Jump to content

carve

Χρήστης Forum
  • Content Count

    51
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Profiles

Forums

Calendar

Κατηγορίες Περιεχομένων

Νέα

Ανακοινώσεις - Events

Gallery

Everything posted by carve

  1. Η συγκεκριμένη μέρα είχε απιστευτη πουδρα και φυσικα ο Περυ με τον Πετρο και το Δημητρη εκαναν ωραιες ζωγραφιες. Στο βιντεο φαίνονται μερικες απο τις πολλες freeride διαδρομες του Σελίου. Τέλειο!!
  2. Πολύ ωραία videos στην ιστοσελίδα του Σ.Χ.Ο.Βέροιας http://sxoveroias.blogspot.com/ απο τους αγώνες στην Βασιλίτσα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 5 και 6/2/2011.
  3. Νομίζω πως ειναι καλη ευκαρία να σε γνωρίσουμε απο κοντά με την ευκαιρία της εκδρομής. Ελπιζω να δω κι αλλους καλους φίλους ... Αλέξης, Σωτήρης, Κωστής, Πάνος.... κλπ. Αν εχει αρκετο χιονι, ισως οργανώσουμε και καμια εκδρομή για ορειβατικό σκι. Αντωνης
  4. δεν εχεις αδικο... εγω βέβαια δεν το βλεπω ως υποκατάστατο του σκι ουτε ως μεσο εκμαθησης σκι, ουτε καν ως υποκατάστατο του γυμναστηρίου. Το βλέπω σαν ενα καλό μέσο προπόνησης-προετοιμασίας (συμπληρωμα στην υπόλοιπη προετοιμασία που γίνεται) τους καλοκαιρινούς μήνες.
  5. σωστα αυτα που γραφεις αλλα μην ξεχνας οτι το τεραιν ειναι ασφαλτος ... καλυτερα να μην πεσεις ....
  6. Σωτήρη, και γω το ευχομαι, την προηγουμενη φορά που ηρθες μου ηταν αδυνατο να ερθω στο meeting. Αυτη τη φορά ελπίζω να σκιάρουμε αρκετες φορές πριν απο τα τσίπουρα ... Η διοικηση του ΕΧΚΣ είχε υποβάλει την παραίτησή της με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με σκεπτικό να μην καθίσει αγκιστρωμένη στην καρέκλα και να αφήσει τη νέα ηγεσία του υπουργείου να επιτελέσει το έργο της απερίσπαστη. Φυσικά και δεν πήδηξε απο το καράβι, αφου εμεινε ενεργή δίνοντας λύση σε πολλά θέματα. Το ΔΣ έχει πλήρη αποδοχή απο το χιονοδρομικό λαό της Βέροιας και οχι μόνο (πλην ελαχίστων γνωστών και μη εξαιρετέων περιπτώσεων .....) όπως και απο τη πολιτεία (βουλευτές και υπουργείο). Οπότε, προς το παρόν παραμένει ως έχει μέχρι να βρεθεί κάποιο άλλο σχήμα απο τη νέα ηγεσία του υπουργείου. Περιμένουμε να δούμε το νέο GSR ΑΠ
  7. Ο χειμώνας φέτος ξεκίνησε νωρίς για το Σελι αλλα και για τα περισσοτερα βορειοΕλλαδίτικα χκ. Μας εδωσε χιόνι αρκετό σχεδόν ενα μέτρο. Είναι ενδεικτικό οτι οι πρώτες πίστες που λειτούργησαν φέτος ήταν το λούκι και η κεντρική. Οι εξάρσεις του καιρού όμως είναι αυτές που κερδίζουν τις εντυπώσεις (αρνητικές). Το περασμενο Σάββατο το ΕΧΚΣ λειτούργησε με πολύ καλή ποιότητα χιονιού ολόκληρο. Το μεσημέρι με θερμοκρασία κοντα στο 0 έριχνε πολύ χιόνι στη βάση του χκ ενώ στο Αρσούμπασι έριχνε αρκούδες. Αργότερα, κατα τις 8 το βράδυ η θερμοκρασία ανέβηκε στους 2C με αποτέλεσμα να έχουμε ολονύκτια βροχή. Νωρίς το πρωι έριξε άλλους 8-10 πόντους χιόνι. Αποτέλεσμα, την Κυριακή να έχουμε 10 πόντους φρέσκου χιονιου και απο κάτω 40-50 ποντους πολυ υγρού χιονιού. Άκρως επικίνδυνο! Σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που επικρατούσαν, το χκ παρέμεινε κλειστό. Το μεσημέρι της κυριακής έριξε άλλους 7-8 πόντους χιονι ενω το βράδυ η θερμοκρασία έπεσε πολύ κατω απο το μηδέν. Δευτέρα και Τρίτη παρά το πολύ κρύο, υπήρχε ηλιοφάνεια και τέλεια ποιότητα χιονιού. Πολύ τυχεροί όσοι ευχαριστήθηκαν το βουνο αυτές τις 2 μέρες. Από σημερα, η θερμοκρασία ανέβηκε αισθητά, λόγω των ισχυρών νοτιάδων οι οποίοι σίγουρα θα κάνουν ζημιά στο καταλευκό Σέλι. Ας ελπίσουμε να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις και να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε τις πιστες μεσα στα Χριστούγεννα. ΑΠ
  8. Χρονια πολλά φίλε. Υγεία και αγάπη. Αντωνης
  9. Κοίτα φίλε μου, φυσικά και ειμαι αναγκασμένος να αναπνέω το καπνό όταν θελήσω να πάω σε ενα μπαρ. Νομίζω πως εχω το δικαίωμα όπως και εσυ να πηγαίνω σε όποιο μπαρ θέλω. Σε ελεύθερη χώρα ζούμε. Φυσικά, για χάρη της παρεας δεν θα διαμαρτυρηθω για τον καπνο. Αυτό δεν σημαινει πως δεν με ενοχλεί. Να σου το θέσω κάπως αλλιώς με δυο παραδείγματα: - Οδηγάς στην εθνική με 120. Ο μάστορας στο μπροστά αυτοκινητο πίνει κοκα κόλα και μόλις τελειώσει πετάει το κουτάκι απο το παράθυρο του. Αυτό προσγειώνεται στο παρμπριζ σου και το σπαει. Σύμφωνα με τη δική σου λογική, εσυ δεν θα πετάξεις ποτέ κουτάκι κοκακολα απο το παραθυρο αλλά αφού δε σου αρεσε κι ολας αυτη η συπεριφορά δε θα ξανα πας με αυτοκινητο στη εθνική οδό. - Σκιάρεις στον αγαπημενο σου παρνασσό. Κάποιος φίλος κουράστηκε και είπε να ρίξει εναν υπνάκο κάπου στην ακρη της πίστας. Άφησε τα σκι του ομως στη μέση της πίστας. Εσύ τρέχεις με μεγάλη ταχύτητα όταν ξαφνικά βλέπεις τα σκι του στο μισό μέτρο. Πέφτεις πανω τους και βγαζεις τον ωμο σου .... Να φανταστώ οτι δεν θα του κάνεις παρατήρηση απλά θα πεις "εγω δεν αφηνω τα σκι μου στη μεση της πιστας" και φυσικά δεν θα ξαναπατησεις στον Παρνασσο. Δεν υπάρχει πόλεμος φίλε μου. Απλα δεν υπαρχει σεβασμός για τον συνανθρωπο. Αν υπήρχε δεν θα χρειάζονταν ουτε νόμοι ουτε αστυνόμοι. Φιλικά πάντα Αντωνης
  10. Καταλαβαίνω πως το θέτεις το θέμα αλλα θα πιαστώ απο μία μόνο λέξη σου χωρίς να σημαινει πως σου απαντώ. Ισως τελικά ειναι φασιστικό το μέτρο ... σκεφτήτε όμως οτι ειναι ακόμα πιο φασιστικό να μου επιβάλει κάποιος να αναπνέω τον καπνό του. Ελευθερία είναι να μπορώ να κάνω πράγματα τα οποία δεν προσβάλουν την ελευθερία των συνανθρώπων μου. Το να μην μην μπορώ να πίνω ένα ποτό σε κάποιο μπαρ επειδή δεν θα είμαι σε θέση να αναπνέω το οξυγόνο μου νομίζω πως προσβάλει τα δικαιώματα που μου δίνει η λέξη ελευθερία. Φιλικά Αντωνης
  11. Φοβερη μερα ! Ειμαι κοματια απο την κουραση. Δεν περμενα να ειναι τοσο καλα. Πολυ καλη ποιοτητα χιονιου λογω θερμοκρασιων. Πετρες δεν ειδα παρολο που το χιονι ειναι οριακο. μερικα χορταρακια ξεφυτρωουν καπου καπου χωρις να ενοχλουν. μη ξεχναμε ομως πως το Αρσουμπασι ειναι χορτιαριασμενο και χωρις πολλες πετρες. Αρκετος κοσμος με μηδενικες ουρες. Καιρός ιδανικος, ηλιοφανεια με χαμηλη θερμοκρασια αλλα οχι τσουχτερο κρυο. Σουπερ!!
