Jump to content

Vauaria

Χρήστης Forum
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Vauaria

 • Birthday 01/03/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Περιοχή
  Bayern
 1. Συνέχεια με φωτογραφίες Αυτά νομίζω να είναι αρκετά.... Θα βάλω και 1-2 βιντεάκια για να καταλάβετε ίσως καλύτερα την πίστα. Μικρή αλλά απολαμβ΄'ανει σκι... Οι ουρές ελάχιστες!!!
 2. Παρακάτω εμπειρία νυχτερινής εξόρμησης και σκι σε ένα μικρό παραδοσιακό χιονοδρομικό κέντρο της Οberfranken. Βρίσκονται 2 νυχτερινά το ένα δίπλα στο άλλο, απόσταση περίπου 5-6 χιλιομέτρων Προσφέρουν σκι από τις 09:00 έως τις 23:00. Νυχτερινό κόστος 10 Ευρώ από τις 18:00 - 23:00 (+3 ευρώ γιατη νυχτερινή κάρτα σας επιστρέφονται με την παράδοσή της) Κόσμος μπόλικος, μουσικές, πάρτυ, φαι για τους πειναλέους (λουκάνικα-μπύρα) Οι φώτο ακολουθουν: Mην φανταστείτε πίστα χιλιομέτρων κτλ κτλ. Μια απλή πίστα, με πολύ καλό φωτισμό και καλή κλίση. Λειτουργούν 2 λιφτ (άγκυρες), χρόνος για να ανέβεις περίπου 5-6 λεπτά, κατεβαίνεις (εξαρτάται πως) αλλά κάτα μέσο όρο 4-5 λεπτάκια. Συνεχιζεται......
 3. και οι καπνιστές? ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες? Εγώ προσωπικά το αναβω το τσιγάρο. Σε αυτή την περίπτωση τι παίζει?
 4. Ήθελα να ρωτήσω. Εμβολιάστηκε κανέις για τη γρίπη? επειδή πολλά ακούγονται δεν έχω πάρει ακόμα απόφαση. Αξίζει να το κάνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο? ή το αφήνεις και οτι είναι να γίνει θα γίνει? Μήπώς κάποιος έχει καμιά εμπειρία εμβολιασμού? δηλαδή το έκανε?
 5. Σε ευχαριστώ Mil πάρα πολύ για την παρπάνω ανάλυση και για τον χρόνο σου. Σίγουρα ένα μοντέλο υπολογισμού τιμών σπιτιών χρειάζεται πολλά παραπάνω από αυτά που αναφέρω εγώ παραπάνω. Η διαφορά στη δική μου ανάλυση έγγυται στο γεγονός οτι μιλάω για μέσες τιμές κατοικιών σε πόλεις και όχι για συγκεκριμένες κατοικίες. Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για τιες τιμές σε περιφερειακό επίπεδο συν του οτι ένα μεγάλο τμήμα τέτοιων δεδμένων δεν είναι εύκολο να βρεθούν ή κοστίζουν πάρα πολύ ακριβά για να τις αποκτήσεις (ιδιαίτερα όταν μιλάμε για χρονική ανάλυση τιμών). Και μια παρένθεση. Αρχικά οι κατοικίες με μεσότοιχους (terraced houses) χτίζονταν για νοικοκυριά που όπως σωστά αναφέρεις μέσης οικονομικής κατάσταση και προς τα κάτω. Τώρα πια το φαινόμενο αυτο έχει αρχίσει να αλλάζει, και γειτονίες ολόκληρες με τέτοιου είδους κατοικίες αγοράζονται από νοικοκυριά με πάνω από το μέσο ετήσιο εισόδημα οδηγώντας τις τιμές σε αύξηση, βελτίωση της ποιότητας ζωής στη γύρω περιοχή και τελικά στην απομάκρυνση εκείνων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες φορολογικές επιδρομές. Και πάλι σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, όπως και όλους τους "προλαλήσαντες"
