Fulvia 3 215 Report post Posted December 16, 2011 (edited) Γιατί να είναι κανείς προγραμματισμένος στην Ελλάδα? Έκλεισα, όπως κάνω πάντα, τα εισιτήρια για την Ancona μόλις βγήκαν τα δρομολόγια, αλλά, όπως και πέρσι, η ΜΙΝΟΑΝ έκανε το θαύμα της. Φέτος, δεν άλλαξε ώρα δρομολογίου, αλλά απλώς κατήργησε το δρομολόγιο της Παρασκευής 23.12.2011 για Ανκόνα. Την δε κατάργηση την έκανε σήμερα, μία εβδομάδα πριν!!! Έτσι, ερευνώνται οι ακόλουθες λύσεις για να φθάσω στο Mayrhofen: 1) Αεροπλάνο για Μόναχο και από εκεί ενοικίαση: η τιμή έφθασε περίπου στα 1850 € για 2 γονείς και 2 παιδιά (+ κόστος μεταφοράς στο Mayrhofen), οπότε απορρίπτεται. 2) Από Γιουγκοσλαβία: 1.950 χιλ. οδήγηση και μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο = αναχώρηση Παρασκευή ξημερώματα = πτώματα στην άφιξη (απορρίπτεται) 3) Bari με ΑΝΕΚ: φεύγει Παρασκευή 23.12 στις 18.00 από Πάτρα / φθάνει στο Bari στις 8.30 το πρωί / οδήγηση 1.120 χιλ. = 11 ώρες (με βλέπω να τρώω σάντουιτς σε pavese παραμονή Χριστουγέννων, ιδίως αν πετύχω κίνηση - είναι και Σάββατο / όμως με 1.120 χιλ. οδήγηση και άφιξη αργά, την άλλη μέρα τα παιδιά θα είναι πτώματα) 4) Ancona με Superfast: Και αυτή άλλαξε τα δρομολόγιά της και φθάνει πιο αργά από ότι είχε αρχικά ανακοινώσει, ενώ κατήργησε και το μεσημεριανό δρομολόγιο της ΑΝΕΚ / φεύγει Παρασκευή 23.12 στις 17.00 από Πάτρα / φθάνει στην Ancona στις 16.00 / οδήγηση 688 χιλ. (θα χαθεί το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και θα είμαστε πτώματα μετά βεβαιότητος την επομένη - μάλλον απορρίπτεται) 5) Βενετία με ANEK: φεύγει Πέμπτη 22.12. στις 24.00 από Πάτρα / φθάνει στη Βενετία το Σάββατο στις 08.30 το πρωί / οδήγηση 450 χιλ. και άνετα πριν το μεσημέρι στο Mayrhofen για supermarket και ski pass / όλα τέλεια, αλλά .... η μεγάλη κόρη μου δεν εννοεί με τίποτα να χάσει τη γιορτή των Χριστουγέννων στο σχολείο, όπου απαγγέλλει και τραγουδάει. Με βλέπω για Bari. Όσο για τη φερεγγυότητα της ΜΙΝΟΑΝ.... Είναι τουλάχιστον ντροπή. (προφανώς τα πλοία δε γέμισαν και, τελευταία στιγμή, γίνονται καταργήσεις δρομολογίων) Edited December 16, 2011 by Fulvia 3 Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted December 16, 2011 Χριστουγεννιατικο ρεβεγιον καλο θα ηταν να μη το χασετε (αυτοι εκει εξω κανουν κατι events...........) Το καλυτερο θα ηταν η τελευταια λυση και σαν εσχατη λυση, κανε καποιο δωρο στη κορη σου που θα χασει την γιορτη της.Θα εισαστε σιγουρα ξεκουραστοι και θα εχετε και την ανεση του χρονου να κανετε ανετα τα δρομολογια μεχρι τον προορισμο σας.Βεβαια δεν εχω παιδια για να ξερω τα αντιποινα ,μια γνωμη λεω.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted December 16, 2011 Τελικά δεν ήταν δυνατόν να πεισθεί ένα παιδί. Έτσι αναχωρώ με Superfast για Bari, φθάνω 08.30 στην είσοδο του λιμανιού και ελπίζω να φτάσω ανθρώπινη ώρα. Λόγω μπαγκαζιέρας έχω θέσει ένα όριο ταχύτητος 150 χιλ/ώρα, οπότε θαύματα δεν αναμένονται. Όσο για τη ΜΙΝΟΑΝ. Μου είπαν ότι ανελάμβαναν οι ίδιοι να κάνουν τη μεταφορά του εισιτηρίου μου στη Superfast, αλλά όταν τους είπα ότι θα ταξιδέψω για Bari, μου είπαν ότι η δυνατότητα αυτή ίσχυε μόνον εφόσον επέλεγα να ταξιδέψω με Superfst για Ancona. Έτσι, αρκέστηκαν να ακυρώσουν το aller μου και να μου επιστρέψουν το ποσό του aller, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μεταβώ εγώ στα γραφεία τους για να επιστρέψω τα εισιτήρια, παρόλο που είμαι άμοιρος ευθυνών για την αλλαγή αυτή. Όσο για την έκδοση του εισιτηρίου μου για Bari, δεν το ανέλαβαν και, έτσι, και αυτό θα το κάνω μόνος μου. Ωραίο service.... Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted December 16, 2011 αν καταλαβα καλα το δρομολογιο ακυρωθηκε λογω του οτι ειναι προπαραμονη Χριστουγεννων...ή οχι;;; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted December 17, 2011 αν καταλαβα καλα το δρομολογιο ακυρωθηκε λογω του οτι ειναι προπαραμονη Χριστουγεννων...ή οχι;;; Λογικα δε θα ειχαν πολλες κρατησεις για το συγκεκριμενο δρομολογιο και τελικα το ακυρωσαν....... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted December 17, 2011 Έτσι αναχωρώ με Superfast για Bari, φθάνω 08.30 στην είσοδο του λιμανιού και ελπίζω να φτάσω ανθρώπινη ώραΗ ώρα άφιξης είναι θεωρητική. Η κίνηση θα είναι αυξημένη. Εάν δείτε οτι πέρασε η ώρα μπορείτε να ''σπάσετε'' το ταξίδι στη μέση. Η Bologna είναι μια καλή και οικονομική περίπτωση, με ξενοδοχεία κοντά στην autostrada. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stelioskrete 23 Report post Posted December 18, 2011 Η ώρα άφιξης είναι θεωρητική. Η κίνηση θα είναι αυξημένη. Εάν δείτε οτι πέρασε η ώρα μπορείτε να ''σπάσετε'' το ταξίδι στη μέση. Η Bologna είναι μια καλή και οικονομική περίπτωση, με ξενοδοχεία κοντά στην autostrada. Να ρωτησω γιατη η εδρομη με καραβι κ οχι με αεροπλανο για Μοναχο κ μετα νοικιαζομενο ...?δεν ειναι πιο γρηγορο κ πιο ξεκουραστο...?εχει μεγαλη διαφορα το κοστος? Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted December 18, 2011 Να ρωτησω γιατη η εδρομη με καραβι κ οχι με αεροπλανο για Μοναχο κ μετα νοικιαζομενο ...?δεν ειναι πιο γρηγορο κ πιο ξεκουραστο...?εχει μεγαλη διαφορα το κοστος? Ο καθενας διαλεγει το δικο του τροπο για να παει καπου διακοπες(δεν ειναι μονο το κοστος).Δηλαδη καποιος μπορει να μην εχει στη διαθεση του 10 ημερες για να παει καπου και προτιμαει το αεροπλανο.Μπορει σε αλλον να του αρεσει να βλεπει και τοπια καθως πηγαινει στο προορισμο του και να προτιμαει το αυτοκινητο κοκ.......... Τωρα οσο αφορα το κοστος ,το μεγαλυτερο παραγοντα σιγουρα το παιζει το κοστος των αεροπορικων γιατι μαλλον το κοστος του πλοιου δεν πρεπει να εχει μεγαλες διακυμανσεις..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted December 18, 2011 αν καταλαβα καλα το δρομολογιο ακυρωθηκε λογω του οτι ειναι προπαραμονη Χριστουγεννων...ή οχι;;; Προφανώς όταν το προγραμματίζανε ήξεραν πότε πέφτουν τα Χριστούγεννα. Απλώς δε γέμισε, όπως και το μεσημεριανό της ΑΝΕΚ. Απλώς η τελευταία δεν το ακύρωσε τελευταία στιγμή. Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted December 18, 2011 Να ρωτησω γιατη η εδρομη με καραβι κ οχι με αεροπλανο για Μοναχο κ μετα νοικιαζομενο ...?δεν ειναι πιο γρηγορο κ πιο ξεκουραστο...?εχει μεγαλη διαφορα το κοστος? προσωπικα: γιατι με πλοιο το κλεινεις και 4 μερες πριν και πετυχαινες σουπερ τιμες δεν θελει να κλεισεις οπως αεροπορικα μηνες πριν για να πετυχεις φθηνη τιμη... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted December 19, 2011 Να ρωτησω γιατη η εδρομη με καραβι κ οχι με αεροπλανο για Μοναχο κ μετα νοικιαζομενο ...?δεν ειναι πιο γρηγορο κ πιο ξεκουραστο...?