  12. Με τέτοιες θςρμοκρασίες η τεχνητη θα ηταν οτι πρεπει. Χρειάζεται όμως και νερό. Κάποια μεγάλη πηγή (οπως ατα Πηγάδια) δεν υπάρχει στο Σέλι. Ισως με καλύτερη διαχείριση των υδάτων που "φεύγουν" απο τα σάπια δίκτυα του χωριου και με ανακατεύθυνση κάποιων λίγο πιο απομακρυνσμένων πηγών κάτι να μπορέσει να γίνει. Διαβάζοντας αυτά που έγραψε ο makalu για τον Παρνασσό κατατάσσω το Σέλι΄ένα σκαλί πιο πάνω απο τον Παρνασσό σε θέματα υδροφόρου ορίζοντα και μερικά σκαλιά κάτω απο τα Πηγάδια και το Καιμακ. Οι αρμόδιοι μελετούν. Είδωμεν... Το Αρσούμπασι λειτούργησε σήμερα υπό αρκετή ομίχλη με 30 εκ χιονι το οποιο κρίνεται σχετικά καλό για τις χορταριασμένες του πίστες. Οι μπροστά πίστες θέλουν λίγο ακόμα για να ανοίξουν με ασφάλεια για τους χιονοδρόμους. Αυριο θα σκιάρουμε με ανοικτό καιρό και χαμηλές θερμοκρασίες.
  13. Συμφωνω με τον Ανεστη αν και η αποφαση αν θα λειτουργησει το Αρσουμπασι θα παρθεί το πρωι. Δυστυχώς ο χιονιάς δεν μας έκανε το κέφι. Τα baby στη βάση του ΧΚ θα λειτουργησουν σίγουρα. Πολύς κόσμος σήμερα και χθες στο Σέλι Μη ξεχνατε τις αλυσιδες σας. Τα αποχιονιστικά τις τελευταιες δυο μέρες δώσανε μάχη για να κρατήσουν τον δρόμο σε αξιοπρεπή κατάσταση. Παρόλα αυτά πολλά αυτοκίνητα ντελαπάρανε σε χαντάκια, και εγκαταλείφθηκαν.
  14. Οχι Ανέστη, τα έσοδα απο τις κοινές ετήσιες μοιράστηκαν με αναλογία ποσοστών μεταξύ των τεσσάρων χκ και φυσικά όχι ισόποσα. 40 ήταν συνολικά. Πιστεύω οτι ειναι μία κάρτα που θα έπρεπε να προσεχθεί λίγο περισσότερο όσον αφορά την τιμή της. Και φυσικά πρεπει να προσεχθεί και απο το αγοραστικό κοινό. Δεν ειναι δυνατόν να λέμε όλοι : "μα γιατί δεν κάνουν μια ετήσια κάρτα τα τέσσερα χκ?" και μετά να μην την στηρίζουμε. Νομίζω πως έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης.
  15. αποσπασμα απο τοπικη εφημεριδα της Βεροιας : ...Εν τω μεταξύ, μετά την Ντόρα Μπακογιάννη, ένας ακόμη υπουργός, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, τόνισε ότι δεν επιθυμεί να μετακομίσει σε άλλο υπουργείο. Δεν αφήνω ποτέ κάτι όταν είναι σε κρίση, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής....
  16. και οι δεήσεις συνεχίζονται: Κυριε Ελεησον, Κυριε Ελέησον...
  17. Πιστεψε με ΟΛΟΙ επιδοτουνται.. απλα το Σελι και η Βασίλω έχουν την πινακίδα της ΓΓΑ.
  18. Ανέστη δεν μπόρεσα τελικά να ανέβω στο Σέλι σήμερα .. κάτι προέκυψε και με κράτησε στη Βέροια. Η χιονόπτωση σταμάτησε δυστυχώς. Στο αρσούμπασι δεν ειναι σταθερό το ύψος του χιονιου αφου φυσούσε αρκετά την ωρα την χιονόπτωσης. Υπάρχουν μέρη με 30 εκατοστά και μέρη με 90 εκατοστά. Αυριο θα κάνω σκι στην παιδική μαζί με τον γιο μου που δεν μπορεί να περιμένει άλλο Το βράδι θα φωταγωγηθεί ο διάδρομος του διπλού συρόμενου "Αλέξανδρος", θα ανάψουμε το΄Χριστουγενιάτικο δένδρο και το κρασί φυσικά και θα ειναι gluh wein. Μετα θα έχει ζεστή κρέπα σε μπαράκι στο χωριό. Αν και τέτοια εποχή μια Goulas πολύ θα την ηθελα Καλως μας ηρθαν λοιπόν τα χιονια!
  19. προς το παρόν, και οσον αφορά το Σελι δεν εχω επιπλέον ενημέρωση. Η καρέκλα θα λειτουργήσει μόνο για πεζούς και τα baby για τους μικρους και αρχάριους φίλους μας. Εϊναι αλήθεια οτι έριξε καλό χιονάκι αλλά όπως πάντα στο Σέλι θα ανοίξει μία πίστα μόνο όταν είναι 100% ασφαλής.
  20. Πανο δε ξερω αν ειναι τοσο ευκολο οπως λες μιας και το νεο ΔΣ δεν προκυπτει απο εκλογές αλλά απο διοιρισμό απο τη ΓΓΑ. Σημερα ημουν στο βουνό για μια ωραία βόλτα το μεσημερι. Στη βάση 4C με λίγο άνεμο και στη κορυφή 1C με δυνατό άνεμο (νοτια) Οι αναβατήρες είναι πια όλοι έτοιμοι, οι χιονοστρωτήρες και τα μαχαιρια καλοσυντηρημενα, οι επιχειρησεις έτοιμες για να υποδεχθούν τον κοσμο, το παρκινγκ χαλικοστρωμένο και φωταγωγημένο τη νυχτα, τα τροχόσπιτα παρκαρισμένα. Μετά τη βόλτα η μυρωδια απο τα ψημενα λουκάνικα μου εσπασε τη μυτη ......
  21. Γιατι οχι? Ο τόπος έχει ανάγκη απο αξιολογους ανθρώπους. Γραφειοκρατικό ειναι το θέμα. Φανταζομαι σε λιγες μέρες θα γινει ο διορισμός της νέας διοικησης και θα ανακοινωθεί.
  22. Εχουμε και λέμε: Νο 1 Αλέξης Νο 2 Ανέστης και περιμένουμε κι αλλους Τελικά έχει ζήτηση το να εισαι στο ΔΣ
  23. Ναι οντως ευχαριστα. Ο Γιωργος Τσίρης δεν ειναι ουτε πατέρας ουτε αδελφος της Κατερίνας. Δεν ξέρω βέβαια αν ειναι συγγενείς. Η Κατερίνα Τσίρη ειναι αθλήτρια του ΣΧΟΒ για πολλά χρόνια οπως λέει και ο Ανέστης. Το βουνό το έχει φάει με το κουτάλι αφου το αθλημα της ειναι το langlauf με πολλές διακρίσεις. Σήμερα απο τις καλύτερες προπονήτριες που υπάρχουν στο Σέλι όπως και η Πεντεφούντα Σάνη.
  24. Ένα πουλάκι μου σφύριξε τα ονομάτα που συμετέχουν στη νέα διοικηση. Νομίζω πως ειναι ένα αρκετά καλό σχήμα. Επειδή ξέρω πως μερικοί απο εσάς έχετε αγωνία σας τα μεταφέρω : Γιοβανόπουλος Κώστας - Καρατζάς Νίκος - Ζαχαριάδης Διογένης - Τσίρη Κατερίνα - Τσίρης Γιωργος - Κακούλης Νικος - Πεντεφούντα Σάνη Παμε καλά, οι προσευχές έπιασαν τόπο. Ας περιμένουμε και τις επισημες ανακοινώσεις και βλέπουμε. Αντωνης
  25. Έχω δύο προσωπικά ερωτήματα που με βασανίζουν χρόνια σχετικά με το Σέλι αλλά και τη Βασιλίτσα. Γιατι το ΔΣ πρέπει να έχει διετή θητεία. Με διετή θητεία δεν μπορούν να υπάρξουν μεγάλοπνοοι σχεδιασμοί. Μέχρι να διοριστούν να αναλάβουν και να καταλάβουν τι παιζεται έχει περάσει ένας χρόνος. Το υπόλοιπο που μένει δεν φτάνει .. Και φυσικά δεν μιλώ για την απελθουσα διοικηση του κ. Γιοβανόπουλου. Αυτή αποδείχθηκε αρκετά έμπειρη, έξυπνη αλλά και πολυ εργατική και πάνω από όλα τίμια. Μπορεί ο κ.Γιοβανόπουλος να μην προέρχεται απο το χώρο της χιονοδρομίας όμως (κατά τη γνώμη μου) έβαλε τα γυαλιά σε πάρα πολλούς που έχουν φάει χιόνι για 20 ή 30 ή 40 ή 50 χρόνια. Γιατί θα πρέπει να αλλάζει η διοίκηση στα μέσα του Νοέμβρη και ενώ όλες οι εργασίες στησίματος του χκ ειναι σε εξέλιξη? Γιατι θα πρέπει η επόμενη διοίκηση (όποια κι αν ειναι αυτή) να περάσει ένα χειμώνα με τις επιλογές - λάθη - παραλείψεις της προηγούμενης διοικησης. Αλλάξτε την τον Μάιο ώστε να έχει χρόνο να δουλέψει για να δουλέψει το χειμώνα.
×
×
  • Create New...