mihalis 4 Report post Posted October 12, 2004 πια η γνώμη σας για τα πέδιλα της kneissl? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 12, 2004 Πρακτικά είναι η φτηνή σειρά της ATOMIC. Αν δεν κάνω λάθος έχουν ιδιοκτησιακή σχέση και παρόμοιο δίκτυο διανομέων. Πέρσι πήρα τα Kneissl Rail S3 όπου βγήκε ένα καταπληκτικό πέδιλο σε απόδωση εκτός πίστας με το σύστημα που έχει για τη μεταφορά δύναμης να δουλέυει άψογα όποτε εύρισκε απάτητο και άσχημο γενικά χιόνι. Σε σημείο να ψάχνω κακοτράχαλα έτσι για να παίξω. Επίσης τα πέδιλα είναι πολύ καλά σε πατημένη πίστας απλά με μεγάλη γωνία στροφής λόγο της φαρδιάς μέσης. Πολύ σταθερά για το βάρος τους σε ταχύτητα και γενικά εύκολα σε κάθε είδους χιόνι. Τα εχω δει να τα φοράει μόνο άλλος ένας στην Αυστρία Από όσο έχω μιλήσει με παιδιά που φόραγαν διάφορα Kneissl έχουν πολύ καλή σχέση τιμής-απόδωσης και αρκετοί ήταν πολύ ευχαιστημένοι. Δυστυχώς το http://www.kneissl.com/ είναι σε κατασκευή αλλά ο skibill έχει πληροφορίες και τα φετινά μοντέλα http://www.x-tremer.com/skibill.htm Για δες τα σκι τεστ τους http://www.austria-skitest.com/skitest_en/...llr_2003_en.htm ://http://www.austria-skitest.com/skit...r_2003_en.htm Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 12, 2004 Πέδιλα με εξαιρετική σχέση τιμής-απόδοσης. Στην δεκαετία του μεσουρανούσε η Kneissl (hagan blizzard και άλλες που σήμερα δεν έχουν ιδιαίτερα εμπορικό χαρακτήρα) αλλά οικονομικά προβλήματα την έριξαν αρκετά χαμηλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Εχει καλα πεδιλα και φθηνά. :wink: Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted October 12, 2004 Το site της Kneissl είναι υπό κατασκευή το αγγλικό κομμάτι. Το γερμανικό κομμάτι δουλεύει κανονικά, απλά πρέπει να ξέρεις γερμανικά Μιχάλη :wink: Όντως ο Skibill ξέρει από Kneissl καθώς νομίζω ότι τα εισάγει κιόλας πέρα από το να τα πουλάει (αντιπρόσωπος). Ρε Μιχάλη μόνο άλλος ένας στην Αυστρία? Που είναι και η χώρα παραγωγής των Kneissl? Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 12, 2004 Το site της Kneissl είναι υπό κατασκευή το αγγλικό κομμάτι. Το γερμανικό κομμάτι δουλεύει κανονικά, απλά πρέπει να ξέρεις γερμανικά Μιχάλη Το Αγγλικό κομμάτι είναι υπο κατασκευή τα τελευταία 4 χρόνια απ' όσο παρακολουθώ . Μην περιμένεις να κατασκευαστεί, καλύτερα να μάθεις γερμανικά Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Maximus 8 Report post Posted October 12, 2004 H Kneissl όπως είπατε και οι περισσότεροι ήταν μια παραδοσιακή δύναμη (έκλεισε 100 χρόνια το 2001). Είναι το καμάρι της περιοχής Tyrol της Αυστρίας. Δεν έχει ιδιοκτησιακή σχέση με την Atomic. Τα τελευταία 3 χρόνια είμαι ο αποκλειστικός εισαγωγέας και αντιπρόσωπος της για την Ελλάδα. Λίγα λόγια για το τι εχει παιχτεί με την Kneissl. Όπως είπα πρόκειται για εταιρία που έχει κλείσει έναν αιώνα. Πριν 6 περίπου χρόνια έκανε ένα μεγάλο άλμα . Μπήκε στον πυρετό των εξαγορών. Εξαγόρασε την Dachstein, Raichle & Dynafit. Με τον τρόπο αυτό επεκτάθηκε εκτός από την κατασκευή σκι , στην κατασκευή μπότας και Trekking .