Jump to content

makistop

Χρήστης Forum
 • Content Count

  1,028
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About makistop

 • Birthday 02/06/1973

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Serbia
 • Ενδιαφέροντα
  my interests are about interesting thinks...
 1. Να' μαι και γω..... Κατ' αρχήν συγνώμη για την ''απουσία'' μου επί μακρόν, η οποία πιθανόν να διαρκέσει κι άλλο, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν όμως σε καμία περίπτωση με τον σύλλογο. Στο ζουμί... 1. Τα όσα γράφει ο President, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα γράφει με καλή πρόθεση και θετική διάθεση, ως ένας άνθρωπος που λατρεύει την χιονοδρομία κατ' αρχήν αλλά και την κοινωνικοποίηση και άμεση επαφή με όσους συνομιλεί ηλεκτρονικά. 2. Θέμα εκδρομή Πισοδερίου (πέρυσι). Όπως ίσως γνωρίζετε αρκετοί, είχα αναλάβει ένα σημαντικό τμήμα στην οργάνωση της εκδρομής, κυρίως σε ότι είχε να κάνει με διαμονή και κάποια συνεννόηση με τον κ. Τόττη. Ωστόσο, λόγω απουσίας μου στο εξωτερικό κατά το τριήμερο της εκδρομής (αλλά και πριν από αυτήν), δεν κατέστη δυνατή η φυσική παρουσία μου, η οποία ενδεχομένως θα βοηθούσε ως ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του συλλόγου και του ΧΚ αλλά και εν δυνάμει ενδιαφερόμενων χιονοδρόμων όπως ο President. 3. Για το θέμη μέλη Β. Ελλάδας. Νίκο, οι προσπάθειες έχουν γίνει και πίστεψέ με, ο προβληματισμός δεν αφορά μόνο το τωρινό Δ.Σ. αλλά και το προηγούμενο στο οποίο είχα την τιμή να είμαι μέλος και κυρίως όλα τα μέλη του συλλόγου, πέρα από ''αξιώματα και τίτλους''. Όπως όμως έγραψε σε κάποιο προηγούμενο ποστ ο Αλέξης, για τα μέλη που αποχώρησαν, το πρόβλημα δεν ήταν ο σύλλογος μόνο, αλλά σε σημαντικό βαθμό και για κάποιους, ήταν προσωπικές αντιπαραθέσεις. Προσπάθειες έγιναν για επαναπροσέγγιση αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Κάποια στιγμή λοιπόν, πρέπει να αφήνουμε πίσω το παρελθόν και να κοιτάμε μπροστά. Το πρόβλημα είναι ότι η προσπάθεια είναι δύσκολη γιατί ξεκινάει από μηδενική βάση ουσιαστικά και υπάρχει μεγάλη διασπορά γεωγραφικά, τόσο ως προς τη συνεύρεση στα ΧΚ (μιας και υπάρχουν πολλές αξιόλογες επιλογές ανάλογα με το γούστο του καθενός) όσο και η οργάνωση συναντήσεων σε άλλους χώρους. Αν αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας πυρήνας στη Β. Ελλάδα, 10 ατόμων για παράδειγμα, έχουμε 2-3 στη Θεσ/νίκη, 2 Καστοριά, 1 Ξάνθη, 3 Έδεσσα κλπ. Είναι δύσκολο να βρεθούμε όλοι μαζί για έναν καφέ ή ποτό αν δεν υπάρξει ένας σημαντικός πυρήνας στη Θεσσαλονίκη ο οποίος συναντιέται σε τακτική βάση ώστε κάποια στιγμή που θα βρεθώ εγώ ή κάποιος άλλος στη Θεσσαλονίκη να πεταχτώ για ένα ποτό. 4. President, έχε το νου σου για την επόμενη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και Dim, πάρε τηλέφωνο να του το θυμίσεις γιατί είναι και σε μια ηλικία ο άνθρωπος και ξεχνάει... :blink: ΥΓ. President, mιας και έχω να ανέβω Πισοδέρι από τον Μάρτη, για ενημέρωσε με αν το τροχόσπιτο και η πεσμένη σκηνή μου βρίσκονται ακόμη εκεί.
