Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
karakw

Αγορά Παπουτσιών Trail Running

Recommended Posts

θα ήθελα γνώμες για το παπούτσι που ακολουθεί και κάποια προτεινόμενα site για την αγορά του (οικονομικότερα από το παρακάτω) :thumbup: :thumbup:

http://www.blue-tomato.com/en/Outdoor-Shoes/The-North-Face-Single-Track-Hayasa/product.bto?product=301226005

για trail δαγκωτό Salomon. Site θα βρεις και Ελλαδα και εξωτερικο

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Υπαρχουν πολυ φθηνοτερα. Εξαρταται για τι χρηση το θελεις Γιωργο. Αν το θελεις απλα για προπονηση σε χωματοδρομο π.χ. μπορω να σου προτεινω ακομα κ με 40-45 ευρω μια χαρα παπουτσια. Επισης μπορω να σου συστησω εξειδικευμενα καταστηματα (εξωτερικο εννοειται) με μεγαλη ποικιλια κ super τιμες.

Πες μου για τι χρηση τα θες.

Εκτος κ αν εχεις καταληξει σε αυτο κ μονο αρα να σου στειλω e-shop?

Edited by kaps

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

για οποιον ενδιαφερεται πριν λιγες μερες αγορασα τα New Balance 610 GTX απο το amazon (uk) μονο 40 λιρες. ειναι trail running με gore-tex!

εχω και καποια αρκετα παλια NB με gore-tex τα οποια ειναι σκυλια και τα φοραω και για γαλοτσα :)

αυτα που πηρα:

new-balance-buty-sportowe-meskie-mt610-gtx.jpg

Υπαρχουν πολυ φθηνοτερα. Εξαρταται για τι χρηση το θελεις Γιωργο. Αν το θελεις απλα για προπονηση σε χωματοδρομο π.χ. μπορω να σου προτεινω ακομα κ με 40-45 ευρω μια χαρα παπουτσια. Επισης μπορω να σου συστησω εξειδικευμενα καταστηματα (εξωτερικο εννοειται) με μεγαλη ποικιλια κ super τιμες.

Πες μου για τι χρηση τα θες.

Εκτος κ αν εχεις καταληξει σε αυτο κ μονο αρα να σου στειλω e-shop?

Μανόλο για αρχή ήπιος χωματόδρομος και αργότερα πιο rocky μονοπάτια (τα αντίστοιχα ποδηλατικά downhill)

Εεεεε η αλήθεια είναι πως μου κόλλησε το north, άμα βρεις καλό link στείλε μου

Και άμα δε βαριέσαι πρότεινε και άλλα (40 - 45 ευρά, πολύ δελεαστικά)

υγ. για Μύτικα είμαι μέσα εεεεε :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

για οποιον ενδιαφερεται πριν λιγες μερες αγορασα τα New Balance 610 GTX απο το amazon (uk) μονο 40 λιρες. ειναι trail running με gore-tex!

εχω και καποια αρκετα παλια NB με gore-tex τα οποια ειναι σκυλια και τα φοραω και για γαλοτσα :)

αυτα που πηρα:

new-balance-buty-sportowe-meskie-mt610-gtx.jpg

amazon αγγλικό θα τσεκάρω..... ΤΗΑΝΚΣ :yes :yes :yes

Όλγα αυτά λες??// http://www.salomon.c...eedcross-3.html

Επειδη τα εχω δε σου τα προτεινω για καλοκαιρι. Ειναι πολυ ζεστα ακομα και σε χειμωνα

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Γιωργο εχεις pm. Μην βιαστεις. Δεν υπαρχει λογος να δωσεις τοσα πολλα αν δεν κατεβαινεις σε αγωνες.......

Και τα ΝΒ μια χαρα τιμια παπουτσια ειναι και αρκετα οικονομικα. Βγαινουν ομως σε πολλα Width και καλο ειναι αν αποφασισεις για αυτη τη μαρκα να δοκιμασεις πρωτα πριν αγορασεις.

Επισης επειδη ενα παπουτσι ειναι "μουρατο" ή ακριβο δεν σημαινει οτι ειναι οπωσδηποτε και καλο........ Υπαρχουν απειρα reviews σε φορουμ σχεδον για ολα τα μοντελα.......

Edited by kaps
  • Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

και αυτα. ολη η γκαμα της Σαλομον ειναι οτι καλυτερο για ορεινο τρεξιμο (απ'οτι καταλαβα γι'αυτο τα χρειαζεσαι).

ειναι τα ποδια σου, οποτε δεν θα ελεγα να κανεις εκπτωσεις εκει, κανε στον ρουχισμο

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

και αυτα. ολη η γκαμα της Σαλομον ειναι οτι καλυτερο για ορεινο τρεξιμο (απ'οτι καταλαβα γι'αυτο τα χρειαζεσαι).

ειναι τα ποδια σου, οποτε δεν θα ελεγα να κανεις εκπτωσεις εκει, κανε στον ρουχισμο

Ετσι ειναι αλλα δεν ισχυει παντα αυτο. Απλα για καποιον που θα βγει να τρεξει στο παρκο, στο χωματοδρομο 1-2 φορες την εβδομαδα για 2-3-4 χλμ δεν αξιζει να δωσει τοσα χρηματα.

