Jump to content

aab

Χρήστης Forum
 • Content Count

  1,625
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

aab last won the day on April 25

aab had the most liked content!

Community Reputation

1,329 Excellent

About aab

 • Birthday 09/11/1964

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Π. Φάληρο

Recent Profile Visitors

3,252 profile views
 1. Μα ακριβώς το τσουβάλιασμα με ενοχλεί. Και οι επικο-λυρικές διατυπώσεις για μόχθο, συνθήκες, νύχτα, κοκ. Πες μας λοιπόν εσύ, αυτά που ρωτάω. Τα κύρια ερωτήματα: 1) Πόσο πληρώνονται οι υπάλληλοι του ΧΚΠ; Και πόσο θα έπρεπε να πληρώνονται. 2) Ποιες ειδικότητες είναι κρίσιμες; Για εμένα μόνο οι χειριστές Α των αναβατήρων Αφροδίτης, Βάκχου, Ερμή, Ηνίοχου, Ήρας. ΑΝ είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι. Που δεν είναι!
 2. Προφανώς οι τσοπάνηδες (όταν υπήρχαν τέλος πάντων) ήταν χαζοί που έβαζαν τα ζώα στην στάνη στις 10 το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα. Αν δε πεις οι ορειβάτες που ξεκινάνε (το καλοκαίρι) την ανάβαση τα χαράματα. Τούβλα. ΥΓ Οι μετρήσεις που αναφέρθηκαν είναι ΥΠΟ ΣΚΙΑ.
 3. Ακραίος εξυπνακιδισμός. Απαντάω μονολεκτικά: Μαίναλο!
 4. Ξέρω ότι είμαι προκλητικός, αλλά ειδικά για τον Όλυμπο θα υποστήριζα πάνω από το Σπήλιος Αγαπητός να επιτρέπεται μόνο ένας πολύ, πολύ μικρός αριθμός αναβατών / ημέρα (σίγουρα όχι πάνω από 20). Και αυτοί με βεβαιωμένη ορειβατική παιδεία.
 5. Το περίεργο είναι ότι οι Δελφοί, η Αράχωβα, η Πολύδροσος το καλοκαίρι έχουν κόσμο. Οι παραλίες του Κορινθιακού έχουν πολύ κόσμο. Σκοπίμως δεν υπενθύμισα ότι μεταξύ Άνω και απλής Πολυδρόσου υπάρχει MTB trail. ΑΠό όσο μου έχουν πει, πολύ καλό και σίγουρα καλά συντηρημένο. Επίσης, δωρεάν. Πεδίον δόξης λαμπρόν: πόσοι το χρησιμοποιούν κάθε μέρα; Οι προτείνοντες να πάνε να κάνουν μέτρηση. Πέραν τούτου, γιατί το κράτος να κάνει κάτι που δεν έχει οικονομική λογική;
 6. Κάποιες ερωτήσεις: 1) Ξέρεις τον πραγματικό μισθό του υπαλλήλου του ΧΚΠ και τον θεωρείς κακό; Διότι προσωπικά εξαγριώθηκα με τον MIK σε προηγούμενη ανάρτηση του για τον τρόπο πώληση καρτών κατά βάση με μετρητά. Κι ο νοών, νοήτω ! 2) Εννοείς να τους τριπλασιάσουμε το μισθό ή να απασχολούνται 12 μήνες; Διότι πολλοί υπάλληλοι του ΧΚΠ έχουν και άλλες δουλειές το καλοκαίρι ή /και εισοδήματα χωρίς δουλειά. Τι προτείνεις σχετικά; 3) Το προσωπικό εστίασης / καθαριότητας / πάρκινγκ / ταμείου κοκ τι μετεκπαίδευση θα κάνει;
 7. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι συμφωνώ μαζί σου 100% σε αυτά που γράφεις. Όμως, επειδή πέραν του δέοντος σκόπιμο είναι να κοιτάμε και το εφικτό, θα πρότεινα να κάνεις και μια παρόμοια ανάλυση για τα μουσεία μας (συγκριτκά πχ με τα γερμανικά). Νομίζω ότι σαν χώροι πιο σημαντικά είναι και πιο διδακτική σαν άσκηση θα ήταν - για όλους μας. Και μετά ξανακάνε την παραπάνω λίστα.
 8. Με εξαίρεση το πεδίο κάτω από τον αναβατήρα Ήρα, αν μου πεις που στο ΧΚΠ μπορείς να βγεις φωτογραφία αντίστοιχη με αυτές που βλέπω στο site του Serfaus ή έστω να κάνεις πεζοπορία χωρίς να πάθεις βαριά ηλίαση, chapeau. Προφανώς Πισοδέρι ή Βασιλίτσα είναι διαφορετικά. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, τα ελληνικά βουνά έχουν κόσμο το καλοκαίρι. Ακόμα και ο Παρνασσός. Το έχουμε ξαναπεί, μην επαναλαμβανόμαστε.