 2. Αυτό δείτε το λίγο Όλγα γιατί οι νέοι αναλαμβάνουν διοίκηση από 1/1/2011, το δε υπ' όψιν διάστημα (αρχές Δεκέμβρη) είναι διάστημα που θα γίνονται ζυμώσεις για τα ''αξιώματα'' που θα μοιράσουν αλλά και για την σύνταξη προϋπολογισμού κλπ., ιδιαίτερα σε μια χρονική στιγμή που λόγω της διοικητικής αλλαγής, το πράγμα θα μπλέξει καθώς οι νέοι σε πολλές περιπτώσεις πιθανόν θα έχουν ''μαύρα μεσάνυχτα'' με τα θέματα της χιονοδρομίας. Για παράδειγμα, τα νομαρχιακά ΧΚ θα γίνουν πλέον περιφερειακά. Ο νέος περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας για παράδειγμα, που θα είναι κατά 99% από Κοζάνη, και δεν είχε ενδεχομένως μέχρι τώρα την έγνοια και την γνώση σχετικά με την λειτουργία, διαχείριση, προβλήματα (χρόνια και μη) ενός ΧΚ, θα χρειαστεί κάποιο διάστημα να ενημερωθεί για τα 3 ΧΚ της περιφέρειάς του που το καθένα λειτουργεί υπό διαφορετικό καθεστώς αλλά σε όλους του άλλους νομούς πλην Κοζάνης. Το ίδιο υποθέτω θα συμβεί στην Κεντρική Μακεδονία και σε όλη την επικράτεια.
 3. Θα μου επιτρέψετε δυο κουβέντες. Τα τελευταία 15-20 χρόνια ασχολούμαι όσο ποιο ενεργά μπορώ (από άποψη χρόνου) με συλλόγους. Έχουν υπάρξει διαστήματα (όπως τώρα) που ήμουν στο ΔΣ δύο και τριών συλλόγων και επαγγελματικών οργανώσεων ταυτόχρονα. Η εμπειρία όλων αυτών των ετών λοιπόν μου έχει διδάξει έναν πράγμα. Την πορεία του εκάστοτε συλλόγου την καθορίζουν τα ενεργά μέλη του με την ενεργή συμμετοχή τους σε κάθε είδους δραστηριότητα του συλλόγου. Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να μας προβληματίζει δεν είναι (κυρίως) τι έκανε το παρόν ή τα προηγούμενα ΔΣ, αν ενημέρωσε ή όχι τα μέλη κλπ. Το ερώτημα είναι, γιατί στις ΓΣ μετά βίας μαζευόμαστε 40 και οι υποψηφιότητες για το ΔΣ είναι οι απολύτως απαραίτητες 10? Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί κάποιος από την Καλαμάτα να συμμετέχει ανελλιπώς και κάποιος από την Αθήνα ποτέ? Ποιος είναι ο λόγος που πάντοτε στη σύνθεση του ΔΣ υπάρχουν μέλη από την περιφέρεια σε σημαντική αναλογία, αλλά δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε νέα μέλη για να δυναμώσει ο Σύλλογος και να μην είναι τόσο ''Αθηνοκεντρικός'' ? Το ότι πηγαίνουμε εκδρομή σε κάποιο ΧΚ, δεν το κάνουμε μόνο για να περάσουν ευχάριστα οι συμμετέχοντες. Διατύπωσε ο Άκης μια άποψη την οποία είχα διατυπώσει παλαιότερα. Πόσοι είμαστε διατεθειμένοι να αφιερώσουμε λίγο από τον χιονοδρομικό μας χρόνο για να προβάλουμε τις δράσεις και του στόχους του συλλόγου? Ας απαντήσει λοιπόν ο καθείς από εμάς, γιατί είμαστε μέλη του συλλόγου, τι θέλουμε να αντιπροσωπεύει ο σύλλογος και πως θα συμβάλλουμε σε αυτό. Όταν ο καθένας αποφασίσει να συμβάλλει ενεργά, τότε μπορούμε να δούμε καλύτερες ημέρες.
 4. Η βασική τους διαφορά είναι ότι η go pro HD, έχει μεγαλύτερο εύρος φακού και παίρνει κάρτα μέχρι 32GB. http://vholdr.com/contourhd/techspecs
 5. Ηρόδοτε εγώ δεν θα ανέβω. Δεν ξέρω αν έχει νυχτερινό σήμερα.
 6. Χρόνια πολλά Γιώργο.
 7. Η κατάσταση είναι όπως την περιγράφει ο πρόεδρος. Χιόνι υπάρχει αρκετό, οι συνθήκες με τέτοιες θερμοκρασίες είναι λίγο ως πολύ, οι αναμενόμενες. Μέχρι τις 11-12 κρατάει αρκετά καλά, μαλακό αλλά όχι σούπα. Μετά θέλει προσοχή. Πέτρες δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη ούτε στα απότομα αλλά πιθανόν να μην αργήσουν αν διατηρηθούν οι θερμοκρασίες αυτές. Τα armada σου δίνουν κάτι παραπάνω σε τέτοιες συνθηκες, όπως το παίρνουν πίσω σε πολύ σφικτό-παγωμένο. Σάββατο βράδυ, απολαύσαμε 4-5 καλές καταβάσεις στο πλάτος της μιαμισης ρατρακιάς που δεν ήταν παγωμένο και 4-5 καλά ποτά στο πλάτος ενός τραπεζιού που επίσης δεν ήταν παγωμένο, υπό τη συνοδεία ζωντανής rock μουσικούλας80 Οι Τόττηδες προσπαθούν να μας (και τους) προσφέρουν όσο περισσότερο μπορούν. Μέχρι και αμωνία επιστράτευσαν για να συντηρήσουν όσο καλύτερα μπορούν το χιόνι που υπάρχει. Ο κόσμος μειώνεται όσο αυξάνονται οι θερμοκρασίες. Η σαιζόν φτάνε στο τέλος. Στο τέλος μας μένουν κάποια καλά Σ/Κ (ακόμη κι αν φέτος έχασα πολλά με την απουσία μου) αλλά κυρίως μας μένει η καλή παρέα του βουνού και η ευχάριστη διαπίστωση ότι συχνάζουμε σε ένα βουνό στο οποίο κάθε χρόνο οι άνθρωποι που το τρέχουν προσπαθούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω
 8. respect, Alca.. Μακάρι όλοι μας σε ανάλογες περιστάσεις (και όχι μόνο) να ήμασταν τόσο ψύχραιμα και λογικά σκεπτόμενοι.
 9. Χρόνια πολλά κύριε Πρόεδρε
 10. Φλώρινα υπάρχει μαγαζί εμπορίας ειδών σκι, Volt (νομίζω) και πρέπει να είναι κάπου κοντά στον πεζόδρομο. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί να σε εξυπηρετήσει άμεσα και επιτόπου ή χρειάζεται να αφήσεις τα πέδιλά σου. 2467022140 είναι το τηλέφωνό στο κατάστημα της Καστοριάς. Ζήτα τον Μίλτο για να συνεννοηθείς αν και πως μπορείς να εξυπηρετηθείς. Κλειστό το συρόμενο? Περίεργο για Πισοδέρι. Σου είπαν γιατί? Είχε βλάβη? Τους είπες για την ενημέρωση που το έδινε ανοικτό?
 11. Σε μια χώρα χωρίς επιχειρηματική αλλά και καταναλωτική κουλτούρα, με διαλυμένη δημόσια διοίκηση, κάνουμε κουβέντα για την κουβέντα. Όλα πάνε μαζί. Αν αύριο δηλαδή βρεθεί κάποιος ''τρελός'' και αλλάξει τα λιφτ σε κάποιο Χ/Κ, με γρήγορα, σύγχρονα, θερμαινόμενα κλπ. τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αλλάξουν τα πράγματα? Το μόνο στοίχημα είναι πότε θα πάει στο γκιστάνι... Για να αλλάξουν τα πράγματα, χρειάζεται μεγαλύτερη πίτα. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο και όχι να μειωθούν τα στόματα
 12. part 1. It's all about money. Τα δεκάδες εκατομμύρια είναι τίποτα μπροστά στα κάποια δις που προσδοκούμε ως χώρα για βοήθεια. Και επειδή για το δεύτερο δεν έχουμε την πολυτέλεια να αρνηθούμε, δεν μπορούμε να πούμε κουβέντα για το πρώτο. Κανένας δεν είναι τόσο χαζός και αφελής (μηδέ Αμερικανογερμανών εξαιρουμένων) ώστε να μας χαρίσει κάποια δις. (Αν και οι δεύτεροι μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που τώρα δεν στηρίζουν την άπορη κορασίδα Ελλάς, το έκανα επί σειρά ετών) Όταν κάποιοι έλεγαν ότι δεν έχουμε οικονομική κρίση αλλά πόλεμο μάλλον οι υπόλοιποι γελούσαμε...