VOR 0 Report post Posted September 15, 2009 Κάνω σκι από μικρός αλλά προτιμώ να μην το μετράω σε χρόνια γιατί 15 χρόνια σκι με κάνουν να ακούγομαι εξπέρ ενώ τα 10 πρώτα πήγαινα το πολύ 3 φορές το χρόνο. Αυτός καθώς και το οικονομικό ήταν ο λόγος που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα δικό μου εξοπλισμό και νοίκιαζα το κάθε ψευτο-πέδιλο που δίνουν στα χιονοδρομικά... Τέλος πάντων, πέρυσι αγόρασα μπότες και φέτος έχω μαζέψει επιτέλους αρκετά ώστε να αγοράσω και τα υπόλοιπα. Καθώς δοκιμάζω πλέον την τύχη μου εκτός πίστας και στο πάρκο (όλη μου η παρέα κάνει σνόουμπορντ) αλλά και εξακολουθώ να απολαμβάνω τις πίστες ήθελα κάτι για όλα. Μου πρότειναν το ARV της Armada και το Extreme της K2. Τώρα, ομολογώ πως σε θέματα εξοπλισμού είμαι εντελώς άσχετος, αλλά και τα δύο ακούγονται καλά. Μήπως όμως πρέπει να πάρω κάτι άλλο; Αν όχι, ποιο από τα δύο μου προτείνετε; Επίσης θα ήθελα και πληροφορίες για δέστρες, όπου πραγματικά δεν έχω ιδέα (Μέχρι πριν τρία χρόνια δεν ήξερα καν πως τις αγοράζεις ξεχωριστά ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αυτή θα είναι η πρώτη μου αγορά και δεν θέλω να πάει στράφι γιατί δεν υπάρχει χρήμα για αλλαγές. Επίσης με περιμένει το Bansko στη Βουλγαρία τα Χριστούγεννα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted September 15, 2009 1. Visit My Website,Visit My Website. 2. εστιασε στα alpine twin tips, με καθετα τοιχωματα και racing construction. 3. επελεξε πεδηλο με μεση εως 85mm . οτιδηποτε φαρδυτερο θα σε δυσκολεψει στην ΠΙΣΤΑ: παγο/κρατημα/ σταθεροτητα/αλλαγες. 4. οτι δηποτε φαρδυ και βαρυ θα σε δυσκολεψει και στο ΠΑΡΚΟ ! και στο SWITCH! Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted September 16, 2009 αν σκέφτεσαι για armada δες και το alpha1. Συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που αναφέρει ο Θάνος και η επί 2μηνο σχεδόν δοκιμή του με άφησε ικανοποιημένο σε πίστα και εκτός. Είναι φτιαγμένο για πάρκο (βάρος) εύκολο σε πίστα με μικρή ακτίνα στροφής (λόγω ιδιαίτερου σχεδιασμού?) και εκτός (ακόμη και από μέτριους όπως εγώ), twin tip, όχι πολύ φαρδύ κλπ. Τα άλλα δεν τα έχω δοκιμάσει όμως για να μπορώ να συγκρίνω Φίλος που δοκίμασε και το ΑRV μου έχει πει ότι το Alpha είναι ποιο all mountain, (υπερτερεί σε πίστα, βάρος, ευκολία) αλλά αυτό είναι και υποκειμενικό. Το ARV φαίνεται καλύτερο εκτός μιας και είναι αρκετά ποιο φαρδύ Από armada δες επίσης το El Rey για all mountain (είναι και ποιο φθηνό) Μη περιορίζεσαι όμως σε 2-3. Ψάξε αρκετά. Τα link που έδωσε ο Θάνος θα σε βοηθήσουν Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
VOR 0 Report post Posted September 16, 2009 Ευχαριστώ πολύ...αν έχει κάποιος να προσθέσει τίποτα ελεύθερα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 16, 2009 Το extreme της Κ2 (πρωην public enemy) είναι παρα πολύ καλό σκι γι'αυτο που θέλεις να κάνεις δεν είναι καθαρό freestyle(πολυ μαλακο τwin tip) αλλα ουτε και σκληρό,βαρυ σαν freeride... ειναι ενδιαμεση κατασταση, σχετικα ελαφρυ,μαλακο και στριβει ωραια και στην πιστα. Συνδιασε το με τις καινουριες δεστρες της Marker schitzo για να μπορεις να αλλαζεις και κεντρο στο σκι σου αναλογος τι θελεις να κανεις... λογικά δεν θα σου βγει πανω απο 400-500€ συνολο (δεν ξερω ποσο εχει ακριβως η δεστρα που ειναι ακριβη) Quote Share this post Link to post Share on other sites
VOR 0 Report post Posted September 16, 2009 Είμαι 1,79 περίπου ύψος. Τι περίπου μήκος θέλω; Για παράδειγμα το extreme βγαίνει σε 179, 174, 169, 164.... Υποθέτω το 164 ή το 169, σωστά; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 16, 2009 164 ναι μεν θα ειναι καλύτερο στο half pipe... που στην ελλάδα δεν θα βρεις αρα αμα θέλεις να κάνεις back flip κλπ τότε παρε το 1.69 . αμα θελεις να κάνεις καλυτερο σκι εκτος πιστας να χωνεις και κανα drop απο κανα φρυδι , να βγάζεις φιγουρες σε αλματα ,να προσγειωνεσαι αναποδα κλπ τοτε παρτο σε 174 μια χαρα θα σε βολεψει παντου (τα πολυ κοντα σκι οταν προσγειωνεσαι σε απατητο χιονι ειναι προβληματικα. ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
koukos 362 Report post Posted September 16, 2009 Εχω παρει περσι τα Rossignol Bandit SC80 σε υψος 175cm και ειμαι 1,79m κι εγω.Εαν εισαι πανω απο 85κιλα παρε πεδιλο με υψος γυρω στο 175cm.Eγω τα πηρα με 380,00ευρω απο εδω: -B2-170_W0QQitemZ350251289848QQcmdZViewItemQQptZFR_JG_Sports_Hiver_Skis?hash=item518c9a8cf8&_trksid=p3286.c0.m14'>http://cgi.ebay.fr/SKI-PARABOLIQUE-NEUF-RO...id=p3286.c0.m14 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mammut 126 Report post Posted September 16, 2009 ROSSIGNOL S4 240ευρω(167) S2 200ευρω(168) αν και νομιζω οτι πρεπει να παρεισ απο 170 μεχρι 180 οχι πιο κοντο Quote Share this post Link to post Share on other sites
VOR 0 Report post Posted September 16, 2009 1,74 τότε...ξανά ευχαριστώ παιδιά με βοηθήσατε πολύ Quote Share this post Link to post Share on other sites
koukos 362 Report post Posted September 16, 2009 Στο www.sport-conrad.com υπαρχουν τα Rossignol S2 & S4 και το Κ2 Extreme σε 174cm.Οι τιμες τους με την δεστρα που ανεφερε ο Nickel (Marker Griffon Schizo) ειναι 309,00-379,00-389,00 αντιστοιχα με χρεωση 30,00 ευρω επιπλεον μεταφορικα.Βεβαια μπορεις να διαλεξεις μια φτηνοτερη δεστρα για χαμηλοτερο κοστος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 16, 2009 ROSSIGNOL S4 240ευρω(167) S2 200ευρω(168) αν και νομιζω οτι πρεπει να παρεισ απο 170 μεχρι 180 οχι πιο κοντο Στο www.sport-conrad.com υπαρχουν τα Rossignol S2 & S4 και το Κ2 Extreme σε 174cm.Οι τιμες τους με την δεστρα που ανεφερε ο Nickel (Marker Griffon Schizo) ειναι 309,00-379,00-389,00 αντιστοιχα με χρεωση 30,00 ευρω επιπλεον μεταφορικα.Βεβαια μπορεις να διαλεξεις μια φτηνοτερη δεστρα για χαμηλοτερο κοστος. Τι θελει να πει ο ποιητης? Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted September 16, 2009 Τι θελει να πει ο ποιητης? ότι τελικά αν ψάξεις βρίσκεις και εδώ τα ίδια προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές Αυτό που μπορείς να βρεις σε καλές τιμές σε τέτοια site είναι μοντέλα προηγούμενης σαιζόν (κοινώς όταν ξεστοκάρουν) Αλλά αυτό με λίγο ψάξιμο (αλλά ενδεχομένως με μικρότερη ποικιλία) μπορείς να το βρεις και δω. Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
koukos 362 Report post Posted September 17, 2009 (edited) Τι θελει να πει ο ποιητης? Οι τιμες που γραφει ο mammut ειναι χωρις?δεστρες.Μονο η δεστρα που αναφερει ο Nickel-Marker Griffon Schezo-εχει 240,00 ευρω!Οι τιμες στο www.sport-conrad.com για πεδιλα μονο ειναι για S2 170,00 ευρω-S4 240,00ευρω-K2 250,00ευρω.Ο mammut αναφερει οτι δεν υπαρχουν πεδιλα σε μηκος 174cm,ενω στον Γερμανο υπαρχουν.Κι εγω εαν τα εβρισκα στην Ελλαδα θα τα επαιρνα και μαλιστα εαν ειχα την δυνατοτητα ανταλλαγης. Edited September 17, 2009 by koukos Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 17, 2009 Εξακολουθω να απορω. Το μαγαζι του Σπορτη του Γερμανου το ψαχνω συχνα, και γι'αυτο και απορω... S2 170€ + 30€ μεταφορικα = 200€ Mammut 200€ Ισοπαλια S4 240€ + 30€ Μεταφορικα = 270€ Mammut 240€ Προηγειται ο Mammut Ο Σπορτης τα S4 με Marker Griffon Schizo τα εχει 449€ και οχι 379€ + 30€ τα μεταφορικα 479€ Αν ο mammut εχει 240€ τα σκι εχει τρατο μεχρι και 239€ για τις δεστρες... Απορω γιατι απορεις που απορω για το τι θελει να πει ο ποιητης Συμφωνω με τον συντοπιτη συνονοματο συμφορουμιτη μας. Αν το κοιταξεις στην Ελλαδα, εχεις καλες πιθανοτητες να βρεις εξ ισου καλες τιμες και εχεις και ενα προσωπο να του σπασεις τα σκι στο κεφαλι αν κανει λαλακια. Εχω βρει και αγορασει κελεπουρια στον Σπορτη και ειναι πολυ καλο μαγαζι. Εχω πληρωσει και πραγματα ακριβοτερα απο εδω, γιατι δεν ηξερα, δεν ρωταγα. Γνωμη μου ειναι, οτι πρεπει να υποστηριζουμε τα ντοπια μαγαζια, για πολλους λογους. Σιγα-σιγα, οι καλοι επαγγελματιες αναγνωριζονται και προτιμωνται. Απο τον mammut, μια που το'φερε η κουβεντα, μονο καλες εμπειριες εχω. Φιλικα ΜακηςΜ ΥΓ: Σ' αυτο το thread τουλαχιστον, δεν βρισκω που εχει πει ο Mammut οτι δεν υπαρχουν σε 1,74 ΥΓ2: Τα S2 με δεστρες Schizo, οντως τα εχει 309€ ο Σπορτης ο Γερμανος. Δηλαδη τις δεστρες στα S2 τις αποτιμα 139€ και στα S4 209€. Χωρις να ξερω το γιατι (φαρδυτερα φρενα;..) το αφησα εξω απο την κουβεντα, υποθετοντας οτι η τιμη για τη δεστρα μαλλον κοντα στο 200αρι πεφτει σε νορμαλ συνθηκες. Παντα υπαρχουν special deals... Quote Share this post Link to post Share on other sites
koukos 362 Report post Posted September 17, 2009 (edited) Mακη εγω μιλαω (νομιζω και ο mammut) για τα περυσινα μοντελα S2&S4.O mammut εγραψε για συγκεκριμενες διαστασεις τιμες,εαν υπαρχουν και σε 174cm φυσικα και δεν συμφερει ο Γερμανος-το εγραψα παραπανω. Edited September 17, 2009 by koukos Quote Share this post Link to post Share on other sites
