Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
aexon

Καλά τα νέα για τα χιονοδρομικά μας:)

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους από το Βόλο!

Κολλημένος με τον καιρό γαρ, δεν άντεξα κι είπα να ρίξω μια ματιά σε μοντέλα από ένα netcafe του Βόλου. Γι'αυτούς που ρώτησαν, ναι, πήγα Πήλιο σήμερα/χθες (Παρασκευή), έπαιξα χιονοπόλεμο (αλλά εγώ ήμουν το μόνο χαζοχαρούμενο της παρέας με το χιόνι και μόνο έριξα μπαλιές, δεν έφαγα καμία -κλαψ, λυγμ, σνιφ ΚΑΙ γκρουμφ ταυτόχρονα:( )

Είδα και τον καιρό "βορειοανατολικού" τύπου στο Βόλο με την επίμονη βροχή που έγινε ψεκάδες και τις χιονοκουρτίνες να περιορίζονται στο Πήλιο -και πάλι χάρηκα για τις διαπιστώσεις μου. Γενικά, όσο είμαι εδώ, χαίρομαι συνεχώς:)

Μάλλον αρκετοί βαριούνται ήδη με τα όσα εκτός θέματος και χαζοχαρούμενα γράφω -είμαι χαρούμενο παιδί εγώ:P- και θέλουν να διαβάσουν κάτι σχετικό με τον τίτλο του μηνύματος, κάτι σχετικό με τον καιρό βρε αδερφέ!

Ο χειμώνας είναι εδώ, όπως έχουμε καταλάβει οι περισσότεροι, και οι νοτιάδες των επόμενων ημερών δεν θα είναι αρκετά ζεστοί για να δώσουν βροχή στα χιονοδρομικά μας. Οι άνεμοι γενικά εξασθενούν, όπως καταλάβαμε όλοι, ακόμα και οι της ανατολικής χώρας, ιδίως δε το Σαββατοκύριακο. Την δε Κυριακή, θα αρχίσει να εγκαθίσταται ένα ασθενές νότιο ρεύμα από τα ανατολικά, που θα δώσει μια σταδιακή, περαιτέρω ώθηση στο σημείο δρόσου. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα για ομίχλες, κυρίως στα χιονοδρομικά της δυτικής Ελλάδας. Οι νεφώσεις αυξάνονται από τα δυτικά και, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, θα χιονίσει και πάλι σε βουνά όπως ο Παρνασσός, ο ..Χελμός, και, πιθανότατα αργότερα μέσα στην ημέρα, στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και, λίιιιγο ακόμα αργότερα, και στα λοιπά ορεινά της Μακεδονίας. Όλα αυτά τα καλούδια θα γίνουν με νοτιάδες, οπότε οι ελπίδες για χιόνια στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας είναι μάλλον εκτός τόπου και χρόνου.

Τα μέτωπα της κακοκαιρίας θα είναι διαδοχικά και θα συνοδεύονται με χιονοπτώσεις στα ορεινά, έτσι ώστε να χαρούν όλοι οι φίλοι του χιονιού αρκετά, σε αντίθεση με τους χιονόφιλους των πόλεων, που δεν λένε να το κουνήσουν από το σπίτι τους για να δούνε χιόνι, που θα πρέπει να περιμένουν να αλλάξει η χρονιά και να περάσουν λίγες μέρες ακόμα...

Αυτά επί τροχάδι, έχω και -φιλοξενόν- σπίτι και πρέπει να επιδείξω καλή διαγωγή:) ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ σε όλους, να είστε καλά και να περνάτε όμορφα αυτές τις μέρες -όχι απαραίτητα χαζοχαρούμενα!- όπου κι αν είστε!:) Πολλά πολλά χαιρετίσματα από το Βόλο!

Γιάννης Καραγιάννης, Βόλος

Να είσαι καλά Γιάννη για τις πάντα σωστές και συνεπείς προβλέψεις σου.Σε ευχαριστόυμε για ακόμη μία φορά και σου εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά!!

Δυστυχως πληροφοριες για χιονονερο στα Πηγαδια βροχη σε Πηλιο και υψηλη θερμοκρασια>3c..

Ελπιζω ν αλλαξει συντομα αυτο και να χιονισει ομως προς το παρον τα μαντατα δεν ειναι και τα καλυτερα..Αλιμονο αν ο προβλεπομενος υετος πεσει σαν βροχη..πραγματικη καταστροφη..

Δε ξερω αλλα ποτε δε θα εμπιστευομουν τους νοτιαδες για χιονι..ειναι παντα επικινδυνοι για τα χαμηλα υψομετρα..

Βλεποντας ομως το μοντελο GFS δινει πολυ υετο το Σαβ/κο και χιονια που θα κατεβουν και χαμηλα..