εχει μεγαλη διαφορα το κοστος? Γιατί μου αρέσει η οδήγηση, έχω στη διάθεσή μου τις 10 ημέρες, με δύο μικρά παιδιά το κουβάλημα εξοπλισμού στο αεροπλάνο δεν είναι τόσο εύκολο (ενώ ένα αυτοκίνητο το φορτώνεις όπως θέλεις), μία φορά η Aegean μου έσπασε μία τσάντα σκι, προτιμώ να έχω εκεί το δικό μου αυτοκίνητο για κοντινές εκδρομές παρά το νοικιάρικο κλπ., συνολικά στα 4 άτομα το πλοίο είναι πιο φθηνό. Σε αυτά προστίθεται πλέον και το σασπένς που προσδίδει η αγωνία του αν η εταιρεία θα αλλάξει τα δρομολόγια (πέρσι ήταν η ΑΝΕΚ που, μόλις την παραμονή, είχε αλλάξει ώρα και είχε μεταθέσει την άφιξη κατά 3-4 ώρες, με αποτέλεσμα να αλλάζω σε ΜΙΝΟΑΝ τελευταία στιγμή). @ΑΛΕΞΗΣ: Η ώρα άφιξης είναι ώρα άφιξης στη μπούκα του λιμανιού - επομένως βγαίνεις από το πλοίο στις 09.30. Πρακτικά, τηρείται. Συνήθως η κίνηση πιάνει στον Α22 προς Αυστρία, μετά τη Modena. Σπάσιμο της διαδρομής δεν προβλέπεται, αφού σημαίνει μείον μία μέρα σκι. Η ελπίδα είναι ότι, καίτοι Σάββατο, οι Ιταλοί θα κινηθούν μετά τις 25.12, γιατί συνήθως κάνουν Χριστούγεννα σπίτι. Αλλιώς, στον προγραμματιζόμενο χρόνο ταξιδιού θα πρέπει να προσθέσω περί τις τρεις - τέσσερις ώρες μποτιλιάρισμα. Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted December 19, 2011 γιατι με 2 παιδια το πλοιο συμφερει γιατι απλουστατα εχεις εκπτωσεις για παιδια κλπ (ακομα και φοιτητες) ενω στα αεροπλανο σου χρεωνει κανονικα ατομο. γιατι μου αρεσεο τρελα οταν μπαινω στο πλοιο το βραδακι της παρασκευης να τσακιζω μια μακαροναδα....θεωρειται η επισημη εναρξη του ταξιδιου... γιατι στα Autostrada στην Ιταλια πινεις τον καλυτερο εσπρεσσο και τρως το καλυτερο Panini Capri που μπορει κανεις να βρει. γιατι οταν μπεις στον αυτοκινητοδρομο για Brenner (Βrennero Autostrada) και ανοιξεις το παραθυρο ο αερας μυριζε Αλπεις.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted December 20, 2011 γιατι με 2 παιδια το πλοιο συμφερει γιατι απλουστατα εχεις εκπτωσεις για παιδια κλπ (ακομα και φοιτητες) ενω στα αεροπλανο σου χρεωνει κανονικα ατομο. γιατι μου αρεσεο τρελα οταν μπαινω στο πλοιο το βραδακι της παρασκευης να τσακιζω μια μακαροναδα....θεωρειται η επισημη εναρξη του ταξιδιου... γιατι στα Autostrada στην Ιταλια πινεις τον καλυτερο εσπρεσσο και τρως το καλυτερο Panini Capri που μπορει κανεις να βρει. γιατι οταν μπεις στον αυτοκινητοδρομο για Brenner (Βrennero Autostrada) και ανοιξεις το παραθυρο ο αερας μυριζε Αλπεις.... Like ---------------------------------------------------------------------- Και η απάντηση της ΜΙΝΟΑΝ που ήρθε σήμερα: (κι αν κλείσω και ξανακαταργηθεί, θα πάρω αθροιστικά και άλλο 20% ?) .......................................................... Αξιότιμε κύριε Δημάκη, Καταρχήν θα θέλαμε να απολογηθούμε για την ταλαιπωρία που έχετε ήδη υποστεί στο ταξίδι σας αυτό, με την εταιρία μας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση που άθελα μας σας προκαλέσαμε και θα θέλαμε, μέσα στα πλαίσια των καλών σχέσεων που επιθυμούμε να έχουμε με τους πελάτες μας, να σας προσφέρουμε στη γραμμή Πάτρα-Αγκώνα, 20% έκπτωση (η οποία λειτουργεί αθροιστικά με τις υπόλοιπες εκπτώσεις που τυχόν δικαιούστε) στην οικογένειά σας και εσάς, 4 επιβάτες και ΙΧ αυτοκίνητο σε επόμενό σας ταξίδι. Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την παροχή αυτής της προσφοράς, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας (customer@minoan.gr, ή στο τηλ 2810 399855) και να μας ενημερώσετε με το νέο αριθμό της κράτησης σας, πριν αγοράσετε τα εισιτήριά σας. Θα χαρούμε να έχουμε την ευκαιρία να σας υποδεχτούμε ξανά στα πλοία μας στο επόμενο ταξίδι σας και να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες που αρμόζουν στο επίπεδο της εταιρείας μας. Με εκτίμηση Για τη MINOAN LINES Λίζα Μαστοράκη Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites