snowhow 1,451 Report post Posted September 23, 2010 (edited) Τα Ζ6 είναι "τρένο" είναι για κάποιον που ξέρει σκί ,που ξέρει κάρβινγκ,που ξέρει να ελέγχει την ταχύτητα και δεν την φοβάτε τα Ζ6 ειναι τρενο για καποιον που θελει να μαθει σκι που δεν ξερει να καρβαρει αλλα θα τον μαθει που δεν ξερει να ελεγχει την ταχυτητα του αλλα και αυτο θα τον μαθει ο φοβος δεν γνωριζω τι σημαινει μηπως βιαστηκες να κατεβεις απο το τραινο 80 ? Edited September 23, 2010 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted September 23, 2010 υπαρχουν κι'αλλα τρενα πιο γρηγορα 80 Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted September 23, 2010 υπαρχουν κι'αλλα τρενα πιο γρηγορα 80 Θέλουν κι άλλοι να πάνε με το τραίνο ... Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 23, 2010 οι αντρες δεν υπάρχουν πιά τους πάτησε το τρένο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted September 23, 2010 To χετε χάσει έτσι; Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted September 23, 2010 (edited) Δηλαδη το ALIAS παει για τον Ilia? Καπως ετσι? Edited September 23, 2010 by ilias-zak Quote Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted September 23, 2010 Τα Ζ6 είναι "τρένο" είναι για κάποιον που ξέρει σκί ,που ξέρει κάρβινγκ,που ξέρει να ελέγχει την ταχύτητα και δεν την φοβάτε τα Ζ6 ειναι τρενο για καποιον που θελει να μαθει σκι που δεν ξερει να καρβαρει αλλα θα τον μαθει που δεν ξερει να ελεγχει την ταχυτητα του αλλα και αυτο θα τον μαθει ο φοβος δεν γνωριζω τι σημαινει Δέν διαφωνώ φίλε μου,τόσο καιρό που παρακολουθώ τα σχόλια σου στο φορουμ και τις συμβουλές που κατακαιρό μου έχεις δώσει,ποτέ δεν έπεσες έξω Quote Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted February 10, 2011 (edited) Ετυχε και δοκιμασα τα Ζ6 Και Τα Ζ6,5 Τα πέδιλα μου είναι τα Ζ3 τα οποία , με τα λίγα που ξέρω , είναι πέδιλα που θα σε βοηθήσουν για να πας στο επίπεδο των Ζ6-Ζ6,5.Τον χειμώνα που μας πέρασε δοκίμασα τα Ζ6-Ζ6,5. Μεταξύ τους δεν κατάλαβα διαφορά. Κατάλαβα όμως διαφορά με τα Ζ1 και τα Ζ3. Τα Ζ1 ήταν το πρώτο μου πέδιλο.Είναι ενα μαλακό πεδιλο το οποιο το θεωρώ μεγάλο δάσκαλο.θυμάμαι πρώτη φορά που τα φόρεσα έπαψα να σταματάω με V. (τυχαίο ? δεν νομίζω !) Απλά πολύ καλό πέδιλο για αρχάριο.Πέδιλο που συγχωρεί εύκολα λάθη.Τα κράτησα 3 χρονάκια. Τα Ζ3 είναι τα τωρινά μου πέδιλα. Με τα Ζ1 έχουν πιστεύω μεγάλη διαφορά.Είναι πιο σκληρά και μπορείς να αναπτύξεις μεγαλήτερη ταχύτητα με περισσότερη ασφάλεια.Συγχωρεί εύκολα λάθη και σε βοήθάει να μπείς στο νόημα του καρβινγκ με ασφάλεια.Γιαυτό άλλωστε προτείνεται σαν πρώτο πέδιλο και σε αρχάρειους με λίγα περισσότερα κιλά. Τα Ζ6 είναι "τρένο" είναι για κάποιον που ξέρει σκί ,που ξέρει κάρβινγκ,που ξέρει να ελέγχει την ταχύτητα και δεν την φοβάτε. Σχεδόν κάθε φορά που τα φόρεσα ήμουνα χαμηλά για να μπορέσω να καταλάβω τι γίνεται. Ήταν ο μόνος τρόπος να μπορέσω νατα κουμαντάρω.Βέβαια με τα συγκεκριμένα πέδιλα αν πληρείς τις προηποθέσεις ειμαι σίγουρος οτι το σκί που θα κάνεις θα το ευχαριστηθείς. Είμαι και γω στο ψάξιμο για την πρώτη μου αγορά εξοπλισμού (πέδιλα και μπότες) και τα Zenith από το ψάξιμο που έκανα (forum, net και λίγο στην αγορά) είναι από τα υποψήφια. Συγκεκριμένα είμαι 1.88 και 78- κιλά κάνω 2η χρόνια ski κατεβαίνοντας τις μπλε με αρκετή ταχύτητα και το παράλληλο με λαθάκια, δηλ. θα έλεγα είμαι σε επίπεδο 3-4 στην κλίμακα του 10 με ενδιαφέρει κατά βάση η πίστα (κάτσε να μάθουμε καλά να γλιστράμε εντός και μετά βγαίνουμε και εκτός) με ενδιαφέρει ski που θα με βοηθήσει να εδραιωθώ στην στάθμη μέσος (intermediate) για να κάνω το άλμα προς το επόμενο επίπεδο του προχωρημένου (intermediate), ώστε να βγώ και εκτός σιγά σιγά. Συνεπώς να με βγάλει για μία 3ετία τουλάχιστον (ίσως και παραπάνω0 Από τα Ζ αποκλείω το Ζ1 και προσανατολίζομαι προς το Ζ3.0 (2010) ή Ζ72 (2011) ή Ζ6.5 (2010) ή Ζ76 Carbon (2011). Το Ζ6.5/Z76 μήπως είναι too much? Δηλ. ποιες οι διαφορές του από το 3.0/Z72? Σε κατάστημα μου προτάθηκε το Z6.5 (2010) σε 1,62m και το Ζ76 Carbon σε 1.62 ή 1.70 (2011). Τις προτάσεις αυτές πρόταση τη βρήκα λίγο περίεργη ως προς το ύψος (1,62???) και με προβλημάτισε και η πρόταση των 6.5/76 που χαρακτηρίζονται για experts. για τι μήκος να ψάξω στο ύψος/βάρος μου, τουλάχιστον 1.70? Κάθε βοήθεια-άποψη ευπρόσδεκτη Ευχαριστώ παιδιά Edited February 10, 2011 by itiotis Quote Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted February 11, 2011 Είμαι και γω στο ψάξιμο για την πρώτη μου αγορά εξοπλισμού (πέδιλα και μπότες) και τα Zenith από το ψάξιμο που έκανα (forum, net και λίγο στην αγορά) είναι από τα υποψήφια. Συγκεκριμένα είμαι 1.88 και 78- κιλά κάνω 2η χρόνια ski κατεβαίνοντας τις μπλε με αρκετή ταχύτητα και το παράλληλο με λαθάκια, δηλ. θα έλεγα είμαι σε επίπεδο 3-4 στην κλίμακα του 10 με ενδιαφέρει κατά βάση η πίστα (κάτσε να μάθουμε καλά να γλιστράμε εντός και μετά βγαίνουμε και εκτός) με ενδιαφέρει ski που θα με βοηθήσει να εδραιωθώ στην στάθμη μέσος (intermediate) για να κάνω το άλμα προς το επόμενο επίπεδο του προχωρημένου (intermediate), ώστε να βγώ και εκτός σιγά σιγά. Συνεπώς να με βγάλει για μία 3ετία τουλάχιστον (ίσως και παραπάνω0 Από τα Ζ αποκλείω το Ζ1 και προσανατολίζομαι προς το Ζ3.0 (2010) ή Ζ72 (2011) ή Ζ6.5 (2010) ή Ζ76 Carbon (2011). Το Ζ6.5/Z76 μήπως είναι too much? Δηλ. ποιες οι διαφορές του από το 3.0/Z72? Σε κατάστημα μου προτάθηκε το Z6.5 (2010) σε 1,62m και το Ζ76 Carbon σε 1.62 ή 1.70 (2011). Τις προτάσεις αυτές πρόταση τη βρήκα λίγο περίεργη ως προς το ύψος (1,62???) και με προβλημάτισε και η πρόταση των 6.5/76 που χαρακτηρίζονται για experts. για τι μήκος να ψάξω στο ύψος/βάρος μου, τουλάχιστον 1.70? Κάθε βοήθεια-άποψη ευπρόσδεκτη Ευχαριστώ παιδιά Mην κουραζεσε να ψάχνεις Ζ3 στο 170cm. Το έχω 2 χρόνια,έχω δοκιμάσει και τα άλλα ,το Ζ3 το λατρέβω !! Όταν ήμουν στο έπίπεδό σου ο skimad μου το πρώτεινε,μου είχε πεί '' πάρε το Ζ3 και δούλεψε''. Είχε δίκιο και τον ευχαριστώ και πάλι !! Είναι πέδιο που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς άμεσα. Το έχω εγώ ,η κοπέλα μου και ένας φίλος.Και οι τρείς έχουμε βγάλει το ίδιο συμπέρασμα. Το Ζ3 ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΔΙΛΟ !! Με κλειστά μάτια σε λέω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted February 11, 2011 ξεκαθαρίζω ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό να δίνει συμβουλές για εξοπλισμό απλά φέτος ασχολήθηκα και διάβασα για να αγοράσω εγώ πέδιλα οπότε παραθέτω την άποψή μου το 1,62 για κάποιον που έχει ύψος 1,88 κατά τη γνώμη μου απορρίπτεται βέβαια είσαι λίγα κιλά αλλά θεωρώ ότι το 1,70 είναι βάση για σένα εγώ που είμαι σε λίγο καλύτερο επίπεδο (θα έλεγα 6-7 στην κλίμακα του 