Συγχρόνως δημιούργησε την εταιρία snowboard DEELUXE. Ξαφνικά όλα τα βλέμματα έπεσαν ξανά πάνω της και άρχισε να αποκτά ξανά δύναμη. Κάπου εκεί μπήκα και εγώ σφήνα και την ανέλαβα για την Ελλάδα. Ωστόσο ο αντιπρόσωπος της Trespass στην Αυστρια σε ένα sales meeting που είχαμε μου σφύριξε ότι οι νεαροί ιδιοκτήτες της kneissl (γιοι και εγγονοί των παλιών ιδιοκτητών) έχουν ξανοιχτεί πολύ και έχουν κάνει αρκετά λάθη. Τότε μου προέβλεψε την πτώση.. Ήταν πολύ έμπειρος στο χώρο και μέτρησα την κουβέντα του. Το ίδιο εκείνο καλοκαίρι ο υπεύθυνος εξαγωγών της Kneissl έφυγε από την εταιρία. Επειδή είδη είχαμε δημιουργήσει μια φιλία , βρεθήκαμε στην Αυστρία για φαγητό μήνες μετά και μου εξήγησε αρκετά πράγματα. Το καταστάλαγμα της κουβέντας ήταν πως οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να κάνουν ακριβώς όσα λάθη θα μπορούσε να κάνει κανείς για να καταστρέψει μια εταιρία. Tα άσχημα μαντάτα δεν άργησαν να ακουστούν. Η εταιρία πέρυσι το καλοκαίρι ήταν έτοιμη για χρεοκοπία και άρχισε να ξεπουλάει. Η Raichle επέστρεψε στην Ελβετία και αγοράστηκε από την Mamuth. Η Deeluxe έγινε ξεχωριστή εταιρία και το χειρότερο έσβησαν μια μπότα που πουλούσε πολύ και είχε γράψει λαμπρή ιστορία. Την Dachstein !!! Όσοι από σας κάνουν σκι πάνω από 15 χρόνια ξέρουν τι ευνοώ. Αυτό δεν τους το συγχωρούν οι Αυστριακοί. Μαθαίνω λοιπόν ότι παει για χρεοκοπία. Τότε επενέβη η περιφέρεια του Tyrol. (ένα καλό μάθημα για την Ελλάδα) Οι Tyrol-έζοι το πήραν πατριωτικά και στήριξαν την εταιρία τους. Δυο νέοι ντόπιοι επιχειρηματίες την αγόρασαν και άρχισαν να χτίζουν πάλι από τις στάχτες . Στην έκθεση λοιπόν παρουσία σαν μια αρκετά αξιόλογη σειρά σκι αλλά σε τιμές πολύ υψηλότερες από το συνηθισμένο. Ρώτησα γιατί και η απάντηση ήταν πως η εταιρία άλλαξε πολιτική. Έτσι όμως έχασε το βασικό της πλεονέκτημα. Συνάρτηση τιμής – ποιότητας. Έπειτα από πολύ πίεση και πολλές διαπραγματεύσεις για τον φετινό χειμώνα θα παρουσιάσω δυο κύριες σειρές την Tendon (ski πίστας κυρίως – τύπου Atomic c8) και την Rail η οποία είναι 70% 30% εκτός πίστας. Είναι ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω στην μεταβατική αυτή περίοδο. Μάλιστα διατήρησα το μεγάλο πλεονέκτημα και βγάζω αυτά τα μοντέλα σε πολύ καλή τιμή για την αξία τους. 330 € μαζί με δέστρα Marker – Look – Salomon) Στην τιμή αυτή είναι πράγματι ανταγωνίσιμα. Σύντομα στο site μου www.trespass.gr θα έχω και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Ο Μικ ήδη γνωρίζει πολύ καλά τα Rail. Ελπίζω να βοήθησα αρκετά στις απορίες σας. Προσωπικά ευελπιστώ αυτή η εταιρία να φτάσει και πάλι ψηλά. Η ποιότητα των σκι της είναι πολύ καλή (100 χρόνια φούρναρης…) Είναι κρίμα για την ιστορία της να σβήσει. Στην Ελλάδα κρατάω ακόμα εγώ την σημαία της . Οι πελάτες που με εμπιστεύονται και έχουν αγοράσει ski της έχουν μείνει ευχαριστημένοι. Για φέτος την προτείνω για μεσαίους – καλούς σκιέρ που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους με μαθήματα. Πιστεύω πως το Tendon της Kneissl για τα συγκεκριμένα χρήματα είναι ότι τους χρειάζεται. Αντικραδασμικά υψηλής ποιότητας , ταχύτητα και ευελιξία. Αν έχουν όμως διάθεση να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα θα συμβούλευα για κάποιο Atomic ή Rossignol ισως. Αυτάαααααα. Sorry αν σας κούρασα. Αλλά αυτά έχει η ιστορία, Quote "Να δεις τι σού χω για μετά..." Share this post Link to post Share on other sites
CHRISTOS 1 Report post Posted October 12, 2004 Πολύ ωραία αυτά που μας είπες!!! Μπράβο!!! Προσωπικά βοήθησες αρκετά, και εμένα… αλλά, κι άλλους … Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted October 13, 2004 Μπράβο Bill. Ωραία η ιστορική παράθεση. Άμα δεν βαριέσαι και ξέρεις και άλλες τέτοιες ιστορίες με εξαγορές, ανόδους, καθόδους, γράφτες γιατί είναι πολύ ενδιαφέρουσες... Η Dynafit ανήκει ακόμα στην Kneissl ή έχει ανεξαρτητοποιηθεί? Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites