pgk 0 Report post Posted August 14, 2009 (edited) Παιδιά καλημέρα σε όλους. Είμαι σχετικά καινούριος στο φόρουμ, γι'αυτό παρακαλώ για την υπομονή σας. Είμαι 30 ετών και αποφάσισα να ξαναξεκινήσω το σκι,( εκεί μου φύτρωσε ο κάλος) κάτι που είχα να κάνω από πιτσιρικάς. Επιτέλους αγόρασα τον δικό μου καινούριο εξοπλισμό φέτος αλλά χρειάζομαι συμβουλές για το αν έκανα σωστές επιλογές ή έκανα "πατάτα". Θέλω να κάνω προσεκτικό τουριστικό σκι και δεν ενδιαφέρομαι να προχωρήσω ιδιαίτερα σε τεχνική ή ταχύτητα. Είμαι 1.93 ύψος, 95 κιλά και όχι ιδιαίτερα γυμνασμένος, γι'αυτό δεν είμαι για πολλά πολλά. Αγόρασα πέδιλα ELAN MAG 8,176cm και μπότες ROSSIGNOL EXALT X 60. Θα καταφέρω να κάνω τίποτα ή θα με μαζεύει κανένα Super Puma? Ευχαριστώ για το χρόνο και την υπομονή σας. Συγχαρητήρια σε όλους σας για την δημιουργία και λειτουργία του φόρουμ. Edited August 14, 2009 by pgk Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,217 Report post Posted August 14, 2009 ...αποφάσισα να ξαναξεκινήσω το σκι,( εκεί μου φύτρωσε ο κάλος)...Στο σωστό σημείο...περίμενε μόνο να επιστρέψουν οι περίεργοι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pgk 0 Report post Posted August 14, 2009 σ'ευχαριστώ πολύ Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted August 14, 2009 Hello & welcome! Κατ' αρχάς δεν είμαι το πιο κατάληλο άτομο να σου απαντήσει από άποψη γνώσεων, αλλά τα basics στην επιλογή τουριστικού εξοπλισμού λένε τα ακόλουθα more or less= *ύψος πεδίλου=ύψος αναβάτη-10cm περίπου =>the bad news=το πέδιλό σου μάλλον είναι κοντό... the good news=μπορείς να το αλλάξεις ή να το πουλήσεις?? *flex μπότας άνάλογο με τα κιλά σου και το πόσο δυναμικό σκί κάνεις και άρα ζορίζεις τις μπότες σου=από τα γραφόμενά σου θα έλεγα ο,τι μάλλον θα έπρεπε να πάρεις μπότα με flex κοντά στο 80... (τα bad και τα good news που έγραψα για το πέδιλο, πάνε κι εδώ ) Μη στεναχωριέσαι ώσπου να χιονίσει θα έχεις πάρει άλλα Φιλικά, Ρούλα Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
pgk 0 Report post Posted August 14, 2009 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά...το πολύ πολύ να συνεχίζω να τρέχω στο χιόνι με την Citroen Xsara μου στο PC..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted August 14, 2009 Mε το magfire8 στο συγκεκριμενο υψος [1.76]δεν θα αντιμετωπισεις προβλημα.Ο πυρηνας του ειναι ξυλινος και η διαμηκης σκληροτητα του ειναι συμβατη με το υψος/βαρος σου. Οι διαστασεις[sidecut] φτυαρι- μεση-ουρα ειναι συγχρονες και παρεχουν σταθεροτητα/ελεγχο/ευελιξια. Συχνα οι εταιρειες σε αυτη την κατηγορια all mountain/intermidiate δεν βγαζουn ski μεγαλυτερο απο 1.78. Το Χ60 της μποτας παραπεμπει σε flex=60 ... το οποιο ειναι λιγο,οπως σωστα υποδεικνυει η snowcat . Η αναλογια υψος/ βαρος σου επιτρεπει μετα απο δοκιμη να κινηθεις απο -100 flex . Παρατηρησε τον εξοπλισμο σου και πες μας το πληρες ονομα του σκι καθως και τα DIN της δεστρας ..Τελος σε προτρεπω να εγγραφεις στο snowclub. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pgk 0 Report post Posted August 14, 2009 Το πλήρες όνομα των σκι είναι ELAN MAG 8, http://www.elanskis.com/pcc.asp?xpath=&...3=&lang=eng. Η μπότα όντως έχει Flex 60/50. Το DIN της δέστρας, αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, είναι 7. Σε ευχαριστώ ιδιαιτέρα και δηλώνω πως πολύ ευχαρίστως θα εγγραφώ στο snowclub. Ελπίζω να έχω ανάλογες βοήθειες μέσω του φόρουμ, γιατί μάλλον θα τις χρειαστώ. Προς το παρόν, ΘΑΛΑΣΣΑ..!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted August 15, 2009 καλως ηρθες στο φορουμ εδω θα σου λυθουν ολες οι αποριες αλλα πρεπει να κανεις λιγο υπομονη μεχρι να ξαναμαζευτει ο κοσμος. οταν μαζευτει ο κοσμος και ερθεις και σε καμια συναντηση θα καταλαβεις τι σημαινει snowclub Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted August 15, 2009 καλως ηρθες στο φορουμ εδω θα σου λυθουν ολες οι αποριες αλλα πρεπει να κανεις λιγο υπομονη μεχρι να ξαναμαζευτει ο κοσμος. οταν γινει αυτο και ερθεις και σε καμια συναντηση θα καταλαβεις τι σημαινει snowclub Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites