Jump to content

aab

Χρήστης Forum
 • Content Count

  1,453
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

aab last won the day on September 23 2019

aab had the most liked content!

Community Reputation

1,189 Excellent

About aab

 • Birthday 09/11/1964

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Π. Φάληρο
 1. Κακεντρεχές (;) αλλά και αυτή αλλά και αρκετοί άλλοι στον αθλητισμό (πχ, Pinturault αλλά και Τστσιπας, Σακαρη κοκ) δείχνουν τη σημασία που έχει για την πορεία σου ο μπαμπάς κι η μαμά!
 2. Με όποιο κριτήριο και αν εφαρμόσεις, το ΧΚΠ είναι το σημείο αναφοράς της ελληνικής χιονοδρομίας. Στα θετικά του, έχει (σχετικά) μεγάλο πεδίο, σύγχρονο εξοπλισμό, εύκολη πρόσβαση από μια μεγάλη αγορά και η ευρύτερη περιοχή είναι ενδιαφέρουσα. Επίσης, στο ΧΚΠ η διοίκηση του κέντρου και οι σύλλογοι μπορούν να οργανώσουν αγώνες που δεν μπορούν να οργανωθούν πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Από την άλλη, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί οργανωμένο ή ακόμα και απλώς ασφαλές με τη συνήθη έννοια του όρου. Είναι ικανοποιημένοι με το να είναι οι μονόφθαλμοι.
 3. Το πρόγραμμα συντηρήσεων τηρείται; Με Αυστριακή ακρίβεια ή αυστριακή τσιγκουνιά;
 4. Η οικονομική πραγματικότητα όμως είναι ότι το ερχόμενο ΣΚΔ είναι οι τελευταίες μέρες που παρατηρείται σχετικά μαζική προσέλευση στα ΧΚ της χώρας.
 5. Ναι! Το Vail λειτουργεί με τη λογική των αεροπορικών εισιτηρίων. Αν κλείσεις νωρίς (>7 ημέρες) έρχεται πιο φθηνά, το πολυήμερο έχει μια έκπτωση, οι καθημερινές, κοκ. Έχω όμως μια προσωπική απορία - πως θα δικαιολογούσα στον εαυτό μου το ποσό; Στα γίγουρα δεν θα έβγαζα τα 6πλάσια στην Αμερική ώστε να μη μου προκαλεί έκπληξη / πόνο!
 6. Λίγο χιονάκι από δω, λίγο από εκεί, μήπως να ανοίγανε και καμιά πίστα ακόμη; Η 6 πλέον πρέπει να θέλει 20-30 μέτρα, ο Δίας ήταν έτοιμος από την προηγούμενη εβδομάδα, διαβάζω το ΜΙΚ ότι η 7 δεν είχε πρόβλημα. Λίγο προσπάθεια θέλει!
 7. 1) Για 2 όμοια κατά τα λοιπά πέδιλα, το πιο μακρύ πάει πιο γρήγορα. Το πιο κοντό στρίβει ευκολότερα. 2) Το παλιό πέδιλο πάει πάντα πιο αργά. Ότι service και αν κάνεις εντός συνόρων (σε αυτούς που ξέρω), οι ιδιότητες του πάτου (να μην κρατάει το νερό) δεν αποκαθίστανται.
 8. Συμπαθέστατα τα ανωτέρω αλλά να ενημερώσω ότι κομβικό στέλεχος του ΧΚΠ άφησε το καλάμι (κνήμη και περόνη) του στην 10 επειδή αφέθηκε στη γοητεία της ταχύτητας. Το μυαλό μπροστά από τη μύτη των πεδίλων μας!
 9. Μα τι χαζοί που είναι αυτοί οι Κατερινιώτες (αυτοί ντιπ για ντιπ), Λαρισαίοι (αλλά και Θεσσαλονικείς) σύλλογοι που έρχονται στον Παρνασσό και πληρώνουν βενζίνες και ξενοδοχεία για να κάνουν προπόνηση οι αθλητές τους. Έχω κάποιες άλλες προδιαγραφές κατά νου. Και τα δύο κέντρα που σχολίασα (που είναι κι από τα ομορφότερα της χώρας, κυρίως η Β) αυτή τη στιγμή είναι με μια πίστα
 10. Το Ελατοχώρι ΔΕΝ λειτουργεί. Δες την κάμερα, το απόλυτο χώμα. Η Βασιλίτσα έχει χιόνι στην ΕΛιμεία για χιονοπόλεμο και στον Φίλιππο απλά για δείγμα. Πέραν από το Καϊμάκ με τα γνωστά προβλήματα, έχει χιόνι στα Πηγάδια, 100% τεχνητό. Οπότε εγώ ο κακός ο άνθρωπος ρωτάω τους φίλους του τεχνητού. Τα εισιτήρια των Πηγαδιών τα τσεπώνει ο μισθωτής, το ρεύμα για τα κανόνια ποιος το πληρώνει; ΥΓ Παρατήρηση και σχόλιο εκτός θέματος!
 11. Σωστό, αλλά να θυμόμαστε ότι τον Απρίλιο η ΕΤΑΔ θα κάνει ταμείο. Η διεύθυνση Χονδρού ξόδεψε χρήματα για να λειτουργεί το ΧΚΠ σχετικά καλύτερα από το πρόσφατο παρελθόν. Αν το ταμείο βγει μείον, χαλαρά μπορούμε να ξαναβρεθούμε με προβληματικά στρωσίματα, λιφτ που ανοιγοκλείνουν κατά το δοκούν, κλπ.
 12. Εϊναι γεγονός ότι η συντριπτική πλεοψηφία των πελατών του ΧΚΠ, ψηφίζει Περικλή. Άρα κανονικά θα έπρεπε να είναι χαρούμενοι και να παρατηρείται κοσμοσυρροή. Όμως σκεφτείτε κι αυτόν που βλέπει στο snowreport διάφορα ΧΚ που φαίνονται ανοιχτά και είναι κατάλληλα μόνο για να μαζέψεις ραδίκια; Κάποιοι βγάλανε τίτλους χιόνισε στο ΧΚ*, και δεν μπορούσες ούτε χιονοπόλεμο να παίξεις. Και για να είμαστε σοβαροί που αλλού πέραν του ΧΚΠ και του ΧΚΚ (τα ΣΚ) μπορείς να γράψεις χιλιόμετρα σκι; Άρα μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά. Επίσης, οι καιρικές συνθήκες στην Αθήνα σήμερα λέγανε ανέβα στον μέσο χιονοδρόμο;
 13. κι όπως είπε ο Ρικ στην Ιλζα «we will always have Paris”. Σοβαρά τώρα, τι πιθανότητες υπάρχουν αν δεν χιονίσει σύντομα, τι πιθανότητες υπάρχουν να λειτουργήσει κάποιο ΧΚ πλην Παρνασου;
 14. Φαντάζομαι ότι όλοι μας έχουμε προσέξει ότι οι φούντες για την επιβίβαση στον Ηρακλή βρίσκονται στο σημείο που επιταχύνει και σηκώνεται και όχι λίγο πιο πριν ώστε να κάτσεις με ασφάλεια!
 15. Έχει δοκιμάζει κανείς να πάει στο αεροδρόμιο με ταξί κι αποσκευές πέδιλα; Πως το είπε στον ταξιτζή;
×
×
 • Create New...