Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Ενας νέος για εμένα προορισμός, με απιστευτα δεδομενα.

Το μέρος βρίσκεται βορεια φυσικά, κοντά στο πιο γνωστό Bormio στο Livigno στο St.Moritz....

Μπορει κανείς να βρεθει εδώ, απο το Milano με Ski Bus το οποίο ομως ξεκινάει απο τις 26/12 και με τρενο μεχρι το Bormio και μετά με ski bus

To μέρος απιθανο γραφικότατο, και ενας πολύ οικονομικός προορισμός......

...ας αφησουμε λοιπον τις φωτογραφίες να μιλήσουν :P

Εχει πααααραααα πολύυυυυυυυ χίονι και τα πράγματα είναι δύσκολα σας λεωωωωωω

post-617-1229275014_thumb.jpg

post-617-1229274966_thumb.jpg

post-617-1229275153_thumb.jpg

post-617-1229275275_thumb.jpg

κακες συναναστροφες... :P

post-617-1229276208_thumb.jpg

....γενικά απιστευτά, και παρακάλω λινκ με παλιοτερο θεμα απο την Ρανια που το περιγράφει-προτείνει....

Santa Caterina

....η συνεχεια επι της οθονης, παρακαλούντε οι modτετοιοι να μην με διαγράψουν απο τον σύλλογο και απο το φόρουμ.....

Edited by Snowflake

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Ανάλογα τον καιρό Μάκη. Ειναι περιπου 230 χιλιόμετρα και η Μισελέν το δίνει γύρω στις 3,30 ώρες. Η εμπειρία μας λέει οτι ειναι λιγότερο, περίπου 3. Μεχρι το Sondrio ειναι αυτοκινητόδρομος με νησιδα και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και μετά συνεχίζει επαρχιακός δρόμος.

Στην περιοχή της Valtellina πήγαινα τη δεκαετία του 90 για σκι (91,92,93,94 και 98). Στα χκ Aprica (κυρίως σε αυτό), Bormio, Livigno (παλιά είχε και αφορολόγητα, γι αυτό πήγαινα!) και Santa Caterina Valfurva (έτσι είναι το πλήρες όνομα του χωριού). Η Santa Caterina είναι η πατρίδα της μεγαλύτερης σκιέρ που έχει βγάλει η Ιταλία της Deborah Compagnioni, τώρα έχει ξενοδοχείο εκεί. Εαν θυμάστε μεσουρανούσε την ίδια εποχή με το Alberto Tomba. Το Bormio και η Santa Caterina Valfurva έχουν διοργανώσει 2 φορές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκι, το 1985 και το 2005. Κοντά στην Santa Caterina Valfurva βρίσκεται και ο παγετώνας του Passo dello Stelvio, από τους σημαντικότερους στην Ιταλία, τόπος προπόνησης πολλών αθλητών κατά τους θερινούς μήνες, το χειμώνα δεν λειτουργεί, είναι κλειστός.

Η περιοχή της Valtellina έχει και άλλα χκ σε μικρή απόσταση το ένα από τοι άλλα έτσι ώστε να μπορείς εαν πας για μια εβδομάδα να κάνεις σκι τουλάχιστον σε 4 διαφορετικά! Μάλιστα είναι κοντά και το St. Moritz, με τρένο (τύπου οδοντωτού) απέχει 1 ώρα και 30 λεπτά από τη πόλη Tirano (10xlm.) από το Sondrio.

Το Sondrio απέχει λιγότερο από 2 ώρες από το Μιλάνο (εαν θυμάμαι καλά γύρω στα 150χλμ.)

Α ξέχασα, όλα αυτά τα ΧΚ δεν είναι και τίποτα θεόρατα αλλά στα μέτρα μας έχουν περίπου 40-70χλμ. πιστών έκαστο!

Ετσι όπως τα λες Σωτήρη και ακόμα καλύτερα ειναι! Εμεις τη Σαντα Κατερίνα την ανακαλύψαμε πρόπερσι και πήγαμε εκει λόγω της προσφοράς που ειχε και συνεχίζει να εχει: αρχή και τέλος σεζόν σου κάνουν δώρο το πάσο αν κάνεις διακοπές εβδομάδας σε οποιοδήποτε από τα ξενοδοχεία του χωριού. Εμεις μενουμε στο ξενοδοχειο Compagnoni! Οι Compagnonιδες είναι μεγάλο σόι εκει.

Το Μπορμιο συνεχίζει να διοργανώνει αγώνες. Μάλιστα είθισται να διοργανώνει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στις 30 Δεκέμβρη.

Η Σαντα Κατερίνα ειναι από τα μικρότερα ΧΚ της περιοχής με 65 χιλιόμετρα πίστες. Το Μπόρμιο έχει ;) και το Λιβίνιο 110. Ψιλοπράματα δηλαδή!

Πάντως όπως έχω ξανααναφέρει πέρσι και πρόπερσι έκανα διακοπές εβδομάδας με 550-600 ευρώ ΟΛΑ ΜΕΣΑ και επέστρεψα τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα με μια βδομάδα λιώσιμο στα πόδια μου. Ειναι εξαιρετικός και πάμφθηνος προορισμός για αρχή σαιζόν, ειδικά αν κλεισει κανείς νωρίς τα αεροπορικά.

Η Deborah έχει το ξενοδοχείο Baita Fiorita, τα άλλα τα έχουν ξεδέλφια και μπαρμπάδια της :rolleyes::P :P

Εχει πααααραααα πολύυυυυυυυ χίονι και τα πράγματα είναι δύσκολα σας λεωωωωωω

Κάτι δεν καταλαβαίνω βρε Ήρα, και ρωτάω γιατί είμαι ο επόμενος από το snowclub που θα πάει εκεί.

Το πολύ χιόνι το καταλαβαίνω (αλήθεια, είναι αρκετό και για εκτός?) και μου αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ως πληροφορία αλλά πως δένει με την δυσκολία ? Εκτός και αν ανφέρεσαι σε .. "άλλες" δυσκολίες :rolleyes:

Φιλικά

gtsap

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Ποσες ωρες απο Μιλανο;

Μακη εμείς με το αυτοκίνητο το κάναμε 4 ωρες γιατι βρήκαμε πολύ κίνηση στα χωριά και χίονι αρκετό απο το Bormio και μετά.

Σωτήρη, θεός.... το ξεοδοχείο μας είναι ακριβώς δίπλα απο το φιορίτα

Η δυσκολία τώρα είναι γιατί είμαστε θαμένοι στην πούδρα και προσπαθούμε να βγούμε....... :rolleyes::P:P:P δεν ήθελα να το πω με προκάλεσε...

....φιλία πάω για "κολύμπι" μα που εβαλα το αναπνευστήρα μου ΟΕΟ????

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Κάτι δεν καταλαβαίνω βρε Ήρα, και ρωτάω γιατί είμαι ο επόμενος από το snowclub που θα πάει εκεί.

Φιλικά

gtsap

Λάθος κάνεις !!!!! Εγώ είμαι ο επόμενος !!!! (Άστο κάτω αυτό... δικό μου είναι... :) )

Φεύγω μεθαύριο το πρωϊ :P !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σα δεν ντρέπεστε ρε ολοι. Εγώ το βρήκα πρώτη πριν 2 χρόνια. ΔΥΟ χρονια περίμενα καρφωμένη στις κάμερες κάθε μέρα να ρίξει μια νιφάδα γ@μω την τύχη μου με τους περασμένους χειμώνες και φέτος που δεν πήγα εχει ρίξει το θεό του!!!! :):P:P

Λάθος κάνεις !!!!! Εγώ είμαι ο επόμενος !!!! (Άστο κάτω αυτό... δικό μου είναι... :) )

Φεύγω μεθαύριο το πρωϊ :P !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sorry αγαπητέ Alex,

αλλά το μυαλό μου σε είχε καταχωρήσει στο LaTania και, παρ' όλο που φοράω κράνος XL, τόση χλίδα δεν χωράει (2 euro-ski σε λιγότερο από ένα μήνα).

Σου εύχομαι να μην περάσεις (απλώς) καλά, αλλά μαγευτικά !!!!

Φιλικά

gtsap

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Λάθος κάνεις !!!!! Εγώ είμαι ο επόμενος !!!! (Άστο κάτω αυτό... δικό μου είναι... :lol: )

Φεύγω μεθαύριο το πρωϊ :lol: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αλεξη,νομιζω θες ψυχιατρο,και για εδω και για εκει!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

Φυγε σημερα ρε μαντραχαλε,να ησυχασουμε και εμεις λιγακι,αιντε απο δω νυχτιατικα.......... :P

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Sorry αγαπητέ Alex,

αλλά το μυαλό μου σε είχε καταχωρήσει στο LaTania και, παρ' όλο που φοράω κράνος XL, τόση χλίδα δεν χωράει (2 euro-ski σε λιγότερο από ένα μήνα).

Σου εύχομαι να μην περάσεις (απλώς) καλά, αλλά μαγευτικά !!!!

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές !!!! Αντεύχομαι !!!!!

Επίσης σε πληροφορώ οτι "δυστυχώς" θα πάω "μόνο" στην Ιταλία 80 Είναι... τραγικό ...... το ξέρω :)

Αλεξη,νομιζω θες ψυχιατρο,και για εδω και για εκει!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Φυγε σημερα ρε μαντραχαλε,να ησυχασουμε και εμεις λιγακι,αιντε απο δω νυχτιατικα.......... :D

Δεν καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιείς διάφορες περιστροφές και δε μας λές απλά οτι ζηλεύεις !!!!!!!!!!!!!! ;)

Και τέλος πάντων, γιατί δεν έρχεσαι κι εσύ?????? Κρεβάτια ο Giovani έχει μπόλικα !!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

Aντε εσύ να βρεις τη γιατρειά σου στην Ιταλία και θα αναλάβω εγώ τους χαρμάνηδες εδώ. Με ειδική περιποίηση στο Στάθη γιατί του έχω αδυναμία. ;)

(εμένα να δω ποιος θα με αναλάβει. Ενα γιατρό για το γιατρόοοο! :) )

Α και πού 'σαι; Φιλιά στο Giovanni!

πλάκα κάνεις... τόση πουδρα και μένει απείραχτη? :blink:

χμ... μου αρέσει ο τρόπους που σκέφτονται... πότε θα πάμε :P

Τι λες για τέλος Μαρτίου Πάνο; Περίπου 320 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 7 διανυκτερεύσεις σε 3* ξενοδοχείο με ημιδιατροφή και δώρο το 6ήμερο πάσο. :angry:

Οι παραπάνω φωτος ειναι από κει Πάνο. Ρίξε μια ματιά στις κάμερες της περιοχής www.webcam.valtline.it και στο site του ξενοδοχείου του Giovanni www.compagnoni.net

Θα ανεβάσω φωτος το συντομότερο αλλά επειδή πήγα σε δύο δύσκολους χειμώνες καλύτερες θα ειναι αυτές των παιδιών που είναι ήδη εκεί τώρα.