Εχω αγορασει παπουτσι 120+ ευρω κ τα επαιξε σχετικα γρηγορα. Εχω παρει κ αλλο με 45-50 ευρω και ακομα υπαρχει και το εχω καταευχαριστηθει.

Το παπουτσι ειναι θεμα ποδιου κ τι σου καθεται και πολυ λιγοτερο τιμης. Μπορει π.χ. να παρει κανεις ενα "ακριβο" και να μετανιωσει την ωρα κ τη στιγμη.......

Το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι να δοκιμαζουμε πολλα πριν αγορασουμε και σιγουρα να διαβαζουμε reviews. Εχουν βγει πολλες πατατες κατα καιρους στη αγορα κ μαλιστα απο γνωστες "μαρκες".........

• Like 1

fyi- στα New Balance, επειδη ειχα και το παλιο ζευγαρι (το οποιο το ειχα δοκιμασει σε μαγαζι πριν το παρω) πηρα τωρα το ιδιο νουμερο και μου ειναι ακριβως.

Πολύ ελαφριά και μαλακά παπούτσια.

Ποιά όμως η συμπεριφορά τους στην τσιμεντένια επιφάνεια πεζοδρομίου με βροχή;

Σε κατάστημα που τα δοκίμαζα αναζητώντας παπούτσι για περπάτημα/τρέξιμο με βροχή σε οδό/πεζοδρόμιο και δευτερευόντος σε χώμα, ο πωλητής με απέτρεψε με το επιχείρημα ότι

1. γλυστράνε πολύ σε βρεγμένο πεζοδρόμιο.
  2. φθείρεται γρήγορα το πέλμα σε τέτοιο (τσιμεντένιο) τεραίν.

Υπάρχει τέτοια εμπειρία από φίλο σε βρεγμένη τσιμεντένια επιφάνεια;

Edited by itiotis
  • Like 1

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Και πολυ καλα σου ειπε. Η συσταση στο κατω μερος του παπουτσιου ειναι αυτη που πρεπει για τις συνθηκες για τις οποιες αυτο ειναι φτιαγμενο και φυσικα διαφερει σε καθε τυπο παπουτσιου. Αλλα φοραμε για trail, αλλα για δρομο-τσιμεντο και φυσικα αλλα για τερραιν στιβου. Καμια σχεση μεταξυ τους........

Για δρομο-τσιμεντο πας για καθαρα road running παπουτσι. Οι επιλογες απειρες.... Adidas, Asics, Mizuno, κτλ κτλ........

Για δρομο-τσιμεντο πας για καθαρα road running παπουτσι. Οι επιλογες απειρες.... Adidas, Asics, Mizuno, κτλ κτλ........

Road running σε αδιάβροχη εκδοχή; Κάποιο παράδειγμα ενδεικτικά;

Έχω road running Asics, αλλά σε βρεγμένο καιρό δεν.

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

παιδια εχουμε μπερδευτει. ο τιτλος του Κωστα λεει για παπουτσια που προοριζονται για ορεινο τρεξιμο - τρεξιμο σε μονοπατια δηλαδη. ουτε σε τσιμεντο, ουτε σε παρκο, ουτε σε χωματοδρομο (εκει τρεχουμε με τα κανονικα αθλητικα)

σε αυτο απαντησα απο προσωπικη εμπειρεια, τρεχω χρονια και μονο με σαλομον (αν και ειμαι φαν πολλων αλλων εταιρειων)

• Like 1

Ποιά όμως η συμπεριφορά τους στην τσιμεντένια επιφάνεια πεζοδρομείου με βροχή;

Σε κατάστημα που τα δοκίμαζα αναζητώντας παπούτσι για περπάτημα/τρέξιμο με βροχή σε οδό/πεζοδρόμιο και δευτερευόντος σε χώμα, ο πωλητής με απέτρεψε με το επιχείρημα ότι

Το συγκεκριμεμενο κανει μονο για ανωμαλη επιφανεια εξαιτιας της μαλακης σολας. Μερικες φωτογραφιες

post-3697-0-66430900-1369314872.jpg

post-3697-0-97367400-1369314894.jpg

post-3697-0-64493100-1369314913.jpg

post-3697-0-25279000-1369314930.jpg

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Ποιά όμως η συμπεριφορά τους στην τσιμεντένια επιφάνεια πεζοδρομείου με βροχή;

κατα τυχη τα ειχα παρει περυσι τα συγκεκριμενα παπουτσια απο την γαλλια σε μια εκδρομη μου εκει ,ειναι πολυ ελαφρια ξεκουραστα για το βουνο σε βρεγμενο σε δρομο ειναι σαν να κατεβαινεις την 6 παγωμενη

• Like 1

παιδια εχουμε μπερδευτει. ο τιτλος του Κωστα λεει για παπουτσια που προοριζονται για ορεινο τρεξιμο - τρεξιμο σε μονοπατια δηλαδη. ουτε σε τσιμεντο, ουτε σε παρκο, ουτε σε χωματοδρομο (εκει τρεχουμε με τα κανονικα αθλητικα)

σε αυτο απαντησα απο προσωπικη εμπειρεια, τρεχω χρονια και μονο με σαλομον (αν και ειμαι φαν πολλων αλλων εταιρειων)

Γιώργος Γιώργος :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Για τα Salomon δεν ξερω να σε βοηθησω λόγο ότι είναι στενα και όσες φορές τα δοκίμασα φοβήθηκα να δωσω ένα σκασμό λεφτά και να μην μου κάνουν...

Επίσης απο Adidas έχοντας αγοράσει δοκιμασει/τρεξει και μάλιστα πολλές φορες με το Canadian Trail 4 αν και εχω μείνει ευχαριστημένος απο κράτημα κλπ της σόλας, με προβλημάτισαν αρκετα, πόνοι που είχα στα πέλματα των ποδιων μου. Κατι που τοσα χρόνια δεν μου εχει ξανα τυχει με αλλο παπουτσι...

Ποτέ δεν μπούκωσε απο λάσπη κλπ, με αρκετά προβλέψιμο γλίστρημα πάνω σε βρεγμένα βράχια άλλα όπως και να το κάνουμε δεν με βόλεψε. Σε κάποιον άλλον σίγουρα θα είναι το τέλειο πατούμενο!

Ένα παπούτσι που το είχα υποτιμήσει όταν το φορούσαν, αλλά μετά κατάλαβα πως έκανα λάθος ήταν το New Balance MT572GL. Αν μπορούσα να το χαρακτήριζα θα το έλεγα mixed terrain παπούτσι. Είναι αρκετά ελαφρυ και ξεκούραστο στη πολυωρη χρήση. Με αρκετά ικανοποιητική σόλα σε όλα τα τερεν (ακόμα και στην ασφαλτο). Αν θυμαμαι καλα (πανε και 2 χρονια πλεον) ήταν επίσης και αρκετά εύκαμπτο... Περισσότερα δεν θυμάμαι να γραψω για αυτό.

Παπουτσάκια που σκέφτομαι να δοκιμάσω φέτος, θα είναι κάποιο La Sportiva :wub: φαίνονται αρκετά τούμπανα, απλά με φοβίζουν λιγουλάκι στη λάσπη...

Υ.Γ. Ουτε το Adidas ουτε το New balance ειναι αδιαβροχα...

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

Ενα μοντελο μπορει να ειναι ΤΟ παπουτσι για καποιον και μουφα για καποιον αλλο. Ολα ειναι σχετικα κ υποκειμενικα. Δεν εχουμε τα ιδια ποδια. Το καλυτερο που μπορει κανεις να κανει ειναι να δοκιμασει πριν αγορασει κ να διαβασει τα Review απο οπου μπορει να παρει μια ιδεα κ μια γενικη εντυπωση απο χρηστες του μοντελου που θελει. Πολυ σημαντικο επισης πριν αγορασουμε ειναι να βρουμε ΤΙ παπουτσι χρειαζεται η φυσιολογια του πελματος μας (Cashion, support κτλ....). Αυτο ειναι αναλογα με την καμαρα. Κοινως ποσο πλατυποδια εχουμε.

Για τα Kanadia που ανεφερες Γρηγορη, τα θεωρω για το δικο μου ποδι παρα πολυ καλα παπουτσια για προπονηση και value for money. Ειμαι ηδη στο 3ο ζευγαρι. Δεν με εχουν ενοχλησει ποτε!!! Εχω κανει εκατονταδες χλμ μαζι τους και ειναι σκυλια!!! Βγαινουν και με goretex.

Τελος σημαντικο ειναι αν τρεχουμε πολυ, να αλλαζουμε παπουτσια μετα απο καποια χλμ. (αυτο εξαρταται απο πολλους παραγοντες) ακομα κ αν εξωτερικα φαινονται σαν καινουργια. Ο πατος τους (εσωτερικα) και η οποια υποστηριξη παρειχαν θα εχει σιγουρα καταρρευσει, κατι που σημαινει επιπλεον καταπονηση για τον αθλητη, αυξανωντας την πιθανοτητα τραυματισμου.

Tωρα μετα απο ολα αυτα αν μπορεσει ο Γιωργος να παρει παπουτσι......... :P:shuriken:

Edited by kaps
  • Like 2

Γιώργος Γιώργος :thumbup: :thumbup: :thumbup:

σε βάφτισα,. θα σου παρω παπουτσια (Salomon?) το Πάσχα μαζι με τη λαμπαδα :D

• Like 1

σε βάφτισα,. θα σου παρω παπουτσια (Salomon?) το Πάσχα μαζι με τη λαμπαδα :D

Μην πας να τα γλυτώσεις το πάσχα πέρασε! :innocent:

• Like 1

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

κατι θα βρω για τα Χριστουγεννα τοτε

Θαναση ( :D ), δες και αυτα (τα αντρικά μοντέλα)

http://www.dynafit.c...hoes-socks.html

η κάποια απο τα παρακατω μοντελα της La sportiva

post-2098-0-36281500-1369415034.jpg

• Like 2