Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Wipika

Αχινός

Recommended Posts

Είχε πολυ Ναξο φέτος Γιωργο λογο σπιτιού. Στην προσπάθεια να ξεμπλεξω Αετο και σχοινία απο κάτι βράχια τον πατησα τον ατιμο. Γνωριζεις νομίζω οτι η σχεση μου με αυτο το σπορ εχει πολλα επισόδια. :unsure:

Τωρα μας βλεπω να τα λεμε απο κοντα στο θαμένο απο χιονι Μαιναλο :wub:

επειδή κι εγώ την είχα πατήσει άσχημα (μάλλον ΤΟΝ είχα πατήσει άσχημα) .... στο σερφ,

φοράω από τότε aqua shoes της ΝΙΚΕ .... 25 ευρώ απ' το eBay ...

18940_m.jpg

αφού τα φόρεσα ανακάλυψα ότι, πέρα από το ότι με προφυλάσσουν όταν πηδάω ΠΑΝΩ σε αχινούς ...

ήταν καλύτερα και για το ιστιοπλοικάκι και για το φουσκωτό ... διότι σταμάτησα να στραμπουλάω δάχτυλα και πόδια ....

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Guest afrodite
επειδή κι εγώ την είχα πατήσει άσχημα (μάλλον ΤΟΝ είχα πατήσει άσχημα) .... στο σερφ,

φοράω από τότε aqua shoes της ΝΙΚΕ .... 25 ευρώ απ' το eBay ...

18940_m.jpg

αφού τα φόρεσα ανακάλυψα ότι, πέρα από το ότι με προφυλάσσουν όταν πηδάω ΠΑΝΩ σε αχινούς ...

ήταν καλύτερα και για το ιστιοπλοικάκι και για το φουσκωτό ... διότι σταμάτησα να στραμπουλάω δάχτυλα και πόδια ....

Ωαραι τα πατουμενα Πανο αλλα με αυτα θα κανεις τη σανιδα σου πιστα για πατιναζ γιατι χαλανε την αντιολισθηση. Εκτος και αν μεταπηδησες στο Kite και δεν το ξερουμε :unsure:

Ωραία τα πατουμενα Πανο αλλα με αυτα θα κανεις τη σανιδα σου πιστα για πατιναζ γιατι χαλανε την αντιολισθηση.

όχι Αφροδίτη μου, γιατί το λες ;

λάστιχο έχει το Starboard, λάστιχο έχουν κι αυτά ... μια χαρά είναι ...!!!

Εκτος και αν μεταπηδησες στο Kite και δεν το ξερουμε :unsure:

τι να μεταπηδήσω ρε;

αφού δεν κατασκευάστηκε ακόμη το kite που θα με σηκώσει .... χαχαχαχαχαχα !!! :wub:

dropdown.gif

Καλά τα παπουτσάκια, τα φορούσα και εγώ σαν αρχάριος στο kite, αλλά μετά τα βγάζεις γιατί η αίσθηση που έχεις στο σανίδι είναι απλά χάλια......

Λαδάκι,και καυτηριασμένη βελόνα και θα βγούνε τα αγκαθάκια μια χαρά......

Αλήθεια θα κανονίσουμε καμιά σοβαρή χειμερινή εξόρμηση η kitάδες του φόρουμ???

Αντε και τον χειμώνα φορτώνουν για τα καλά τα μποφόρια :D .....

Φιλικά

Σπύρος ;)

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Guest afrodite
όχι Αφροδίτη μου, γιατί το λες ;

λάστιχο έχει το Starboard, λάστιχο έχουν κι αυτά ... μια χαρά είναι ...!!!

Αμα εχει λαστιχο τοτε Οk...Εσεις οι λοιποι που εχετε νορμαλ σανιδια (δηλαδη με αντιολισθηση) να ξερετε οτι με παπουτσακι =αντιολισθηση γιοκ.

Αληθεια με το παπουτσι μπαινεις ανετα δεστρες;; Προσεχε γιατι μπορει να κολησει κανα ποδαρι μεσα σε καμια πτωση και να τρεχεις για φυσικοθεραπειες (Παθουσα...;) Ρωτα τον Διονυση που με ειχε δει στο κλαμπ με τον ποδοκνημικο ναρθηκα)

6 χρόνια φοράω το παπουτσάκι και εχω γλυτώσει απο πολλούς πολλούς αχινούς και κοφτερές πετρούλες.

Την αντιολισθηση την χαλάει πολύ λίγο και οσο για το θέμα του πως νιώθεις με τα παπούτσια ή χωρίς όταν κάνεις σερφ ολα είναι θέμα συνήθειας.

9-2-05020.jpg

Εγώ και πανοπλία να φορέσω πάλι κάτι θα πάθω...με κυνηγαει μια παλιά κατάρα <_<

Με το παπουτσάκι....την έχω πάθει και με αυτό, κόλλησε το πόδι στη δέστρα και όταν ξεκόλλησε την έφαγα στο καλάμι μια χαρά. Άσε που είναι δύσκολο να βολέψεις το πόδι στις δέστρες.

Η σερφοσυναντηση έπρεπε να είχε γίνει Σπύρο. Ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε. Τώρα με την πρώτη πασπάλα θα πιάσουμε τα βουνά και θα μετράμε πόντους μέχρι να γίνουμε. B)

Καλά τα παπουτσάκια, τα φορούσα και εγώ σαν αρχάριος στο kite, αλλά μετά τα βγάζεις γιατί η αίσθηση που έχεις στο σανίδι είναι απλά χάλια......

Λαδάκι,και καυτηριασμένη βελόνα και θα βγούνε τα αγκαθάκια μια χαρά......

Αντε και τον χειμώνα φορτώνουν για τα καλά τα μποφόρια :D .....

Φιλικά

Σπύρος B)

Σπύρο επέστρεψε και εσύ με το καλό και ολα τα υπόλοιπα βρίσκονται!<_<

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

Να σας παραθέσω και την δική μου εμπειρία απο τους αχινούς:

1) 1992 Άνδρος

κάτω απο το ξενοδοχείο που δούλευε manager ο πατέρας της φίλης μου, κάνω βουτιά καθώς μπαίνω και σέρνω την κοιλιά μου, καθώς και το κουντουπιέ των ποδιών μου σε δεκάδες αχινούς. Την πρώτη μέρα βάζω λάδι, το βράδυ ξαναβάζω λάδι και κάνω και τα τσσσσσ.......μου πάνω...! Την δεύτερη μέρα πάω στο αγροτικό ιατρείο του χωριού και με ειδική βελόνα (χωρίς αναισθητικό, με άκουσε όλη η Ανδρος), βγάζω 20 βελόνες, (μου έχει μείνει από τότε μια για ενθύμιο...)

2) 2000 Χερσόνησο

Beach party, βραδυνό μπάνιο, μαζί με κάτι ξένους, σκοντάφτω μέσα στην θάλασσα και πέφτω σε εσωτερικό βράχο (κάτω απο το νερό δηλαδή) και σέρνεται όλος μου ο γοφός. Νομίζω ότι απλά έχω γρατσουνιστεί...

Πάω στο δωμάτιο 2.00πμ να αλλάξω να πάω σε πάρτυ (rave party, djing petros floorfiller & cream team) και βλέπω σε ολόκληρη την έκταση του γοφού μου να υπάρχουν μόνο μαύρα αγκάθια. Φυσικά, γνωρίζοντας την πρώτη φορά στην Άνδρο πάω κατευθείαν σε ιδιωτικό ιατρείο (φυσικά και ήταν ανοιχτά 24ώρες, για όσους ξέρουν τι είναι η Χερσόνησος, καταλαβαίνουν γιατί...) και μου κάνει τοπική αναισθησία με μια μικροσκοπική σύριγγα και μου βγάζει 15 βελόνες. Μετά πίναμε κρασί με τον γιατρό μέχρι να δει ότι όλα πήγαν καλά (ούτε ανοιχτή καρδιά να έκανα...χαχα)

αυτά τα ωραία

γιατρός και πάλι γιατρός (όταν ειναι πολλές βελόνες φυσικά...)

Φιλικά

Νανά

Edited by nanad

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Μετά πίναμε κρασί με τον γιατρό μέχρι να δει ότι όλα πήγαν καλά (ούτε ανοιχτή καρδιά να έκανα...χαχα)

Φιλικά

Νανά

χαχαχαχαχα ...!!! ναι ναι .... μέχρι να δει ότι όλα πήγαν καλά .....!!!!! χαχαχαχαχαχα

έτσι πρέπει να γίνεται, κατ' εντολή του Ιπποκράτη ....... :P

γιατρός και πάλι γιατρός (όταν ειναι πολλές βελόνες φυσικά. ...)

Φιλικά

Νανά

έτσι ...έτσι ...!!!!

(και με πολλές και χωρίς πολλές βελόνες .... ) ;):P :P

dropdown.gif

Ως γιατρός θα έλεγα ότι καθόλου τυχαία ο σοφός Ιπποκράτης στο γνωστό όρκο του νουθετεί τους ιατρούς τουλάχιστον να ¨μη βλάπτουν¨ !!

Όσο αναφορά τους αχινούς τώρα, τα γιατροσόφια αποδεικνύονται συνήθως καλύτερα με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει με διαφορά το αγνό ελαιόλαδο 2 ή 3 φορές ημερησίως.

Συνήθως στα δημόσια νοσοκομεία λόγω φόρτου εργασίας δεν συστήνουμε την άμεση αφαίρεση των αγκαθιών αλλά την λήψη αντιβίωσης, αντιτετανικού ορού και την εφαρμογή ελαιόλαδου για μερικές ημέρες πριν προχωρήσουμε στην αφαίρεση μόνο όσων παραμείνουν τελικά στην θέση τους.

Επίσης επιβάλλεται η χρήση τοπικού αναισθητικού που ναι, χορηγείται με πολυ μικρή βελονίτσα αλλά που κατά γενική ομολογία των θυμάτων μου τσούζει από λιγάκι έως πολύ βάσει και της προσωπικής ανοχής του πόνου που έχει ο καθένας μας.

Το ¨πιπί¨ στο πονεμένο μέλος του σώματος είναι κάτι γνωστό και μάλλον βασίζεται στην ύπαρξη αμμωνίας στα ούρα.

Αυτά τα ολίγα από εμένα.

Υ.Γ στα ευλογημένα από χιόνι βουνά δεν έχει αχινούς :P

Edited by skimak

Το Χιόνι δεν τελειώνει!!!!

Οι γιατροι ειναι μοχθηροι και θελουν το κακο μας :P

εχουν και μια ενεση και τρυπαν τον πισινό μας

Εκτος αν ειναι γυναικες γιατροι ψηλες ξανθες, μελαχρινές μαυρομάτες γαλανομάτες, με μεγάλα.....κλπ κλπ... περιποιουντε και φροντιζουν τον αντρα...κλπ κλπ

Αντε και τον χειμώνα φορτώνουν για τα καλά τα μποφόρια :rolleyes: .....

παππούτσια στις δέστρες, γλιστρούσε το πόδι??

Βλέπω του χρόνου να ερχόμαστε καμιά Ρόδο, κανόνισε συμβουλές, τρελή πόρωση, και σηκώθηκα δε σηκώθηκα 1 δευτερόλεπτο....

Υ.Γ στα ευλογημένα από χιόνι βουνά δεν έχει αχινούς <_<
Εχει πατουλιές όμως, ετσι τις λέμε εμείς στα μέρη μας. Πιστεψέ με είναι πολύ χειρώτερες απο αχινό γιατί έχουν πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια απο τον αχινό και οι βελώνεσ τους μπαίνουν αρκετά βαθιά.

Το λεω απο προσωπική πικρή εμπειρία........ :rolleyes:

9-2-05020.jpg

Ρε σύ mainalε, άσε κανέναν που να γνωρίζει από βουνά και θάλασσες να μιλήσει...αφού δεν το κατέχεις το ρημάδι.

Εχει πατουλιές όμως, ετσι τις λέμε εμείς στα μέρη μας.

Πατουλιές :rolleyes: εγώ κατααβα

Ρε σύ mainalε, άσε κανέναν που να γνωρίζει από βουνά και θάλασσες να μιλήσει...αφού δεν το κατέχεις το ρημάδι.

<_<

πατουλιές έχει το Μαίναλο :P που εχει χιονι μια φορα την δεκαετία... αντε μιαμιση... φετος θα ειναι η μισή σας.

πατουλιές έχει το Μαίναλο :P που εχει χιονι μια φορα την δεκαετία... αντε μιαμιση... φετος θα ειναι η μισή σας.

:P καλο!

υγ ασχετο: σε λιγο θα κλεισουμε χρονο κυριε admin..θα αλλάξετε υπογραφή;;; :P

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Tις πουδρίτσες του κάποτε τις είχες τιμήσει ιδιαίτερα απο οτι θυμάμαι κύριε admin :P

9-2-05020.jpg

Tις πουδρίτσες του κάποτε τις είχες τιμήσει ιδιαίτερα απο οτι θυμάμαι κύριε admin :P

Πω πω... :P Θυμασαι τοοοσο παλια; :P

δεν το ξερεις?... οσο μεγαλωνει ο ανθρωπος θυμάται καλύτερα... <_<

ρε καλώς τα παιδιά ......... <_<

adminmodsusers.gif

.

dropdown.gif

Tις πουδρίτσες του κάποτε τις είχες τιμήσει ιδιαίτερα απο οτι θυμάμαι κύριε admin <_<

Σιγα μην τις ειχε τιμήσει...Στο Σαλε θα την εβγαλε :)