 6. Καλημέρα... Ευχαριστώ όλους πολύ για τη συμμετοχή σας. Άγγελε, είναι δική μου παράληψη και όταν μιλάω για αύξηση ζήτησης άρα αύξηση τιμών εννοώ ζήτησης μεγαλύτερης από το διαθεσιμο αποθεματικό που η αγορά τίνει να κρατάει πάντα προς διάθεση. Επιπλέον όπως είπα και πριν μιλάω για την αγορά της Γερμανία της οποίας η αγορά ακινήτων και οι τιμές δεν έχουν αλλάξει καθόλου τα τελευταία 10 χρονια περίπου (μετά την ενωσή της). Επιπλέον ο πληθυσμός του κράτους περναει μεγάλη κρίση μια και μέχρι το 2020 σχεδόν οι περισσότερες πόλεις θα σημειώσουν μείωση των κατοίκων τους ενώ μέχρι το 2050 η μείωση θα είναι φανερή σε όλη την επικράτεια από 81εκ τώρα σε 69εκ. Dimoski, Στην Ελλάδα τα πράγαματ είναι αλλιως. Οι άνθρωποι προτιμούν να αγοράσουν ένα ακίνητο σαν μέσο επένδυσης των χρημάτων τους παρά για παράδειγμα μετοχές. Το είπε πολύ σωστά και ο Makistop. Στην Γερμανία συμβαίνει το αντίθετο. Δεν δίνονται κληρονομιές δηλαδή η κληρονομιά παίζει πολύ μικρό ρόλο στην απόφαση ενός ζευγαριού για την αγορά σπιτιού, δεν σκέφτονται να αγοράσουν σπίτι για να το αφήσουν στο παιδί τους. Επίσης, η αγορά ακινήτων αποθαρρύνεται από το κράτος. Υπάρχει δυσκολία να βάλεις το σπίτι σου υποθήκη, μεγάλα επιτόκια στα δάνεια για την αγορά κατοικίας ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται ο ένοικος ενός σπιτιού με πολύ σκληρή νομοθεσία για τους ιδιοκτήτες. Για να μην μιλήσουμε για τον τελείως διαφορετικό τρόπο ζωή των ανθρώπων. Ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα. Το μοντέλο περιγράφει συσχετίσης. Δύο από τα αποτελέσματά της είναι η αρνητική συσέτιση ΑΕΠ-Τιμών (μέσες τιμές) και Γεννήσεων - Τιμών (μέσες τιμές) Dimoski υπάρχει περίπτωση όταν έχουμε γεννήσεις να υπάρχει μείωση της ζήτησης? στη βάση οτι το νοικοκυριό δεν θα τρέξει να αγοράσει ένα μεγαλύτερο σπίτι μιας και αυξήθηκαν τα έξοδα του νοικοκυριού? Για το ΑΕΠ εννοείται οτι περιλαμβάνει πάρα πολλά πραγαματα, παραμένει να έχω όμως αρνητική σχέση. Είπα προηγουμένως την αιτιολογική βάση ακούγεται λογική? Να πω οτι μόνο σε 2-3 μοντέλα το ΑΕΠ γίνεται σημαντικό παραγοντας στο 5% που δεν είναι τέλειο αλλα καταγράφεται στην αναλυση. Οι γεννήσεις από την άλλη είναι συνέχεια στο κόκκινο. Δηλαδή στο 1% που επηρεάζουν τις τιμές των σπιτιών. Επίσης μιλάμε για άλλο τύπο σπιτιών. Αυτό θέλει Προσοχή. Μιλαω για Terraces Houses. Τα οποία απευθύνονται σε οικογένειες μεσαίας οικονομικής κατάστασης. Ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια
 7. Καλησπέρα!!! Το μοντέλο είναι κομάτι της διδακτορικής μου διατριβής. Στόχος της σε γενικά πλαίσια είναι το κατα πόσον επηρεάζονται τιμές συγκεκριμένων ακινήτων (terraced houses ή τα γνωστά σε σειρά σπίτια, ομοιόμορφα που μοιράζονται το έναν τόιχο). Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν τέτοιου είδους κατοικίες στην Ελλάδα, από όσο θυμάμαι πάντως δεν έχει. οι τιμές τέτοιοων κατοικιών εξρτώνται σημαντικά από όλες σχεδόν τις οικονομικές παραμέτρους, εισόδημα, κόστος κατασκευής, ενοίκια κτλ κτλ κτλ Το ερώτημα είναι στην έρευνα μου τι ρόλο παίζουν οι δημογραφικές μεταβλητές, και αυτές γεωγραφικές μεταβλητές. Σε ένα από τα μοντέλα έρευνας είχα σαν αποτέλεσμα αρνητικές τιμές στο ΑΕΠ και στις γεννήσεις. Άρα αύξηση ΑΕΠ μείωση τιμών, αύξηση γεννήσεων μείωση τιμών. Ψάχνω να βρω για ποιο λόγο κάτι τέτοιο συμβαίνει μιας και ιδιαίτερα το ΑΕΠ δεν μου κολλάει. ¨οσον αφορά τις ερωτήσεις έρευνας αυτές τις έχω ήδη εξηγήσει και βγήκαν με βάση τις υποθέσεις που έκανα. Το μοντέλο (αν γνωρίζεις) ειναι βασισμένο στα hedonic model. Απλα πρόσθεσα το ΑΕΠ και τις γεννήσεις μέσα στις διάφορες παραμέτρους φυσικής ομορφιάς!!
