Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
BiggBilly

Parnassos...

Recommended Posts

Γειά σε όλους καταρχείν!

Αιτία της εγγραφής μου στο forum και κατεπέκταση την δημιουργεία αυτού του θέματος είναι η ανύπαρκτη μου γνώση για το πως μπορώ να πάω στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Το ξέρω ακούγεται χαζό αλλά... B)

Έχω πάει αρκετές φορές Αράχωβα, Αμφίκλεια και Δελφοί αλλα ποτέ μου δεν ρώτησα ή ασχολήθηκα με το πως ανεβαίνουμε στο βουνό.

Πρώτον, τέτοια εποχή το οδικό δίκτυο έως Αράχωβα (απο Λιβαδειά) είναι ασφαλή ή πρέπει να φορέσω αλυσίδες στο αυτοκίνητο?

Θέλω να αποφύγω το αυτοκίνητο οπότε το πρώτο μου ερώτημα είναι, ποιοί τρόποι υπάρχουν για να ανεβώ στο Παρνασσό απο την Αράχωβα?

Και τέλος, αν αποφασήσω να πάω με ΟΣΕ εως την στάση Λιλαια, απο εκει και πέρα τι γίνεται? Πως πάω?

Αν γίνεται θα ήθελα μια καλή περιγραφή ώστε να μη ξεκινήσω αγχωμένος το ταξίδι μη ξέροντας τι θα βρω μπροστά μου. Έχω γεννηθεί/μεγαλώσει στο εξωτερικό και την έχω πατήσει πολλές φορές με το χιόνι και αυτοκίνητο :)

Γειά σε όλους καταρχείν!

Αιτία της εγγραφής μου στο forum και κατεπέκταση την δημιουργεία αυτού του θέματος είναι η ανύπαρκτη μου γνώση για το πως μπορώ να πάω στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Το ξέρω ακούγεται χαζό αλλά... B)

Έχω πάει αρκετές φορές Αράχωβα, Αμφίκλεια και Δελφοί αλλα ποτέ μου δεν ρώτησα ή ασχολήθηκα με το πως ανεβαίνουμε στο βουνό.

Πρώτον, τέτοια εποχή το οδικό δίκτυο έως Αράχωβα (απο Λιβαδειά) είναι ασφαλή ή πρέπει να φορέσω αλυσίδες στο αυτοκίνητο?

Θέλω να αποφύγω το αυτοκίνητο οπότε το πρώτο μου ερώτημα είναι, ποιοί τρόποι υπάρχουν για να ανεβώ στο Παρνασσό απο την Αράχωβα?

Και τέλος, αν αποφασήσω να πάω με ΟΣΕ εως την στάση Λιλαια, απο εκει και πέρα τι γίνεται? Πως πάω?

Αν γίνεται θα ήθελα μια καλή περιγραφή ώστε να μη ξεκινήσω αγχωμένος το ταξίδι μη ξέροντας τι θα βρω μπροστά μου. Έχω γεννηθεί/μεγαλώσει στο εξωτερικό και την έχω πατήσει πολλές φορές με το χιόνι και αυτοκίνητο :)

Αν πας με αυτοκινητο δικο σου, να εχεις οπωσδηποτε, μα οπωσδηποτε αλυσιδες και να εχεις μαθει να τις τοποθετεις γρηγορα.

Αν παρεις το SKI-Bus θα σε παει αυτο...

Αν πας με το τραινο στη Λιλαια... θα μεινεις εκει... εκτος αν παρεις ταξι μετα... και κανονισεις να γυρισει να σε παρει...

Αν γραφτεις στο συλλογο, ολο και καποιος που ξερει θα ανεβαινει... να σε παρει... :P

καλησπέρα BiggBilly

και καλώς όρισες στο forum ! B)

αφού έχεις πάει Αράχωβα δεν είναι δύσκολο να βρεις

την πινακίδα στο δρόμο προς το τέλος της πόλης (δεξιά)

που γράφει προς: "Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού"

ο δρόμος είναι ένας και ανηφορίζει (ενώ προς Δελφούς κατηφορίζει)

αφού περάσεις μια περιοχή που λέγεται "Λιβάδι"

θα ξαναδείς άλλη μια ταμπέλα που γράφει προς: "Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού"

και θα την ακολουθήσεις στροφή προς τα δεξιά και ανεβαίνεις.

Εκεί ξεκινάει η ανηφόρα με τις στροφές όπου αν έχει χιονίσει πρόσφατα

θα χρειαστείς οπωσδήποτε αλυσίδες (αν όχι πιο πριν από Αράχωβα ανεβαίνοντας στο Λιβάδι).

Στην άκρη του δρόμου έχει πολλά σημεία που μπορείς να σταματήσεις και να τις βάλεις.

Οι δρόμοι σήμερα που ανεβήκαμε ήταν καθαροί :)

αλλά αλυσίδες χρειαστήκαμε κοντά στο Χιονοδρομικό!

ΜΗΝ ξεκινήσεις χωρίς αλυσίδες στο πορτ παγκάζ !!!!

(αν έχεις αυτοκίνητο "πόλης" και όχι suv)

και όπως λέει και ο Μάκης δες πως μπαίνουν μερικές φορές στο σπίτι

γιατί στο βουνό οι συνθήκες είναι πάντα πιο δύσκολες!

Καλά να περάσεις όποτε πας! :P

και αν δεν σου κάνει κόπο βάλε και μερικές φωτογραφίες στο forum και για μας !

(οι φωτογραφία είναι σημερινή, είχε πολύ χιόνι ψηλά αλλά λίγα μέτρα πιο κάτω η άσφαλτος ήταν "καθαρή")

Υ.Γ. πάρε και έναν χάρτη μαζί :D

post-2366-1298742777_thumb.jpg

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter