miltos 484 Report post Posted February 7, 2009 Καταρχήν γεία σας είναι το πρώτο μου post και θα ήθελα να σας χαιρετήσω όλους πριν σας πρίξω με τις ερωτήσεις μου Ο λόγος λοιπόν που γράφω είναι ότι ψάχνω καινούργια πέδιλα και δέστρες αλλά δεν ξέρω τι να διαλέξω μέσα στον χαμό επίσης είμαι από κοζάνη που δεν διαθέτει κάποιο κατάστημα που να πουλάει ΄τετοια είδη για να ρωτήσω. Λοιπόν είμαι 1,74 ύψος 64 κιλά αρχάριος ξεκίνησα φέτος και την Δευτέρα θα είναι η 12 φορά που θα πάω για σκι ποιο πεδιλο πιστεύεται πως είναι κατάλληλο να με πάει για 4-5 χρόνια? Νομίζεται πως αξίζει μια τέτοια αγορά τώρα ή να περιμένω τον Σεπτέμβρη Ελπίζω να μην σας κούρασα α και καλως σας βρήκα Quote http://beliaswines.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 7, 2009 καλως ηρθες στο SC. πριν λοιπον σου απαντησουμε και εμεις περνα και απο τα νεα μελη να μας συστηθεις απο εκει,πες μας και σε πιο χκ συχναζεις και να εισαι σιγουρος πως εδω που ηρθες θα βρεις ακριβως αυτο που θελεις και θα μαθεις αλλα πολλα πραγματα χρησιμα για το σπορ που γουσταρεις τωρα για το ερωτημα σου εχω να σου προτεινω τα εξης θα παρεις καταρχην ενα ζευγαρι μποτες ανεξαρτητου μαρκας να ταιριαζει στο καλουπι του ποδιου σου.θα κοιταξεις να εχει flex γυρω στο 60-70 δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω για το επιπεδο που βρισκεσαι τωρα για σκι κοιτα τα rossignol Z1 η της ιδιας εταιριας το PMC 3000 που ειναι πιο μαλακο και θα σε μαθει σκι πιο ευκολα.κοιτα ΕΔΩ παντως αν κανεις 15 μερες σκι τον χρονο κατα μεσο ορο μην περιμενεις να παρεις ενα πεδιλο για 4-5 χρονια παρε ενα απο αυτα που σου ειπα και σε δυο σαιζον το πολυ θα αλλαξεις σκι γιατι ετσι πρεπει να κανεις μην κανεις το λαθος να αγορασεις ενα σκι που θα ειναι πανω απο το επιπεδο σου γιατι θα αργησεις πολυ να εξελιχθεις και θα δυσκολευεσαι κιολας να στριβεις γιατι απλα δεν θα μπορεις να στριψεις αυτα τα λιγα για αρχη αφηνω και κανεναν αλλο να γραψει τιποτα Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Snow King 0 Report post Posted February 7, 2009 (edited) Έχω την εντύπωση ότι: 1) 60-70 σκληρότητα δεν είναι ακριβώς για αρχάριους. 60 έχω εγώ που κάνω 3 χρόνια σκι και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις μπότες μου. Ο Μίλτος είπε ότι έχει κάνει όλες κι όλες 12 φορές. edit: 60 είναι καλά, όχι παραπάνω. 2) Τα Rossignol Z1 δεν είναι για αρχάριους, ειδικά για πολύ αρχάριους όπως ο Μίλτος. rossignol.com: Advanced skiers who want a stable and easy to maneuver all-mountain ski. Designed for a variety of terrain at medium speeds. Εγώ θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις τίποτα ακόμα. Είναι πολύ νωρίς για αγορά πεδίλου, κανείς δεν αγοράζει τόσο νωρίς όλοι μας μάθαμε σιγά σιγά με τα νοικιάρικα. Δεν είναι κακό, άλλωστε δεν θα δεις διαφορές μεγάλες ίσως και καθόλου, αφού στο επίπεδο σου δεν εκμεταλλεύεσαι όλες τις δυνατότητες των σκι. Προσωπικά πιστεύω ότι η αγορά εξοπλισμού πρέπει να προέλθει από μια ανάγκη σου, για κάτι περισσότερο, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με τα νοικιαζόμενα. Υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις?Αν ναι, αγόρασε. Αλλά μην ξεχνάς ότι μπορεί να έχει και αντίθετη κατάληξη η αγορά σου. Μπορεί να πάρεις κάτι το οποιόο λόγω του ότι δεν το έχεις δοκιμάσει, και από έλλειψη εμπειρίας να σε δυσκολέψει τόσο που να σιχαθείς το σκι. Ή ακόμα και να σου φανεί ίδιο με αυτά που νοικιάζεις (πολύ πιθανό αφού δεν θα έχεις φτάσει σε επίπεδο που να απαιτεί αλλαγή εξοπλισμού) Νομίζεται πως αξίζει μια τέτοια αγορά τώρα ή να περιμένω τον Σεπτέμβρη Να περιμένεις τον Σεπτέμβρη αν όχι καλύτερα για τον επόμενο Σεπτέμβρη. Σκέψου καλά τι θα κάνεις, εγώ δεν θα σου προτείνω εξοπλισμό. Και πρόσεξε αν πας σε μαγαζί με εξοπλισμό σκι και ο πωλητής αρχίσει να σου προωθεί "τα καλύτερα" κάτι δεν πάει καλά. Δεν χρειάζεσαι τα καλύτερα ακόμα. Αυτό είναι βέβαιο. Αυτά από μένα Edited February 7, 2009 by Snow King Quote Share this post Link to post Share on other sites
mammut 126 Report post Posted February 7, 2009 Αρχικά και για να μην παρεξηγηθούμε σου λέω ότι έχω μαγαζί με σκι .γενικά αν έχεις δικό σου εξοπλισμό μαθαίνεις πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα βέβαια από την άλλη είναι το μεγαλύτερο κόστος διότι δεν μπορείς να πάρεις ένα σκι για 4 χρόνια ιδικά στο επίπεδο που βρίσκεσαι, κάθε 2 χρόνια θα αλλάζεις σκι. Όταν φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο και δεν σε νοιάζει πλέον η δεν σε ενδιαφέρει να προχωρήσεις και να το ψάξεις πιο πολύ τότε το κρατάς και για μια ζωή .από Rossi pmc 2000 h3000 .για το πότε να τα πάρεις είναι απλό αρχή σεζόν πιο ακριβά μεγαλύτερη ποικιλία τέλος σεζόν μεγαλύτερη έκπτωση μικρότερη ποικιλία Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 7, 2009 2) Τα Rossignol Z1 δεν είναι για αρχάριους, ειδικά για πολύ αρχάριους όπως ο Μίλτος. rossignol.com: Advanced skiers who want a stable and easy to maneuver all-mountain ski. Designed for a variety of terrain at medium speeds. ναι απλα ειναι το πιο μαλακο της σειρας Ζ με λιγο πιεση και τσαμπουκα και 5 μαθηματακια το εχει το πεδιλακι και θα το εχει για κανα δυο χρονακια απο αυτης της αποψης το προτεινα για την μποτα μικρη η διαφορα αν απο την αρχη εχει τσααμπουκα πιεσει και τα παιρνει γρηγορα τοτε και 70 μια χαρα ειναι και μη σου πω milto ακου τον μαμουτ και δεν θα χασεις Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