 8. Μου ήρθε ακόμα μία σκέψη στο μυαλό μου αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά οτι είναι και σωστή!! Το ΑΕΠ περιγράφει με οικονομικά μεγέθη τη δραστηριότητα διαφόρων οικονομικών τομέων της οικονομίας όπως για π.χ. γεωργία, καλλιέργειες, χρηματιστήριο κτλ κτλ κτλ και σίγουρα ένας επιπλέον τομέας είναι και η δραστηριότητα του τομέα κατασκευών. Αύξηση του ΑΕΠ υποθετικά σημαίνει και αύξηση των οικοδομικών δραστηριοτήτων, άρα αύξηση των κατοικιών, άρα αύξηση της προσφοράς και μείωση της αγοραστικής αξίας!! Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή κάτι διολου απίθανο να συμβεί?
 9. Μakisstop στο πρώτο έχεις απόλυτο δίκιο. Το λόγικό είναι αύξηση της ζήτησης αύξηση και της τιμής!!! Θα το θέσω επομένως σε βάση διαφορετική (ήθελα να το κάνω ούτως η άλλως κουβέντα) Η υπόθεση δικαιολόγησης της σχέσης τιμής - γεννήσεων θα μπορούσε να είναι με βάση το κόστος ζωής. Νέα μέλη σε μια οικογενοια οδηγεί αυτόματα και σε αύξηση του οικογενειακού προυπολογισμού. Προκειμένου λοιπόν τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν με το κόστος του νέου μέλους δεν θα κοιτάξουν να αγοράσουν ένα καινούργιο σπίτι μια και αυτό από άποψη οικονομικών δεν θα τους επιτρέπεται. Άρα το ασύμβατο της σχέσης με τη νέα αιτιολόγηση γίνεται συμβατό, μείωση ζήτησης - μείωση και της τιμής μια και το αποθεματικό συνεχίζει να υπάρχει. Σχετικά με τη σχέση ΑΕΠ-Τιμής δεν το πολυκαταλαβαίνω. Εννοείς οτι δεν περιλαμβλάνεται μέσα στο ΑΕΠ τόκοι, χρεοι νοικοκυριών κτλ κτλ κτλ απλά και μόνο η ετήσια οικονομική δραστηριότητα της περιοχής σε μεικτά μεγέθη. Να κάνω μια σημείωση η σχέση μεταξύ εισοδήματος - Τιμής βγηκε δυνατή με το αναμενόμενο πρόσιμο (+). Αυξηση εισοδήματος, αύξηση τιμής σπιτιού. Εξακολουθεί όμως η σχέση με το ΑΕΠ να μην μπορώ να την εξηγήσω... Καποια επιπλέον διευκρίνηση? ΆγγελοσΠ συγγνώμη αλλά το λινκ δεν λειτουργεί και δεν με βγάζει κάπου!
 10. To Θέμα ασχολείται με τη Γερμανία επομένως για να βοηθήσω μην σκέφτεσαι βάση Ελληνικής πραγματικότητας. Η συσχέτιση μεταξύ τους είναι ανεξάρτητες και στις δύο περιπτώσεις. Ισχυρή εξάρτηση μεταβλητών παρατηρήθηκε μεταξύ κτηρίων (αποθεματικό) και γεννήσεις. Στην Γερμανία οι γεννήσεις μειώνονται συνεχώς. Από τη μία θεωρω΄οτι αύξηση στις γεννήσεις οδηγεί νοικοκυριά στην αναζήτηση νέας κατοικίας αρα είναι πιθανή αύξηση ζήτησης άρα μείωση τιμής. Το παραπάνω είναι δυνατόν? Με το ΑΕΠ είναι δύσκολο να βρω την πιθανή αιτία. Δηλαδή αυξηση του ΑΕΠ μείωση τιμής? πώς είναι δυνατόν αφού υποτίθεται οτι υπαρχει καλή οικονομική κατάσταση αρα καλύτερες συνθήκες για την αγορά σπιτιού και γενικότερα επενδύσεων... Δεν ξέρω επίσης αν αυτή η σχέση είναι δυνατή... Πάντως οι μεταβλήτες και στις δύο συσχετίσεις είναι ανεξάρτητες ενώ οι Significance είναι στο 1%
 11. Ειναι λίγο άσχετο με το στίγμα του φόρουμ αλλά χρειάζομαι μια βοήθεια για όποιον φυσικά γνωρίζει! Αν είναι δυνατή και η συζήτηση επί της απάντησης θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα! Έχω φτιάξει ένα μοντέλο στο οποίο ερευνώ τη σχέση τιμής σπιτιού με διάφορες μεταβλητές! Σαν αποτελέσματα έχω πάρει κάποια τα οποία μου προκαλούν ιδιαίτερη σκέψη. 1) Η σχέση μεταξύ MEAN τιμής σπιτιού και MEAN τιμής του ΑΕΠ ειναι αρνητική. Δηλαδή αύξηση του ΑΕΠ ακολουθείται από μείωση της τιμής του σπιτιού. 2) Η σχέση μεταξύ MEAN τιμής σπιτιού και MEAN γεννήσεων είναι επίσης αρνητική!! Μπορεί κάποιος να βρει πιθανούς λόγους μια κάτι τέτοιο? Ειδικά το πρώτο δεν κολλάει ιδιαίτερα, μια και το MEAN εισόδημα αλλά και το ΜΕΑΝ κ.κ. κεφαλήν βγαίνει θετικό? Ευχαριστω πολύ προκαταβολικά!