ας γελάσουμε και τώρα λοιπόν (αν μπορούμε). part 2. το ζήτημα της ενέργειας είναι μεγάλο. Με την μικρή μου ενασχόληση πάντως, αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν θέλουμε και μάλλον δεν μπορούμε. Παρ' όλα αυτά, έχει ήδη δεσμευτεί από επενδυτές μαϊμού, ένα τρομερά σημαντικό κομμάτι κορυφογραμμών καθώς και ποταμών ανά την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ως μοναδικό σκοπό, να χρυσοπουλήσουν τις άδειες που έχουν πάρει, στους Αμερικανοαγγλογερμανοιταλογάλλους. Γιατί βλέπεις ως λαός είμαστε ποιο έξυπνοι Αν βέβαια στον τομέα της ενέργειας, επενδύσουν Έλληνες, θα μιλάμε πάλι για το μεγάλο κεφάλαιο, νταβατζήδες, κουμπάρους, κολλητούς κλπ. Εγώ και συ δεν μπορούμε. Το κράτος επίσης. Οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν για να μην χαλάσει η θέα τους, μην κοπεί το γάλα από τις κατσίκες γιατί οι ανεμογεννήτριες κάνουν θόρυβο κλπ. Στην Πτολεμαϊδα το ποσοστό καρκινοπαθών σπάει κάθε ρεκόρ Ευρωπαϊκά (και όχι μόνο), αλλά δεν πειράζει, είναι μακριά μας. Τουλάχιστον αυτοί έχουν δουλειά Οπότε το δίλημμα είναι αν θα είναι οι Αμερικανογερμανοί που θα παράγουν ή οι Ρωσοάραβες που θα πουλάνε.
 13. Και γω μαζί σας Χωρίς πελάτες δεν υπάρχουν επιχειρήσεις. Είναι αλληλένδετα. Οι πελάτες, έχουν απαιτήσεις και η αύξησή τους οδηγεί (θεωρητικά) σε καλύτερες υπηρεσίες και επενδύσεις. Γκρινιάζουμε όλοι για αργά και λίγα λιφτ και ελλιπείς υποδομές στα Χ/Κ. Ναι, έχετε δίκιο, μπορεί να ισχύει τα Σ/Κ. Αλλά όσοι έχετε σκιάρει καθημερινή, ξέρετε ότι οι υποδομές είναι υπεραρκετές για τους πελάτες που καλούνται να εξυπηρετήσουν. Σκέψου να είσαι ο κάθε Πισοδέρης, Πηγάδιας, Φαλακρός κλπ., να είναι Τρίτη, να έχεις μετά βίας 50-100 σκιέρ στο βουνό (γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα στα περισσότερα Χ/Κ) και να το έχεις όλο ανοικτό και όπως πρέπει. Έχεις όλο το προσωπικό, τα πετρέλαια, το ρεύμα, χίλια δυο....είτε είναι Τρίτη είτε Σάββατο, τα έξοδα είναι ίδια. Τα Χ/Κ προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα της εβδομάδας, το Σ/Κ (Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος) Η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού που ευαγγελιζόμαστε ως πελάτες και ως χιονοδρόμοι, προϋποθέτει δύο μέρη. Επιχειρήσεις που πρέπει να είναι κερδοφόρες και να παρέχουν value for money υπηρεσίες και συνειδητοποιημένους πελάτες. Χωρίς το δεύτερο δεν είναι δυνατόν να υπάρξει το πρώτο. Και δεν μπορεί γύρω από κάθε Χ/Κ, να βγάζει ψωμί ένας σωρός κόσμου και αυτός που τους φέρνει τον ''πλούτο'' να είναι ζημιογόνος. Δεν γίνεται με κλειστή Βασιλίτσα π.χ., να δουλέψουν οι επιχειρήσεις στην γύρω περιοχή και το ίδιο ισχύει παντού. Παρ' όλα αυτά, η κάθε Βασιλίτσα, ''χάνεται'' σε έναν κυκεώνα οικονομικών και νομικών προβλημάτων και οι γύρω ''ευημερούν''. Αν βέβαια υπήρχαν οι προϋποθέσεις ώστε τα Χ/Κ να μην αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που έχουν (βιωσιμότητας, ανάπτυξης κλπ) είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλοι οι γύρω θα ''ευημερούσαν'' περισσότερο. Είναι κάπως σαν τη χώρα μας η κατάσταση. Μια χώρα σχεδόν στα όρια της χρεωκοπίας με πολίτες όμως, ευημερούντες. Τώρα καταλάβαμε όλοι ότι ήταν εικονικό
 14. Στράτο περαστικά και του χρόνου δριμύτερος.
×
×
 • Create New...