miltos 484 Report post Posted February 8, 2009 Μάλον κλείνω στα Rossignol PMC 3000 λόγο τιμής. Πως θα υπολογίσω ποιο είναι το κατάλληλο ύψος για μένα? Quote http://beliaswines.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Snow King 0 Report post Posted February 8, 2009 Μη σε ανησυχεί αυτό, θα σου πουλήσει ο πωλητής το πέδιλο που έχει στοκ στο μαγαζί του. Εκτός και αν το ψάξεις το θέμα, είτε σε πολλά μαγαζιά είτε μέσω ίντερνετ. Κατά τα άλλα, καλά τσουλήματα!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted February 8, 2009 Μη σε ανησυχεί αυτό, θα σου πουλήσει ο πωλητής το πέδιλο που έχει στοκ στο μαγαζί του. Εκτός και αν το ψάξεις το θέμα, είτε σε πολλά μαγαζιά είτε μέσω ίντερνετ.Κατά τα άλλα, καλά τσουλήματα!! Τωρα εγω ρε φιλε μου καλε γιατι αδυνατω να καταλαβω τα γραφομενα σου?? Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted February 8, 2009 Τωρα εγω ρε φιλε μου καλε γιατι αδυνατω να καταλαβω τα γραφομενα σου?? δεν εισαι ο μονος Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
miltos 484 Report post Posted February 8, 2009 Μη σε ανησυχεί αυτό, θα σου πουλήσει ο πωλητής το πέδιλο που έχει στοκ στο μαγαζί του. Εκτός και αν το ψάξεις το θέμα, είτε σε πολλά μαγαζιά είτε μέσω ίντερνετ.Κατά τα άλλα, καλά τσουλήματα!! Επειδή ούτε εγώ το έπιασα θέλεις να μου εξηγήσεις τι εννοείς επίσης πως υπολογίζεις το κατάλληλο μήκος εχώ ακούσει ότι πρέπει να είναι μέχρι την μύτη του καθενός ισχύει κάι τέτοιο? Quote http://beliaswines.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted February 8, 2009 Μίλτο καλησπέρα και καλώς ήλθες στο forum του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας. Επειδή λοιπόν ο Σύλλογος ψάχνει κάθε χρόνο με ποιους συνεργάζεται και η ασυναρτησίες κάποιων δεν μας βοηθάνε, να σου πω κάποια πράγματα. Έχοντας υπ' όψιν ότι έχουμε τον ίδιο περίπου σωματότυπο πιστεύω ότι ένα flex στην μπότα με 70 - είναι καλά για σένα. Το 50 - 60 συνήθως είναι γυναικείο Flex Το μήκος του πέδιλου εξαρτάται και από το για ποια χρήση το θέλεις. Δεδομένου ότι είσαι αρχάριος και δεν θα κάνεις τρελά πράγματα το μήκος του σκι πρέπει να είναι μεταξύ μύτης και στόματος (γενικός και μπακαλίστικος τρόπος) και στην περίπτωσή σου 1.60 - 1.65μ. Γενικός βέβαια συμφωνώ με την άποψη ότι για αρχή δεν θα έπρεπε να πάρεις δικό σου εξοπλισμό σκι αλλά σίγουρα και για λόγους υγιεινής μπότες. Υπάρχει ένα topic για την επιλογή μπότας. Ο κανόνας πάντως είναι να δοκιμάσεις όσο περισσότερες μπορείς. Για φέτος τουλάχιστον θα σου πρότεινα να νοικιάζεις από επιλεγμένα μαγαζιά με καινούργιο εξοπλισμό όσα περισσότερα μοντέλα σκι μπορείς μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Από την άλλη μπορείς να πας και στους συνεργάτες μας και να δεχτείς την έμπειρη γνώμη τους και να σε καθοδηγήσουν κατάλληλα. Να θυμάσαι όμως αυτό που σου είπε ο mammut ότι στο επίπεδό σου τον εξοπλισμό θα τον πάρεις για το πολύ 2 χρόνια. Καλή επιτυχία καλή συνέχεια και καλές επιλογές! Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
mammut 126 Report post Posted February 9, 2009 Ο υπολογισμός του ύψους του σκι είναι μια σχέση βάρους /επιπέδου/ύψους .ο τρόπος αντιμετώπισης του πωλητή είναι ανάλογο του πελάτη τουλάχιστον στο δικό μου μαγαζί Quote Share this post Link to post Share on other sites