 12. Bulgarian ski resorts under investigation They are accused of illegal development, flouting environmental rules and ignoring building regulations. PlanetSKI investigates. The accusations are simple. Environmentalists claim much of the expansion of the country’s ski areas has been done on land that is protected by international and national law. With Bulgaria now in the European Union, the EC is currently looking at numerous complaints by environmental groups about such developments, whilst public surveys in the country have also revealed most of the population is against illegal ski resort development. A few years ago the 3 main ski areas in Bulgaria - Bansko, Borovets and Pamporovo - were small and under-developed but there has been rapid expansion of all 3 and there are currently 11 other ski area developments going through the planning process. Bansko is accused by environmental groups of building on 150 hectares of National Park without an Environmental Impact Assessment act (EIA) and of cutting down trees to create ski runs without the proper authoristations. The resort denies the allegations. In Borovets the resort is taking the accusations seriously and is applying for an environmental certification for the new Super Borovets ski resort that is currently going through the planning application process. The 750m euro ski area announced plans to apply for an EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) eco certificate which guarantees that all work, products and services will be done in accordance with the highest European environmental management standards. No Bulgarian company has so far been issued with an EMAS certificate, as the building process and the finished development has to meet strict standards. The resort must be powered by "green infrastructure" or renewable electricity. The plan will also see every existing hotel in Borovets upgraded so that it receives "Eco marking" which means it meets strict criteria mainly in regard to heat and water management, among other factors. "We hope to create a positive image for Super Borovets so that all eco-activists will be assured that we will develop the tourist facilities and services in such ways that the environment will not be harmed," says Julia Arabadzhieva, the director of the project. Environmental groups have said they do not trust the motives of the construction firms. They believe that after the permissions are granted for construction the resort operations will revert to normal standards rather than sticking to the EMAS certification requirements. http://www.planetski.eu/news/414
 13. Σημείωση! Ακόμα δεν στηρίζει Ελληνικά, είναι σε πολύ πειραματικό στάδιο.... Επιλέξτε πολύ προσεκτικά τις ερωτήσεις σας!
