Jump to content

Al_Foutzin

Χρήστης Forum
 • Content Count

  1,983
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Al_Foutzin last won the day on May 2 2019

Al_Foutzin had the most liked content!

Community Reputation

644 Excellent

About Al_Foutzin

 • Birthday 01/25/1990

Contact Methods

 • Website URL
  http://orestisseferoglou.com

Profile Information

 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

2,975 profile views
 1. Οριακά περιττά τα χιονολαστιχα μέχρι τώρα στη σεζόν 😭
 2. Το τελευταίο κομμάτι πριν τα πάρκινγκ από οποία από τις δυο πίστες και αν πας είναι τόσο οριακά που γίνονται επικίνδυνα.
 3. Στον Βακχο από ότι βλέπω θα γίνει, όποτε εάν δεν έχει και εκεί επαρκές χιόνι στις 7 Μαρτίου... κλάφτα!
 4. Μήπως να σπάσει το θρεντ γιατί σε λίγο θα είμαστε δυο σελίδες χωρίς κάτι σχετικό με τον Παρνασσό και ταυτόχρονα η συζήτηση έχει ενδιαφερον και είναι και σοβαρή αφού αφορά την ασφάλεια όλων μας.
 5. Κλασικός χειμώνας με ξεροβόρι έως τώρα. Εξού και οι έντονοι παγετοι στην Βόρεια Ελλάδα..
 6. Συμβαίνει το εξής οξύμωρο πλέον στον αγαπημένο μας Παρνασσό: Μας πωρώνει και μας ξενερώνει την ίδια στιγμή! Χαρακτηριστική η σημερινή μέρα, με φανταστικό, αδιανόητο χιόνι στις πίστες. Ειδικά ο Βάκχος έβγαλε μακράν το καλύτερο χιόνι των τελευταίων δυο σεζόν και δεν υπερβάλω. Το βουνό αυτό λοιπόν μπορεί να προσφέρει 40+ χιλιόμετρα σκι μόνο με τα Κελλαρια σε έναν τέτοιο κακό χειμώνα και ταυτόχρονα να γινει άκρως βαρετό πλέον, με την αδικαιολόγητη μη λειτουργία της Σαχάρας πχ. Δλδ οκ και 35 φορές πάνω κάτω το Βάκχο να κάνουμε και όλη την εξάσκηση του κόσμου να κάνουμε σε Περικλή μετά από ένα σημείο τρίτη μέρα σερι τις τελευταίες δέκα μέρες τα ίδια 500-800 μέτρα πλαγιά κάπου έλεος. Την τελευταία κατάβαση στις 3.35 με άδεια πιστα την έκανα με κλειστά μάτια..
 7. Όσο και να μας φαίνεται παράξενο, αυτό είναι από τα πολύ σημαντικά, όταν το μέσημερι στο κέντρο της Αθήνας έχει 19 βαθμούς όσο ναναι η ψυχολογία δεν φωνάζει «ανέβα»! Μεταξύ μας καλύτερα έτσι γιατί είχαμε χρόνια Κυριακή να μην έχει ουρές στα λιφτ τέλη Ιανουαρίου!
 8. Προτείνω να δούμε την φετινή χρόνια (έως τώρα) ως την τέλεια αφορμή για βελτίωση τεχνικής σε άδεια χιονοδρομικά ακόμα και το ΣΚ και μέσα στον Φεβρουάριο που συνήθως ρίχνει να εφαρμόσουμε τις βελτιώσεις στις πούδρες!
 9. Άρα τελικά υπάρχει ο Παράδεισος, οκ!
 10. Χωρίς να έχω αρνητική στάση απέναντι στο τεχνητό χιόνι παρότι έχω κάποιες βασικές αμφιβολίες σε σχέση με τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις της χρήσης της σε σχέση με το τι προσφέρει (εάν βγάλουμε εκτός την αγάπη μας για το άθλημα), θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1) Έχουμε αναλυτικά στοιχεία ελάχιστων-μέγιστων θερμοκρασιών τους 3-4 κρίσιμους μήνες των χειμώνων εκείνων που είχαν ελάχιστα φυσικά φαινόμενα (σαν τον φετινό); Είναι ικανές σε βάθος χρόνου να υποστηρίξουν τεχνητό χιόνι; 2) Η άποψη περί μη συγκράτησης υδάτων στα φυσικά κοιλώματα του βουνού (πιο ψηλά από το υπάρχον χιονοδρομικό πεδίο) λόγω της σύνθεσης του πετρώματος του Παρνασσού και άρα του ότι το να φτιαχτεί τεχνητή λίμνη θα είναι μια τρύπα στο κενό. Επιβεβαιώνεται από γεωλογική μελέτη; Επίσης η εναλλακτική μεταφοράς νερού από χαμηλά ( Αμφίκλεια;; ) τι παραπάνω κόστος θα έχει και τι παραπάνω επιβάρυνση στο περιβάλλον; 3) Μιλάμε για τεχνητό που θα καλύψει τον άξονα Περικλή-Αίολο σωστά; Είναι αυτός ο άξονας ικανός να αντέξει όλον τον κόσμο που θα θέλει να κάνει σκι/σνόουμπορτ με τεχνητό χιόνι αφού δεν θα υπάρχει εναλλακτική σε άλλα κοντινά χ/κ. Εδώ τώρα πήζει τις καλές μέρες. Στο εξωτερικό τη μήκη πιστών καλύπτει το τεχνητό σε χιονοδρομικά αντίστοιχου μεγέθους; Ξανά λέω δεν είμαι αρνητικός στο τεχνητό χιόνι απλά είμαι επιφυλακτικός όταν αυτό προβάλλεται ως πανάκεια. Επίσης σε πιάνει η ψυχή σου εάν πας μια βόλτα από την περιφερειακή και πέρα και δεις ότι άλλου τα λιφτ άλλου το χιόνι...
 11. Πέφτουν κάτι τούφες τώρα, αρκεί να μην σταματήσει σε ένα μισάωρο και τέλος!
 12. Πως είναι η 7 χαμηλά πριν τη βάση του λιφτ;
 13. Νομίζω το RTM στα Καλάβρυτα κάνει κάτι αντιστοιχο, ειναι και στα μπανερ του φόρουμ. Πάντως για να πω και εγώ την "αποψάρα" μου ως πραγματικά αρχάριος στο ορειβατικό, μήπως σαν πρώτη εκδρομή να είχε νόημα να γίνει κοντά σε ένα πιο μεγάλο χιονοδρομικό για να υπάρχει η ευελιξία να ανέβουμε σε πιο ψηλό σημείο και από εκεί να αρχίσουμε την όποια light εξόρμηση;
 14. Κατέβηκε το βουνό: https://web.facebook.com/100009387516743/videos/2254419968214232/UzpfSTg2OTE2OTc4NDk3OjEwMTU3ODI3MTAxNDIzNDk4/
×
×
 • Create New...