα δοκιμάσω και εκεί στις δύσκολες πίστες να δω πως θα είναι!

Θα κάνω με τα nitrous φέτος και μου κόστισαν 439 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά! Καλά τα πείρα?

2008 ή 2009 μοντελο?

07/08 ή 08/09 ?

Τι να πω Κωνσταντίνε απο εδώ που κάθομαι την βλέπω "ελλιπής" την αγορά ως προς την απόλυτη χρησιμότητα.

Αν το επιπεδό σου είναι καλό για το σκι τότε θα έπρεπε να πάρεις το 1.70

αν δεν το "εχεις" τότε η λυση δεν θα ήταν το 1.62 nitrous αλλά κάποιο στενότερο πιο ευελικτο. ;όπως το speedmachine 2 που έχει να σου προσφέρει περισσότερα στην τεχνική για να μάθεις να στρίβεις με λιγότερες απαιτησεις και τα 70mm στη μέση θα σε ξελάσπωναν και απο τα σαβουροχιονα.

όλα στη θεωρία όμως έτσι... καλό χειμώνα να έχεις...έτσι και αλλιώς είναι κοντά η ώρα... :Pο καιρός γαρ εγγύς ;)

απο τιμη παντος σουπερ