VOR 0 Report post Posted September 17, 2009 (edited) Κανένα καλό μαγαζί στην Αθήνα;( νότια προάστια κατά προτίμηση) Γιατί ήμουν έτοιμος να παραγείλλω από τους Γερμανούς. Γενικά μου είχαν πει πως στο εξωτερικό είναι φτηνότερα.... Edited September 17, 2009 by VOR Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted September 17, 2009 Γενικά μου είχαν πει πως στο εξωτερικό είναι φτηνότερα.... urban legend. Όχι πάντα. Λόγω μεγάλης αγοράς όμως μπορεί να βρεις special deals... επίσης, αν έχεις βρει για κάτι συγκεκριμένο μια καλή τιμή, συζήτησε το και με κάποιο μαγαζί εδώ. Γιατί α) διαθέτει το κεφάλι του για σπάσιμο όπως είπε ο Μάκης β) Τα καταστήματα δεν πουλάνε μόνο σκι αλλά και χιονοδρομικό εξοπλισμό, σέρβις, γνώση που θα σε βοηθήσει σε κατάλληλες επιλογές κλπ. Τους σοβαρούς επαγγελματίες τους ενδιαφέρει να γίνεις ικανοποιημένος πελάτης τους γιατί θα είσαι μια ''ζωντανή'' διαφήμιση Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
mammut 126 Report post Posted September 17, 2009 ROSSIGNOL ,ARMADA έχει ο Αντρέας Καρράς στην Αράχοβα πάρε ένα τηλ. Καλύτερα να στα στείλει από Αράχοβα παρά Γερμανία λέω τώρα… Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted September 17, 2009 ειδικά για armada που έχω ψάξει, οι τιμές είναι ίδιες και fix είτε από καταστήματα εδώ, είτε από Σπόρτη, είτε από το Site της armada. Μόνο αν βρεις stock περυσινό μοντέλο μπορεί να πετύχεις καλύτερη τιμή αλλά αυτό ισχύει και για τα εδώ καταστήματα. Άσε που για συγκεκριμένο μοντέλο έχω πετύχει πολύ καλύτερη τιμή (σχεδόν δώρο τις δέστρες) από κατάστημα εδώ επειδή είμαι καλός πελάτης Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
VOR 0 Report post Posted September 17, 2009 Βασικά αποφάσισα για K2 extreme...δέστρες δεν είμαι σίγουρος αλλά αυτές οι Marker Griffon που μου πρότειναν καλές αν και ίσως πολύ ακριβές. Για καταστήματα εδώ τώρα, στην περιοχή μου δεν έχει κάποιο καλό αλλά είμαι διατεθειμένος να ξεκινήσω οδύσσεια αν πρόκειται να σώσω κανένα ευρώ. Αν μπορείτε να αναφέρετε ονόματα μαγαζιών και περιοχή (διεύθυνση ακόμα καλύτερα) θα σας είμαι ευγνώμων Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 18, 2009 VOR ... στην Ελλάδα η schizo δεν εχει ερθει ακόμα. το σκι μονο του ,να ακριβυνει δεν... μονο να πεσει μπορει. K2 extreme υπαρχουν σε ολα τα υψη στην Ελλάδα δεν υπαρχει λογος να βιαστεις. Ασε να ερθουν οι δεστρες σε κανα 2 μηνες (Νοε) και τότε ψάξου. Κ2 extreme με schizo ειναι πολυ καλος συνδιασμος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
VOR 0 Report post Posted September 18, 2009 Δεν ήξερα πως δεν έχουν έρθει οι δέστρες στην Ελλάδα ακόμα... Καλά θα περιμένω τότε, απλά δεν θέλω να χιονίσει τον Δεκέμβρη χωρίς να έχω εξοπλισμό για μια ακόμα χρονιά. Quote Share this post Link to post Share on other sites