 14. On line η νέα μηχανή αναζήτησης Wolfram Alpha Η πολυαναμενόμενη νέα ισχυρή μηχανή αναζήτησης Wolfram Alpha, που έχει χαρακτηρισθεί εν δυνάμει ανταγωνιστής του Google, άρχισε από σήμερα να λειτουργεί στο Διαδίκτυο και να δέχεται αιτήματα αναζήτησης στη διεύθυνση www.wolframalpha.com, σύμφωνα με το BBC. Η νέα μηχανή φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο αναζήτησης δεδομένων, αποσκοπώντας να δίνει άμεσες απαντήσεις στα ερωτήματα, παρά να παραπέμπει τους ερωτώντες χρήστες σε άλλες ιστοσελίδες, όπου μπορεί να βρουν αυτό που ψάχνουν. Το νέο διαδικτυακό "εργαλείο" αποτελεί δημιούργημα του Βρετανού φυσικού Στέφεν Βόλφραμ, δημιουργού του λογισμικού μαθηματικών υπολογισμών Mathematica. Η μηχανή χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων της αναζήτησης, κάνοντας χρήση πινάκων και γραφικών. Η Wolfram Alpha μπορεί να ερωτηθεί για γνωστά πράγματα (π.,χ. το ύψος ενός βουνού) ή για νέες πληροφορίες (π.χ. για τα πιο πρόσφατα στοιχεία σχετικά με το ΑΕΠ μιας χώρας). Μπορεί ακόμα να χειριστεί πολύπλοκα μαθηματικά ερωτήματα και να δημιουργήσει στατιστικούς πίνακες. Η μηχανή δίνει έμφαση στα επιστημονικά ζητήματα και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα από επιστήμονες και ερευνητές - αλλά όχι μόνο. "Ο στόχος μας είναι να κάνουμε προσβάσιμη την εξειδικευμένη γνώση στον οποιοδήποτε, οποτεδήποτε, οπουδήποτε", δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημιουργός της Στέφεν Βόλφραμ, ο οποίος αρνήθηκε ότι η μηχανή του σκοπεύει να καταστήσει περιττή το Google. H Wolfram Alpha φιλοδοξεί όμως να απαντά στα ερωτήματα που η Google δεν μπορεί. Αυτο-παρουσιάζεται όχι ως μια ακόμη μηχανή αναζήτησης, αλλά ως ένας "ηλεκτρονικός εγκέφαλος", που θα κάνει πιο "έξυπνο" το ψάξιμο στο Ίντερνετ. Που θα μπορεί να "σκαρώνει" τις δικές της απαντήσεις, αντί απλώς να τις ψάχνει σε μια τεράστια βάση δεδομένων και μετά να παραπέμπει σε αυτήν τους χρήστες, όπως κάνει η Google. Που θα επιτρέπει νέα είδη ερωτήσεων, τις οποίες οι σημερινές μηχανές αναζήτησης -όλες ανεξαιρέτως- δεν μπορούν να χειριστούν. Ουσιαστικά, η Wolfram Alpha φιλοδοξεί να υλοποιήσει ένα παλαιό όνειρο των ανθρώπων της πληροφορικής, που στην πράξη μέχρι σήμερα αποδείχτηκε πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί: ένα κομπιούτερ που να μπορεί να δέχεται ερωτήσεις σε απλή ανθρώπινη γλώσσα και να απαντά ανάλογα, έχοντας καταλάβει το ακριβές νόημα αυτού που ρωτήθηκε. Γι' αυτό το λόγο, μπορεί να δεχτεί μέχρι και επιστημονικές ερωτήσεις και να απαντήσει σε αυτές, ενώ μπορεί να λύσει ακόμα και αριθμητικά προβλήματα! Είναι τόσο λεπτομερείς οι απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις, που ο μέσος χρήστης μπορεί να νιώσει "πνιγμένος" στις πληροφορίες. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται ότι η νέα μηχανή αναζήτησης θα αποβεί πολύτιμο βοήθημα για ακαδημαϊκούς ερευνητές, φοιτητές, δημόσιες υπηρεσίες και εταιρίες, επαγγελματίες κάθε είδους κ.α. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Wolfram Alpha τελικά μάλλον θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς την Google, ενώ πιο ανταγωνιστική φαίνεται να είναι με υπηρεσίες που παρέχουν πλούτο περιεχομένου, όπως η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia. Στην πράξη, δεν αναμένεται ο μέσος χρήστης να χρησιμοποιήσει τη νέα μηχανή αναζήτησης για να αγοράσει ένα καινούριο αυτοκίνητο, να βρει ένα blog που του ταιριάζει ή να διαλέξει πού θα πάει διακοπές. Λόγω της ικανότητάς της να καταλαβαίνει τη φυσική ανθρώπινη γλώσσα (και όχι απλώς λέξεις-κλειδιά όπως η Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης), η Wolfram Alpha πιθανότατα θα ενσωματωθεί στο λεγόμενο "Σημασιολογικό Διαδίκτυο" (Semantic Web), τη μελλοντολογική εκδοχή του Διαδικτύου, όπου οι υπολογιστές θα καταλαβαίνουν τη σημασία και τις έννοιες που οι άνθρωποι δίνουν στις λέξεις και τις πληροφορίες. Προς το παρόν πάντως, η Wolfram Alpha δουλεύει ανεξάρτητα από το "Σημασιολογικό Διαδίκτυο". http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid...188&cid=185 **** Προσωπικά τη δοκίμασα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.Ακόμα βέβαια δεν αισθάνομαι έτοιμος να αφήσω έτσι απλά την Google Όπως ήδη έχει υποθεί μετα τη 2ωρη πτωση της Google στο διαδίκτυο ..... "Με λένε Δημήτρη και είμαι εξαρτημενος από τη Google"
×
×
 • Create New...