 9. Διάστρωση γινόταν καθημερινά. Πέρυσι όμως, "μυστικός πελάτης" αξιολόγησε τη διάστρωση ανά πίστα ενώ στην αρχή της σαιζόν μετρήθηκαν και οι αναγκαίοι χρόνοι διάστρωσης επί του πεδίου (χωρίς να το ξέρουν οι χειριστές). Διαπιστώθηκαν τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ του πραγματικού και του δηλούμενου. Προφανώς, ο χρόνος διάστρωσης επηρεάζει και τα πετρέλαια. Κάτι έχει γράψει σχετικά ο MIK στο παρελθόν. Η ΕΤΑΔ ενήργησε επί των ευρημάτων. Ως προς το θέμα γιατροί. Αν το λειτούργημα (λέμε τώρα) δεν λειτουργούσε όπως λειτουργεί, θα μπορούσαν να υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές εκ περιτροπής με τα ΚΥ Αμφίκλειας και Αράχωβας και το ιατρείο Πολύδρόσου. Και το ΧΚΠ θα ήταν καλύτερα, και η περιοχή.
 10. Σχεδόν όλα όσα αναφέρεις, θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητες του διευθυντή του ΧΚΠ. Το ότι είναι αμοδιότητες του διευθυντή μιας πλαζ της ΕΤΑΔ και όχι του διευθυντή του ΧΚΠ είναι, δυστυχώς, αντίδραση (καθυστερημένη) στον αριθμό των υπαλλήλων. ΔΙότι έχουν υπάρξει και σαιζόν με 300+ υπαλλήλους, με μισθούς αστρονομικούς, κοκ Και μια ερώτηση για τους φίλους μηχανικούς: γιατί τις συντηρήσεις να τις κάνουν υπάλληλοι του ΧΚΠ κι όχι εξειδικευμένες τεχνικές εταιρείες; Έκαστος στο είδος του!
 11. Ξέρεις πολλά ΧΚ σε αυτό τον πλανήτη, που απασχολούν προσωπικό που ασχολείται με το χιονοδρομικό πεδίο 12 μήνες (οι παγετώνες εξαιρούνται); Πολλά ξενοδοχεία που κρατούν σερβιτόρους, μάγειρες, ρεσεψιον, κοκ για όλο το χρόνο (ενώ παραμένουν κλειστά από Νοέμβριο έως Μάρτιο); Και πραγματικά θέλω μια εξήγηση στο παράδοξο: πως πέρυσι και φέτος απολαύσαμε καλύτερα στρωμένες πίστες ενώ το προσωπικό διάστρωσης άλλαξε και ειδικά φέτος το χιόνο ήταν ελάχιστο άρα χρειαζόταν πολύ δουλειά και μειώθηκαν οι χρόνοι διάστρωσεις. Το ΧΚΠ στερείται στιβαρού Management σε επίπεδο διευθυντή και 2-3 στελεχών (πχ, υπεύθυνος χιονοδρομίας, μηχανολόγος-μηχανικός, κοκ). Τον τόνο η ορχήστρα τον παίρνει από τον έξαρχο! Που φυσικά και αυτονομία θα απολαμβάνουν αλλά και θα λογοδοτούν για το αποτέλεσμα.
 12. Απλά, οι Έλληνες με τον εθελοντισμό δεν το έχουμε. Άρα, δύσκολα θα πάμε να καθρίσουμε ΧΚΓ, να φυτέψουμε δένδρα κι ότι άλλο. Οι Αμερικανοί τόχουν. Είναι μέρος της εθνικής κουλτούρας. Θα χαρώ να κάνω λάθος.
 13. Μην μπερδεύουμε τα όργανα αναπαραγωγής με τα όργανα καθαριότητας. Στην ανάρτηση του Maki ξεκάθαρα αναφέρεται ότι το ΧΚ λειτουργεί με προσφορά εθελοντικής ερασίας κι εράνους. Πιο κοντά σε εμάς, μετά το 2019 δεν έχει γίνει εθελοντικός καθαρισμός μονοπατιών (από τα παιδιά του σχολείου) στην Πολύδροσο ενώ δεν θυμάμαι από πότε έχει να γίνει στην Αράχωβα.
 14. Και για να μείνουμε στην ιστορία (που νομιζω ότι την έχουμε ξαναπεί). Ο Καραμανλής (ο original) είχε ένα όραμα για την περιοχή με κέντρο τους Δελφούς και τουρισμό 12 μηνών. Στα πλαίσια αυτού του οράματος, στην 1η του θητεία προώθησε το Ξενία Δελφών και έδωσε άδεια στο Αμαλία. Στη 2η, το ΧΚ Γεροντόβραχος και αρκετά άλλα. Μάλιστα, κάποιοι από τους ιδρυτές του ΑΟΦΣ, είχαν σπίτια στους Δελφούς. Για να τον ευχαριστήσουν οι κάτοικοι των Δελφών, μέχρι σήμερα, ονομάζουν τον κεντρικό τους δρόμο "Παύλου και Φρειδερίκης". Δεν γνωρίζω καμία άλλη περιοχή στην Ελλάδα που να έχει δρόμο με τέτοιο όνομα.
 15. Αχ, γατάκια που μου στηρίζεστε στις μηχανές αναζήτησης και δεν κάνετε πρωτογενή έρευνα. Τα Κελάρια, στο σύνολο τους, ανήκουν στην Πολύδροσο. Δείτε αυτό: https://iparnassos.gr/2021/12/epistrefoun-sti-fokida-ta-kelaria/ ΥΓ Κανονικά είναι η Πολύδροσος. Όλοι εδώ όμως (κι εγώ πρώτος, πρώτος) λέμε το Πολύδροσο
×
×
 • Create New...