10) και με λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά (1,85 - 84 Kg), φέτος πήρα το Ζ76 (TI) σε 1,70 το πέδιλο με ενθουσίασε και για το σκι που κάνω θεωρώ ότι θα με πάει αρκετά χρόνια (ΑΝ προσπαθήσω και ΑΝ κάνω αρκετές μέρες σκι και ΑΝ αποβάλλω και τον φόβο μου στο απάτητο θα με πάει στο θα πρότεινα να μην βιαστείς να πας στο Z6.5/Z76 (ή σε παρόμοιου επιπέδου) - κάθε πράγμα στον καιρό του εξάλλου πιστεύω ότι ένα προχωρημένο all mountain θα σε βγάλει μεν ασπροπρόσωπο μια μέρα με κάποια cm φρέσκο χιόνι εντός πίστας, αλλά δεν θα καταφέρεις να καταπλήξεις τα πλήθη εκτός πίστας (κυρίως αν είσαι στο ξεκίνημα της ενασχόλησης με το off) οπότε η γνώμη μου είναι να πάρεις κάτι όσο το δυνατόν πιο πιστιάρικο για το επίπεδό σου δηλ. καθαρά πίστας ή αν επιμένεις σε all mountain να είναι μεσαίου επιπέδου και με σαφή υπεροχή του on έναντι του off (αν κάτι τέτοιο είναι το Z3 και το βρήκες και σε καλή τιμή, χτύπα το) πάντως, μην κολλάς με τα rossi-έχει κι αλλού πορτοκαλιές (ποιος μιλάει τώρα... ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted February 11, 2011 εγω φιλε μου θα σου συνιστούσα ανεπιφύλαχτα τα Ζ 6.5 τις ροσινιολ ..που εγω φοράω ... με μια λέξη ΘΕΪΚΌ ΠΈΔΙΛΟ ... Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted February 25, 2011 Ευχαριστώ παιδιά για τις απόψεις σας. Στα φετινά (2011) μοντέλα της Rossi, θα λέγαμε ότι το περσυνό Z3 είναι πιο κοντά στα Alias και Alias carbon;;;; Quote Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
gkanetidis 0 Report post Posted February 25, 2011 Ευχαριστώ παιδιά για τις απόψεις σας.Στα φετινά (2011) μοντέλα της Rossi, θα λέγαμε ότι το περσυνό Z3 είναι πιο κοντά στα Alias και Alias carbon;;;; Δεν ξερω αν το alias ειναι πιο κοντα στο περσινο Ζ3, εγω παντως που πηρα το Alias Carbon και το δοκιμασα προχθες στα πηγαδια, το βρηκα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ..αλλο σκι εκανα σε σχεση με τα παλια μου..ευελικτο,σταθεροτατο ακομη και σε μεγαλουτσικες ταχυτητες..εμεινα πολυ ικανοποιημενος.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted February 26, 2011 Δεν ξερω αν το alias ειναι πιο κοντα στο περσινο Ζ3, εγω παντως που πηρα το Alias Carbon και το δοκιμασα προχθες στα πηγαδια, το βρηκα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ..αλλο σκι εκανα σε σχεση με τα παλια μου..ευελικτο,σταθεροτατο ακομη και σε μεγαλουτσικες ταχυτητες..εμεινα πολυ ικανοποιημενος.. Σε ποιό επίπεδο τοποθετείς τον εαυτό σου στην κλίμακα 1-10? Εγώ ας πούμε θα τον έβαζα στο 3, και σκόπος μου είναι η αγορά ενός πέδιλου (1η μου αγορά) που από το σημείο που είμαι θα με βοηθήσει να φτάσω στην κατηγορία μέσος+. Ευχαριστώ Quote Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 26, 2011 Σε ποιό επίπεδο τοποθετείς τον εαυτό σου στην κλίμακα 1-10?Εγώ ας πούμε θα τον έβαζα στο 3, και σκόπος μου είναι η αγορά ενός πέδιλου (1η μου αγορά) που από το σημείο που είμαι θα με βοηθήσει να φτάσω στην κατηγορία μέσος+. Ευχαριστώ Εχω δει αρχαριο με Ζ3 να πηγαινει απιστευτα ομορφα... τον βοηθαγαν τα σκι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
gkanetidis 0 Report post Posted February 26, 2011 Εγω θα τοποθετουσα τον εαυτο μου γυρω στο 5 (προσωπικη αποψη), αλλα και παλι αν δεις τα reviews στο internet νομιζω οτι σου κανει το πεδιλο.. Quote Share this post Link to post Share on other sites