Jump to content
  • Upcoming Events

    No upcoming events found

Recommended Posts

Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται και εγώ μεσα στη ντάλα του καλοκαιριού εξετάζω επιλογές για το ταξίδι μου σε κάποιο resort του εξωτερικού την εβδομάδα της πρωτοχρονιάς, ώστε Σεπτέμβριο να κλείσω και να ξεκινήσω την αντίστροφη μέτρηση! :blink:

 

Μετά από αρκετή έρευνα, έχω περίπου καταλήξει στο Samnaun, το οποίο ενώνεται με το Ischgl, κυρίως λόγω του μεγαλύτερου υψόμετρου που βρίσκεται σε σχέση με το ISchgl αλλά και γιατί απότι διαβάζω έχει και σχετικά πιο εύκολες πίστες σε σχέση με το τελευταίο. Και με δεδομένο ότι θα εχουμέ και κανά-δυο ημιαρχάριους στην παρέα μου φαίνεται καλύτερη επιλογή. Επίσης απότι καταλαβαίνω είναι πιο γραφικό και ποιο ήσυχο, πράγμα καλό καθώς θα ήθελα να αποφύγω την πολυκοσμία που σίγουρα θα χει στο Ischgl εκείνες τις ημέρες!

 

Έχει πάει λοιπόν κανείς στο Samnaun να πει μια γνώμη? Ως βάση είναι καλή? Με ενδιεφέρει ιδιαίτερα και το snowboard in/ snowboard out. Θα το βρω εκεί?

Ή μήπως τελικά είναι καλύτερη βάση το Ischgl?

Το τελευταίο ξέρω ότι βρίσκεται κοντά στο Kappl, στο See και σε κάποιο άλλο Χ/Κ που μου διαφέυγει αυτήν τη στιγμή, όμως η πραγματικότητα είναι πως δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Προτιμώ να μείνω μια εβδομάδα στο ίδιο μέρος ώστε να το εξαντλήσω.

 

όλες οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες!

βαγγέλης

Share this post


Link to post
Share on other sites

κανε λιγο υπομονη να δεις και μια αλλη προταση για εκεινη περιπου την εποχη μη βιαζεσαι.....


DALTONS POW ROBBERY.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατ’αρχήν αν θέλεις μία σύντομη απάντηση το Samnaun είναι μία πολύ καλή επιλογή. Αν θέλεις τώρα να ψειρίσουμε την μαϊμού, να κάποιες λεπτομέρειες:

 

1. Χρονική περίοδος ταξιδιού: Έξω, όλοι κλείνουν εβδομαδιαίες διακοπές (ξενοδοχεία-πανσιόν) από Σάββατο σε Σάββατο. Δύσκολα θα αποφύγεις αυτόν τον περιορισμό χωρίς να πληρώσεις δυσανάλογα ακριβά, ειδικά την χρονική περίοδο που σκοπεύεις να κάνεις το ταξίδι σου που είναι η υψηλότερη και τουριστικότερη περίοδος όλου του έτους. Φέτος, όπως και πέρσι, η μοναδική εβδομάδα που τα παιδιά έχουν σχολικές διακοπές είναι την εβδομάδα 26/12-02/01, δηλαδή την εβδομάδα της πρωτοχρονιάς, που θα γίνεται πατείς’με πατώ’σε. Και θα δυσκολευτείς για διαμονή και ακριβά θα πληρώσεις και παντού θα είναι πήχτρα από κόσμο. Αντίθετα η προηγούμενη εβδομάδα θα είναι σχεδόν χαμηλή σεζόν, αφού στο εξωτερικό τα Χριστούγεννα προτιμούν να τα περνούν σπίτι, ενώ και η επόμενη εβδομάδα των Φώτων θα έχει αρκετό κόσμο.

2. Μεταφορικά: Βολεύει αεροπλάνο σε Μόναχο και ενοικίαση αυτοκινήτου για 2-3 άτομα, για 4 άτομα, αν βολεύει χρονικά, συζητείται και το καράβι Πάτρα-Ανκόνα που συνήθως βγαίνει αρκετά οικονομικότερα και αν οι πτήσεις που «ανταγωνίζονται» το καράβι δεν είναι βολικές, τότε πιθανώς να μην χάνεις και χρονικά πολλά πράγματα.

3. Το Samnaun είναι στην ουσία 3 μικρά χωριά, με γραφικότερο όλων το Samnaun Dorf, το τελευταίο και ψηλότερο χωριό. Το βαγόνι που σε ανεβάζει στις πίστες ξεκινάει 1-2 χιλιόμετρα πριν το Samnaun Dorf. Άρα αν μένεις σε κάποιο από τα 2 πρώτα χωριά, παίρνεις το λεωφορείο, αν μένεις στο Samnaun Dorf ή παίρνεις το λεωφορείο, ή κατεβαίνεις με τα σκι σου σε ένα δρομάκι που υπάρχει, πολύ μικρής κλίσης, άρα αν δεν κατανείμεις σωστά την φόρα σου ή αν σε κόψει κάποιος θα πεις καλά μου ποδαράκια και μπατονάκια.Κάποιος αρχάριος (εξαρτάται τι εννοεί ο καθ’ένας ως αρχάριο) θα δυσκολευτεί να το κατέβει όλο χωρίς περπάτημα και μάλλον θα προτιμήσει το λεωφορείο.

4. Με το που ανεβαίνεις το βαγόνι, πρέπει να κατέβεις μία σκούρα μπλε για να φτάσεις εκεί που ξεκινούν οι «εύκολες» πίστες του Samnaun. Για επιστροφή στο Samnaun, υπάρχουν 2 πίστες, η μία σε πάει στο Samnaun Dorf και ξεκινάει από την Αυστριακή πλευρά του χιονοδρομικού (<_<), αφού κάνεις 2-3 πίστες και αφού πάρεις άλλα 2 λιφτ, η άλλη καταλήγει στο 2ο χωριό, άρα αν θέλεις να επιστρέψεις στο Samnun Dorf θα πάρεις λεωφορείο. Βέβαια τα λεωφορεία εξυπηρετούν. Αλλιώς γυρνάς με το βαγόνι και από εκεί πάλι παίρνεις λεωφορείο. Οι πίστες που σε κατεβάζουν Samnaun είναι δύσκολές για αρχάριο, αν και πέρσι ο αρχάριος 5χρονος μικρός μου την κατέβηκε άνετα μεν, αλλά σε 40 λεπτά δε (η B) είναι 1.000 μ υψομετρική διαφορά). Στο τέλος της ημέρας (νυχτώνει και γρήγορα τα Χριστούγεννα), πέφτει και σκιά στην στενή κοιλάδα της πίστας και έχει και λίγο ψοφόκρυο, που αν τα συνδυάσεις με κοπέλα και αρχάριο μπορεί να οδηγήσει σε ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα με μοναδικό χαμένο εσένα και την ηρεμία σου. Σημειωτέον ότι σε μερικά σημεία, αν δεν έχει πολύ χιόνι την περίοδο που θα πας μπορεί να έχει πάγο και είναι επικίνδυνο για ατυχήματα. Δυστυχώς έχω δει μερικά σε κάποια στενά και απότομα σημεία της πίστας.

5. Η χαρά του αρχάριου είναι το τμήμα που φτάνουν τα βαγονάκια από το Ischgl, όπου μπροστά σου απλώνονται σειρά από λιφτ και εύκολες πίστες, κατάλληλες για κάθε επίπεδο αρχαρίου, με παιχνίδια και snow park κλπ. Βέβαια και η κατεβασιά από την μεριά του Ischgl προς το χωριό, δεν ενδείκνυται για αρχάριο, που σχεδόν σίγουρα θα προτιμήσει το βαγόνι για να κατέβει.

6. Ο δρόμος πρόσβασης στο Samnaun δεν είναι πολύ εύκολος, ούτε όμως και τρομερός. Δηλαδή αν πείς θα πάω 10 ημέρες και τις 5 θα κάνω εκδρομές σε γειτονικά χιονοδρομικά, δεν θα το κάνεις. Άντε 1 ημέρα να κάνεις κάπου εκδρομή. Θα πας για να μείνεις Samnaun και μόνον εκεί, στο μικρό και γραφικό χωριό, που δεν έχει σούπερ νυχτερινή ζωή, εξόδους κλπ κλπ, κάτι που εμένα δεν με πειράζει, αλλά ο καθ'ένας έχει τις συνήθειες του. Θα προγραμματίσεις ήρεμη βραδυνή απασχόληση...

7. Όσο για Serfaus, συμπαθητικό, ίσως ιδανικό για οικογένειες, αλλά θα έβαζα στοίχημα ότι δεν θα βρεις διαμονή, εκτός αν βρεις κάτι πολύ extreme.

 

Στην διάθεση σου αν θέλεις πρόσθετες πληροφορίες. Πάντως θα διαπιστώσεις ότι πολλά από αυτά που σε απασχολούν στην πράξη είναι λυμένα από το παρκάρισμα μέχρι.... Βλέπεις οι βάρβαροι Ευρωπαίοι έχουν λύσει με αξιοπρέπεια και τα μικρά προβλήματα που στην Ελλάδα αποτελούν ακόμα ταμπού της βλαχοεξυπναδίστικης συμεριφοράς μας.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μενω καταπληκτος πως θυμασαι ολες αυτες τις λεπτομεριες...εστω και αν πηγες περσυ....! :)


ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...